- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amazon Kindle
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
úgy néz ki hogy a procim tuningolásához nem tudok dönteni a hűtőről.
H110 corsair vagy cooler master nepton 280l a két versenyző és
mind kettőhöz 5 év gyártói gari van,de itthon a corsairt 3 évre míg a nepton 2 évre adják.
a neptonhoz 3,5 H2Omm statikus nyomású ventik járnak gyárilag...
nagyjából egy áron jutnék hozzá.boccs az offért ..
segítenétek választani?[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
válasz Lalaboy #7896 üzenetére
Jó hőfok,de small fft-nél jobban fűt.
mcs-nek nem tudnál tesztet csinálni,hogy mennyi a különbség 1 illetve 2 rammal használva az igp-t?
nem biztos,hogy olyannyira hiteles lenne,ha én csinálnék 4670K-val.
Átmenetileg ilyesmire akar váltani,ha vissza olvasol.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
mcs
veterán
Van egy jelenlegi, korosodó AMD Athlon II X3 450 alapú konfigom, amit elképzelhető, hogy váltanék Haswell platformra.
Először egy Celeron G1820at vagy Pentium G3220at vennék átmenetileg, később pedig valamilyen i5-öt. Ahogy elnéztem különféle tesztek alapján, a Haswell HD Graphics alapórajelen azonos szintet nyújt dual memóriákkal, mint most a tuningolt, 64 bites GeForce GT 610 kártyám. Ezért vagyok kíváncsi, hogy vajon 64 biten mit produkál a Haswell IGP. Játékokból régebbieknél vagyok leragadva, így valószínűleg elegendő is lenne az igp. -
laychi
veterán
Esetleg próbáld ki.
Benchben biztos lefeleződik a sebesség,lehet tapasztalható az igp használatakor is.
Ivyval az volt a tapasztalatom,hogy inkább az órajel befolyásolta a sebességet,mintsem a memória mérete.
Haswellnél kódolásnál szinte semmi különbség nem volt 1600 vs 2400 mhz közt.Gyakorlati haszna játék alatt sem volt még igp-vel az NFS Most wanted alatt kipróbálva.Igaz a sávszélesség megint más dolog.Azzal nincs tapasztalatom. Majd holnap úgy is itthon vagyok,mókolok és ha neked nem áll rendelkezésedre 2 modul,akkor tesztelek egyet.
Egyébként mire használnád? Játék vagy filmezés? Mert filmezésnél nagyjából nem számít szerintem semmit.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Egy Haswell féle HD Graphics IGP-n mennyit lassít az, ha egyetlen ram modul van mellette, vagyis 64 bites sávszélességgel megy 128 helyett, ami ugyebár kettő rammal lehetséges dualban?
-
törölt tag
válasz Trailblazer #7891 üzenetére
köszönöm
-
törölt tag
sziasztok. Van egy core i5 4670 procim ami 3.4 Ghz alap órajelen üzemel. De van egy olyan funkció, hogy Max Turbo Frequency 3.8Ghz . Ezt hol tudom beállítani és a gyári hűtő elég?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Erdei88 #7879 üzenetére
Ezekben sem lesz olyan nagy ujitas...mas paszta meg kicsit jobban fogjak a kupakot elhelyezni rajtuk. Magyarul odafigyelnek a tuningosokra is akik megveszik a K cpu-t es a Z chipsettet.
En inkabb arra lennek kivancsi hogy milyenek lesznek tuningban.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
#Morcosmedve
veterán
reklám árak!
© asszongya'hogy
-
ÁdiBá
veterán
Megváltam az i7 4770K processzoromtól és vásárolok ma ideglenesen egy Pentium DualCore 3GHz procit hogy a gépet tudjam használni.
Mindenképpen megvárom a 4790K. Remélem nem kell rengeteget várnom már.ÁdiBá
-
Bacusuz
addikt
Az én szutykomnak a batch számja 3334c050
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
válasz BomiBoogie #7868 üzenetére
Köszönöm a megerősítést
Nekem 1600-as csak kipróbáltam húzva 2400-ra. Benchekben vettem észre eltérést,egyébként nem igazán,játék alatt nem figyeltem meg.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz szacsee #7865 üzenetére
1600-asnál felesleges nagyobb,bench alatt jön csak ki különbség,2400-ra emelt rammal is 0,01-0,002fps a különbség pl hd kódolásnál is pass2-ben,pass1-ben ad némi pluszt,de jelentéktelen.gondolom játékban is ugyan ez a jelenség,minimális(gyakorlatban észrevehetetlen javulás)
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 1600Mhz-es ram elegendő-e a Haswell-nek?
Tuningban van elég alacsony ram szorzó, hogy ez ne legyen akadály?
1600Mhz felett profitálnak a programok gyorsabb ramból, vagy annyira nem nagy a különbség?
2x8Gb-os kit-et vennék majd ha összeáll a vas, de nem tudom milyen frekivel vegyem?
Válaszokat előre is kösz! -
ricsi99
addikt
válasz deadwing #7856 üzenetére
Nálam a 3.mag hasal el már 4,4-en akármit csinálok ,2 maggal stabil oc 4,7 is szal ne feszeld tul ,semmit se er .. visszavesz a proci a hofok miatt
+alaplapon van sok fesz beállitás még amivel játszani kell mert ha az nem oke adhatsz a cpu-nak annyi feszt amennyit akarsz ..nekem pl 4,1 nel elhasalt a tuning ha a lap auto beallitásokon volt...[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
deadwing
addikt
válasz Bacusuz #7860 üzenetére
Mégis mennyi lenne a ráfizetés egy ilyen akcióval? Ki az aki megvesz egy anti tuningos K-s procit? Nem végeztem még piackutatást, de minimum 10k-t buknék az ügyleten, azt hiszem. No, ennyit nekem nem ér meg a dolog. Pláne ha azt is nézem, hogy semmi garancia sincs arra, hogy egy jó darabot fogok ki.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
laychi
veterán
válasz deadwing #7858 üzenetére
Nyugi volt nálam egy 4770k kölcsönben nálam.hd benchmark alatt 4,2 ghz 1,272v-tal ment,volt hogy el is hasal,ha kicsit változtattam a beállításon..linxel szerintem 4-4,1 ghz lett volna meg stabilan,szóval nem te vagy az egyetlen antituner
-
deadwing
addikt
válasz #Morcosmedve #7857 üzenetére
Holnap már nem lesz kupakja, szal nem a garira hajtok. Csak egyszerűen idegesít, hogy enyém a legszarabb proci az egész topicban.
-
#Morcosmedve
veterán
pedig azt kellett volna!
(#7856) deadwing: végülis, ha gariban kapsz újat, akkor jó, de nem tudom, ha megpirul, akkor mit csinálsz... nem éri meg az egész +100 Mhz, menjen 4,3-4,2, nem is hoz oly sokat, 4,2-ről 4,6-4,7-re megérteném h kiszuszakolsz x voltot, de alapvetően ha nem megy többet, akkor 100V-al se fog, mert ott a vége.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
-
beci43
senior tag
Batch: 3349B401
-
beci43
senior tag
Mivel nézzem meg a BATCH számot?
-
dantambt
tag
válasz BomiBoogie #7845 üzenetére
Én is egyszer belőttem offsetbe elég sok volt vele a szarakodás... aztán jött 1 BIOS update és a mentésnek annyi, azóta is fix feszel használom
-
laychi
veterán
válasz dantambt #7840 üzenetére
mondjuk érdekes,hogy neked a 4,5Ghz 1,312-vel megy és tudod stabilizálni a 4,7-et,nekem meg 1,256V-nál 4,5 és a 4,6Ghz sem akar stabil maradni linx alatt,bár úgy tűnik,hogy 1,360-1,368V-on lesz stabil,majd most tesztelek egyet és reménykedem
-
-
dantambt
tag
válasz BomiBoogie #7841 üzenetére
És mik a te tapasztalataid?
-
deadwing
addikt
Szokás szerint. Az előző 2500k-s procim is ilyen ratyi volt. Sőt, vettem egy venti vezérlőt, az meg hibás volt... Nagyon nincs szerencsém újabban semmivel se
Mindenesetre el nem adom, leszedem a kupakot aztán annyi. Mondjuk lehet ennek már a delid sem érdemes...
[ Szerkesztve ]
-
dantambt
tag
értem, köszönöm! azért hogy frankók legyenek a hőfokok 4.5Ghz-hez már kupakolni kellett 4.7 a vége afölött már nehéz stabilizálni. Mondjuk ennél rosszabbat is kifoghattam volna...
Majd meglátom milyenek lesznek a 4790k-s procik és hogyan viselkednek z87 es lapban. Mert lapot nem akarok cserélni sztem annyit nem fog változni, hogy most megérje lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz dantambt #7837 üzenetére
a tiéd pont malay
L-el kezdődik,a costa ricainak 4 szám van az elején,utána jön(A/B/C/D jelölés)aztán a srorszámtehát costarica-nál a tied úgy nézne ki,hogy 3327B833
An Intel "batch" code looks something like this.
3849A0153 - Plant it was made at, list of plants.
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = .............., Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = .........., Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = ............, Malaysia
Q = ..........., Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland8 - Year (2008)
49 - Week of the year (49th week)
A - Stepping (A less voltage more heat, B more voltage less heat, C too rare to know advantages)
015 - Location on the wafer. Last two digits are important, you want them to be less then 15.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz BomiBoogie #7835 üzenetére
Szerintem a származási hely nem befolyásolja.
Pl nekem az előző costarica volt,1,2V-on csak 4,2-t vitt,ez meg 1,2V-on 4,4-et visz,pedig malay.1,352V-on linxnél kék halál 4,6-on
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz dantambt #7833 üzenetére
Általában az azonos batch alá tartozók ugyan olyan vagy hasonló jó teljesítményűek. Természetesen kivétel mindig lehet.
pl az enyém batch száma L306C... 4,5Ghz 1,24V Biosban Terhelés alatt rendszerben 1,256V prime,linx stabil.4,6Ghz Biosban 1,305V rendszerben terheléskor 1,312-1,320V-on prime stabil linx stabilitást még tesztelem,rendszer alatt 1,344V-on még nem volt stabil,most jön az 1,352V.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #7828 üzenetére
Ment pm-ben,hogy mit csinálj.
-
Devid_81
félisten
Nekem 4.4GHz -en megy a jelenlegi, igaz 1.255 kell neki, ami legtobb progi szerint 1.26 korul van, de a viz lehuti ugy hogy gyari a kupakja
Szerencsesnek mondhatom magam, eddig mindenbol legalabb a jo eros atlagot kifogtam, legyen az VGA vagy CPU, mast nem nem tuningolok ugy sem[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Kivancsi leszek en erre.
Ha 10%-al jobban mennek atlagban mint a mostani 4770K-k meg akkor sem eri meg lecserelni, az meg keves elorelepes lenne szvsz.
Aztan ha alapfeszen 5GHz-eken mennek "veletlenul" akkor mar erdemes lehet elgondolkodni a beruhazason
De mar latom magam elott a 4.6GHz-eket, es ott majd beall egy atlag.
Inkabb majd az evvegi nagyteso frissites lesz erdekes elorepes, de ott meg majd a DDR4-el tolnak egy olyan arat, hogy kihullik majd az osszes hajunk az stressztol....
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #7813 üzenetére
X264 encoderrel mkv-ba kódolod és frankó minőség marad.
Azzal csinálják a hd filmeket is.
Csinálsz egy avs scriptet és azt lekódolod aztán rádobod a hangot.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Lalaboy
őstag
Egy Intel Core i3 4130-al lehet memoriat tuningolni??
-
bul07
nagyúr
AHA én úgy értelmeztem amit írtál hogy i5-4690 +12 és i7-4790, te meg a i7-4790 csökkenésére gondoltál
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz SoulReaver #7813 üzenetére
Mindenhogy romlani fog a minősége. Én ilyen dolgokra a Nero Recode-ot használom.
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Volna egy Pentium G3220 procim egy ASRock B85M HDS lappal. Annyi lenne a kérdésem, hogy az intel IGP-je képes e kilőni két digitális jelet egyidejűleg. Egyet DVI (1680x1050) vonalon, egyet pedig HDMI (1920xc1080) vonalon. Átlag/alap felhasználó vagyok de az analóg működtetést nem erőltetném, és hogy őszinte legyek nem vennék plusz kártyát a gépbe ha nem muszáj.
A lap vásárlásakor direkt figyeltem, hogy támogatott legyen ez a funkció, kérdés, hogy az intel hogyan áll aq dologhoz
A másik monitorom még nincs meg ezért nyilván nem tudom kipróbálni, és mielőtt megvenném, gondoltam informálódok.
Nem találtam aktív Haswell Pentiumos topikot, örülnék, ha kitudnátok segíteni némi infóval.
Köszönöm!
-
ÁdiBá
veterán
Egy 4790K szeretnék már vásárolni majd eladom kupaktalanìtott 4770K ahogy meglesz az uj. Lapot nem cserélem le z97re. Jó lenne egy 4,6 4,8 Ghz procit kifogni. Nem merek még egy 4770K vásárolni, mert amilyen szerencsés vagyok benézem megint.
ÁdiBá
-
SoulReaver
veterán
Bocs, az Off miatt, de nem tudja valaki, hogy fraps-os videót, mivel tudnék úgy át kódolni, h ne legyen 30Gb, de maradjon meg közel az a minősége?
Előre is köszönöm és Bocs az OFF miatt!
-
MODERÁTOR
Listaára a 4790-nek is ugyan annyi volt. Szerintem ez sem fog változni. Itt az alkalom, és ezzel meg is tehetné az Intel, hogy még jobban kiszorítsa a piacról az AMD. Másik elképzelésem, hogy pusztán marketing a Broadwell miatt.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
3.Aragorn
addikt
válasz Lalaboy #7808 üzenetére
Ez az egy géped van/lenne? Mert ha nem, én nem vennék ideiglenes procit - biztosan buknál azon is, ha megjelennek az újak - hanem várnék egy kicsit. Amire te akarod használni, az pedig nem hinném, hogy olcsó lenne. Ez persze csak egy vélemény, majd jönnek a szakik és mondanak valami értelmes megoldást.
-
Lalaboy
őstag
Tegnap megjott a Z97-es Giga lap es a TR TS 140 Power huto...... Lemondtam az i7 4770K-rol, mert olvasva az elozeteseket igen jonak tunik a 4790K! Igy megvarom az "eljovetelet", de szeretnem azert hasznalni az uj lapot..... Itt a problemam ! Olyan ideiglenes 1150-es procit szeretnek venni, ami olcso, (kihuzom vele addig, mig megjelenik az uj proci) de a ramjaimat tudjam tuningolni! (Vetek lenne egy PSC-s ramot beken hagyni!)
Gondolom valakinek van ebben tapasztalata es tud ajanlani megfelelo procit! -
laychi
veterán
válasz dantambt #7794 üzenetére
körömlakk lemosó,vagy az uktra törlőkendője,ha meg nem hozza le a körömlakk lemosó,az ultrának meg nincs meg a törlőkendője,akkor 70%-os alkesz(azzal van itatva az ultra kendője is.)
REINIGUNGSTUCH enthalt Isopropylalkohol 70%
-
ÁdiBá
veterán
4790K ha igazak a hírek, hogy 4GHZ gyári és 4,4GHZ TB-al és nagyon jó tuningal, hővezetővel érkezik akkor lesz vagy 100 ezer forint, és az a vicc az egészben, hogy ennyiért is megvennék simán...
Minden kis Tuningos OC mesternek felcsillan a szeme, hogy az Intel gondolt rájuk. Ennek ára is lesz ez biztos.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
bul07
nagyúr
Én 78.690 Ft látok i7-4790-et , bárhogy is számolom 22e Ft a különbség
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
dantambt
tag
ahogy elnézem a lapok listája azért bővül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Ryzen 5 3600
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest