- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
h1mpi
félisten
Próbáld meg chrome-al is. Néha be tud akadni bizonyos folyamat a böngészőbe és egy újratelepítés segít.
(#8100) mobal: igen ez is lehet a baj. Ha ez nem segít próbálja meg a spybot search&destroy-t is nagyon bevált nekem
(#8101) Gainka: a chrome-nál kevesebb erőforrást felemésztő böngésző nem nagyon van
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Na kipróbálom, akkor mert a játékok úgyse használják... köszi az infókat
-
laychi
veterán
startmenü keresőbe beírod,hogy msconfig
rendszerindítás fül speciális beállítások
processzorok száma ha be van pipálva,akkor be lehet állítani 8 processzorra,ha be van már állítva mondjuk 4-re,akkor kiveszed a pipát,újraindítod a gépet,majd újraindítás után ugyan ide navigálsz beteszed a pipát,beállítod 8 processzorra és újraindítassz ismét.
Így már jónak kell lennie.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
h1mpi
félisten
Erről jut eszembe. Ha kikapcsolom a HT-t biosban, akkor mi történik játékok alatt? Lassabb lesz a cpu vagy nem számít?
-
kasa85
őstag
Tudom nem ide való de ez az egy kérdésem lenne.
Vettem Core I 7 2600k procit HZ bekapcsolva Windowsban 2 fizikai magot lát 2 meg nem fizikait.
Ki kapcsolom a HZ a 4 mag elő jön,de a HT ki kapcsolva mi lehet ez.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Maotun
őstag
Üdv!
Valaki tudja hogy az i7 4770 k OEM cpu miért drágább mint a dobozos verzió? -
Vekko
aktív tag
Üdv!
Van bármiféle hátránya annak, hogy 8-as szériájú lapban van az új frissített haswell és nem 9-esben? (persze bios frissítés után)
-
MODERÁTOR
Mindenki tuningol látom. Alul feszelés terén milyen a Haswell?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
laychi
veterán
igen,ha megnézed ott 1,28V-nál volt bug,és ugye 1,296V-nál kezdett stabilizálódni,hogy lefusson a hd kódolás,primehoz meg kellett múltkor ugye mikor 4,6-on tesztelgettem 1,312-1,320V
bár akkor csak 2 órát futtattam[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
bluyoo
nagyúr
-
NFree
addikt
Háát egy két alakalmazás profitál belőlle, videóvágás töörítés , vagy egyébb memóriaigényes munka,
Hétköznapi használatban nem fogod észre venni a külömbséget, de ha jó áron van és 1,5v on tudja a 2133-at, akkor vedd meg . Nem vesztessz semmit. én megvenném, ha tényleg 1,5v al megy annyit.(nem tudom mik az árak)vga
-
Maotun
őstag
Üdv!
egy i7 4770k cpu mellé ez a memória megfelelne?]
az alaplap Msi Z97 Mpower támogatja de van értelme az oc rammoknak?
[ebbe az alaplapba lenne][ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Biosban auto-n van minden,a fesz szabályzás is(szóval nincs beállítva se adaptív,se override mode),csak a fesz 1,24V-ra
szóval igen,de a corevid feszen látható a coretempben,hogy azt nem veszi le.,hogy ott mégis fix.(#8054) aero2zero:
volt azzal is teszt már,csak 4,6-on.Meg is osztottam itt emlékeim szerint.
Itt is van,fotó listában[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Gainka
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #8070 üzenetére
Igen, nem!
Az elöbb le irtam, eddig simán futott 50-60 körüli fps-el simán játszható volt. Most játszhatatlan és azóta megfigyeltem hogy ha nem fut semmi akkor is 50-60 és volt olyan is hogy 100% kihasználtság volt pedig a háttérképet bambultam.
Ezt igy hülyeség kijelenteni hogy nagyon kevés hozzá mert simán eljátszogatok vele. Most játszhatatlan mert valami alapból félig eszi a procit vagy nem tudom most teljes rendszer vizsgálatot futtatok hátha virus vagy valami. Azt gondoltam hátha valaki találkozozott már ilyennel és rávágja, na mind egy azért köszönöm, ha a virus irtó se segit ujbol rakom a rendszert. -
bandi0000
nagyúr
-
Gainka
őstag
Hali.
Több játékban (bf3 multi, crysis3 single) is meg figyeltem hogy a proci (g3220) folyamatosan 100%-on megy a vga pedig pár %-on. Az fps fele annyi sincs mint eddig akadnak a játékok. Nem tudom mi történhetett mert mikor legutóbb ültem a gépnél minden rendben volt (család többi tagja is használja).
Hő fokok rendben vannak.
Eddig is cpu limites volt a bf 3 de szépen futott 50 körüli fps-el. Most játszhatatlan.
Vga drivert vissza raktam a gyárit, ha nincs semmi ötletetek ujbol rakom a wint. -
kasa85
őstag
Skacok most veszek egy Core i 2600k procit HT miatt.Mennyi százalékban marad el az általatok javasolt CPU tól 4400MHz lesz az alap.
HT miatt veszem látom kezd előnye lenni játékokban.Nem akartam még lapot is venni.Majd fél év,és jön egy 8 magos cpu,alaplap,DDR4[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Lalaboy
őstag
Amcsi forumokban olvastam, hogy mar massal is elofordult, a jobbik rossz esetben (10-bol 8-nak) a dualchannel mermoriakezeles atment singlechannel-be..... Nekem sikerult a 100-bol az 1-nek lennem, akinek teljesen tonkrement.....
-
dantambt
tag
ezért mondom, hogy a satus módszer a legjobb. Én tuti 10/10 megcsinálom.
(#8058) h1mpi: max 1 videókártya cserét elhagytál volna és lett volna proci csere.
[ Szerkesztve ]
-
Lalaboy
őstag
Tegnap megprobaltam "kupaktalanitani" a 4770K-t, aminek a vegeredmenye az lett, hogy visszakerult a lapba a tartalekproci..... Hajszarito (gipszkartonkes)pengevel csinaltam, az egyik sarok feszitesenel a penge elpattant, megsertette a nyakot...... Ekkor meg nemvoltam betojva. Megkapta a Pro-t, be az alaplapba, a tetejere Gelid Extreme kerult, huto vissza, inditas es semmi! Az alaplap felporgette a hutoventit, folyamatosan ki-be kapcsolt...... Proci ki ujra vissza, ugyanaz..... Volt 4770K, nincs 4770K-m!!
-
KGellért
Műholdas
Engem is az e531 fele húz a szívem, persze a HDD helyére egy SSD kerül majd. Csak meg akartam nyugodni, hogy funkciók és támogatottság terén nem veszítek sokat vele. A válaszokból azt látom, hogy nem lesz baj a régebbi generációval sem, tehát azt hiszem, hogy marad. A teljesítmény számomra fontosabb. Köszönöm szépen a válaszokat.
Ha esetleg van még valamilyen javaslat, szívesen fogadom.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz KGellért #8048 üzenetére
Akkor sorban:
- A támogatottsági dologgal aligha hiszem, hogy gondod lenne az elkövetkező néhány évben az említett procikkal.
- Vásárláskor érdemes mindig a "legfrissebbet" venni, vagyis jelen esetben a Haswell alapú gépet.
- A konkrét esetben viszont érdemes meggondolni a korábbi mondatomat, hiszen a 3632qm egy 4 magos CPU + HT míg a másik 2 mag + HT. Valamint a linkelt gépek közül az e531 egy jobban felszerelt masina olcsóbban.
NFree:
Proci behelyezésében nincs semmi különleges. Proci - paszta - kupak - foglalat becsuk (mintha gyári állapotú CPU-d lenne) - paszta - hűtő
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
NFree
addikt
Sziasztok, a múltkor linekelt valaki képet, hogy valami pasztával le lehet ragasztani a kondikat a kupak mellett, de nem találom sehol, esetleg még youtube-os videót keresnék, hogy kell behelyezni a kupakolt procit a foglalatba , hogy bemegy elősször a proci, utánna kis paszta , utánna kupak , s a leszórítóval , hogyan kell lefogatni.
Nos ilyen érdekelne engem ha netán tud valaki infót ezekről a dolgokról Nem nekem kell , én is másnak keresem, csak a segítségeteket kéremvga
-
KGellért
Műholdas
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ezt ide írom, lehet, hogy egyáltalán nem itt a helye, de a "Milyen notebook-ot vegyek?" nem kaptam értelmes választ és ott annyi a hozzászólás, hogy egyszerűen észre sem veszik, ha írok valamit...Na tehát az én bajom az, hogy laptopot készülök venni és két modellre szűkítettem le az opciókat, ugyanazt kínálják csak a processzor más bennük i7-3632qm és i5-4200M. A többi most nem lényeg, mert a kérdésem is a procikhoz kapcsolódik.
Ha az Ivy Bridge-t veszem, akkor megtörténhet velem a jövőben, hogy nem fog normálisan működni az elkövetkező Windows verziókkal, mert régi és már nem támogatott? Legalább négy évre tervezem a laptopot, tehát örülnék, ha addig nem lennének ilyen inkompatibilitási gondjaim.
Esetleg van olyan funkciója a Haswell-nek, az alacsonyabb fogyasztáson kívül (ami amúgy sem mindig igaz) amiért érdemes azt választani, valami új technológia vagy hasonló, ami nélkül nem lehet élni a következő 4 évben? Programozónak készülök, szeptembertől egyetemista leszek, számítástechnika szakon, ha ez esetleg számít valamit.
Köszönöm a válaszokat.
Amúgy itt a link a két laptophoz, hátha így jobb (román oldalak, mert erdélyi vagyok, de a specifikáció érthető bármilyen nyelven):
Ivy Bridge
Haswell -
NFree
addikt
Ez akkor érdekes, mert nekem is szinte 5gigánál vallos, viszont nem megy 4,4nél jobban(24/7re stabilan) a 4,8at meg 1,4v al könnyedén viszi, benchek erejéig , volt idő mikor 1,35v al mértem, de mióta az új bios van fönt azóta több feszt kér ez a mocsok.
Azt hittem a tied lazán , megy még 5ghz et, s mondjuk később hal le, mert kevés feszt kér meg még 4,5-ön is jók a hőfokok , enyém melegebb.+ a cinebench se fut le 4,8-on 1,4v al , úgyhogy érdekes ez a vall 5gigánál mennie kéne 1,4 v al annak is reménykedtem benne.
Kösz az infót.vga
-
laychi
veterán
Sajnos nagyon betorzul 4,5-től,még múltkor tudtam csinálni egy 4,8-as cinebenchet 1,4V-tal
5Ghz nem indult 1,5V-on sem,ezt tegnap megnéztük Hoorusnál is,mert azt gondoltam,hogy a lap gyenge ilyen mértékű tuninghoz,de az ő gigájában sem ment.
Amúgy kb 1,38V körül tudtam stabilan futtatni 4,7Ghz-n az x264 hd benchmark 5.0.1-t Nekem főleg az a mérvadó.
Ez volt a cinebench eredményem:Majd nézek egy vantege-t is,de majd csak este,mert most viszem az asszonyt állatkertbe szülinapja alkalmából.
Ja amúgy indítottam ezzel a beállítással 20körös linxet,ott 1,256V-ot jelzett,nem 1,248-at,de elhasalt sajna BSOD-val
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
Tudom , hogy téged nem izgat a trémárk, de nem néznéd meg nekem, hogy mennyit bírna egy vantage cpu tesztre a proci , mi a max órajel? nem kell szétfeszelni, csak kiváncsi vagyok , hogy megy feljebb, annyit adsz neki amennyit biztonságosnak vélsz.
Kiváncsi lennék ha netán egyszer kifogok egy tuningosab procit kb mennyit lehet belőlle kicsikarni.
Jelenleg 4,8 megy 1,37v al . 5ghz ahoz sjnos nagyon hideg kell szobábba még nem sikerült 5ghz en elindítani semmit.vga
-
laychi
veterán
-
Lalaboy
őstag
Koszonom mindenkinek a segitseget! A LinX problema megoldodott azzal, hogy letoltottem egy AVX-est, amivel a hofokok alaposan megemelkedtek es megnott a gflops is. Az 1.215V-bol tudtam faragni egy pindurit... Most a kupakolas vegeztevel csinalok mereseket es feljebb probalkozom 4.5Ghz-n......
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz ricsi99 #8039 üzenetére
Nem annak a fügvénye , az aida is használ avx avx2 és fma3 utasításkészletet , csak a fejlesztők úgy írták meg a progit , hogy finoman terhelje a procit, a linx meg a prime ennek az elentétje ott a fejlesztők direkt a leg exrémebb terhelést vésték a progiba, valószinű a a később mejelenő játékok amik használják majd ezeket az utasításkészleteket , azok is csak szépen lightosan fognak terhelni, a fent említett 2 progi enyhén elmebeteg.
De végülis ami kibírja a tesztet , azokkal a procikkal tuti nem lehet baj a későbbiek folyamán.vga
-
laychi
veterán
válasz Lalaboy #8037 üzenetére
ha ügyes vagy és ultrát használsz,akkor 70 fok lesz kb.
linx meg azért nem lett meleg,mert 772 mega rammal fel sem pörög és már le is fut,így befűteni sem tudEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Lalaboy
őstag
Az az furcsa szamomra, hogy a Prime95 Small FFT-re allitva ilyen magas hofokokat produkal. Joval magasabb, mint LinX-el. A feszt emeltem 1.215V-ra, igy stabilnak tunik, ellenben 1.2V-on jatszhatok, videot konvertalhatok, csak ezek a franya programok fognak ki rajta. A Win-em 32bites, 2x2Gb ramom van, majd kesobb bovitek..... Nekiallok "kupakolni" es ujrafuttatom a Prim95-ot, ugyanazon a beallitasokkal......
-
laychi
veterán
válasz Lalaboy #8032 üzenetére
használj hwinfo64-et méréshez,az a tuti,mindent kijelez,valamint ahogy írták minimum 4gb rammal tesztelj,de a full rammal az igazi
illetve 6-7 óra prime blend tesztet is futtass szerintem,az a tuti. nekem 4,4-en lement7-8 óra tesztelés,aztán ahol jónak éreztem 4,5-ön jól elhasalt kékhalállal,ha megkezdte a 4. órát.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
-
Lalaboy
őstag
Tegnap megvettem a procit! Meg nincs "kupakolva", mert kivancsi voltam, hogy 1.2V-on mit bir. Ha 4-4.2-t, akkor vissza a boltba, ha elmegy 4.4-et akkor marad es kapja a Pro-t a kupak ala..... Mivel P67-rol valtottam, igy teljesen mas szinte minden, ido kell kitapasztalni....... Ami meglepett, de nem ert varatlanul, az az eszementen magas homerseklet. A masik de mar kellemes meglepetes a proci ereje. Korabban csinaltam bench tesztet az Aida-val i5 2500K 4800Mhz-n, osszehasonlitva az eredmenyeket az i7 4770K 3.9Ghz-n megveri. Ez egy "kazan", a korai Q6600-as idokre emlekeztet.......
Egyenlore itt tartok, ahogy az idom engedi, finomitok a beallitasokon...... -
sqpp
őstag
válasz #91166208 #8025 üzenetére
Pedig őrült nagy keretem van rá, de nem lesz akkor se elég... mindenki beszél, hogy mekkora idióta vagyok ennyiért gépet venni, na de most ha később kell munkához is... plusz tényleg mindent kell vennem
hangkártya, egér, billentyűzet, hangfal, monitor, gépház(és ezek még csak a külső dolgok, szinte az olcsóbbak) és még sorolhatnám... és így eléggé összejön a 400 ezer rá.. pedig szívesen vennék GTX780-at vagy i7-est, de nem jönnék ki belőle[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
Vennék én sok mindent GTX780-at is vagy épp GTX770 4GB-os változatban
de úgy remélem GTX770 lesz 4670k-val... az a baj, hogy vehetném a legjobbakat, de monitort is veszek, hangfalat,stb gondoljatok bele eddig 1 magos gépekről voltam meg CRT monitorról, szóval vagy 12 év lemaradásom van szinte, ezért kell mindenből újat vennem4690k az már drága mulatság lenne emellé
-
ÁdiBá
veterán
válasz #91166208 #8015 üzenetére
Te eztán gyors vagy... Csatlakozol egy i5 4670 es procival, de már váltanál Broadwell-re?!
Egyenlőre nem tud senki semmit a Broadwell-ről. Majd valamikor jön a 4 magos jövő év elején, és ennyi, akkor majd leszek tesztek és mindenki tud mérlegelni. Eddig ez van, ami van...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
NFree
addikt
válasz csucsbicep #8012 üzenetére
Én még az elején asszem 4,8 on is teszteltem aidával ,s nem is volt gond a procinak. Sem hőfok nem kellett sok sem fesz. de az a fránya linx már kifekteti 4,4 en is ha kicsit mellétolom a feszt.
vga
-
Devid_81
félisten
válasz csucsbicep #8012 üzenetére
Ez a vicc amugy, hogy valoban azzal "erdemes" beloni a stabil orajelet.
Mindosszesen az a baj, hogy semmi nem terheli ugy a procit mint az.
Nem lennek meglepve, ha gyari kupakkal sokunknak 4.6 korul lenne az "atlag" tuningunk ha nem epp a linx-szel tesztelnenk.
Jatekok jo tesztek, de nincs attol nagyobb szivas mint amikor a kozepeben vagy valami nagy csatanak, es egyszer csak csatt...restart-kekhalal-program stopped working..stb stb...
-
Devid_81
félisten
Es tegyuk meg hozza a DDR4-et, ami tutter draga lesz eleinte...inkabb megfizethetetlen.
Mindegy, en kivancsian varom az uj jovevenyt, es nagyon szoritok annak, hogy amit irtam, az mind csak egy teves feltetelez volt, nem mas.Szerk: pont emiatt is irtam, hogy 4 maggal, jelenlegi felallasban, itt mar oly sokat nem lehet hozzaadni a dolgokhoz, persze 10% tobblet is tobblet
A regi 2xxx szeriarol sem igen eri meg a Haswellre csere.
De magamat ismerve en is ezt tettem volna, valszeg, mint amit Te[ Szerkesztve ]
...
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #8009 üzenetére
Én erre csak azt tudom mondani, hogy nem véletlen van betervezve csúszás a Broadwell lapkákra.
Addigra a felhasználók túlnyomó többsége úgy is rá lesz izgulva az újra 1, másfél év múlva, és mindenki megy szaladva vásárolni az új LGA1150*es rendszert.
Szerintem az intel meg ezt a tuningot belefogja kalkulálni az árba így szerintem tuti nem 100 ezer alatt fog tanyázni a processzor.
Visszatérve ehhez a témához, i7 2600K 4,8GHZ gond nélkül vitte az ivy is 4,6GHZ -et, még is itt vagyok most is a haswellal.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
En csak bizom abban, hogy vegre elerik a fejlesztok azt, hogy kell nekik a 6-8 mag.
Persze ez nezopont kerdese, mi a felhasznalok soha nem jarunk jol ezzekkel a fejlesztesekkel, hiszen cserelni kell a fel gepet megint, ugye.
Viszont a 4790K-re visszaterve, elvileg csak az orajel adta tobblet van benne, bar ha valaki integralt videoval akar Markolni, akkor ott is lesz egy nagy lepes
En is szivem szerint cserelnek, mert igen jok papiron a feltetelek, de nem lennek meglepve ha az intel kitalalt volna valamit arra, hogy ne lehessen tulszaladni azzal a tuninggal...
Gondolj csak bele, ki a fene vennek meg a kovetkezot, ha ezek itt mind 5.5GHz-et mennenek alapfeszen....
Ne legyen igazam, de ne felejtsuk jelenleg nincs konkurenciaja az intelnek ebben szegmensben.[ Szerkesztve ]
...
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #8007 üzenetére
Ez is lehet egy vélemény... Én meg már most eladtam a régi 4770K hogy 4790K vegyek, és bizony ilyen embereknek mint amilyen én is vagyok, gyártja az intel a processzort. Nem is az érdekel engem hogy +5% jobb mint a 4770K, hanem hogy mennyit megy az órajele, és milyen lehet...
Én még a mai napig azt tartom szem előtt, hogy egy jól meghúzott i7/i5 4magos processzor többet hoz játékokban mint egy 8 - 6 magos intel amit kevésbé tudsz húzni...
Értelmetlen még a 6-8 mag.
Persze, munkára teljesen egyértelmű, hogy több magos proci a cél, hiszen azok a folyamatok többnyire jobban skálázhatók mint egy úgy mond konzolos játék port pc-re.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
Mar latom a szemeim elott az elso teszteket, 4790K 5GHz-en....
Majd a felhasznalok megkapjak a veletlenul nem annyira jo szemek altal valogatott procikat, amik beallnak 4.6-4.7GHz korul
4770K rol sztem akkor fogok cserelni, ha 5GHz-et a rossz tuningos verziok is visznek majd, es meg akkor is csak 13.6% nyers erotobblet lesz, semmi mas, az atlaghos 4770K-khoz kepest...Szerk:Inkabb a kovetkezo generacio lesz itt jobban varos, mert szepen lassan tenyleg mehet az a fizikai 6 mag+HT, eljutottunk vegre oda, hogy par % a programoknak/jatekoknak mar hasznalja...
[ Szerkesztve ]
...
-
ÁdiBá
veterán
Úgy látom nem érdemes Z97-be befektetni, az intel megint tetemes, közel féléves késést jelentett be a Broadwell lapkákra... Lesz abból 2015 nyár is...
ÁdiBá
-
laychi
veterán
4 ghz-et eddig mind vitte, legrosszabb a 4,2-t viszi 1,28V-on
Pár 100-essel lehet majd drágább,szóval bolttól függően énkb60-70 közé saccolom.Az hogy mire mit pakolsz,az meg nem befolyásolja a procit
-
laychi
veterán
ritkán előfordul,hogy megy,de általában 4,3-4,4-et mennek 1,3V alatt-körül. De linx alatt már forró,1,2V-nál is,ha azzal akarod kiteszelni.
4690k is érkezik hamarosan,az jobb hőátadású lesz elvileg +100mhz alap és turbó órajellel,illetve csak válogatott chippekkel lesznek kiadva a jobb tuning reményébenEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
NFree
addikt
nagytöbbség nem , az átlag procik tudnak 4,3 at, a szarabbak küszködnek 4,2 vel, az átlag feletti ami nem sok akad , az talán megy 4,5-4,6 ot.
De valószinű 4,3 felett mind1 mien procid van nem fogod tudni lehűteni, Linx alatt amivel a stabilitást tesztelnéd. De ezt majd te eldöntöd , hogy akarsz-e egyáltalán linxel stabilitást tesztelni, sokan tojnak rá, és azt mondják stabil játékok alatt. Ezt majd te eldöntöd.[ Szerkesztve ]
vga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest