Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
HussarF #8297 üzenetére
1, A CPU sérülése indokolhatja a problémát (egyrészről). Ránézésre jól belenyestél egy kényesebb helyre, gyanús, hogy lényeges vezetőpályákat vágtál át. (mások "CPU sérüléseiből" sajnos nem lehet általánosítani)
2, Ha ez nem elég, akkor ott a foglalat. Szintén a rossz minőségű képek miatt nehéz megállapítani, de ott vagy nincs pin, vagy visszahajlott a másikra. Mindkét eset rossz, és javítandó. Ha kitörött, akkor az szopás, mert ha nem reserved pin, akkor jó eséllyel kuka a lap is (vagy javíttatnod kell), ha csak visszahajlott, akkor könnyebben lehet javítani, viszont az ottani rövidzár okozhatott anomáliákat ha így bekapcsoltad.
3, Az IC-n lévő folt, az egy teljesen hétköznapi gyári jelölésnek néz ki.
-
Sziasztok!
Egy szomorú dolog miatt fordulok most hozzátok. Úgy néz ki delid közben kinyírtam a procimat (paramétereket láthatjátok az adatlapomon). Szóval nekem is elég forrón futott mint másoknak. 1,145 Vcore és 4,2 GHz mellett a Prime95 alatt hamar fel tudott 90 fok fölé is kúszni. Kicsit utánanéztem a dolgoknak, kiderült, hogy ez jellemző erre a procira. Rengeteg guide volt kupaktalanításhoz, írták, hogy veszélyes, de azért nem tűnt lehetetlen feladatnak. A borotvapengés módszerrel próbálkoztam, úgy néz ki sikertelenül. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek is vége van?
A gép, miután újra összeraktam, elindulásnál nem tesz ki semmit a monitorra (csak a ház ledjei világítanak meg persze a ventik felpörögnek), nincs POST pittyegés (ami elvileg a processzor hibáját jelenti), majd kb 10 mp múlva leállítja magát, majd újabb 3 mp múlva újra beindul és eljátssza ugyanezt. Így a végtelenségig, amíg a táp kapcsolóját le nem nyomom.
Képekkel dokumentáltam:
Szóval miután lekaptam a kupakot, ezt találtam alatta. Nem örültem, de nem ijedtem meg nagyon, OC fórumokon azt írták, hogy ennél súlyosabb sérülésekkel is működőképes maradt a CPU. Raktam rá ragasztót (nem szigszalagot, de nem is celluxot. Kétoldalú ragasztót, annak is szigetelnie kell, úgy gondolom. Körömlakk nem volt itthon), hogy szigetelje.
Belekaparás közelről
CPU kupak nélkülHogy ezután mi jött azt már leírtam. Viszont kicsit paranoid lettem, szeretném ha megnéznétek még pár képet. Azt olvastam, hogy a foglalatban is elhajolhatnak a tűk a ki-be rakosgatásnál. Átnéztem azt is, és valami furcsát vettem észre. Az egyik tű mintha nem normálisan állna. Nagyon jó szemem van, de egyszerűen hiába néztem közelről, nem nagyon láttam, hogy mégis mi a helyzet, nagyító meg nincs kéznél. Szerintetek problémás? És ha igen, akkor lehet, hogy emiatt van inkább a baj?
Foglalat1
Foglalat2Meg mégy egy kép, ennek valszeg tényleg semmi köze hozzá, csak most tűnt fel, de több szem többet lát, hátha ez sem jelent jót. A foglalat és a PCIe3-as slot között az egyik chip sarka ilyen fehéres, (kajak mintha madárszar lenne), tapintásra nem érződik semmi, de nem is jön le róla. Ez jelenthet vmit?
Alaplap_chipMég két kép a műveletről csak úgy érdekességként:
Delid1
Delid2Szóval mi a véleményetek?
Köszi előre is. -
Lalaboy
őstag
Most van idom megnezni, hogy mennyi a max. FSB amit kitudok hozni a lapbol es a procibol. Ez erdekes lehet majd a szorzozaras procit hasznaloknak....
-
NFree
addikt
Tessék csak tuningolni, azért van, nézd már meg légyszi , hogy 4,2-4,3-on mit kér. Hamár belinkelted itt az alapórajeles dolgokat akkor lássunk egy kis tuningot is merő kiváncsiságból.
nem sok melóba kerül, csk fixáld a feszeket s mehet neki , jó lap, jó hűtő , ahogy látom minden adott. Nem értem hogy tudod megálni
Csak felizgaztsz itt minket aztán tovább álsz(#8289) Lalaboy
irtál nekem mailt? a procival kapcsolatban? -
válasz
Picturemaker #8284 üzenetére
Nincs az ismeretsegi koromben olyan akinek ment volna tonkre procija
-
laychi
veterán
válasz
Fail3D! #8280 üzenetére
de az volt neki,csak júniusra számolta a 4790k megjelenését,amiből csak a bemutatás látszik megvalósulni,a megjelenés szeptember környékére várható,közben eladta a 4770k-t és ideiglenesen egy pentium ment a helyére,és ahogy írta,nem tudott várni
Majd arra leszek kíváncsi,hogy a másikhoz képest milyen procit fogott most ki
-
ÁdiBá
veterán
Ma hoztam haza az utodot. Nem birtam tovább a pentiummal.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Override modban fix fesznél nem offsetelünk igaz?
-
válasz
BomiBoogie #8273 üzenetére
Gepet epitek le... 3770k hasznalok meg, de akkor marad a 3570k, vagy vegul a 3770k...
-
válasz
BomiBoogie #8271 üzenetére
oks, meggyoztel.
-
Udv, 4570 proci eseteben milyen lehetoseg van extra mhz kinyeresere? Tudom nem k, de elmetileg akkor is lehet egy keves orajelet emelni. Leirnatok a menetet?
. BLCK emeles remlik, bar az nem tul jo dolog emlekeim szerint.. Masik kerdes 0 ft bol erdemes 3570k levaltani erre?
Vagy nagyon eros hulyeseg lenne?
-
-
laychi
veterán
válasz
FrozenThrone #8262 üzenetére
Nem lehet tudni még mindig semmi érdemlegeset róla sajnos.
Legalábbis én nem találtam,bár úgy sem áll szándékomban váltani.
Legyen neked igazad,hogy auto/turbo beállítás,és vigyen itt 4,6-4,8Ghz-t
Akkor én is váltokBár azt már lehet a tápom nem bírná el,ki tudja
-
-
laychi
veterán
válasz
daveoff #8260 üzenetére
igen,nem kevés alapórajelnek,aláírom.
DE! tegnap lett egy ES példányról megosztva itt egy kép, majd 1,2V-on viszi a 4,4Ghz-t[link], egy normális 4770K is tudja ezt,igaz az itt előforduló példányok többsége 1,28V környékén viszik csak.
Hőfokilag ki tudja mit produkál,lehet,hogy csak 5-10 fokot javul a helyzet,az meg még mindig nem túl jó,és ez ismételten gátat szabna a tuningnak.,szóval hiába menne 5ght-t vagy 6-ot is akár,ha nem jók a hőmérsékletek.
Én nem várnék nagy csodát,de mint írtam ne legyen igazam.
-
laychi
veterán
várjuk ki a végét,ha értelmesen elolvastad a cikket amiből idéztél és nem valami régit olvastál,akkor tudni lehet,hogy a 4770k-val szemben
1. javítanak a fedélen és a pasztázáson,ez így igaz,ahogy írtad,de én nem várnék csodát(ne legyen igazam)
2. az alap és a turbo órajelett 500 Mhz-el feljebb emelték(3500-->4000 3900 turbo-->4400MHz) -
Maotun
őstag
Annak érdekében, hogy a szilíciumlapka felülete és a processzor hővezető sapkája között minél hatékonyabban történjen a hőátadás, a gyártó néhány változtatást eszközölt. A hővezető sapka alakja változott, így az szorosabban illeszkedik a lapkára, kettőjük között pedig jó minőségű hővezető paszta teremt kapcsolatot, így a processzor hűtésének hatásfoka érezhetően javul. Ez utóbbi miatt a tuningpotenciál is jobb lehet.
üdvicsek
topiklakók!
úgy tűnik a 4790k megoldja a kupakolás problematikáját...
Az uj haswell egy rendesen pastázott/ragasztott 4770k lesz?
Gondolom nem a paszta ára lesz az árkülömbözet -
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Vaszil76
tag
Én 4770K- mat cseréltem 4670K-ra. Óriási különbség van a kettő cpu között! Crysis3 multiban a 4670K-val 4.0GHz-en nem tudtam játszani egy 780GTX DCIIOC mellett! 30FPS környékén nyekergett! Most felhúztam a procit 4.5 GHz-re, így már tudok játszani 1080-as felbontásnál de nem max felbontással! A 4670K csak akkor jó, ha min 4.4- 4.5GHz-et tud egy ilyen 780 GTX-mellett! Az én gépemben a 4770K majdnem alapon tudott ennyit. Saját véleményem, hogy 770GTX alatt jó a 4670K, de erősebb kártyához 4770K!!! 780GTX sli mellett meg csak 4770K Ez a saját tapasztalatom. Ha valakinek 760 GTX vagy azzal egyszintű AMD-s kártyája van, az nem tudja mekkora különbség van a két proci között! Én a játék miatt, visszaváltok min 4770K-ra! Én azt ajánlom, aki teheti 4770K-t vegyen. Ha csak 4.3GHz-et tud, már megéri. Ha valakit megbántottam az írásommal, nem volt szándékosl!
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
megint tuningra szántam a fejem ,mert megjött a h110 hűtőm.
az offsettel bénázok ismét.
Legutóbb azt a tanácsot kaptam hogy fix feszen offset módban kell nézni,amikor avx terhelésnél emel a feszen annyival kell - offsetet beállítani.
ezt próbálgatom,de amikor megugrik a hő és avx bekapcsol a feszem ugyan annyi marad.
most 1,150v on járok 41x szorzóval
kérnék tanácsokat mert ehhez még elég kezdő vagyok.Adaptive módban megdobja a fesz 0,039v-al.
köszi -
laychi
veterán
válasz
alfiboy #8234 üzenetére
ramot felesleges oc-zni,max benchekben lesz jobb,hétköznapi használat,játék alatt nem fogsz érezni különbséget.Amúgy meg max 1,65V,ha húzni akarod és a vtt-t kell hozzá emelni 1,15V-ra.
Maga a proci tuning meg ahogy írtad,órajel és szorzó emelés.Nem szükséges bántani a cache ratio-t és voltage-t.
Szóval vCore és szorzó állítás.
Ha tesztelsz,akkor override módban,ne adaptívban. -
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
4770K szeretnénk tuningolni!
Elég ha szorzót és feszt emelünk, vagy kell még mást is?
Ramoknál 1866 felett 0.15V al lépkedni felfelé?
Leírná valaki pár mondatban a lényeget?Köszi!
-
vitya81
tag
válasz
Picturemaker #8227 üzenetére
köszönöm a gyors választ.
Viktor
-
troll81
addikt
sziasztok van problémám Fatal1ty Z87 Killer Intel® Core™ i7-4770K párositás rol mi a véleményetek? lehet nem ide valo
de meg kérdeznélek benneteket is köszönöm
-
Vekko
aktív tag
válasz
Picturemaker #8227 üzenetére
A haswell refresh ilyen szempontból sokkal jobb? Gondban vagyok mert B85-ös lapot szeretnék venni 4590-el, de nem lehet tudni a bolt szerint, hogy milyen bios van rajta és csak pénzért frissítik nekem. Kölcsönkérni CPU-t meg kissé nehézkes..
-
Picturemaker
őstag
válasz
vitya81 #8226 üzenetére
Üdv!
Normál használat mellett (játék, grafika) nem megy fel még 60 fokig sem. Főleg LinX-el lehet pillanatok alatt belezavarni a 100 fokba.
Tulajdonképpen a hűtő majdnem mindegy, hiszen "nem jön ki a meleg" a proci kupakja alól. Teszt alatt, amikor bőven 90 fok felett jár a proci a hűtő talpának a teteje max. kéz meleg.
-
vitya81
tag
Hi!
A kérdés az lenne, hogy az i5-4670k mennyire melegszik egy nem gyári, minőségi hűtővel? Igaz-e hogy tuning után (is) 4.0 GHz fölött, akár a 90 Celsius fokot is elérheti.
Jó választás lenne?
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00002028 18.000 HUF
http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mugen-4-pcgh.html 14.000 HUFvan más javaslat....?
Üdv: Viktor
-
Maotun
őstag
válasz
daveoff #8224 üzenetére
és nem is alacsony a borda rajtuk nem fér el a cpu cooler alatt
[ez elférne és nem is kéne sokat hozzátenni ha eladnám az 1600 -as kittet ] -
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #8220 üzenetére
1600Mhz cl9 16Gb Kingston van most 1,5v-on....
[ezt néztem ki ez is 1,5 v de cl11]
-
#Morcosmedve
veterán
Laptól függ, meg ártól, általában kapni 1866 CL9-es ramokat már 1600 CL9-es ár környékén, akkor azt válasszad, ha nagyon drága már a 2133. Ha sikerül 2133-at venni közel 1866-os áron és netán 1,5 voltos és CL9, akkor elég jól jársz. De CL10 se meghalás, de az inkább a 2400MHz-ba fér bele, viszont azok mind 1,65 voltosok, persze lehet kevesebbel is fut (nálam 1,6v, itt még nem sárgítja ki a lap).
Ellenben továbbra sincs sehol, de itt a fórumon se biztos infó/döntés arról, hogy mehet-e az 1,65v hosszú távon vagy sem. Oké, hogy az alaplap gyártó OC-ba engedi, de mi van a CPU vezérlővel.
Linkelj RAM-okat aztán mondjuk, de írd le milyen alaplapba mennének!
-
Maotun
őstag
Üdv!
I7 4770 k cpu mellé érdemes oc 2133mhz+.... Memóriát venni
Ugy tudon (csak) 1333\1600 mhz.t kezel a cpu.
Játéknál az oc ramnak nincs értelme,ha jól gondolom. -
#Morcosmedve
veterán
Szerintem nincs sok, van aki nem is használja egyáltalán a HT-t és kikapcsolva hajtja a 4770k-t, pedig már nem okoz gondot, de ha 1 FPS-t nyer, inkáább kitolja, mert videót nem vág a gamer
+ nem melegszik annyira, lehet elérsz + órajelet vele.
4670k-nál ugye ez a sztenderd.
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek az új korszerű játékokban mint pl a Watch_Dogs, BF4 van valami előnye az i7 4770K processzornak az i5 4670K - val szembe.
Gondolkodóba estem hogy miért is fizessek 25 ezer forintal többet az i7 processzorért mikor főleg csak játékra használom a gépet, szerintetek? -
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. 4770K procit szeretnénk tuningolni, Z87 Plus lapban és RipjawsX 16GB (2x8GB) 1866MHZ 1.5V memóriát.
A memóriát 2400MHz-re szeretnénk, procit észszerüen.
Kaphatnánk egy gyors talpalót, melyiket hol és hogyan állítsunk?Köszi!
-
h1mpi
félisten
Nekem egyre záródik össze a pénztárcám a 4790K felé. Ez még rosszabb csere lenne ár/érték arányban, mint a 780->780Ti csere, pedig az se egy gazdaságos megoldás
Egyedül az a "jó", hogy az alaplap árak nem szálltak el, sőt van egy-két kellemes meglepetés (Ranger, Mpower)
-
laychi
veterán
Azért írtam,hogy a 4770k-nak ezt tudnia kellene...Mindnek alapból.most ez számít jónak,pedig az átlagnak kellene ilyennek lennie.
Nem sok előre lépés lesz a 4790k-val,ha csak ennyit tud ez is.
Csak tényleg kellene valami hőfok eredmény is ,de ezek után ott se kell elvárni sokat. -
blu79
addikt
Sziasztok, van egy Asus H87 Pro alaplapom és egy i7 4771 procim, olyan kérdésem lenne, hogy a későbbiekben tudnám húzni valamennyire a procit? és tudna valaki ajánlani egy jó CPU hűtőt mert most a gyári van és WD alatt 1óra játék után a core1-68,core2-67,core3-68,core4-66 fok, eddig nem nagyon mertem venni hűtőt, én előre feltöltött zárt rendszerű vízhűtőt szeretnék, de egy jó léghűtés is szóba jöhet ...
-
Lalaboy
őstag
coolaler.com (kinai nyelvu) "Ez se űber brutál tuningos....." De meg sokan remenykednek a "leggel megy majd 5Ghz-t"ben...... Raadasul persze ez ES proci! Akkor milyen lessz a retail, azon kivul, hogy dragabb a mostani 4770K-nal....
De kar lenne ilyen korai kovetkezteteseket levonni, majd meglatjuk....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest