Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
Tud valaki valamilyen linket linkelni a hofokokrol? Mondjuk 4.6 GHz-en 4770K vs 4790K.
-
shteer
titán
válasz
BomiBoogie #8697 üzenetére
Ritualisan felaldozod az intel isteneinek
Igazabol azert kerdeztem, mert meg nem tudjuk mennyi lesz itthon a kezdoar es mennyire fog beallni az ujdonsag varazsa utan.
-
Pacy
aktív tag
Mit gondoltok mennyivel fog magasabb áron nyitni mint kellene? Első példányok ára olyan 90-100k? Vagy megtörténhet hogy rendesen 80-85k között debütál?
Épp jövő héten rendelnék és hát most nagy a dilemma hogy várjak e vagy sem. Nem szeretem ha azt sem tudom meddig kell várni konkrétan. Gondolom nem csak én vagyok így vele.
-
szasanyi
félisten
Alapból is elég nagy a különbség 4 szálon 3,4-3,8Ghz vs. 8 szálon 4-4,4Ghz. Ezen kívül a javított hőleadás és elvileg jobb tuning-potenciál (amit ugye az INTEL ígér) hab a tortán. Az, hogy erre mennyire van szükséged és/vagy a plusz költséget hogyan viselné buxád... erre csak Te tudsz válaszolni.
-
A kérdés az,érdemes-e 4670K-ról 4790K-ra váltani?
-
laychi
veterán
válasz
Devid_81 #8685 üzenetére
Satuban meg elreccsentheted a nyákot. Mindennek meg van a kockázata...volt pár emberke aki ezt a hibát követte el.
Amúgy biztos ott is van barkácsbolt,mond nekik,hogy ki szeretnél próbálni egy satut meg egy kalapácsot,de szükséged lenne egy lécre is,gyors megcsinálod a delidet,aztán mondod nekik,hogy bocsi,ez nem jó,nem kell
-
daveoff
veterán
válasz
BomiBoogie #8686 üzenetére
Azért Samdy-Ivy között volt egy határozottabb előrelépés, viszont az Ivy-Haswell között szinte semmi(valós alkalmazásokban). Elmentek ezek is az IGP, meg a minél alacsonyabb fogyasztás irányába.
(#8685) Devid_81: Durva ez a satu kérdés, mindig elcsodálkozom, amikor mondjátok, hogy nincs a közelben. Itthon vidéken kb. minden második háznál van satu.....alap.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Azért nem semmi, hogy a Sandy procik óta kb. amennyivel erősebbek az új generációk (legyen 10%), mindig annyival vissza is esik a tuningpotenciál.
Szerintem nem is fejlesztenek semmit igazából.
-
daveoff
veterán
Én utoljára július 4.-ét olvastam megjelenési dátumnak, szerintem lassan szállingóznak a külföldi webshopokban (előrendelhető), itthon szerintem július eleje, közepe.
(#8682) Devid_81: 300-400MHz pluszt sikerült kihozni belőle 24/7-re, igazából a hőmérséklet volt az akadályozó tényező, kupaktalanítás előtt LinX alatt már 1,2V körül elszabadult a pokol, most 1,3V felett is simán adhatok, mert 70°C körül megáll.
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
pasadenas #8671 üzenetére
Szvsz mindenképpen nézd meg a lapon lévő BIOS verziót, és a gyártó honlapján lévő legfrissebb (lehetőleg nem BETA verziót) és frissítsd. Persze ha lenne több infó a konfigról talán lehetne konkrétabb tanácsot adni ehhez, esetleg a hibaelhárításhoz, de azt nem említetted.
Egyébként az INTEL HD drivere + AMD/NV driver jól megvan egymás mellett, az nem okoz ilyen problémát. -
pasadenas
csendes tag
-
pasadenas
csendes tag
Nem állitottam semmit bios reset után. Minden bios beállítás default.
Nem tudom hogy a legújabb bios van-e. De, ugyanezzel a bios-al, anno amikor összeraktam a gépet nem volt ilyen probléma, gyárilag be volt kapcsolva a CPU gpu (amikor a dobozból kivettem az alkatrészeket) és nem indulgatott újra. -
dbius
veterán
válasz
szasanyi #8667 üzenetére
pedig pont ram esetén sajnos lehet, hogy rosszul lövi be a feszt. Ha visszaolvasol, magad is láthatod és esetemben is így volt, 1.5 helyett automatikusan 1.58-ra állítja be.
Nem feltétlenül okozhat ilyen hibát, mert akkor az uefi sem jönne be valószínűleg, de valami gubanc csak van valahol...
pasadenas: A helyedben most azzal kezdeném, hogy egy linux live cd-vel is megnézném, hogy továbbjut-e az uefitől, vagy azzal is újraindulgat.
-
#8631 hsz-emre valaki?
-
pasadenas
csendes tag
válasz
szasanyi #8662 üzenetére
Régen találkoztam már ilyen problémával, win telepítés sikeresen lezajlott, aztán az első "normál" inditás után folyamatosan ujraindulgatott a gép mig ki nem kapcsolták az integrált gpu-t. Végülis ez lett a megoldás, csak sajnos esetemben ez nem opció. Egyik ismerősömmel történt a dolog. Akkor a nem jogtiszta windows-ra gyanakodtunk, de mivel volt mellette egy vga igy tárgytalan lett...
-
szasanyi
félisten
válasz
pasadenas #8660 üzenetére
Akkor mégis elképzelhető Win és/vagy driver hiba. Default (tehát minden gyári, alapértelmezett értéken) BIOS beállításokkal javaslok egy reinstallt. Ha van újabb és még nincs a lapon, akkor tedd fel a legújabb alaplapi BIOS-t előtte! Ezután teljes bizonyossággal megállapítható, hogy hw avagy sw hiba okozta a problémát.
dbius: ha a BIOS reset megvolt és BIOS alatt van képe és nincs gond, akkor mi lehet / lenne a hiba szerinted? Nincs win / driver és működik, ha a BOOT folyamat tovább megy nem működik (nincs kép). Legalábbis én így értettem.
-
szasanyi
félisten
válasz
HussarF #8656 üzenetére
Nem tudom mi az oka, a BOOST így is úgy is AUTO-n és az értékek megegyeznek. De holnap megmutatom a LinX eredményt default (AUTO) BIOS beállításokkal (mondjuk a VCore-t az egekbe emeli a hülye lap) illetve a már leírt csökkentett feszek mellet.
pasadenas: BIOS-ba be tudsz lépni, akkor ad képet rendesen?
-
válasz
szasanyi #8654 üzenetére
Nem tudom, valami nekem nem tetszik ezzel. Ha a Vcore fesz csökkentés befolyásolná a teljesítményt akkor az overclockerek nem akarnák adott órajelhez a legalacsonyabb Vcore-t megtalálni. Nem valami olyasmiről lesz szó, hogy AUTO-nál van boost, amúgy meg nincs? A feszültségnek sehogy sem szabadna befolyásolnia a teljesítményt, az a stabilitással van összefüggésben.
-
szasanyi
félisten
válasz
HussarF #8650 üzenetére
Az órajel a gyári érték, az nem változik (illetve IDLE és LOAD igen, de ez gondolom nyilvánvaló). Akkor a VCore érték csökkentése okozza, de pölö LinX esetén (ott szembetűnő azért hivatkozok arra) a Gflop érték kisebb, mint default (AUTO) beállítások mellett. Más esetben nem tapasztalom sem stabilitásban sem sebességben a hátrányát, de ugye nincs is számszerűsítve mint a LinX teszt esetében.
h1mpi: sztem tuti jobb lesz (no, nem nekem aki nem tuningol), más kérdés annyival-e, hogy a használt i7-et váltsa újra a különbözet megfizetésével. No, de az itten "törzsközönség" nem azért cserél hardvert mert már túl öreg, vagy alapvetően nem elég.
pasadenas(#8651): hardveres reset, alaplapi elem kivétel nem orvosolta? Már ha volt...
-
pasadenas
csendes tag
Sziasztok.
Történt velem egy kis balszerencse, bedöglött a videó kártyám, "sebaj", garis, viszem vissza.
Nade... rendelkezek egy i5 4570 típusú processzorral és gondoltam addig is ezzel a bizonyos hd4600-al nyomulok, úgysem játszok.
A problémám a következő:
Ki volt kapcsolva bios-ban az "intel processor graphic". Igy normál videó kártya nélkül ugye el sem indul a gép, beleraktam egy kölcsön karit, beléptem a biosba, bekapcsoltam a proccessor graphic-ot. Visszaadtam a kölcsön karit. A probléma itt jön elő, ha be van kapcsolva az integrált videókártya, akkor folyamatosan újraindul a gép bekapcsoláskor. A bios képernyőig jut el. Ha kikapcsolom az integrált videó kártyát, akkor indulna a gép normálisan, persze ha lenne rendes videó kártyám..:S Így nem tudom a gépet használni most. Érdekes mert amikor megvettem a gépet emlékszem első induláskor be volt kapcsolva a processzori videó kártya és indult a gép rendesen, utána kikapcsoltam valamiért, de nem csináltam más semmit. Most pedig valami baj lehet, ha be van kapcsolva újraindulgat folyamatosan, ha ki van kapcsolva, akkor indul(na) rendesen.(A rendes videó kártyámmal olyat csinál a gép, hogy amikor be akarom kapcsolni nem csinál semmit, csak felpörög a venti kb "400%-ra", eszméletlen hangosra, és a bios pittyeg egyet hosszan és utánna hármat röviden. Abból következtettem, hogy a kártya a rossz, hogy a kölcsön karival probléma mentesen indult a gép, illetve az én kártyámat beraktuk egy másik configba és ott sem indult a gép ugyanezekkel a hibajelenségekkel.)
Hogy lehetne működésre bírni ezt a hd4600-at, illetve mi lehet a hiba oka?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Üdv mindenkinek!
-
-
szasanyi
félisten
válasz
HussarF #8644 üzenetére
Ez fontos? Ez nonK proci, gyári órajelek és a fogyasztás ill. hőleadás csökkentése a lényeg. Egyébként ráküldtem egy kis LinX 0.6.5 tesztet (csak röviden, úgy 5 percig) de semmi probléma nem volt. A számítási teljesítmény csökkent valamelyet, de ez nyilván betudható a feszcsökkentés következményének.
h1mpi (#8646) : Még piacon sincs, tesztek sincsenek... nem?
Ami jelenleg tuti az a specifikációkban garantált +100Mhz alapból. Valószínűsíthető az amit az INTEL állít: javított hőleadás valamint amit szintén említett, miszerint az új K szériában válogatott, tuning-barát procik lesznek . Pontosan csak akkor lehet tudni ha már lesznek tesztelték. Szerintem...
-
Tomdriver
őstag
Gondoltam hogy váltok 1155-ről és próbálkozom egy Z97-es lappal, meg 4770k procival, de visszaolvasva a fórumon, meg látva a "szomorú" jövőt (4790k), van valami érv amellett, hogy ezt érdemes megtenni?
A procit húzni szeretném mindenképpen, de kupakoláshz nem értek sajna. -
szasanyi
félisten
Az jóóó!
HussarF: Értem. Akkor az 1.800V-ot (AUTO) átállítottam manuális 1.600V-ra (itt nincs Offset lehetőség). Azt nem is figyeltem, hogy a gyári (AUTO) beállítás mellett az az érték fix volt-e vagy változott, de most tuti fix lett. Tesztelgetem / használom így a gépet, aztán kiderül ha nem lenne stabil. A CPU VCore-t nem csökkentem tovább egyelőre. Köszi!
-
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Olyan kérdésem van, hogy CPU (i7-4770) alulfeszelése során az un. CPU VRIN értékét kell-e, érdemes-e csökkenteni?
Nálam jelenleg Offset -0.080V a CPU Vcore de még így is 1.160V a max. CPU fesz (ezt valszeg még tudnám csökkenteni). De mivel nem tudom a CPU VRIN (ami egyébként max. 1.800V) milyen hatással a stabilitásra, hőfokokra van ezért gondoltam megkérdezem, hátha vki szakérti a témát. -
Micha3l
tag
Sziasztok!
Segitsegeteket kernem, adott egy ASUS H87 Plus lap (0809 bios) ill egy I5-4590 CPU.
Nem lehet oket rabirni arra hogy egyuttmukodjenek, nem indulnak.
3 lap 3 proci lett kiprobalva. Mi megveszekedett fene lehet ezekkel?
A 4590 egy masik markaban Gigabyte lapban sem indul, egy CPU hibarol azt mondom ok, de hogy harom proci sem mukodik azzal mar nem tudok kibekulni.
Volna otletetek hogy mit nezzunk meg at?
Infot nem talaltam errol, hogy nem mukodnek egyutt, ASUSnak irtam de meg valasz nem jott.Koszi
-
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.MSI Z87 G43 Gaming lapom van.Újratelepítettem a rendszert, (Win 7 Ulti) és az a problémám,ha a gép energiatakarékos módba kerül,egy idő után el kezd a proci hűtő venti 100%-on pörögni.Ahogy megmozdítom az egeret,visszatér a kép,akkor abbahagyja.a BIOS-hoz nem nyúltam,csak az operációs rendszert raktam újra.Persze mindent beállítottam ugyanúgy,mint ahogy eddig működött.
Valaki ötlet? -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Pár napja vásároltam egy i7 4770K. Panaszkodtam hogy még rosszabb a tuningja mint a réginek. Mainap vissza vitte a barátnöm a hardverkernek a procit és őszintén elmondtam nekik telefonba mi bánt. Kicserélték. Sőt még elkezdték beolvasni nekem a gyári számokat származást is hogy milyen kell helyette. Ugy hogy megint egy uj 4770k val jelentkezem.
-
h1mpi
félisten
a liquid pro is megmarja a hűtőt?
-
laychi
veterán
válasz
HussarF #8602 üzenetére
Szerintem húzz egy nagyon vékony csíkotvele a magon és a socketben tedd rá a kupakot,majd a leszorító elintézi,hogy kinyomja picit 2 oldalra,de tényleg nagyon vékony csík legyen.
Az intel paszta is ki van nyomódva gyárilag oldalra,úgyhogy baj nem lehet,de ha parázol,akkor szedd szét vissza és nézd meg mit csináltál,ha minden ok,akkor töröld át és csináld újra még vékonyabban.proci meg a hűtő közé vagy ugyanígy egy csíkot húzz,hogy a felél alsó és felső szélétől fél centivel elmaradsz,vagy egy fél borsónyi pötty a proci közepére és a hűtő majd kinyomja úgy,hogy nem lesz légrés.Sajnos nincs már meg az a kép,ahogy 3570L-nál kipróbáltam az mx4-et,hogy illusztráljam.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Trailblazer #8616 üzenetére
Nem tul kozelrol gondoltam persze.
-
A vasalóval csak az IHS-t melegíteném meg, mivel már le van véve a prociról, így nem hiszem, hogy lábgörbítéssel végződne. Természetesen nem tűzforróra, mert kézzel meg kell fognom, de olyan kellemesen melegre.
Nekem a "pötty középre" módszer nem jött be. Egyszer úgy csináltam, aztán egy következő szétszedésnél láttam, hogy az IHS 1/4-edének a felülete nem kapott pasztát.
Az elegyengetéshez nem a türelmem kevés, csak nagyon sok megy kárba vele, úgy érzem. Mivel elég kemény tud lenni a paszta, amikor már vékonyra elkented, akkor hajlamos rá, hogy hogy a spakli felkapja és nem tudod vissza egyengetni, mert akkor meg máshonnan szeded fel a már lemázolt anyagot, és így tovább, egy közepesen lefedett prociból az ügyeskedés során gyengén lefedett, egyenlőtlenül pasztázott proci marad. Ezért az üresebb helyekre nyomhatod rá mindig az újabb adagot, aminek az lesz a vége, hogy túl sok paszta lesz a felületen. Ezért gondolkodtam ilyen alternatív megoldáson, de úgy látom konszenzusosan nem nyerte el a tetszéseteket -
bombibmw
veterán
-
Bacusuz
őstag
-
Egy kis segítséget kérnék Gelid Solutions GC Extreme paszta felrakásában. Elég sűrű az anyag, nem kenhető szépen.
Ahogy olvasgattam a neten, több helyen javasolták, hogy előtte melegíteni kell kicsit és akkor jobban kezelhetővé válik. Na én eddig azt csináltam, hogy forró víz alá dugtam a fecskendő végét. Ezzel nem igazán értem el a kívánt eredményt, mert ahogy rányomtam az anyagot a hideg IHS felületére, szinte megint ugyanott voltam, mintha nem is melegítettem volna.
Na most, hogy már agyalok a dolgon egy ideje, azt találtam ki, hogy az IHS-t kellene előtte felmelegíteni úgy, hogy a vasalóhoz nyomom. Utána rátenni a már foglalatban lévő procira, rázárni a reteszt és nyomni utána rá a pasztát. Úgy gondolom, hogy akkor meglesz az a hőmérséklet neki, amin már eleget csökken a viszkozitása.
Vélemények, vagy egyéb ötletek?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- PlayStation 5
- Cyberpunk 2077
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen videókártyát?
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest