Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
6 magos van, de az erős túlzás lenne.
Az i5-2500K 6 507 pontot kapott a passmarkban az i7-4470K, pedig 10 340 pontot. Azért van különbség. Az a baj a 4770K-val, hogy melegszik 4.4-en már. A refresh hozhat mínuszban fokokat,ezért ajánlottam a kivárást. Erősebb nem lesz sokkal (+100 mhz)Ha erős proci szeretnél vegyél egy i7-4930K-t, de az komoly beruházás lappal együtt és játékra too much is
(#6901) BomiBoogie: Ha megvárjuk az összes refresht nem költünk pénzt
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Szandi 2500k 4.2ghz procim van.Az lenne a kérdés 4770k érdemes lenne váltanom, vagy sem.Játékra kel főleg, vagy tudtok e egy jó 8 magosat ajánlani? Vagy hagyjam a csudába, és vegyek 2db gtx780? Nehéz kérdések ezekSegítségeteket előre köszönöm!
-
Bacusuz
őstag
válasz
BomiBoogie #6894 üzenetére
-
NFree
addikt
válasz
Bacusuz #6893 üzenetére
De ez 24/7 be megy ugye
Me validra kicsit kevés
A multkor beleakadtam egy hasonló prociba , az 2v felett kapott bőven de ha jól emlékszem nem ment neki a 7ghz , majdnemráizgultam mire kiderült csaló az eladó, de legalább még időben. Az is es példány volt azé mentem majdnem rá , ez jobban vonz -
laychi
veterán
válasz
BomiBoogie #6888 üzenetére
azt az időt meg az oc beállításra fordítaná,amit az agyaláson megspórol
-
bul07
nagyúr
válasz
BomiBoogie #6888 üzenetére
11-ig már kibírom
-
laychi
veterán
Akik itt delidelt procival rendelkeznek próbálták már esetleg az IC Diamond hűtőpasztát? Kíváncsi lennék a hatásfokára.
-
bul07
nagyúr
Milyen alaplapot vegyek fórumból
-
laychi
veterán
válasz
Trailblazer #6880 üzenetére
Azért mire lefut a 8 menet,addig eltelik egy kis idő.
Főleg pass2-ben szereti eldobálni a procit,inkább rá kell hagyni 5-10mV-t,ahhoz képest,ahol stabil,akkoe tuti nem lesz gond.2-3 fokon amit esetleg pluszba ad nem múlik semmi.
Nekem 4,5Ghz-en 1,24-1,248V-on max 66-67 fok volt azt hiszem a noctuával.(delid mentesen)
Fránya 4,6 alatt nem akar stabil maradni még 1,3V-nál semvagy a proci vagy a lap vége van itt.
-
Kami11
őstag
válasz
FrozenThrone #6881 üzenetére
Köszönöm mind a válaszod, mind a segítséged,
ha még lesz kérdésem, jövök!
-
-
Trailblazer
veterán
De ezek szerint azt is órákig kéne, hogy meggyőződhessünk a "real life" használat során várható stabilitásról. Nálam jobbára xvid encode szokott zajlani (olcsó régi usb-s asztali player van még egyelőre, az ő "kedvére" kell legyártani a néznivalót), az meg ugye nem dolgoztatja úgy meg az összes magot, nem volt tőle sose megborulás.
-
Kami11
őstag
válasz
FrozenThrone #6878 üzenetére
A teljes elérhető memóriával 5 körös Linx lefutott hiba nélkül és mint írtam 78C-nál nem ment feljebb a magok hőfoka.
Mennyi ideig futtassam, hogy biztos legyen a dolog?
Az Aida64 stressz tesztje alatt, ami jelenleg is fut, 54-55 fokosak a magok. Ez felel meg a mindennapi alkalmazások, játékok szintjének ugye? -
-
Kami11
őstag
válasz
FrozenThrone #6876 üzenetére
Elindítottam egy Linx-et is, egyből restart, emeltem a feszültségen most 1.120V-ot kap, megy a Linx eddig semmi gond, a max. hőmérséklet 78C, szerintem ez így marad.
177-179GFlops eredményeket kapok 4.2GHz-en
Szerinted, szerintetek jó lesz így? -
-
Kami11
őstag
Még egy kérdés:
Mi az a max. hőfok amin még nem lesz baja a procinak tartós terhelésnél?
Megy egy ideje a Prime95v.28.5 Build 1 Beta 1.1V-on 4.2GHz-en és 70-73 fokosak a processzormagok. -
Kami11
őstag
válasz
FrozenThrone #6863 üzenetére
h1mpi, FrozenThrone: Köszönöm a válaszokat, segítséget!
-
h1mpi
félisten
válasz
rogozsin #6872 üzenetére
Computex 2014 a sima non K Haswell refresh, pedig a Cebiten lesz májusban.
-
laychi
veterán
válasz
Trailblazer #6868 üzenetére
ezért szoktam én az x264 hd benchmark 5.0.1-et is lefuttatni
-
Trailblazer
veterán
Egy kis friss tapasztalat: anno sikerült jól belőni a feszkót 4.2 ghz-hez, azóta is mindenféle fagyás nélkül üzemelt hosszú hónapok óta, erre tegnap egy huzamos x264-kódolás megfektette a masinát pár óra alatt. (WHEA_UNCORRECTABLE BSOD-re ébredtem konkétan.) Hal.dll-re mutatott a fagyás utólag kielemezve a logot, a hibakód alapján fórumokban túl kevés cpu-feszkóra utalt az ok. Mindenesetre különösnek találom, hogy hirtelen a semmiből bekaptam a kék halált...
-
deadwing
addikt
Mondjatok már nekem 1-2 jófajta léghűtőt amit érdemes haswellre tenni. Köszi!
-
rogozsin
csendes tag
Lehet érdemes lenne még várnom 1-2 hónapot, ez a normális ragasztású kupakos verzió jól hangzik, és hátha nem is lesz drágább, mivel jön a következő generáció....
-
Nekem ez vált be a legjobban: Prime95v.28.5 Build 1 Beta illetve: LinX-0.6.5 (11.1.1).
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
Olvasva a fórumot felmerült bennem a kérdés, mely programokkal érdemes tesztelni a procit (jelen esetben egy 4670K-t) tuning után a stabilitás megtalálásához?
Most raktam össze egy gépet és húzni szeretném, 4.2GHz a cél, egy Macho120-as hűtővel.
Szóval mely programokat ajánlottak, amivel letesztelhetem a konfigot? -
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Mi is a helyzet ezzel a memória feszültség dologgal? Jó az 1,65 is vagy csak 1,5 lehet? Ma vettem 16 GB Teamgruop 2400-as ramot. 1,65-ön megy 11-13-13-35-ön, eddig minden rendben vele. Maradhat így, vagy a haswell nem komálja hosszú távon?
Köszönöm
-
h1mpi
félisten
válasz
Trailblazer #6858 üzenetére
Kiragadtad a lényeget
szerintem mindenki értette mire gondoltam
-
laychi
veterán
Nekem 1 vga játszik csak.nincs és nem is lesz CF
FullHD lg ips monitorom van(23 colos.ami az adatlapomon szerepel)Nekem 4,5 ghz úgy megy,hogy nem padlózik se linx,se prime alatt 4,6 ghz viszont már 1,3 v-nál is eldobta a hd benchmark 64 bit-et.
Most ezt nem tudom,h a proci bírja eddig,vagy a lap gyenge. -
ÁdiBá
veterán
Valamelyik játék hibázott például a HT jelenléténél.
Másik játékok pedig lassultak tőle.
Igazából +400 / 500 Mhz processzor erő függ a játéktól a felbontástól és az adott grafikus kártyák jelenlététől.
Több kártyás rendszereknél elég nagy hangsúly lehet a processzoron is, erre a megoldás a megfelelő monitor, felbontás, 3D használata.
Én csak saját tapasztalataim alapján nyilatkozom. 2560x1440 felbontásban nem igazán találok olyan játékot ami az SLi vissza fogná.Én személy szerint csalódtam a Haswell processzorokban.
Hiába kupaktalanítottam, hűvösebbnek hűvösebb lett, viszont nem tudom 4,4/4,5GHz linx stabilra beállítani a processzort.
Ami azért érdekes mert a Prime95 nevetve megy, legújabb is ami AVX es de a Linx megöli.
Prime95 1órán át ment, 4,5GHz en 88-80 fok között, míg a Linx 13 másodperc után kifagyott....
Erre varjunk gombot... -
laychi
veterán
válasz
BomiBoogie #6852 üzenetére
Gondolom rosszabb sem lesz tőle.
Nem hinném,hogy fps szempontjából sokat nyom a latban 4-500mhz.
Inkább a vga-n múlik nem?
Igazából arra lennék kíváncsi,hogy kódolásnál mit produkál.
Nyilván ez úgy lenne reális,hogy ha az én hardverközegemben lenne kipróbálva és úgy összehasonlítva,nem más konfigban.
Illetve,ha ugyan azt vagy rosszabbat produkálna,akkor nem érné meg az 1:1 csere sem.(esetleg ha a terhelt fogyasztást nézemHpeter10 : 4,5 ghz@1,240 v
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
BomiBoogie #6852 üzenetére
Én is ilyeneket olvastam, vagy ha jobb ilyen korulmenyek kozott, akkor par %
Kerdes hova lehet a 4670k-t huzni, egy sima 4770-el szemben... -
laychi
veterán
válasz
Picturemaker #6850 üzenetére
Igazából most el is kezdtem játszigatni kicsit(bf4,assassins creed 4,nfs mw)inkább itt gondolom a vganak nagy a szerepe(asus r7 260x 2gb dc2oc ddr5)
Néha x264 kódolás hobbi szinten saját célra.
Igazából az lenne a jó,ha előbb ki tudnám.próbálni,hogy mennyi a különbség és kinek a javára. -
laychi
veterán
Szerintetek megérné váltani egy jó tuningos 4670k-ról(4,5ghz@1,240V) egy sima 4770-re 1:1 cserével?
Gondolkozom rajta,hogy meghirdessem.Szeretnék kipróbálni egy i7-et.
Igaz egyszer járt nálam egy i7 2600,az nem igazán jött be. A 3570k verte bőven 4,5ghz-re húzva.Csak itt ugye egyazon generációról van szó. -
rogozsin
csendes tag
Hogy őszinte legyek MSI lapokkal ninsenek jó emlékeim, amikkel eddig meg voltam elégedve, az az Abit(sajna nincs, pedig az nf7...) Asus, Giga.
Így szivem szerint Asus és Giga közt keresgélnék, bár azért utánanézek ennek az MSI-nem is.
Hűtőm van, egy tuningolt PhenomII-t hidegen tud tartani, ahogy látom 4770 esetében ennél jobb hűtű fölösleges, inkább kupakolni kéne, ha már ott tartanék...arról sincs sok tapasztalatom. -
rogozsin
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék beszerezni egy i7 4770K-t, és nem tudom, hogy milyen minőségű alaplap kellene hozzá, ha 4 GHz-en szereném járatni.
Szóval nem akarom agyon tuningolni, a 4GHz lenne elsőre a cél, de nem lenne baj, ha a későbbiekben ha a proci is engedné, elmenne 4,4 vagy 4,5GHz-en. Ennél jobban nem húznám.
Eddig AMD-m volt, és nem tudom, intel tuning alá mi kéne, én egy Gigabyte Z87X-DH3 lapot gondoltam volna 37 körül.
Elég lenne szerintetek, vagy ennyiért van jobb? -
Bacusuz
őstag
válasz
Picturemaker #6841 üzenetére
-
h1mpi
félisten
válasz
Picturemaker #6841 üzenetére
Én nem találok a BIOS-ban LLC állítási lehetőséget..
-
NFree
addikt
Szerintem ezt a drop dolgot minuszba vagy pluszba a laptól is függ melyik hogy kezeli, és persze a beálítástól is, én autón használom, ami nagy valószinűséggel extremre állít a lap mert nincs dropp , inkább +ba jelentkezik néhányszázad volt
Holnapra megnézem mi pontosan a neve a dolognak és igen is a cpu feszbe szól bele. Most nincs kedvem újra indítani. De valszinű a load line calibrationról van szó. -
Picturemaker
őstag
-
Picturemaker
őstag
-
h1mpi
félisten
válasz
Picturemaker #6829 üzenetére
Én fix 1.240-re teszem és mégis 1.256-ot ad neki. Ez a +0.016 megvan mindig.
-
Lipton
őstag
1.3V@4400Mhz nem megy, kékhalált dob.
-
Picturemaker
őstag
Processzor feszültségeit nehezen lehetne mérni, mert a Heswell kap egy feszt (normál esetben 1,8V) és ő csinálja benn a többit. Ezért is van ez az idióta plusz feszültség amit teljesen feleslegesen és értelmetlenül tol magának AVX-es terhelés esetén. Ezt nem is lehet kikapcsolni, csak fix feszes meghajtás esetén, de akkor meg nem veszi ezt az értéket alapjáraton sem.
-
laychi
veterán
válasz
radi8tor #6821 üzenetére
Azért proci és proci közt is van differencia,sokszor nem kicsi
Jelenleg a 2. 4670k procimat gyűröm,mert az 1. elszállt lappal együtt,amikor factory defaulton ment.
A régi 1,288-1,296V-on ment 4,4 Ghzt,de a linx megfektette(manualban ezen a feszen),a mostani meg 1,2 V-on megy 4,4Ghz-t úgy,hogy se a linx,se a prime,se semmi nem fektette meg(eddig).Ebben az alaplapban stabilan 4,5 GHz ment eddig (1,232-1,248V terhelésnél),4,6Ghz-t 1,296V-nál sem sikerült még stabilizálni,vagy a proci vége van 4,5GHz-nél,vagy a lap nem bírja tovább,de nem is erőltettem,most amúgy is csak turbo core-ral használom,nincs húzva.
1. costa rica
2. malaylap mindkét esetben MSI Z87 G43
-
Lipton
őstag
Köszi a tanácsokat, este megnézem mit tud.
Az offset mit állít? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #6820 üzenetére
Nincs, de tudod mire gondoltam.
Ellenben van minden alaplapgyártónak LGA1150-es topicja. (pont azért jó ilyen esetben oda menni, mert minden lap másképpen reagál ezekre a beállításokra) -
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #6817 üzenetére
Intel anyánk a mindenható
radi8tor1: nem tüskézünk nagyjából nyomjuk
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #6817 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés. Ha igazán pontosan akarod belőni, akkor bizony olyan alaplap kell, amin van feszültség mérő tüske és multiméterrel nézni kell.
De szerintem nem akarod annyira pontosan, csak megbízható működés a cél.Amúgy miért a CPU-s topicban beszéltek a BIOS-ról?
-
h1mpi
félisten
válasz
Picturemaker #6814 üzenetére
Nekem rá dob valamennyit, de ezt bekalkulálom
-
laychi
veterán
válasz
Picturemaker #6814 üzenetére
Meg azt se,hogy kis fesszel kellene magas órajelen mennie.
A plusz 100mV csak hab a tortán. -
laychi
veterán
Adaptív módban +100mV-ot vagy többet is hozzádob a beállított feszhez tesztprogramok alatt és pikk-pakk 100 fokon van a proci,ami nagyon nem jó.
Kitesztelni manualban fix fesszel kell,ha meg van hol stabil,akkor mehet adaptív módban ugyan az a fesz.
1,25V-nál magasabb fesszel hosszú távon nem nagyon érdemes használni a procit.(szerintem)
Még jobb hűtővel sem. -
laychi
veterán
Állíts be fix feszt és teszteld ki csak órajel emeléssel,hogy mit bír.
1,2 V körül 4,2-4,3 Ghz már eséllyel megvan,ha szerencsés vagy,akkor a 4,4 Ghz is.
teszteléshez linx és prime javasolt.linxnél nagyon figyelj a hőfokra,legyen megnyitva egy coretemp és egy cpu-z,hogy lásd a feszültséget és a hőfokot.
Nagyon fontos,hogy ne adaptive módban tesztelj. -
Lipton
őstag
Mármint stabil e 4.4-en alapfeszen? Szerintem úgy el se indulna.
Így 4GHz-en stabil, mert napokat rendereltem vele, ami folyamatosan 100%-os terhelést jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Redmi Note 7 - nota bene
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest