- Riasztó topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Csak az F1 25-re koncentrál az új AMD Software
- TCL LCD és LED TV-k
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #62259 üzenetére
Jah igen, a lánc vázlata sokat segítene.
mcu <-> opto <-> ds8921<->..rs422 lezáró ellenállásokkal..<->usb-rs422 (PC)
Ahogy néztem, balról jobbra nem mindegyik panelnél volt probléma. Jobbról balra viszont mindnél. 38400-on még frankó mindkét irány.
Néztem szkóppal a dolgokat, mikor a PC az adó fél, akkor a fogadó ds kimenetén már láthatóan nem szép a négyszög 115200-on.
*per pillanat az usb-rs422 átlakaítóban is DS chip van, mert a benne lévő eredeti beadta a kulcsot és ki kellett cserélnem. Viszont innen tudom, hogy önmagával visszahurkolva tudja a 115200-at.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az otpocsatoló vs. 115200 baud/s problémánál meglett az oka, hogy miért "csak" 38400-on használható az átvitel.
-HCPL-0600 optocsatoló működik 115200-on.
-DS8921 rs422 busz meghajtó adó-vevő szintén működik 115200-on.De a DS8921 kimenete ezen a sebességen már torzul egy kicsit, ha arra még rájön az optocsatoló torzítása, akkor a kettő együtt már olyan jelet eredményez, amit nem tud helyesen levenni a fogadó fél.
Mit kellene ilyenkor csinálni? Be kellene tenni egy schmitt-triggert a busz meghajtó és az optocsatolók közé, vagy valami másik 422 busz meghajtót kellene használnom?
A dolog érdekessége, hogy ez az optocsatoló egy rs232 busz meghajtóval probléma nélkül működik 115200-on.
-
-
ZseF1000
csendes újonc
-
ZseF1000
csendes újonc
válasz
Kernel #62248 üzenetére
1 fázis jön be csak a lakásba. A 2 külön kondi esetén old le csak a Fi-relé, az eredeti kondi nem oldja le és nem is oldotta le mikor jó volt. Ezért gondolom úgy, hogy ott a probléma.
Ezen kívül van a másik szobában is egy csillár ventilátor, ugyanilyen bekötéssel, ott semmi gond nincs.
A 2 kondit egy nálam jobban hozzá értő emberke hozta, hogy azzal jó lesz, de nem jött össze.
Ezért gondoltam, hogy egy fórumon megpróbálok utánakérdezni. -
Kernel
nagyúr
válasz
ZseF1000 #62244 üzenetére
Akkor az eredeti sem lehetne jó elvileg, miután ez lényegtelen, hogy két kondi egy tokban van, vagy külön.
Külön fázis jelenthet másik fázist (a három közül) vagy jelentheti ugyanazon fázis másik ágát, tehát ez sem egyértelmű.
FI-relé pedig a föld / védőföld felé szivárgó áram hatására old le.
-
törölt tag
válasz
ZseF1000 #62245 üzenetére
Amit kernel felrakott rajzokat melyik illik ra, mert ha egyik sem az is lehetseges, mostanaban az a modi a motor szempontjabol, hogy csak egy szalat vezetnek ki a fokozatvalasztashoz, azt kell a fokozatvalaszto kapcsolora rakotni alltalaban kapacitas egyik kivezetesevel kozosen, a forgokapcsolo kozos pontjara meg a fazist. Aztan megyen...A tobbi meg magan a ventillatoron van megoldva.
-
ZseF1000
csendes újonc
válasz
Kernel #62241 üzenetére
A 2 külön kondis megoldást már javasolták. Meg is csináltam. Addig minden szépen ment, amíg a lámpa részét nem kötöttem be ( a lámpa és a motor külön fázison van, hogy a fali kapcsolóval külön lehessen kapcsolni). Miután bekötöttem a lámpát és a motort is a Fi-relét abban a pillanatban lenyomta :'(.
-
törölt tag
válasz
ZseF1000 #62238 üzenetére
Szia
Saját tapasztalat, elég sokat fel szerelvényeztem. Nem lesznek jók a fokozatok, vagyis lesz 2 kb egyforma gyors fokozatod, meg utána egy meg gyorsabb(direkt). Ha ezzel boldog vagy akkor egyéb baj nincs.
Persze kérdéses, melyik kapacitás ment tönkre, mert ami a fokozatválasztást csinálja, akkor az van amit mondtam, ha a segédfázis kapacitása akkor az más téma, ahogy kernel is írta
-
Kernel
nagyúr
válasz
ZseF1000 #62238 üzenetére
Mivel egy ilyen aszinkron motor működéséhez csak 1 db segédfázis-kondenzátor kell, az értékkel a sebességet befolyásolják bizonyára ott is.
Párhuzamosítva 0,7+0,5 μF adja a maximális áramot a segédfázis-tekercsre, tehát összességében az 1,2 μF értéket nem célszerű túllépni, vagy figyelni kell a motor melegedését, hogy mennyire bírja.
Egyébként az fel sem merült, hogy külön 2 db kondenzátort beépíteni?
Ezeken a rajzokon nagyobb kapacitás szerepel, de valószínűleg 120 V-os rajzok, ami nagyobb árammal működik, vagy nagyobb teljesítményű a motor.
(#62239) golyani
Alaposabban nem tudom most átnézni, de az átkötés jó a 2-6 között, másik a GND-re viszi az emittert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest