-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
h1ght3chzor #77698 üzenetére
Saját megtapasztalás miért nem játszik?
Itt és más totyikokban is saját referenciák alapján tudunk tanácsot adni,te még kezdeti "stádiumban" vagy és sokat számít,hogy milyen irányban indulsz el.
Annyit tehetsz,hogy az ajánlatokat összegyűjtöd és elmész hallgatózi,hogy neked mi is jönne be valójában.
Törekedni kell a rendszerben való (szinergiában) vásárlásra.
Egy szösszenet más tollából."Miután szerencsétlen kezdő hifisünk átverekedte magát a jóakarók és a már mindent próbált Besenyő Pisták légióin és a legszebb szavúnak ítélt AVON tanácsadó ajánlására összevásárolt ezt-azt, utána jön a következő lépcsőfok.
Következő lépésben át kell esni a kábelre nem költünk, mert az csak kábel dolgon.
Első fázisban már hiszünk az összekötő kábelek fontosságában de a hangfalkábel az nem annyira fontos, míg a hálózati kábelt meg úgy sem hallani.
Második fázisban megbizonyosodtunk arról saját fülünkkel, hogy kivétel nélkül minden kábel igen fontos része a rendszerünknek és egyre inkább érezzük, hogy mindent tudó haverjaink, nem is igazán tudnak mindent és ugyan azon a vakvágányon pöfög gőzösük évek óta amerre nagyon szakszerűen minket is tereltek...
Amikor végre megszületik bennünk a saját út iránti igény, utána kezdjük csak meg a utazásunkat audiophile értelemben.
Mondhatnám azt is, hogy az ezt megelőző időszak egyféle bábállapot, fölösleges pénzszórás, hifisztikai orosz rulett és kizárólag ezek után veszi kezdetén a valós, saját tapasztalatból történő vásárlás.
Persze még itt is akadnak bőven fölösleges körök, de ez már mind a saját tapasztalatunkat fogja gazdagítani a továbbiakban.
Szóval a konklúzió ebből az egész macskakaparásból, hogy az ész és koncepció nélküli kábel és készülékhalmozást és a mindenhez (IS) értő Besenyő Pistákat kerülni kell!"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kukulec #77697 üzenetére
Én pont ilyen Viborgot vettem Fapacitól. Ebben a dugóban szerintem az a jó, hogy belül, a szabadon belógó kábelvéget is be tudtam forrasztani ezüst tartalmú ónnal, ami igen jót tett a hangzásnak, mert beforrasztás ellőtt kicsit ideges, sziszegős volt. Miután beforrasztottam, kisimult és folyékonnyá vált a hangja. VDC 268 506 000 a kábel, amiből picit faragnom kellett, hogy bele tudjam szuszakolni, de megérte...
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Nemir Ombe #77692 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Annyi mindent ajánlotok, sajnos nagyon kezdő vagyok, és nem szeretnék mellé nyúlni... Használt is jó nekem, de ahogy nézegettem, nem nagyon vannak olyanok, amik jóval olcsóbbak lennének mint az újak.
Tudnátok konkrét linket küldeni, hangfalakról, amik javalltak? Főleg inkább modernebb, pop, remix, vocal trance zenéket hallgatnék rajta, meg heti 2-3 film.
@nuke7: Sztereo-ra gondoltam, de amiket tud felesleges featurek, pl hálózati rádió, stb... ezért 100k-t nem adnék ki, a másik kérdés, hogy jobban is meghajtaná az, szebb hangokat kapnék, vagy csak a feature-k miatt kerül többe? EZT ?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #77690 üzenetére
A Klipsch-eknél élvezhetőbb élményt nyújt a Dali, az meg, hogy neked nem tetszik az egy dolog csak. Attól még jó ár érték aránya van a hangfalnak.
-
kukulec
őstag
válasz
h1ght3chzor #77682 üzenetére
bár ezért mindjárt kikapok, van egy-egy használt Elac FS147 és FS207A a megfelelő fórumon. az említett Klipsch cuccokhoz képest sokkal jobbak. (a te keretedből már hangfalat kapni, úgyhogy inkább nézelődj a használt piacon, és hallgass meg minél többet)
-
nuke7
veterán
válasz
h1ght3chzor #77691 üzenetére
öööö, sztereo erősítő helyett akkor mibe dugnád az optikai kábelt..?
(klipsch tipikusan szereti a HM erősítőket, könnyű hajtani)Ha nagyon "in your face" hangzást akarsz, ami tiszta és élénk és van tere, a klipsch jó erre.
(nekem rf-62 II volt) Viszont tök véglet. Nekem a monitor audio silver jobban bejött (az a másik véglet kb.)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
h1ght3chzor #77691 üzenetére
Még jó, hogy azt mondták, hogy "ez jó", ők a Klipsch hazai forgalmazói ....
Nézz egy Heco Music Style 500 vagy 800 vagy 900-at (amelyik még van akciósan és bele is fér a ketetedbe) + nézz hozzá egy normálisabb erősítőt (pl.[link]).... szerintem .... de Te fogod hallgatni, neked kell eldönteni, hogy mit akarsz ....
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Nemir Ombe #77690 üzenetére
Voltam benn extremaudio-ban, ott mondtak, hogy ez jó. Sajnos nem értek hozza, és azért nem kis pénzről van szó. Tudnátok ajánlani konkrét típusokat? Modern zenéket hallgatnék rajta főleg, hét 2-3 film max. A másik pedig hogy néztem ezeket a sztereo erositoket, de annyira úgy érzem hogy felesleges pénzkidobás lenne csomó része... elég lenne egy optikai kimenet számomra, bár lehet ezt is csak a tudatlanságom mondja.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
h1ght3chzor #77689 üzenetére
Szerintem körülnézhetnél a "hififutarponthu" akciós Heco kínálatában a Klipsch-ek helyett .... talán még van pár féláras doboz ....
zoltanz:
Lehet, hogy nem kellene megbíznod az "ismerőseid tapasztalataiban".... -
zoltanz
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #77684 üzenetére
Azért hallgass meg pl egy Dali Zensor 7-et is, állítólag elég részletes, jó azonnali, mozgalmas, tempós hangja van, nem színez. Van tere, és hosszabb hallgatózás után sem fárasztó (ami nálam prioritás) állítólag.
-
krichd1
addikt
válasz
h1ght3chzor #77684 üzenetére
R-28F az újabb, butított verzió, felejthető.
-
nuke7
veterán
válasz
h1ght3chzor #77682 üzenetére
a második újabb verzió
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Nézegetek 200-300k között hangfalakat, mi a különbség ez a kettő között?Klipsch rf-82 ii vs r-28f
-
krichd1
addikt
válasz
kukulec #77678 üzenetére
Hicon, Viablue, Viborg, Oehlbach, CMC, Oyaide, Furutech, ETI Research, Yarbo, WBT kínálatában nézz szét. A gyanúsan olcsó ajánlatokat kerüld, azok valószínűleg hamisítványok.
Szerintem érdemes olyat választani, ami jó minőségű rézből készült. Kácsából a Mono-Block típusok, amik jobbak. -
Bodz
nagyúr
Ennyiért tényleg jó is.
Pont akciós a Digital Times 2, ha esetleg... Olyan régóta szeretném, hogy valaki kipróbálja.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
dunkel #77669 üzenetére
Köszi a választ mindenkitől.
Összefoglalva:
johnywalker dugó nélkül jobb
RetepNyaraB a rendszeremen úgysem lehet kihallani
nuke7 Jó nekem a Naka (talán mert úgysem lehet kihallani)
dunkel No Naka, csak a KácsaTehát valószínűleg úgysem hallom a különbséget, és mivel mindenképpen kellene az erősítő oldalra, ezért berendelek 2 pár Nakamichit (nem egy ökör ára), aztán majd meglátom.
-
zoltanz
nagyúr
Visszatér a Sony a bakelit (rendes) lemeziparba.
A japán multi több mint 30 éve nem gyártott analóg hanglemezt, vagy ahogyan említeni szokás a köznyelvben, bakelitet. A gyártást a tokói telephelyen indítják be, és nem aprózzák el a dolgot, új lejátszókat is terveznek készíteni. Japánban 2010-ben 105 ezer lemezt adtak el, 2016-ban már közel 800 ezer korong kelt el, így megalapozott a Sony lelkesedése.
[Hír] -
krichd1
addikt
Szerintem egyiket sem. Akkor már inkább a használt nagy HM erősítők, a lutrifaktorral együtt.
Amúgy az R-N402 helyett inkább a R-N602, előbbi egy szánalmasan butított típus. Nem mintha a R-N602 olyan jó hangú lenne.
(#77668) zoltanz: A pénz szaga megcsapta őket is.
Fura a világ, hogy pont a zenestream szolgáltatások elterjedésének idején van reneszánsza a vinylnek. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #77664 üzenetére
Kinek mit jelent a "borzalmas" hang. Kipróbáltam pár (szinte mind) 150-200 ezres AVR-t (többek között) és 200e-ig bezárólag, egyetlen gyártó volt kétcsatornás zenehallgatásra alkalmas számomra, a NAD T748. Ez persze szubjektív vélemény, de tartom, míg világ a világ.
Ugyanezt mondhatom két osztállyal feljebb is, bár ez is abszolút szubjektív : NAD T758.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
dgyuri0123 #77663 üzenetére
Szerintem a direct sound megoldások mindig jók, ha amúgy az eszköz ratyi is. Nekem is van ócska AV erősítőm és kifejezetten jobb (tisztább) a hangzás. Mondjuk zenéről beszélünk; filmre nem azt használom.
Ha pedig háttérzene megy, mert társaság beszélget, reggelizel, mittomén, akkor igenis kellemes a 7.2. Odafigyelősre nyilván nem, illetve arra az olcsó av elég vacak, de az ember mindig a pénze alapján köt kompromisszumot. Pont.(#77661) Jimmy8@ nem vagyok benne biztos, hogy az erősítő oldali dugó egy ikyen rendszerben, vakteszten megállná a helyét, érted mit akarok mondani...
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Jimmy8 #74350 üzenetére
Nos, az ígért visszajelzés:
Hihetetlen, de még az én alap rendszerem is kihallatszott a noname hangfalkábel cseréje, Van Damme 268-502-000 2*2.5mm-re.
Részletezőbb, tisztább lett, és a mélyek is pontosabbak lettek, nem "elkentek".Más: az erősítő oldalon feldugóznám a kábelt. Kácsától melyiket ajánlanátok? A korábban ajánlott dugó pl 10mm-es kábelt is fogad, így az én 2,5mm-es kábelem végén elég "érdekesen" nézne ki...
A kínai Nakamichit felejtsem el? -
Stehe
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #77655 üzenetére
Köszi a választ!
Erősítőben 150k körül gondolkodom, illetve hangfalban is (1 párra vonatkozóan), vagyis összesen 300k-t szánnék kb. a célra. Nem tudom, hogy ebben a kategóriában mennyire érződik a különbség sztereo vs 7.2 között. Jelenleg az alábbi 3 termék között vacillálok. Árban kb. ugyanannyiba kerülnek, mind hálózatos. Mivel 95%-ban zenehallgatás a cél, így a sztereo tűnik jó vételnek. Viszont ugyanennyibe kerül a hasonló tudású 7.2 is, aminek viszont a csatornáit ki tudnám használni. Onkyo esetén pedig a PureAudio üzemmód a szimpatikus, ahogy utánaolvastam azt jelenti, hogy ebben az esetben minden dekódert kikapcsol, bár inkább marketingszagúnak tűnik...
Sztereo:
Yamaha R-N402D -
nuke7
veterán
hali,
Musiland digitaltimes megadta magát - windows 10 egyszerűen elkezdte nemlátni.
Tudtok valami hasonlóan jó digit kimenetet ajánlani? -
PrinceHerceg
őstag
Lejárt az edit time, sajna HDMI + USB és egyéb nyalánkságok itt még nincsenek, csak a kiváló analógos hang!
-
dgyuri0123
nagyúr
Minden attól függ, mekkorák a hangminőséggel szemben támasztott elvárásaid. Az általad linkelt Yamahák nem igazán szólnak "jól", inkább szolgáltatásokban jeleskednek, de attól még sokan szeretik ezeket a hézagpótló típusokat. A magam részéről nem ajánlom, én teljesen más szempontokat tartok fontosnak. De, biztosan akad valaki, aki segít a hálózatos lejátszók között eligazodni.
-
Stehe
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #77642 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tovább gondolkodva arra jutottam, hogy az 5.1-es rendszert mellőzni tudnám, így marad a 2 szoba + fürdő. Utóbbi esetében természetesen a hangminőség nem annyira fontos... :-) A nappaliban később még egy mélynyomó jól jöhet, vagyis akár egy 5.1-es erősítő is elég lenne. Továbbá a fürdőbe ajánlottak egy Jamo hangszórót, ami egy darab hangszóró, de single point stereo. Ez azt jelenti, hogy sztereoban szól, és 2 csatornára is kell rákötni. Ha viszont ezt nézem, akkor 6 csatorna lenne szükséges.
Árban igazából még nem jutottam dűlőre, de az erősítőre 100-150k-nál nem szeretnék többet költeni. Továbbá mindenképpen hasznos lenne, ha lenne rajta USB legalább egy HDMI, továbbá a vezetéknélküli megoldások is tetszenek. Néztem pl. a Yamaha R-N602 erősítőt, ami igaz csak stereo, de 4 hangfalat lehet rákötni (A+B). De pl. van Yamaha hasonló tudással itt, csak 7.2-esben. Itt pl. nem tudom kiolvasni, hogy zenehallgatásra (mennyivel lenne) rosszabb az említet sztereo Yahamához képest...
A két link amit küldtetek elég profi cucc, ha jól gondolom a vezetéknélküli irányítás és USB kivételével kb. meg is felelne az említett célra. Tudom az audiofil emberek megköveznek az USB-ért, de nekem fontos lenne! :-)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Attila0 #77651 üzenetére
A kínálati piac hígult fel mindenféle szar gyártóval és felesleges, hézagkitöltő típusokkal. Egyszer talán vége lesz ennek a "divatnak" is, bár nem sok esélyt látok rá.
Amúgy senki nem menne tönkre, ha jót gyártana, de ma, extraprofit nélkül, élni sem tudnak a gyártók és kereskedők. Aprópénzért meg ki akar dolgozni a Magyarokon kívül?
(#77652) Nemir Ombe : Erre a "vitavonatra" nem szállnék fel, ha nem baj...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dgyuri0123 #77650 üzenetére
A "100ezer" csak nálad szerepelt, ha jól láttam az eredeti kérdésben nem volt ár ....
Mellesleg, meg nem hinném, hogy valaki a fürdőben akarna "elmélyülten sztereózi", erre (+ mozira) meg elég lehet egy középkategóriás darab, ami a határainkon túlról már 4-500€ között is beszerezhető ....
-
Attila0
őstag
válasz
dgyuri0123 #77650 üzenetére
Kénytelen beleülni ha meg akar élni, hiszen ha mindent tartósra terveznének akkor hamar telítődne a piac és csődbe mennének! De így van ez mindenhol, nem csak a szórakoztatóelektronikánál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest