-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szrobert
tag
-
krichd1
addikt
válasz
Speeedfire #73492 üzenetére
Ha vastag a kábeled, akkor először válaszd ki azokat a dugókat, amikbe egyáltalán belemegy.
-
blattida
nagyúr
válasz
Speeedfire #73490 üzenetére
Az xlr szándékosan maradt ki, mivel, tudtommal, nincs szimmetrikus eszközöd.
-
krichd1
addikt
válasz
Speeedfire #73490 üzenetére
Csak akkor vegyél, ha nagyon muszáj. Kácsánál a Furutech csatlakozók jók, de drágák.
-
blattida
nagyúr
válasz
Speeedfire #73488 üzenetére
Én az rca-t (analóg IC) és a banánt (LS) ajánlom.
Más lehet, hogy mást fog. -
Speeedfire
félisten
Ma készülök menni a kácsába, melyik dugók az ajánlottak/beváltak? Vagy kb mindegy?
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
krichd1 #73486 üzenetére
Kösz, de az alaplapon semmi digit kimenet nincs. Se tüske, se hátul, semm. Sajnos ezt mikor vettem nem láttam. De amúgy félek kivezetni 8 méter hosszan a digitális jelet. Ezért gondoltam, hogy a meglévő HDMI-ből kiszedem, mehet az erősítőbe, és utána mehet a HDMI a TV-be.
Valami ilyen kéne nekem. De ahogy látom sokan nem próbálták még ezt.
-
krichd1
addikt
válasz
Mikisys #73478 üzenetére
Nem a mester szalagokat adják oda a kiadók, már amelyik album még arra készült, hanem az abból készült digitalizált felvételeket. Ezek a stream szolgáltatók fizetnek azokért a felvételekért, nem ingyen kapják meg.
(#73479) Mikisys: Már amelyik, annyiért magasabb kategóriások is beleférnek már.
(#73480) BenceSheaer. Optikai kimenet valószínűleg van az alaplapon, használd azt, az a legolcsóbb megoldás, de 10m-nél hosszabb kábelt ne használj semmiképp se. A linkelt átalakító is lehet jó, de nem ismerem ezeket. Vagy nézz utána, hogy a hálózati lejátszóddal kit tudnád-e külön hozni a film hangját.
-
BenceShearer
aktív tag
Ilyesmire gondoltam. Erről van valami infótok?
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
2 témában kérnék némi segítséget!
Van egy régi Sony hifi szettem.
1. Ehhez szeretnék még egy orsós magnót. TC-399, vagy TC-580. A lényeg hogy szabvány széles legyen és full fekete, mert a többi is az. Sajnos ezek hiánycikkek. Már évek óta nézegetem időnként, de szinte semmi. Ha esetleg van fent az sokkal magasabb áron. Illetve láttam párat e-bayen, de amerikából ilyet rendelni főleg úgy hogy még soha nem rendeltem e-bayről, kicsi gáz. Ki tudja hányszor törik össze mire ideér és még akkor sem biztos hogy fullra jó. Egy magyar oldalon most van fent egy tc-580, de szerintem irreális áron.
-Szóval abban tudnátok segíteni, hogy hol lehetne ilyet beszerezni elfogadható árban? Hol keresgéljek?2. A másik kérdésem az lenne, hogy a hifi szettemnek csak rca csatijai vannak. Így nyilván egy usb-s MP3 lejátszásra alkalmatlan. Viszont rémlik olyasmi készülék, ami vagy fogad USB-s eszközt, vagy fel tud csatlakozni hálózatra és így lejátszható MP3 is. A készüléket pedig össze lehet kötni a Hifi-vel. Már jópár éve láttam egyszer egy ilyet. Több száz ezerbe került. Nem tudom azóta lement-e az ára. Egyébként kb úgy nézett ki mint egy lapos deck antennával.
Erre tud valaki ajánlani? -
-igu-
veterán
válasz
BenceShearer #73480 üzenetére
Milyen digitális bemeneted van az erősítőn? Ha USB esetleg, akkor csak kábel kell. Ha nem, USB-n keresztül akkor is tudsz kinyerni hangot a PC-ről külső hangkártyával - aminek értelemszerűen legyen digitális kimenete, amit már össze tudsz drótozni az erősítővel. Vagy ha nem ragaszkodsz a digitális bemenethez, a külső hangkártyát DAC-ként használva analóg jellel is etetheted az erősítőt. Bár azt a PC-ről is tudnád, így az - gondolom - nem jó neked.
-
Esoleso
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #73455 üzenetére
Erre gondoltal pl. :Q ACOUSTICS 3020?
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Van egy YAMAHA N301 sztereó erősítőm, digitális bemenettel. Van két B&W 602 S3 front sugárzóm. Tehát többnyire a zene a lényeg, a többcsatornás mozira helyem sem lenne a lakásban.
Viszont szoktam azért mozizni, és ebből szeretném a legjobbat belőlük kihozni. A TV az erősítő felett van. A PC-m és az erősítő/TV között ~8 méter a távolság.
Hogy tudnám szerintetek a legjobb minőségben és kedvező költségekkel a PC hangját az erősítőre digitálisan kötni? Az alaplapomon nincs SPDIF kimenet, még alaplapi SPDIF tüske se.
1.
Veszek egy olyan alaplapot (LGA1151) amin van SPDIF tüske, majd 15 ezer forintért kihúzok egy digitális kábelt az erősítőig?2.
A HDMI 1.4 már ki van húzva. Láttam vannak ilyen HDMI -> SPDIF extractorok. Ezekről van valami tapasztalat? Hogyan működnek? Mindenféle konverzió nélkül kiszedik belőle a digitális (PCM) jelet? Ez kb 20 ezerből meglenne és nem kellene kábelt húznom és kábelt se vennem. (Ergó hasonló árban lennék)Vélemény?
-
borg25
senior tag
válasz
szrobert #73476 üzenetére
Hozzáértők majd válaszolnak, de biztos kérdezni fogják, hogy mivel akarod meghajtani? Nem-e járnál jobban egy olcsóbb erősítő + jó hangfal párossal. A sok féle zene alatt mit értesz? Mi a preferált? Mert pl, a nagy zenekari klasszikusokhoz kell igazán a vas. Milyen hangzást szeretsz?
Nekem elsőre egy BC Acoustique EX 202 volt(Használt 40e), tetszett a hangja, de én inkább klasszikus zenét hallgatok, arra nagyon jó volt. -
szrobert
tag
Sziasztok!
Igazán jóhangú Sztereó erősítőt szeretnėk, akár használtat is, 50-80 ezer környékén..
Milyen márkákat, típusokat tudnátok ajãnlani?
Átlag méretű szobába, sokféle zenére...Köszi!
-
Bukk900
őstag
Sziasztok!
Van valami ajánlott, kis méretű, hazai DIY 2×20W körüli panel, vagy dobozolt erősítő?
15-20e körül keresek valamit... olyanra gondoltam, mint a Kercso-Audio fejhallgató erősítői.
Újonnan SMSL-t tudnék rendelni, ezt ismeri valaki, megér 15e-t? [link]Eredetileg aktív hangfalat akartam (Microlab Solo 6C) de kifutott, ez a szépség meg pont adódott, nem tudtam otthagyni. [link]
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Nemir Ombe #73473 üzenetére
de ezzel nem segítesz
nyilvánvaló, hogy fogalmam sincs mit csinálok, szóval szorítkozzunk erre a kérdésre:Ha ugyan annyiba kerül az eredeti meg az új változat, melyiket vennéd és miért?
-
MCGaiwer
addikt
Esetleg ehhez tud még valaki valamit hozzáfűzni?
Sajnos nem tudom meghallgatni a hangfalakat.Nemir Ombe írt pár gondolatot róluk, például hogy a másodikban más a hangváltó és szerinte az első jobb. Most úgy áll a helyzet, felár nélkül tudom megkapni a frissített szériát. Mit ajánlotok, ragaszkodjak az elsőhöz vagy legyen akkor a második?
-
zoltanz
nagyúr
+1
Az újra kiadásokkal meg a Youtube-al is úgy vagyok mint a Hi-fi-vel már, nem kötelező a csúcs, de egy szint legyen meg, és szerethető legyen. (és sok)
Persze vannak olyan ki nem adott felvételek, amik nem ütik meg a mércét, de azért néha felrakom így is. A bulifaktor viszont segít így is élvezni a zenét. -
krichd1
addikt
válasz
benfolds #73467 üzenetére
Ez nem utálat kérdése, hanem a hallottaké, de nagyon kevés olyan remaster felvételt hallottam, amire azt mondanám, hogy egyértelműen jobb, mint az eredeti.
Erről már olvastam korábban, még nem futottam bele magamtól ilyen albumba, de majd megnézem a listát. Ezzel csak megint az a gond, hogy nem minden felvétel készült eredetileg 96kHz/24bittel, illetve ennek az MQA audio kodeknek is utána kéne olvasni, hogy pontosan mit is csinál. -
Esoleso
csendes tag
Nos, Uraim, akkor mit vegyek? Valami otlet valakinek?
-
benfolds
őstag
válasz
krichd1 #73466 üzenetére
tegnapi hír.
te is utálod a remastereket? most hirtelen nem is jut eszembe semmi, amire azt mondanám, hogy érdemes volt hozzányúlni az eredeti felvételekhez. -
krichd1
addikt
válasz
benfolds #73464 üzenetére
Nem jobb a "CD minőségnél", legalábbis a mintavételezési frekvencia, bitmélység, bitráta szempontból. Nincs is fent minden lossless formátumban, de eddigi tapasztalataim szerint általános hangminőségben a Tidal a legjobb a stream szolgáltatók közül. Ami nagyon nem tetszik ennél sem, hogy amelyik albumból van nem jól szóló remaster verzió, abból pont az érhető el. Ezért még mindig nagy kincs, a régebbi, jobban szóló verzió megléte.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
benfolds #73464 üzenetére
Nem vannak sorlemez gyűjteményeim a leginkább tisztelt előadóktól persze. Mindig törekszem elsősorban Vinyl-ben megszerezni, nyugati, első kiadású nyomatban.
Mindent beszerezni anyagi keresetem nincs, meg egy-kettőt bonyolult úton csak a tengeren túlról lehetne felellni stb (Kubai, Indiai, Arab, Japán, Mexikóból származó folklór zenék, Argentin tangó) -
krichd1
addikt
válasz
madmike #73460 üzenetére
Szia. A legfontosabb szempont ennél az árkategóriánál, hogy hibátlanul működjenek. Ha ez mindegyikre teljesül, akkor a Philipset vedd legelőre.
(#73462) Esoleso: Így általánosságban olyat keress, ami nem belépő szintű modell, inkább legyen kicsit régebbi széria. Én például A-S501 árából CA-2010-et vettem, ami sokkal jobb erősítő az előbbinél, persze az már elég régi, nem is a vintage erősítőket akarom ajánlgatni, csak a példa kedvéért hoztam fel.
-
Esoleso
csendes tag
válasz
krichd1 #73459 üzenetére
Szoval, arrol van szo, gondoltam veszek valami jo kis hifit. Nem csucs, de valami elfogadhato kategoriat. Nem vagyok egy vajtfulu alkat, sot a hallasom sem a regi mar, csak szeretnem szepen, tisztan hallgatni a zenet. Elkezdtem koruljarni a temat sajnos es bementem az erdobe, mert rajottem, ezsokkal bonyolultabb mint elsore gondoltam. A hasznalt cuccokat is nezegettem, de tartok tole es nincs is idom hogy tul sokat figlalkozzak vele. Szal, a fenti keszulekeket erosito 250 euro, hangfal 180 euro arontodnam megvenni. Nem terveztem ennyit raszanni, de rajottem, ez szinte semmi a lehetosegekhez kepest. Szal varom a javaslatod. Koszi.
Bocs az irasert, de mobilrol vagyok. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Van egy Denon DRA-295 erősítőm. E mellé szeretnék venni valami olcsó használt cd lejátszót 5-6000ft nagyságrendben.
Kiszemeltjeim:
Yamaha CDX-490
Denon DCDV-595
Philips CD723
Grundig cd 8400MKIIMegvehető ezek közül valamelyik?
-
krichd1
addikt
válasz
zoltanz #73451 üzenetére
A sötét korszak a digitális felvételeknél a kétezres évekre tehető, amikor csúcsosodott a "loudness war", még a lebegőpontos DAW-ok elterjedése előtt, amikor még sokszor kifutottak a digitális dinamikatartományból és ennek eredménye a túlvezérelt, torz, csörömpölő hangzás. Ma már javult valamit a helyzet, de ez mind az újabb, "hülye biztosabb" szoftvereknek köszönhető.
(#73452) Esoleso: A Diamond 220-at, ha nagyobb hangerőn hallgatod akkor portzajos, de amúgy nincs rossz hangja belépőszinten. Az S501-ről nagyjából hasonlókat tudnék írni, mint az S700-ról pár napja, persze előbbi kicsit lentebb helyezkedik el.
(#73454) Speeedfire: Akkor lehet csak átnézték, vagy javították.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Esoleso
csendes tag
Sziasztok! A velemenyeteket szeretnem kikerni a kovetkezovel kapcsolatosan. Kineztem egy yamaha as501 tipusu erositot es hozza egy par warhfedale diamond 220 hangfalat. Szeretnem megkerdezni h mennyire jo parositas.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
krichd1 #73450 üzenetére
Egyetértek, nagyon nehéz találni a neten egy jó master/keverést, ami ráadásul szénné tömörítve (+többszörösen átkódolva veszteséges formátumokkal AAC-MP3 stb) Mondjuk a Kisgrófót hallgatóknak és hasonlóknak jó, valamint tuc-tuc laptop DJ-knek megfelel így is.
Sajnos én úgy nézem ilyen téren inkább lefelé tartunk.
Nemir Ombe
Igen csak nem mindegy a 4K-s film h.264 vagy h.265-ben van tömörítve méretileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest