- SSD kibeszélő
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #73100 üzenetére
Ha nagyon nem fog tetszeni az új hang a bejáratász követően is, akkor visszarakom az eredeti opa IC-ket. De még várok ezzel egy kicsit.
Kondi cserével az a gond, hogy nagyobb kapacitású kondik nagyobb mérettel is rendelkeznek, és nem fognak elférni az igen szűkös helyen. Emellett már volt, aki kipróbálta pont a 4310-nél a kondik cseréjét a tápáramkörben és az elő+végfok erősítőben, és neki nem hozott pozitív eredmény (bár ez korántsem jelenti azt, hogy nekem ne hozhatna).
Egy biztos: addig fogom "nyúzni" szegény Denon-t, amíg végre megkapom a "saját" hangomat -
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #73101 üzenetére
nem kell eltérni a gyári kapacitástól. nem a nagy kapacitás ad jobb hangot. sőőt, legjobb a legkisebb,ami még éppen elegendő. kondicserebere jobban programozhato, általában ugyanazt csinálja a kondi mindenütt.
no,mindegy, köszi,h megcsináltad, és leirtad.De valszeg nekem is jó ahogy van. Denon a spóroláson kivül a tervezéshez is ért sztem, attól tartok, hogy mélyre kellene mászni a lelkivilágában, hogy eredménye legyen.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #73103 üzenetére
Mely típusú elkókat használod minőségi cseréhez? És honnan szerzed be őket (igen fontos kérdés, hisz egyrészt nem mindegy az ár, másrészt láttam már fényképet hamisított kondikról)?
(#73105) Norbi 72
Lehet, több elképzelés is tervbe van véve -
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #73106 üzenetére
látni értékelésekről, h milyen kinai. de kinai forrásokat azért kerülöm, biztos, ami biztos. még nem sikerült hamisba futnom, sztem azok a hamisitottak azok már nem nagyon vannak..
minden kondi más hangú, szóval nincs olyan,h kicseréled, és akkor tuti megvan a legjobb hangú oda.
azaz black gate,de az nem mozikombájnba való 4-100 e darabáron.sikerem volt már egy csomó márkával,tipussal, de BGn kivül nem nagyon van " a tuti"
és persze mindent máshonnan veszek
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
mp54
senior tag
Filmajánló: Augusztus Oklahomában
Érdekes, jól kidolgozott karakterek, jó színészi teljesítmény, számomra érdekes történet.
Engem a "Macska a forró bádogtetőn"-re emlékeztet.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Most vettem egy Denon X2000-et. Az lenne a gondom, hogy hálózati zenehallgatásra kapcsolva a plazmát is mindíg átkapcsolja HDMI-re, pedig én mondjuk fülessel hallgatnék zenét, miközben asszony tv-t néz.
Ez így nem jó, mert ha viszont viszakapcsolok HDMI-ről tv-re, akkor a hálózatos lejátszás is megszakad.Van erre van valami ötlete egy hozzáértőnek?
Biztos van megoldás, de eléggé új nekem ez az erősítő és a tapasztalatom pedig nulla. A manualból nem igazán tudom leszűrni, hogy mit - mire kéne állítanom.
Az előző Yamaha 1300-asom ennél azért egyszerűbb volt.Köszi minden segítséget.
"csak a zene van"
-
MasterMark
titán
-
Dorian
félisten
Lehet, h sokaknak nem újdonság - mert a film 2006-os - de én tegnap néztem, így még melegen ajánlom az Őfelsége pincére voltam c. cseh filmet. A film színvonala a napokban tárgyalt szuperhősös filmekhez nem is mérhető. És nem azért, mert alacsonyabb Bevallom szinkronosan néztem, mert az eredeti nyelv nekem fizikai fájdalmat okozott az első néhány perc után
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
-
-
Dorian
félisten
Számomra ezek életérzés-filmek, visszaröpítenek azokba az időkbe és felidézik azokat az érzéseket, azt az életet, 1. amikor még csak úgy csajozott az ember; 2. amikor elbszott egykét kapcsolatot; 3. amikor lehiggadva, kompromisszumokkal is élvezi ami jó.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Filmes témában ne itt OFF-oljatok!
-
nagyúr
Részlet a nappalimból. De még lehet, hogy rendelek egy SVS SB12-NSD-t is. Hiába megyek hallgatózni bárhová, kizárólag itthon tudok dönteni, hogy melyik tetszik jobban, ez van!
-
Valkűr
addikt
válasz liszi70 #73123 üzenetére
Érdekes párosítások, zárt és reflex együtt...Már olyan szempontból, h aki a zártat szereti az nem fogja a reflexhez, aki meg a nyitottat az nem fogja a zárthoz hasonlítani. Egy zárt doboz nyilván nem fog olyan vehemenciával megszólalni mint egy refis, legalábbis ebben a kategóriában nem, ezzel szemben meg van az előnyük is a zárt dobozoknak. Hogy tudsz dönteni igy ebben a felállásban, hisz teljesen másban fognak jeleskedni és másban nyilvánul meg a tudásuk...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
törölt tag
Subot keresgélőknek a JBL LS-120p nemrég esett egy százast! Elképesztő jó páros az LS80-nal, de hasonló karakterisztikába is el tudom képzelni, most "ajándék" az ára.
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném, ugyanis nem tudok eligazodni az erősítők között, lámáknak (mint én) szánt leírás hiányában!
-mennyivel tudnak többet a 3D HDMI-s erősítők?
Ha kérhetném, akkor lámáknak szánt nyelvezeten (akár link formájában is)!
Köszönettel
S3x, hifi & rock and roll
-
-
-
törölt tag
válasz sony309 #73134 üzenetére
A 3d az HDMI 1,4 platformon megy át, AZ 1.3 platformon megy át a HD hang, Ezalatti hDMI verziókon egyre kevesebb hangnormát, szolgáltatást tud és a sebessége és adatátvitel menyisége is kevesebb. HDMI viszafelé kompatibilis tehát ha a hdmi láncban minden 1.4 -kábel is!!- és teszem fel az erősitő 1.3 a akkor az egész lánc 1.3 ként fog viselkedni. 3D-hez a High speed kategóriájú kábelek szükségesek különben nem megy át és 1.3 vagy kisebb verziójú átvitel lesz.
Remélem érthető számodra amit irtam.
Hangban ugyananyit tudnka mindt a nem 3d-s társai.Tavaly jöttek be a 4k-t (3980:2160/25fps képpontot átengedö) erösitők Idén jön be a HDMI 2.0 verzió amin átmegy a 3d és 4k is és a 4k már 60/120fps sebességgel mehet át rajta.[ Szerkesztve ]
-
bigdee888
tag
-
törölt tag
válasz bigdee888 #73144 üzenetére
Hatalmasat tévedsz, lásd: 1 sz hsz és Wikipédia idevonatkozó része de az előző válaszom is megválaszolja a kérdést és rávilágit tévedésedre. 1.3 már 2007 óta van és direkt HD miatt vezették be, 3 verziója van és a csatlakozók jelentik egynek a különbséget. 1,4 kb.2011 óta van köztudatban.
Természetesen nem kötözködésből vagy roszindulatból irom.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
[ Szerkesztve ]
-
szaki1986
tag
Üdv!
JBL mélynyomókról mi a véleményetek? Egész akciós áron lehet hozzájuk jutni.
Egészen pontosan:
- Studio 150P (85k) - ez mondjuk elég csúnya
- ES 250 (100k)
- 550P (100k) - ez se egy szépség, de biztos jól szól
- ES 150P (105k) - ez gondolom gyengébb mint a 250-esEzek közül főleg az ES 250-essel szemezek. Ennyi pénzért érdemes elgondolkodni ezeken?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest