- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asus P5QL-E alaplap és Kingston DDR2 KHX8500D2K2/4G probléma
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #127726 üzenetére
Annyi szerkesztettél, ráadásul nem a konkrét és pártatlan EQ, room EQ témakörben, hanem személyemmel kapcsolatban konkrét ferdítésekre illetve hazugságokra építve, hogy arra reagálnom kell.
....Szerinted egyféleképpen lehet csak mozizni? Kissé korlátolt gondolkodás, nem gondolod?
....Még jó hogy nem mondod meg, milyen filmet nézzek, különben k@cs@g vagyok.
....Ha EQ nélkül rosszul szól az erősítőd, arról nem én tehetek és ne engem kárhoztass ezért.
....De ne erősítsd azt, hogy kötelező az EQ mert ez nem igaz.No, fentiekből egyetlen szó sem igaz. Igen, a dedikált moziszobák hangzásvilágát - ha lehet így mondani -, képi világát, cél moziszobát és mozitechnikákat kedvelek. Azonban sosem tukmáltam rád, ahogy senki másra sem, nem előrébb valónak helyeztem, hanem más iránynak! Durva ferdítést azt állítani, hogy bármikor kijelentettem egyféleképpen lehet házimozizni. Ezzel ellentétben jó magad folyamatosan minimum visszatetsző módon minősítesz számodra nem tetsző irányvonalakt, helyezed előtérbe, egyetlen útként vázolva saját értékrended. Pedig hidd el, van véleményem a NAD-ról, Antalról vagy akármelyik más elemként moziláncokból T12-ig bezárólag. Vagy magamnak tartom meg, hiszen te vagy bárki más megelégedéssel használja azokat, vagy megpróbálom finomabban vezetni egyéb utak megismerésére.
Ugye mostanság kb fél évente láthatsz itt, mikor hasonló okokból hisztizek, mint egy hülyegyerek. Hangos és dinamikus szoba nem egyenlő részlettelen és tér nélküli hangzásvilággal, atmoszféra nélkül, bármennyire szeretnéd te vagy mások rendszeresen így beállítani. Pont ez a művészet ebben a hobbiban, úgy hozni létre gatyaszaggató effekteket, hogy amikor térre, részletekre, pontosságra van szükség, az a lehető legegységesebben simuljon. Egyszerűen fogalmazva: amiért moziba mennénk és nem kapjuk meg, megcsináljuk saját magunknak.
Mióta az eszemet tudom ezen filozófia mentén haladok, AVR-ben Room EQ-t, főleg D EQ-t sosem használtam, sosem ajánlottam! Régiek közül talán 2-3 AVR-t tudok ahol próbálkoznék. Ezzel szemben Trinnov, Dirac vagy a JBL-ek céleszközök, célhardverek, kifejezetten moziszobákra (is) tervezve, messze nem az általad sztereó EQ-hoz hasonlíthatók.
Ha ajánlasz, markáns véleményt formálsz meg, másokat sajt ízlésed szerint terelnéd - amit finomabb fogalmazással lehet korrekten és jól csinálni -, legalább minimális tájékozódás után tedd, illetve nem abban a szellemben, hogy egyetlen járható út létezik, a tiéd.
Ennyit rólam és az agyszüleményekről. Nem vagyok szent, minden másért belém köthetsz, elküldhetsz a fenébe, azonban fentiek mind hazug vádak, és lehet mindre nem is reflektáltam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #127735 üzenetére
Az a baj,hogy mint korábban is irták,kevered (Te is) a “szobakorrekciót” a pl. “multi eq”,stb eq beállításával/bekapcslásával. Attól,hogy használsz egy bemérőrendszert,még nem (úgy) eq-zod a hangot,ahogy azt most elképzeled,hanem a hallgatási pozicióhoz (vagy több pozicióhoz) állítod be a leg “neutrálisabb”,legegyenletesebb frekvencia görbét,ergo; egy ugyanolyan “minőségü” cuccnál,egyenletesebb hangot kapsz beméréssel,ami nem azt jelenti,hogy használni kell a pl. multi eq,dinamic eq,stb funkciókat,mindegyiknél van “off” lehetőség.
Az hogy nálad jelenleg nincs “eq-zva” a hang,az tévedés (hacsak nem mindent 2 csatornás “direct” modban hallgatsz,de az meg úgy milyen mozi?) mivel már az 5/7/9 csatorna kikeverésénél/bontásánál is áthalad a digit jel a procikon,dsp chip-eken,igy ez a rész (szinte)“megkerülhetetlen” egy avr-ben,viszont szobakorrekció nélkül nem a “valóságot” (ill amit a hangmérnök szeretett volna) hallod,hanem azt amit a szobád akusztikája “előállítt”,mivel gondolom nem rendelkezel akusztikailag 100%-ban “rendbetett” helységgel.
Amit korábban írtam (2600 vs 679) azzal arra céloztam,hogy az újabb bemérő rendszerek több mindent mérnek és pontosabban számolnak,mint a régiek és hiába a régiek “hardveres előnye” mozin ez nem annyira számit.... és kérlek ne “belépő kategóriával” példálózz,a 6-os Yamaha azért nem ott játszik,bár (részben engem igazolva) írtad,hogy a belépő kategória szinte hallgathatatlan bemérés (eq) nélkül ,tehát ..... de ettől független nem javaslom senkinek továbbra sem a belépő kategóriá(ka)t.
Továbbá; amiről Te írsz az hifi/sztereo vonalon teljesen elfogadott és használt (bár “szobakorrekció” ott is javasolt,de mivel ezt a stereo erősítők nagyon kis részébe teszik bele) ott ezt màsként szoktàk megoldani,ami azért bonyolultabb dolog,de értelme/hatása/eredménye kb. az avr-ek bemérőrendszereihez “hasonló”.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #127721 üzenetére
Mégis mit keresel ebben a topikban, ha szerinted "Egyetlen "őszinte" hang nincs egy filmben"???
Akkora badarságokat hordtál össze, hogy olvasásuk közben éveket öregedtem.
Valamint az is kérdéses, miért egy házimozi erősítővel sztereózol? Jó az a NAD, de fényévekre van egy ugyanannyiba kerülő kétcsatornástól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
"Egyetlen "őszinte" hang nincs egy filmben."
Kicsit lassíts le, mert kisodródsz. Ez így nettó hülyeség. Pont ez a lényeg, hogy tele vannak őszinte/igazi hangokkal. Aki egy kicsit is foglalkozik az igazi mozi hanggal, pont a természetességet szeretné kihozni a rendszeréből. Nyilván az alsó/középalsó kategória ezt nem képes megmutatni, ezért csimbummal kárpótol. De egy magas/abb szintű mozi pont úgy tud elvarázsolni, úgy tud jelenlétérzetet adni, hogy természetesnek hat, mintha tényleg ott lennél a jelenetben.
És ahogy olvasom, kevered a korrekciót a loudnessel.
Sztereóban nekem is nehéz elfogadnom a korrekciót, azt vallom, amit Te, de még így is el kell ismernem a nagy sztereós cégek (pl. trinnov) munkáját. De a komoly mozi processzálás nem azt jelenti, amire te gondolhatsz szerintem. Térbeli elhelyezést javít, rendbeteszi az akusztikai anomáliák nagy részét, de még véletlenül sem kiemel, loudnessel, túlvezérel....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
axwel18
senior tag
válasz dgyuri0123 #127714 üzenetére
Természetes hang. Ez a hét vicce ? Mesélj még róla. Nem is tudtam hogy a Nadoknak természetes a hangja. Pedig már volt egy 757-esem. Mi alapján állapítod meg hogy mi a természetes hang ? Mikor minden cd-nek más a keverése minden erősítőnek más a hangja, nem is tudtam hogy a pont a Nad hangja természetes. Ha tudom nem adom el.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #127730 üzenetére
"Egy jobb fajta erősítő igényli a szobaakusztikai korrekciót? Nem feltétlenül, sőt, Tamoo imént írta le a tényeket."
Azt nem az erősítő igényli hanem a szoba.
Nem tudom milyen tényeket írtam le, max azt hogy nálam az adott vas az adott szobában nekem jobban tetszik (a "kezdetleges") room eq nélkül "nyersen". De erre nem lehet ráhúzni semmiféle általános igazságot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #127730 üzenetére
...De ne erősítsd azt, hogy kötelező az EQ mert ez nem igaz...
Jájjj, súlyos ferdítés. Hol mondtam, hogy kötelező? Muti!
Ez fontos dolog, gondolom azt nehéz megérteni mikor valaki úgy beszél valamiről, hogy az nem sajátja, saját igazsága.
Azt mondtam EQ és EQ között óriási különbségek vannak, ahogy különbséget teszünk helyiség és kiszolgálás szintjén. legalább olvass utána miről beszélünk, beszélsz.
Vicces mellékzönge: életemben nem használtam room eq, din eq és hasonlót. Most azért fogok mert jár a proci ve mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ki akarja megmondani, hogy te mit csinálj? Mindent magadra veszel...
"EQ-zást" is félreérted, előbb írta le Tamoo, hogy nem a lúdneszesre állításról van szó...
Mostani vasam amúgy jóval okosabban és jobban csinálja a az akusztika moddot, mint a 3808, biztos, hogy fejlődtek azóta ezek a dolgok. (Itt még a din. EQ is egész jó, hiszen annak az elve okos dolog, persze jól kell megcsinálni. De továbbra sem erről van szó.)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
"Ki nem sz@rja le a szobaakusztikai korrekciót?"
Csak a vacakokat kell EQ-zniAkkor ezt többen is félreértettük.
Ez nem szerelem kérdése, sehova nem kell állni. Objektív dolgokról beszéltünk ízlés helyett. Te pedig az ízlésed erőlteted minduntalan. Azzal nincs baj, hogy természetesebb hangot hallanál. Azzal már lehet baj, ha ezt minduntalan megjegyzed, igeként, egyetlen igazságként hirdeted, akár márkatípusokra húzva.
Mellesleg mikor Nolan az életben egyszer maximálisan természetes hangot próbált kreálni, munkaóra hegyeket ölve bele, ezen a szent helyen, a világon egyedülálló módon egységesen túlvezérelt ítéletet kapott. Szóval neki is más a természetes, nekünk is, neked is. Ezért jó esetben ne megingathatatlan igazságként tekintsünk saját igazunkra.
Szerinted egyféleképpen lehet csak mozizni? Kissé korlátolt gondolkodás, nem gondolod?
Sehol nem írtam ilyet. Azt pedzegettem, hogy ne kizárólag a sztereó füledből indulj ki, és tájékozódj mielőtt igazságot hirdetsz. Nyilván fogalmad nincs mit csinál a JBL vagy a Dirac szobaakusztika korrekció mentén, és mit egy átlag AVR, ahol bűn lenne hasonlót használni. Részemről befejezve.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Perpillanat a Denonnal nem EQ-zom, ki van kapcsolva ez a része. Meg is mondom, hogy miért. Úgy korrigált, hogy az dinamika csökkenést okozott, illetve visszafogottabb lett az egész (szóval érdekes módon nálam pont az ellentétét hozza az EQ annak amit te gatyalengetés alatt emlegetsz). Pedig lehet, hogy bizonyos szempontból így közelített volna a valósághoz, de nekem EQ nélkül jobban tetszik itthon. Viszont ez már egy sok éves rendszer, amikor lecserélem az AVR-t, szem előtt fogom tartani, hogy mit tud ezen a téren. Az újak már jóval okosabbak.
Amikről te beszélsz azok a din.eq jellegű fjúcsörök és egyéb durva kiemelések. A korrekciós/room EQ az akusztikai anomáliák kisimítására van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem errefelé kb nekem van "csak a film és mozi", de nem is járok át a hifi topicba, hogy miként sztereózz 7.2-ben, mert az mozisabb lenne. Szóval érted. Igaz régóta erre a topikra és csak rápillantani érdemes, sajnos. Vagy azt sem.
-
törölt tag
....Egyetlen "őszinte" hang nincs egy filmben
Itt a baj, te 90%-ban kikevert hangból akarsz valóságot kreálni, miközben a hangmérnök esetleg kirázna a gatyádból.
Továbbá kevered a különböző EQ módokat, miközben átlag AVR és a fentebb említett 3 cég REQ szintjén ég és föld technológiailag, ezért lehetetlen összemosni azokat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dgyuri0123 #127710 üzenetére
trinovék és diracék akkor szerinted rossz ösvényen mozognak.háát, sztem tévedsz. van jó és rossz akusztikai rendszer, a jobbak zseniálisan dolgoznak.
Mondjuk AVRekben inkább több rossz, mint jó.
de egy kalap alá venni az összeset óriási butaság. mondjuk jbl, trinov, dirac elsőrban nem az EQ miatt jók, hanem azért, mert elég komoly rezgésidőt képesek kiszámolni realtime.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
Egyetértek, csak az elmélet sántít, nálam is. Ha belegondolunk, - durván sarkítva - minden komponens EQ-zik a maga módján, soha nem tudjuk meg mi van a lemezen, mit hallottak felvételkor, max. ha ott voltunk.
#127714: Az derül ki, hogy neked tetszik, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
lemmy9
őstag
válasz dgyuri0123 #127710 üzenetére
Honnan tudod, hogy az a természetes hang? Az EQ lehet, hogy korrigálná a szobád anomáliáit a természetesség felé. Mi a kiindulási alapod a "természetes" hangban? Szerintem inkább azt nem szereted, ha belenyúl eleve egy elektronika.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #127701 üzenetére
"Ki nem sz@rja le a szobaakusztikai korrekciót?"
Csak a vacakokat kell EQ-zniEz finoman szólva is erős volt. Ilyenekkel nem kellene csökkenteni a topik amúgy is alacsony színvonalát.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #127704 üzenetére
Én értem,de úgy látom Te nem érted.
Procik és dsp chipek nélkül semmilyen mozihangod nem lenne,csak 5db elő-végfokod egy dobozban. (mert vannak a tiedben is ilyenek,bármennyire is azt irod,hogy nincsenek)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #127704 üzenetére
Honnét tudod, hogy nem lenne-e jobb, ha lenne benne? (nem tudhatod)
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #127701 üzenetére
“Ki nem sz@rja le a szobaakusztikai korrekciót?
Pl. Nad-ban sincs és nem hiányzik, kicsit sem.”Az lehet,hogy a “szoba eq” nem hiányzik,(bár soha nem fogod megtudni milyen lenne,ha lenne benne) de ha nem lenne benne “dsp” és további chip-ek,processzorok,akkor hallgathatnál “5 csatornás sztereót” mozi helyett.
(azt gondoltam,hogy a haladó topikban már azért “alap tudásszint”,hogy milyen alkatrész miért van egy avr-ben,dehát .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
dota1
aktív tag
válasz dgyuri0123 #127685 üzenetére
Na megvan, elhoztam, erőlködő kipipálva
Már csak a hangfalak vannak hátra a komplett moziból Amúgy a bemérő rendszere az használható kategória ennél?[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz dgyuri0123 #127682 üzenetére
Mindjárt indulok a 2600-os yamiért, jó lesz az úgy érzem Legrosszabb esetben átmenetileg
-
axwel18
senior tag
válasz dgyuri0123 #127615 üzenetére
Ezzel egyet értek. Nekem sem tetszett a hangjuk ráadásul szerintem csúnyák is.
-
kabar
senior tag
válasz dgyuri0123 #127632 üzenetére
Miért is változott volna. Gondolom azóta sem hallgattad őket meg mással, tehát új tapasztalat nincs, csak a régi vélemény.
Nem adtam el, mivel azóta is keresgélem az utódjait, csak nem emlékezetből, hanem próbálgatással."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz dgyuri0123 #127625 üzenetére
Mindezt minden elfogultság nélkül. De ezt már régebben privátban kifejtettük...
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
lemmy9
őstag
válasz dgyuri0123 #127615 üzenetére
Egyetértek, félig. A magasai inkább rettentő bántóak.Viszont nagyon gagyi minőségű az egész.
Szerintem!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #127473 üzenetére
Ha "gúglival" fordítok, akkor neten írom meg, mi a "kínom" (webshopnál értettem) , ha személyesen mész, azért nem árt valamennyire ismerni az adott nyelvet ..... mindettől független pl. Ausztriában a Saturn-ban vagy az MM-ban, ha nem értik mit "makogsz" keresnek egy "magyart beszélő" eladót (mert van olyan is és nem kevés) .... Németországban azért már nem árt némi nyelvtudás vagy lehet hosszú lesz a "mondjam vagy mutassam" játék ....
Hmm ....
-
ginola
addikt
válasz dgyuri0123 #127441 üzenetére
Házimozi vassal nem hallgatok zenét!
robi-k
SPDIF esetén is 7.1-re érdemes állítani, vagy ott 5.1-re?
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz dgyuri0123 #127441 üzenetére
Amennyiben HDMI-vel kötöd össze, és a Dune 102-es menüjében a hangnál beállítod a bitstream és a 7.1 kimenetet (nagyon fontos, hogy 7.1-re legyen állítva, ellenkező esetben minden más beállításnál (5.1. vagy sztereó) - függetlenül a bitstream beállítástól - a Dune át fogja kódolni a hangot, ez régi SW tulajdonság), teljesen rendben kell lennie a hangnak a Denon AVR-3808A AVR-en keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz dgyuri0123 #127438 üzenetére
De mi erősen kompromisszumos?
-
ginola
addikt
válasz dgyuri0123 #127433 üzenetére
Esetemben 3808A.
-
claire78
senior tag
válasz dgyuri0123 #127008 üzenetére
Ki is békülnék a DTS-sel, csak ilyenkor sehogy nem szól, mi konvertálná át nekem DTS-be..?
-
greike
tag
válasz dgyuri0123 #126647 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy amíg nem éri el az alaphőmérsékletet addig nem lehet visszakapcsolni! Sajnos ezt a hideg levegős dolgot nem tudom kivitelezni!
-
greike
tag
válasz dgyuri0123 #126644 üzenetére
Már szerintem mindent próbáltam amit otthon szétszedés nélkül lehet! A hozzá csatlakoztatott összes kábelt is kihúztam ! Ugyanúgy fennáll a probléma ! Ez a fél óra van ,hogy inkább 1 óra is volt! Avxről vittem az egyik tuninggal és szervizzel foglalkozó taghoz. Attól tartok elviszem máshova és ott sem találnak semmit!
PrinceHerceg: Na igen lehet megint feleslegesen fizetnék!
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz dgyuri0123 #126413 üzenetére
Segít. Mármint a kábel. Ezt tapasztalatból tudom, az erősítőhöz képest aránytalanul drágább kábelt használok és határozottan lehetett hallani a különbségeket.
-
Norbi 72
veterán
válasz dgyuri0123 #126380 üzenetére
Ehhez képest a Yami nem ilyen....sajnos.
Attól függ melyik.Milyen hangfalszettel,kábelezéssel...nem mindegy.
(#126382) access_denied
3010-től(ez van nekem ) 3050-ig.
De a 3000-es is jó.És a régebbi szörnyek is.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz dgyuri0123 #126374 üzenetére
#126374 dgyuri0123
Kicsit részleteznéd ezt a "halálra verte" dolgot? Érdekel mi a Yamaha gyengesége.
Őszinte leszek, nekem a NAD dizájnja nem bejövős, olyat keresek, amelyik a szememnek is szép. Tudom, szép mondat ez egy ilyen topikban, ez van, vállalom.
4K featúrák kellenek és max 1 éves modellekben gondolkozok.
#126375 Norbi 72
Kellenek, kellően kényelmes vagyok. Pl. a zone2 funkció és a telefon app is nélkülözhetetlen.
-
fenyvesik
csendes tag
válasz dgyuri0123 #126236 üzenetére
Na akkor ezt át gondolom. Merre felé kutakodjak? A hangfalaim cseréjére nincs pénzem, egyenlőre az erősítő lesz az első lépcső.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz dgyuri0123 #126225 üzenetére
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
bajnokpityu
félisten
válasz dgyuri0123 #126225 üzenetére
Azért én még látok trafós tápot frissen kiadott készülék mellett. Sztem nincs kitiltva, csak drágább, nehezebb lett forgalomba helyezni. És ugye eleve jóval drágább egy trafós táp, mint egy kapcsiüzemű.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #126179 üzenetére
Szvsz már az A3 mellett se rúghatna labdába az AVR-ek döntő többsége.
De ez így van rendjén.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #126170 üzenetére
A MF A5 amit perpillanat használok, árban majdhogynem duplája mint a Denon PMA15xx sorozat, így el is várható hogy jobb legyen. Denonból nem tudom melyik szorongatná meg, de fentebb kellene nézelődni.
Nekem volt PMA1500, azt cseréltem le először egy MF M3i-re ami jobban tetszett (jobban illett a dobozaimhoz). Ez a két vas volt egy kategória.
A PMA1500 egyébként tök más karakter mint a 4308, hiába Denon mindkettő.
Ami még nekem tetszett ebben a kategóriában és használtam is itthon, az a Creek Evo 50A. Bántam is némileg, hogy megváltam tőle, lehet ezt kellett volna megtartani és megállni.(#126172) BBéci: archive.org - bal felső saroknál kiválasztod, hogy web, beírod a címet, kiválasztod melyik mentést akarod megnézni és lényegében ennyi. Azt nem szabad várni, hogy mindent tökéletesen betöltsön.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #126148 üzenetére
A sztereóm és a mozivasam közt nem csak karakterbeli különbség van hanem minőségbeli is. 4308-tól nem is várható el, hogy hozza az MF szintjét. Örülnék ha így lenne, mert jóval olcsóbban megúsznám.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #125975 üzenetére
Nem rágódni kell, hanem cselekedni. Folytonos center állítgatás, tologatás, halk beszed és a továbbá felsoroltak 100%-ban rosszul beállított rendszerből adódnak. Illetve ha azt hisszük hű de jó centerünk, erősítőnk és kábeleink vannak, jól beállítottuk illetve mértük, tisztességes térben helyeztük el, oszt mégsem.... egyébként magasan a legfontosabb doboz a mélyek után, annak tekintetében, hogy a legtávolabb áll a "beszédcsatorna" fogalmától. Hallgasd meg önállóan egy jónak tekinthető keveréssel, mennyi információt kap a teljes keverésből.
-
Gabesz26
senior tag
válasz dgyuri0123 #125975 üzenetére
Azt épp nem mondanám, hogy alig tűnt fel, de elsőre gondoltam szar hangkeveréstől kezdve mindenre, csak arra nem, hogy frontok nélkül mozizok . Egy számomra teljesen új film volt, nem egy agyonhallgatott demo jelenet, így hiányérzetem leginkább dinamikában volt.
(#125976) Patice: (az se lett volna rossz, ha Norbi szomszédjai szólnak át, hogy "Kedves Szomszéd, ennek mintha hiányozna most az alja, valamit kérlek csinálj már vele" )
-
Patice
nagyúr
válasz dgyuri0123 #125940 üzenetére
Erről a "4-5 dB"-ről eszembe jutott a DD egyik szolgáltatása a "párbeszéd normalizáció" (dialog normalization, dianorm)
Angol cikk róla: link.
"In a soundtrack such as Dolby Digital, the loudest level is expressed as 0dB and the quietest level as -105dB. The Dialnorm value expresses the level of dialogue as how much lower it is than the peak 0dB. A value of -31 indicates 31dB below the peak. This is the value at which no volume adjustment is performed by the receiver/decoder. A Dialnorm value of -27 would indicate to the receiver/decoder that the dialogue is at a point 27dB below the peak, or 4dB higher than a program with a Dialnorm value of -31. The decoder would then turn the volume down by 4dB. A Dialnorm value of -25 would call for a 6dB reduction and so on. The -27dB setting yields a very natural level for talking and has been the standard level for dialogue in motion picture soundtracks."
Azaz, a hangmérnökök és a stúdió döntése, hogy milyen értéket alkalmaznak, ha alkalmaznak egyáltalán!
A fentebb linkelt fórum második hsz.-e tartalmaz egy szép listát, hogy adott film adott hangsávjánál mi a helyzet.
A magyar szinkronoknál is szerintem ez okozza az eltérést, hogy vagy használják ezt a szolgáltatást DD hangsáv esetén vagy nem és ezt e régebbi/újabb erősítők hogyan kezelik, mivel nem olyan régen (~ 2008/2009) került bele ez a DD szabványba.
Ez előtti erősítők lehet nem is tudnak mit kezdeni ezzel a metaadattal és nem is tudják értelmezni, beállítani a hangsávba kódolt értéket.
Szerintem.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #125954 üzenetére
"ez sem lesz önálló "beszéd" csatorna"
Sosem volt "beszéd"-csatorna. A középről jövő hangok csatornája. Oké, hogy a beszéd a leggyakoribb feladata, de mindig is sokféle hang jött a centerből.
Szerk.: Na, mire megszültem, Nemir leírta ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #125954 üzenetére
A center soha(!) nem volt önáló “csak” beszédcsatorna,mindig is a “középről érkező” hangokért felelt,legyen az beszéd,effekt,zene,stb.
(mivel a beszédhang, ugyanúgy mint bármi más is,jöhet szemből oldalról (valamelyik frontból),vagy akár hátulról is (surround) vagy újabban felülröl is (Atmos),attól függően “hol szólal” meg a filmbeli szereplő,ez mind külön csatorna és az szólal meg rajta,amit rákevertek,az hogy hogyan/milyen minőségben már egy telhesen más kérdés)
Hmm ....
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #125952 üzenetére
A centerből sem mindig a beszédsáv hallható, ahogyan a frontoknál sem a "durvulás", zene és társai.
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #125950 üzenetére
"Néha olyan halk a szinkronhang, hogy minden egyéb, a centerre párhuzamosan érkező "zaj" elnyomja a beszédhangot."
Soha nem tapasztaltam ilyet, nálam minden beszéd érthető. (Lehet, hogy a centered magyarellenes, cseréld ki nemzetire. )
Mondj már egy-két filmet, amin ezt tapasztaltad, hadd hallgassak rá.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Smiley
addikt
En leszukitettem a dolgot... ha az HBO csinalja egy adott filmnek vagy sorozatnak a magyar szinkronjat, akkor azt megeri szinkronosan is megnezni, sajnos ez a tobbi tarsasag altal megrendelt munkakrol nem igazan mondhato el.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
nagyúr
"A gond inkább az, hogy a Magyar hangsáv kb. 4-5 dB-el halkabb, mint az eredeti."
Érdekes. Nem ezt tapasztaltam eddig. Szerintem jellemzően nem halkabb a magyar hangsáv, sőt, van, hogy hangosabb. Persze a halkság-hangosság nem minőség-tényező.
Egyébként nem igaz, hogy minden magyar hangkeverés szar. Lehet utálni a szinkront úgy általában (én is értékesebbnek tartom a színészek saját hangját), de van jó szinkron (a saját műfaján belül), mint ahogy szerintem van jó magyar hangkeverés is. (Persze az eredeti minőségét nyilván nem lehet elérni, nem is beszélve a HD-hangokról, ami nagyon nem jellemző magyar hangsáv esetén.)[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
devil-k
nagyúr
Nem hinném, hogy csak a "hangerő" és az ennek köszönhető -4-5 dB lenne a ludas.
- mozi bolondéria -
-
Pepszi
tag
válasz dgyuri0123 #125799 üzenetére
Esetleg beépített dac-cal rendelkező sztereo, de ennyiért nemtudom létezik-e olyan, ami jobb lehet a 3808-nál.
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #125793 üzenetére
Jaj.... Nem elképzelhető számodra, hogy az ami neked tetszik, az másnak nem biztos, és nem azért mert nincs ízlése?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
lemmy9
őstag
válasz dgyuri0123 #125771 üzenetére
Jaja. Pedig 36m2, de úgy betölti a kissebb, hogy nincs probléma. A nagyobbnak kevesebb a mélye.
Szerintem!
-
Lite
őstag
válasz dgyuri0123 #125690 üzenetére
Hazaérek a munkából, kipróbálom és lesz...
-
válasz dgyuri0123 #125693 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lite
őstag
válasz dgyuri0123 #125683 üzenetére
Csak kíváncsiságból lett volna a dolog, de pont a sportműsorok azok, amiket nagy ívben elkerülök...
Viszont ezzel a probléma megoldódni látszik...
-
Smiley
addikt
válasz dgyuri0123 #125685 üzenetére
Igen, en is pont igy vagyok vele... csak engem a forma1 se erdekel.
-
Smiley
addikt
válasz dgyuri0123 #125683 üzenetére
A HD kiralyi adokon a forma 1 es a fradi meccsek is 5.1-ben szolnak... de pl a The Intouchables-nak mar nem jutott ez a kivaltsag, a dunan.
-
Lite
őstag
válasz dgyuri0123 #125679 üzenetére
Az egyértelmű... Mondjuk, erre nem gondoltam, hogy a tv-t a DAC-ba dugjam... Talán azért,mert reménykedtem benne, hogy nem csak 2.0-ban van az összes adás (hátha beesik egy 5.1).
Illetve a HDMI megoldást még kipróbálom...
-
gabo01
őstag
válasz dgyuri0123 #125460 üzenetére
Pontosan! Mivel 20e-ig gondolkodom még ha alkudnak a skodri árából akkor is alatta leszek!
-
válasz dgyuri0123 #125460 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
spiky03
veterán
válasz dgyuri0123 #125329 üzenetére
Ahogy látod nem is egy.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
hétalvó
addikt
válasz dgyuri0123 #125243 üzenetére
beteszed front végfoknak a 720-ast és jó lesz. nagyjából
az lx-et természetesen egyenesben használva értem, nem csatorna eq-val. bár azzal szerintem még rosszabb. a kis japók mindent hallani akartakhttps://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #125243 üzenetére
Pio LX-et nem hallottam még, azzal kapcsolatban azért nem akartam írni semmit. Szerintem Ő párhuzamosan akar sztereót és AVR-t használni.
MA RS tapasztalatom van nekem is bőven, illetve nagyobb Denon PMA nálam sem vált be sajnos MA-val. Puccini is volt itthon, azért mertem megemlíteni. (Egyébként épp hirdetnek egyet, igaz cd lejátszóval.)
-
Pepszi
tag
válasz dgyuri0123 #125234 üzenetére
Nekem még új a projektoros vetítés is itthon. Most a nagy vászon, nagy hang, meg egy kis sör egész jól eladta
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #125138 üzenetére
Az én tippem meg chord carnival silverscreen
-
windlord
őstag
válasz dgyuri0123 #125131 üzenetére
Jól emlékszel.
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #125124 üzenetére
Ebből nekem nem a 8 eres hanem a 2 eres kellene, gondolom az olcsóbb, ha jól rémlik akkor ~3-400 Ft/m.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #125090 üzenetére
Gyenge? Egész nap vitázunk.
(#125089) liszi70
Azért mostanában többen AB-ztük és hasonlóra jutottunk képm tekintetében. Hang még mindig nagyon eltérő vélemények, nálam is, és olyanoknál is akikkel beszélek róla.
Szerk: Pontosítva HDMI hang, nem analóg stb. Nyilván egyértelmű, de mégis.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #124996 üzenetére
Ok,így ebben a formában igazad lehet csak én az “átlagfizetéseket” hasonlítottam,nem a Te fizetésedet. (mivel a tiédhez csak Te tudsz viszonyítani ) “Átlagban” viszont tartom amit korábban írtam.
(mellesleg az a 390 “csak” 290,ami a 2004 átlag(!) fizetések szintjén kb. 100-120e huf)
De szerintem zárjuk le,ha van valakinek jelenleg pénze/kedve/lehetősége az vegyen újat,sok esetben (kategóriában) jobb hangot kap(hat),de ez már annyira ízlés függő,hogy kinek mi tetszik/mit szokott meg/mire esküszik,hogy felesleges “agyalni” rajta.
A lényeg (szerintem) hogy régen is 2-3 havi átalgfizetés volt egy minőségi(!) AVR és most is kb. annyi,a hangja meg vagy tetszik,vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #124994 üzenetére
És cca. 10 éve (amikor az 1300 kifutó volt) akkor is ennyi volt az átlagfizetés és a fizetőeszközünk "értéke", ugye!!??
Ha arányaiban nézed, a pl. Marantz 7000 akkori új árát és a 7009 jelenlegi kifutó árát, akkor elmondható, hogy most "olcsóbb" a jelenlegi vásárlás.
(de persze én is szívesebben vásárolnék 2004-2006-os euró vagy dollár árfolyamon, mint a jelenlegin )
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #124991 üzenetére
Ha az akkor új árát viszonyítjuk a mostani új árakhoz és az akkori átlagfizetéseket a mostaniakhoz, akkor ez nem is annyira biztos.
Ha a "jelenlegi" árát egy új árához, akkor viszont igen.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
PrinceHerceg
őstag
válasz dgyuri0123 #124991 üzenetére
Pontosan!
-
Ombi5
őstag
válasz dgyuri0123 #124780 üzenetére
Akkor mar Athmos erosito,es hozza hangfal is, szoval komplett csere. De mar mind1 is,mert yamahat megrendeltem...
-
válasz dgyuri0123 #124786 üzenetére
+999
-
Ombi5
őstag
válasz dgyuri0123 #124776 üzenetére
Ilyen nagyon alap kategoriaban ugy gondolom a hangfalaimmal "mivel" regiek,nem adna ki nagyon a pio sem?! Akkor meg inkabb a ficsor...
Illetve egyik boltnal a yamaha 4068-hoz a yamaha RX-V479 testet raktak be,ez annak az ujabb valtozata vagy miert?
[ Szerkesztve ]
-
Ombi5
őstag
válasz dgyuri0123 #124774 üzenetére
Ha az emlitett pioneer es yamaha,akkor miert pioneer? Tudasban mar joval tobb a yamaha. Mondjuk ujabb szeria is...
-
Patice
nagyúr
válasz dgyuri0123 #124765 üzenetére
Zenelejátszónak nem csak a málna jó, szinte bármely PC alkalmassá tehető rá.
Amúgy egy gyári médialejátszót pl. nem kell beállítani? Az sem állítja be magát.
Egy AVR-ről meg ne is beszéljünk.
Ha nem gyári eszközt szeretnél (az ára miatt), akkor jön képbe a D.I.Y. és az mindig azzal jár, hogy magad keresed meg a megoldásokat, magadnak rakod össze a dolgokat a saját igényeid alapján. Ez meg csak úgy fog menni, ha időt és energiát fektetsz bele.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #124763 üzenetére
Hogy mondják? Nem akarásnak nyögés a vége.
-
volvox
csendes tag
válasz dgyuri0123 #124753 üzenetére
Nekem egy Raspberry Pi megy média szerverként, tegnap a nulláról újratelepítettem egy pár óra alatt, kb next-next-finish jellegű már a linux is (legalábbis ez a része). Privátban tudok még több infót adni róla, ha tényleg érdekel.
-
Mezga Aladár
veterán
Az mennyire linux, win alatt egy fájlt sd kártyára írsz?
Kb ennyi egy málnát mint zenelejátszót üzembe helyezni.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz dgyuri0123 #124748 üzenetére
Én sem vagyok informatikus. Csak érdekel a téma.
(#124752) Palika71:
A hálózati képességekkel rendelkező AVR-ek idejében egy NAS is csatlakoztatható a házimozihoz és egy modern AV lánc szerve(re)s része.
Ily módon pedig simán lehet ontopik téma.
-
z123456789
addikt
Ha nem vagy ideges típus, akkor szerintem ess neki! Linux topicban vannak nagyon segítőkész emberkék. Én a nagyon ideges típus vagyok, és nekem is sikerült a NAS beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz dgyuri0123 #124748 üzenetére
+1
Aha! És ha épp kihagysz egy kötőjelet, vagy akár egy szünetet, már nem is vágod miért nem sikerült a végeredmény. Mert az a szar tovább lép, és nem biztos hogy észre veszed a hibaüzenetet. -
z123456789
addikt
válasz dgyuri0123 #124629 üzenetére
(#124629) dgyuri0123
Ja igen, ezekkel az angol linkekkel én sem vagyok kint a csávából sosem. Nem sértés a linkelő felé, egyszerűen én hiába fordítózom, nem mindig áll össze a kép. E mellett gond nélkül eltájékozódom külföldön a szerény angol tudásommal. :S
Többet kéne feliratos filmet néznem eredeti hanggal.(#124625) Dorian
De javu érzésem van. Ha hiszed, ha nem, én ugyan így voltam. A NAS egy szörnyeteg, mire mindet beállítasz úgy hogy kielégítse a kényelmedet. A legrosszabb az hogy lesznek közben olyan kérdéseid, amire PERSZE hogy van válasz, csak tudnod kell egy "kici linux". Aha! "Kici linux" persze! De hajrá! Megéri tényleg. Lekopogom, stabilan működik már talán több mint egy éve. És tényleg rettentően jó dolog. Milyen NAS-od is van? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #124549 üzenetére
vdc-t lehet jack-el is szereltetni. Az lehet, hogy jobb mint ezek és olcsóbb is.
Most hogy erősítőt cseréltem, megint bajban vagyok, hogy melyik IC kábelt használjam. Héten az olcsóbbik vdc-vel zenéltem és elég jól teljesít.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #124331 üzenetére
Az inkább db ár. 440/pár az ára. 200e/pár lenne, most rohannék megvenni.
MM-be 400/pár.
Nem olyan rossz az a Lektor, én nagyon szeretem őket, jobbnak tartom a Concept/Zensor szériánál.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #124078 üzenetére
Miután nálam "csak" sztereó van arra tippelnék a dts adatvesztéses a dts hd/ma pedig nem. Szóval ott talán jobban.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #124034 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem vagyok magam... Ráadásul Oscarra jelölni a filmet?
(#124035) xxlongikaxx
Ja, hogy moziban, nem otthon. Az más... Most az otthoni fejlesztésről volt szó.
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #124024 üzenetére
osztom véleményed, atmos és a dts-x csak úgy ér vmit ha natívban van és van hozzá olyan 45-50 nm-es szoba-terem. ezektől a falra irányított ál-atmoszos mókolásoktól eldobom a bringát.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
z123456789
addikt
válasz dgyuri0123 #124005 üzenetére
(#124005) dgyuri0123
Én megtettem. De akkor most fogok egy korbácsot jó?(#124015) Patice
Köszi. -
mocsi24
tag
válasz dgyuri0123 #123979 üzenetére
Még csak 2 hónapos a rendszerem. Egyenlőre élvezem a Genius szettem közötti különbséget. A többi a jövő titka lesz! Megnéztem az M sorozat árait, háát, húzós!
-
mocsi24
tag
válasz dgyuri0123 #123976 üzenetére
Hmm. Érdekes amit írtok, biztos igazatok van! Gondolom ezért is kell rendszerben gondolkodni. Hányszor hallottam már! Ennyire alul maradna az 570 az Arcamhoz?! Minden esetre, össze se lehet hasonlítani a Denonhoz képest. Amúgy nagyon kellemesen szól. A kábelen még elgondolkodok. Köszi az ismereteket mindenkitől!
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz dgyuri0123 #123823 üzenetére
Nem mellesleg a normális koncert felvételek többcsatornás hangját kifejezetten úgy rögzitik, hogy a teremakusztikát is valamennyire visszaadják. Szabadtéren értelem szerűen nem szólhat hangszer rear sugárzóból, kivéve esetleg viszhang. Ez mind mind a felvétel egyediségét hivatott mutatni, a vezető hangmérnök, stúdiós elképzelését a kiadott koncertfelvételről.
Hozzátenném, hogy Sting pl. kiadott régebbi albumokat DTS Surround formátumban, studio keveréssel, ami szerintem iszonyat jól szól. Annak a lényege nem a sztereó tér előtted, mondjuk 150 fokban, hanem az, hogy megpróbálják a hallgatót a studió közepére varázsolni, és lehetőség szerint egy 360 fokos élményben részesiteni. Részemről imádom ezeket a felvételeket, új élményekkel ajándékoz meg.
Szóval nem ördögtől való a többcsatornás zenehallgatás, csak tudni kell normális forrást adni az eszközöknek.
Bár olvastam itt már olyan marhaságokat is, hogy dolbyvolumeos zenehallgatás
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #123817 üzenetére
Az előző hozzászólásomban már válaszoltam. Ezért most egész mást akarok mondani.
Mármint azt, hogy ha az a koncert pl. városban szabadtéren magas épületek közt van, tehát olyan helyen ahol a környezet rendesen visszhangozhat, vagy egy olyan hatalmas szabadtéren ahol a hátsó részlegeknek további hangosítása van hangszórókkal, akkor már hogy a fenébe ne lenne életszerű ha a tapson kívül más is van hátulról? Sőt a nézők közül is sokan szoktak énekelni, akár mögötted is. És ha pl. úgy ugrik be a tömegbe az énekes a színpadról hogy közben énekel, és pont te kapod el, akkor még az Atmos is jól jönne, vagy amikor a kamu bombariadón bepánikolt tömeg a már fekvő kameramant tapossa.
Persze ha egy komolyzenei koncert termi 5.1 felvétel volt, akkor vagy jól elcseszték a hangmérnökök vagy a be...szott nézők nagyon nem tudtak viselkedni[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #123804 üzenetére
Bocsánat ha nem voltam egyértelmű, de úgy gondoltam a sztereót hogy 2.0 nem pedig úgy hogy mono.
A többcsatornát pedig úgy, hogy több mint 2.0
Magyarul, nem úgy gondolták régen a sztereósok hogy szintén teljesen felesleges a 4.0, 5.0, 5.1 ...stb. mint ahogy te most hozzáállsz az Atmos-hoz.
De persze nincs azzal baj ha téged abszolút nem érdekel az Atmos. Engem még a padlóba épített hangszórók is érdekelnének, mert a mozizás élményéhez még azok is hozzá tudnának tenni, ha a forrásanyag is eleve úgy lenne felvéve (pl. Tremors vagy valami földrengéses katasztrófafilm; ami most hirtelen eszembe jutott).(#123807) BBéci
De amikor még nem volt csak 2.0 akkor a filmeket is csak úgy tudták nézni.
Ezért mondtam azt amit. Tehát azt hogy akkor is hasonlóan elutasítóan véleményezhették egyesek az újításokat, amikől aztán beigazolódott hogy milyen jó.
A zene nem tudom hogy jön ide. Most ezzel kapcsolatban nem beszéltem zenehallgatásról.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #123799 üzenetére
Ááá , erőszakkal tuti meg lehet oldani a műanyag eltávolítását, ha mégis ilyesmit választanék. Csak bíztam benne hogy a szép szó is elég.
Más:
(#123666) dgyuri0123
""Csak" Atmos miatt, egészen biztosan egy lépést sem tennék. Kivéve, ha lenne felesleges, ablakon kidobható pénzem, ami nincs."
Véletlenül nem így vélekedtek anno a sztereósok a többcsatornás hangzás megjelenésekor?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch
- Külpolitika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Androidos fejegységek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Óra topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...