-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
denesdr #176044 üzenetére
8"-ra is van valami javaslatod?
Ahol a doboz mélysége nem lehet több 16 cm?
Mi most pyhton1 kollégával egy ilyenben gondolkodunk nekem.
Vagy nem lehet ilyen dobozba bele tenni egy 8"as hangszórót?Hátra meg esetleg kisebben hangszórókat mert hátul kicsit furán néznének ki a 8"as hangszórókkal szerelt dobozok.
Köszönöm
-
python1
veterán
válasz
denesdr #176042 üzenetére
Miért kapnánk, ennél haladóbb szint, mi lehet még?
Ha mégis, átmegyünk privátba, de akkor biztosan nem lesz publikálás itt, máshol majd szívesen veszik.
Na, akkor a crossover is pipa, én a 10"-os dobozoknak 25I gondoltam a 12"-nak pedig 45I és mindkettőt kb 65Hz-től indítanám, portos kivitelezés lenne mindkettő.? -
-
DjKoxi
senior tag
válasz
python1 #176021 üzenetére
XLR ha a tutit akarod csatlakozó terén akkor Neutrik, ha a jót olcsóbban akkor Seetronic. Ha van ember aki a Klotz My 206-tól tud ár-értékben jobb kábelt akkor vedd az általa javasoltat.
Python1 : Ha tudsz alapszinten forrasztani, hidd el, hogy a Roland kábelek túlárazott kacat termékek egy Neutrik XLR-hez képest! -
python1
veterán
válasz
denesdr #176026 üzenetére
Meg is rendeltem ezeket a Roland kábeleket.
Viszont innen ezek a tölcsérek jók lehetnek nekem? -
denesdr
addikt
-
python1
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #176018 üzenetére
Nálam is külön körön van az az 5 db konnektor, amin a házimozi park van.
Nálam a tv, erősítő, szubnak a végfok, az elosztó ezek vannak a falba dugva. Az elosztóba meg minden más (BD lejátszó, media lejátszó, Xbox, router, Broadlink, FireStick)
De én sem vettem észre, hogy változott volna bármi is a külön kör óta. Mondjuk -54 dBel nem biztos, hgy kijön. -
python1
veterán
XLR kábeleknél van valami vagy akármi, amit figyelembe kell venni?
-
Dorian
félisten
Nálam az AVR a külön tápösvényes dugaljba csatlakozik, szintén ebbe egy Alces4-es elosztó, amibe a többi hifis meg mozis cucc van dugva. A normál hálózati dugajba került a szub, és egy Trust túlfeszvédős elosztó, amibe a nemhifis dolgokat dugtam.
-
Tápelosztó ügyében keresgélek, DiY kontaset vagy vmi gyári megoldást...
Elolvasván az egész topicot nem is abban kérem a véleményeteket, hogy kapcsolós/zavarszűrős vagy éppen anélküli legyen, hanem inkább ha vki használta/ismeri ezek közül bármelyiket, mik a tapasztalatai? Alapvetően tv/avr/sub/media lejátszók minőségi táplálása a cél. Kiszemelt példányok, ár szerint növekvő sorrendben:
- Hferi kontaset
- Luxor (Fapaci)
- Hydra6 C.M.C (Józsi)
- Titan Audio Nyx
Amit az eddigi infomorzsákból összekapartam:
- Hferi kontasetjeiről semmit se tudok
- Fapaci nem nyúl hozzájuk, max. kábelt ad
- Józsi tudtommal teljesen átkábelezi a kontasetet, a többi szerintem "varázslat" kategória
- A Titan Audioról pedig csak Gedeon tesztje olvasható, mivel ő forgalmazza... -
ada19
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest