Hirdetés

2019. június 26., szerda

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-19 08:32:07

PROHARDVER!

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) Tonyo válasza bajnokpityu (#2999) üzenetére


Tonyo
(PH! addikt)

Tényleg sb tuning hogy áll?

(#3002) Gabesz87 válasza bajnokpityu (#2999) üzenetére


Gabesz87
(PH! addikt)

Nem gondoltam volna, hogy ennyire számít a kábelezés is, ill. azok minősége, mielőtt olvastam volna itt fórumon. Tudsz linkelni, vagy mondani egy helyet, ahol be lehet szerezni jó áron belépő szintű kábelt, amit írtál? Nekem még nincs ugyan HM rendszerem, csak tervezgetek még, de ezt is jó lenne már előre tudni akkor:) Belépő-alsó középkategóriában gondolkodom én is.

Csabroncának címeztem volna, de végül is mindegy, mindketten a kábelekről írtatok:)

[ Szerkesztve ]

Creality Ender-3; Huawei P20Pro

(#3003) Toobee válasza bajnokpityu (#2999) üzenetére


Toobee
(PH! addikt)

Média lejátszó, meg a proci megkapta az új tápkábeleket. A végfok sajnos fix kábelezéssel van "megáldva". Bár amint lesz egy kis pénzem, ezen segíteni fogok :D Na most nem tudom, hogy placebo-e, meg mert pont mondta valaki, hogy mélyebbre fog menni, de szerintem mélyebbre megy. Allan Taylor - Colour To the Moon c. számánál érezhetően mélyebbre megy az egész. Ugyan ez volt az első zene, amit hallgattam, tehát még teljesen hideg a cucc. Ma nem is nagyon lesz időm bemelegíteni, mert nemsokára el kell mennem itthonról. Majd pénteken.

(#3004) knorbi77 válasza mike710 (#2987) üzenetére


knorbi77
(fanatikus tag)

Ha nem szeretnél csalódni(és nyilván nem), akkor mindenképpen a 648at válaszd, mert ennek külön magassugárzói vannak, az 528-asnak viszont csak szélessávú, én már tapasztaltam a kettő közti különbséget(a 2.1-es Philips számítógépcucc(külön magashangszórók) sokkal jobban szólt, mint az 5.1-es Samsung házimozi(csak szélessávú)), nagyon érzékelhető és nagyon zavaróan rosszabb a szélessávú, mivel igazi magasok ki sem jönnek belőle.

[ Szerkesztve ]

(#3005) Toobee válasza Toobee (#3003) üzenetére


Toobee
(PH! addikt)

Bement a Bartfay kábel is. Kezd hasonlítani olyanra, amilyet szeretnék :D Kár, hogy nincs egyértelmű jelölés rajta, így találomra kötöttem be. Mindkét oldalán van Bartfay felirat, de egymással szemben állnak.

(#3006) Festina86 válasza Toobee (#3003) üzenetére


Festina86
(kvázi-tag)

Placebo elkerülésére szerintem a legjobb megoldás a vakteszt, én is ezt csináltam a hangfalkábeleknél. Unokatesóm cserélgette a kábeleket én meg csak hallgatóztam. Nekem egy nagyon hasznos tapasztalat volt. A végeredmény végül is ugyanaz lett mint az előzetes ráhallgatás során, de két kábel közti különbségek olykor nagyobbak olykor kisebbek voltak mint gondoltam. Pl. egy 40 ezres kábelnél már az első hallgatásra éreztem, hogy nem az igazi, de vaktesztnél 1 perc után kérdeztem, hogy mi ez a sz@r dobjuk ki az ablakon, ekkor vált igazán világossá számomra, hogy mennyire nem jön be a stílusa. Az én régi kábelem viszont egész tisztességesen helyt állt a vakteszt során, és egész nehéz volt kiszűrni. A teszt végére szabályosan elfáradtam :) . Kevésbé tapasztalt fül számára szerintem mindenképp hasznos dolog.

(#3007) Tamoo


Tamoo
(MODERÁTOR)

Mordaunt Short Aviano 6-ról valakinek vélemény? H/K 360 mellé passzolna elméletileg?

(#3008) benceb77 válasza benceb77 (#2994) üzenetére


benceb77
(kvázi-tag)

Valaki esetleg erre (#2994)?

(#3009) Gabesz87 válasza Gabesz87 (#2934) üzenetére


Gabesz87
(PH! addikt)

Válaszokat várok erre továbbra is! Köszönöm

Creality Ender-3; Huawei P20Pro

(#3010) Patice válasza benceb77 (#3008) üzenetére


Patice
(PH! nagyúr)

Van valamilyen hálózati kondicionáló/szűrő az erősítő előtt?

Nem lehet hogy ilyesmi okozza a pattanásokat?

Szerintem.

(#3011) Toobee válasza benceb77 (#3008) üzenetére


Toobee
(PH! addikt)

Két órája kérdezted, ráadásul munkaidő van. Ne legyél már ennyire türelmetlen.

(#3012) benceb77 válasza Patice (#3010) üzenetére


benceb77
(kvázi-tag)

Egy APC túlfeszültség védő elosztóba van bedugva, de próbáltam már úgy is, hogy az erősítő közvetlenül a konnektorba volt dugva.

(#3013) #75912448 válasza benceb77 (#3012) üzenetére


#75912448
(törölt tag)

Úgy emlékszem már válaszoltam hasonlóra múlt héten. Mind hangzásmód, mind médialejátszó pause/tekerés használatakor produkált pattanást az Onkyo308/508/608 is! Pont úgy ahogy írod, tehát nem vagyok meglepve, hogy a 609 is ugyanezt csinálja.

Mikor beszéltem a forgalmazóval, azt mondták, hogy egyre több új készüléknél hallják, nem hiba, hanem jelenség. Vidd át az erősítőt haverhoz, szomszédhoz stb. Kösd rá az ott található hálózatra és figyeld, hogy pattan-e mikor váltogatod a hangzásmódokat. Ugyanazt éred el vele mintha a media playert használnád, azt át se vidd :-) Ha ott is csinálja megpróbálhatsz egy cserét, vagy felhívhatod a szervizt, de sok jóval nem biztatnálak.

(#3014) bajnokpityu válasza Patice (#3000) üzenetére


bajnokpityu
(PH! félisten)

Ahol most tartok, ott a vége sztem, amit aránylag olcsón meg lehet csinálni. Még kicsit lehet kábelezgetek,de nem hinném,h megérné erre a láncra több száz rugót áldozni.
Fényévre vagyok attól, ahol 1 éve a gyári cuccokkal álltam, tehát megérte, cél is látszik, de be kell látni,h komoly pénz rááldozásával nem tudom elérni azt a szintet, amit többek hallottunk. Nem pont azt a láncot építeném meg, de azért az komoly nívó.

Kinu M47 eladó

(#3015) Toobee válasza bajnokpityu (#3014) üzenetére


Toobee
(PH! addikt)

Akkor mi a következő a lépés? Vagy révbe értél, és marad ez a rendszer?

(#3016) bajnokpityu válasza Toobee (#3015) üzenetére


bajnokpityu
(PH! félisten)

Sosem lehet révbe érni,max megáll az ember :)
Kapok nemsoká egy húzósabb kábelcsomagot, sztem azzal tudni fogom mi a max, amit ez tud,aztán akkor elválik,h költök-e még erre. De a tuningnak itt a vége.

Kinu M47 eladó

(#3017) rajzol01


rajzol01
(tag)

Sziasztok,

először is szeretném megköszönni a rengeteg segítséget amit kaptam itt a fórumozóktól. A történetem a következő:
pár hónapja vettem egy HARMAN KARDON 255 erősítőt hozzá pedig JBL ES80+ES30+ES25C+ES150P 5.1 házimoziszettet, Inakustic Star 2,5 és 1,5 kábelekkel. 60% mozira, 40% (túlnyomó részt rock) zenére.
Összekötöttem mindent, lefuttattam a mikrofonos beállító tesztet, és annak beállításaival használtam a rendszert. Hangforrásként a Samsung lcd tv-m belső medialejátszóját használom, hama optikai kábellel kivezetve az erősítő fele. A filmek hangzása rendben volt, a zenével viszont nem voltam igazán elégedett (Stereo mód), üresnek, tompának, szürkének találtam a hangzást, ezért is adtam rá némi Tone controlt, pedig nem ragaszkodom a Csimbum hangzáshoz.
Érdekesség képpen kikapcsoltam a mikrofonos beállításokat használó EZ Set's EQ funkciót, és meglepve tapasztaltam, hogy nélküle lényegesen javult a hangzás. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha előtte csak a pincéből kiáramló hangok szűrődtek volna fel a szobába, de a EQ kikapcsolása után valóban megszólaltak a hangdobozok, jobbak lettek a mélyek, teltebb, szebb lett az egész hangzás. Főleg zenénél hozott sokat, de filmen is hallható volt a különbség. Érdekesség képpen had idézzek egy külföldi hozzászolót egy régi HK 255 tesztből : „I also hope that reviewers didn't use the harman's Ez Set's EQ function because it's the worst imaginabile auto EQ. The distances an levels are measured in most of the times OK, but EQ is trully horrible.”

Így nagyjából elégedett voltam a hangzással, egészen most Szombatig, mikor is látogatóba mentünk egy ismerősömhöz aki nem rég állította össze a Házimozi rendszerét : Denon 1910 + JBL E80 frontok (nem ES!), ES30 hátsók, a center és sub ugyanaz mint nálam. Semmi különleges elhelyezés, frontok közvetlenül a fal előtt, sehol egy habszivacs tábla, semmi extra. Hang optikai kábellel kivezetve LG tv-ből.
Kiváncsiságból belehallgattunk Avatar sima dd5.1 magyar hangsávjába, és hát… valami döbbenet volt az én rendszeremhez képest. Valóban az a hangzás volt ami miatt az ember felhagy a moziba járással. Ott a kis panelszobában akkora dinamikával és erővel szólalt meg a csatajelenet, ahogy azt tényleg elvárja az ember ha már többszázer Ft-ot ráköltött a házimozira. Biztos vagyok benne, hogy itt nem szubjektív véleménykülönbség van, a rendszere jobban szól és köröket vert az enyémrer és egyelőre nincs ötletem hogy miért. (érdekes hogy Denonhoz elvileg nem is szokták ajánlani a JBL hangdobozokat)
Kérem ha van ötletetek, főleg HK tulajok, segítsetek hol lehet a gubi. Bocs a hosszúra nyúlt hozzászólásért.

(#3018) BBéci válasza Leo66 (#2982) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Volt nálam, teszteltem, írtam róla.
Nem rossz gép, de hasonló összegért (listaára 1900 euró volt) inkább Denont választanék.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#3019) ferko0726


ferko0726
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Egy Mission 33i 5.0 hangfalszetthez tervezem házimozi erősítő vásárlását!
Két konkrét típust néztem ki Denon 1912 illetve Onkyo TX-NR609.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás - illetve a mission szettemhez- melyik erősítő lenne a legjobb, persze ha teljesen más erősítőt javasoltok, esetleg "kisebb kategóriát" (esetleg fölösleges az általam kinézett két típus) szívesen veszem az építő ötleteket!
Köszönöm előre is! :R

(#3020) Tamoo


Tamoo
(MODERÁTOR)

Dali Concept szettet hallotta már valaki esetleg HK erősítővel?

(#3021) BBéci válasza rajzol01 (#3017) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Ki kellene próbálnod Nálad, otthon a haverod Denonját, aztán a H/K-dat az Ő hangdobozaival!! Ennél egyszerűbb, célravezetőbb megoldást nem tudok ajánlani.

(#3019) ferko0726
Kaptál választ, csak azt tudnám ismételni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#3022) Toobee válasza Tamoo (#3020) üzenetére


Toobee
(PH! addikt)

Ha hozol H/K erősítőt, akkor nálam ki lehet vele próbálni.

(#3023) ginola válasza BBéci (#3021) üzenetére


ginola
(őstag)

Ott a pont!

(#3024) benceb77 válasza #75912448 (#3013) üzenetére


benceb77
(kvázi-tag)

Köszi, próba cseresznye
:)

(#3025) Tamoo válasza Toobee (#3022) üzenetére


Tamoo
(MODERÁTOR)

Nem sűrűn járok a fővárosban, de a közeljövőben kénytelen leszek elmenni hallgatózni. Köszönöm a felajánlást!

[ Szerkesztve ]

(#3026) rick009


rick009
(kvázi-tag)

erről a mélyről mi a véleményetek!? 12nm-es szobába kellene(panel).
Phonar AS100

(#3027) Viper26 válasza rick009 (#3026) üzenetére


Viper26
(PH! nagyúr)

Ha csak zenére kell, akkor nem lehet rossz választás.

iPhone Xs | Apple watch S4

(#3028) Toobee


Toobee
(PH! addikt)

Na csak nem bírtam ki, hogy ne hallgatózzak még pár órát :D Úgyis beteg vagyok, semmi kedvem nem volt bemenni teniszezni. Szóval tápkábel+Bartfay-tól kicsit hallgathatóbb lett hosszabb távon. Nem olyan kemények a hangot, talán kisimult egy kicsit az egész. Meg szerintem egy csöppet mélyebbre is megy, de ebben nem vagyok biztos, egy két számnál vettem csak észre.

(#3029) Csabroncka válasza Gabesz87 (#3009) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

például itt, de máshol is nézelődj!

"in medias res"

(#3030) skoos


skoos
(őstag)

Sziasztok!

A Denon és az Onkyo erősítők újabban mind támogatják, hogy (wifi) hálózaton állítgasd őket. Ennek eddig sok értelmét nem láttam, de rájöttem, hogy kifejezetten okos dolog.

Egyrészt, mert nem mindig van az ember távkapcsoló-közeli helyzetben az erősítőhöz, illetve több "zóna" esetén triviálisan máshol helyezkedem el, amint az erősítő. Arról már nem is beszélve, hogy telefon gyakrabban van nálam mint távszabályzó. :D

Hangerő, hangzásmód, hangforrás mind változtatható, de akár ki/be kapcsolható az erölködő!

Gyönyörű iPhone appok vannak mind Denon, mind Onkyo színekben, de tökömé nincs HK erősítőkhöz!!! Mééé?!?!!?
:(((

(#3031) Termi16 válasza rajzol01 (#3017) üzenetére


Termi16
(őstag)

Az EZ EQ-s tapasztalatodat meg tudom erősíteni, nálam is ugyanez játszódott le.
Mikor először meghallottam a zenét ezzel a beállítással, majdnem elsírtam magam. Amit utána írsz, az viszont több, mint érdekes...
Én is gondolkozom most, hogy ráeresztek egy Denon AVR 2311-et az ES-re, de nem szántam még rá magam, nagy bukó lenne belőle, ha nem tetszene végül.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#3032) rick009 válasza Viper26 (#3027) üzenetére


rick009
(kvázi-tag)

ezt nem értem. miért csak zenére? mozira miért nem ajánlod!?

(#3033) nagyfejü


nagyfejü
(senior tag)

urak. módositanám a kérdésem . Kb. 100e forintig ajánljatok ár/érték/hangzás alapján erősitőt. Egyenlőre sony polcsugárzó van de rövidesen lecserélésre kerül az is!
üdv

(#3034) Viper26 válasza rick009 (#3032) üzenetére


Viper26
(PH! nagyúr)

Azt nem tudom ez mi alapján dől el, de zenéhez ajánlott, legalábbis ezt írják róla.

iPhone Xs | Apple watch S4

(#3035) knorbi77 válasza rick009 (#3026) üzenetére


knorbi77
(fanatikus tag)

12nm-re tökéletes, szerintem.

(#3036) ginola válasza nagyfejü (#3033) üzenetére


ginola
(őstag)

Kicsit többért komplett rendszert is tudsz venni használtan.

(#3037) Viper26 válasza knorbi77 (#3035) üzenetére


Viper26
(PH! nagyúr)

Kef C4 20-25nm-re elég lehet?

iPhone Xs | Apple watch S4

(#3038) ricsik válasza Viper26 (#3037) üzenetére


ricsik
(őstag)

Én 20nm-en használtam, bőven elég.

(#3039) Peak válasza nagyfejü (#3033) üzenetére


Peak
(PH! addikt)

házimozira denon 1612. 99ért láttam valahol akciósan.

Samsung S10+ / Galaxy Watch 46mm LTE / Intel Core i7-6700K@4GHz / 2x8GB DDR4@3000C14 G.Skill Trident Z / Gigabyte Z170X Gaming-3 / Gigabyte GV-N1080G1-Gaming-8GB / 2x250GB Samsung 840 / 2x Acer HN274H 27" 120Hz 3DVision

(#3040) knorbi77 válasza Viper26 (#3037) üzenetére


knorbi77
(fanatikus tag)

Jól elhelyezve elég, de ez függ attól is, hogy mennyire vagy telhetetlen a mélyekkel, illetve hogy a jelenlegi 5.0 mennyire tolja a mélyeket. Mert nekem Polk PSW110-em van 18nm-en, de a frontjaimra csak jóindulattal lehet mondani hogy adnak mélyeket is, sztem az erősítő miatt, mivel a membránokat meg sem mozdítja jóformán a frontokban. Legalább kímélő üzemben mennek..Ezért az én helyzetemben a sub-ot kell eléggé gyilkolni.

[ Szerkesztve ]

(#3041) axwel18


axwel18
(senior tag)

Sziasztok nem tudom mennyire tartozik ide de valami viszonylag olcsó és jó bakelit lemezjátszót tudnátok ajánlani.

(#3042) Tamoo


Tamoo
(MODERÁTOR)

Ezt meg kell, hogy osszam, nagyon fájt. Tagnak olyan Rotel-je van, mint Toobee-nek. Kérdezte milyen erősítőt veszek. Válasza ctrl+c, ctrl+v
"Én nem veszek hdm-set,sajna a hangjuk meg sem közelíti az rca-t ,jövőre meg jön 1 újjabb verzió ami leváltja a hdm-it ,cat5 hívják.21század és még mindig nem tudnak az rca jobbat."

[ Szerkesztve ]

(#3043) Peak válasza Tamoo (#3042) üzenetére


Peak
(PH! addikt)

róla legalább kiderül, hogy fogalma sincs miről van szó :)
van akiről még értelmes társalgás közben sem jön le, hogy lövése sincs a dolgokról :)

Samsung S10+ / Galaxy Watch 46mm LTE / Intel Core i7-6700K@4GHz / 2x8GB DDR4@3000C14 G.Skill Trident Z / Gigabyte Z170X Gaming-3 / Gigabyte GV-N1080G1-Gaming-8GB / 2x250GB Samsung 840 / 2x Acer HN274H 27" 120Hz 3DVision

(#3044) Rebell


Rebell
(senior tag)

erre vki?

eddig türelmesen vártam :DDD

(#3045) axwel18 válasza Rebell (#3044) üzenetére


axwel18
(senior tag)

Hát szerintem 100e ft-ig nézegess hangfalszettet. Ilyennel nem járnál rosszul.

[ Szerkesztve ]

(#3046) Gabesz87


Gabesz87
(PH! addikt)

Nekem sem válaszolt még senki BD lejátszó ügyében:(

Creality Ender-3; Huawei P20Pro

(#3047) robi-k válasza Gabesz87 (#3046) üzenetére


robi-k
(őstag)

Mennyit szánsz rá? Mi a felső határ (10eFt - 100eFt vagy több)?

Elérhető a CFW a Cambridge Azur CXUHD lejátszókhoz. Részletek privátban. OPPO BDP-10X, OPPO UDP-20X, Arcam UDP-411, CA Azur 752BD/CXU és CXUHD, Primare BD32MK2 CFW telepítését vállalom.

(#3048) Dorian


Dorian
(PH! nagyúr)

Szerintetek képes leszek megforrasztani egy tápkábel-IEC csatit? :D Még életemben nem csináltam ilyent. Valószínűleg a sub-hoz használt tápkábelem forrasztása megadta magát.
Helyette most egy régi egyszerű, home-made (3*2,5 tömör réz, pvc szigetelés) kábelt használok, ami eddig a fiókban pihent, de egyből feltűnt, hogy gyengébb a mély a megszokottnál. (Nem zárom ki a placebó hatást, mivel nem tudom viszont-próbálni, de úgy gondolom, ennyire már ismerem a saját rendszer hangját filmeken is.)
Szóval most nem örülök, mert eddig úgy gondoltam, hogy pazarlás sub-hoz drága kábelt használnom. (Már majdnem eladtam, de ha tényleg ilyen különbség létezik, akkor inkább megtartom)

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#3049) BBéci válasza Rebell (#3044) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Ne lepődj meg, ha húsvétig sem kapsz választ, errefelé (Magyarország) ritkaság az Aiwa erősítő.

A hangdobozoknak, hangszóróknak nincs teljesítményük, tehát annak alapján ajánlani sem lehet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#3050) Gabesz87 válasza robi-k (#3047) üzenetére


Gabesz87
(PH! addikt)

Minél kevesebb annál jobb elvet részesítem előnyben:) Korábban felsoroltam pár típust. Lényeg, hogy USB-ről, vinyóról is játszon le lehetőleg dolgokat, bár lehet hogy majd úgyis szerzek be médialejátszót. Jó lenne ha már wifis lenne. (nem feltétlenül beépített, hanem wifi-ready). Ezek a fő szempontok. LG-ről olvastam, hogy jó gyorsak. Már nem tudom pontosan melyik típust, de párat láttam hardverapron 30-35ért...

Creality Ender-3; Huawei P20Pro

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.