- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- OLED TV topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
- Apple notebookok
- Külön ISO-t tervez az új Snapdragon rendszerchipekhez a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
Hirdetés
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
ph A Foundry divízió nem teljesít jól a modern node-okon, és ebben a formában ez pénznyelő a cégnek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
Köszi a videót, érdekes volt látni egy tudományosabb megközelítést is a jobbára társadalmi állásfoglalások mellett.
-
-
VIPowER
senior tag
Szerintem nem természetellenes, csak számomra undorító. Meg amúgy is utálom ha valamit megszabnak nekem.
-
-
VIPowER
senior tag
-
bambano
titán
Persze, az az evolúciós előnye, hogy bizonyítja, hogy az evolúció létezik.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
Egyébként maga az érvelés is vicces, amikor az emberek ott ülnek a fűtött/hűtött házban, ruhában, nyomkodják a telefont/számítógépet és olyanokat írnak, hogy "X azért rossz, mert olyat nem csinálnak az állatok".
DRM is theft
-
Egon
nagyúr
Nézzük mi áll a magyar nyelv értelmező szótárában a "természetes" szónál (kiemelés tőlem):
természetes [e-e-ë] melléknév -en, -ebb [e, e]
1. A természet (1) rendjével, törvényeivel megegyező, belőlük következő. Természetes életfolyamat, fejlődés, jelenségek; természetes halál: betegség v. öregség miatt bekövetkezett h.; természetes szaporodás ←; természetes szükségletek: az élet fenntartásához szükséges dolgok. || a. <A mesterséges beavatkozással történővel szemben:> a természet rendjének, törvényszerűségeinek megfelelő.
2. A természetben előforduló, meg nem változtatott, át nem alakított; eredeti.A fentiek alapján lehet mondani, hogy a homoszexualitás természetes, mert a természetben előfordul (viszont nem véletlen az 1. pontban szereplő kiemelés sem: a természetben az élet szaporodás útján történő fenntartásához nem igazán járul hozzá ugyebár, maximum kisegítő szerepkörben) . Ugyanakkor a "normális" jelzőt már nem feltétlenül lehet használni rá.
Akik szerint a homoszexualitással "valami gond van", nem feltétlenül fogja magát jól kifejezni, nem biztos hogy a retorika nagymestere. Sokan használják a "természetellenes" kifejezést, holott lehet hogy csak éppen nem találtak rá a "nem normális jelzőre, amit jóval nehezebb a videóban hasonló módon "cáfolni" - éppen ezért tartom kontraproduktívnak a hasonló anyagokat, amely belekapaszkodik egyetlen, nem pontosan használt szó jelentésébe, és nem általános jelleggel közelíti meg a problémát.
A homoszexualitás egy olyan jelenség, amit az óliberális (más szavakkal: valódi liberális) elvek mentén kell szimplán elfogadni.
Btw ezek a körök már elég sokszor meg lettek futva itt a ph-n.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
dabadab
titán
Akik szerint a homoszexualitással "valami gond van", nem feltétlenül fogja magát jól kifejezni
Mivel a társadalom a homofóbiát remekül továbbörökíti, viszont indoklást mellé nem ad - és elég jól látszik, hogy leginkább azért, mert nem nagyon lehet bármiféle épkézláb érvelést összerakni, baromság az egész.
DRM is theft
-
Fred23
nagyúr
Ez se olyan egyértelműen fekete-fehér dolog szerintem, főként pedig szinte lehetetlen egy már kialakult ilyen vagy olyan viselkedésen sokat változtatni.
Például mindkét húgom arab férjet választott magának, és egyik se örül neki, mikor azt látja, hogy én meg a feleségemmel csókolózom a jelenlétükben, illetve ha a feleségemen nagyon rövid "picsanadrág" van éppen. Kulturális és személyiségbeli szakadék ez valahol, ami tisztán látszik, de kisebb mértékben jelen van ez akár köztünk is, ahogy bármilyen liberálisabb és konzervatívabb ember között; számomra például a szeretet kifejezése is lehet egy csók, az nem is mindig szexuális tartalmú, és nagyon gyakran csókolom meg a feleségemet nyilvánosan, és szerintem ez így teljesen rendben van.
Engem is undorít kicsit, mikor férfiakat látok csókolózni, ugyanakkor arra is azt mondom, hogy teljesen rendben van, és szerintem joguk van hozzá, illetve szeretném, ha joguk lenne hozzá, mert számomra így lenne normális.
Abban se látok semmi rosszat, ha valaki nagyon "alulöltözött", például nyáron póló nélkül jár, és szerintem ehhez a nőknek is joguknak kellene lennie, mert úgy lenne normális. Még akkor is, ha néha tán szörnyülködnék kicsit némelyik 100+ kilós "malacka" látványától.
És én csak egy mérsékelt liberális vagyok, személyiségemben sok konzervatív elemmel is.
-
[HUN]NIMROD
aktív tag
Jajj dehogynem ad, csak meg kell hallani és érteni, figyelj, teszek egy kísérletet, bár aki felnőtt korára nem jut el magától idáig, ott már eleve lehetnek problémák.
Szóval először is teljesen egyértelmű hogy manapság politikai és társadalommérnökösködési machinációk miatt nyomatják mindenhol ezt a témát így, minden eszközt bevetve. Korábban a pszichológiatudomány is mentális rendellenességként tartotta számon nagyon helyesen, mai napig vannak értelmes pszichológusok, akik ezt támasztják alá. A b.lobbi érte el puccsszerűen hogy hivatalosan már nem tekintik ennek, semmi tudomány nincs mögötte. A homoság MINDIG együtt jár egy sor másik pszichés zavarral, a kiváltó okai is MINDIG valami negatív esemény. De kb ugyanaz zajlik ezen a téren is mint ahogy már lassan a kövérség sem számít betegségnek, lassan azok is "büszkék" lesznek rá.
Itt van ez az aranyos majdnem csokornyakkendős tudós bácsi, aki elmagyarázza egy végtelenül komplex dologgal kapcsolatban hogy "evolúciógenetikailag" szerinte rendben van. Na hát akinek kalapács van a kezében, az mindent szögnek néz. Tényleg sokminden előfordul a természetben, pl a madárfiókák a fészekben versengenek egymással a táplálékért, és aki legkésőbb kelt ki a tojásból, az lemarad, elpusztul, és sokszor a szülők megetetik a testvéreivel. Vagy ugyanitt az etetés után a fiókák sorban seggel felfelé kitolják az ürüléküket, a mama/papa pedig a gyomrában szállítja messzebb és ott kiöklendezi. Ettől még mi emberek nem fogunk így bánni a csecsemőinkkel, ugye?
Az pedig aki nem képes felfogni hogy az egyes testrészeit mire kell használni, az egyértelműen agybeteg. Ami arra lett teremtve hogy kifelé jöjjenek rajta a dolgok, ott természetellenes betolni akármit És ez nem homo kérdés, hanem univerzális, Szodomát sem a homárok miatt rakták helyre, hanem a nők miatt akik ugyanebben hibáztak (bár gyanítom hogy azt is inkább a deviáns férfiak erőltették). Csak azért mert ma már ügyesek a sebészek és mindent össze tudnak varrni, az erkölcs és a normák nem kell hogy megváltozzanak.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
la_cc
addikt
válasz [HUN]NIMROD #17 üzenetére
Nem irigylem az életed ilyen felfogással.
Valahogy így gondolom én is: nem ugyanaz elfogadni és kultúráltan tolerálni valamit.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
-
bambano
titán
hánytál már?
-
-
bambano
titán
válasz [HUN]NIMROD #23 üzenetére
azt írtad, valamit arra terveztek, hogy output.
következésképp van, amit arra terveztek, hogy input. mégis van ott output.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
mondjuk annyiból mindenképpen örülök a melegeknek, hogy qva nagy fejvakarást okoznak az egyháznak
-
[HUN]NIMROD
aktív tag
Ja éééértem! Nos, a példád TÖKÉLETES: mikor is hányunk? Amikor valami ROSSZ történt, mérgezés, betegség, trauma stb. Tehát valami nem helyes, nem egészséges, nem normális.
Az Egyháznak nem okoznak semmit, az álláspont változatlan: a hajlam elhívás az önmegtartóztató életre.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
scdlsc
aktív tag
-
[HUN]NIMROD
aktív tag
-
bambano
titán
no, elkezdtem nézni ezt a videót.
1 perc 31 másodpercig bírtam, ennyi idő alatt szinte csak baromságot mondott a fickó. és ez akadémikus????
hím állatok vonzódnak egymáshoz? azzal kezdi, hogy antropomorfizálja az állatokat? honnan tudod, hogy vonzódnak egymáshoz? írtak sms-t, üzentek messengeren?
birkák vonzódnak egymáshoz? ember, a birkákat tenyésztjük, mesterségesen szeparáltan élnek, hogy lehet ezt evolúciós előnynek tekinteni, ami durva külső behatás eredménye?
sirályok összeállnak utódot nevelni... meg még egy rakás másik faj is.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Nekem ez a sajátos meglátásom a témával kapcsolatban:
Szerintem az azonos neműeket kedvelőknek a legnehezebb az élet a szeretet szempontjából. Talán azért születtek, hogy ezt a terhet megtanulják kezelni, és a többi embert megtanítsák a szeretetre/elfogadásra, pont azért, mert ennyire hiány van abból a világban.Én párhuzamot vontam a bizonyos védőoltások és az azonos neműeket szeretők között. Amikor védőoltást kap az ember azt azért kapja, hogy jobban legyen, esetleg megelőzzön nagyobb problémát, ami a teljes rendszer (emberi test) pusztulását okozhatja. A védőoltásokban az oltóanyag nem tud szaporodni, mégis helyrerakja a rendszert. Mivel a világban legtöbb helyen kevés a szeretet, szerintem az azonosneműeket szerető emberek tudják nagyon jól prezentálni az elfogadást és megmutatni a hogyan kell-t. Ők a társadalom egyik fajta védőoltásai.
[ Szerkesztve ]
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
bambano
titán
válasz [HUN]NIMROD #28 üzenetére
de de, az egyháznak nagyon komoly fejtörést okoznak, hogy az egy kizárólagos teremő hogyan teremthetett melegeket, ami ott eredendő bűn. ez egy rendes meghasonlás az egyházban. vagy az ő teremtésmítoszuk hamis, vagy az egyházi doktrínák.
-
la_cc
addikt
válasz [HUN]NIMROD #31 üzenetére
Akkor sem nekik lett feltalálva, ha van kackiás bajusz ésvagy trikolor tetkó?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
totron
addikt
Szép gondolat, de a világ szereplőinek többsége simán csak álságos és állat persze. Mindezt gondosan elrejtve a civilizáltság álcája mögé. A melegek lófütyit nem tudnak változtatni senkin és semmin, nekik csak tűrniük kell, az üldözőknek meg üldözniük "kell" őket. Szóval elagyabugyált meleg ésvagy antibiotikum/oltáskárosult nem feltéten fogja osztani az eszméd, még ha látja is amúgy benne a fantáziát, ahogyan én is látom.
-
scdlsc
aktív tag
válasz [HUN]NIMROD #31 üzenetére
Te a nőktől is elvennéd a szavazati jogot, mert nem nekik lett "feltalálva"?
-
[HUN]NIMROD
aktív tag
Uhh, nemáááár... Kétfejű kígyót is "teremtett", nem? Nem így közelítjük meg, vannak hibák nyilván, semmi sem tökéletes, csak vannak kicsit és vannak nagyon elb....tt dolgok.
#37scdlsc : ezek szerint ki kell fejteni... A szavazásra ez nem lesz igaz: a házasság azért jött létre, hogy az utódneveléshez optimális környezet jöjjön létre, és ez a monogám férfi-nő kapcsolat. Minden más lehet nagyon jól működik az őserdőben, de a civilizáció ezt meghaladta.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
Fred23
nagyúr
Nyilvánvaló válasz lehetne az is, hogy Ábrahám és Jób istene -akit mind a zsidók, mind pedig a muszlimok és keresztények imádnak-, szimplán egy nárcisztikus és szadista isten (időnként jobb hangulatban, kábé mint egy alkoholista apa). Valaki olyan, akiben komoly tudományos bizonyítékok hiányában hinni kábé egyfajta pszichológiai zavar / deviancia egyértelmű jele. Egy ilyen isten tényleg simán teremtene eleve kárhozatra ítélt melegeket is, elég alávaló hozzá.
Számomra inkább az furcsa, hogy a Biblia vallásainak hívei sokszor nem foglalkoznak az Ószövetség istenével, illetve kimazsolázzák maguknak az istenük jobb pillanatait, és eltekintenek a tömeggyilkosságaitól és kínzásaitól. Azok mellékesek, vagy szimbolikusan kell őket érteni, vagy bármi más, de ne is firtassuk lehetőleg.
A szeretet nyugati istene az erőszak, az elnyomás, az úr-szolga viszony ősibb istenének helyét foglalta el, tehát a vallás(ok) gyökere nem változott, csak illik ezt figyelmen kívül hagyni, vagyis kulturális elvárás szinte nem látni a folytatólagosságot, azt, hogy ugyanarról az istenről van szó, és nem egy másikról.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
"Az pedig aki nem képes felfogni hogy az egyes testrészeit mire kell használni, az egyértelműen agybeteg."
Téged miért zavar a szopás, a nyalás meg a cici szex?
-
[HUN]NIMROD
aktív tag
Részletesen légyszi hadd ne menjünk bele, de ha érted mire gondolok: a ffi mellbimbóról is azt mondják egyesek hogy csak csökevény, nincs szerepe mert nem szoptat stb. De azért na..!
A határokat viszont meg kell húzni, a szodómia ugyanaz mint az összes egyéb deviancia pl nekrofília, pedofília, zoofília stb. A haladó nyugaton meg már csillárral is házasodnak az elmebetegek ha éppen abba "szerelmesek".Amúgy örülök, hogy senkinek sem sikerül egyben a lényeget megcáfolnia, csak az egysoros kötekedésekre futja eddig. A hosszú írás koherens egész, a fő mondanivaló intakt benne.
-
VinoRosso
addikt
A termékenységet növelő gén nem azért van összefüggésben a homoszexualitással, mert evolúciós előnyt hordoz, épp ellenkezőleg. Azért, hogy a nagy szaporulat ne tudjon öröklődni, mert az túlnépesedéssel járna.
A Calhoun féle patkánykísérletek óta tudható, hogy a homoszexualitásnak népesség szabályozó szerepe van. Hányas szintű szuperpaladinprofesszornak kell lenni ahhoz, hogy ezt a faék egyszerűségű összefüggést meglássa valaki?
A természetben előfurduló pedig nem egyenlő a természetessel. Az ebola is előfordul a természetben, az ember természetes állapota mégsem az, hogy ebolás, hanem az, hogy nem ebolás. -
dabadab
titán
-
updog
őstag
válasz [HUN]NIMROD #38 üzenetére
"a házasság azért jött létre, hogy az utódneveléshez optimális környezet jöjjön létre, és ez a monogám férfi-nő kapcsolat"
Wikipedia: "A házasság az európai hagyomány és a hatályos magyar jog szerint egy felnőtt férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége"
Magyarul: mert így szokták . Ha meg máshogy szoknánk (i.e. házasodjanak ahogy akarnak), nos, azt még senki nem magyarázta el nekem, hogy pontosan kit és miért zavarna azon kívül hogy nem így szokták. Hadd dobjam be a trollbombát: ha a melegek házasodhatnának, akkor máris az utódneveléshez optimális lenne a környezet, és könnyíthetnénk az örökbefogadáson is
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
[HUN]NIMROD
aktív tag
...és még tovább magyarul: a jó szokások a tapasztalati úton kipróbált dolgok. Nem teljesen értem, mi a problémád vagy kritikád?
(Meleg meg a kellemes nyári délutáni napfény, a kályha stb, itt legjobb esetben is homoszexuálisokról van szó (akik közül néhányan lopják a pozitív konnotációjú szavakat).)https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
Ghoosty
őstag
válasz [HUN]NIMROD #41 üzenetére
A hsz-ed eleje arról szól, hogy régen máshogy szerepelt a könyvekben a homoszexualitás megítélése. Bár az idők folyamán ezernyi dolog megítélése változott, de ebben biztos, hogy tévednek, mert csak.
Később megtudhatjuk, hogy a kövéreket is utálod, bár nem tudom, mi köze van a homoszexualitáshoz.
Aztán valahogy próbálod hitelteleníteni a nyilatkozó kutatót, de egy darab evolúciógenetikára vonatkozó állítást sem teszel.
Kijelented a semmiből, hogy aki másra használja egy testrészét, mint amire első ránézésre jónak tűnik, az agybeteg.
Későbbi hsz-ekből meg kiderül, hogy igazából ez csak a seggre vonatkozik, mert csak.
Ezek után kijelented, hogy koherens az egész.Tehát ne lepődj meg, hogy nem igazán vesznek komolyan és senki nem próbálja cáfolni az állításaidat.
De azért örülök, hogy a leszbik, meg azok a buzik, akik csak kézzel és szájjal kényeztetik egymást maradhatnak. Ők minden testrészüket az általad is elfogadott módon használják. -
Egy fogalmat még itthagynék: Eunuch
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Ghoosty
őstag
válasz VinoRosso #43 üzenetére
"Az ebola is előfordul a természetben, az ember természetes állapota mégsem az, hogy ebolás, hanem az, hogy nem ebolás. "
De, bármilyen betegségben élni, kigyógyulni, meghalni természetes dolog, ha ez nem történne meg, akkor pillanatok alatt túlszaporodna az emberiség.
Van egy csomó olyan parazita, baktérium stb, aminek a természetes élőhelye pont az emberi test. Az evolúció úgy alakította, hogy neki pont ott a legjobb élni. Ezek után kijelenteni, hogy a betegség nem természetes, az elég fura.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy ígéretesebb a Galaxy A56
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asus ROG FLOW X13 RTX 3050 4gb Ryzen9 16gb ram 500gb ssd FHD IPS 120hz TOUCH display
- Gaming Asus TUF RTX 3050 4gb i5-12500H 16gb ram 500gb ssd FHD IPS 144hz display
- HP OMEN 16 16" QHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Intel Core i7-14700K processzor
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen