- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
achilleuss #178048 üzenetére
Mi a megjelenítő egyébként?
-
achilleuss
tag
válasz
BBéci #178043 üzenetére
Én elégedett vagyok , ahogy játssza a dvd-ket. Főleg, hogy viszonyítás kérdése, az előző és a jelenleg meglévő többi dvd lejátszóimhoz képest nagy előrelépés. És nem másodlagos szempont, hogy tudom nézni a meglévő több száz dvd-met, sokkal jobb minőségben, mint pl az első dvd lejátszómmal, a Pioneer dv-350-el.
-
achilleuss
tag
válasz
Vikthor #178046 üzenetére
ez az Oppo 203-as már szerintem is minőség, olvastam is az Oppókról. Az ára is zúzós, 400 E. A dvd lejátszó mellé, ha venni fogok, egy minőségi médialejátszót akarok/a tőtögetős filmjeimhez
/. Szerintem használtan, mert úgy sokkal olcsóbban megúszom.
A Denon mellett van még 3 dvd lejátszóm, egy Sony DVP NS-900V QS, egy Teac DV-H500 és egy Marantz 4200. Jól szólnak azok is, de a Denon 3910 magasan a legjobb. Jó, hogy van még több dvd lejátszóm, mert amig a Denon a szervízben lesz, pl a Sony-val tudom nézni a dvd-ket. A Sony visz mindent/a Marantz és a Teac szelektál/, jó kis masina, de hangra azért elég szegényes a Denon 3910-hez képest.
-
válasz
achilleuss #178036 üzenetére
Ismerem a Denon vonalat többé kevésbé, nekem még a drágább bluray lejátszójukból is volt, de soha többet nem kívánom, se másnak se magamnak, Denon-t mint BD playert. Kb 6-7 BD playerem volt már és 2017 óta 203-as Oppo-t nagy megelédetettséggel használom. Azóta kutya baja, sőt ma még akár haszonnal is tudnám eladni ha eladó lenne. A minőség vhol itt kezdődik...
-
BBéci
legenda
válasz
achilleuss #178041 üzenetére
CD-játszónak simán vennék egy olyat, mert a hangját 200000 Ft alatt semelyik BD-játszó nem tudja megközelíteni sem. Analógról beszélek, nem digitálisról.
-
powerup2
addikt
Ha valaki durva zuzást akar a szobába ajánlom az Ambulance cimű filmet.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Azért 16 év alatt fejlődtünk annyit, hogy a belépő BDP hozza bármilyen DVD-lejátszó szintjét.
-
denesdr
addikt
válasz
"mindenben jobb szerintem"
Én kérek elnézést! (tényleg bocs érte)
-
achilleuss
tag
válasz
Vikthor #178035 üzenetére
ez egy 2006-os csúcskategóriás cucc. 375 ezer volt akkoriban az ára, 10 kiló. amit te ajánlasz blu ray-t, az egy nagyon alap, a mechanika nem hinném, hogy nagyon megbízható. ez a 3910 a felbontást leszámítva, és a képminőséget valamennyire/ez is felkonvertálja a dvd-ket/, mindenben jobb szerintem
a popcorn A-210 médialejátszómat hangban agyonveri
-
válasz
achilleuss #178032 üzenetére
DVD?
te tudod...
-
achilleuss
tag
válasz
BIGi75 #178033 üzenetére
én is a szürke vásznat jobban díjazom. vettem 8000 Ft-ért 3x2 m-es szürke napvitorlát. 100%-os polyészter, hasonlít külsőleg az anyagtípusa a spandex lycra-hoz, csak ez nem nyúlik. jó erős vászon, jól feszíthető. egy hibája van csak, hogy két darabból van összevarrva és az egyik oldalt aláhajtották, úgy lett levarrva, világos képeknél egy vékony függőleges fekete vonal van a kép közepén, árnyékot vet.
de már egy szakoktató varrónőnél van, aki kibontja, és simán levarrja, újravarrja, kettéhajtja, és nem lesz árnyék. [link] hoppá, már felvitték az árát, 12 590 Ft.
-
válasz
achilleuss #178030 üzenetére
Add el és vegyél helyette egy új alap bluray lejátszót 35e pl. Sony BDP-S1700
-
achilleuss
tag
Vettem nemrégiben egy Denon DV-3910 dvd lejátszót. Jól játssza a lemezeket, de nem rögtön. Az egy rétegű lemezt rögtön olvassa, de a kétrétegűt csak akkor, ha előtte ment vagy 15 percet az egyrétegű. Ez a bemelegítő dvd a Gyűrűk ura 2. Nem mondom, hogy már unom
, de na...Mi lehet vajon a gondja, lézerfejcsere a megoldás? Ki ért hozzá és hol lehet beszerezni hozzá való lézerfejet. Tud valaki mondani erre valamit?
-
ada19
senior tag
Az a hír járja, hogy Arendal-nál jön a:
-Risk free 60 napos próba, oda vissza szállítás ingyenes
-Upgrade program: 1 éven belül nagyobbra váltás esetén beszámítják a jelenlegit -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178019 üzenetére
Gondoltam én is rá, hogy megsétáltatom őket, mondjuk a centert biztosan fogom majd.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #178017 üzenetére
Lassan, de bizonytalanul közeledik valami.
A végleges fürdőgatya anyagot is meg kell lassan rendelnem, még az is képlékeny, hogy fehér vagy szürke legyen.
Némi akusztikázás is szükséges még, jelenleg sikerült 500 ms alá süllyesztenem a lecsengési időket, szóval kevéske időmben, dolgozgatok az ügyön. -
válasz
python1 #178010 üzenetére
"Sikerült találnom 12"-os "mester" hangszórót a centerembe, így teljesen megegyező lesz az LCR"
Ugyan már........ ne gondold, hogy végeztél. Eltérő időben, és nem biztos, hogy ugyanazon a gyártósoron készült, így biztosan nem lesz megegyező. Az a minumum, hogy keresel 3 db egymást követő szériaszámú hangszórót. -
python1
veterán
Teljes siker!
Sikerült találnom 12"-os "mester" hangszórót a centerembe, így teljesen megegyező lesz az LCR. -
Borisz76
nagyúr
válasz
meszimate22 #178003 üzenetére
Kell egy "lejátszó" is....ami lehet :
- PC
- HTPC
- Média Player
- Androidos Box
- stb...akármiEbből megy át a HDMI kábel az erősítőbe és onnan tovább a TV-be.
A 4K-s lejátszáshoz viszont a lejátszónak az erősítőnek és a TV-nek is tudnia kell a 4K-t !Lejátszó lehet még a TV saját belső lejátszó szoftvere ( DLNA ) csak akkor a hangot optikán tudod kivinni a TV-ből az erősítőbe.
Úgy pedig a HD hangok nem mennek ( Dolby TrueHD , Atmos stb...) ! -
meszimate22
csendes tag
Sziasztok,
Házimozi erősítőt tervezek venni, nem volt dolgom még ilyennel így kérnék némi segítséget a választásban vagy hogy mire figyeljek.
Jelenleg 2.1-es rendszerem van. Jamo S801 + Jamo S808 sub.
Későbbiekbe tervezem ezt a rendszert bővíteni a teljes 7.1-re. (Jamo HCS 809 + S808sub + S8 Atm/Atmos)Olyan erősítőt szeretnék venni ami a későbbi bővítést is kiszolgálja. Főként 4K filmekhez külső vinyóról, esetleg Apple TV-ről használnám és részben zenehallgatáshoz (Spotify később talán Tidal).
Amik fontosak számomra:
- 4K, Atmos, Wifi
- külső HDD-ről és saját hálózatról való film és zene lejátszás
- bemérő mikrofonos kalibrálási lehetőségAz alábbiakat néztem:
- Denon AVR-X1200W
- Denon AVR-X2200W
- Onkyo TX-NR656Keret max 150ezer Ft.
Igen ebben az árkategóriába valószínűleg csak használt lesz, ez nekem nem probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Roland BK-3 Billentésérzékeny szintetizátor
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest