Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-19 08:32:07

PROHARDVER!

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24001) Oldfighter válasza gorbep (#23998) üzenetére


Oldfighter
(őstag)

Elfogadom a ti álláspontotokat is, csak én elég kockázatosnak látom. Nekem még az a harmad ár is jelentős összeg ahhoz, hogy valami biztonságot jelentő papír ( garancia) nélkül kidobjam az ablakon. Tudom, hogy nem lesz olcsó mulatság, de ezért is gondolom át többször is, hogy mire is fogom elkölteni. Igyekszem a te általad is említett kivételeket keresni.

Azt amúgy hogy fogjátok kezelni, amikor majd a mostani készülékek lesznek nyolc-tíz évesek és ezekkel lesz tele a használt piac? :) Ezek lesznek a menő erősítők? :D

BBéci: Nem két éves erősítőkről volt szó. Az nálam belefér a kifutó modell kategóriába. Egyáltalán nem friss, ropogós megjelenésű erősítőket fogok megvenni, de ezt írtam is korábban. Csak ne használt legyen. Én legyek az első aki kibontja. :)

[ Szerkesztve ]

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#24002) Sanci38 válasza Oldfighter (#24001) üzenetére


Sanci38
(Ármester)

Erösitők 10-15 évet simán elmennek, én 35 és 50 éves sztereó erősitőket ismerek melyek gond nélkül, kis javitással üzemelnek. Vagy attól jobban mennek ha garanciapapír is van neki? :)
Inkább egy 20 éves nagyvas mint bontogassak magamnak HDMI kedvéért pl. Pio 322-est.... De vedd meg nyugodtan, valaki majd pár év mulva vidáman használja, mig veszel egy ujat egy másik csatlakozó kedvéért... :D
hangszórók is sokáig üzemképesek.

[ Szerkesztve ]

(#24003) gyurczy


gyurczy
(őstag)

Ez jó ez? Milyen készülékbe lehet érdemes beépíteni? Olvastam AVX-en tuningról, van az a szint, ahol már nem érdemes belepiszkálni az eszközbe?

(#24004) mandju


mandju
(senior tag)

Sziasztok! Lehetőségem van lecserélni a marantzot egy denon 4310re. Mit gondoltok, mennyire lenne túlzás a dali conceptekhez? Elsődleges denon 2809 lett volna, mint Doriannál, de ez a szinte kihagyhatatlan kategória...

* Spalluto WS GR Multiframe V * Epson TW9300 * Anthem AVM60 * Anthem MCA50 * Emotiva XPA5 Gen2 * Paradigm Studio 100 v5 * Paradigm Studio cc590 v5 * Paradigm Studio 10 v5 * Paradigm Studio Sub12 * Paradigm Home H80-R * EGREAT A11 * Vovox Initio * Vovox Sonorus * Vovox Vocalis *

(#24005) Oldfighter válasza Sanci38 (#24002) üzenetére


Oldfighter
(őstag)

Na engem aztán ezek az új csatlakozók nem izgatnak, meg a hálózati baromságok. :) A HDMI ami meglegyen a HD hangok miatt ( ezt azért én élvezni akarom), de az USB meg a tökömtudja milyen más ostobaságok hidegen hagynak. A mostani erősítőmet is nyolc év után cserélem le ( miközben akkor se volt már friss gyártmány ), kihagyva jó pár újdonságok jelentő dolgot mely közben elárasztotta az erősítőket. :)

Hangdobozok se fiatalabbak, csak kevesek már azok is. :)

[ Szerkesztve ]

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#24006) Sanci38 válasza Oldfighter (#24005) üzenetére


Sanci38
(Ármester)

HDMI ami meglegyen a HD hangok miatt ( ezt azért én élvezni akarom),
HD az átmegy analóg módon is: olyan erősitőt vezsel ami 7.1 multichannel inputttal rendelkezik, és egy olyan lejátszót, amelynek 7.1 kimenete van: az ugyanolyan HD mint amit az erősitő dekódól. Állitom hogy jobb hD kapsz pl. egy így összekötött Denon 3803-al mint egy uj teszem fel Onkyo 515 vagy Denon 1713.

[ Szerkesztve ]

(#24007) BBéci válasza Oldfighter (#24005) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Abban az árkategóriában, amiben gondolkozol, a HD hangformátumok többlete szinte észrevehetetlen marad. Egy most 100000 forintért kapható új rádióerősítővel (plusz a hozzá csatlakoztatott 200000 forintos 5.0 szettel) legfeljebb, erősen koncentrálva észreveszel valami halvány különbséget a DTS-HD MA és annak core változata között. Ha tényleg élvezni akarod, akkor gyorsan szedj össze félmilliót erősítőre és hangdobozokra, plusz 100-at kábelekre! És a lejátszóról se feledkezzünk meg!
Ebből az következik, hogy nyugodtan elfelejtheted a HDMI-t.
Sőt, a nálam általában tesztelésre összeállított rendszereken, amik összértéke 2-5 millió Ft, nem biztos, hogy vakteszten meg tudnád állapítani, melyik a HD és melyik a core.

(#24006) Sanci38
Mennyibe is kerül egy olyan 7.1 kimenetes lejátszó, aminek a hangminősége illik a HD formátumokhoz? Minimum valamelyik nagy Dune, de inkább OPPO, vagy CA 751. Azokhoz a 6 db RCA alsó hangon 70-80 pénz.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24008) gorbep válasza Oldfighter (#24001) üzenetére


gorbep
(senior tag)

Ha a gyártók folytatják ezt a tendenciát, sajnos igazad lesz, mert az újak még gagyibbak lesznek. :Y

Lehet hogy már csak D és T osztály lesz..... azt is tekerősen hajtjuk ;]

-Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#24009) Sanci38 válasza BBéci (#24007) üzenetére


Sanci38
(Ármester)

Hol itt az ellentmondás?! Nem irtam hogy olcsó hozzá a lejátszó, csak hogy HD hangot kap...

(#24010) zolaas válasza BBéci (#24007) üzenetére


zolaas
(senior tag)

Pedig én is erre gyúrok:) Analógra, Dune Max meg sok Ic:) Én oszt tuti nem cserélem le se az erőlködőm se a dobozaim. inkább veszem meg a sok kábelt. Legfeljebb eladom, ha mégsem lesz akkora változás és megy vissza a "digit" IC.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#24011) BBéci válasza Sanci38 (#24009) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Hol emlegettem ellentmondást? ;)
Csupán kiegészítettem, amit írtál, hogy ahhoz még egy talicskányi pénzt kell összelapátolnia. :K

(#24010) zolaas
Valóban jó analóg hangot csak a VLS tápos Dunékből lehet kicsalogatni, ami viszont OPPO BDP-103EU árszint, viszont szolgáltatásokban (pl. HDMI bemenet) és képminőségben - látatlanban ki merem jelenteni - az utóbbi jobb és (új árát tekintve) olcsóbb. Hét végén már tapasztalattal is fogok rendelkezni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24012) Sanci38 válasza BBéci (#24011) üzenetére


Sanci38
(Ármester)

Értelek, így oké. :R

(#24013) Toobee válasza BBéci (#24011) üzenetére


Toobee
(PH! addikt)

Állítólag a Clarusnál is megcsinálják a tápot hozzá, talán 70 ezer. De ez nem túl biztos infó, azt se tudom, hogy kitől, meg mikor hallottam. Lehet, hogy csak álmodtam, viszonylag sok álomra emlékszem :DDD

(#24014) BBéci válasza Toobee (#24013) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Normális hangdobozt úgysem tudnak készíteni, megértem, ha másféle fába is belevágják a fejszéjüket. ;] Számomra a 70 pénz is durva egy barkácsolt tápegységért.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24015) junkertf válasza BBéci (#23984) üzenetére


junkertf
(újonc)

köszi a javaslatot. és igen ezt én is sejtem, hogy az adatlap nem mondja el, hogy mit tud valóban a cucc, ezért is kértem javaslatot, hogy merre kotorásszak.
Mindenesetre úgy vagyok vele, hogy az általad írt kifutó darabok is megtennék nekem, a gondom viszont nekem is ott van, hogy használtan én is félek tőle. Ha legalább használtan de mondjuk fél év - év garival már elég bátorító lenne, szóval he lenne még ilyen ötlet szívesen fogadnám :)

(#24016) BBéci válasza junkertf (#24015) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Folyamatosan, naponta kétszer át kell futni az aktuális használtpiaci kínálatot, mert a jó vételekre hamar lecsapnak. Ezt senki más nem fogja elvégezni helyetted. A rászánt összegbe beleférő erőlködőket nézegesd, aztán a találatokat oszd meg velünk, majd mondunk rá valamit.
Nem szabad félni a használt erősítőktől. Ennek a topiknak a törzstagjai szinte kivétel nélkül használtan vették a készülékeiket, még senki nem bánta meg. Van köztük jóval 1 M feletti összegbe kerülő gép is, ami újonnan 12000 euróba került. Azon nagyot lehetett volna bukni, ha szokása lenne elromlani. Fórumtársunk majdnem két éve elégedetten használja.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24017) Tamoo válasza BBéci (#24016) üzenetére


Tamoo
(MODERÁTOR)

Ezek szerint csak én vagyok ilyen peches, hogy két sztereó erősítőből kettő problémás lett... Ettől függetlenül nem vitatom amit írsz... Legjobb az aranyközépút: Használt, de még garanciális készülék.

(#24018) krenkoka válasza Sanci38 (#23982) üzenetére


krenkoka
(tag)

Köszönöm, ezt már egy párszor ajánlottátok, megolvasom bővebben a TV-t!

#23980 Toobee Tudom, hogy van saját topikja, de itt azért adok 1-2 ember szavára, de azért elkukkantok oda is!

ELADÓ: Yamaha RX-V363

(#24019) cintula187


cintula187
(PH! addikt)

Remélem nem OFF.

Jriverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Összehoztam androiddal. Ha anroidon játszom a FLAC ot a PC library -ből akkor a mobilon is FLAC minőséget fogok hallani?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#24020) zolaas válasza cintula187 (#24019) üzenetére


zolaas
(senior tag)

hűű ez csak nekem magos?:D A felit sem értem:)

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#24021) Zolee11


Zolee11
(senior tag)

Aktív mélyláda problémám kezdete.

Így karácsony és év vége (éves bérletek beszerzése) előtt nem akarom elvinni szervizbe mert egy 15-öst biztos legombolnak rólam, viszont egy másik fórumon azt mondták, hogy az is lehet, hogy maga a hangszóró tekercse adta meg magát. Megpróbáltam minél több infót összeszedni a hangszóróhibákról és én úgy gondolom, hogy a tekercsszakadás után meg se nyikkanna a hangszóró. Viszont jelen esetben halkan szól és szerintem nem torzít, egyszerűen csak nagyon halk. Szerintetek?
Nem akarok fölöslegesen venni egy hangszórót és utána kiderül, hogy mégsem az volt a ludas, kipróbálni a mostanit meg nem nagyon tudom, esetleg ráköthetném az erősítő egyik ágára, ha nem is szólna szépen vagy jól, annyit legalább megtudhatnék, hogy valóban maga a tekercs hibásodott-e meg. Megnézem hány Ohm-os és ha megvan a minimum nagy baj nem lehet ugye? :U

no brain, no problem

(#24022) cintula187 válasza zolaas (#24020) üzenetére


cintula187
(PH! addikt)

Pedig egyértelmű. :)

Ezen leírás alapján evvel az appal párosítottam a PC -n található Jrivert a mobillal. A mobilon a jriver libraryjában található zenékhez hozzáférek. Kiválaszthatom, hogy a PCről (ami erősítővel van összekötve hogy topikban maradjak :) játsza le a zenéket vagy a mobil játssza le. És a 2. verzióra vonatkozik a kérdésem, hogyha FLAC ot játszom le akkor FLAC minőség megy e át a mobilra? Nem butítja e le mondjuk mp3-ra vagy rontja a bitrátát valami okból -e?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#24023) Patice válasza cintula187 (#24019) üzenetére


Patice
(PH! nagyúr)

Szerintem ilyen esetben a Jriver először kikódolja a FLAC-et PCM-é és azt stream-eli a telódra.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.

(#24024) cintula187 válasza Patice (#24023) üzenetére


cintula187
(PH! addikt)

Ami azt jelenti, hogy.... romlik/marad a minőség?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#24025) Patice válasza cintula187 (#24024) üzenetére


Patice
(PH! nagyúr)

Marad. Ha így esetleg érthetőbb: mintha FLAC-ból WAV-ot csinálna. MP3-nál is ugyan ez lehet a helyzet, hogy először átalakítja a lejátszó és úgy küldi a telóra. Persze szarból nem lehet várat építeni és az MP3-ból konvertált adatfolyam minősége ugyan olyan lesz, mint amilyen az adott MP3 volt.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.

(#24026) cintula187 válasza Patice (#24025) üzenetére


cintula187
(PH! addikt)

Értem köszönöm.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#24027) cintula187 válasza Patice (#24025) üzenetére


cintula187
(PH! addikt)

Persze MP3 -nál nem is vártam csodát, de ha már FLAC -ot streamelek ne butítsa már le :)

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#24028) Peak


Peak
(PH! addikt)

Jóbarátom ( kispénzű, kétgyerekes apuka ) megálmodta, hogy valami kis hangcucc kéne neki otthonra, a szgépre csatlakoztatva zenét/játékot/filmet hallgatni rajta. Kinézett egy Genius 2.1-es rendszert, 70W RMS 20.000 HUF-ért.
Arra gondoltam, hogy ennél csak jobban járhat egy egyszerű használt pár Jamo Studio 140 hangfallal mondjuk 12-15.000 HUFért, meg egy használt, régi, ámde jóállapotú sztereó erősítővel, 2x40W környékén, láttam pl. régi NAD erősítőt 14.000 HUFért.

Erősítsetek meg ( vagy nem ), hogy ez a járhatóbb, előremutatóbb út, illetve esetleg ha tudtok jóminőségű, olcsóbb sztereó erősítőt eladót, szóljatok kérlek. Szeretnék segiteni a srácnak, mert a szegény embernek szart venni a legnagyobb pazarlás.

[ Szerkesztve ]

Samsung S10+ / Galaxy Watch 46mm LTE / Intel Core i7-6700K@4GHz / 2x8GB DDR4@3000C14 G.Skill Trident Z / Gigabyte Z170X Gaming-3 / Gigabyte GV-N1080G1-Gaming-8GB / 2x250GB Samsung 840 / 2x Acer HN274H 27" 120Hz 3DVision

(#24029) Sanci38 válasza Peak (#24028) üzenetére


Sanci38
(Ármester)

megerősitelek. Így kellene mindenkinek, aki pár ezerrel rendelkezik. Jamo helyett is mehet bármi más

(#24030) junkertf válasza BBéci (#24016) üzenetére


junkertf
(újonc)

Valami ilyesmire gondoltatok esetleg? Használtan:
Marantz SR-7001 110eFt
vagy ha már nagyot akarnék lőni:
Marantz SR-7005 285eFt irányáron?

(#24031) Sanci38 válasza junkertf (#24030) üzenetére


Sanci38
(Ármester)

Mindkettő jó vétel... zenére is oké. 7005-ön lehet gari is van... :)

[ Szerkesztve ]

(#24032) BBéci válasza Peak (#24028) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

A Studio 140 csak nagyobb, de nem jobb a Geniusnál, Más szavakkal: egy rakás ürülék. Pazarlás lenne 5 forintot adni érte.

(#24030) junkertf
Sanci válaszolt, ugyanazt írtam volna.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24033) junkertf válasza BBéci (#24032) üzenetére


junkertf
(újonc)

köszönöm mindkettőtöknek :)
A gond a 7005-el, hogy lehet, hogy sokáig hideg lenne éjszaka az erdőben az őzikékkel, a garázsban se biztos, hogy tudok úgy fűteni hogy meleg legyen, ráadásul így tél elején... :)
esetleg még egy Marantz SR5003 95eFt ért?

[ Szerkesztve ]

(#24034) Oldfighter válasza Sanci38 (#24006) üzenetére


Oldfighter
(őstag)

Köszi, de egy éve vettem Popcorn A-210-et, eszemben sincs lecserélni.

Továbbá amint látom egyre jobban megyünk a milliós összegek felé, miközben én egy alsó-középkategóriás szint körül gondol...töröm a fejem, mint már jeleztem. Tudom, hogy lesz benne kompromisszum.
Minden esetre nézelődni fogok erre-arra, jó kis kifutó modellek után és majd legfeljebb kikérem a véleményeteket róla. :)
Hangfalakból valszeg maradok az akciós Mordaunt Short Aviano szettnél vagy valami hasonló kiváló ár/értékű társánál. Remélem három-négy hónap múlva már közelebb leszek ezekhez, mint most. :)

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#24035) Dorian válasza Sanci38 (#24006) üzenetére


Dorian
(PH! nagyúr)

Sanci, ez erős tévút. Az a médialejátszó, aminek igazán minőségi sokcsatornás analóg kimenete van, méreg drága, a sok darab minőségi analóg IC méreg drága. Ennyi pénz különbözeténél olcsóbb egy ugyanolyan színvonalú, de már HD-s erősítő többlet költsége a nem-HD-shoz képest.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#24036) BBéci válasza Dorian (#24035) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Erre utaltam én is, de Sanci kicsit zokon vette. :K

"Mennyibe is kerül egy olyan 7.1 kimenetes lejátszó, aminek a hangminősége illik a HD formátumokhoz? Minimum valamelyik nagy Dune, de inkább OPPO, vagy CA 751. Azokhoz a 6 db RCA alsó hangon 70-80 pénz."

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24037) dantre


dantre
(PH! addikt)

Egy használt erősítő és használt vagy új sztereo hangfalpár megvételét tervezem még mindig. (Digitális tévé, HD filmek, zene csak sztereo kell) A múltkor ajánlottatok már új hangfalpárt az is a jelöltek között van.
Viszont lehet lejjebb adnám a hangfalakban.

Ami most van ilyen (egy mikro hifi Panasonic SC-PM91D):
SPEAKER SECTION
Type 3 way, 3 speaker system (Bass reflex)
Speaker units
Full range 10 cm (4”) cone type
Tweeter 6 cm (2 3/8”) cone type
Super tweeter dome type
Impedance
High 6 Ω
Low 6 Ω
Input power (IEC) 80 W(MAX)
Output sound pressure level 80 dB/W (1.0 m)
Crossover frequency 3 kHz, 10 kHz
Frequency range 42 Hz–50 kHz (–16 dB)
52 Hz–45 kHz (–10 dB)
Dimensions (WxHxD) 145 mm x 249 mm x 225 mm
(5 23/32” x 9 13/16” x 8 27/32”)
Mass 2.34 kg (5.2 lbs)

Ezeket néztem:
CAV DP265
Mordaunt Short Carnival 2
Kef C1

Az érdekelne ezek jobbak azért mint a meglévő mikro hifi hangfalai?

[ Szerkesztve ]

(#24038) BBéci válasza dantre (#24037) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Meghallgatás nélkül nem merném kijelenteni, hogy bármelyik jobb lenne a meglévőknél.
Feltétlenül figyelembe kell venned az erősítőd teljesítményét, ami legjobb esetben sem több 2x40 wattnál, de feltételezésem szerint ahhoz már jelentős torzítás társul. Ezért a hangdoboz kiválasztásánál szóba sem jöhet 90 dB alatti érzékenységű. Ennek megfelel a MS Carnival 2. Viszont visszakanyarodtunk a hangminőséghez, amit csak Te tudsz megállapítani. Menj el hallgatózni és vidd magaddal a Panasonicot!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24039) dantre válasza BBéci (#24038) üzenetére


dantre
(PH! addikt)

Köszi, sokat segítettél, vagy a fülemre hallgatok tényleg vagy visszatérek az előző ajánlásaitokhoz.
Mondjuk a Pana-t azt azért nem viszem magammal.

(#24040) BBéci válasza dantre (#24039) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Mikro cucc, belefér egy sporttáskába, ezért bátran magaddal viheted.
3-4 éve haverom le akarta cserélni Heybrook H1 hangdobozait, 120000 forintot szánt rá. Tanácsomra magával cipelte őket, aztán hazavitte és visszakerültek az állványokra, még ma is azokat hallgatja. Nem talált jobbat, de ha nincs lehetősége közvetlen összehasonlításra, bizonyára beleugrott volna valamibe, amiről csak otthon derül ki, hogy vakvágány.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24041) bgeorgooo


bgeorgooo
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Egy "alap" kis házimozi szettet szeretnék kiépíteni a szobámba, ami 4mx3,7m és 2,35m magas. Ebbe a szobába kellene vmi értelmes, szépen szóló hangrendszert összeszednem. Lesz egy Panasonic 50ST50-es plazma tv-ém amiről a filmek mennek. Ami lényeges, hogy álló hangfalakat nem tudok elhelyezni, ezért ezek nem jöhetnek szóba. Az árral kapcsolatban annyit, hogy nem annyira lényeges, de nem is akarok milliókat rákölteni. Ami kell az ugye egy erősítő + hangfalak. Az hogy most 5.1, 6.1 vagy 7.1 még nem tudom eldönteni hogy egy ekkora szobába mit érdemes. Médialejátszó egyelőre lényegtelen. Ha tudtok pár hasznos tanáccsal, esetleg konkrét példákkal szolgálni, hogy mit lenne érdemes vennem azt nagyon szépen megköszönném.

(#24042) Toobee válasza bgeorgooo (#24041) üzenetére


Toobee
(PH! addikt)

Szerintem rövid a szobád, így csak 5.1-et vennék a helyedben. Ha nem akarsz milliókat rákölteni, akkor 700-800 ezer még belefér? Új, vagy használt?

(#24043) bgeorgooo válasza Toobee (#24042) üzenetére


bgeorgooo
(lelkes újonc)

Mindenképpen újat szeretnék. A 700-800 még belefér, mert nem egyszerre tervezem minden alkotóelemét megvenni.

(#24044) BBéci válasza bgeorgooo (#24043) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Ha nem férnek el állódobozok, hová tennéd a kicsiket, amiket nevezzünk monitor sugárzónak?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#24045) bgeorgooo válasza BBéci (#24044) üzenetére


bgeorgooo
(lelkes újonc)

Fali tartókonzol? Esetleg vmi más megoldás?

(#24046) Patice válasza bgeorgooo (#24041) üzenetére


Patice
(PH! nagyúr)

Szerintem is 5.1-ben gondolkodj egy ekkora helyiségben.

Szerintem:

5.0 + mélynyomó + erősítő. (Csak például.)

A maradékot költsd kábelekre, fali konzolokra, akusztikára, készülékállványra (az erősítő alá) és egyéb kiegészítőkre.

Szerintem.

(#24047) torma1981 válasza Patice (#24046) üzenetére


torma1981
(PH! addikt)

De ez így nem jó nem? Nem azt szoktátok mondani hogy a hangfal kb az erősítő 2x-se? Ez meg pont fordítva van. :) :D

(#24048) TCr válasza torma1981 (#24047) üzenetére


TCr
(PH! kedvence)

De igen. Mármint nem. :)
Az az erősítő komolyabb hangsugárzókat érdemelne.
A sub viszont nagyon rendben van.

War has changed.

(#24049) torma1981 válasza TCr (#24048) üzenetére


torma1981
(PH! addikt)

Igen úgy értem én is. :) Vétek egy ilyen árú erősítő egy ilyen kat hangszórókhoz.
A sub az szerintem is illik a képbe.

[ Szerkesztve ]

(#24050) BBéci válasza torma1981 (#24049) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Ezt akartam megjegyezni én is.
A Proson szubláda remek, de sem erősítőből, sem hangdobozokból nem azokat választanám.

(#24045) bgeorgooo
Fali konzolra legfeljebb a háttérsugárzókat tenném, a frontokat semmi esetre sem.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.