- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Akciókamerák
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #112034 üzenetére
Dali Ikon? Dynaudio 3.0?
-
-
spiky03
veterán
válasz
Ragadozó #112030 üzenetére
Mi a baj az MR centerrel?
Mert nekem is a kiszemeltek között van szintén Ádámtól az AVX-ről.
Mert havernak is az van, vagyis az elődje az M. De nála nem tűnt rossznak.Mondjuk az is igaz, hogy pl az én Focal centeremtől meg a Norbi Polk RTi centere jobb volt. Optimus jobban dörmögött benne.
Ez ugyan lehet attól is, hogy nála lehetett a center vágását is állítani, míg nálam ilyen lehetőség nem volt a Pio-nál, hogy külön-külön lehessen ezt állítani a hangfalaknál. Csak a szubot tudtam és kész.
Tényleg ez a magasabb szériánál is így van? Az LX-nél ami neked van? -
ginola
addikt
Ismerősöm NAD 757-hez keres hangfalszettet, mit ajánlanátok konkrétan?
-
ram34
tag
válasz
Ragadozó #112031 üzenetére
Kösz a választ.
Időközben ezt találtam:Onkyo HT-RC630 + SKF-4800 + SKS-4800 combó
egyben erősítő és hangfal és ez állítólag tud bluetooth-t is (asszonynak elengedhetetlen ez a funkció)
144.900 ez a szett, nagyon mellélőnék ezzel? Mondom, nem high-end-re kell, és nem vagyok vájtfülú vagy hogy szplták ezt mondani. -
ram34
tag
Sziasztok.
Most gondolkodok egy házimozi erősítő (5.0) és egy házimozi hangfal szet (5.0) vásárlásán. Elég sok típust és értékelést néztem, most eléggé összevagyok zavarodva információ terén. Aktív mélyládát is szándékomban van venni de ezt majd később. Leírom, hogy mire kell, mit tudjon és hogy nagyjából mennyi van rá.
Amire használnám: filmek, TV adás hallgatása, zene (de nem high-end kategóriás, inkább buli szint, és rádió hallgatás.
Amit tudjon, mert eddig is volt használva (jelenleg egy Thomson hangprojektor van, ezeket tudja)
- Bluetooth kapcsolattal telefonról zenét hallgatva: na ez úgy tudom csak drágább készülékekben van, de lehet adaptert kapni)
- USB, vagyis pendrive-ról zene, mp3
Az erősítő+hangfal szettre kb. 150.000 Ft-ot szánnék.
Eddig kinézett hangfal szettek:
- Eltax EXPERIENCE HCP
- TAGA Harmony TAV-306 v.2
- Jamo S 426 HCS 3
- Onkyo SKF 4800
Eddig nézett erősítők:
- Pioneer VSX 329
- Pioneer VSX 424
- Harman Kardon AVR 151Ja és még egy fontos kérdés.
Az ilyen erősítőkre ugye HDMI kábellel kötöm össze a set-top boxot stb. a TV-vel,de amikor csak TV-t akarok nézni és a TV hangját hallgatni, be kell kapcsolni hozzá az erősítőt vagy elég csak standby mód és átengedi a jelet? Bocs a láma kérdésért.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
válasz
Mezga Aladár #112027 üzenetére
"A párbeszédek fixen középről és érthetően jelennek meg most."
(Alapvetés sztereó frontok esetén is, hogy középről szólal meg.)
Filmje is válogatja, hogy érthető és megfelelő szintű marad-e mindig a centersáv hangja a sztereó frontokon. Center esetén ez könnyedén korrigálható, ha kell, de például nekem fixen +2 dB-en van a frontokhoz képest.
Természetesen marha fontos, hogy milyen a center hangminősége. Egy dobozhangú, kis felbontású centertől biztosan jobb lesz a mostani sztereó frontjaid hangja. Ezért sajnos költeni kell egy jóra, nincs mese. Nekem szerencsém volt, egy régi, akkor csúcskategóriás, gyakorlatilag nem használt JMLab centert vettem potom áron. Te is kifoghatsz hasonlót.
-
válasz
Mezga Aladár #112021 üzenetére
"Érdekes a center nem hiányzik"
Tudom, hogy már leírták, de szerintem is nagyon kell a JÓ(!) center. Számomra talán a legfontosabb hm. tartozék. Centeren ne spórolj. Nekem amíg meg nem lett a JÓ(!) centerem, folyton beszédsáv-érthetőségi gondjaim voltak, pedig meglehetősen jó sztereó frontjaim voltak. Most már nincsenek beszédsáv-gondjaim, és nem csak amiatt, mert meg tudom emelni a centersáv hangerő-szintjét.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #112023 üzenetére
Pont az ár miatt én arra várok, amikor a használt piacon már kapható lesz emberséges áron. Tudom, ez még legalább 3-4 év, de nekem nem sürgős.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
sztem 2.1nél annyit nem fog hozni a proci, mint amennyibe kerül.
inkább előerősített kimenet, fázisállítás, és sima 2.0ból keverném ki. igen, tudom 2.0ba bele-majd kikeverni a sub csatit az "bűn", de normális procit nem tudok fél misi alatt. egy rendes zárt fázisállításos sub meg harmadába kerül. és ha a procit beleveszem, akkor 650 vs 150. nekem tuti nem érné meg, ha soha nem akarnék rendes 5.1et.robi-k:xmc-1 nagyon jó proci sztem. viszont a 280as USD, a 40%os akció hiánya, és még pluszba az áremelés már rettentően megdrágítja. (cirka 800eFt) gyakorlatilag, mire ideér, többen lesz, mint egy halcro ssp220 (750ért lár láttam) . és oké, az emo tud rendes HDt, nem csak LPCMet, nagyon jó szobaEQvan hozzá, de azért csak egy karácsonyfa Emo vs Halcro. ÉS igen, még midnig inkább Emot venném, csak ne lenne kétpálcás az előlapi világítása. és még a távja se világít.
-
robi-k
őstag
válasz
Érdekes a center nem hiányzik - majd fog
Innen már nincs megállás, de ha már invesztálsz, akkor érdemes olyn procit venned, mi később egy full HM rendszert is jó minőségben ki tud szolgálni, ismerve valamennyi HD hangformátumot is.
Pl. egy Emotiva XMC-1 (egy ilyenre nekem is "fáj a fogam" ) -
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112018 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #112018 üzenetére
haha, tegnap csúnyán megfertőztek.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112015 üzenetére
Lehet, de tényleg sokkal nagyobb a dinamika, "látványosan" jobb magas átvitel, sokkal jobb minden szempontból. Teli van élettel. Régi 2.0-ás filmek is egészen másként szólnak.
Pl. Chris Botti koncertje sokkal jobb, élvezhetőbb sztereóra keverve, mint TrueHD-ben, vagy LPCM-en hallgatva HDMI-ről. (nálam) De sorolhatnám az összes BD koncertemet akár, mert mindegyiknél ugyanaz az élményfaktor. Ja és Pat Metheny DVD, DD-hangja (mert nincs más) is egészen felvillanyozóan szól DAC-ról.
Jó hallgatózást. -
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #112015 üzenetére
Ha 2.1-ről lépsz tovább pl. 3.1 vagy 5.1 felé, akkor kell valami, ami képes többcsatornás hangot dekódoltan kiadni, és nagyon ajánlott, hogy rendelkezzen valamilyen szobaakusztikai korrekcióval is. Tehát ajánlott vagy egy AVR, vagy legalább egy HM proci.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
dgyuri0123 #112014 üzenetére
Köszi nektek.
Na akkor a csavar, ha filmezéshez 2.1-re bővítem akkor gondolom már kellene a processor? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112012 üzenetére
A Te "cuccaid" magasan jobbak, mint az enyém, de azt tudom, hogy a NAD T758-nál sokkal jobb sztereóra kevert hangot kapok a Denon DA300-al, Med600-Optikai kimenetéről.
Lehet, hogy hülyén fogalmaztam.....Az összes koncertem, mintha életre kelne.....
Azért FLAC jobban szól, legalább is nálam.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112012 üzenetére
Tényleg. Nemsokára lesz alkalmam kipróbálni, milyen a Bladi filmmel.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112010 üzenetére
DD és DTS esetében ha jól rémlik szabványos az algoritmus, amivel le lehet keverni az (általában) 5.1-et 2.0-ra. Dolby TrueHD és DTS HD-MA esetén is vélhetően megmaradt ez a "szabványos" lekeverési metódus.
Viszont a készülékek között hangminőségben lehet, hogy tapasztalható különbség, főleg, ha a mozi vasaknál a DSP proci kikódol + lekever, aztán a DAC chipek analógra alakítanak. Popiból, ha HDMI-n keresztül a mozivasba küldöd, akkor is a mozivas DAC-ja fog dolgozni. Ha a Popiból kinyered digitális kimeneten és külső DAC-ot használsz, akkor ugye ettől a DAC-tól fog függni a kapott karakter.
-
Mezga Aladár
veterán
Srácok van különbség minőségben, többcsatornás hang lekeverése esetén pl egy popcorn vagy egy házimozi vas között?
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
TV állvány talpához állítva (Yamaha zone2-höz), elektromos gitárt jól megszólaltatni tudtok ajánlani valami jó Tannoy hangfalt? 638-am van, hozzá Vi1 és VC1 hangfalak 5+1 rendszerben.
A VC1 önmagában elég sovány hangzást ad, ennél több kellene. Fontos, hogy beférjen a kb. 40 cm magasan lévő erősítő alá.
-
Norbi 72
veterán
Van valakinek tapasztalata Earthquake subbal?
-
-
Vasy09
őstag
Sziasztok. Rég jártam erre, viszont most megint szükségem lenne a szakértelmetekre és a segítségetekre. Jelenleg van egy Quadral Quintas 500 hangfalszettem amit használok. Az öcsém viszont adott egy Heco Vitas settet (500-as front, 200-as back, illetve center 2). Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez jobb, mint az én quadral szettem, vagy nem? Igazából azért kérdezem, mert az egyik szettet el kéne adnom, de nem tudom, hogy melyiket lenne célszerűbb!
illetve érdekelne még, szerintetek mennyit érhetnek a szettek jelenleg? Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest