-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gigi01 #103022 üzenetére
nekem volt Yamaha-m is meg most Onkyom van. (TX-SR508)
én plusz egyet adnék az Onkyora.
nekem az Onkyo hangja jobban tetszik.
ilyen volt a Yamahám -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Wharfedale WH-210 mélyládáról van valakinek tapasztalata?
Megér 30000Ft-ot?
Vagy ha nem akkor tudtok valami jó mélyládát ajánlani 90-100w körüli teljesítménnyel 30-35000Ft értékben?
Ennyiért ilyen teljesítménnyel gondolom csak használt jöhet szóba... -
demars
addikt
Onkyo tx-nr 809 vagy onkyo tx-sr876 ?
Milyen lényeges különbség van a két vas között?
Első 175 ezer, második 125 ezer. Alkudni minden bizonnyal lehet mindkettőnél... -
Gigi01
őstag
Onkyo TX-SR607 jó erősítőnek számít?
Vagy nézegettem a Yamaha RX-V377-et újonnan.
Mivel amiket kinézek,mind messze vannak,és nem akarok ráfázni.
Bár az Onkyo is csak úgy oldható meg.
Ugye a boltit még vissza is lehetne küldeni,így megtörténne az otthoni lehallgatás. -
rajzol01
tag
válasz
dualcore #102991 üzenetére
Pure audioban nálam is tompa a sztereo zene (Onkyo 876+JBL ES80). Sztereo-n javul de nem az igazi. Manual EQ-t bekapcsolva, tone feljavítva már ok, de én használok Subot is, hogy koncertszerű legyen az élmény. Dinamic EQ-val a legütősebb, de az eltorzítja a sztereo zenét,főleg az énekhangot. Filmet viszont csak azzal. én.
-
ManUnited
aktív tag
válasz
liszi70 #103006 üzenetére
Most végeztem egy kis összehasonlítást, és arra az eredményre jutottam hogy ha halkan hallgatom akkor jobban tetszik a "feljavított" hang, hangosabb hangerőn viszont sokkal jobban szól a pure direct. Több hangszert, hangot hallok ki a zenéből és szebben is szólalnak meg. Sajnos ezt ritkán fogom tudni kiélvezni, nem túl szomszéd kompatibilis így a hangerő.
De jó hogy feljött a téma, így legalább megtudtam hogy így is tud szólni az erősítő + hangfal párosom.
-
kabar
senior tag
válasz
liszi70 #103006 üzenetére
Nekem is hasonló érzésem volt régen a NR906 esetében, és betudtam, hogy ennyire házimozira van. Utána ugyanazt az erősítőt rátették egy másik hangfalra (egy jóval öregebb azt hiszem ELAC-ra), és hát hogy is mondjam... A különbség megmaradt a két hangzás között (Pure és sztereó), de annyira megjöttek a hangok, hogy a színezést abszolút nem kívántad. Szóval szerintem függ a hangfalaktól is.
A Yamahámnál már nem érzem, hogy akkora különbség lenne, de én csak Straight vagy Pure-ban hallgatom. Pedig az sem milliós erősítő.Dio 001
Régi az az ES80? Mert ha nem még alakulhat a hangja. -
válasz
ManUnited #103001 üzenetére
"Lehet hogy el van "rontva" az ízlésem, és már a feljavított hangzást szoktam meg."
Abszolút lehet, én is írtam ezt. Szerintem a "feljavított"-at is tedd idézőjelbe.
"Akkor ezek szerint ezek mind belépők?
"
Igen, ezek döntően belépők. Látod, rövid időn belül előkerült Pioneer, Denon és Onkyo modell is, tehát nem márka-specifikus a dolog. Nyilván nem a Pure Direct elve szar, hanem egy bizonyos erősítő-szint alatt a megvalósítása. Ha szar egyáltalán, mert itt van ugye a személyes faktor, hogy ki, milyen ecseszett lúdnesszes hanghoz van hozzászokva, amihez méri a Pure Direct természetes hangzását, "laposságát".
-
dio001
tag
Érhetek el jobb hangzást a frontoknál ha dupla erősítést használok? Denon 2310+JBL ES 80
-
ManUnited
aktív tag
Pure Audio módban én is tompának érzem a hangzást. Pio 1122. Sima stereoban viszont nagyon tetszik. Lehet hogy el van "rontva" az ízlésem, és már a feljavított hangzást szoktam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest