- Milyen monitort vegyek?
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
Hohocali #155049 üzenetére
Lehet. Most váltottam megint szimpla erősítésre, 1 kábelre és most igy csak a jobb frontot jelzi fázishibásnak, megfordítom a bekötést, nem jelez
Bemértem, aztán visszaállítottam jó bekötésre.A biamppal meg arra jutottam hogy most nem használom ki mert vettem egy kábelt ami annyival jobb a másiknál hogy ez szimplán jobban szól mintha a másikat is bekötném biampra.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
mettek #155048 üzenetére
Nálam mindkét front-ra fázishibát jelez az audyssey. Megfordítottam a kábelt, akkor is jelezte. Megfogtam az egyik frontot, és fél méterrel odébb raktam, másfele is irányítva. Nem jelzett hibát arra. Így arra jutottam, ez szoba akusztika probléma. Pedig nálam kezelt a szoba, igaz kicsi (~15m2).
-
mettek
addikt
Na próbálgattam a bekötéseket variálni. Olyan mintha az erősítő front kimenete el lenne kötve, fel lenne cserélve a plus és minus. Vagy ennyire szar az audissey.
Csak akkor nem ír fázis hibát ha a front kimenetről jövő kábelt fordítva kötöm be a hangfalba. Maradhat így bekötve vagy fordítsam meg a mérés után?
-
-
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #155042 üzenetére
2014 őszén jelent meg, igazából öregnek sem mondható. Újkori 5000 eurós ára durva volt, bármennyire kiváló a hangja, az utóbbi egy évben ment le emészthetőre. Ha valóban csúcs AVR-t keresnék, akkor ez, vagy a Primare SPA23 jöhetne szóba, semmi más.
(#155044) demmer123
Ha bármi kétséged van, miért nem a hivatalos importőr boltjából veszel AudioQuest kábelt? [link]
Ezt sosem fogom megérteni. -
demmer123
őstag
Sziasztok bocsi hogy ide írok esetleg hátha valaki tudja-e hogy eredeti a hdmi kábel.HDMI topik nem tűnik elég aktívnak.
Olvastam sok helyen hogy hamisítják a Audioquest kábeleket.Szerintetek erről a magyar oldalról biztonságos venni ilyen kábelt?
Köszi a választ.
-
mp54
senior tag
ARCAM 400 mozivas távján nem működik a ki/be gomb. Világít, ha nyomom, de a készülék nem reagál. A többi gomb működik. (érdekesség: a készülék akkor reagált, amikor a gombot felengedtem...)
Teendő(m)? -
Patice
nagyúr
Vetítősök figyelem: optikai HDMI kábelek a piacon.
-
mettek
addikt
válasz
Ragadozó #155031 üzenetére
Zsír ujan vettem őket. Szomoru lennék ha hibásak lennének
De köszönöm a tippeket. Próbálgatom delután aztán beszámolok mire jutottam.Érdekes hogy a régi 7010 marantz is ezt csinálta az egyik hangfallal, aztán valtottam yamahára. Annak a bemérője nem csinalt ilyet. Az audisseyre gyanakszom hogy szar maga a rendszer.
-
Patice
nagyúr
-
mettek
addikt
Bekötöttem egy plusz kábelpárt a frontokhoz Bi Amp érdekében. Azonban a bemérő mind a két frontot fázis hibásnak irta. Eddig csak a jobboldalira jelezte amit figyelmen kívül hagytam. De most mindkettőre írja...nem értem. (Az összekötőket kivettem)
Illetve nem hogy jobban szólna a bi ampban inkább dinamikátlanabb lett. Valami nem ok.
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #155026 üzenetére
Úgy rémlik azt olvastam, hogy egy csatlakozóból - elosztón keresztül - táplálva az eszközöket, elkerülhető a földhurokra jellemző hummm. Ez egészen addig működött is, amíg be nem kötöttem a projektort. Utáne kénytelen voltam földhurok leválasztót is beszerezni.
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #155009 üzenetére
Én elosztóval oldanám meg, abból mindig lehet pont akkorát használni, hogy mindent be tudok dugni. A falba meg vagy alul vagy felülméretezed a konnektorok számát.
Amit esetleg érdemes megtenned, hogy ha több fázis is fut a házban, akkor mindegyikkel beálsz egymás mellé,így lesz később játéktered, mondjuk amikor a 4000W-os JTR-ek már lekapcsolják a világítást -
drdr
senior tag
válasz
virkir #155018 üzenetére
Igazából az a lényeg, hogy a "fésűket" zárja össze a vezetőgumi a nyomógombok alján... Folytonosság vizsgálattal (Ohm mérő) kiderítheted, hogy a "fésű ágai" a "nyéllel" kapcsolatban vannak-e... (másképp hogy mondjam?
)
Általában a nyomógombon a vezetőgumi szokott elfáradni. Ha visszateszed az elemet, a "fésűket" rövidre zárod egy csavarhúzó élével vagy egy késsel, akkor a tv-nek ezt venni-e kell (már ha tv-jé ez a táv, nem emlékszem...) és ez azt jelenti, hogy a vezetőgumi a hibás.
Ha nyomógombon a vezetőgumi a rossz, kiszárad, elkopik, kontakt spray-vel tisztítható (WD40 semmiképp!) vagy denaturált szesszel.... Vagy működik utána vagy nem....
A nyomógombra meg lehet próbálni ráragasztani egy alufólia pöttyöt. FBS-sel fenn szokott maradni, vagy lehet kapni nagyon vékony lemez- (mikro-) kapcsolót és azt a "fésűk" helyére forrasztani, de az macerás és nem is biztos, hogy sikerül, a fóliás megoldás jobb... Kis pöttyöt a fóliából lyukasztóval vagy akár egy rotring ceruza fém kupakjával is tudsz készíteni (vagy ollóval)....De ez itt meglehetősen off téma....
-
Pazolini
senior tag
válasz
arcitec #155012 üzenetére
Köszönöm, hogy kérdezed. Pedig nem ma volt...
Python fórumtárssal vettem fel a kapcsolatot annak idején, ha összehozzuk, ő szakszerű segítséget tud majd nyújtani a reparálásban. Addig marad sebhelyes. (Így is helyes pofa.) Már nem izgatom magam annyira, mint akkoriban. Be kellett látnom, hogy helyesen írta Dorián, hogy ezek használati tárgyak, nem fétisek; így aztán - teszem hozzá - természetes, hogy velük is előfordulhatnak "menetrendszerű" (vagy inkább életszerű) balesetek.Sajnos, amiért felnyitottam az Oppo távját, azt nem sikerült reparálni, nevezetesen a dimm és gombmegvilágítás (két számomra igencsak fontos) gombot nem tudtam működésre bírni. Ha megengeditek mégvelküldöm a nyáknak ezt a közelképét, hátha értő szemnek beszédesebb a kép.
A K17 és a K26 áramkörökről van szó. Remélem (s ez a kérdésem is egyben) javítható. Hová vigyem?
Köszi mindenkinek! -
Borisz76
nagyúr
válasz
Én is most tervezem a nappali átalakítást.
Annyiból más a helyzetem, hogy betonfal van.....bérházi lakás.1 konnektorba tudok hosszabbítót , elosztót bedugni.
A készülékek kábeleit pedig a szekrényben elvezetem. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Sztem ez esztétikai megfontolás legyen, elektromosan különösebben nem nyersz vagy buksz egyikkel vagy másikkal. 1 szem konnektor is bőven jó, HA nem kilowatt-okkal terheled azt az ágat (valszeg konnektorból konnektorba van fűzve a delej, nem konnektoronként dedikált kábel egy kismegszakítóba). Maga a hálózati áramellátás ettől még ugyanúgy tele lesz mindféle zavarral és szarral. A konnektor köré épített bútor ha lesz, az jó és akkor belülre egy elosztó, abba pedig a válaszfalak és készülék rekeszek között bújtatgatni azok tápkábeleit - kész. Érdemi hatást nem így fogsz elérni, de esztétikailag rendben lesz a motyó.
Ez csak 1 vélemény
Szóval előttem szólónak +1 kb. -
Dorian
félisten
válasz
Egymás mellett több dugalj, az minőségre sztem ugyanaz, mint egy olcsó elosztó.
A lakásomban anno én is csináltattam a tévés falra 8 dugaljat, de már látom, h nem ez a jó irány.
Most a házban azon a falon pont nincs semmi, éppen most csináltatom: 2 dugalj külön tápösvény-áramkörről táplálva, 2 a normál hálózatról. + használok 4-es Alcest, így majd kisakkozom. -
Pazolini
senior tag
-
ctrlaltdel13
őstag
Hi all.
Következő kérdésem lenne.
A házimozi nappalim front falát akarom egy kicsit átalakítani 230-as aljzatok és kábelcsatornák terén.
Szóval vésni csövezni kell.
Jelenleg egy master slave elosztót használok, merz egy fali dugalj lett csinálva annó.
Ti hogy csinálnátok, több dugalj vagy komolyabb elosztó? -
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Oppo (103) távirányítómban megfolyt az elem, két gomb nem működik, szét kellene kapnom, de nem megy.
Mindkét csavart kicsavaroztam, de nem engedi el egymást a teteje és az alja. Viszont nem akarom széttrancsírozni mindenféle szúró-vágó-harapó eszközzel.
Kérnék kis "tutorial"-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest