Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen SSD-t vegyek?
- Inteles Sparkle videokártyák jönnek, ezúttal munkához
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
Segítsetek légyszi, mert nem sok tapasztalatom van:
Pio VSX 1017 erősítőhöz melyik hangfalrendszert ajánljátok a lentiek közül? (főleg a személyes tapasztalatok érdekelnének, nekem sajnos nincs lehetőségem meghallgatni őket, max 1-2-t)Dali Concept
Dali Zensor 5
Dali Zensor 7JBL Studio 180
JBL ES 80
JBL ES 100Polk Audio RTI A5
Polk Audio RTI A7
Polk Audio TSI 400Wharfedale Diamond 10.4
Wharfedale Diamond 10.5
Wharfedale Diamond 10.6köszi a vákaszokat!
-
coolmpi
aktív tag
válasz
putyu10 #34037 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap sikerült végignézni a transformers 3-at folyamatos hanggal. Ma reggel (semmit nem változtattam sem az erősítőn sem a TV-n)
Már nem is irányítja az erősítőt...
Kábelek ki-be és továbbra is semmi...
Ez inkább erősítő v. inkább TV? (a kábellel szerintem ilyen probléma nem lehet főleg hogy 2 különbözővel is próbáltam.)
-
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Olyan problémám van hogy a DTS hang akadozik és késik is a képhez képest. A DD hanggal nincs ilyen, vagy ha a lejátszón PCM-re állítom a kimenetet akkor meg esetleg jó.
Az erősítőn ilyenkor egyébként a DTS felirat villog az akadozás függvényében.
Lejátszó: Samsung BD-D6900
Erősítő: Pioneer VSX-609 RDS -
Dorian
félisten
válasz
Dragon27 #34019 üzenetére
"akár a sztereó erősítő kiváltására is megfelelne a Marantz NR1403?"
Ezt felejtsd el. Ez egy belépő kategóriás mozierősítő. Kielégítheti a zenehallgatási igényed (mert a túlnyomó többségnek nincs túl magasan) de sztereó erősítővel össze se' lehet hasonlítani. Még a Denon 2809-et is lenyomja egy használt áron 40ezres sztereó (persze ahhoz kell egy külső DAC is).
Nem a teljesítmény lesz kicsi, nem az határozza meg a hangminőséget.
-
Makk Márton
csendes tag
válasz
coolmpi #34026 üzenetére
Szia!
Mostanában vetted az erősítőt? Én nagyon hasonló hiba miatt vittem vissza két nap után az enyémet a MM-ba. Szó nélkül visszavették, korrektek voltak.
A visszavétel előtt beszéltem a szervizzel, ahol a problémára nem tudtak magyarázatot adni, ötletük sem volt, igaz, azt is elmondták, hogy élőben még nem is látták a típust... De ők is rendesek voltak, a telefonos érdeklődésemre sem voltak lerázósak, majd' fél órát ötleteltünk.
Másodszor azért nem mertem nekifutni, kicsit átgondoltam a dolgot, Yamaha RX-V 673 lett a vége.
Remélem Neked nagyobb szerencséd lesz a dologgal, és sikerül megoldást találni a kérdésre! Meséld majd el, mire jutottál!
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Jelenleg egy ilyen technics sa eh670-m van, ezt szeretném leváltani. Emellé adott egy samu c650 illetve tervezek egy média lejátszót is venni aminek ilyen bemeneti vannak. Milyen házimozit lenne érdemes venni egy kb 18-20nm-es szobába ami kellőképpen jól szól és elfogadható árban is van, akár használtat is? Köszönöm!
szerk: helykímélés szempontjából hasonló jellegű hangfalakra gondoltam -
törölt tag
válasz
coolmpi #34026 üzenetére
Én innen kábelre gyanakszom. Bár könnyeb ki lehet zárni: kösd össze optikaival a tévét és ugy üzemeltesd. Cseréld ki a HDMI kábelt (mivel írtad,optikaival jó ami eredetileg benne van) Ha nem akadozik akkor vagy beállitás az AVR-en/tévén vagy müszaki hiba áll fent. ha akadozni kezd akkor a kábel a ludas.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Oldfighter #34028 üzenetére
füled mellett a jótanácsot/*nem Direkte engedem el csak nem látommélyláda van de elég gyengécske ezért még 1 ami erősebb nem akarok ,.YST-SW015 ez marad a PC-n CreativeT20 mellet
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Dragon27 #34027 üzenetére
Néhány hsz-el ezelőtt volt szó a mélyládák fontosságáról ha filmet nézzel. Direkte engeded el ( te is) a füled mellett a jótanácsot, vagy valami véletlen folytán, megerősítést vársz arra, hogy nem is kell a mélyláda?
A sztereó más tészta, ízlés függő a mélyláda használata.
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, remélem tudtok segíteni:
Adott
- HK avr 70-es erősítő
- LG47LM620S tv
- 2db különböző elvileg 1.4-es HDMI kábelTV-n beállítva ARC mód, TV-hangszoró KI, "Digitális hank ki" Auto
Erősítőn HDMI out ARC, TV-n HDMI1 (ARC) összekötve.
Szépen irányítja a TV az erősítőt, hangerőt, ki-be kapcsolja.
Eddig minden szép és jó. Azonban nem folyamatos a hang. 2-3 mp-t megy a hang, utána 5-6 mp szünet, majd megint 2-3 mp hang majd 5-6mp szünet... Egyszer sikerült neki folyamatosan mennie de TV ki-be kapcsolás után újra kezdi... (azóta nem sikerült folyamatos hangot kicsikarni)
Optikai összekötésnél tökéletes a hang, de ugye akkor a TV távkapcsoló nem irányítja az erősítőt...
Tudtok segíteni mi lehet a baj?
Előre is köszönöm!
-
Rederik
tag
Sziasztok,
2 kérdésem lenne, amiben tanácsot, segítséget kérnék:
1.)
Még jó, hogy pár napja a 4310-es Denonról szól sok hozzászólás, most én is kérdeznék valamit, bár tök más témában.Kicsit HTPC-s a kérdésem, de mégis inkább AVR specifikus.
Olyan problémát nem tudok ugyanis megoldani, hogy PC->AVR->TV HDMI-vel összekötött láncban a TV-n néha akadozik a kép, vagy mintha szinkronizálási hiba lenne.
Ellenben, ha a PC-ről a kábelt direkt a TV-bekötöm nincs ilyen gondom.
Azt feltételezem, hogy az erősítő fullHD felkódolása vagy valamilyen beavatkozás miatt van a jelenség.
Mit nézzek meg, miként kell totálisan kikapcsolni a Denon-on, hogy ne nyúljon bele a kép jelbe?
2.)
Néha olyat is észreveszek, hogy nem nyúlok semmihez mégis a PC-n mintha egy pillanatra elmenne a HDMI kapcsoltat az erősítővel (ezt abból veszem észre, hogy a képernyő ugrik egyet, mintha új képernyőt találna)
Ez lehet esetlegesen a HDMI kábel hibája?Köszönöm!
-
Sefter
veterán
Láttam egy eladó Dali AXS szettet, de nem sok mindent találok róla ... ez milyen kategória
-
Dragon27
senior tag
válasz
#09634560 #33924 üzenetére
akár a sztereó erősítő kiváltására is megfelelne a Marantz NR1403 ? jó nem nagy de 1 szobába elegendő sőt a 90% hogy negyed-fél hangerőnél tovább nem menne
szerintem a 5 x 50 Watt teljesítmény bőven elegendő ....
Yamaha is jó lenne mert igazán szép darab . de kisebb árkategóriás gép nagyon gyenge a sztereó ., még a magasabb árkategóriás gépekbe is az a sz@r (IC) végfok van *de pár éve nem követtem a fejlődését
használt gépet nem akarok ....
-
agoka07
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék 4 db hangszórót vásárolni egy 5.1-es 10w teljesítményű erősítőhöz. Nem szeretnék vagyont költeni rá, nincs rá szükségem. Vélemények, tapasztalatok erről: MONACOR SP-8/4SQS
Előre is köszönöm! -
Toobee
veterán
válasz
Ed Parker #34008 üzenetére
Ki van már fizetve egy ideje, csak még nincs nálam. Kicsit szerényebb, mint a Classé, úgyhogy el is adom, ha hazaért
Nagyobb Rotel végfokokkal kapcsolatos tapasztalatai vannak valakinek? RB-1552, RB-1582, RB-1070. Annyira kellemes karaktere van a 956AX-nek, hogy szívesen megnéznék, egy a Focalhoz passzoló Rotel végfokot.
-
-
gyurczy
őstag
-
Ed Parker
nagyúr
még régebben olvastam valahol hogy martin logan dobozokat valami bitang erős rotel végfokokkal hajtottak,mert ugye ezeket azért nem annyira egyszerű hajtani,majd kiderül mit tud a 4310.
Frequency Response
30–22,000 Hz ±3dB
Horizontal Dispersion
30°
Vertical Dispersion
48" (121.92cm) line source
High Frequency Transducer
48" (121.92cm) CLS™ electrostatic transducer
Low Frequency Transducer
12" (30.5cm) high excursion, super light, high rigidity cone with extended throw driver assembly die cast frame, 5 lb. magnet, linearity enhanced motor structure, non-resonance chamber format
Sensitivity
90 dB/2.83 volts/meter
Impedance
4 Ohms, 1.2 at 20kHz. Compatible with 4, 6, or 8 Ohm rated amplifiers.
Recommended Amplifier Power
20‒500 watts per channel
Crossover Frequency
180 Hz
Components
Custom-wound audio transformers, polypropylene capacitors, air core coils
Inputs
5-way bi-wire binding posts
Weight
91 lbs. (41.3 kg)
Dimensions
71" × 18" × 13"
(180.3cm × 45.7cm × 33cm)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Jabra Evolve2 85 Vezeték Nélküli Fejhallgató!
- SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 + Sonos SUB mélynyomó wireless, multiroom, AirPlay
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B42LA) 165CM 4K 120HZ OLED ! UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest