Hirdetés

2019. július 19., péntek

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-19 08:32:07

PROHARDVER!

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#136001) MasterMark válasza Lipton (#136000) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

Mi ez a szemelyeskedes?

Olvastad eddig mirol irtunk?

Jómunkásember

(#136002) VoidXs válasza MasterMark (#135999) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Mivel ugyanaz folyik át rajt, nem lehet semmi befolyása a végeredményre, ezt beszéltük meg. Interferenciát se visz be, mert teljesen újra lesz képezve a porton. Ugyanarra a szekvenciára a monitor ugyanazt fogja megjeleníteni, még ha táviraton is kapja. A hang meg megint más kategória, mert az egyrészt tömörített, másrészt ECC-s.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#136003) Lipton válasza MasterMark (#136001) üzenetére


Lipton
(őstag)

Nem érzem személyeskedésnek - részemről ennyi. Nem fogok ezen pörögni, érzésre választ nem kaptam.

[ Szerkesztve ]

(#136004) MasterMark válasza Lipton (#136003) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

Nem is tudok ra valaszolni. Csak probalom megmutatni, hogy nem minden ugy van hogy 0 meg 1.

Jómunkásember

(#136005) Nemir Ombe válasza MasterMark (#136004) üzenetére


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

"De mivel a TMDS nem ellenőrzött adatátvitel, ezért a ha hiba van, azt a fogadó fogja kitalálni"

Szerintem, ha ezen a "vonalon" mész tovább és hozzáteszed, hogy a hibajavítás nem tartozik a hdmi szabványhoz, ezért ez a része a gyártókra van bízva, akkor lehet, hogy az "1-es és 0 hívők" is megértik mire akarsz utalni .... ;)

(az idézet egy másik topikból van .... ;) )

Hmm ....

(#136006) BBéci válasza MasterMark (#135991) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Nem jó példa, hacsak nem önbecsapás vagy félrevezetés a cél.
Ahogy nincs értelme a HDMI capture bohóckodásnak sem.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#136007) BBéci válasza hétalvó (#135986) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

"most már enyém a kis 12m-es carbon "

Ebben van a lényeg, a 12 m! Az emlegetett összehasonlító tesztben 1 méteres darabokat vizsgáltak, ami kapásból értelmetlenné tette az egészet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#136008) liszi70 válasza BBéci (#136006) üzenetére


liszi70
(PH! kedvence)

"Ahogy nincs értelme a HDMI capture bohóckodásnak sem."

De, komoly értelme van. :K Sokkal relevánsabb infót ad, mint a psziché által nagyban befolyásolt, különböző tudat alatti és tudatos érdekek, önigazolások által torzult látásunk.

[ Szerkesztve ]

APC Back-UPS CS 500 és 650 szünetmentes tápegységek aksi nélkül eladók.

(#136009) MasterMark válasza liszi70 (#136008) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

Semmi ertelme. A lenyeget vagyis a megjelenitot veszi ki az egyenletbol.

Jómunkásember

(#136010) VoidXs válasza Nemir Ombe (#136005) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

A TMDS definíció szerint hibadetektáló, ezért gyártófüggő, hogy milyen hibákat látsz. Ahhoz viszont brutális jelveszteség kell, hogy ide juss. 50% kb olyan, mintha olyan rossz kábellel kötnéd be a hangszóród, amin -6 dB a zajszint. Én végig erről beszéltem, hogy ezt ideális esetben soha, kis mértékben sem éred el. Ha csak egyetlen egy hibát látsz, onnantól kukázd a kábelt. ECC önmagában a HDMI-ben sehol nincs, azt már a kodekek adják hangra.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#136011) ttower


ttower
(senior tag)

A napokban raktam össze egy raspberry-t a tv mögé saját épített táppal. Tesztelésre egy jobb anker kábelt használok mert hosszú és ez van az asztalomnál. Raspi tökéletesen működött, hiba nincs, bekerült a helyére. Viszont a tápellátást egy méretben oda jobban illő 80cm hosszú kommersz kábel vette át mondván tápnak mindegy. Raspi indít, egyből üvölt, hogy power problem. Mint kiderült a kommersz kábel egyszerűen képtelen volt átvinni annyi delejt, hogy a raspinak elég legyen míg a helyére került másfél méteres anker tökéletesen funkcionál azóta is.
Ekkor felvetődik a kérdés, hogy ha 80 centin tud ilyen szar lenni a kábel, akkor 12m-en mi jönne ki a végén?(még mindig csak tápról van szó, szóba sem jött, hogy ezen bármi adat fusson)

Persze, digitális átvitel meg minden, de a digitálisnak is tudnia kell, hogy most 1 vagy 0. És ha ez sérül akkor onnantól máris nem ugyanaz az input mint output. Az lehet megint hitvitai kérdés, hogy ezt látod e vagy sem, megéri e vagy sem.

A konklúzió levonását és a példám félreértését az olvasóra bízom.

A torkom védelmében: az usb kábeleket többszörös AB tesztnek vetettem alá és az ereményt egy független vizsgálóbizotssággal hitelesítettem.

[ Szerkesztve ]

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#136012) liszi70 válasza MasterMark (#136009) üzenetére


liszi70
(PH! kedvence)

Értem én a te eddigi okfejtésedet, nem először olvasok ilyeneket. Ha nem a TMDS átviteli protokoll végeredménye, és nem a 0 és 1, és nem a kábel végén megjelenő konkrét és bitazonos jelfolyam a különbség kábelek között (mert NEM az, ez bizonyított tény), akkor biztosan van valami, amit a tudomány még nem ismer, valami zavart szed össze, a megjelenítő nem úgy kódolja ki stb. Ez semmi más, csak spekuláció, találgatás, mindennemű műszaki-tudományos tartalom, indoklás és bizonyíték nélkül.
De OK, lépjünk túl a méréseken és a műszaki tudomány jelenlegi állásán. A helyzet az, hogy a világon még egyetlen esetben sem sikerült vakteszttel bizonyítani a "különbség" létezését. Számomra ez a lényeg, nagy ívben leszarom a műszaki hátteret, mert egyrészt nem értek hozzá ilyen szinten, másrészt állandóan egymásnak ellentmondó, laikus által értelmezhetetlen részigazságok, tudományos és tudománytalan érvek viaskodnak. :) Ne foglalkozzunk vele, én is azt mondom. Viszont zárjuk ki a pszichét az összehasonlításból, és teszteljünk objektíven, mert a tapasztolatoknak hitt, sok szempontból befolyásolt véleményekkel én személy szerint nem tudok SEMMIT kezdeni. :)

[ Szerkesztve ]

APC Back-UPS CS 500 és 650 szünetmentes tápegységek aksi nélkül eladók.

(#136013) VoidXs válasza ttower (#136011) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Azért a tápkábelnek közel tökéletes szinuszt kell tartani, nem két érték közt ugrálni. Ha oszcilloszkóppal ránézel a konnektorra, hányás fog folyni belőle. Végponti PFC-vel korrigálhatod, ezért is működnek a számítógépek olyan kábelekkel, amilyenekkel. Ez a trükk a profi tápkábeleknél is, mert egy olcsó AVR-ben béna a PFC.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#136014) liszi70 válasza ttower (#136011) üzenetére


liszi70
(PH! kedvence)

Messzemenő következtetést nem vonnék le egy hibás működésű hálózati kábel problémájából. :) Amelyik tápkábel nem viszi át a megfelelő "delejt", azt le kell cserélni egy vastagabb eresre. Amelyik HDMI kábel nem viszi át a nagyobb hosszokon a megfelelő és elvárt adatmennyiséget, azt le kell cserélni egy nagyobb átviteli képességűre. Ennyi. :D

[ Szerkesztve ]

APC Back-UPS CS 500 és 650 szünetmentes tápegységek aksi nélkül eladók.

(#136015) Nemir Ombe válasza VoidXs (#136010) üzenetére


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

Csak arra céloztam, hogy az esetleges hibák javítását a gyártókra bízták, azt meg, hogy ezt melyik gyártónak hogyan sikerül megoldania vagy egyáltalán foglalkozik e vele az már más kérdés .... ;)

Az teljesen rendben van, hogy mindenféle hibajavítás nélkül "vagy van vagy nincs" jel, de ugye a gyártó részéről alkalmazott algoritmus (ha alkalmaz ilyet) simán bele tud szólni a megjelenő kép "minőségébe" attól függően, hogy mennyit kell "találgatnia" mikor "dobja el" a jelet(és persze attól, hogy mennyit foglalkozott a fejlesztésével a gyártó = $), itt van/lehet szerepe a kábel minőségének .... persze ettől függetlenül egy "rendesen elkészített" pl. méterenként 3-4e és egy méterenként 10-20e Ft-os (vagy drágább) hdmi kábel között nem lesz olyan (vagy bármilyen) különbség, ami észrevehető szintelítettség vagy kontraszt növekedéssel járna .... de a "low budget" kategóriában azért találkozni olyan kábelekkel, ahol felfedezhető látható különbség .... ;)

Hmm ....

(#136016) VoidXs válasza Nemir Ombe (#136015) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Igen, viszont itt nem az lesz a különbség, hogy más a kontraszt és társai. Drasztikus változások jönnek elő, ez a TMDS lényege. Még a szubpixelek szinkronja is sérülhet, például amikor egy Hama kábelt használtam 10 méteren, volt, hogy a fél kép bezöldült. Egy Delock már tökéletes. Amelyik kábelen csak egy hibát is látsz, azonnal dobd ki.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#136017) liszi70 válasza ttower (#136011) üzenetére


liszi70
(PH! kedvence)

"a digitálisnak is tudnia kell, hogy most 1 vagy 0. És ha ez sérül akkor onnantól máris nem ugyanaz az input mint output."

Bár már sokszor leíródott, azért úgy látszik nem árt folyamatosan ismételni : Hibátlan működésű HDMI kábelek esetén NEM sérül a 0 és 1. Tehát a kábel végén a jelfolyam azonos, az összes eddigi mérés ezt bizonyítja. Tehát nem erről van szó, nem a bitpontosság miatt lehet különbség kábelek között, ha lehet egyáltalán. A bitpontos átvitel ellenére is látnak különbségeket egyesek, és itt jön be Master Mark (és mások) érvelése, és amire én is utaltam az előbb. Vajon mi okozhatja? Van valami, amit a tudomány még nem ismer, valami zavart szed össze a kábel, a megjelenítő nem úgy kódolja ki, interferencia.......??? stb. stb. (Szerintem simán csak placebo, de nem akarom elvenni a "különbség" okát kizárólag műszaki paraméterek alapján meghatározni akarók kenyerét. :D)

[ Szerkesztve ]

APC Back-UPS CS 500 és 650 szünetmentes tápegységek aksi nélkül eladók.

(#136018) MasterMark


MasterMark
(Jómunkásember)

Hazaértem majd reagálok mindenre, addig ne töröljék a modik pls. :DDD

Most pedig Vakondok 4.

Jómunkásember

(#136019) VoidXs válasza MasterMark (#136018) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Én múlt héten láttam, akkor még egy C64-et is rákötöttek a mozira. Amúgy remek film.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#136020) s7evcsenko


s7evcsenko
(PH! addikt)

Üdv.
Azonos áron melyik erősító lenne a jobb választás?
- Pioneer VSX-830K
- Denon AVR-X1300W
- Harman/Kardon AVR-171

[ Szerkesztve ]

Eladó: Zidoo X9s

(#136021) claire78 válasza s7evcsenko (#136020) üzenetére


claire78
(őstag)

Szia!
A H/K-t kapásból kiejteném.
Piot nem ismerem, H/K volt, Denonom most van, még (X1200).

(#136022) rootmin


rootmin
(tag)

Liszi70, VoidXs csodálom a kitartásotokat :R

Az anti-szkpetikusoknak (hívőknek ;] ) írhattok ugyan bármit, de remélhetőleg a csendes readonly többség nem dől be a marketing-gerjeszette tévhiteknek. Biztos vannak még vacilálók, elsősorban miattuk koptatom picit a billentyűzetet.

Csatlakozom az ésszerű HDMI-vásárlást progagálók táborához. A projektor.hu-s idézettel messzemenőleg egyetértek. Az előző ~50 hszt átböngészve, tulajdonképpen nem is értem mibe kapaszkodnak még a HDMI-hívők, olyan szépen ki lett tárgyalva a dolog.

Egyébként pont néhány napja "sikerült" megtörnöm egy 10 méteres noname kábelt. Láss csodát, elő is jött a tárgyalt hibajelenség: random oda nem illő pixelzaj jelent meg a kép egyes részein. A kábelen kicsit igazítva a kép ismét kitisztult, tökéletes lett. ( van róla fotóm, ha valakit érdekel, tölthetek fel )

A hozzászólásokat olvasva van itt azért kavarodás a fejekben a digitális átvitellel kapcsolatban, mókás látni ezt a felszínes tiltakozást (nem csak itt, nem csak most)
"há' mer' digitális akkor 1010 tehát tökéletes" vs. "a digitális jel is analóg".

SZVSZ legtöbb ilyen vitában azt nem sikerül belátni:
1, Minden kódolástól függetlenül először is van egy komparálási szint, amit a jelet szállító feszültség -
tehát az ördögi analóg tényező a digitális átvitelben - vagy átlép vagy nem (ettől lesz ugye "egy" vagy "nulla") és tök mindegy, hogy a szomszédasszony hajszárítója miatt egy ezredmásodpercre épp megnő a feszültség 4,7-ről 4,75 V-ra.
Vö. komponens videojelnél az összes kábelre került zaj mérhető a végeredményen, látható direktben, az ugye full analóg.

2, ha akkora zaj, hogy mindenféle trükk ellenére is rossz irányba billen a komparátorunk (pl: 0 jött volna, 1-nek érzékelte) tehát bithibánk van, akkor az nem tud, ismétlem nem tud olyat csinálni, hogy a fekete szintet, színtelítettséget stb-t módosítsa.

(ezeket már sokszor leírta más is előttem, szerintem az lehet a probléma gyökere, hogy aki még így is ellenkezik az a hasonló érveket nem érti. Nem kell ide mégcsak a TMDS-t, vagy bármi HDMI specifikus dolgot keverni.

Kedves hívő, kérlek állj meg itt egy pillanatra. Gondold végig :)
Csináljunk egy saját PHMI szabványt fejben, 3x8 biten (RGB-ben) ábrázolva tolja a színeket, sorról sorra, pixelenként. Full HD képet tolok, jönnek a pixeleim egymás után szépen pl. egy kék pixel így néz ki binárisan: 000000000000000011111111 Ha az egész sorom ugyanolyan kék, ez ismétődik 1920-szor. Ha az egész képem kék, összesen 2073600-szor jön egymás után a mintám. Véletlenszerűen kiválasztva elrontok 1000 értéket. Fakóbb lett, ugye? ;]

De ahogy már többen rámutattatok, a dolog nem csak műszakilag megközelíthető, pragmatikusan is belátható hogy felesleges vagyonokat költeni ilyesmire. Kivéve ha azt szeretnénk hogy "pörögjön a gazdaság", ugye. :P

PS: regger, hiányzol innen :(

[ Szerkesztve ]

(#136023) Smiley válasza rootmin (#136022) üzenetére


Smiley
(őstag)

Ez oke, de arra az egyszeru laikusok szamara is ertheto kerdesre sem tudnak valaszolni:
Egy passziv eszkoz mint a hdmi madzag, hogyan lehet annyira "okos" mindenfele vezerlo elektronika es software nelkul, hogy abban a rohadt nagy es rohadt gyorsan kozlekedo Data Island-ben, realtime kepes legyen megtalalni es "feljavitani" CSAK a Raw Data reszt ugy, hogy a vegeredmenyben "teltebb" szineket kapjunk, vagy dinamikusabb hangot? :U

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#136024) VoidXs válasza rootmin (#136022) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Egyébként a mai vitának meglepően jó végeredménye lett, volt, akiről kiderült, hogy amúgy egyre gondoltunk, csak valószínűleg eddig ő úgy interpretálta a táborunk mondanivalóját, hogy "csak azért, mert valami digitális, garantált a hibátlan átvitel".

Ki az a regger?

(#136023) Smiley: kivételesen az pont megoldható, van az a kaputömb, ami képes rá. Láthatsz passzív, kábelbe épített áramkörre példát, például egy átalakítóban. Ilyet viszont hülyeség lenne csinálni, mert ez a processzorok dolga. Egy minőségi kábel meg pont, hogy az eredeti jelet viszi át. Ha kontraszt-túltolós meg ilyenolyan fejlesztéseket építenének a kábelekbe, úgy nézne ki a fél topik megjelenítőjének képe, mint egy kirakati színestévé.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#136025) Smiley válasza VoidXs (#136024) üzenetére


Smiley
(őstag)

Persze hardware-sen megoldhato, de itt egy darab madzagrol beszelunk mindenfele FPGA nelkul.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#136026) VoidXs válasza Smiley (#136025) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Abban a madzagban megy 5V és órajel is. Mondjuk a HDMI órajele pont nem úgy, ahogy egy ilyen fejlesztés megkívánná, de ha bitenként menne, lehetséges lenne. Elférni meg simán elfér egy ilyen áramkör a végein.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#136027) Pazolini válasza VoidXs (#136024) üzenetére


Pazolini
(senior tag)

Ki az a regger?

Kérdésed elárulja, hogy zöldfülű vagy ebben a topikban. :o
De ha nem töröd meg a HDMI kábelt, még tisztulhat a kép... ;]

Légy üdvözölve, VoidXs!

(#136028) ELACielvtárs válasza Pazolini (#136027) üzenetére


ELACielvtárs
(PH! kedvence)

Ki az a regger?
Ö a kétszáz éves ember, nem? ;]
valamint törölte magát innen? :(
pedig emlékeim szerint, Ö nagyon képben volt...

[ Szerkesztve ]

ELAC - The life of sound <|> Fogyás index: - 92 kg, derékbőség : - 61 cm :)

(#136029) migabi24


migabi24
(PH! kedvence)

Sub frekvenciát hol érdemes megvágni? Illetve hangfalkábel vásárlás előtt állok, azt gondoltam a frontoknak 2.5mm a többinek 1.5mm magnat vintage 450,410,center 4 szetthez

[ Szerkesztve ]

(#136030) dunkel válasza migabi24 (#136029) üzenetére


dunkel
(őstag)

Itt léci.
Topikösszefoglalót se hagyd ki.

[ Szerkesztve ]

(#136031) gboszi válasza dunkel (#136030) üzenetére


gboszi
(senior tag)

Hahaha...
Sub frekit hol érdemes megvágni? Erre jött a válasz, hogy itt :D
Kajakra azt hittem, hogy lerajzoltad vagy mi :)

"If you're good at something, never do it for free!"

(#136032) migabi24


migabi24
(PH! kedvence)

Érdekes ez a topik, a szakmai dologgal mennyek a zöldfülű topikba itt meg haveri off beszélgetés megy

(#136033) arcitec válasza migabi24 (#136032) üzenetére


arcitec
(senior tag)

Vegyél 2.5 mm2 mindenhova...Az erősítő menüjében az összes hangsugárzó keresztezési (vágási) frekvenciáját 80 Hz-re a sub 120 Hz-re de ha minden igaz az a gyári beállítás is....(mármint a 120 a sub beállításánál a setup menüben)

[ Szerkesztve ]

(#136034) migabi24 válasza arcitec (#136033) üzenetére


migabi24
(PH! kedvence)

Köszi, yamaha rx v671 erősítőm van ott mintha csak a sub frekijét lehetne vágni, de lehet csak nem találtam, egyébként nincs hozzá mikrofonom, azt érdemes használni? Nem nagyon bízok az ilyenekbe, jobb eredményt hozhat mint a fülem?

(#136035) Nemir Ombe válasza migabi24 (#136034) üzenetére


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

Olvasd el kezdésnek pl. ezt [link] (oldal alja).... a bemérőmikrofonnál pedig tuti nem jobb a füled (legyen bármilyen gagyi is a gyári mikrofon), az a hangerőn és a távolságokon felül mást is állit.... ;)

Hmm ....

(#136036) arcitec válasza migabi24 (#136034) üzenetére


arcitec
(senior tag)

Ha nincs nincs, szó szerint nincs mit tenni :) Állítsd be fülre, nekem is van mikrofonos beállítás, de ezt is még kell/lehet korrigálni...Volt 630-asom annó, azon meg pláne fülre ment sőt ott pl a DD/DTS vs Pro Logic hangsávok váltakozásakor még a centert is mindig szoktam fülre hangolni .. ;)
De persze tedd azt amit Ombe javasol az tutibb ... Illetve vegyed figyelembe az Ö javaslatát is .. ;)
OMBE A másik topikban , most nagyon megnevettetél ... (Plafon csillár/Atmos) :C

[ Szerkesztve ]

(#136037) MasterMark válasza rootmin (#136022) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

Csodálom, hogy még mindig képes valaki a jelátvitellel jönni, amikor már többször túltárgyaltuk, hogy ha lesz is, akkor a különbség NEM abban lesz. Ezt mindenki aki tud egy kicsit gondolkodni beláthatja.

Semmiféle hívőségről nincs itt szó, egyszerűen csak nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy lehetséges lenne.

Próbáltam egy kicsit új irányt vinni ebbe, de ugyanúgy megy a vagdalkozás ész nélkül, hogy "hülyehívők" "csakaTMDS"... Mintha nem is olvasnátok mit is beszéltünk meg eddig.

Szóval mivel nem haladunk semmerre csak annyit tudok javasolni mindenkinek, hogy gondolkozzon kicsit nyitottabban. Nem csak ebben a témában, hanem egyébként is.

Jómunkásember

(#136038) arcitec válasza MasterMark (#136037) üzenetére


arcitec
(senior tag)

Nagyon nem akarnék belerötyögni, de szerintem az nem lehet világos, hogy jó jó a HDMI kábel átvitelét mindenki egyformán látja, de akkor mi zavarhat be hova, hogyan ..estleg a konkrétumaival, bocsi de nekem ez jött le ..

(#136039) MasterMark válasza arcitec (#136038) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

Pont erre próbáltunk volna rájönni, hogy de akkor mitől lehetne mégis?

Valami zavar ami utána az analóg részen bezavar, vagy valami más, stb.

Jómunkásember

(#136040) liszi70 válasza MasterMark (#136037) üzenetére


liszi70
(PH! kedvence)

Ha már folytattad......

"Próbáltam egy kicsit új irányt vinni ebbe"

Semmiféle új irányt nem vittél be, évek óta megy ugyanez a találgatás, feltevés és spekuláció, és évek óta nem találnak műszaki magyarázatot, pedig keresik ezerrel. De nem is biztos, hogy van, nem is biztos, hogy létezik maga a probléma és az állandó vihart kavaró "különbség". :) Elszántan keresel valamit, ami nem is biztos, hogy létezik. :D

[ Szerkesztve ]

APC Back-UPS CS 500 és 650 szünetmentes tápegységek aksi nélkül eladók.

(#136041) Nemir Ombe


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

HDMI témában szerintem az alábbiakat is érdemes elolvasni, igaz "nyomokban marketinget is tartalmaz", de a lényeg kiszűrhető belőle .... ;) [link] [link]

Hmm ....

(#136042) liszi70 válasza Nemir Ombe (#136041) üzenetére


liszi70
(PH! kedvence)

"nyomokban marketinget is tartalmaz"

Nyomokban??? :D Erre megy ki az egész : "Why use WireWorld HDMI cables?" :DDD
Könyörgöm, ne termékajánlókat linkeljetek már.

[ Szerkesztve ]

APC Back-UPS CS 500 és 650 szünetmentes tápegységek aksi nélkül eladók.

(#136043) migabi24 válasza arcitec (#136036) üzenetére


migabi24
(PH! kedvence)

Nincs, mert nem kaptam hozzá használt motyó hátránya, viszont ha jól tudom lehet ilyet külön is venni

(#136044) Nemir Ombe válasza liszi70 (#136042) üzenetére


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

Olvasd el a "nem marketig" részeket, azokra céloztam .... bár tudom nálad nem ezek a fontosak .... ;)

Hmm ....

(#136045) migabi24 válasza Nemir Ombe (#136035) üzenetére


migabi24
(PH! kedvence)

Köszi, akkor szerzek valahonnan

(#136046) liszi70 válasza Nemir Ombe (#136044) üzenetére


liszi70
(PH! kedvence)

"Olvasd el a "nem marketig" részeket"

Egyrészt olvastam, volt ez már linkelve, másrészt egy marketing írásban mi az, ami nem marketing? Szerinted ez úgy működik, hogy az első rész NEM marketing, minden szava igaz, valós adatokon, méréseken, teszteken alapul, komoly szakemberek műszaki tudományos munkáira épít, és utána következik éles kontraszttal a marketing? :D Én is tudok ám linkelni nem kevés tesztet és írást, de szerintem hagyjuk most már a témát. :) Léptem....

[ Szerkesztve ]

APC Back-UPS CS 500 és 650 szünetmentes tápegységek aksi nélkül eladók.

(#136047) MasterMark válasza liszi70 (#136040) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

Erőltették. :DDD

Nem keresek semmit csak kíváncsi vagyok mi lehet mögötte.

Jómunkásember

(#136048) claire78


claire78
(őstag)

Ezt most már komolyan nem értem. Miért nem lehet csinálni egy "melyik HDMI-n szebb a kép?" topikot?? :U
:D

(#136049) migabi24 válasza migabi24 (#136045) üzenetére


migabi24
(PH! kedvence)

Itthon lehet venni ilyen yamaha mikrofont?

(#136050) migabi24 válasza claire78 (#136048) üzenetére


migabi24
(PH! kedvence)

Azt se értem miért kell kábelen keresztül rontani a képet? Nálam a Tv mindent játszik egy vinyórol és csak a hangot kell átvinni az erősítőre

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.