- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Tomi13 #85044 üzenetére
no ezen most meglepődtem...
mondjuk tapasztalatból tudom mondani hogy egy komoly hi-fi boltban, mint ami itt Szegeden is van - ahol a hangfal kábelemet is vettem - ott is azt mondták hogy nem rosszak a CAV hangfalak...
persze vannak sokkal jobbak is, sőőt...
vegyem figyelembe az ár/érték arányt, mert azok fényében ez megfelelő...
de senkit nem akarok rábeszélni a CAV-ra
én azt kaptam amit szerettem volna, főleg annyiért amennyiért vettem
persze nekem is mutattak az üzletben 200 ezer körüli párat, épp meg is hallgatta egy leendő vásárló és tényleg szépen szóltak, azt hiszem Dali márka volt, és meg kell hagyni tényleg gyönyörűen szólt...
de hát annyi pénzt adni érte...
persze, ezzel nem kívánok senkit sem leszólni az ízlésében, meg abban ki mire költi a pénzétMadwe: amúgy anno a HDMI engem is megszívatott...
valóban a menüben be kell állítani melyik nevű bemenetre mi és milyen kábellal van kötve...
nekem sem volt elsőre se kép se hang, majd beállítottam hogy a blu-ray bemenet hdmi és minden a helyére került... -
mettek
addikt
Mission mv8 szett esetében elég a javuláshoz egy front csere? Mondjuk dali concept 6-ra? Ha a többi Mission hangfal marad akkor kb mennyire javulhat az összkép?
-
Tomi13
senior tag
válasz
#09634560 #85034 üzenetére
Tegnap elmentünk az általad is ajánlott netdepo boltba, hogy meghallgassuk a CAV hangfalakat, de sajnos nem volt náluk kiállítva és az eladó (aki egyébként nagyon készséges volt,le a kalappal előtte) azt mondta nem fognak rendelni kiállításra mert Ő nem ajánlaná jó szívvel senkinek.
Viszont mutatott egy ilyen Taga-t és az ismerősöm (aki ért hozzá,míg én nem) csak pislogott, hogy milyen szépen szól. -
Madwe
nagyúr
Sziasztok! Van egy pioneer htp070es szettem otthon, eddig optikain ment ra a hang. Most szeretnek egy forrás-Hdmi-erősítő-Hdmi-projektor útvonalat, de valamiert se kep se hang nincs ilyen esetben... Mi lehet a gond? Köszönöm! Hdmi kábel jo, forrás a bd hdmibe megy, projektor fele a Hdmi outon, erősítőt a bd bemenetre teszem s semmi...
-
-
pFEFErohni
tag
válasz
robi-k #85037 üzenetére
Értem, köszönöm! Nagyon dicséri mindenki itt ezeket a denonokat!
Akkor ez lesz a járható út, most avx-en nem találtam csak hdmi nélküli denont! Mondjuk az idő nem sürget, az x1000t is el kell majd adni...
Sanci: köszönöm Neked is, akkor x1000-rel ez nem is megoldható, ezt is jó tudni...
-
robi-k
őstag
válasz
pFEFErohni #85033 üzenetére
Nem csak a végfok a lényeg (sőt, igazából azt a legvégére tenném a sorban), hisz a végfoknál is többet számít a processzor/DAC nyák és az előfok milyensége/felépítése/minősége. Én is pont emiatt váltottam denon AVR-2310-ről AVR-4310-re, és jó döntés volt.
160-170 k környékén már be lehet szerezni 4xxx sorozatú használt denon-t is (én kb 160-ért vettem a sajátomat). -
törölt tag
válasz
pFEFErohni #85033 üzenetére
SZia. Valóban jobban járnál.. de hova kötöd azt nem mondta a boltos? Nincs pre out kijáératja az x1000-nek.
Tehát marad egy denon 3xxx vétel és arra mehet majd végfok akár sztereó akár több csatornás.
-
törölt tag
-
pFEFErohni
tag
Na akkor egy idióta kérdés!
Minden nap olvasgatom a fórumot és nagyon piszkálja a fantáziám egy Denon 3xxx-es hdmi-s vas! Jelenlegi erősítő egy x1000! A kérdésem pedig arra irányul hogy mitől lenne jobb a rendszerem: 1. Ha veszek egy végfokot 100k környékén vagy 2. ha eladom az x1000 és 100at hozzá rakva veszek egy 3xxx-es denont!? Nyilván a második a járható út, de mondta nekem boltos srác, hogy végfokkal jobban járok... Szakavatott fórujtársaknak jobban hinnék! Esetleg más erősítő 160-170k környékén!? Természetesen használt!
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, egy
-Yamaha RX-V475 &
-Wharfedale Diamond 10 MT 5.0 (10 MT+10.0+10CC)szetthez nézegetek kábeleket. Szerintetek ez megfelelő lesz? Vagy olcsóbbat/drágábbat kéne venni?
-
spiky03
veterán
Akció!
Van-e valaki akit érdekel a Thor 2 3D-s változata?
Mert az Xpressen van most akcióban: Thor 2 3D
Nekem csak a 2D-s verzió kell, így aki társulna megkapná a 3D-s lemezt meg a tokot és a borítót.
Felesbe elég jó áron lenne!Akit érdekel dobjon egy PM-et.
Köszönöm.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #85027 üzenetére
Nem vagyok naprakész. Amikor én gondolkoztam a cserén, akkor Dali Concept és JBL ES volt a kalapban. Mindkettő ilyen árban mozog. Conceptre cseréltem, amit nem bántam meg.
(#85028) axwel18: Ja, ezt én is láttam már ... elég gáz. Főleg, hogy van alapból passzív membrán nélküli változata mv6 néven.
-
axwel18
senior tag
válasz
mettek #85019 üzenetére
Az MV-8-as Missiontől rosszabul megépített hangfalat én még nem láttam, ne haragudj de az egy passzív hangszórós bass-reflexes hangfal, tehát van benne egy 15cm-es mély-közép meg egy magas. Minőséget nem szabad várni tőle. Ráadásul a gyárilag elrontott hangszórókat rakták bele passzívnak. Mielőtt az lesz hogy kitaláltam itt a kép a passzív membránról. Avx fórumon davidka33 szedte szét, ja és állítása szerint egy 30.000Ft-os Cav hangfal kb a porig alázta ezt csak azért hogy ne 250.000Ft-os hangfalakhoz hasonlítsuk. Itt mégtöbb szétszedett képet találsz róla.
Tamoo: Igen. És az MV-8-ra 200 wattot ráírnak.
Hát de a Mission tudja. De ez a hangfal a szememben kb lg és philips szintre süllyedt.
-
Tudom az első hozzászólásból, hogy az erősítőnek nem számít különösebben, hogy milyen impedanciájú hangfalat teszünk rá, de legyen minimum 4. Oké, de a konkrét esetemre vonatkozóan számomra nem egyértelmű a fogalmazás:
"Hangdobozok impedanciája: a mai erősítők nem kényesek rá, és nem győzzük elégszer mondani: és nincs pl. 6 vagy 8 ohmos erősítő!"
Az lenne a kérdésem, hogy egy legalább 20-25 éves, 2x35W-os Unitra erősítőnek is mindegy, hogy milyen impedanciájú hangfalat teszünk rá? Ez a "mai erősítők" megfogalmazás azért szöget ütött a fejembe. A konkrét 25 éves, "2x35W Speakers 8 ohm min." erősítőnek lehet abból problémája, hogy 4 ohmos, 15W-os kis hangszórókat teszek rá? (Egyébként PC melletti felhasználásról van szó, halk hangerőn, mert fél méterre vagyok a hangszóróktól.)
Köszönöm!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #85021 üzenetére
Pont a napokban vontuk le a következtetést és többen meg is erősítették, hogy mérőmikrofon ezen a szinten arra jó, hogy belődd a távolságot és a hangerőt. EQ, szobaakusztika korrekció sajnos ezen a szinten többet árt mint használ. Szóval bőven meg lehet lenni nélküle.
(#85024) Dorian: Annyit végülis valóban megért, azzal egyetértek. De egy vassal se többet.
-
-
mettek
addikt
Nekem is ez volt a kezdő keretem aztán rábeszéltek a srácok a használt elemekre így vettem 200k-ból egy komplett Mission mv8 szettet (ami újban kb 250ezer lenne) illetve egy Denon 2805-öst ami már kb 10 éves erősítő és még hdmi sincs rajta de állítólag a hangja veri a mai x2000-est is. Nem panaszkodom nagyon szépen, erősen szól a cucc. Hdmi sztem nem lényeg, kb már mindenen van optikai kimenet, én a medialejátszómat koax-szal kötöttem rá, előre egy jack-rca a telónak zenehallgatáshoz és ennyi. Gondold meg a használt dolgot. Hangfalból mindenképp. De sztem erősítőből is.
-
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Első kérdés: A kettő közül ki melyiket ajánlaná?
Pioneer VSX-423 vagy Denon AVR-X500 (tudom már ajánlottátok a Pioneer 424-est, de most konkrétan ez volna a kérdés)
Második kérdés: Durván 150k a keret egy belépő szintű rendszerre erősítővel, hangfallal, és kábellel. Ha ebből lejön vagy a 423, vagy az x500 ára, emellé ki milyen 5.1-est ajánlana? (szigorúan csak ezt a két erősítőt nézve!)
Előre is köszi a válaszokat!
-
válasz
Oldfighter #85010 üzenetére
"Mutasd csak meg szépen, hogy a te szobád már Dolby Atmos Ready. Xt-t hadd egye a fene."
Nem akartam eddig szénné alázni őt ezzel, mert tartottam tőle, hogy komplexusai lesznek. De úgy gondolom, sokkterápiás jelleggel mégiscsak az a helyes, ha mihamarabb túlesik a gyötrelmesen fájdalmas felismerésen, miszerint simán beelőzték az új technológiák terén.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #85010 üzenetére
+1..
És locsold tele a szobát pálinkával hogy az alkoholhoz légutakon keresztül is hozzájusson.. -
Norbi 72
veterán
Itt olvashatod,hogy a Polk melyik kábeleket javasolja,de sajna tipust nem ír..
(#84997) liszi70
-
zapco1269
tag
Ha valakit érdekel tudok egy bemutatódarab REL 528SE Sub-ot. 360eFt Budapesten meghallgatható.
-
B-L-A-C-K
titán
Most annyit csinltam hogy a HDMI helyett az optika kábelt kötöttem rá, és úgy van menühang is, viszont így nem tudom előhozni a projektor menüjét a TV-n csak ha HDMI-vel kötöm rá, ha mind2 rajta van meg megint nincs menühang...
Ötlet?
(#85005) MasterMark: Ha lépkedsz a TV-n menüjébe, vagy smart részen ad ki ilyen hangot, másképp nem tudom leírni menühang és kész...
-
törölt tag
válasz
norbert1998 #85002 üzenetére
Optikaiból is lényeg hogy ne cérnavékony legyen ésne legyen megtörve+ épnek kell a boritásnak lennie (ez uttsó kettő ujnál nem szokott előfordulni és a végén ha van védö müanyag azt ne felejtsd el leszedni,különben nem megy bele..
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Kicsit off, de nem kaptam rá választ eddig ahol felhoztam, így itt is próbálkozok:
Nemrég figyeltem fel arra, hogyha a TV hangszóróját használom van menü hang, azaz ha lépkedek rajta, vagy be ki lépek valamiből hangot ad ki, viszont ha a hangprojektort használom nincs semmi ilyen. Ez hogy lehet? Más amúgy minden úgy szól ahogy kell, kivéve ezt.
TV: Sony 55W829B
Hangprojektor: Sony HT-CT370 -
norbert1998
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- EAFC 25
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest