-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
válasz
Sefter #73845 üzenetére
Igen, ez is egy módszer, megfordult az én fejemben is.
Viszont egyik sincs, persze vehetnék, de nincs semmi előnye, arról nem is beszélve, hogy jónéhány ezres.
Erről kapna enni az erősítő, PC, mélysugárzó, mégpedig elég fix helyen, így soha nincs mozgatva, a kábelt is könnyű rögzíteni. Valami értelmes, megbízható összekötő jó lenne... -
Norbi 72
veterán
válasz
Szaszabond #73832 üzenetére
Egy szavazat az Onkyo-ra,utána Pio,majd Denon.De meg kell hallgatni őket.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Milyen módon a legjobb összekötni a falban levő alumínium kábelt egy sodort réz kábellel, ami az elosztóba megy?
-
SeatZola
őstag
válasz
Szaszabond #73838 üzenetére
Onkyo-ban egyáltalán nem gondolkodom. Vagy Pio vagy Denon a kiszemelt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SeatZola #73825 üzenetére
"Lassan tisztul a kép: 2 játékos maradt Pioneer VSX-923 vs. Denon AVR-X2000."
Kizárólag tesztekre hivatkozva a Denon jön ki jobban mindenhol, minden szempontból.
Nekem speciel Denon X2000 van és mozira mindenképpen tudnám ajánlani. LPCM sztereó bemenettel kifejezetten kellemes, hosszútávon is hallgatható.
Analóg bemeneten nem remekel, de a Pio sem, sőt szerintem ebben az ársávban semelyik típus sem.
Szerintem.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #73827 üzenetére
"Ja és az ilyen beirásaiddal számomra csak az jön le hogy vagy a füled érzéketlen vagy a rendszered/akusztikád nem elégséges a különbség demonstrálására."
A nem létező különbségeket eléggé nehéz lenne demonstrálni.De persze a sznobizmus kivédésére sokkal egyszerűbb azt mondani,,hogy az ellentétes állásponton lévő vagy süket,vagy egy krumplis veremben hallgatja a láncát ami egyenlő egy kékes TV+Sokol rádió kombóval.Az ismerős eladó meg természetesen a grazi audiophil szalonban kínai gagyikat árul,szörnyű, vevőbosszantó akusztikai körülmények között.Of course,hogy megint neked van igazad ,mint múltkoriban a pc-s hangkártya vs. AVR+HDMI témában.Ugyan már...
-
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok,
Tanács kellene, hogy melyik legyen.
Házimozi erősítőt szeretnék. A keret kb 150K. A Kiszemeltek között van a Pioneer vsx-923 az Onkyo NR626 illetve a Denon X2000. Ezek férnének bele igazából a költségvetésbe. Ezek közül melyiket? Mennek e lejjebb az árak vajon, mert lassan jönnek az idei modellek? pl NR636 ami 190K vs 130K az NR626-hoz képest és számomra lényegi újítást nem nagyon ad. A szívem alapból valamiért az Onkyo felé húz. Leginkább mozizáshoz lesz használva 95%-ban. Van esetleg más ajánlott vas? Meddig várjak a vásárlással az áresés miatt, vagy a mostani akciók úgymond a végleges árat jelenthetik? -
Toobee
veterán
válasz
Dorian #73823 üzenetére
Múltkor voltam Pistinél X Ft-ba kerülő hangfalkábellel. Azt beszéltük, hogy az Ő, papíron 3X-be kerülő kábelét nem érné meg helyette megvenni, bár jobb volt, de nem annyival. Persze, ha valakinek pont az a pici hiányzik a boldogsághoz, akkor keményen ki kell pengetni a különbözetet. Próbálgatni kell ezerrel! 4X-be kerülő kábel helyett simán, mindenféle fintorgás nélkül tettem be az 1/16X-be kerülő kábelt, egy percig nem hiányzott a drága. Volt/van most nálam 3 elég jó hangfalkábel, ami már a 920 idején is itthon volt. Tök mást mutatnak, mióta lecseréltem a dobozt. Az akkor felállított listám visszafelé olvasva érvényes most...ki érti ezt
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #73823 üzenetére
mondhattok amit akartok. A mostani hangfalkábelemet visszasírtam egy hét után, próbáltam még 2 olcsóbbat, de nem bírtam és a drágább kellett. megjött és minden a helyére került. ugyanez a tápmadzagok, nélkülük a rendszerem összehullik és itt nem kell hinni semmiben csak meghallgatni.
a tápkábel igenis 1 kategóriát emel a rendszeremen.
voltak itt az emanation kábelek is, a nagyokkal pl szó szerint belassult a világ itthon, ezek után nekem ne mondja senki, hogy nem lehet hallani. 4-5 barátommal teszteltem a kábeleket egyszerre és külön-külön és mindig mindenki hallotta mi van. persze az árak nem mindig tükrözik a különbséget, viszont bizonyos szint után már a nüanszoknak is hatalmas ára van. de a végeredménybe minden beleszól! -
Rederik
tag
válasz
Dorian #73824 üzenetére
Kösz srácok a tippeket. Az összes hangfalat célszerű small-ra állítani? Frontokat is? Jelenleg azok large-ok, a többi small.
Mélyláda sarokban van (bal front mellett), megpróbálom kihozni csak teszt erejéig máshova. Velodyne impact 12-es alatta hajópadló. Tegyek alá szönyeget esetleg? vagy mögé egy jó nagy kupac ruhadarabot hangelnyeléshez?
-
törölt tag
válasz
#16729600 #73806 üzenetére
Általánositasz de rengeteg nyitott kérdést is hagysz... pl a boltos milyen rendszeren próbálgatja? És a körülmények megfelelők-e? Mert ha egy 100 ezres Taga és Denon 500 (a komponensek szabadon becserélhetőek úgy 50-100%-os felárig)a viszonyitási alapja egy 40%-ban üvegezett 100 nál nagyobb nm.es teremben akkor ezzel az erővel sokol rádiót is hallgathat és a világ végéig tesztelheti akkor se lesz ezen a téren nagyobb tapasztalata. És rengetegszer leirtuk hogy minimum középkategória valamint egységes lánc kell, akor tünik fel különbség, de akkkor viszont nagyon jól érzékelhető.Különben a köszöbingert sem éri el.
Ja és az ilyen beirásaiddal számomra csak az jön le hogy vagy a füled érzéketlen vagy a rendszered/akusztikád nem elégséges a különbség demonstrálására. -
SeatZola
őstag
Srácok!
Lassan tisztul a kép: 2 játékos maradt Pioneer VSX-923 vs. Denon AVR-X2000. Sajnos nincs lehetőségem élőben meghallgatni őket. Így vakon kell döntenem. Szerintetek melyikkel járnék jobban?
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
dunkel #73807 üzenetére
Erről az a véleményem, hogy talán a kábeles témában a legkönnyebb túlzásokba esni, és apró vélt vagy valós különbségekért irtózatos pénzeket kifizetni.
Mindig át kell gondolni, hogy megéri-e az javulás a ráfordított pénzt, és főleg azt, hogy ha a bekerülési összegből inkább csak kicsit jobb kábelt veszünk, és lecserélünk egy másik komponenst, nem járunk-e jobban? Meggyőződésem, hogy az itteni Átlag Józsi fórumozó (pl. én) sokkal. Főleg, hogy ezen az anyagi szinten csak azt tudjuk kiválasztani, ami a rendszerünknek és az ízlésünknek épp megfelelően színez. Ezért sem lesz soha egyetértés, hogy "melyik a jobb".
Nálam a "kategóriányi" javulás kábeltől akkor volt, amikor a Kácsás 4mm lapos hangfalkábelt, meg a Neotech 154 IC-t lecseréltem a 2x-ébe kerülő DIY-re, ill. a másik kör miután a Noname USB-t lecseréltem. Utána már csak kis túlzással a szar pofozgatása ment kurvadrága kábel sem adott már annyival többet, hogy megérje (sőt voltak meglepetések).
Korában szó esett itt Rudolf hangfalkábeléről. Van némi tapasztalatom, úgyhogy néhány gondolat:
Nemrég kértem tőle kölcsön kipróbálni. Excalibur kábeléhez (hogy az én Exc-öm most tiszta réz vagy ezüstözött a mai napig ellentétet infóim vannak) képest határozottan rosszabb volt, hullámzó frekimenettel. A legzavaróbb a vonós és fúvós hangszerek kiemelése volt. Mondtam neki ez nem-nem-nem tetszik. Persze, persze, az igen régi fejlesztés, gyorsan jött át valami újabb/jobb kábellel, ez tényleg jó volt, bár annyival nem, hogy cseréltem volna. Mostani IC-m is tőle van (nem a "Fine") ezen nem érzek kiemeléseket, vagy nincs akkora, hogy az én rendszeremben, fülemen átjöjjön. Annál az új "Fine" jobb volt, de az inger és pénztárcaküszöböm szintén nem érte el. -
devil-k
nagyúr
válasz
Rederik #73814 üzenetére
Első:
Ne magyar hangsávval tesztelj, ugyanis az akár 10x rosszabb minőségű is lehet az eredetihez képest.Nálam a Dynamic EQ ki van kapcsolva, bár ilyen jelenséget abszolút nem tapasztaltam, amit te leírtál. Az összes hangdoboz 80Hz-re van állítva. A szubláda LFE, (nem LFE+main). A mikrofonos beállításnál több ponton van mérve. A hangdobozok "small"-ra vannak állítva.
(Most fejből ennyi jutott eszembe, majd otthon megnézem a többi beállítást is).
DTS-HD MA hangsáv: Vérmesék, Éhezők viadala 2. (Ez a kettő tuti, a többi nem ugrik be).
-
Rederik
tag
válasz
MasterMark #73816 üzenetére
Futtattam rajta mikrofonos bemérést is, nem mozgattam a hangfalakat azóta.
Egy pár téren kéne ötlet:
- Amikor bekacsolom a Dynamic EQ-t a hang annyira durván mélytúlsúlyos lesz, hogy párbeszédhangok elfogadható hangerején élvezhetetlen olyan 10 perc után a film (főleg a robbanásos jeleneteknél)- A main+ front beállítás csak a stereo forrásokra vonatkozik, vagy a többcsatornás hangokra is?
- A surround hangfalak olyan 30 centivel mögöttem, s tőlem jobbra balra 1.8-2 méterre vannak 2.2m-es magasságban (tehát ülve felettem több mint 1 méterrel) Lenne értelme lejjebb hozni ezeket?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Játékos #73812 üzenetére
Nem vettem rosszindulatúnak, inkább arra gondolok, hogy saját rendszerben, amit jobban ismer a tulajdonosa, lehet jobb eredményt hozna, mint egy idegen, ismeretlen komponensekből álló láncban történő teszt. Arról nem is beszélve, ha két nagyon hasonló "hangzásvilágú" komponens között kellene különbséget tenni, én valószínűleg nem "élvezném" a mókát, lévén még nincs megfelelő tapasztalatom.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Tanácsot, megnyugtatást szeretnék kérni.
A hétvégén megnéztem egy pár filmet, s valahogy olyan semmisnek éreztem a rendszerem. Az tény, hogy magyar szinkronos változatokat néztem, de akkor is olyan érzésem volt, mintha nemhogy 5.1 nem lenne, de szinte csak a center felől jönne hang a film nagy részében.
Nincs fizikai baj a cuccal (Denon 4310 + Hivox tunningos KEFIQ70-ek), csak csalódás volt a moziélmény hiánya. Egy ideje nem néztem már filmet nappal (csak éjszakai módban), s valahogy hiányzott valami.
Van olyan film, aminek a magyar hangja is normális? Vagy ti mindig eredeti hanggal néztek filmeket?
Kérdés még az, hogy a Dinamika EQ-t használják-e Denon-os sorstársaim?
Kicsit olyan érzésem van, hogy a Denon még a régi Onkyo 608-as moziélmény szintjét se éri el, amit azért nehéz elképzelni, azonos szoba és hangfalak mellett.
Köszi
-
Játékos
addikt
válasz
JohannZimu #73811 üzenetére
Evidens! Nem akarok én senkit lebecsülni, biztosan vannak, akik jól hallanák a különbséget, de szerintem nagyon sok melléfogás születne. Igazán kiváncsi lennék rá minden rosszindulat nélkül!
-
JohannZimu
senior tag
válasz
#16729600 #73806 üzenetére
"Az hogy galaktikus különbségek lehetnek egy normális kábelezés ( nem low end ) és egy 50-100 ezer/ft/m szett között."
Ezen már többször ment "vita", nekem is az a véleményem amit többen is leírtak, egy jól összeválogatott "( nem low end )" rendszerben egy odaillő, és sajnos gyakrabban a drágább kábelezés jobb eredményt adhat. A "gigantikus" és a "kategóriával jobb" jelzőket én nem venném szó szerint, inkább egyfajta jelzőként értékelem, mert kinek mi a gigantikus és a kategória különbség.
"Szerintem ez sznobizmus,mert amennyivel drágább,annyival nem szól jobban"
Szintén többször elhangzott, hogy ahogyan haladunk felfelé a kategóriákban, egyre kisebb különbségért egyre többet lehet fizetni, tehát nem egyenesen arányos befektetés. Az, hogy valaki erre mennyit hajlandó áldozni, az a magánügye, és lehet sznobizmus is, de általánosítani, hogy aki többet költ az átlagnál az sznob, az túlzás.
"( sőt szerintem egyáltalán nem hallható ki semmilyen különbség )"
Fentebb azt írtad, "amennyivel drágább, annyival nem szól jobban", tehát mégis van különbség, az más kérdés kinek mi az elfogadható ár/érték arány. -
dunkel
őstag
Ez megint az időszakos kábeles flame. Pedig nem is kell ám messzire menni, a 25.000 Ft-os genius szetten is ha lecseréled a hajszálkábelét csak egy sima párszázas 1,5-es kácsa rézre (megkockáztatom akár villanydrótra) minőségi javulást tapasztalsz.
Sajnos ez van, jobban örülnék én is, ha nem kellene ennyit kábelre költeni. Nem kell senkit meggyőzni, hallgassa mindenki ami neki tetszik. Azt lenne ildomos tiszteletben tartani, hogy mindenki a saját tapasztalati szintjéig legyen megmondó.
-
törölt tag
válasz
JohannZimu #73805 üzenetére
Az hogy galaktikus különbségek lehetnek egy normális kábelezés ( nem low end ) és egy 50-100 ezer/ft/m szett között.Szerintem ez sznobizmus,mert amennyivel drágább,annyival nem szól jobban ( sőt szerintem egyáltalán nem hallható ki semmilyen különbség )
(#73804) MasterMark Csak azért említettem ( másodszor ),mert egy boltos ismerősömnek az a napi fénypont ,amikor a nagy audiofilek nyekegnek-nyakognak,hebegnek-habognak,amikor is nagy arccal betérnek vásárolni,ellenben egy villanyvezetéket se tudnak megkülönböztetni egy prémium kábeltől.
-
Sefter
veterán
válasz
#16729600 #73800 üzenetére
"az itteni nagy szakértők 70%-a csúnyán elhasalna és bukó-vesztő,porrá égő lenne egy vakteszten. egy 2 ft/m cipőfűzőt se tudna megkülönböztetni egy csillió forintos madzagtól ( tisztelet a kivételnek ) "
NEM tartom magam szakértőnek, de pont ezért nem szoktam előre megkérdezni egy kábel árát, ha tesztre oda adja valaki...csak utólag, viszonyításként. Az előbb abban már egyet értettünk, hogy egy olcsóbb kábel is lehet jobb, mivel más hatása van a láncot nézve.
Azt ÉN sosem tudnám megmondani egy vakteszten, hogy melyik a drágább-olcsóbb max, hogy melyik karaktere tetszik nekem jobban, de ettől még válogatós vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest