Hirdetés

2019. június 26., szerda

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-19 08:32:07

PROHARDVER!

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151001) python1 válasza m3ss (#151000) üzenetére


python1
(PH! addikt)

Sok köze nincs a szubbládának a keveréshez,vagyis lehet némi,de elméletileg együtt kell dolgoznia a többi sugárzóval.Inkább a center csatorna szokott problémás lenni,amennyiben az sem megfelelő minőségű,dnamikájú a többi dobozhoz képest.

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

(#151002) VoidXs válasza m3ss (#151000) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Persze, sok sorozatnál szinte a teljes csapat megváltozik epizódonként, erre jó példa akár a Breaking Bad, vagy az X-Files. Néhol a forgalmazó formátumot és exportkonfigot vált, ez okozta például a drasztikus minőségromlást a Black Mirror késői részeiben.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#151003) Dorian válasza -KP- (#150995) üzenetére


Dorian
(PH! nagyúr)

Ne is mondd. Most keresek házat, és van 2 is, ahol 75 m2 az összevont nappali-étkező-konyha. Félek, hogy nagyon fájna ott a házimozi-fejleszés :U

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#151004) -KP- válasza Dorian (#151003) üzenetére


-KP-
(PH! addikt)

megoldod közeltéri hallgatással a szub kérdést :)

[ Szerkesztve ]

(#151005) BBéci válasza Dorian (#151003) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Bármennyit ölnél bele, a végeredmény, a hangzás messze lenne attól, amit a rendszered egy kisebb és akusztikailag kezelt helyiségben nyújtana.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#151006) Zsubi válasza m3ss (#151000) üzenetére


Zsubi
(őstag)

Jó sorozat én is azt nézem most :D Érdekes amit írsz mert az a rész még csak eredeti angol nyelven magyar felirattal van ha jól tudom :U

(#151007) Mosqu!to


Mosqu!to
(PH! addikt)

Srácok, segítsetek, elkapott a gépszíj :D

A Denon 4520 érkezése után nehezen visszafogható indíttatást érzek, hogy hozzá "növesszem" a hangfalakat is.

Régóta nézem a Focalokat, eredetileg a Chorus 8xxW széria érdekelt, de azok kifutottak, és kevés pörög belőlük a használt piacon. Tovább nézelődve a 9xx Ariak még elérhető áron vannak, azonban:

1) frontok tekintetében itthonról 936, kintről viszont kb azonos áron (ha nem olcsóbban) 948 -at lehet elérni. Ugyanakkor a 948-at legalább 35 m2 és 3,5m hallgatási távolságra ajánlják. előbbi megvan, utóbbi viszont nincs (2,5m). A távolság amúgy a 936-nak is kevés a hivatalos spec. szerint, mert 3-3,5m -t javasolnak. 926 méretű falak viszont félek, hogy nem lennének elegendőek a 40 m2-es nappaliba.

2) 901CC olyan, mint a fehér holló. a 900CC pedig nem tudom mennyire megfelelő. A filmekben elég nagy szerepe van a dialógusoknak, és baromi illúzióromboló, ha a center nem hozza a frontok szintjét. Elég lesz a 900CC?

3) 900SR vagy 906 tekintetében is kicsit tanácstalan vagyok, falra kerülne a hangfal, most is ott, egy karon ülnek az 5.1 hátsói. a post végére tettem egy alaprajzot az elhelyezésről. nem tudom, hogy ez mennyiben számít, hogy egyik vagy épp másik jobb választás-e.

4) ami igazán jó áron van, annak színe nem tetszik kifejezetten (lakk feketét szeretnék és dark ebony vagy walnut érhető el kedvezőbben). nem tudom, hogy ezzel mennyire tudnék megbarátkozni.

5) esetleg bármi más, azonos árkategóriában jobb hangzású alternatívát tudtok ajánlani?

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#151008) -KP- válasza Mosqu!to (#151007) üzenetére


-KP-
(PH! addikt)

Minél feljebb mész árban, annál nagyobb a választék. Én biztos nem kapkodnám el a helyedben.

(#151009) ELACielvtárs válasza Mosqu!to (#151007) üzenetére


ELACielvtárs
(PH! kedvence)

'A Denon 4520 érkezése után nehezen visszafogható indíttatást érzek, hogy hozzá "növesszem" a hangfalakat is.'

Ez egy ilyen bicikli :C
Üdv, síkos, csúszós, ingoványos talajon ;]

ELAC - The life of sound <|> Fogyás index: - 92 kg, derékbőség : - 61 cm :)

(#151010) BBéci válasza Mosqu!to (#151007) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Az elrendezést látva nem ajánlom a dipól/bipól hangdobozokat.
2,5 méteres hallgatói távolsághoz nem vennék nagy állódobozokat, mert hely kell a legfölső és a legalsó hangszórók hangjának összeolvadásához. Próbáltam UHD miatt Aria 926-okhoz a szokásos 3,6 méter helyett 2,5-re ülve fülelni, nem tetszett, amit hallottam. Nyilván megszokható és nem mindenki háklis annyira az ilyesmire, mint én. A közelség miatt olyan állódobozt keresnék, aminek az előlapján csak magas- és középsugárzó van, a mélye oldalra, hátra, vagy lefelé néz, netán egyáltalán nincs.
Szintén a rajzról úgy tűnik, a frontsugárzók egymástól való távolsága majdnem nagyobb, mint a hallgatói, ami szintén nem szerencsés.
Elég nagy a 900 CC, ha végképp nem találsz nagyobbat, azzal sem járnál rosszul.
Az Aria 948-at azonnal kihúznám a listáról, durván nagy lenne oda.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#151011) Quetz válasza Dorian (#151003) üzenetére


Quetz
(senior tag)

He egy előtétfalat be tudsz rakni, akkor megmenekültél. A legkisebb mozis hangfalak is behangosítanak egy 15-20m hosszú termet. A rejtett hangszórókat pedig senki sem fogja fájlalni. :R

(#151012) zsoika


zsoika
(PH! addikt)

Srácok! Ha jól emlékszem ebben a topikban olvastam hogy olcsón vett v.ki külföldről black out függönyt.....de nem találom. Tudok ebben segíteni?

(#151013) Zigi válasza Mosqu!to (#151007) üzenetére


Zigi
(senior tag)

Nem vagyok egy lakberendezőzseni, de ennél jobb elrendezést is meg lehetne valósítani abban a helységben. Eleve háttal ülsz a bejáratnak és a konyhának is, az íróasztal a szoba legsötétebb pontján van, és az étkező sem fürdik a fényben amennyiben tényleg csak 1 ablaka van egy 7x5 -ös helységnek. Mondjuk ha az volt a cél, hogy anya lássa a tvt főzés közben az megoldott :) De nincsenek illúzióim, félévente évente át akarják rendezni a szobákat a nők, ki tudja nálatok is ez már hányadik variáció. :)
Nem kekeckedni akartam, inkább a saját frusztrációmat vezettem le, mert már a hajam égnek áll a "nem lehetne ,hogy ezt a nagy hangfalat máshova rakjuk" kezdetű párbeszédektől.......

(#151014) Mosqu!to válasza BBéci (#151010) üzenetére


Mosqu!to
(PH! addikt)

Köszi a választ. Így látszólag a center és surround megoldott, azonban zavarba ejtett, hogy a 926-ra azt írod kell neki a távolság, akkor a 936-ra ez fokozottan igaz, így lehet, hogy ez a szett elvetendő. A mostani rendszernek is csak magas és közép hangszórói vannak, a mély javát a sub szolgálja ki.
Vannak konkrét típusok, amiket meghallgatásra javasolsz?

A frontok között jelenleg 1.85m van, lehet ez kicsit csalóka a képen, fejből rajzoltam azok távolságát. A falak azért rendben vannak :D

@Zigi: készült pár terv a berendezésre, sajnos nem igazán van jobb opció. Az ajtón van két nagyobb ablak, plusz felette még egy négyzetméter, valamint ahol jelöltem az ablakot, az is 2 m magas. Ennyi van sajnos. Túl sok opció nincs a kialakításra, a mozi esetleg bekerülhet az étkező+íróasztal közé a sarokba, de az nem tűnik jobbnak. Vagy van esetleg más ötleted? :)

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#151015) mpo válasza Zigi (#151013) üzenetére


mpo
(PH! addikt)

Házasságunk elején én huzigáltam a bútorokat a kedve szerint, aztán vissza.
Mondtam rajzolja le méretarányosan és ha jó, praktikus, akkor nekiállok.
Ezt te is megteheted, akár méretarányos kivágott papírbútorokat is készíthetsz és addig huzigálja az alaprajzon, ameddig akarja, egy szabály van, a hangfalak elhelyezési szabályait tartsa be.
Ha végzett szóljon, te meg elmondod, mi miért nem lesz jó és akkor kitalálhat másikat.
Ha meg megegyeztetek, akkor kell csak huzigálni.
Van 43 év tapasztalatom a házasságban, de néha ez sem elég. :Y

Ha érted, akkor már elavult!

(#151016) -KP- válasza mpo (#151015) üzenetére


-KP-
(PH! addikt)

vagy még jobb, ott a room sketcher weboldal. pikk pakk össze lehet hozni vele egy szobát méretarányosan és még pillanatfelvételt is tud csinálni.

(#151017) Zigi válasza Mosqu!to (#151014) üzenetére


Zigi
(senior tag)

Aki ott lakik jobb rálátása van mi miért van úgy ahogy, de ... innen felülnézetből az étkezőt a kamra? és az ablak közé tenném, az íróasztal nehéz ügy hogy hova, de talán a kanapé mögött elférne egy kisebb....a mozit pedig 120 fokkal balra fordítanám és a kanapé pedig a másik oldalra lenne L. Viszont így állvány kellene a bal háttérnek, ami gyerekeknél borulásveszélyes. Gondolom ez lehetett a másik elrendezés.

mpo.

na igen ha működnek az észérvek akkor ok. , de 25-év után már ismeri a trükkjeimet :D

[ Szerkesztve ]

(#151018) python1 válasza mpo (#151015) üzenetére


python1
(PH! addikt)

Jól bírjátok egymást,gratulálok!

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

(#151019) m3ss válasza Zsubi (#151006) üzenetére


m3ss
(PH! kedvence)

jah en is csipem nagyon. angolul neztem, 5.1 hang volt rajta.

[ Szerkesztve ]

www.bekofoto.hu

(#151020) Mosqu!to


Mosqu!to
(PH! addikt)

Köszi a roomsketcher tippet, el is készült egy kicsit pontosabb terv (színek nem passzolnak, de ez úgy vélem itt mindegy :D)

El is kedzem tologatni, hátha van valahogy értelme a felső részre átköltözni (sajnos kanapé csere is tervben van, pedig azt is inkább a hifire költeném)

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#151021) Mosqu!to


Mosqu!to
(PH! addikt)

Bakker, ez gyorsan ment. Jobb lenne ez így mozihoz-zenéhez?

A jobb surround állványon lenne, a bal szintén vagy állvány, vagy falon. Nem lennének túl közel?

Így a hangfal távolság nő, azonban beszorulna a bal első front a sarokba. Milyen távolságot kéne onnan tartani, hogy ne legyen zavaró?

[ Szerkesztve ]

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#151022) zsoika válasza Mosqu!to (#151021) üzenetére


zsoika
(PH! addikt)

Nekem az első verzió jobban tetszik hm szempontból....bár a második meg praktikusabb.

(#151023) -KP- válasza Mosqu!to (#151021) üzenetére


-KP-
(PH! addikt)

Én is imádom a room sketchert :) Nem véletlen szoktam ajánlani :)

Egyik felállás sem az igazi, de jobb az első felállás, ahogy most van. A második felállásnál beszorulnál a sarokba, egyik hangfal totál közel az oldalfalhoz, a másikaknak semmi. Ez. kb. totál szétcseszné a hangot és legfőképp a sztereó teredet. Aztán gyakorlatilag a surroundok a fejed mellett lennének, ez meg lokalizációs gondot okozna.

[ Szerkesztve ]

(#151024) Vicarious1 válasza Mosqu!to (#151021) üzenetére


Vicarious1
(tag)

+1 szintén az első verzióra. (Én a left surroundot átteném a belógó konyhapult jobb oldalára, mondjuk vigyázni kell a székkel fel ne lökje valaki..)

(#151025) Vikthor


Vikthor
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Nálam jóval tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a frontokhoz vezető kábel hosszának is meg kell egyeznie azzal, ami a centerbe megy? Tehát ha pl. 3m kell a frontokhoz, akkor tanácsos 3 méteresnek lennie a centert összekötő kábelnak is? Az megvan, hogy a kábelek azonos gyártó/típus legyen ha lehet.

A másik, ha van egy komolyabb subwoofer, ami tud EQ-t, akkor azt a szobaakusztika korrekció előtt vagy után érdemes beállítani? Gondolom utána, csak mivel sosem volt még ilyenem, ezért kérdem, mi a helyes sorrend.

Voltam a hifi shown és ot tláttam ezeket a nagyon komoly tápelosztókat és tápkábeleket 100k+, akinek van/volt vagy használ ilyet, hoz a konyhára annyit, hogy megérje befektetni ilyenekbe is vagy ez már félig okkult terület? Nem szólt mindegyik szoba jól egyáltalán, de voltak olyan helyek, ahol elidőztem volna jó ideig is, és ott mind észrevettem a komolyabb tápelosztókat. Gondolom itt minden komponensek drágának és a magasabb kategóriának kell, hogy legyen ahhoz, hogy rendesen szólaljanak meg a dolgok.

Üdv,
Vikthor

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#151026) BBéci válasza Vicarious1 (#151024) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

A konyhapulton túl alacsonyan lenne és sokkal hátrébb a hallgatói pozícióhoz képest, mint a jobb oldali. Tehát teljesen elhibázott ötlet.

(#151025) Vikthor
A nagykönyv szerint és a tökéletességre törekedve az LCR kábeleknek egyforma hosszúságúaknak kellene lenniük, de kétlem, hogy valaki feleslegesen venne plusz 1-2 métert a centersugárzóhoz. Azt is kétlem, hogy ezt 1000 emberből egynél több meghallaná.
Szubláda mérést a legvégére időzíteném.
A tápkábelek és elosztók akár jelentősen is tudják befolyásolni a hangot, de ez helytől és rendszertől függ. Mindenképpen próbálj ki néhányat, mielőtt pénzt adnál ki értük!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#151027) BBéci válasza Vikthor (#151025) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Az előzőt már nem tudtam folytatni.
A Westend Hilton árama brutálisan szennyezett, a közeli villanymozdonyok és a bevásárlóközpont ezernyi fogyasztója, elektromos berendezése miatt. Ott különösen nagy hatása van a tápkábeleknek és elosztóknak. Ezt saját füllel tapasztaltam, valamint mértük is.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#151028) Vicarious1 válasza BBéci (#151026) üzenetére


Vicarious1
(tag)

Szerintem rossz képet nézel... az először linkelt (eredeti képen) a konyhapult jobb elejénél egy állványon közelebb is lenne és szimmetrikusabb is.

[ Szerkesztve ]

(#151029) Zigi válasza Mosqu!to (#151021) üzenetére


Zigi
(senior tag)

Én erre gondoltam.

(#151030) blakey válasza Mosqu!to (#151021) üzenetére


blakey
(PH! félisten)

Ezt az elrendezést próbáltad? Radiátortól 20-30cm-re már lehetne a TV-szekrény de ha szabályozható akkor ott lehetne egy picit alacsonyabb a beállítás.

[képátló (nem képátmérő), Blu-ray (nem Blue-ray)]

(#151031) Vikthor válasza BBéci (#151027) üzenetére


Vikthor
(PH! nagyúr)

Értem, köszönöm. A másik, most látom, hogy a komolyabb sub kábelek mono RCA kialakításúak, ami ugye elég is hisz az LFE az egy darab azaz mono csatorna. Viszont a subwooferek hátulján van left és right RCA bemenet. Bár a right van beszínezve és dedikálva az LFE-nek, így jól sejtem, hogy elég egy ilyen kábel és a right LFE inputba dugni?

Ahogy nézegetem a netet, igen egyértelmű, hogy igen lesz a válasz:

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#151032) Sanci38 válasza Vikthor (#151031) üzenetére


Sanci38
(Ármester)

jól sejted.

(#151033) Mosqu!to válasza blakey (#151030) üzenetére


Mosqu!to
(PH! addikt)

Jónak tűnik, de fordított kanapét raktatok be :D Persze lehet az is ugye cserére kerül. Összeraktam a saját tervemen.

Itt a probléma a bal surrounddal van. Vagy állványra kerül, és akkor 80cm magasba kerül kb, ami elvileg elég alacsony, valamint közel is lesz.
Opció kettő a plafonról lógatni, de ez azért sok sebből vérzik, főleg a kábelezés miatt.

Valószínűleg marad a meglévő felállás így.

[ Szerkesztve ]

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#151034) MasterMark válasza Mosqu!to (#151033) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

A kanapé nem két és fél perc alatt átszerelhető a másik irányba?

Jómunkásember

(#151035) Mosqu!to válasza MasterMark (#151034) üzenetére


Mosqu!to
(PH! addikt)

Fix sajnos.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#151036) Karel666


Karel666
(tag)

Üdv.
Yamaha 1073 + dali concept (6+1+C) szettet, ha megtámogatnék egy 2 csatornás végfokkal(frontra), az előrelépés lenne? Denon poa 800-at néztem ki.
Ha nem, akkor miket nézzek. Sokat nem szeretnék költeni. Max 50
Vagy valami integrált sztereó erősítő.

Szerintem hamar kifogy ez a yamaha, nagyobb hangerőn összemosódik a hangkép. Vagy maradjak a fenekemen? :)

[ Szerkesztve ]

(#151037) blakey válasza Mosqu!to (#151033) üzenetére


blakey
(PH! félisten)

A sarokkanapé lehet jobb vagy balos, nem? Enyém is olyan.:) A széket meg szubnak néztem.:) Gyorsan csináltam és elcsúsztak a vágott elemek.

[képátló (nem képátmérő), Blu-ray (nem Blue-ray)]

(#151038) BBéci válasza Vicarious1 (#151028) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Akárhogy nézem, a konyhapult mindegyik része alkalmatlan háttérsugárzó helyének.

(#151036) Karel666
Teljességgel bizonytalan, hogy egy 50000 forintért megvehető erősítő hangja milyen és mennyire passzol a Yamaháéhoz.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#151039) Karel666 válasza BBéci (#151038) üzenetére


Karel666
(tag)

Csak azért gondoltam, mert szinte mindig arról szól a fáma, hogy egy listaáron 300-350k-s hm vasat sztereóban leveri a 100-150k-s integrált. Lehet akkor valami hasonló korú yamahát kéne kipecáznom használtan, mint a házi mozi vasam?
Vagy elengedem egy kicsit ezt a témát.....

(#151040) Karel666 válasza Karel666 (#151039) üzenetére


Karel666
(tag)

Másik, hogy a rx 1073 listaáron 370k volt, s az se került sokkal többe mint 50k. Azért az összemosódott hangkép -5 - 0 db körül kezd előjönni, s akkor már azért nem kicsit szól. (3 rétegű ablakok, 20 cm szigetelés mellett a 400 m-re levő játszótérről hallani ahogy filmezek.... :))

Tudjátok, hogy van, mindig mocorog egy bogár valahol.....

(#151041) zsoika válasza Karel666 (#151040) üzenetére


zsoika
(PH! addikt)

"20 cm szigetelés" Ha nem gyapot ,csak hungarocell akkor hiába 20cm...az csak hőszigetel.
Sőt, mintha hangosítana....amikor a volt szomszédom kutyája ugatott, olyan volt mintha a nappaliban lenne.

(#151042) BBéci válasza Karel666 (#151040) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Annyit írtam, hogy nem lehetsz biztos a jó, vagy jobb hangminőségben. Lutri, ezért próbálgatással kell megkeresni az odaillőt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#151043) Karel666 válasza zsoika (#151041) üzenetére


Karel666
(tag)

http://isotexlap.hu/hangszigeteles/

Nálad valami nagy error lehet. A videón kb 5 cm vastagságú (max 8) dobozt tesznek a hangszóróra, s szerintem hallod, hogy van hangszigetelő képessége. Nem sokkal kisebb a kőzetgyapotnál.
Nálam 20 cm van a falon(grafitos), 40 cm a tetőn(kőzetgyapot).

Ha szeretnél segíteni, akkor a fő kérdést gondolt át. Köszi

(#151044) Karel666 válasza BBéci (#151042) üzenetére


Karel666
(tag)

Azt mondod, hogy nem lesz egységes, igaz? Igazából meg vagyok elégedve, lehet inkább elengedem a dolgot. köszi

(#151045) BBéci válasza Karel666 (#151044) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Részben azt, aztán a hangminőség és a tényleges erő is kérdéses.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#151046) Quetz válasza Karel666 (#151043) üzenetére


Quetz
(senior tag)

Ettől a cégtől sem vennék semmit. Alapvető hangszigetelési elveket sem tartanak be a hogyan szereljük fel videójukban.

(#151047) Dorian válasza zsoika (#151041) üzenetére


Dorian
(PH! nagyúr)

Ne vicceljünk már. Ugye nem gondoljátok, hogy a falakon (és a hőszigetelésen) keresztül hallatszik ki inkább bármi, mintsem az ablakon és a különböző réseken, nyílásokon?

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#151048) Black-core


Black-core
(senior tag)

Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy tv és adott 2db fejhalgató. Szeretném a két fejhalgatón hallgatni a tv hangját. Bluetooth on a tv sajnos úgy néz ki hogy csak egér/ bill. érzékel. Fm transzmittert nem szeretnék használni a minőség romlás miatt. Hogyan tudnám összehozni? :R

Ui.: Mind a 2őn szeretnénk egyszerre hallgatni. :B

[ Szerkesztve ]

"Mikor emelkedik a tét, azt az ember érzi. Így lesz parából kaland és a kölökből meg férfi." "a kényelem a farkasokból is ölebet nevel "

(#151049) zsoika válasza Dorian (#151047) üzenetére


zsoika
(PH! addikt)

Persze egyértelmű, csak eszembe jutott az Én esetem a hungarocellel és a kutyával.
Továbbra is tartom hogy a gyapot falszigetelés hő és hang, míg a hungarocell "csak" hő.....vagy ha úgy tetszik , inkább hőszigetelő. Elég csak megkopogtatni mindkét szigetelést.
Ha most építenék családi házat ilyen sűrűn lakott környezetben akkor kőzetgyapot szigetelést tennék.

(#151050) Gabesz26 válasza Karel666 (#151043) üzenetére


Gabesz26
(senior tag)

"...van hangszigetelő képessége. Nem sokkal kisebb a kőzetgyapotnál". Ez a kijelentés nem igazán állja meg a helyét, egy jól megépített kőzetgyapot, és grafit szigetelés között van bőven különbség. Nem véletlen az sem, hogy ahol cél a külső zajok falon való bejutásának csökkentése, ott (a hozzáértők) kőzetgyapotot alkalmaznak és nem EPS-t (az EPS még akár ronthat is a helyzeten, mert az összefüggő felület, és az anyagszerkezet miatt membránként viselkedik).

Doriannal egyetértek abban, hogy a hang a falszerkezet leggyengébb elemén keresztül fog kijutni a környezetbe, az pedig általában nem a fal lesz.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi haladó szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.