- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
en a 2022-t valasztanam, meg kell nezni oket belulrol, kb mint az lx56, amikor kerestem erositot neztem a 2022-ot. kb ugyanaz valami kis elteres bemenetekben es zona kezelesben volt. de mindent tud es az uj digi vegfok van benne.
7.1 a 9.1 ellen es nincs dts master hi-res, de a vegfok ugyanaz amit onnan lehet tudni, hogy mar tudja a 4ohm-ot.
8 a 7 hdmi ellen es csak 1 kimenet -
cecil
aktív tag
Ha már így felmerült a téma hasonló cipőben fogok járni mint Kimi pár hónap múlva esetleg lépnék tovább az RTia7 + CSia6 + RTia1 szettről.
A kiszolgálás kezdi kicsit túl nőni őket!
Most egy Sherbourn PT-7030 proci + Emotiva UPA700 végfok felel a meghajtásért, de pár héten belül jön a Sherbourn PA 7-150 végfok.
A subom egy REL T1, ez mondjuk nagyon szeretem! Hf kábelek meg ValhallA CuAgSS...
IC-k Fapaci féle Luxor, de ha meg lesz az új XLR-es végfok jönnek a Luxor SE XLR kábelek.Nálam a mozi zene arány 75-25%. Szoba ~25nm.
Hova tovább hangfalak terén... használt jöhet szóba főleg kintről a kínálat miatt... ha cserélek komplett 5.0 csere lesz.
Bbéci néztem a Cantont amit modtál (Vento 890.2 DC) mi a különbség a 890 DC-hez képest? Abból találtam elég jó áron.
-
zoom3s
csendes tag
válasz
#09634560 #63889 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Hát igen valószínűleg az elejétől kéne bontani, csak nem látom hogy hol mert nagyon precízen össze van illesztve és félek hogy széttörök valamit... :-(
Közben ezt a külföldi fórumot találtam nagy nehezen:
De még ez alapján sem tudom hogyan kellene eltávolítani pl. a felső woox elől azt a 3-as tagolású belógó műanyag membránvédőt (vagy mit)Amúgy most eresztettem rá egy ilyen tesztet:
És azt tapasztaltam hogy hallom még a 18-19 khz-et is rajta keresztül.
Mikor kezemmel letakarom a 2 colos magasat akkor elhalkul, viszont ha a kis sarokba levő, fényes 1 colos piezo-t akkor semmi különbséget nem hallok. Ez miért van?
Olyan magas frekvencián már nem annak kéne szólnia? Megsülhetett mind2 hangfalban? Vagy csak dísznek van benne? Mondjuk leírás is említi mint aktív elemet. -
Teng
aktív tag
Még szállítási díj áfa+vámmal is jó áruk lenne
ES250P erre pályáznék, megpróbálok kinti ismik által intézni valamit hátha... -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #64036 üzenetére
Ha szigorúan alapterület alapján ajánlanék Kiminek hangdobozokat, akkor az előbbiekből a JBL LS80 mellett nem maradna versenyben egy sem. Az a 2x2 db 20 centis mélysugárzó tisztességesen megmozgatja a levegőt és a nyomókamrás, tölcséres magassugárzó sem piskóta.
Hasonló méretű és hangszórókészletű a Canton Ergo 690 DC és talán egy picit zeneibb hangú. Magamnak inkább választanám a Vento 890.2 DC-t de az jóval drágább, ORKAN VIII kategória.
Szerintem ezek mindegyike passzolna a Denon AVR-4810-hez. -
gyurczy
őstag
BBéci: Én is így okoskodtam. Orkan a minimum, de a front pár karcolja a millát, és sehol a center és a hátterek.
bajnokpityu: Nyilván ki kell fogni, illetve használt volt a preferált. Sztem 248 2000€ alatt/körül fellelhető, center/háttér 600-600€. Kis kivárással, szerencsével összejöhet 3000€ körül, azaz beférhet milla alá. A 247 valóban soványka ekkora térbe. kon6=Ikon6?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #64032 üzenetére
az a baj,hogy 70nm-re már a megfizethető 24x, tehát a 247, biztosan kicsi lenne. 248at nem álltam, 249 meg újonnan 1.2 vagy 1.3listaáron. 70nm-re meg inkább ezt kéne, sztem. 249,241,243 szett tényleg kijöhet millából használtan?
egyébként tisztán mozira én is inkább aurumból vásárolnél,mint elacból. szitnén drágább,mint amit sztem Kimi rászán.
viszont az emlegetett kon6 5.0szett sztem már jelentős előrelépés lenne (ha bejön) a polk után.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #64032 üzenetére
Nagyjából egyetértek. Aurumból inkább 2 millió lenne egy szett, mivel hatalmas a szoba, nem tehet be pöttöm hangdobozokat. A WOTAN mélysugárzói 135 milliméteresek, szóba sem jöhet kisebb, mint az ORKAN, esetleg a PLATINUM M50.
Amit még fel lehet venni a listára: DALI IKON 7, JBL LS 80, Focal Chorus 800-as széria. Ezek különböző karakterűek, egyéni ízlés alapján leget választani közülük. -
gyurczy
őstag
válasz
kimi02 #64025 üzenetére
ELAC 2xx-ből egy 5.0 már igencsak jó cucc, kint volt nemrég eladó 2-3000€ között, ha jól emlékszem. Én az új Quadral Platinum sorozatnak is adnék egy esélyt, még újban is. Stream - mint importőr - szerintem tud jó árat mondani. Aurum is jó, de abból ami méretben neked jó lenne, abból az 5.0 bőven milla felett lenne.
-
Csabroncka
addikt
Én egy kicsit sokalltam a "saját" pénztárcámhoz ezt az árat, de csak ajánlani tudom. Igazi belevaló pioneer, és ahogy olvastam nem finomkodik a mélyek terén, odacsapja a placcra rendesen. Nekem az LX 60-om hangja nagyon bejött a Zensorokkal. Mind dinamikában mind mély és magas terén nekem tetszik(meg pár kevésbé kritikus embernek is
). Mivel ezek 2007-es modellek igen masszívra sikerültek az új szériákhoz képest. A távnak kiváló a fogása, strapabíró (gyerek
) igaz nem világít, és nincs 3D, de csak ajánlani tudom, főleg ha faragni is tudsz az árból.
(az viszont igaz, hogy hangdoboz is kell mellé, hogy megmutassa valóban mit is tud...
)
BBéci: már megint kóbor kutyákat hajigáltál volna
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #64000 üzenetére
Egy centivel sem lőttem túl a célon, én úgy látom, telibe trafáltam.
Azt érzékeltettem, hogy azt a 30-35000 forintot sokkal értelmesebben is el lehet költeni, mint valami szutyok hangdobozszettre. Mi értelme van kidobni egy csomó pénzt olyasmire, ami semmi élvezetet nem nyújt, csak bosszúságot, kellemetlen perceket, órákat. -
devil-k
nagyúr
válasz
Őszinte választ kértetek, BBéci megadta.
Most inkább hazudjon?
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #64016 üzenetére
Nem milliokra gondoltam , használt jöhet számításba.
Csak azért kérdeztem , hogy mi lenne az a kategória amire már érdemes cserélni.
Ha találok használtba. -
bankjob
tag
válasz
Sefter #64006 üzenetére
Ebben teljes mértékben igazad van, de ha valakinek ez a munkája vagy csak segíteni akar a másiknak, akkor segítsen, ha pedig nem akar, akkor ne is írjon. Sok fórumtárs le tudta normálisan írni a dolgokat bele értve téged is.
Pedig nem nekem adtál igazat, de normálisan le írtad a véleményed és ezzel nekem nincs semmi problémám.PEACE
-
vanadis
csendes tag
válasz
Oldfighter #64011 üzenetére
A TV-n Hang Ki/külsö hangszóró (opt/HDMI) -t kapcsoltam es az ARC mód-ot bekapcsoltam. Még van egy menupont: DIGITALIS hang KI, itt PCM-e vagy AUTO-t lehet valasztani. de egyikkel sem jon meg a hang.
Ezen bealltasok utan kell ujrainditas stb? -
Teng
aktív tag
És szerintetek
~20ezerrel többet megér a Pioneer VSX-LX70 (170e ) a Pioneer SC-2022 höz képest?Mert a héten már meg akarok állapodni, a szutyok tesztek kutatása közben rábukkantam és szó volt róla hogy az LX még durvább mint az SC széria
-
Dexar007
veterán
válasz
Sefter #64006 üzenetére
En elolvastam,es vissza is olvastam. Ettol fuggetlenul feltettem a kerdesem,amire jott is normalis valasz.A gond azokkal van,akik csodat varnak ennyi penzbol.En nem tartozok kozejuk,csak a tv hangszoroit szeretnem levaltani (st50).Hogy "szakmai füllel" mit kap ennyi penzbol az ember,az megint mas kerdes,kb olyan szinten van mint amikor az ember 100 ezerbol akar normalis tv-t venni.
Nekem bot fulem van,teljesen kimeritenem a penzkidobas fogalmat,ha tobb szazezres rendszert epitenek otthonra.Mindezt ugy,hogy tobb hetig hasznaltam a geniusom "forditott helyzetben". Azaz a front ,,left-right" hangszorok fel voltak cserelve. -
kimi02
őstag
válasz
daniel2121 #64010 üzenetére
Polk RTI A7-es szetthez képest mi lenne jelentős előrelépés ?
Denon 4810-es erősitőhöz lenne.
Normális keretek között. -
tomic
addikt
válasz
Sefter #64002 üzenetére
Igen,relatív nem kerülnek sokba. A hangjukra nagyon kíváncsi lettem volna. Sokan mondják,hogy zenére jobb talán az Ikon, Viszont mozira a Lektor.
Viszont most van eladó Mk5,és egy center is. A center itt is ritka használtan.
Ezért is kérdeztem,hogy érdemes-e belevágni egy cserébe. 30nm alatt lenne csak kérdés milyen lenne a lektorhoz képest.
Lektorom most egyébként átesett egy Hivox féle beavatkozáson. Így még inkább érdekes a szitu.Z_A_P Ezek szerint azért érezhető lehet a különbség a két típus között. Méretre sem egyformák.
Súlyban meg duplája a Lektor az 5-nek. -
vanadis
csendes tag
Sziasztok, ide is elküldöm, hátha tudtok segíteni.
LA660s TV hangját szeretném Marantz HM-ra (2013-as modell) kuldeni es egyenlőre a két fronton hallgatni (más még nincs csatlakoztatva). ARC-vel csak egy HDMI kábel kell. Csatlakoztatás OK, látom a HM set up menüjét a TV-n, ha a TV 1-es ARC HDMI bemenetét választom. Set up-ból kilépve nagy Marantz felirat. Ha visszaváltok kábel bemenetre akkor jön a TV adás de hiába váltok a Beállitásokban Külsö hangszóró/HDMI ARC -ra a hang nem szól az erősitő TV audio bemenetén (és máshol sem). az Erősítőn a "HDMI kontrol" ON-ra van állítva. Van ötletetek? Másik kábellel minden ugyanígy történik.
Köszönöm. -
Sefter
veterán
válasz
bankjob #64004 üzenetére
Valahol azért jogos a beírása, mivel két naponta jön valaki ezzel a kérdéssel, hogy mit vegyen egy - gyakorlatilag - sub láda árán.. Ha elolvasnátok az 1.hsz-t akkor kiderülne mi a minimum ajánlott rendszer, ez alatt egyszerűen nincs házimozi, csak pc-s hangkeltő meg bögre-szett amivel itt nem foglalkozunk...
A 10. ilyen kérdés után Neked is a szőr állna a hátadon szerintem
Egyébként nem tűnt sértőnek, hogy finom pezsgőt ajánlott... -
bankjob
tag
válasz
Én nem foglalkozom az ilyen emberekkel. Biztos itt éli ki a gyerekkorát (haha). Hasonló jelenségeket, mint Béla én a levesbe szoktam látni: gyökér formájában.
A többieknek viszont köszönöm, amit be linkeltek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby rádiós topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- IBM THINKPAD T21 2647 retró notebook eladó
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest