-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #73299 üzenetére
akkor ott és úgy jó ahol van, ugye kb?
ahová a tiédet is tettük amikor athoztad.
sajnos csak oda tudom tenni.
de majd ha megjon a tv alá a polc akkor úgyis le lesz szedve minden mert a szekrény lábát is kicserelem kisebbre akkor kiprobalom a másik oldalt is.
csak az a baj hiába lesz esetleg ott jobb nem tudom ott hagyni mert ugye az már a hálószoba ajtó előtt lenne
nah de majd meglatjuk ha pakolászom, hogy mi változik.
mert mint itt korábban is írtátok a centernek nem a legjobb hely két polc között, igy az felmegy a tv-s szekrény tetejére kap egy "fél dobozt" amin a tv lesz majd "benne" meg a center így szabadon lesz az eleje.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #73304 üzenetére
Ja, értem. A luktávolságra gondoltam, ami a ferde elhelyezéssel messzebb kerülhet a faltól.
Ennél egyszerűbb és célravezetőbb, ha messziről kerüljük azokat a szubládákat, amiken nem a hangszóróval azonos oldalon helyezkedik el a reflexnyílás.
Vagy zártat kell választani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaki1986
tag
Mivel a JBL ES 250 már nem kapható (csak májustól, és nem akciós áron), ezért végül a választásom egy Proson Rumble R12-re esett. Igaz, túlléptem az előre meghatározott keretet, de remélem nem fogom megbánni
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
devil-k
nagyúr
Létezik olyan szoba, ami minden feltételnek megfelel vagyis ideális? Mert elég nagy dolog szerintem, főleg úgy, hogy általában a mozizásra szolgáló helyiséget más célból is használják.
(Eltekintve a direkt erre a célra létrehozott moziszobától)
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
szaki1986
tag
Nos, mint kiderült várni kell rá 2-3 hetet.
De most már kibírom vhogy .Majdnem elcsábultam az R10-esre (mivel azt tudnák most szállítani), de győzött a türelem
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #73310 üzenetére
Kezdésnek inkább 1-és 2 óra közé, más szóval: 60-65 %-os állásba ajánlott állítani a szubláda hangerő potméterét. Később ez módosítható. Az 50 %-nak semmi értelmét nem látom.
(#73318) szaki1986
Ugye csak a rajzon látszik úgy, mintha a sarokba tennéd a jobboldali hangdobozokat, a valóságban nem vetemedsz ekkora baklövésre?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz szaki1986 #73318 üzenetére
Nem vennék rá mérget, hogy 20m2-re jobb az R12 mint az R10.
A kanapé ne középen legyen szerintem, valamivel inkább hátrébb.(#73319) devil-k: Egy 15m2-es hálószobában nem sok variálási lehetőségem van, elég szélmalomharcnak tűnik jelenleg, de majd próbálkozom.
[ Szerkesztve ]
-
szaki1986
tag
Ez egyenlőre még csak tervezés szinten van, szóval odahelyezem őket ahol jól fognak szólni . Szerencsére nincs nagyon bútor, ami megkötné az elhelyezést, ezért tudom távolabb helyezni a hangfalakat a falaktól.
(#73321) Tamoo:
Szóval lehet jobban járnék az R10-essel? Még meg tudom változtatni a rendelést.
Csak mivel a legtöbben azt írtátok, hogy mélynyomóból nem árt a nagyobb, ezért gondoltam, hogy akkor meglépem az R12-est.
A kanapét azért raknám oda ahova, mert a 46"-os TV-t nem szívesen nézném 2,5 m-nél messzebbről. De persze még ez is képlékeny. Beköltözéskor fog kiderülni, hogy minek hol lenne az ideális helyehttps://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
BBéci
legenda
válasz szaki1986 #73323 üzenetére
Eszedbe ne jusson R-10-re módosítani. Nappalim nem sokkal nagyobb, 22 négyzetméteres és tapasztalatom szerint a 30 centisek nyújtották a legnagyobb élményt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Játékos #73324 üzenetére
Terjengős. Nyilván nem annyira mint előtte a reflexes ugyanitt, de képességeihez képest durván terjengős. Liszinél hallgattunk pár szubot hétfőn.
(#73323) szaki1986: Nem tudom. Nekem 15m-en nem volt jó a 30-as reflex. 20-ra lehet már más... De én inkább nem is adok már szubos tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Használati utasításban szerepel bemérés előtt az 50%-os hangerő. Ha ezután -12dB-t tesz a rendszer a sub-ra, akkor kell lejjebb csavarva újra mérni, ha +dB-t ad hozzá, akkor lehet feljebb.
Nálam 50%-os potiállásnál -6dB-t állít be a rendszer, ezt 3-mal növeltem, így jobban tetszik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gaben360
senior tag
Ti milyen hangerőn moziztok,hogy minden mínuszakárhány decibelen van?
Nálam mindent pluszba kell tenni,mert különben tekerhetem a hangerőt......sub -10db?? Nem is hallanám,hogy van sub.(bár most éppen nincs subom)Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #73327 üzenetére
Minek a használatija írja ezt? Erősítőé?
Gondolj bele, van egy 600 wattos erősítő a szubládában, aminek a felét sem használod ki? Az miért jó? Patice logout cikkében is 60-65 % olvasható: [link]. Ugyanez a saját tapasztalatom.(#73330) Gaben360
A leghangosabb jelenetekben felmegy 120 dB-ig, ezt műszerrel mértem, nem telefonnal.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Igen, a Denon használatijában van.
Miért jó feltekerni a potit, ha aztán a bemérés -12dB-re (mert tovább nem tudja) lehúzza?Gaben360:
Szerintem a megszokottnál is hangosabban mozizom. A szoba nem nagy. A beméréskori dB értékek front oldalon -8-9dB körül vannak (sub -6-ról módosított -4,5-en) surroundok -6 körül.ricsik:
Dehogyis, a bemérés után az erősítő által módosított dB-ekről beszélek.
Hangerő film esetében -10 körül szokott lenni. -20-25-ön tévét szoktam nézni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Május június.
-
Rebell
senior tag
Szevasztok,
mivel a múltkor kaptam a fejemre,hogy mit akarok az Onkyo TX NR 616-os erősítőmmel, Dali Lektor szetthez, arra gondoltam, hogy mi lenne ha vennék egy Pioneer Sc-Lx81 erősítőt.
Vélemény a vasról? Passzolna a Lektor szetthez?
Döntenem kell, hogy elöször hangfal vagy erősítő csere legyen.
üdv.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #73333 üzenetére
Az SVS SB13-Ultra hangerő szabályzója 0 és -100 dB között állítható, Patice szerint -4 és -6 között volt ütős, én inkább -10-re tettem.
Nagy ívben letojom, mit állít az erősítő önbemérő EQ-ja, ha egyszer úgy halk a szubláda. Ezt hangnyomásmérő műszerrel szoktam ellenőrizni és éppen csak 1-2 decibellel szoktam hangosabbra venni a frontoknál. Alighanem azok a gagyi mikrofonok nem pontosak szubbasszus tartományban.
Tartom a véleményemet, mely szerint butaság nem kihasználni a szubláda erősítőjének teljesítményének felét. Akkor tényleg minek a 600 meg 1000 watt?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Játékos
addikt
Alapvetően nem kötekedni szeretnék, de a nagy számok törvénye alapján itt is van kivétel!
Nekem a Thunder potija még felesen sincs! Mégpedig azért, mert ha adok neki, akkor le kell venni az erősítő kimenőjét, és így halkan kikapcsol a sub! Kb. 2/5-öd hangerőre van tekerve, és a bemérője -2 dB-re tette, ehhez képest én megdupláztam, és +4-en van jelenleg. Itt már azért bekapcsol, ha halkan hallgatom is (gyerekek fektetése után), és az én fülemnek így a legjobb általában!
Ha nagyobb erősítő, és erősebb hangfalak lennének mellette, akkor persze több erő kellene neki, de majd egyszer...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Dorian
félisten
Azért kellett a 600W, mert azt mondtátok, hogy zártakhoz kell annyi
Nem mindegy, mekkora teret kell beszólnia. Nálam a mostani elrendezésnél a kanapénál, sőt, ülő magasságban koncentrálódik a hangnyomás (nem csak a sub, általában), ez így tök jó, mert brutál hangerő sem annyira szomszédölő. Így a kapcsolódó konyha-előtér lég-m3 kevésbé "számít bele"
Egyébként nem gondolom, hogy olyan rosszul mérne a mikrofon: hallásra is megállapítható. Sőt igazából csak az számít. A bemért értékhez képest +1,5 és +3 közt ingadozom: koncerteknél a +3 már kicsit soknak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Játékos #73342 üzenetére
Na, ezért nem szeretem az automatikus bekapcsolást, inkább odamegyek és megnyomom a gombot, akkor szóljon, amikor én akarom. Inkább eret vágnék magamon - hosszában - mint kihasználatlanul hagyjam a szubláda erősítő teljesítményének felét, kétharmadát.
-
gorbep
senior tag
Azt hiszed, ha a szubon felveszed az erősítést, a z AVR-en meg lejjebb veszed a jelszintet, akkor az erősítő többet dolgozik? A sugárzó tekercsére kimenő jel pont ugyan akkora, csak ráadásul lerontod a jel/zaj viszonyt....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
bajnokpityu
félisten
-
spiky03
veterán
válasz Gaben360 #73330 üzenetére
Nálam -4 db környékén vannak a frontok meg a center, a hátsók -2 dB-el, ha jól emlékszem a szubot meg már leírtam itt korábban.
DD filmeket, sorozatokat -35 dB-en nézek, ha DTS, vagy HD hangokat azokat meg -40 dB-en szoktam.
Persze volt már olyan pl a Thor 2-nél meg a Vasember 3-nél, amit magyarul néztem az asszonnyal, hogy a center hangját felvettem 0 dB-ig mert az halk volt.
Nah meg ha úgy van keverve a film, hogy a többi csatorna is halkabb akkor azért adok rá egy kis hangerőt.Mi így mozizunk.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest