- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Most azt nem akarod elhinni, hogy létezik olyan sztereó, ahol maxra csavart potival sincs különösebben hangos súgás/alapzaj?
A másik:
Ha nem is tökéletesen ugyanazt adja, mint a közvetlen végfok bemenet, de ettől még sokkal-sokkal jobb a hangja, akkor nem értem a problémát. Mondjuk enyémben csak passzív előfok van, relés bemenetválasztás és egy poti. Csak moziért én sem csinálnék ilyesmit, de sztereó zenén nagyon kijön a különbség. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #133297 üzenetére
Természetesen ha jobban tetszik úgy, hogy átmegy az erősítő elő fokán a jel végfok üzemmódban is, akkor úgy kell használni
Ahány ember és ahány rendszer, annyi megoldás lehet, a lényeg, hogy neked tetsszen a végeredmény -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #133296 üzenetére
mert érted, ha az előfoknak minimális a saját hangja, és inkább csak zeneiséget, lelket visz a hangba, akkor azt miért ne használjuk mozin? szvsz a jó előfok hasonlít a jó subra. csak a hiányát érzed. ha csak egy pici fűszert visz a hangba, attól még simán egységes maradhat a hangzás.
végfokból is vannak olyanok, amiknek elég erős sajáthangjuk van, azoknál ugyanúgy szivás lehet a rendszerbe illesztés.
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #133294 üzenetére
Végfok bemenet elvileg ugyanazt az eredményt kellene, h adja mint a hangerőszabályzó maxra tekerve, ahol a teljes jelerősség átmegy. - nem feltétlenül
Ez csak akkor igaz, ha a hangerőszabályzó nem más, mind egy "mezei" potméter. Amennyiben viszont egy ez digitális áramkör- a mai korszerű AVR-ek és sztereó erősítők esetében ez van, akkor hangminőség szempontjából jobb, ha végfok módban a bemenő jel teljesen kikerüli a hangerőszabályzó áramkört. -
bajnokpityu
félisten
oké, tehát van egy maximális hangerőnél alapzajos előfokod. nem maxra kell tekerni, hanem oda, ahol ugyanaz a hangerő, mint a többi csatin, hogy ne kelljen sokat erősítenie, gyengitenie a procinak, és így az előfoknak se.
körültekintően, hozzáértően eljárva jó megoldás, amit Dorian írt, én is igy használom a sajátom. (kivéve a max állás)
Dorian: nem feltétlen igaz igy. számtalan előfok kapcsolás létezik, ahol az előfok után magasabb (akár jóval) a jelszint tökre feltekerve, mint előtte. Amit Te irsz, az legfőképp a passziv előfokokra (magyarul potméter) igaz.
robi-k
és ezzel se értek teljesen egyet. szintén nem feltétlenül rossz, ha átmegy az előfok erősítő áramkörein is a jel. Oké, jelzaj viszony garantáltan romlik egy kicsit, de az előfokot se csak azért használjuk, hogy jelforrást válasszunk, hangerőt állítsunk, hanem, hogy mintegy kondíconálja a jelet, és a fülnek tetszetősebb eredményt adjon.
-
Dorian
félisten
Jó, hát normális minőségű sztereó erősítőt kell használni.
Most is így használom a rendszerem.
Végfok bemenet elvileg ugyanazt az eredményt kellene, h adja mint a hangerőszabályzó maxra tekerve, ahol a teljes jelerősség átmegy.Nemir Ombe:
Szerintem végfok bemenet léte alapján választani sztereó erősítőt, az a sokkal nagyobb kompromisszum. -
tomic
addikt
válasz
liszi70 #133289 üzenetére
Kártyát mára az ég világon nem találsz már hozzájuk.Még az Arcam sem tud neked küldeni. 3D-s kártyákat régebben lehetett venni külön, és egy szoftver frissítéssel otthon telepíthető volt.De mára elfogytak.
Volt 600-om, én ez miatt adtam el. Vettem egy UDP411-et amin ugye csak egy hdmi kimenet van és sehogy nem tudtam kikerülni az erősítőt. Előtte egy 103-as OPPO-t használtam amin két kimenet van és ott szét tudtam választani a jelet,és nem is volt semmi döccenés.
Szóval ez egy hardver "szegénység" az Arcamtól. -
-KP-
addikt
válasz
Dorian #133286 üzenetére
Szerintem meg annak nincs értelme, amit te mondasz. Én egyébként kipróbáltam ezt a felállást. maximumra tekerve a sztereó erősítő hangját hangos súgás/alapzaj. te magad is kipróbálhatod, fogj egy akármilyen sztereó erősítőt, kapcsold be és kapcsold be a forrást, aztán tekerd fel maxra a hangerőt. de ne szóljon semmi.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #133286 üzenetére
Pedig van értelme .... sokkal kevésbé "szól bele" a hangba, mintha át kell menni a jelnek az előerősítő, hangerő és egyébb "áramkörökön" .... plusz érdemes nézni az "arányokat" is egy pl. 300e-es AVR-hez nem biztos, hogy érdemes egy 100e-es sztereót tenni, mert lehet hogy csak "más" lesz, de nem jobb ....
-
tomic
addikt
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
Annyit hozzáfűznék az előttem ajánlók hsz-hez,hogy tényleg kiváló erősítő a 600-as de van egy nagy hibája amit rendszerint senki sem említ.
Mégpedig az,hogy nem tudja a kadencia helyes jel továbbküldését.Tehát ha a lejátszódon csak egy hdmi kimenet van, és kénytelen vagy átküldeni rajta mind a kép,mind a hang jelét akkor bizony a kép döccenni fog.
Ezért ha a 600-as mellett döntesz én mindenképp a 3D-s verziós hdmi kártyával ellátottat venném meg csak, mivel ott ezt a hibát javították.
A 450-el viszont semmi probléma sincs. -
Vicarious1
aktív tag
Vajon részletező képesség és térleképezés (sztereo és mozis) szempontjaiból hogyan viszonyul egymáshoz az Onkyo RZ sorozata (RZ800 ,900 ,1100) és a Marantz 7000-es sorozatú (7009, 7010, 7011) erősítői? Tapasztalat esetleg?
-
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #133285 üzenetére
Szerintem meg sok értelme nincs olyan sztereót keresni aminek van main in/amp in bemenete. Tökéletesen működik sima sztereó erősítővel is, hangerőt a sztereónál egy fix -célszerűen max- állásban beméretni az AVR-rel. Egyetlen egy hátránya van: zenehallgatásra válás előtt lejjebb kell venni a hangerőt.
-
Pepszi
tag
-
Kroland25
tag
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
Hello!
+1 az arcam mellett!!
Én lx 76-ot cseréltem arcam 600-ra..Volt szinte az összes kategóriàból nàlam pioneer..Egyedűl az lx 90 susano amit kipróbàlnék az arcam 600 mellett!
Ha nem kellenek a ficsörök és hasonlók akkor egyértelműen arcam..egyszerű kezelhetőség megjelenés..
Nàlam közel 40nm a mozi focal rendszer utàn kötve de mint mozin mint zenén megàlja a helyét!! -
dota1
aktív tag
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
+1 az arcamra. Nekem egy régi avr300 van most, előtte sok minden megfordult már nálam, de hang tisztaságban talán a denon 3802 tudott hasonlót. Sztereón analóg bemenetről számomra ez az avr a best eddíg. A mozi produkcióról sokat tudnék beszélni. A nálam járt onkyo 906, yami 2600 efektesebb, kirobbanóbb mozit csinált, de az arcam- ra azt mondták a haverok, hogy igazi nagymozis lett a hang, jóval nagyobb térérzettel. Visszatérve el se tudom képzelni mit művelnek a HD-s nagy arcamok, most én is a 600-ast szemeltem ki, de előtte még hagfalszett csere lesz nálam.
-
Squirrel
őstag
válasz
Nemir Ombe #133280 üzenetére
Igen, az Oehlbach Air Blue-t írtad a múltkor, de az már nincs. Pedig jó áron volt
-
Perzeusz
tag
Olvastam Pepszi óhaját a muzikálisabb avr kapcsán.
Én meg nemrégiben kezdtem el gondolkodni, hogy kipróbálnék egy sztereó vasat is a rendszerbe kötve. Ez tényleg negatív hatással lehet a mozis összképre?
Én avr csere nélkül szeretnék jobb sztereót. Mennyire járható út a külön erősítő? És hogyan kell összekötni őket? Mondjuk, most még nem aktuális, de valamikor csak az lesz. -
Nemir Ombe
addikt
-
Squirrel
őstag
válasz
liszi70 #133277 üzenetére
Nem adják csak párban a front kábeleket...Persze, hogy jobb lenne ugyanolyan a centerhez is, csak azért a Real Cable ha nem is volt eszméletlen drága, de olcsó sem, hogy a fiókban pihenjen a másik darab. De ok, center még megoldható. És a hátterekkel mi a helyzet? Pontosan, 2x igen sok méter, és a különbséget is nehéz észrevenni...
Közben megtaláltam, Nemir fórumtárs linkelte azokat a kábeleket majd egy hónapja.
-
válasz
Squirrel #133276 üzenetére
"center és surround hangsugárzók kábelezésénél mennyire kell törekedni, hogy passzoljon a frontok kábeléhez?"
Center esetén mi az akadálya, hogy egyforma legyen? Ez a te rendszered esetén nem lehet probléma, tuti meg tudod oldani az egységességet. Legyen egyforma, és ezzel okafogyottá teszel minden ezzel kapcsolatos találgatást, elméletet, meg placebo-tapasztalatot
Engem zavarna, ha nem lenne egyforma, de ez inkább tudati, mint valós hangi alapú. Nyilván sok mindentől függ, a rendszer kifinomultságától, a füled érzékenységétől, az akusztikától stb. stb. stb. Legyen egyforma, oszt' kész.
Szörrand esetén nehezebb a kérdés, nagyobb a hossz, emiatt több az ár, a különbségek sem olyan egyszerűen dekódolhatók........
-
Squirrel
őstag
Szerintetek center és surround hangsugárzók kábelezésénél mennyire kell törekedni, hogy passzoljon a frontok kábeléhez? Elől most Real Cable 3D-TDC-m van, a centerhez és hátsókhoz keresnék valamit. Korábban valamelyik kedves fórumtárs ajánlott Oehlbach kábeleket valamelyik német webshopból elég rendesen leárazva, azokat nyugodtan megvehetem? Vagy itt is illene hallgatózni?
-
válasz
BBéci #133272 üzenetére
"a proci/végfok, de az húzós, mert csak az összekötő kábelekre kiadhatsz pár százezer forintot"
Még szerencse, hogy nem te vagy az egyetlen, akinek ez ügyben figyelembe veszik az ajánlásait. Kapásból 3 embert mondok, aki legalább olyan jó hangminőségű IC-kábelt tud ajánlani töredéke áron, mint te.
-
-KP-
addikt
Elac FS 207A-ról valakinek tapasztalat? Mennyi lehet a reális ára, amit még megér?
-
BBéci
legenda
-
rootmin
tag
válasz
BBéci #133261 üzenetére
Emotiva előfok / végfok páros hogy viszonyul hangban az Arcamhoz képest szerinted? Előbbit még nem hallottam, de nagyon jókat olvastam róla user / szakértői oldalról is. Nálatok volt teszten mindkettő ha jól tudom, azért kérdem.
(Ár /érték viszonylatban jobb az Emo, nem?
Az is lehetne alternatíva, bár használtan még nem nagyon vannak... Csak be kell ásni a rack mélyére, mert csúnyák szegények)
Csak IC kábelekre több százezer, főleg hogy ideálisan kis távolságra kell, ráadásul XLR, durva túlzásnak érzem.
Egy Neutrik csatlakozókkal szerelt Klotz/Belden kábelnél drágább szettnek reálisan nézve sok értelme nincs... SzerintemAz meg pár ezer / darabnál megáll.
(Olvasom a topicot, látom hogy valakinek a forraszanyag is számít a PCB-n. Ez mindenkinek szíve joga, viszont ezzel a szemlélettel (legyen bármilyen "extremitás") ne riasszunk már el másokat, azt sugallva hogy kötelező, mert anélkül nem kap igazán jó hangot.) -
Perzeusz
tag
válasz
adamsfamily #133268 üzenetére
Csak nem indul ki belőle újból egy vita?
-
-KP-
addikt
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
Hallgasd meg. Én arcamot nem hallottam eddig, csak Anthemet. Ezekkel nem nagyon tudsz mellényúlni szvsz. Esetleg egy HT bemenetes sztereó erősítő is megfelelő lehet a célra. Pl. Musical Fidelity, Creek egyes típusai. Nem írtál keretet de még egy Linn Majik DSI is jó lehet a célra. Némelykor elég jó áron ki lehet fogni használt darabokat.
-
A topikot kitakarítottam.
Legyetek szívesek szakmai témában értekezni.Köszönöm.
Ha nem törlök egy vitát ami elfajul, nyugodtan lehet a modkerbe is írni, emiatt van. Én se tudok 24 órában itt lenni.
Pepszi:
A sztereó részt végfokold ki -
mettek
addikt
válasz
BBéci #133257 üzenetére
Nem a jó minosegu zene miatt valtok. Egyip érv az airplay mert apple music-rol hallgatok zenét....ezert sem nagyon hallgattam eddig az onkyon mert kábelezni nem szeretek, nem vagyok audiophile hallgató.
A másik érv a talán jobb mozi hang, a jovobeli 4k, hdr mert ezt a tv is tudja.
-
Pepszi
tag
Ha pio Lx76 helyett szeretnék olyan gépet, ami moziban hasonló karakter, de sztereon jobb (rock, metal), akkor ezek közül melyik nyerő: arcam 600, arcam 450, anthem 710, denon 5200, vagy esetleg proci/végfok?
-
mettek
addikt
válasz
arcitec #133254 üzenetére
Arra nincs lehetőségem. Postázást kértem, avx-es eladótól. Újen ez a kategória 500k ami már sok igy boltba nem megyek fel megnézni ezeket pláne pécsről.
Onkyoval alapvetően elégedett voltam de hianyzott a vezetéknélküli zene lejátszás. Illetve gondoltam feljebb lépek kicsit és ezt a Marantzot mindenhol dícsérik. Jo vételnek tűnik de gondoltam rákérdezek hátha tudtok valamit javasolni.
Amugy forgalmaznak Onkyot de lehúzta, azaz azt mondta hogy neki nem tetszenek es a marantz jobb mozit tud. -
-
mettek
addikt
Sziasztok.
Eladtam az Onkyo 818 vasat és keresem az utódot. Keret 300K és 95% mozi. Hangfalak Quadral argentum 470 szett, pb12 nsd sub.
Amit kinéztem az egy Marantz sr7010 315ért újan. Ennél lenne jobb alternatíva? Lényeges hogy legyen benne bluetooth, airplay is mert ha zene akkor ezen menne.Gondolkodtam még az Onkyo rz800-on de egy hifi üzletben azt mondták hogy a legkisebb 5011 marantz jobb mozit csinál mint az onkyo. Valóban jobb?
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #133238 üzenetére
Az első találkozásom az ALR Jordan-nel még annó a Merlinben volt. Kellett valami nem túl drága a HM Prison Service által meghekkelt, átalakult, elkínaiasodott JPW helyett. Az akkor hallott Entryk hasonlóak voltak, mindent szépen ügyesen elzenéltek, csaltak persze, de a Sonatahoz hasonlóan nagyon ügyesen és alig-alig feltűnően. A térleképezésük azért más, kicsit jobban odamutatok a térben a hangszerre jellegű, de nem tolják túl ezt sem, nem ilyen szupermonitor jellegűek, a tónusuk is kicsit világosabb, de egyáltalán nem könnyűsúlyú még a kisdobozoknak sem.
Aztán találkoztam még néhányszor Entryvel, kisebbel-nagyobbal, centerrel is, és őszintén szólva nagyjából mind ilyen volt, kortól és mérettől függetlenül. Szerintem azóta is ugyan az a műanyag membrános vagy ezer éve kitalált E.L.Jordan féle konstrukcióra épülő hangszórókat használják. A Note-hoz sose volt szerencsém, az valahogy drága volt. A Kürthy Tamás féle Merlin utód, az AnalogAudio elvileg forgalmazza, de én sose tudtam azzal a bolttal zöldágra vergődni.
A legjobb jelző rájuk, hogy sokáig hallgathatók. Ha szétszeded gondolatban a hangjukat, akkor van olyan, ami ebben jobb, meg abban többet mutat, de egészben meg a Jordannal bármikor van kedvem zenét hallgatni - gondolom ez ismerős érzés Sonata után. Egy barátom vett annó még egy centert az 5.1-es házimozijához, aztán épített nagyon komoly rendszert, de egy költözés után úgy alakult, hogy a Kenwood 5050-es ős HM receiverjére csak a Jordan centert tudta ráköni, és így is maradt vagy másfél évig a cucc, ez volt sztereóra.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Vikthor #133209 üzenetére
Képzeld Viktor amikor cserélni akartuk az ülőgarnitúrát én is az ektorp felé hajlottam (kényelmesnek tartottam), aztán mivel marhára nem vagyok pénzel felkavarva, inkább a normális minőségű használt felé!
Végül ikea bőr älvros lett! hát ez a fotel azóta is a kedvencem, sokkal kényelmesebb, mint az ektrop...
-
jeni
félisten
válasz
devil-k #133236 üzenetére
Hello!
Lehet,hogy az összefoglalóban levő meghatározás értékek alapján nem elfogadható?
Ugyanis a középkategória - felsőkategória ha ezt veszem figyelembe akkor a Denon X2300 (akciósan 200000Ft) szinte már annak tekinthető?
Lehet,hogy a majdani vitákat elkerülendő újra kellene az egészet valahogy pontosabban besorsolni?
Természetesen egy ilyennel nagyon boldogan el lennék ha lenne arra pénzem.
Ha nagyon sürgős lenne egy erősítő vétele akkor az Onkyo SR444 (7.1,Atmos,HDMI 2.0,HDcP 2.2,stb...) ami ha igaz akkor az már haladó kategória,igaz ha az árat veszem figyelembe majdnem a belépő kategória is lehetne. Az olcsóbb Onkyo SR444 megvétele azért tart vissza mert abban nincs composite videó.
MM-ben 108000Ft.
Ezeket ha külföldi szemmel nézzem akkor biztosan másképp kellene értelmeznem. -
Ear001
addikt
Roydot HM erősítővel inkább ne, elég kínos produkció lenne. Viszont a Standart és a JPW Sonata mellé bedobnék még egy márkát, ami hasonlóan főleg zenére remek, az ALR Jordan. Időnként felbukkannak használtan is, és óriási előny, hogy már center sugárzók is készültek belőlük.
Az pedig, hogy a magas nincs fülmagasságban, gyakran tervezői szándék. Egy csomó hangszórónak nem pont szemből, hanem kicsit oldalról sokkal egyenletesebb a frekvencia átvitele, egységesebben szól a doboz. A be vagy kiforgatással is döbbenetesen át lehet hangolni a dobozokat. -
"Ha pedig tényleg sületlenségeket ír és kijavítják, rohadtul senkit nem érdekel a hisztis, sértődött duma."
Zárójelben megjegyzem, NEM a kijavításra írta, amit írt. Egyedül Nemir Ombe írt korrigálást normálisan, kis humorral, sértő szándék nélkül. Amire ricfiam behisztizett, az viszont nem ilyen volt. A hiszti hisztit szül.
(#133222) Norbi 72 Úgy van.
-
Norbi 72
veterán
válasz
motoroskanál #133221 üzenetére
Nem,a kérdezőt még idejében át kellett volna írányítani a belépő topikba.
-
-KP-
addikt
válasz
i@lex #133217 üzenetére
-1, egy hozzászóláson belül leírt kb. 5 orbitálisan nagy baromságot. Nem azzal van a baj, hogy hozzászól, de amíg nem rendelkezik kellő ismerettel, tapasztalattal addig nem kellene az észt osztani. Főleg nem egy százezres fórumon, ahol ki tudja hány ember olvassa el a tanácsát, aztán megy be a sűrű erdő közepébe a tanácsa alapján. Kicsit több alázat és önkritika kellene. Én se szoktam pl. autószerelési tanácsokat osztogatni, mert marhára nem értek hozzá. Ha pedig tényleg sületlenségeket ír és kijavítják, rohadtul senkit nem érdekel a hisztis, sértődött duma.
-
válasz
#74247424 #133214 üzenetére
Azért szögezzük le azt, hogy 200 ropiból szimplán nem jön össze házimozi olyan, amire azt lehetne mondani, hogy na igen ez azért már döfi. Ez egy olyan hobbi, ahol ez a szint olyan 1 misitől kezdődik (használtan), amire már rá lehet bólintani. Inkább gyűjtsön még, hogy ne vegyen magának szart és megbánja az egészet. No offense!
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #133185 üzenetére
Közben atgondoltam, tesztelgettem es tenyleg bekapcsolasi sorrenden mulik a dolog. Ha ugy kapcsolom, hogy TV, erosito, lejatszo, semmi gond. Akkor megy mute-ra, ha erosito-tv a sorrend. Nekem egyebkent nagyon tetszik a Cambridge az Ariakkal
es a CXU-ban sem csalodtam. Eddig minden formatumot (lekopogom) lejatszott, amivel probalkoztam es mind kep, mind hangugyileg (szamomra) rendben volt.
-
törölt tag
válasz
BBéci #133184 üzenetére
Úristen hát tényleg hova züllik ez a topik... Írogatnak emberek mindenfélét, a Jedik szintjét meg nem tisztelik. Az én pofám is leszakad, tényleg hogy szinte minden nap hánynom kell amikor az őstagok meg kiöregedett hifisták csak másokon csámcsognak, meg egymás cerkáját fényesítik.
Volt egy kérdés valakitől akinek 2 kilója van az egész cuccosra. Kinézett 3 félét én meg próbáltam azokon belül ajánlatot tenni. Én nem venném egyiket sem ezek közül de még csak meg sem hallgatnám. Ettől még próbáltam segíteni neki a döntésben.
Csinálhattam volna azt is amit itt a "nagy oroszlánok" (megint hányingerem lett) hogy kiröhögöm meg leírom hogy nem ez a topik való neki, de nem így tettem.
További jó egymást-pipázgatást a tábortűz körül, az újonnan érkezők meg jobb ha vörös szőnyeget hoznak, mielőtt kérdeznek itt valamit -
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Nem vagyok annyira jártas a házimoziba, most adtam el a VSX-520K-at, szeretnék kicsit jobb erősítőre szert tenni. 3 kiszemeltem van: Pioneer Vsx-2014i Pioneer Vsx-AX2AV Harman Kardon AVR-630 (kb egy árba mozognak nem sok különbség van köztük!)
Zenére meg filmre szeretném használni 50-50%-ba.
Nem komoly zenére meg jazz-re használnám, hanem pop,rap,hip-hop. Melyik lenne a jobb választás? kb 20nm-es a szobám. Hangfal még nincs először erősítőt szeretnék venni.
Előre is köszönöm a segítséget! -
bajnokpityu
félisten
sonataval egy időben jött hozzám rega kyte. nagyjából egy árkategória, de a sonata 2 kategóriával jobban zenélt. kyte-t ne!!
standartot, pláne a 2es szériából viszont én is ajánlanám. ott én majdnem kiszálltam a kütyüzésből 4-5 éve
de ahogy irod, ezekhez passzoló centert brutál nehéz találni.eredetire visszatérve: nem lehet ilyet mondani, h jobbak a régi dobozok, mint a maiak. más zenéket, más forrásról hallgatunk, és a modernebb dolgokhoz a modernebb dobozok jobbak, szerintem.
a technológiai fejlődést persze az olcsóbb dobozoknál a nagyobb haszonra váltották be, de magasabb kategóriák szerintem jobbak, mint régen. -
-KP-
addikt
válasz
ottofon #133210 üzenetére
Ha klasszikus zenére keresel hangfalat és 60 ezer körüli a keret keress használt Rega hangfalakat szvsz. Kb. 55-60 körül mennek, ez a hangfal direkt ilyen zenékre lett tervezve. Ezeknél jobbat aligha találsz ebben az ársávban. Esetleg Zsoltaudio Standart, vagy valamilyen Royd. Viszont ezekhez nem fogsz találni velük megegyező hangszóróval készült hátteret, vagy centert. El kell dönteni, hegedű, vagy mozi, kettő együtt olcsón nehézkes
Ha nem találod az összhangot, amit szeretnél ne csodálkozz. Különböző hangfalakkal nem lesz egyszerű (vagy lehetetlen) szinergikus mozihangot létrehozni. Mondjuk nálam sem egyformák a hangfalak, de nem vészes a dolog.
-
ottofon
csendes tag
válasz
Joshi #133207 üzenetére
Mégis hol kezdődik a haladó szint? Egykoron 200 ezres cuccokat simán ki lehet fogni 60-ért. És sokak szerint a régi hangfalak sokszor jobbak mint a maiak. Ha azt mondom 100 ezrem van egy pár használt frontra akkor az már lehet haladó kategória? ? Sokan lépnek feljebb és így szerencsére mindig van piaca a korábban felső közép vagy belépő felső kategóriának. 20m2-re szeretnék szépen diszkréten szóló rendszert amit mozi esetén természetesen (yamaha) sub-bal használnék.
-
kezo0
addikt
válasz
BBéci #133185 üzenetére
Tudtommal arcitec-nek pont ugyanolyan Onkyo RZ900-asa van, mint nekem, nálam mégsincs semmilyen probléma az ARC-val. A különbség az, hogy nekem egy másfajta Pana tévém van, mint neki. Ennek alapján nem mondanám, hogy az erősítő a problémás. Inkább úgy fogalmaznék, hogy bizonyos erősítők és bizonyos tévék "nem szeretik" egymást ebből a szempontból – hangozzék ez bármilyen szakszerűtlenül is. A probléma forrása pedig valószínűleg a nem elég szigorú CEC-szabványban rejlik.
-
ottofon
csendes tag
Pechemre 190 magas vagyok. Egyenes fejjel szeretek ülni és ebben a pozicióban jobban/tisztábban hallom azt ami magasabban van. Filmnézés közben pedig egyértelműen számít az irány hiába kompenzál az agy. Én azt hiszem választ kaptam már tőletek hogy nem szokás emelni. Néha egy lusta családtag ott hagy egy széket a szoba közepén és az is "árnyékol"...... Amúgy van kb 60 kilós gránit tömböm (40×40×20) pár darab, lehet alá teszem.
Sokat lehet nem ér de "emberesebb" lesz a látvány. Biztos van még hova fejlesztenem a frontjaimat most egy KEF Q5-tel szemezek. Persze ha valaki ajánl jobbat 60 ezer körül akkor érdekel.
Hegedű a kedvenc hangszerem ha ez segít az ajánlásban.
Centerem van már 3db és aktív sub is akad 1-2 de még nem találom azt az összhangot amit szeretnék. Erősítőm onkyo NR616-os van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- 3D nyomtatás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Onkyo tx-nr626
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest