Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- E-book olvasók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Quetz #135598 üzenetére
60000Ft egy kábelért szerintem sokkk!
QE6012 (10.0m)
A 2-Port HDMI Automatic Video Switch - 4K with Fast Switching még megértem. -
Quetz
őstag
válasz #41133696 #135596 üzenetére
Ezek jó drágák, biztos a minőségük is jó lesz:
STARTECH HDMI Elosztó
QED PERFORMENCE HDMI 10.0mDe ez itt egy igen off-topic kérdés, a telekom üszi szerintem alkalmasabb a válaszadásra.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #135591 üzenetére
Egyetértek, ezért eszemben sincs az 5.2 elrendezésen változtatni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Borisz76 #135589 üzenetére
Igen, ha logikusan belegondolsz annyi csatornás AVR-re van szükséged, ahány hangszórót meg akarsz hajtani .... de itt is érdemes szem előtt tartani, hogy a "kevesebb néha több" és inkább egy valóban jó 5.1 vagy 5.1.2, mint egy "belépő" 7.1 vagy 7.1.4 ....
Nem mellékesen az Atmos 7.1.4 is inkább hely és méret, mint minőség függő, 5.1.2 esetén sem maradsz le hangban semmiről, a 7.1.4 meg inkább nagyobb helyre/több üléssorhoz való ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Az erősitő (Denon X 4100) és a Blu ray lejátszó(Denon 1713 UD) valamelyest takarásban van az asztaltól így mindig játszani kell,hogy vegye a távirányító jelét.Mindkettőnek van Remot Control IN és OUT a hátulján.Ha ezeket összekötöm 2,5mm-es mono jack kábellel, és az erősítőbe még csatlakoztatok egy Infra Red vevőt,akkor fogom tudni őket irányítani?
Vagy inkább 2db IR vevőt vegyek külön külön bekötéssel?
Esetleg használ valaki ilyet? -
Borisz76
veterán
válasz Nemir Ombe #135588 üzenetére
A 7.1-s felállás világos , 8 hangsáv.
A "kavarást" az Atmos hozza a képbe a felső sugárzókkal.
7.1 ből lehet csinálni Atmos-os 5.1.2 -s felállást.
Ebből ugye 5.1 a szokásos felállás és a .2 pedig a plafonsugárzók.
Tehát ha valaki szeretné megtartani a 7.1-et DE Atmossal is filmezne , akkor 9.1-s ( 7.1.2 ) vagy 4 plafonsugárzó esetén 11.1-s ( 7.1.4 ) erősítő kell.Ezek a 9.1(2)-s vagy 11.1(2)-s mozivasak elég húzós árban vannak azért.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Nemir Ombe
addikt
válasz jézusom #135587 üzenetére
Még mindig nem érted, hogy nem érted ....
A "hagyományos" 7.1-es erősítő tudja a 7.1 hangokat (persze csak ha ismeri a HD formátumokat, de nem tudja az Atmos-t, a 7.2-es Atmos-os (bár a .2-nek nem sok a jelentősége) tudja az Atmos formátumot, de tudja a hagyományos 7.1-et is (a menüben állítható, hogy mit akarsz) .... szóval mégegyszer: az erősítő csatornaszámának (szinte) semmi köze az adott formátumhoz, ez csak annyit jelent, hogy önmagában hány dobozt tud és milyen "formációban" megszóllaltatni .... a .1-nek vagy .2-nek meg az égegyadta világon semmi köze a formátumokhoz ilyen formában .... szerintem olvass "rendesen" utána ....
Hmm ....
-
jézusom
addikt
válasz Nemir Ombe #135585 üzenetére
Tudom mi az objektum.
Az a problémám, hogy a sima 7.1 és egy atmosos 7.2 erősítő között lehet, hogy a sima jobb, mert az tuti kihasznált két plusz csatornát, az atmosnak meg az hiányzik, hacsak nem 9.2-es de az meg drága. -
mandju
senior tag
válasz jézusom #135584 üzenetére
képminőség terén.
az inteles i3 6100t szerintem és a feleségem szerint is jobb képet adott.
fakóbbnak, élettelenebbnek tűnt a képe.minden más eszköz azonos volt, csak a forrás változott
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz jézusom #135579 üzenetére
Nekem is van itthon 3 db beelink m18.
Szeretem őket. Film, zene, iptv. hálóban, nappaliban, vendégszobában.A moziban is kipróbáltam, de a vásznon nagyon elmaradt a htpc képéhez képest. Pedig kacérkodtam a gondolattal...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
jézusom
addikt
válasz Borisz76 #135580 üzenetére
Oké, ez mondhatni elég lényegre törő. Konkrétan 8 csatornás a film.
Más:
Mi a véleményetek arról, hogy a háttér sugárzómhoz, ami Diamond8.2 nem veszek állványt, mert elég drága, inkább veszek használtan 8.3-t, ami meg ugye álló kivitel, és így a hátterem megmarad mondjuk magasságinak?[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz carpediem007 #135578 üzenetére
Ő az apu-ra gondol amire még várni kell.
-
Borisz76
veterán
válasz jézusom #135579 üzenetére
Audio #1
ID : 2
Format : TrueHD
Codec ID : A_TRUEHD
Duration : 1h 58mn
Bit rate mode : Variable
Maximum bit rate : 7 758 Kbps
Channel(s) : 8 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossless
Title : TrueHD 7.1 Atmos
Language : English
Default : No
Forced : No
DURATION : 01:58:08.959000000
NUMBER_OF_FRAMES : 8506749
NUMBER_OF_BYTES : 3833405116
_STATISTICS_WRITING_APP : mkvmerge v9.8.0 ('Kuglblids') 32bit
_STATISTICS_WRITING_DATE_UTC : 2017-02-28 00:36:23
_STATISTICS_TAGS : BPS DURATION NUMBER_OF_FRAMES NUMBER_OF_BYTESEzt az info részletet a
Jack.Reacher.Never.Go.Back.2016.BDremux.1080p.TrueHD.7.1.Atmos.Hun.DTS-HD.7.1.....ból vettem ki.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
jézusom
addikt
válasz Nemir Ombe #135576 üzenetére
Tényleg nincs is
De ha már itt tartunk azért még tudok kötözködni De tényleg, kizárólag jóindulatból, mert néha eszembe jutnak dolgok, és fejlesztés előtt tiszta vizet a pohárba értitek...
Szóval az ilyen HD DTSMA meg társai azok ugyebár real 7.1 keveréssel kerülnek a filmekre? Tehát nem csak mátrix kódolás az a 2+ háttér? Csak azért mert így egy 5.2.2 atmos/dtsx konfig valahol mégiscsak visszalépés, nem? Főleg úgy, hogy előbbi HD 7.1 verzióban igen csak lehet válogatni.
Ezzel együtt én is inkább objektum alapúra szavazok, vagy várok még 10 évet és veszek 11.2 erősítőt
mandju: én jelenleg HTPC-t váltottam amlogic905 alpú droidos (LE) játékosra. Nem bántam meg, de itt a "pro" topicban biztos mindjárt kikapok
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz mandju #135575 üzenetére
Forrás választásnál nálam két fő kitétel volt - mi ne legyen.
Szoftveres oldalról, ne legyen rajta windows, hardveres oldalról meg ne legyen benne mozgó alkatrész...( venti sem! ).
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mandju
senior tag
Egy kicsit mot témába vág...
Szerintetek milyen forrást lenne érdemes megvásárolni átmenetileg, amíg az amd nem jön ki az új architektúrával?
stabil, jó kép, jó hang, jukebox...
dune hd solo 4k és popcorn a500/pro-t néztem, de a duneről lebeszéltek.
oppo 103-am volt, az nagyon fapados volt nekem. Gondolom akkor a CA 752 is az lenne...van más alternatíva a htpc-n kívül? (jelenleg kodit használok, egy i3 sandy-vel, streacom full passzív házban hdplex táppal)
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #135571 üzenetére
Az első mondatomban nem fejeztem ki magam pontosan, bocs.
Szóval minden fejlesztés hoz a "konyhára" csak sokan megfeledkeznek a forrás fontosságáról, és szvsz arányaiban sokkal többet dob a forrás (alap) fejlesztése, mint a lánc végének, a surrondnak a fejlesztése a hm. egészének teljesítményét nézve.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz MasterMark #135559 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Dorian #135556 üzenetére
Nem gondolnám, hogy az új szetted miatt érzed jobbnak a rendszered !
Jó az a miniPC !
Több mint egy éve használok egy Gigabyte Brixet (J1900) Openelec-cel, és Daphile-lal (NO WINDOWS!), és most hogy vettem egy projektort látszik, hogy mennyire jó döntés volt ebbe az irányba indulni, annak ellenére, hogy a hagyományos felállás felé próbáltak terelgetni annak idején.
Használd egészséggel!
-
jézusom
addikt
válasz MasterMark #135568 üzenetére
Erről van szó.
Marketing az van, 2. sub csatorna valójában nincs is. És még mindig helyén valónak érezném a 2 külön tervezését. Így nem lenne szabad ráírni a filmekre sem, hogy 5.2, persze ha ott is van hogy "ready" akkor nálam ez azt jelenti, hogy átb@szás.
-
MasterMark
titán
válasz Nemir Ombe #135566 üzenetére
Tudom, hogy nem így van, csak a lehetőséget vetettük fel. A lehetőség adott lenne.
Switch Tax
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #135566 üzenetére
+1. Hogy lehet az Atmos magassági sugárzót a sub-al keverni. Helytelen, hiszen mint ahogy írtad is a "mély" nem irányított(ható) , az Atmos meg pláne pozícionált a térben magasan elhelyezkedő hangokra,ami persze lehet "mélyebb" is, de azt akkor is az Atmos hangszórónak kell közvetítenie. Pláne, hogy nem DTS:X-ről van
szó, hanem a Dolby Atmos-ról, ami a térben(felül) precízen pozicionált hangzásra törekszik.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz MasterMark #135565 üzenetére
A sub csatornának nincs sok köze az "objektumokhoz", mivel abból általában (otthoni használatra) 1db-al számolnak (és így is keverik a hangot), 1 csatornával meg "nem egyszerű" térbeli "hangobjektumokat" létrehozni .... de ha tovább megyünk, akkor a (nagyjából) 120hz alatti hangoknak meg "nincs iránya" (ezért az sem véletlen, hogy ezek kerülnek a sub csatornára), így még nehezebb lenne "hangobjektumokat" előállítani akár még 4 sub-bal is ....
A "csatornák számát" meg nem az AVR adatai között kell nézni, hanem a filmeken, mert a gyártók lassan már a belépő kategóriára is ráírják, hogy "Atmos 7.2.4" majd kicsit távolabb apró betűkkel meg az, hogy "ready" .... de filmből meg örülsz, ha 7.1.2-t találsz ....
Hmm ....
-
MasterMark
titán
válasz Nemir Ombe #135563 üzenetére
Igazából szerintem kicsit félreértettétek. Nem kevert semmit.
Sőt az ötlete szerintem teljesen helyénvaló, hiszen ha objektum alapú hangokról beszélünk, akkor miért ne lehetne a szubnak is ugyanúgy meghatározni hogy épp mi és hogy szóljon elhelyezéstől függően.Ez az Atmos nagy újítása nem a plafon hangszórók.
Switch Tax
-
robi-k
őstag
válasz Tonyka 2 #135554 üzenetére
Soha, sajnos A mostani "csúcs" Dune is klasszisokkal gyengébb a 203-as OPPO-hoz képest mind képben, mind tudásban, mind hangminőségben, pedig egyforma az áruk. És a Dune HD-Duo 4K nem is lesz képes sem az UHD lemezek lejátszására, sem a Dolby Vision támogatásra, és természetesen nem tud SACD-t vagy DVD-Audio-t kezelni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz jézusom #135561 üzenetére
Az Atmos előtt is sok embernek eszébe jutott a 2db (de volt példa 4db-ra is) sub .... 2 sub kimenet esetén nem a 2 külön jel vagy 2 csatorna miatt van 2 (mert sub esetén nincs ilyen), hanem a 2 sub külön beállítása/beállíthatósága miatt .... de itt is van sok "csalás", mert sok AVR-en hiába van 2 sub kimenet, az valójában 1 csak elosztották ....
(szerintem az Atmos-nál sikerült belekeveredned a "pontok közötti" számok jelentésébe.... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
jézusom
addikt
válasz cinemazealot #135552 üzenetére
Végülis jah. Tudom, hogy a mélyeknek elég egy irányból jönni, de ha már kitalálják, hogy 2ch sub, akkor csak kaphatna külön jelet...
Egyébként meg idáig atmos előtt nem sok embernek jutott eszébe a 2db sub. Bár az enyémet is tovább lehet fűzni, de sosem gondoltam komolyan.
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #135559 üzenetére
Így összeállítva, szoftverezve vettem, remélem sosem kell megtudnom a beállítások mélységeit
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mandju
senior tag
válasz Dorian #135553 üzenetére
A kodi helyett egy j.river és még nagyobb meglepetés érhet... szerintem
olvasom, filmlejátszás... hirtelen sztereo hangra asszociáltam...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ma fejlesztettem a surround szekciót RS1-ről GS10-re. Nos, elég jelentős javulást tapasztaltam, hogy a befektetéssel arányosat-e, abban azért nem vagyok biztos
Viszont elkezdtem próbálgatni a filmlejátszást is a lineár tápos PC-mről (Kodival) és ez és a Dune hangja között legalább (nem merem írni, hogy nagyobb) akkora különbség van előbbi javára, mint amit az RS1 -> GS10 okozott. Nekem ez utóbbi nagy meglepetés, egyelőre csak remélem, h meg tudok barátkozni a Kodi-használattal, mert...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
cinemazealot
addikt
válasz jézusom #135550 üzenetére
Azért ennek igencsak komoly jelentősége van. Gondolj csak bele: főleg a mély ládák membránjainak igen nagy a kilengése, és minél nagyobb ez a kilengés annál nagyobb lehet a mechanikai feszültségek miatti jeltorzulás is. Ha két vagy több mély ládád van, akkor ugyanakkora össz. hangteljesítményt kisebb ládánkénti teljesítménnyel (kisebb membrán kilengéssel) is létre tudsz hozni, és így az össz. jeltorzulásod sokkal kisebb lesz.
Mély hangok pozicionálása (pl. több sub-ra) már csak azért is lenne értelmetlen, amiért a mély ládák esetleg aszimmetrikus elhelyezése is elfogadottá vált: a kisfrekvenciás hanghullámok rossz irányhatása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolesz7603
csendes tag
válasz cinemazealot #135548 üzenetére
Szia! Néztem újabb készüléket és annál nem írja a Flac kezelést! Lehet ennél is csak elírták! Próbáltam többféle képpen! Volt olyan hogy egy pillanatra bedobta a mappát amin volt a zene de aztán ennyi... Mp3 és a wav-megy rajta! Úgyhogy valószínű hogy ennyi a tudása! Még a szervízt megkérdezem mit mond hogy frissíteni lehet-e és hogy esetleg attól javulna-e! De ha nem, akkor megy a levesbe... Pedig jópofa kis készülék
Köszönöm! -
arcitec
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz Zsolesz7603 #135546 üzenetére
Próbáltad, hogy az USB-nek ugyanabban a könyvtárában elhelyezett egyéb formátumot, pl. MP3-at lejátssza-e? Mert ha igen, akkor valóban a FLAC-kel lesz baja (a specifikációja szerint a 192 kHz/24 bit-et FLAC-et kezeli). Ha azt sem, akkor viszont a pendrive-ot vagy a pendrive adott könyvtárát nem látja.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz dhcodoki #135545 üzenetére
Nem gyerekjáték a cucc.
Kérdés:
Az atmos/dtsx 2. sub csatornáján gondolkodtam, hogy mi a ráció benne. Az objektum alapú megoldásnál külön kerülnek rá hangok, rendesen külön pozícionálva, vagy ugyan az szól jobban szétosztva? Esetleg jobb-bal elosztásban kell installálni mint ha a sztereo alja lenne "small" sugárzókhoz? Vagy netán külön a frontokhoz és a surroundhoz? -
Zsolesz7603
csendes tag
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni hogy vettem egy Pioneer vsx lx55 készüléket és nem játszik Flac-et usb-ről! Gondoltam hogy frissítek rajta de nem találok hozzá semmit! Megértem hogy régi de hogy nincs a hivatalos oldalon hozzá semmi azért az tréfás...
A specifikációjában szerepel egyébként! Ezért nem értem!
Valaki tudna érdemben hozzászólni?
Köszönöm!!! -
arcitec
addikt
válasz dhcodoki #135542 üzenetére
Igen, beharangozták és mint a 3D ,van olyan Atmos film amiben nincs is Atmos vagy max egy jelent. De ellenben a Neural és a Surround az szépen tud működni, néztem már "sima" DTS filmet úgy mintha DTS:X lett volna. A felépítése az ami több, megfelelő helyre pozicionálni, "fészket/dobozt" építeni,kábelezni, mert elsősorban süllyesztve célszerű nekiindulni, a hangszóró választék meg elégséges. U.Itt ahol meg nem beton a födém, hatalmas tér akusztikai lehetőség van benne..
[ Szerkesztve ]
-
-
dhcodoki
senior tag
Köszönöm!
- Anthem AVM60
- Emotiva UPA7
- Martin Logan motion 60XT; 50XT; FX2
- SVS SB13 ultra
- Sony VPL-HW55A végfok kissé kilóg a sorból, de egyelőre nem érzek késztetést a cserére, jónak tartom. Inkább 2 mennyezeti atmos sugárzóban látom a továbblépést. De ez is csak várólistás. Egyelőre nem döntöttem felőle. (tartom magam ahhoz, hogy inkább kevesebbet, de jobb minőségűt)
-
dhcodoki
senior tag
válasz rottenbull #135534 üzenetére
Érdemes számításba venni, hogy ha hasonlóan építed meg, akkor egy hangáteresztő vászon bevonásával, praktikusan eltudod helyezni a centert (esetleg frontokat is) mögötte. Nekem is voltak ilyen terveim, de hál' isten a Logan center jól pozicionált hangot ad.
Ez is a tetőtéri kialakítás előnye.Hátránynak azt tudnám felhozni, (legalábbis az én szobaméretem esetén), hogy a 4 hangsugárzós atmos kiépítése nem lehetséges. Csak kettő. Az viszont abszolúte papírforma szerint. (megjegyzem: az eddigi tapasztalatok alapján a kettő is hozza az elvárt teljesítményt.)
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
válasz BBéci #135533 üzenetére
Nem szekrény. Ez a ferde tetősík miatt van. Amolyan vászontartó fal, vagy előtétfal. Mindenképp fix vászonba gondolkodtam, s ezért volt rá szükség. Na meg a technikát is mögé rejtettem, így passzol az ízlésemhez a tejesen sötét, ledektől mentes frontoldal.
Először egybefüggő, teli fal volt, nagy sűrűségű bútorlapokból. Jóval több, mint 100kg volt az egész. De az akusztikus elemzés rávilágított, hogy bizony membránhatással bír. Így javasolták a merevítését. Csak úgy tudtam volna megoldani, ha hátulról több ponton hidat építek a ferde tetősík irányába. Ezzel viszont bukom a vászon mögötti "sufnit". Ezért úgy döntöttem, hogy inkább kivágom a közepét, mint ahogy ezen a képen is látszik.
A fal mögé nem csak a technikát rejtettem, hanem 4 db 30x60x100cm-es változó sűrűségű elnyelő anyagot is raktam. kép1 kép2 Így a szoba arculata letisztult maradt, miközben az akusztikán is sikerült javítanom.
Ezért is gondolom, hogy a tetőtéri moziszoba ötlete elsőre furán hangozhat, de jól megtervezve nagyon sok előnnyel jár.
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #135529 üzenetére
A frontsugárzó és a vászon között mi az a magas, tömör valami? Szekrény? Az legalább annyira befolyásolja a hangot, mintha valamelyik fal lenne mellette. Akusztikában és házimozi kialakításban jártas ismerősömtől még a 32-35 centire lévő, 60 cm magas készülékállványért is kaptam a fejemre. Pedig a hangdobozoknak csak a felső harmadában vannak hangszórók.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz dhcodoki #135531 üzenetére
Most frissítettem a tetőtéri mozit,kapott 2db NAD-ot végfoknak a pioneer LX60 processzornak útban,de már így is oriási változás van hangban.
A center témára visszatérve,valóban lehet jó hangot kicsalni igaz,hogy végfokban nincs erőhiány így bírja szuflával a centert.Lehet a mostani felállás hozta meg nálam a végleges változást,így nyugodtan dőlhetek hátra,már nincs bennem kütyüzési vágy.
Most előre húztam a hangsugárzókat,és a subot így elfogadható a hangzás.[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
válasz mettek #135526 üzenetére
Pontosan. A szubbal elég sokat játszadoztam. Refissel, zárttal, dupla felállítással. Jelenleg csak egy darab zártat használok, azt is a saroktól távolabb, az oldalfal mentén.
[link]
A basszuscsapdák is hoztak pozitívumot. 3 darab 90kg/m3 sűrűségű van a sarkokban, a front oldalon pedig 4db 30x60x100cm-es bála. -
Borisz76
veterán
Akusztikailag ideális ? Minél kevesebb visszaverődés ?
Akkor egy ilyen szoba lenne a tökéletes ?
Mert , akkor csak tele kell rakni a falat és a mennyezetet valami ilyesmivel, a padlóra meg mehet a jó vastag szőnyeg.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mettek
addikt
válasz dhcodoki #135525 üzenetére
ha akusztikailag nézzük, akkor a ferde falsík és a padló között bezárt terület valószínűleg jobban összegyűjti majd a hangokat, ott feldúsultabb lesz a visszaverősdés, főleg mélytartományban (ez jellemzően a sarkokban erős) ezért mindenképpen javasolt lenne annak a területnek a hangcsillapítása basszuscsapdával, amit megoldhatsz házilag is (pl kőzetgyapot).
Padlóra szigorúan vastag szőnyeg mert a ferde fal majd pont a padlóra veri vissza a hangokat.
Magashangok tekintetében talán még jó is a ferde fal.
Valahol olvastam, hogy az ideális az lenne akusztika szempontjából ha az oldalfalak nem lennének merőlegesek egymásra, így csökkenne a visszaverősdés.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
dhcodoki
senior tag
válasz python1 #135524 üzenetére
A tetőtér előtt 3 helyen moziztam. Közte volt olyan eset is, mikor ugyanazt a rendszert költöztettem fel a földszinti nappaliból, a tetőtéri szobába. Ha az embernek van lehetősége jól berendezni, értem ezalatt, hogy nem tolja rá egyik falra sem (mondjuk ez minden esetre igaz), akkor no prob. Sőt, az előnye ott jön ki, hogy a faltól el lehet húzni 0,5-1 méterre is akár. Ellenben a normál kialakítású szobákkal, ahol is kissé furának hatna, ha méterre a fal előtt van a rendszer. A másik óriási előnye, hogy a párhuzamos falak száma kevesebb, mint a hagyományos szobában.
C4 szerintem arra gondolt, mikor akusztikai zsákutcának nevezte a keresztben való elrendezést, hogy a ferde síkok erőteljesebben verik vissza a hallgatói pozícióba a hangokat. Ezáltal elvész az irányítottság. Na ez elég nagy blődség lenne.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Nekem is ferde falsík előtt van a front. Szerintem olyan, mint ha tölcsérben lenne a hangforrás. Végülis régen csináltak direkt exponenciális hanfalakat.
-
dhcodoki
senior tag
válasz Nemir Ombe #135520 üzenetére
De úgy is nézhetjük, hogy a frontok el vannak húzva a hátfaltól (térdfaltól), akár 1 méterre is, ami alapból egészséges. Az általad említett ferde tetősík, mely a frontok felett helyezkedik el ferde, mint ahogy a neve is mutatja. Ami szintén pozitívum lehet.
Leginkább C4 indoklására lennék kíváncsi. A határozott válasza eléggé félrevezető lehet, ami megkívánja a magyarázatot.
-
dhcodoki
senior tag
A projektoros topikban felmerült egy kérdés. Miszerint a tetőtéri moziszoba keresztben való elrendezése (nézőtér a ferde tetősík felé fordítva) akusztikai zsákutca. Sajnos aki kijelentette nem nyilatkozik a miértekről, pedig engem nagyon érdekelne a dolog. Tudtok esetleg pár nyomós indokot ezzel kapcsolatban? (bízva benne, hogy megjelenik C4 fórumtárs is)
-
Dorian
félisten
Ezennel közhírré tétetik, hogy megvettem Ragadozó lakk fekete MA GS10-it, így nemsokára egységesek lesznek a háttér sugárzóim is a front-oldallal (RS1 helyett) Őszintén szólva tökre meg vagyok elégedve az RS1-ekkel surroundként, így mintha a fogamat húzták volna de pszichikailag legalább nyugodtan nézhetek a moziszettre Egyben kíváncsi vagyok mit, mennyit hoz a fejlesztés.
RS1-ekkel gondoltam a hálóban egy 2. zónát létrehozni, mert kialakult az a rossz szokásunk, h tévé-hangra vagy zenére alszunk el. Be is van csövezve, csak időközben el lett glettelve a kiállás, és mivel most nyáron festettünk, nem tudom lesz-e lelkierőm szétb@szni a falat a lyukkereséshez
Ha meg nagyobb lakásba költözünk majd, ott jók lesznek surroud back-nek, így kvázi-egységes hangszórószettem marad úgy is.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz O_L_I #135514 üzenetére
Amit most a szubládára szánsz, annyival került volna többe egy álló, mélyebbre menő Bronze. Nagyon nehéz úgy összehangolni sztereó hangdobozpárt mélynyomóval, hogy nincs az erősítőben felül-áteresztő szűrő. Vagyis nem tudod levágni az alját.
-
O_L_I
őstag
válasz BBéci #135513 üzenetére
Ez a Bronze 2 egy kísérlet volt a részemről, hogy inkább veszek egy olyan sorozatból polcsugárzót, amiből egyébként az állót már nem venném meg az ára miatt
Ezelőtt Polk Tsi400-am és őszintén szólva az a tartomány amit a Bronze 2-ből hiányolok abban se nagyon volt meg de nyilvány ha zsebbe nyúlnék egy pár rendes állóért akkor meglennének azok a hangok -
BBéci
legenda
válasz O_L_I #135512 üzenetére
Próbálgatással lehet eldönteni, hová érdemes állítani a keresztváltási pontot.
Van valami különös, megkerülhetetlen akadálya az állódobozok használatának? Egyszerűbb, jobb mélytartomány növelő, mint a szubláda.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz O_L_I #135510 üzenetére
Ha olyan szubbasszust szeretnél, amit a meglévő hangdobozaid (nagyon szép, megfogott) akkor mindenképpen zárt legyen az a mélynyomó. 100e körül nem tudok olyat, amit jó szívvel ajánlanék, hacsak nem valamelyik sokat emlegetett Cantont, külföldről beszerezve.
-
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék mélynyomó témában.
A jelenlegi rendszerem egy Yamaha R-N500 és egy pár Monitor Audio Bronze 2 Norstone állványon.
Addig a mélységig amíg a lemennek a Bronze 2-k nagyon szép megfogott és elegendő basszust adnak, viszont állványos mivoltuk miatt azért az igazán mély hangok hiányoznak, főleg ha filmet néz az ember, de azért néha a zenéknél is van hiányérzetem.
A MA bronze családhoz tartozó mélynyomó 200k fölött van, na annyit nem akarok költeni a témára.
100k környékén tudtok valami jót ajánlani? (vagy ezzel még menjek a kezdő fórumba ) -
Tonyka 2
tag
válasz arcitec #135508 üzenetére
Attól függ, milyen a szoba, beillik-e, ki akarja -e hangsúlyozni az ember. A fekete ugye köztudottan minden színhez megy. Fekete a fehér plafonon jó kontrasztos az biztos. Nálam pl. sötétebb szürke a plafon, a proji miatt nem lehet fehér, vagy eldobok egy nagy csomó kontrasztot.
-
arcitec
addikt
válasz MasterMark #135507 üzenetére
Igen ez igaz, mert levettem (bár sokat nem foglalkoztam még vele ,de lehet majd most) és valóban kicsit másabb, de a védelem azért az nem árt. A plafonon ellenben pláne ha fehér, a fekete hangszóró, nem is tudom, diszkrétebb ha beolvad. Nálam effektre így is nagyon ott van(sztereón a frontok érthető..), főleg padlás, vagy emelet(fagerendás amerikai ház,vagy pl A terminátor-ban a busz teteje) totál élethű, mintha járkálnának a padláson, egy esti horror film, komolyan mondom, szinte rémisztően félelmetes...
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz dhcodoki #135503 üzenetére
Én valahol matt feketét láttam az elég jó volt, de utána nézek másnak is. Egyébként nem nappali, hanem inkább háló, de nem az ágyból mozizok, csak egy helység
Egyébként a frontokról, meg centerről én is leszedtem a szövetet. Eleinte valami gyurmával kitámasztottam a rácsokat, mert berezonált, de leszedve az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
válasz jézusom #135492 üzenetére
A feketére való festés helyett, használj inkább textilbukolatot. Textiltapéta, vagy valamilyen szövet burkolóanyag. Abból nem is kell fekete. Elég a barna, bordó, kék, zöld, stb.. De akár több szín is mehet együtt.
A textil kevésbé veri vissza a fényt a festett fallal szemben. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok.
Háttereknek akarok kábelt behúzni. Régi festés miattegszűnik.
Csak úgy tudom megoldani, hogy az egyik 9 méter a másik meg 16 méter. Kaptam a hátterekhez anno 30 méter 1-es kábelt gondolom az karcsú. Vagy duplán rakom.
Erősítő cav a8m
Hangfal meg swans diva szett. -
Tonyka 2
tag
válasz arcitec #135499 üzenetére
Azért kell leszedni, mert nem hallottam még olyan grill-t ami ne szólt volna bele a hangba, főképp a magasba. Ezért is baromi nehéz olyan hangáteresztő vásznat találni ami nem szól bele a hangba. Illetve nem is létezik, max csak minimálisan, amit EQ-val lehet korrigálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kuponkunyeráló
- Asszociációs játék. :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest