Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #145895 üzenetére
Az AVR300 ára 2200 euró körül volt, a P85-ét nem tudom fejből, a Denon AVR-4308 pedig 2500 euróba került.
Elfogadom, hogy Te nem vennél hozzájuk 1,5 millióért hangdobozokat és 3-400000 forintért mélyládát, de ha ki akarnál hozni mindent azokból a vasakból, akkor bizony - új árakkal számolva - annyit kellene kiadni.
Egyetértek a többiekkel, inkább a Denonhoz vegyél hangminőségben (és árban) illő hangdobozokat!
Nagyon jó erősítő a Marantz SR7011, volt nálam pár hétig, de hangban a 4308-hoz képest nem lenne előrelépés, inkább visszafejlődés.(#145898) AMD Power
Annyiból még belépő kategóriás házimozi rendszert sem lehet venni.
A legolcsóbb ajánlott belépő erősítő kb. 75000 Ft, amihez 150000 az 5.0 szett és 50-60000 a mélynyomó, valamint kábelek is kellenek hozzájuk. Tehát a rászánt összeg háromszorosával számolj!
Amit linkeltél, az bóvli, ipari hulladék, csak a nevében házimozi.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dota1 #145895 üzenetére
Ha a szettem 5.0-át részét nézem, nekem pont másfélmillás a 4308 mellé.
Egyébként ez az ajánlás nem arra van, hogy kimaxold az adott szettet, hanem hogy egy jó ár/érték arányt érj el vele új cuccokkal. Így kell nézni. Jobb elektronikával mindig ki lehet sajtolni némi pluszt a dobozokból, csak amint átlépi az ember a 2:1 arányt, onnantól adott pénzért egyre kevesebbet kap. Persze mindig új árakhoz kell viszonyítani, de ha adott készüléket töredék áron vesszük akkor már megéri átlépni a 2:1-et, mert kevesebbet kell fizetni a "pluszért" használt áron.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz dota1 #145887 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy elektronikát kellene cserélned. Ha a javasolt ökölszabályt nézzük, akkor nem teljesül a 2:1 arány a hangfalszett és az AVR között. Én vagy hátradőlnék és élvezném amim van, vagy a hangfalszettet cserélném le, ez utóbbi szerintem sokkal markánsabb változást hozna. Ráadásul több márka is kínál otthoni kipróbálási lehetőséget.
-
Hohocali
aktív tag
válasz dota1 #144333 üzenetére
Amit írtál, biztos nem jó szerintem. Kettő vezetéknek kell "átmenni", 1 jel, 1 referencia potenciál. RCA esetén középen van a jel, az árnyékolás a ref. pot. Kétféleképpen kötheted:
1. piros=jel, árnyék=árnyék mindkét oldalon, kék="lebeg" (sehova sem kötöd). Esetleg a pirosat a kékkel is összekötöd.
2. piros=jel, kék=csatlakozó árnyék mindkét oldalon, kábel árnyék "lebeg". Ha jól tudom, az AQ szubkábelek is ilyenek, az RCA-ból kilogó villa a kábel árnyék."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Quetz
őstag
válasz dota1 #142884 üzenetére
Én hajlok arra, hogy az apollo lake htpc-m túlzás, inkább odaadom a gyerekeknek játszani, és veszek egy vero 4k-t OSMC alapu Kodival
A külföldiek pedig megveszik az Oppo-t mert:
- Minden "szaklap" magas pontszámot ad rá.
- Van rá pénze
- Kidolgozottsága illik az enteriőrbeDe azért megjegyzik azt is, hogy addig audiophile a kütyü, amíg az analóg kimenetet használod rajta. Amint szeretnél Atmost, abban a pillanatban vissza kell állnod HDMI-re, és akkor már az olcsóbb lejátszók is megteszik, mert onnantól kezdve nem sok különbséget fogsz tapasztalni.
-
mettek
addikt
válasz dota1 #142874 üzenetére
én ezt annyival spékelném meg hogy nemcsak a hardver a lényeges hanem a szoftver is, sőt a szoftver talaán lényegesebb.
Az én tapasztalatom ez ügyben: Minix Neo u1 lejatszó, rajta gyári android kodival és egy mamóriakártyán Libre Elec. Alapból az LE-t használom de volt hogy hasonlítgattam őket. Ugyanaz a film Nasról lejátszva kodin tompa volt és halk, majd Libre Elec-en egyszerűen kinyílt, dinamikus és részletes lett. Pedig ugyanaz a lejátszó csak két különböző szoftver.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Patice
nagyúr
válasz dota1 #142297 üzenetére
Hát, ezt elsősorban sztereó zenéhez ajánlanám, de valszeg LibreELEC-kel (és beágyazott Kodi-val) filmlejátszásra is be lehet fogni.
Ha digit kimenetnek elég a koax (max. DTS ami átmegy), akkor akár igen, még jobb hangod is lehet, de ez így lutri. Sosem próbáltam.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz dota1 #142288 üzenetére
<Vitaindító válasz ON>
Persze.
Én épp az USB-s tesójával játszom otthon. Jobb a hangja USB-n mint a kockának.
De ha nem ilyen SBC-s példa kell: miért van streamer 100K alatt, meg 1 milka fölött is, ha ugyan olyan lenen a hangjuk? Digitál vs. digitál forrás, "csak egyesek és nullák". Biztos a dizájn miatt meg drága az egy tömbből forgácsolt alu ház.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
xtremetuning
addikt
válasz dota1 #142237 üzenetére
Pontosan. Egy idő után a fekete csak egy nagy paca lesz az lg-n.
(#142239) BBéci : azért az, hogy egy forintot sem adnál - barokkos túlzás. Nem olyan rossz az, sok téren nagyon használható, de a fekete tényleg hagy kívánnivalót maga után.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #142237 üzenetére
Erről beszéltem! Az LG saját demófilmjével néztem a különbséget, annak alapján egy forintot nem adnék LG OLED-ért.
Más: nem semmi képvisszamaradást produkált a Pana, nem véletlenül tettek bele automatikus regenerálást.Krx21!
Netes tesztek alapján mondasz ellent? Ezt nem vártam tőled.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz dota1 #142186 üzenetére
A hangminőség, meg hangkeverés nagyon jó, valóban. Csak a dinamikakompresszióval van bajom.
Illetve művészetileg, előadásmódjában full giccs a produkció. Pont mint ahogy Havasi mondjuk Rubinsteinhez de akár Keith Jarrett-hez képest, Mága Zoli mondjuk Bánfalvi Bélához, vagy Bocelli mondjuk José Carrerashoz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szepi0808
senior tag
-
alphamooncam
őstag
válasz dota1 #142132 üzenetére
Ajánlást nem tudok adni, de mértem kettőt:
Két szubhoz képest, egy szub esetén esett 19dB-t a hangnyomás, és növekedett az egyik módus 0,7 másodperccel, 63Hz-nél.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz dota1 #142141 üzenetére
Biztos emlékeztek pont 1éve volt egy nagy T12 és NSD12 hype őrület a fórumokon, ami persze engem is elragadt, de 4-5 hónapra rá eladtam a kis SVS-t, nem volt rossz, de annyira különlegesen jó se amit vártam volna. Ahogy nézem az adás-vétel rovatot sok gazdát cserélt azóta. Ajánlásra vettem az említett Canton 1200-t. 650 Eur-ért (igaz szépséghibásként hírdetett), de 5 munkanap alatt itt volt Németből és máig fülig ér a szám
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dota1 #142141 üzenetére
Az 1200 R-re szerintem (és föleg a jelenlegi árán) simán megérné várni .... de nekem teljesen mindegy milyen sub-ot veszel, nem én fogom hallgatni .... .... csak egyetértettem BBéci-vel ebben, mert volt ilyen sub-om (sok más mellett) és a hazai "népszerü" tipusok a közelében sincsenek ilyen áron ....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #142132 üzenetére
Nagyon jó a T-12, de a helyedben annál is "komolyabbat" vennék.
Például kifutó Canton csúcsmodellt féláron Németországból.[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
-
törölt tag
válasz dota1 #141922 üzenetére
Az hogy "alatta van" még nem bizonyít semmit. Lehet hogy számodra jobb lehet a hangzásvilága. Ne írd le láttatlanba. Volt már olyan a világtörténelemben hogy az alacsonyabb árú terméknek jobb hangja volt a magasabb árúnál.
Stream1 esetleg kijavít ha tévedek de attól, hogy alacsonyabb az ára nem biztos hogy rosszabb.. -
BBéci
legenda
válasz dota1 #141922 üzenetére
Nem jól választottad ki azokat a német hangdobozokat, amiket meghallgattál. Cantonból a GLE nem nagy pukkanás, de a Reference is szólhat szarul, ha nincs tisztességesen kiszolgálva,ebbe a szobaakusztika is beleértendő.
Valamint német az Audio Physic is.[ Szerkesztve ]
-
stream1
csendes tag
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #141907 üzenetére
Nem a megfelelő embertől kérdeztél, mert nekem a 800 Series (és annak elődei) kivételével egyik B&W sem tetszik. Olyannyira nem, hogy vallatni lehetne velük.
Ellenben a Focal 826W azok közé tartozik, amiket gondolkodás nélkül elfogadnék.
quadralból Chromium, vagy Platinum kellene Neked.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dota1
aktív tag
válasz dota1 #141855 üzenetére
Na most aztán nem tudom mitévő legyek. Segítsetek ha tudtok , hogy lehetőleg rossz döntést ne hozzak
Adott egy tetőtéri dedikált vetítős moziszoba 30nm-en, mely fapaci által bemért , akusztikailag kezelt bár picit túlcsillapítottnak érzem az alsó mély tartományban.
Jelenleg az av láncom: himediaq10pro+arcam avr300+p85 végfok(frontoknak) AQ type 4 kábelezés és mourdaunt short 9xx1 avant szett. Ez utóbbi hangfalszettet szeretném lecserélni. Ami eddíg nekem nagyon bejött meghallgatás után az a focal 806W és a bowers 685 S2 széria. Azt érzem , hogy a bowers "mindenevőbb" a focal viszont nyitottabb, teresebb magasabb kategória, viszont a párom pop zenéit annyira nem szereti mint a bowers. Még annyi , hogy csak monitor sugárzókban gondolkodom , mert 2db sub lesz alattuk.
Na erre ma felrakott valaki egy új 726v+706+cc700 szettet dió színben (az egész házunk sötét dió fa ajtók, fabetétek stb../ vanilía falak, színek kombinációja, vagyis a szett színben telitalálat)
A kérdés csak az , hogy hol helyezkedik el ez a hetes sorozat a bowers 6 és focal 8-hoz képest, ill. hogy a 8-as sokkal jobb v. a rendszeremben nem lenne számottevő különbség
Tudom... Meg kell hallgatni, amit megpróbálok megoldani, de ha tudtok valami támpontot adni azt megköszömöm. -
rottenbull
senior tag
-
gg72
veterán
válasz dota1 #133948 üzenetére
Most néztem meg [Az éjféli látomás] c. filmet, eszméletlen az LFE csatorna, sokszor éreztem azt, hogy felrepül velem a szoba...
-
carpediem007
tag
válasz dota1 #133893 üzenetére
Ezek az adatok:
REL T/5I AUDIOFIL AKTÍV MÉLYLÁDA MŰSZAKI ADATOK
Kialakítás: zárt doboz, lefelé irányuló hangszóró
Hangszóró: 200 mm (8 col) átmérőjű membrán, kifordított porsapkával és acél hangszórókosárral
Alacsony frekvenciás reprodukció: -6 dB mellett 32 Hz
Bemeneti csatlakozók: Neutrik Speakon, egycsatornás phono, LFE phono
Jelszabályzási tartomány: 80 dB
Kimenő teljesítmény: 125 W (RMS)
Fáziskapcsoló: 0 vagy 180 fok
Erősítő típusa: AB osztály
Méretek: (széles x magas x mély) talppal együtt: 267 x 317 x 322 mm
Nettó tömeg: 12 kg
Választható színek: magasfényű fekete vagy lakkozott fehér[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #133866 üzenetére
Szerintem összekevered a dinamikát a hangnyomással.
J110 nem volt nálam, csak J112, és tapasztalatom szerint az NSD hangminősége lényegesen jobb, viszont nem annyira hangos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
carpediem007
tag
válasz dota1 #133859 üzenetére
Nem igazán nagy a tér 20nm, sajnos kipróbálni nincs lehetőségem. Ezért kellene a tapasztalatok. Amúgy két subos megoldáson is gondolkoztam, de elég sok kábel kellene, nem annyira olcsó egy jó minőségű kábel, így egyenlőre lemondtam róla. 5m Kácsás kábel ameddig elég addig próbálkozok.
-
spiky03
veterán
válasz dota1 #133642 üzenetére
6009-em van, de nekem nincs bajom vele, én szeretem. Szerintem jó és teres mozit csinál.
Persze majd lehet egyszer 1-2 év múlva lecserélem egy pl Nekem 7010-re, már csak az Atmos miatt is, mert távlati tervem egy olyan szoba kialakítása, ha lesz majd házunk. De ez nem holnap lesz sajnos.
Jah meg én szerencsére nem vagyok egy nagy vájtfül.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
dunkel
őstag
-
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz dota1 #132637 üzenetére
Szia,
Sikerült megrendelnem a Son-Video.com -ról a Focal Chorus B8VW-t végül, 319 EUR + 90 EUR szállítási költség a DHL-lel.
Felhívtam őket, kértem valakit, aki valamennyire beszél angolul és lebeszéltem velük, elküldik ők szívesen (csak kicsit sok a szállítási díj...), bár a honlapról nem szállítanak ki Magyarországra alapból. Talán másnak is hasznos lehet ez a rendelési mód.Így 126ezer HUF ból meglesznek a hátsó dobozaim.
"Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dota1 #132668 üzenetére
A B8 szerintem hangban tök ugyanazt tudja, mint a 806vw, a cc8 center is ugyanazt tudja, mint a 800, egyedül a C8 ami "kilóg a sorból" (nincs talp, nincs dupla br nyilás, ezért kicsit kevesebb a mély) .... szerintem a Focal azt csinálta, hogy a 7-es széria dobozaiba (ezért is könnyebbek valószínűleg) lakkfekete kivitelben, belepakolta a 8vw "cuccait" és így olcsón tudott jó hangot adni, de mégsem "üti agyon" az eredeti 8-as sorozatot .... szerintem az áráért jobbat nem nagyon lehet venni annak, aki szeteti a hangját (és ha még kapni) ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz dota1 #132599 üzenetére
Miből gondolod, hogy a Marantz és Philips kódok jók az Arcamhoz? Ezeket próbáld meg, de a teljes kód listát megtalálod a Hama honlapján.
-
Joshi
titán
válasz dota1 #132595 üzenetére
Ha hálózatos az erősítő akkor az AVR remote for Arcam Receivers, ha nem akkor elszaladsz az MM-be vagy Euronicsba és veszel egy univerzális 3ezres távot.
-
BBéci
legenda
válasz dota1 #132571 üzenetére
Szerintem még eggyel magasabb kategóriás Yamahánál is jobb az AVR300 hangja.
Na, látom, már Te is meghallottad, miről meséltem.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz dota1 #132578 üzenetére
Gratulálok az új szerzeményhez!
Borítékoltam a végeredményt,nekem is eddig egy arcam végfok hajtotta a frontokat erőben,dinamikában probléna nem vot,és még kristálytiszta is maradt.Én is most hoztam haza az új vasat egy Denon 4308 személyében,izgatottan várom,hogy mit tudok belőle előcsalni.Az itteni denon fanok és hozzáértők véleményére támaszkodva szinte,biztosra veszem,hogy nem választottam rosszul.
Még egyszer köszönöm a megerősítést mindenkitől!
-
dota1
aktív tag
válasz dota1 #132576 üzenetére
Na, ma reggel 2órát tesztelgettem, még be sincs állítva rendesen de röviden, bexzarás mit tud. Ilyen tiszta teres hangot mozierősítőtől még nem hallottam otthon, pedig megfordult már nálam is sokminden csak arcam mozivas nem.
A center hangom alacsony hangerőn is nagyon tiszta, érthető párbeszédet hoz és a hátterek nagyon elkezdtek élni, nagyon jó terük lett. Van amiben jobb a yami, de hétvégén tesztelgetem és majd írok egy átfogóbb véleményt. A yami talán elsőre a subokat jobban kezeli.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest