Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vikthor #134696 üzenetére
azt vágod h nem lesz innestől gyári a hangja? audiocélú leválasztó trafókat, amiket sztereoban hallottam, mindegyik rontott a hangon. nem csodálkoznék, ha a 4308as hangját nem érné el egy trafó után.
nomeg ha a 4308 képes kb. 1200Wot felvenni, akkor az 5308 alá a 400VA trafó édeskevés. 2000VA környékén keresgélj. Onnastól az lesz, hogy jaj, ne vegyük hangosabbra (akkor francnak esz az ember nagyobb erősítőt), mert leég a leválasztó. A leválasztónál meg orosz rulett, h szekunder v primer kör ég le először. Az kinyirhatja a kombájnt is.
szerviz azt mondta, amikor én is 5308 ügyben kerestem őket, hogy a gyári trafót itt nem lehet átalakítani, viszont mivel elég sok szekundere van, ezért a tekertetés se sima ügy.
persze ez csak az én véleményem, lehet, h valaki okosabb az ügyben, hogyan lehet hangi visszalépés nélkül 400VA trafóval 1200+W felvételére alkalmas mozikombájnt etetni.
-
nagyúr
-
nagyúr
Sziasztok!
220V->110V adapterrel kinek milyen tapasztalata van, milyet érdemes venni házimozi erősítő alá? 5 csatornás rendszerről van szó, mozihangerőn csatornánként 50W-al számolok, ergo egy 300W-os elvileg jó lenne. Előre is köszönöm a segítséget!
Ez egy komolyabb darabnak tűnik.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Perzeusz
tag
-
rottenbull
senior tag
válasz fehér_ember #134692 üzenetére
Ketlem, hogy itt laknak.
-
fehér_ember
addikt
válasz szpali #134690 üzenetére
Érdekes?! Ja, így is nevezhetjük. Végülis tényleg nehéz ennyire érdekes elrendezést találni. Úgyhogy a remekül megválasztott és elrendezett hangsugárzókról nem is mondanék inkább semmit, úgyis mindenki látja a szakértelmet.
Gondolom a TV-t is irtó fontos elrejteni, elvégre biztos lépcsőháznak is használják a hálót és mit szólnának az arra járók, meg egyébként alvás közben is mennyire zavaró lenne. Meg amúgy is milyen csodásul néz így ki a magasra tett kistévé a széthúzott mázolmány és a fehér falon cseppet sem feltűnő odaillő ezüst sínek látványa közt; az odaillő undormány fotelt és pl. a gyönyörűen "szögelt" műbőrözésű kisszéket már meg sem említem. A James Bond családi fotókon meg beszartam a röhögéstől. Akkor már inkább egy átlagos Magyar panelszoba látványa, ott legalább látszik hogy nem az agyatlanság a probléma forrása.[ Szerkesztve ]
-
-
szpali
addikt
Tök érdekes hangfal elrendezést találtam ebben a cikkben
Ahogy nézem a center mellett a frontok szerepét is Wharfedale 220C-k töltik be, a surroundok pedig valami beépíthető cuccok.
Láthatóan nem a tökéletes hangzás kialakítása volta céliPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
Norbi 72
veterán
válasz rottenbull #134682 üzenetére
Az 5.-dik a subé.
-
Joshi
titán
Vettem hangfal tüskéket és alátéteket, Focal szintű hangzást várok ezektől a tüskéktől és alátétektől. Mennyi rá az esély?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Heffi #134674 üzenetére
Az MRX500 számomra semmi maradandót nem nyújtott, egyetlen pozitívumának az önbemérő rendszerét tudom említeni.
Azt pedig csakis közvetlen összehasonlítás alapján lehet eldönteni, hogy Neked az Arcam processzor vagy az OPPO hangja teszik jobban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz ottofon #134675 üzenetére
Ezért kell meghallgatni,megfontolni(nem csak érdeklődni) és akkor az új is lehet megelégedéssel hosszútávra.-Hangsúlyozom hosszútávra, aki sűrűn cserélget annak nem-. Nézzed meg itt a "profik többsége" sem használtat vesz, hanem "jól árasítva újat". Nem feltétlen kell listaáron vásárolni, csak oda kell figyelni. Jó lehet a használt is nyilván, ha becsületes eladót fogsz ki(Vagy hibátlant).De ha nem, volt itt is már aki panaszkodott mert ... Szóval kinek mi ... Lehet választani ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
ottofon
csendes tag
válasz VGYke #134672 üzenetére
Miért akar mindenki újat venni? Hatalmas kínálat van hardveraprón, jofogáson esetenként jóval fél ár alatt alig használt vagy pár éves darabok. Ha pedig nem elég jó, kis veszteséggel lehet tovább adni és másikat "jobbat" venni. Ha meg újat vesz az ember és ráun akkor azt nagy veszteséggel tudja továbbadni... Használtan 200e-ből fél milliós rendszert simán össze lehet hozni. Persze meg van egy új dolognak is az élménye, kibontani, gyönyörködni benne, de pár hónap és jön a "bakker ha várok még 2 hónapot ugyanennyiért jobbat vehettem volna" érzés. Én szándékosan használt termékeket veszek. Nr616 onkyo erősítőm 65-ért vettem fél éve. Nem vagyok bele elégedett így el fogom adni amint találok egy "jobbat". És megnyugtat hogy nem bukok azon hogy korábban rosszul vagy elhamarkodottan döntöttem. Ez az én tapasztalatom és véleményem nyilván másnak más.
"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
őstag
Üdv!
Egy Arcam AVP700-ban található DAC minősége hogy viszonyul az OPPO103D-ben, vagy az Anthem MRX500-ban lévőhöz képest?
Hamarosan egycsatornás végfokokat fogok berakni a rendszerembe, így az Anthem feleslegessé válik, de valami processzor kellene helyette.
Úgy képzeltem, hogy a mozi rész menne, az oppo analóg kijáratairól 5.1-ben, a zenét meg digitális formában bíznám a processzorra.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Évek óta szenvedek a milyet vegyek problémával. Most félig egyszerűsödött a helyzet, mert bartereztem egy DENON AVR-X1300W erősítőt.
Első körben, hozzá nem értőként, ezt a JBL Arena 170+ Arena 120+Arena 125C+Arena sub 100 5.1 szettet néztem ki mellé.
Mi a véleményetek? Van más "hangszóró szett" javaslatotok az erősítőhöz max. 300eFt-ig?
Ugye a Dolby Atmos & DTS:X rendszerek a fenti árban még felejtősek?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Pazolini
senior tag
válasz Csabroncka #134664 üzenetére
Történt egyszer, amikor a Mester épp Hungáriában tartózkodott, mely szép virányosairól és nagyszerű hangamezőiről volt híres, hogy éppen egy gazda virányosa mellé érve a Mester nagy tuc-tuc, locs-pocs hangokra lett figyelmes. Meg is szólította emez gazdát mondván, vajon miben is mesterkedik éppen, mire az eképpen felelt: - Itatom a növényeimet, leszűkítvén a víz útját nagy élményben részesítem őket.
A Mester csak ennyit mondott: -Jó, jó. De mi lenne, ha inkább az üzemi nyomást növelve előfizetnél a Tidalra, s annakokáért engedhetnél a víz szabad folyásának. Vajon ahhoz mit szólnának a te hangáid? – és a Mester nem is várván be a választ, folytatta sétáját.Másnap délután ugyanerre sétálva csodálatos hangicsálás simogatta meg a Mester tapasztalt füleit, a hangák örömmámorban úsztak, a gazda pedig csak úgy dagadt a büszkeségtől. Amikor a gazda beszélni kezdett, maga is meglepődve tapasztalta, hogy a nagy vízmennyiség keltette hangok szabad folyást engednek a beszédnek, s nem is kell megerőltetnie magát: - Mester, a hangáim újraéledtek! Mire a Mester lehúnyva szemeit élvezettel figyelte a hangamező részletgazdag, ujjongó helyeslését, s kisvártatva csak ennyit mondott: - a te hited volt az, gazda, ami íme megtartott téged is és a hangáidat is.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Nemir Ombe #134637 üzenetére
Annyiban sántít amit írtál, hogy az optikait hosszának csökkentésével nem arányosan csökken az ára, mert nem (csak) a kábel a drága, hanem az elektronika. Hasonlítsunk azonos méreteket...
És akkor még mindig ott van az esetleg bevitt input lag problémája, ami filmnél tökmindegy, de pc játéknál nem.nadtom : korrekt vélemény, annyit hozzátennék, hogy nézni kell, mire használják a véleményt írók a hdmi-t. Gondolom fhd projektorod van, és filmet nézel, tehát 30Hz. Nálam 4k van (lesz), és pc is, azaz 60hz. Ez 8x sávszél. Lehet az a hdmi egyből letérdelne nálam a hossza miatt.
A szivattyúhoz : vastagabb csövön simán jöhet több víz egységnyi idő alatt, mert a vékony cső lefolytja a szivattyút.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Csabroncka
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #134660 üzenetére
Ed Parker már megadta a helyes választ, bármit is "tapasztaltál" .... ha nő a keresztmetszet, akkor csökken a nyomás és fordítva, a szállított mennyiség pedig az üzemi nyomástól (is) függ, ha az állandó, akkor a nyomást a keresztmetszet változtatásával lehet szabályozni .... (lásd: pl. kézi autómosók)
Pont az ilyen "hülye példáknál" lenne szükség egy kis odafigyelésre, mert még ráfogják, hogy a nagyobb nyomás és a vödröd gyorsabb töltődése is csak "placebó", nem csak a kábelek közötti "különbség" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
robi-k
őstag
válasz xtremetuning #134652 üzenetére
Kábel passzív eszközként maximum elvenni tud. - nem csak Mint LRC elem hozzá is tud adni parazita kapacitást és induktivitást a rendszerbe, befolyásolva az átvitt jelet és a hangrendszerek esetében színezve (azaz rontva) a hangot.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #134657 üzenetére
Tapasztaltam, hamarabb telik meg a 10 literes öntözőkanna és nem csapra van kötve, hanem szivattyúra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nadtom #134655 üzenetére
Nézőpont kérdése. Ha a korábbi kábel többet vett el, többet rontott, mint az új, akkor valójában a hanghoz nem tesz hozzá semmit.
Ha a 1/2 colos locsolótömlő helyére 3/4 colost teszel, a vízsugár erősebb lesz, hamarabb megtelik a vödör, de a cső nem tesz hozzá semmit, csak többet enged át.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nadtom
tag
Pont ezt írtam én is, úgy tesz hozzá, hogy nem rontja le.
-
Ed Parker
nagyúr
Rövid, lényegretörő válasz
-
xtremetuning
addikt
válasz nadtom #134648 üzenetére
"sokat tud egy jó Ic és hsz kábel hozzátenni a hangzáshoz" - ???
Kábel passzív eszközként maximum elvenni tud.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
tomej
aktív tag
Üdv.
Van egy problémám: A nappaliba beraktam régebbi házimozi-komponenseket: egy 50"-os LG plazmát és DUNE BASE 3.0-t. Mivel elég hangosan hallgatom a TV-t, a párom vett egy rádiós fülest. Mivel a TV-n nincs füles kimenet, sőt kb. semmilyen csak optikai, csináltam egy SCART - 3,5-ös átalakítót, amivel a TV-t tudom is hallgatni. De ha átváltok HDMI-re, akkor a hang nem jön ki az AV-ra. Közben láttam, hogy ezt úgy oldják meg, hogy csatolnak a TV-re egy optikai - RCA digit-analóg átalakítót. Ez egyszerű közösítéssel nem oldható meg? A DUNE RCA out -ját és a TV SCART audio out-ját közösítem egy 3,5-es mama csatlakozóra, csak nem tudom, hogy nem nyiffantják ki egymást. Vagy egy audio átkapcsoló kell bele?
Előre is köszönöm,
Üdv.! -
nadtom
tag
Kicsit lemaradtam az olvasással 178 hozzászólás érkezett... látom a kábeltéma felpörgette a topik-ot.
A saját tapasztalatom:
Hdmi: Egy 9eFt-os 15m-es ebay-es kábelem van, ami tökéletes a projektorhoz. Sokat olvastam (külföldi fórumokat teszteket) ezek alapján egyértelmű véleményem, hogy nem érdemes rá költeni, mert vagy működik vagy nem. Én az amazont használom egyébként a megfelelő termékek kiválasztására ilyenkor, a véleményeket elolvasom, ha X ezer ember jót írt róla akkor megveszem. Így tettem a hdmi kábellel is.
IC és hangfal kábel:
Szerintem ha valakinek egy egyszerűbb, olcsóbb rendszere van fölösleges a kábel témát fetisizálni, mert nem fog kijönni a különbség. Ahogyan többen is írták azt a plusz pénzt a rendszer elemeire kell költeni inkább a kábel helyett.
De elérkezünk egy szintre (hogy ez pontosan hol van, az jó kérdés) amikor már igen is számit a kábel, javítani nem fog csak max. nem ront a rendszeren, és simán hallható lesz a javulás (nem placebo!)
Jó és szép dolog (lenne) a hsz és Ic kábelek otthoni próbálgatása de egy átlagos mozi és zenebarátnak erre általában nincs lehetősége. Ezért nem marad más hátra csak a magyar és külföldi fórumozás, illetve olyan emberek megkérdezése aki pl. munkajából adódóan sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik (persze ilyenkor figyelni kell arra, hogy ne az érdek beszéljen belőle), vagy a megveszem jóáron és ha nem jött be eladom folyamat.
A saját tapasztalatom az, hogy sokat tud egy jó Ic és hsz kábel hozzátenni a hangzáshoz, persze a "sokat" egy szint fölött már relatív, mert sokat kell fizetni egy kicsi javulásért. Ugyanakkor ha nem veszünk a minőségi komponensekhez passzoló kábelt alkor minek fizettünk sokat az elemekért? Ha egy Audira Trabant felnit+gumit teszek és az esztétikát elfelejtem akkor sem tudom azt a gyorsulást, menetstabilitást, komfortot, stb. megkapni az Auditól amit egyébként tudna.
A merre induljak kérdés a legnehezebb, nekem az jött be, hogy privátban leveleztem egy fórumos társsal aki minden kereskedelmi érdek nélkül megosztotta velem a tapasztalatait (legtöbbször nem is Mo.-ról rendeltem így nem volt kérdés számomra az, hogy minden érdek nélkül segít). Amit mondott az tégyleg be is bizonyosodott, így utólag is köszönöm neki.Tápkábel:
Ebben a kérdésben nem tudom mit higgyek, őszintén szólva itt az az elvet követtem, hogy vettem egy nem túl drága 25eFt-os (értsd jól a tápkábel árakat tekintve) kábelt, hogy megnyugtassam magam ez is megvan.
A vakteszten biztosan elbuknék, itt a megvettem, megnyugodtam hatás volt, ezt nem is titkolom. -
Dorian
félisten
válasz rottenbull #134646 üzenetére
Légyszi akkor már az összes testüregéről kérünk fotót, hiszen minden befolyásol mindent
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dabadab
titán
válasz rottenbull #134639 üzenetére
"Amire o azt mondja, hogy ez pontosan szol, azt el is hiszem neki Ez eleg tudomanyosan hangzik ? "
Egyáltalán nem.
DRM is theft
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #134643 üzenetére
Az egész műfaj szubjektív.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #134640 üzenetére
Nyilván nem lehet 100 %-ban visszaadni, de lehet ahhoz közelíteni. Referenciának, viszonyítási alapnak mindenképpen az élő zene a legjobb. Mégis mi máshoz lehetne hasonlítani?
A "pontosan szól" nem azt jelenti, hogy 100 %-ban egyezik az eredetivel, az élővel.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz rottenbull #134639 üzenetére
Nem mert az élő zene tök máshogyan szól! Én nekem még nem volt szerencsém olyan Hi-Fi-t hallgatni ami 100%-ban visszaadta volna egy koncertterem, vagy opera hangzását, inkább csak a kisebb termek pár hangszerre komponált művekkel. Pedig hidd el, igaz nem profi szinten, de 8 évig zenekarban húztam....
Szóval ezt a pontosan szól dolgot el lehet felejteni... (ettől függetlenül szólhat gyönyörűen)"in medias res"
-
nagyúr
válasz borg25 #134635 üzenetére
Tudományos magyarázat? Hol találtál ilyet? Azért olvastasd el egy műszakilag tényleg hozzáértővel is, de legfőképpen vaktesztelj, mielőtt elfogadsz mindent, amit ott olvastál. Nagy bajban leszel, ha mindent elfogadsz bemondásra, olyan sok bullshit terjeng hifi témakörben.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
BBéci
legenda
válasz borg25 #134635 üzenetére
Az a legtanulságosabb, ha otthon, a saját rendszeredben kipróbálsz néhány tápkábelt. Annak ellenére, hogy erősítőkbe dugva szokott mutatkozni a legnagyobb változás, az összehasonlítás CD-BD-játszóval a leghatékonyabb.
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ez a fajta dugó a csiptetős hangszóró csatlakozós erősítőkhöz van kitalálva, mint az X520BT is, amibe nem fér bele a banán dugó?iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
Norbi 72
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ear001 #134622 üzenetére
Kevéssé kihegyezettek a mozicuccok. Tenger olyan védelem van bennük, ami a sztereo cuccokban általában nincs, vagy 10x annyi alkatrészen megy át a hang, trafójuk, előtápkörük meg alig több, mint a sztereonál. Azon kívül, hogy korlátozzák a maximális hangminőséget, egyfajta stúdiós stílusú érzéketlenséget is ad.
Patice: sztem nem nekem szólt. Elég furcsa dogma ez egyébként. bme diploma kell ahhoz, hogy elmondjuk, hogy bme diploma kell a hifi világ megértéséhez. honnan tudhatná, h msc bme diploma után szakértői papirt is szereztem. Szerintem ez semmiféle előjogot nem ad, és semmi köze ahhoz, hogy mennyire van valakinek igaza. Egyébként statisztika alapján tényleg a BMEsek a legütősebb trollok. a világ egy pici darabját megértették, és máris mindenhez értenek. Legszebb, hogy tényleg kaptunk egy adag olyan szemléletet, hogy mi mindent könnyebben megértünk, okosabbak vagyunk, mint a világ bármely másik egyetemét végzett ember. Legeslegszebb, hogy volt, aki ezt komolyan is vette
[ Szerkesztve ]
-
Zole93
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék valakitől, aki ért az erősítő javításhoz. Hozzámkerült egy DENON AVR-1311 erősítő, külsőleg patika állapot, bekapcsolása után az állapotjelző zölden világít, de a kijelzőn nem jelenik meg semmi. Nincs égett szaga, nem búg, kattog, nem volt széthajtva, és amennyire tudom, bontva se volt még. Próbáltam rákötni többféle bemeneteli eszközt, de semmivel se továbbít hangot. Tisztában vagyok az erősítő értékével, és azt szeretném megtudni, körülbelül mekkora mértékű lehet a hiba? Nagyságrendben mennyibe kerülhet az esetleges javítás?
Előre is köszönöm.
-
dabadab
titán
válasz bajnokpityu #134615 üzenetére
"egyébként is érdemes meghallgatni Lang hifijét, és utána foglalkozni azzal, h mennyire mérvadó a saját koordináta-rendszerünkben."
Annyira bírom az olyasmit, amikor olyanok, akiknek teljesen nyilvánvalóan soha a büdös életben nem volt közük semmiféle műszaki megoldás vagy tudomány mélyebb megértéséhez, nekiállnak osztani az észt a világ megismerésének megfelelő módszertanáról.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Nemir Ombe #134599 üzenetére
"de a "lényeg" az lett volna, hogy "hosszú évek" óta "fejlesztgetik" a hdmi kábeleket, hogy azok tudják a szabvány adott verziójához tartozó sávszélt, most meg kiderül, hogy egy "sz@ros" optikai kábelre téve a megfelelő csatlakozót simán átmegy "minden", még 300m hosszon is .... "
(A kábelt olyan nagyon nem kellett fejlesztgetni, a rezes adatátvitel elég jól kitalált dolog, ami miatt nem kapásból olyan sávszéllel nyitottak, mint most, annak az oka egyrészt az, hogy nagyon igény se volt rá, másrészt meg kellett az, hogy a szükséges sávszélességet tudó vevő- és adóoldali elektronikát fillérekből meg tudják oldani.)
Az azért senkit sem lep meg, hogy az optikai kábelen jelveszteség meg sávszélesség szempontjából messze veri a rezet, ez eddig is teljesen köztudott volt, nem véletlen, hogy az internetes gerincvezetékeknél azt használnak, nem mást.
Csak éppen az is köztudott, hogy az optikai kábelt sokkal macerásabb szerelni, sérülékenyebb, plusz drága kiszolgáló elektronika kell hozzá, ami azt hozza, hogy baromi drága a technológia: nem véletlen, hogy helyi lanon mindenki rezet használ.
Ha megnézed ezeket a Celerity kabeleket, akkor azt fogod látni, hogy egyrészt baromi drágák (350 dollár táján vannak), másrészt könnyen megtörnek, harmadrészt meg magának a kábelnek is kell plusz táp: elég jól látszik, hogy a HDMI szabványt miért rézre építették és nem optikára.
DRM is theft
-
dota1
aktív tag
Srácok érdemes az arcam avr300-am elé bekötni egy avp700-as procit? Jobb a stereo dac-ja vajon? Vagy vakvágány felejtsem el, mert ugyanazt kapom kb...
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz bajnokpityu #134615 üzenetére
"ezért gondolom, h fontosabb most is, h ki mondja, mint az, h mit mond."
Egy szakmai topikban pont az a fontos, hogy mit mondunk, ugyanis ettől szakmai. Márpedig az, hogy a kábeleink mit szeretnek illetve mit nem, pusztán ezoterikus néphülyítés. Megvan ennek is a helye, csak nem ebben a topikban. -
Quetz
őstag
válasz Ear001 #134611 üzenetére
Ne haragudj, de ennek a topiknak a témája még "Házimozi haladó szinten". Olyan forrásanyagoknak ahol olyasmit ajánlanak, hogy "A hálózati-kábelek nem szeretik a gégecsövet és a kábelalagutat...Elfogadóbb gondolkodásúak számára egy ezoterikus érv, a hálózati-kábelek szeretnek fehérek lenni." semmi keresnivalója itt.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Vicarious1 #134586 üzenetére
A 7011 fekete...
Szerintem inkább a hangját kellene összehasonlítani... -
köszönöm a film ajánlatot és véleményt mindannyiótoknak
meg fogom nézni ..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
spiky03
veterán
válasz Csabroncka #134608 üzenetére
Bizony jó film az, mi az asszonnyal néztük a moziban. Meg még itthon is megnézzük valamikor.
Ha jól rémlik abban is voltak jó mélyek az ufók által.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Csabroncka
addikt
válasz lemmy9 #134606 üzenetére
Az előbb általam említett filmben van az ominózus átmegyünk a féreglyukon rész, nos Norbi kolléga szereti a medvéket, és bizony eltűntek a mélynyomó mögött a málnásban, de én is majdnem leröppentem a pamlagról, egyedül a szesz tartott vissza, toltunk is rá még vagy kettőt
Egyébként filmben már 2x megnéztem az Érkezést - ezt is nagyon összerakták
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
rottenbull
senior tag
válasz Nemir Ombe #134604 üzenetére
A nagy hiru LG oled folyosohoz is azt a cuccost hasznaljak, ahonnan a speckot masoltam. Meg itt a varosi operahaz is ezzel kuldi, ha videofal van a musorban vagy valami bemutaton.
-
lemmy9
őstag
válasz Csabroncka #134598 üzenetére
A Demolition-ben van olyan mélyeffekt, amitől elvérzik sok láda. Sokan nem is hallják, csak látják a membrán ugrálását.
Szerintem!
-
spiky03
veterán
válasz Lacielvtárs #134597 üzenetére
Én eddig csak jókat olvastam róla, sőt nem csak a filmről, hanem a hangkeverésről is. Jelölték is Oscar-ra.
Én is tervezem majd megnézni, már ki is kölcsönöztem remuxban.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Nemir Ombe
addikt
válasz rottenbull #134601 üzenetére
Azért az elég "összemaszekolt" 4K, amihez a Cat5 elég ....
Hmm ....
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #134597 üzenetére
Egyszer simán nézhető!
-
rottenbull
senior tag
válasz Nemir Ombe #134599 üzenetére
Mar a regi Cat5 is eleg a 4K/60fps-hez
Boosterestol, atalakitostol kerul annyiba, mint egy meter jobb HDMI
Kis ficsor lista:Encodes a 1080p or 4K source device into IP & sends over the network.
Support for ALL HDMI audio formats including Dolby Atmos® & DTS:X®
Supports HDCP 2.2
23 ms ultra low latency.
Instant Seamless switching
POE
HDMI OUT pass through port.
Video wall support from 2x2 to 16x16 plus video walls in portrait mode supported.
Control via RS232 or IP. IR Control of integrated sources and displays*
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bitcoin topic
- Politika
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Fallout 4
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control