Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
Na, úgy néz ki, megoldódott a baszott CEC problémám. Megrendeltem a Lindy CEC less adaptert, bedugtam az Anthem earc kimenetébe, bele a hdmi kábelt és (kopp-kopp-kopp, lekopogtam még egyszer) nem kapcsolja be semmi a processzort.
-
Squirrel
őstag
válasz VoidXs #188276 üzenetére
Azok szerintem a hdmi kábelek
Tápkábelből sem javasolt a gyári feketénél valami nem is tudom, vastagabb/jobban árnyékolt? Nekem a túlfeszültségvédő elosztóm (supra lorad mk2) európai dugaszos és a falba a svájci dugaljba egy átalakítóval megy, ami így elég csoze megoldásnak hat. A C13-as végződésű svájci dugaszú tápkábeleim viszont ilyen kis nyomorult zsinóroknak tűnnek
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Sziasztok. Használt oldalon van fenn egy ilyen kábelcsomag:
Érdemes ezekre rálicitálni? Az ár a 4 kábelre értendő. Viszont nem ismerem (Furutechet kivéve) őket.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz Vicarious1 #187861 üzenetére
Ezekhez képest az Anthem Arc Genesise milyen?
-
Squirrel
őstag
Az LG tv-k optikai kimeneten minden formátumot támogat, amik a streamek tudnak? Earc-tól t.köm tele van
Másik kérdésem, 7.1-ben az oldalsó hangsugárzók a surroundok, a hátsók meg a back-ek? Mert az anthem ARC-ja fordítva kalibrálta, át is kellett dugnom. Ha nem, akkor nagyon nem figyelhettem, mikor a váltásnál címkéztem őket...
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Az anthemnél lehetséges, hogy a 7.2-es rendszerben a back right/left a két oldalso hangsugárzó, a surround right/left meg a két hátsó? Mert az arc genesis kalibrációnál így szóltek, meg is kellett cserélnem a kábeleket. Eddig a ca-nál fordítva volt. Back hátul, surround oldalt.
-
Squirrel
őstag
válasz devil-k #187664 üzenetére
Én is úgy érzem, azt elértem, hogy tv bekapcsolásánál ne kapcsolódjon be automatikusan (a proci beállításainál volt olyan, hogy cec enabled és alatta cec power off , na ezt is be kellett kapcsolni) viszont ahogy váltok a tv-n streamről mondjuk a kábeltévé hdmi1-en levő stickre, bekapcsolja. Ha az lg-n a hdmi outba dugom a kábelt, a procin egy sima hdmi in-be, azon át fog menni rendesen a streamek hangja? És akkor a tv-n milyen hangkimenetet tudok állítani? Mert most earc-ot látok csak. A procit meg akkor gondolom egy másik kábellel dughatom a tv-re. Hát a panasonic-CA párossal ez a tökölés sima arc-on nem volt.
Az Anthem power on/off ledjét tényleg nem lehet kikapcsolni?? Kiégeti a retinám olyan piros meg kék. Szinte hdr-ként világít
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #187662 üzenetére
Hát ez össze vissza kapcsol mindent. Váltok a tv-n bemenetet, be van a bemenethez állítva a tv hangszóró, erre bekapcsolja a procit.
Nagyon off téma, sikerült felbasznia az agyam a kivitelezönknek. Baszogat, hogy fizessek előre (hozzá se fogott munkáért). 83 nm terasz burkolása (ami méresem szerint lépcső, terasz, lábazat) inkább 60nm, 2.2 millió. A lapok ára 15k/nm volt, amiből kapott még kedvezményt. Elmegy a büdös francba.
-
Squirrel
őstag
Tudna valaki tanácsot adni earc beállításában? Azt szeretném elérni, hogy ha akarom, a tv használja az anthemet, de ne automatikusan. Most ha engedélyezem a CEC on -t az anthemen, ahogy bekapcsolom a tv-t, bekapcsolja a procit is. Ha a CEC viszont nincs az anthemen engedélyezve, akkor hiába állítom a tv hangkimenetét earc-ra és a procin is a bemenetet earc-ra, nem szól semmi. Azt szeretném elérni, hogy ne ilyen minden vagy semmi legyen. Ha a mozit szeretném használni (mert a tv-n megy a stream), kapcsoljam be a procit, bemenet earc-ra, tv-n kimenet earc-ra és akkor jól szól, ha viszont csak bbc-t akarok nézni, nekem ne kapcsolja be magától a procit.
-
Squirrel
őstag
válasz Quetz #187617 üzenetére
Hallgatói pozícióhoz igen, amúgy jobbra semmi nincs, bal oldalt meg a fal. De érdekes módon, au Arc genesis is így mutatja a subok elhelyezését 2 esetén (csak a frontoktól kifele nem befele) illetve megneztem jópár tesztvideot, ott is a frontok mellett volt a két sub. Meghallgatom áthelyezve.
-
Squirrel
őstag
válasz ctrlaltdel13 #187598 üzenetére
Mindenhova 😀
Közben lefutott az Arc Genesis. Kibeb@szott jól szól
-
Squirrel
őstag
Megy a falra tv mögé akusztikai panel, tv alá új szekrény, abba megy a proci, erősítő, center a tetejére. Eddig középen volt a CA erősítő, de a régi tv talpas volt, így center nem volt, nem volt helye. Sajnos a surround/back kábelei túl rövidek, ott jön ki középen a center mögött így nem tudtam máshogy elrendezni a jelenlegi szekrénnyel. Szőnyeget várjuk még, hogy amortizálódjon a macskák által, aztán lesz szép hosszú, egyenes szálú, mindent kibíró ikea szőnyeg.
[ Szerkesztve ]
-
-
Squirrel
őstag
Na, hogy témánál is legyünk, összeszereltem mindent. Bekapcsolni még nem mertem.
Ez volt:
És ez lett. Még ideiglenes, valamikor sikerül ideernie egy asztalos cégnek, megy mögé akusztik panel.
-
Squirrel
őstag
Persze, rá lehet keresni, hogy minek mennyi a reális ára. Csak mi pl. Szegeden senkit nem találtunk 2 éven keresztül, aki végül eljött volna megcsinálni amit kértünk. Mondjuk azon még mindig nem térek napirenndre, hogy hidegburkolásnál mi kerül csak munkadíjban 25 ezer forintba négyzetméterenként. Egyszerűen nem fogom fel. Az 60 Euros négyzetméterár.
-
Squirrel
őstag
válasz Vhiktor #187547 üzenetére
Az hagyján, hogy az asztalos annyiert ver be egy szöget, de hallod minden mas is. Otthon félig kesz kis sorhazi lakás befejezéséhez végre találtunk valakit. Teraszhoz 2 lépcsösor, hogy lejusson az ember a 80 centivel lejjebb levő 4x12 meteres kertrészbe, teraszburkolás. Kaptunk egy árajánlatot, már azon is csak sasoltam, azóta már a duplájánál járunk. Kezdem ugy érezni magam, mint egy kibeb..szott malacpersely. Elküldeni meg nem akarom, mert ez a kivitelező volt az egyetlen, aki végre bevállalta és másfél év után hozzá is sikerült kezdenie. Nem értem, hogy miért mennek már ki a szakik külföldre, nekünk itt Svájcban gyakorlatilag ugyanannyiért burkoltak, mint otthon.
-
Squirrel
őstag
válasz VoidXs #187524 üzenetére
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet ilyen árkategóriájú hangsugárzókat, kábeleket értelmes emberekre rásózni. Mi a fene kerül 2x1.5 méteres kábelen 2.4 millióba? Ha Gazsi ellopja a kábelt és elviszi eladni színesfémnek, lemérik aztán adnak érte súly alapján talán 10000 forintot.
-
Squirrel
őstag
Remélem nem lett bajuk. Azért csessze meg...
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Nekem megjött a tv és proci holnap jön a végfok
Mondjuk igyekeztem haza, napoztak sajnos 3 órát szállító kinn hagyta őket az ajtó előtt
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Egyik barátom most tett a szetero rendszerébe egy 2.4 millios hangfalkábelt. Nagyon boldog, hogy mennyire jobban szól a rendszere, bár akkor is boldog volt, mikor az egyik kondenzátor miatt volt egy alapbúgása az egyik hangsugárzónak
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Hétfőn végre szállítanak mindent!!!!! Mit kezdjek a CA crx 200-assal? Sajnálom szegényt.
-
Squirrel
őstag
Mi itt élünk. Évente 4x megyünk biztosan haza, M1-M5 vonalon. Ha valaki itt talál valamit (és nem egy 11.2-es hangsugárzószett) nagyon szívesen rendelheti hozzám és hazaviszem.
-
Squirrel
őstag
Láttam használtan anthem avm70-et 8k nélkül 2500 chf-ért. A 8k modul plussz 700 chf. Érdekel valakit?
-
Squirrel
őstag
Ok, erre voltam kíváncsi, hogy valóban nem sokat ér a plafonról visszavert hang. Akkor elég a 7 csatornás végfok.
-
Squirrel
őstag
Köszönöm a felvilágosítást 🙂
Valószínű belevágok akkor egy jelentős anyagi teherrel járó upgrade-be. A hangsugárzókat egyelőre megtartom, Focal Aria 948 frontok, 906-os surround és back, illetve a 900-as center meg 2 Focal sub 7.2-es kiépítésben. Megy a cambridge audio crx 200-as és jönne egy anthem avm70 8K. Processzornak mellé egy Musical Fidelity m6x 250.7 vagy 11. Ugye a mostani rendszer 7.2-es, rendes 7.4.2-őt nem tudok kiépíteni, de esetleg 7.2.2 lehetséges lenne a frontok tetejére helyezett plafonra irányuló hangsugárzókkal - bár nem igazán tudom, ad-e plussz hangzásélményt egy ilyen elrendezés. Ha nem, elég lesz a 7 csatornás végfok. Valakinek van ilyen irányú tapasztalata esetleg?
-
Squirrel
őstag
Lenne egy hülye kérdésem. Proci-végfok összekötésénél mi a fene a különbség egy xlr mikrofon és egy xlr összekötő kábel között? Utóbbin máshogy rezegnek az elektronok ?
-
Squirrel
őstag
Én is hajlok afelé, ha kb. egy árban vannak, akkor Anthem. Sok helyen dícsérik a szobakorrekcióját is az Audyssey-vel szemben.
Egy hét múlva jön vissza az eladó szabiról, mi holnap megyünk vissza, egyezkedek akkor vele.
De azt továbbra is fenntartom, ha valaki valamit lát kinn, haza tudom hozni neki. M1-M5-ös vonalon jövünk haza Kecskemét/Szegedig.[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Hát ha marad 3900 chf, akkor lehet megveszem. Az szerintem jó ár érte. Még garis 2025 decemberig. 2 sub-ot kezel ahogy nézem. Remélem az Arc is kezeli a multisub-ot. Mellé meg rámozdulok Musical Fidelityre. Ez így jó párosítás lesz? Focalokat nem akarom még cserélni, azok maradnak. XLR kábelekre tudtok javasolni valamit? Kácsa, vincent, Audioquest?
-
Squirrel
őstag
Na, otthoni svájci adok-veszek oldalra felkerült egy Anthem avm70 8k 3900chf-ért. Erről mi a véleményetek? Anthemet még sose hallottam, próbáltam. Neki milyen a room correction rendszere? Nekem az segítene javítani a hangzáson.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz VoidXs #187341 üzenetére
Avforumon olvastam már Amir méréseiről. Szerintem ezt én hazimozi, zene hallgatásnál biztosan nem hallanám. Azért ez a hallás kérdés érdekes, tavasszal meghallgattam az egyik barátom Jadis csöves erősítőre épülő rendszerét, került a hangugárzókkal (még a márkáját se ismerem) egy autó árába. Gyönyörűen szólt, bokánfostam magam. Viszont valami halk hangot hallottam terhelés nélkül, kiderült, az egyik csővel valami volt - nem értek hozzá, hogy mi, cserélték. De így hallgatta, illetve akivel beállították hallgatták már hónapok óta boldogan. Fel se tűnt senkinek eddig, én meg meghallottam. Viszont utána meghallgattam az emotiva házimoziját sztereoban ugyanazzal a zenével M&K hangsugárzókkal és hangzásvilágban nekem az is tetszett, pedig egy 0-val kevesebbe került a mellette figyelő Jadis - hangsugárzó szetthez képest. Mikor keresek Marantz alternatívát, legyen szó Arcam/Anthem/Parasound modellekről ebben az ársávban, mindegyikről kiderül a külföldi fórumokon, hogy azok se tökéletesek. Valami gond az összessel akad.
-
Squirrel
őstag
Köszönöm az ötleteket. Szerintem az av8805a ár/érték arányban nem olyan rossz 3400 chf-ért újonnan, kb 1000-el olcsóbb ha használtan találok egyet. Audyssey sem rossz, támogat minden aktuális formátumot, van rajta hdmi 2.1. Abban igazatok van, hogy az mm8077 lehet kevés lesz. AV online-on a musical fidelity m6x 250.7-esét pont marantz-cal tesztelték, tetszett nekik. 1000 chf a különbség köztük árban, használtat egyelőre nem találtam.
-
-
Squirrel
őstag
Sziasztok. Találtam használtan jó áron egy marantz av8805-öt spk 615 8k upgrade-del. Így tényleg egy av8805a-t kapunk? Utánaolvasva az A nélküli változatban AKM dac van, van más különbség is? Mellé teszek egy mm8077-et, fogok előrébb lépni a CA crx200-hoz képest? Hangsugárzó marad focal aria948-as szett 2 sub-bal 7.2-ben.
-
Squirrel
őstag
válasz python1 #187132 üzenetére
Igen, azt láttam én is. De máshol nem találok használtat, ebay-en csak japánból van használt, arra jön meg rá vám+áfa. Ezért kérdezem, mennyi a reális. Újonnan 3480 chf a legolcsóbb, amit találtam. A hírdetett annál nem sokkal kevesebb, 600 chf kb. a különbség. Mondjuk kb új.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Szerintetek mennyi a reális ára jó állapotú használt marantz av8805a-nak? Szerintem váltok erre+mm8077-re. Aztán pár év múlva ha lesz használt piacon av10+amp10, akkor arra. Ez a párost legolcsóbban is 10500 Euroért láttam.
-
Squirrel
őstag
válasz Khaosz55 #187038 üzenetére
Igen, kapnak ventit/hűtőt Pont a hely miatt kell néznem, melyik proci, végfok vagy avr mekkora. Szerintem 60 centi mélységű polc elég lesz. 45 centi a technika, 15 remélem elég a kábeleknek.
A szekrény teteje meg előre kihúzhatós lesz, így fentről szerelhető[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz Khaosz55 #187033 üzenetére
Köszönöm a beszámolót! Körülnézek persze. Főleg ha proci+végfok lenne, erősen gondolkozok használt/kiállítási darabokon. Ezért irtam fentebb is, hogy az arcamból nincs még használt. Gondolom az is ez a kategória.
Idén lesz tv csere (vt60-ról lg g4), a nappaliba a tv mögött dekorfal kialakítása, tv alá a szekrény a házimozi komponenseknek, kábelek eldugásának. Bele se merek gondolni, mennyi lesz a vége.
Csak ami szürke, az barna valóságban. Meg mindhárom fiók nyitott.[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Vagy egyszer halunk meg alapon Arcam av41+pa720 és radöbbenek, ezekhez milyen kevés az Aria
Sajnos ezekből az Arcamokból nem találtam használt darabokat. -
Squirrel
őstag
Na mit találtam:
Csak úgy kíváncsiságból beírtam, milyen áron fut mondjuk egy Lexicon, azt gondoltam, hogy nem olcsó de ezen az oldalon ez nem nem rossz ár, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Nem, emotiva oldalán az összes xpa gen 3 2400 usd plussz az apró.
Nem kellett volna meghallgatnom egy sokkal jobb rendszert
Komplett hangrendszert nem gondoltam cserélni, asszony kikészülne. Azt "sejtettem" hogy az Aria 948-asok egy idő után már kevesek lesznek, de azért remélném, hogy első lépcsőben elég lenne ugrásban a CA- t lecserélni.[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz Quetz #187009 üzenetére
Érdemesebb akkor direkt proci helyett pl a cinema 40-et megvenni? Miert jobb, ha az hajtja egy processzor helyett?
Ok, közben tovább olvastam.
Gondolkozok tovább.
Szekrénynek hátulja nem lesz, tetején lehet lesznek rácsok. Illetve aktív hűtésen is gondolkodok, ahogy olvastam, mind az emotiva, mind a marantz szeret melegedni. Az rmc-1- nek még mindig lassú és bizonytalan a szoftver része?
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz python1 #187002 üzenetére
Igen, tudom, hogy meg kéne hallgatni, csak ennek földrajzi akadálya van
Csatornából szerintem marad a 7.2, plafonba biztosan nem építek semmit be, ahogy olvastam a frontok tetejére helyezett mennyezetre irányított atmos sugárzóknak meg olyan hű de sok értelme nincs. Ebből a szempontból elég az xpa 9-es is, árban a 11-eshez képest különbség nincs. Emotivát hallgattam másodszor M&K sugárzókkal, lehet emiatt a frissebb élmény miatt az intenzívebben él bennem, bár ott a szoba akusztikája szinte tökéletes volt. Az szerintem irgalmatlanul sokat dobott a hangzáson, ezt sajnos nálunk javítani tudom, de igy is ramaty lesz. Csak kicsit belemèlyedve az emotiva fórumokba, olyan érzésem van, hogy van egy nagyon ígéretes proci, erre tele van sok idegesítő hibával, kezdve hogy egy nyamvadt 2.1-es hdmi nincs rajta. De mint írtad, biztos, hogy bármelyik előrelépés lenne.
Viszont készül a bútor amibe kerülnének. Milyen mélységű a marantz végfok, ha belemennek az xlr kábelek? Gondolom azzal illik a procival összekötni. -
Squirrel
őstag
Proci bármelyik is lenne, valószínű használt/kiállítási darab lenne.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik irányba induljak? Eddig marantz av8805-mm8077 párosban gondolkoztam, de hallgattam emotiva rmc-1 xpa-11 párost is. Mindkettő tetszett. Focal Aria-kat hajtanának 7.2-es felállásban. Emotiva talán meggyőzőbb volt, de elég fapadosnak tűnt a menüje és nincs rajta earc se.
-
Squirrel
őstag
Éppen a nappalink falának atalakításán dolgozunk és szóba került egy tv board- tv nélkül, az megy a falra (83g4). Igy a boardba mennek a kábelek, elosztók és az erősítő. Elől-hatul nyitva, teteje rácsos a szellőzés miatt. Pont a méretein agyalok. Jeleneg csak egy CA CXR200-as megy bele, de erősen elgondolkoztam egy cserén, miután hallottam hogy szól, emiatt ugye a szekrény méreteit rendesen be kell tervezni, főleg a mélységét. Hangsugárzó Focal Aria 948, 2 focal sub, center és 4 háttérsugarzó 7.2-es rendszerben. A számomra upgrade egy marantz 8805 proci mm8077 végfokkal lenne. Szerintetek lépnék előbbre mind zene, mind mozi terén? A CA elég jó zenére. A marantzot nyilván más szobában (akusztika) és más hangsugárzókkal hallottam, de azért elültette a bogarat a fülembe.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz skippper #186935 üzenetére
Köszönöm. Akkor azért qr kódosat nézek, csak nem a 100 usd+ os kategóriából. Jelenleg normál 20 euros kábelem van, de ha lett volna értelme a g4-es óriást megajándékoztam volna drágább kábellel. Minden külföldi fórumon is ez a konklúzió. Digitális jel vagy atmegy vagy nem. Egy kábeltől a pirosnem lesz pirosabb, a zöld zöldebb.
-
Squirrel
őstag
Napok óta bújom a netet, itt is visszaolvastam 10 evre a regi cinnamon kábellel a véleményekre, avforumon is. Nagyobb tábor mondja, hogy nincs értelme, főleg rövid távú jelátvitelre. Csak a lelkiismeretem birizgálja, hogy mi van ha mégis de szerintem eleresztem, kiveszem az ebayes kosárból
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Megjött az uj nas-om, qnap ts-264. Erről küldenék zenét, képet a CA CXR200-asba. Onnan megy a kép tovább egy leendő Lg 83G4-es tv-re. (Aktuálisan még 1-2 hónapig - nem röhögni Pana VT60). A qnap-nak elvileg 2.1-es hdmi kimenete van, a CA-nak csak 2.0-ás. Érdemes ebbe a rendszerbe (lehet lesz valamikor erősítő csere marantz procira/végfokra) cinnema 48-as hdmi kábelekbe invesztálni? Ebay-en találtam 1.5 méterest 104, 3 meterest 124 usd-ért, itt van nálunk a kettő cirka 220 usd-ért.
Olcsóbban nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz gabo01 #185046 üzenetére
Én nem találtam az én panám menüjében olyan beállításokat, mint Bbéci írta. Bedugtam a Cambridge 6-os hdmi bemenetébe a sticket, menüjeben beállítottam ezt passthrough-ra, így megy kikapcsolt erősítővel is. Bekapcsolttal meg van a disney+ nak és skyshowtime-nak is 5.1 hangja. Neten fórumon olvastam, más is így járt, tv hdmi 1,3 bemenetére kötött eszköz csak 2.0 pcm hangot produkált. Csak a hdmi 2-őn küld 5.1 jelet át. Nem baj, így működik minden. Azért a streaming 5.1 hangsáv nagyságrendileg szarabbul szól, mint akár az mkv-s (oke, 20 gb-os) film. Pedig nem vagyok audiophil.
-
Squirrel
őstag
Na, vt60-ason nem lehet hangkimenetet állítani (legalábbis nem találtam). Az erősítő az arc hdmi-re van kötve, igy a saját netflixén 5.1-es hangzás van. Ha a sticket a passtrough hdmi-be dugom a CA bemenetei közül, akkor lehet úgy nézni, hogy nem megy az erősítő és a tv-n szól?
-
Squirrel
őstag
Ha a hdmi-n jön át a hang, akkor az 5.1-es netflix/skyshowtime hangsávot az erősítőm miért 2.0 pcm-nek látja? A tv nem engedi át?
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Van egy amatőr kérdésem. Sikerült külföldön beüzemelnem az otthoni skyshowtime előfizetésemet egy amazon fire stickre. Panasonic plazma hdmi3-asba van bedugva, az erősítő a hdmi2-esbe. Erősítő CA 200, a tv-ről viszont pcm 2.0 jelet kap. Hogy lesz nekem ebből 5.1-es hangom??? Nem jövök rá.
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #184296 üzenetére
Én is ettől tartok. Szeretem ahogy szól, de az új hangformátumokat nem igazán támogatja. 7.2-es felállás teljesen úgy szól, mint az 5.1 Kicserélem, aztán hallgatom, hogy semmi változás. Maximum megszólal minden formátum, nem kell dts, dd sávot keresni.
Márkán belül meg nem látok semmi utódot.[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Szerintem lecserélem a CA CXR 200-at egy Marantz Cinema 40-re. Németeknél most legolcsóbban 1950 Euro, valamiért több helyen akcióznak. A hangfal szett az marad, Focal Aria 948 és 2 Focal Sub 7.2-es kiépítésben. Plafonra Atmoshoz sugárzókat nem tudok feltenni, nappalit nem barmolom szét meg mennyezet hűtés csövei miatt nem is lehetett süllyesztett hangszórókat berakni. Szerintetek megéri a csere? Jó lesz a Cinema 40?
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Kicsit régen voltam itt a fórumban, de szeretnék tanácsot, javaslatokat kérni.
Lassan 7-8 éve nézzük, hallgatjuk jelenlegi rendszerünket, ami ezekből áll: Panasonic 65vt60-as tv, Cambridge Audio CXR200 erősítő és mellé szintén CA lejátszó amik egy 7.2-es Focal Aria 948-as szettet hajtanak. Sajnos a tv és erősítő felett a támogatott formátumok tekintetében lassan eljár az idő. Első sorban ezek cseréjét tervezem. A Pana helyett valószínű egy G2-es LG lesz, a CA erősítő helyett meg talán egy Marantz SR8015. A filmek lejátszására hagyom a CA lejátszóját és egy qnap hs-264-et. Kérdésem az lenne, hogy a Focalok mit fognak szólni a Marantzhoz illetve az LG ki fogja-e küldeni streameléskor rendesen a hangformátumot az erősítőnek. Mondjuk netflixet tudok a Panán nézni, azon új hangformátumot nem nagyon láttam. Illetve még azon is agyalnom kell, ha NAS-ról nézek filmet, mit hogyan dugjak össze, a mostani nas-on nincs hdmi kimenet, hálózaton látja a tv es a CA is, úgy játszák le a filmeket. Az új nas-on lesz 2 db hdmi 2.1-es kimenet, gondolom érdemesebb azt használni. -
Squirrel
őstag
Szerintetek ez mennyire hűtené az erősítőm? Nekem érzetre nagyon meleg, kezem rajta tudom hagyni, de kényelmetlenül meleg, inkább forrónak mondanám. De még pont annyira, hogy feszengjek, de ne vegyem el.
-
Squirrel
őstag
válasz mettek #163818 üzenetére
Lejátszón okė a dolog, ezt a youtube-ot nem tudtam hova tenni. Csak azért néztem, mert ott van sok összehasonlító teszt videó, kíváncsi voltam a különbségekre (leggyorsabb forrás), de nekem rohadtul csak pcm hangsávként jelent meg az erősítőn és mindegyik ugyanúgy sztereoban szólt. Ezért nem tudtam, hogy én vagyok a hülye (részben igen, hogy youtube-on próbálkozok dts hangsávot...), a hdmi arc a ludas vagy a youtube a szar forrás. Ezek szerint az utóbbi. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Próbálnám tesztelni a végre összerakott 7.2-es rendszerem (CA+focalok). Lenne egy kérdésem (ne röhögjetek ki). A youtube-on van sok különböző dolby teszt. A youtube-ot a tv -n nézem (panasonic vt60) arc-on megy a hang ki az erősítőbe. Az viszont rohadtul nem dolby digitalnak, dts-nek vagy egyéb formátumnak látja a jelet, hanem pcm-nek. Mit b.szok el?
1. Én állítottam valami nem jól be a rendszeren
2. A hdmi arc nem viszi át a dd, dts jelet (mintha valahol az új X-es lg oledekről olvastam volna hogy ott ez a helyzet, lehet akkor hasonló a régi pana plazmánál is)
3. Akármit állít a youtube, az nem dd, dts vagy atmos hangsáv? -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem kábeldzsungelt csökkenteni a rendszerben. Akárhogy agyalok, csak az ethernet kábeleket tudnám száműzni. A wifi router ott van a rendszer mellett, abból mennek a kábelek a NAS-ba, CA CXR 200-ba és CXU-ba plussz a pana plazmába. Ha ezeket a kábeleket száműzöm, NAS-ról való zenehallgatásnál, filmek nézésénél várható akadás, minőségromlás vagy nyugodtan cseréljem le a kábeles összeköttetést wireless-re?
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz Pazolini #161552 üzenetére
Nekem CA CXR200 és szintén Pana VT60 🙂
De megoldottam a problémát, de attól nem értem. Az erősítő menüjében az arc-os be/kimenet enabled-en volt, viszont a CEC kontrollt valamikor kikapcsolhattam. Elvileg annak nincs köze, hogy a tv hangja menjen az erősítőre, csak stand by módot engedélyez, hogy ebreszthesse a tv az erősítőt. Szóval ezt nem értem. Ezt bekapcsoltam és így ha az erősítőt tv source-ra állítom, ismét van hang. Szerencsére automatikusan nem ébreszti az erősítőt. Emellett az analog audio process-t is kikapcsoltam. A kettő közül valamelyik okozhatta a tv elnémulását, szerintem valószínűbb az utóbbi, de most inkább nem kísérletezek vele, mert működik minden jól.
Lenne egy kérdésem. Mennyire lehet hagyni nyugodt szívvel az erősítőt melegedni? Most benn van a low board középső fakkjában, így felette van kb. 20 centi, elől-hátul nyitott. Viszont miután át lehet rajta így látni, látszik hátul a kábeldzsungel. Beeszkábáltam ide egy polcot, átfurtam 8 mm-es lyukakkal vagy 30 helyen és ezen a polcon van a média lejátszó. Így az erősítő felett csak 7 centis hely lett. Érzetre melegebb. Viszont ahogy néztem sok profi hifi állványt, ott se sokkal több hely van az erősítő fölött.
Tudom, akusztikailag a frontok suboptimalis helyen vannak. A tv-t lassan cserélem év vége fele egy 77 colosra, az felkerül a falra, center meg alá a low boardra.
-
Squirrel
őstag
Szerintetek mitől lehet, hogy bekapcsolom a tv-t, aztán az erősítőt (vagy fordítva is), kiválasztom a tv ki/bemenetet, erre kiírja, hogy no signal? Tv-ben a HDMI kábel ARC csatlakozóba van dugva, erősítőben a másik fele szintén. Ha kiválasztom a tv-n ezt az arc-os hdmi2 bemenetet, látom az erősítő menüjét. Eddig működött, küldte a tv a jelet, az erősítő meg szépen fogadta. Ma meg nem.
-
Squirrel
őstag
válasz Quetz #161224 üzenetére
Szamomra meg pont az az ido es penz, amit egy moziszoba kiepitese felemeszt felhasznalhato ertelmesebb idotoltesre Amennyit mi mozizni tudunk munka, kert, haz es gyerekek mellett az sajnos mar pont nem eri meg, hogy erre egy dedikalt szobat fenntartsak. Igy maradt a nappaliban a rendszer es ebbol probalom kihozni, amit lehet. Kompromisszum. Az a lenyeg szerintem, hogy elegedett legyen az ember azzal, amilye van. En orulok, hogy akar pszichesen is, de jobbnak hallom a rendszeremet
-
Squirrel
őstag
Megjöttek az Aria-k, már csak kábelezni kell és a centert valahova elhelyezni és kész a 7.2 🙂
Viszont amin meglepődtem, egy egyszerű szűrős/túlfeszültségvédős elosztóm volt eddig gyári tápkábelekkel és ezt, illetve ennek és a CA tápkábelét kicseréltem egy szintén nem extra, de az eddiginél csak nívósabb LoRad elosztóra és kábelekre és hallom a különbséget
Szkeptikus voltam edig ezzel, de tényleg hallok valamit, valahogy szélesebb lett a hangtér. És ugyanúgy csak a két front 948-as van bekötve.🙂 -
Squirrel
őstag
Végre úton van a plussz két Focal 906-os meg a két sub 1000-es láda. Már csak azon szurkolok, hogy az 5 surroundhoz vezető kábelcsatornába beleférjenek a vezetékek 🤨
-
Squirrel
őstag
válasz Vicarious1 #159021 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot. Szerintem megpróbálom, milyen lesz a hangzás 2 darabbal, aztán meglátom - vagyis hallom. Azért annyira nem csúnya 🙂
-
Squirrel
őstag
válasz Vicarious1 #159008 üzenetére
Szia! Miért nem a Fokal saját subja? Csak azért kérdem, mert az én 948-asaimhoz most tervezek 2 db-ot venni a Fokal Sub 1000 F-et...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás