Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz bajnokpityu #133238 üzenetére

    Az első találkozásom az ALR Jordan-nel még annó a Merlinben volt. Kellett valami nem túl drága a HM Prison Service által meghekkelt, átalakult, elkínaiasodott JPW helyett. Az akkor hallott Entryk hasonlóak voltak, mindent szépen ügyesen elzenéltek, csaltak persze, de a Sonatahoz hasonlóan nagyon ügyesen és alig-alig feltűnően. A térleképezésük azért más, kicsit jobban odamutatok a térben a hangszerre jellegű, de nem tolják túl ezt sem, nem ilyen szupermonitor jellegűek, a tónusuk is kicsit világosabb, de egyáltalán nem könnyűsúlyú még a kisdobozoknak sem.

    Aztán találkoztam még néhányszor Entryvel, kisebbel-nagyobbal, centerrel is, és őszintén szólva nagyjából mind ilyen volt, kortól és mérettől függetlenül. Szerintem azóta is ugyan az a műanyag membrános vagy ezer éve kitalált E.L.Jordan féle konstrukcióra épülő hangszórókat használják. A Note-hoz sose volt szerencsém, az valahogy drága volt. A Kürthy Tamás féle Merlin utód, az AnalogAudio elvileg forgalmazza, de én sose tudtam azzal a bolttal zöldágra vergődni.

    A legjobb jelző rájuk, hogy sokáig hallgathatók. Ha szétszeded gondolatban a hangjukat, akkor van olyan, ami ebben jobb, meg abban többet mutat, de egészben meg a Jordannal bármikor van kedvem zenét hallgatni - gondolom ez ismerős érzés Sonata után. Egy barátom vett annó még egy centert az 5.1-es házimozijához, aztán épített nagyon komoly rendszert, de egy költözés után úgy alakult, hogy a Kenwood 5050-es ős HM receiverjére csak a Jordan centert tudta ráköni, és így is maradt vagy másfél évig a cucc, ez volt sztereóra. :)

Új hozzászólás Aktív témák