- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAID
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
Annyival egészíteném ki, hogy az is fontos faktor, hogy lehetőleg ne legyen streamelt. A stream és a pontosan ugyanolyan lemezes közül a lemez lesz jobb, mert a streamek eszetlenül dinamikakompresszióznak.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
válasz
titanium_100 #85997 üzenetére
Miből milyet ajánlok, Tv vagy lejátszó?
Mennyit szánnál rá attól függ. Vannak kész megoldások pl Zidoo.. Vannak mókolást igénylő megoldások amire kell Corelec vagy Plex, azok olcsóbbak de nem out of box megoldások. Ajánlom a topikját [link] . Én Nvidia shield pro-t használok és Plex előfizetést, elégedett vagyok vele az árához képest.de a Zidoo-t is nagyon szerettem. Használtan [link] pl: Zidoo Z9X, vagy Dune, Zappiti ami Dolby Vision és 4 K / HDR.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
titanium_100 #85995 üzenetére
Olyan nem létezik hogy házimozis,minőségben van különbség.
Az összefoglalóban benne van.
Vannak tömörítetlen, kevésbé tömörített és tömörített formátumok. Bármelyik jó lehet. Ha szinkronosan nézel filmet akkor nagyon magas bitrátás hanggal és atmossal nem igazán fogsz találkozni.
Dolby Digital vagy DD+, DD+ Atmos az alap egy térhangzáshoz. Tömörített formátum elterjedt, Dolby TrueHD, DTS -HD ezek magas bitrátás jó minőségű hangformátumok.
Bármelyikkel találkozol megfelel többcsatornás házimozi hangzáshoz, minőségben értelemszerűen a táblázat szerint.
Külön lejátszót érdemes venni szerintem,de ha nem akkor LG ből a régebbi OLED modellek (C1-G1, C2-G2, nem rendelkeznek DTS támogatással és Samsung sem rendelkezik vele. Tehát ha mindenevő OLED TV-t szeretnél hangban akkor LG C3-G3 vagy C4-G4, vagy Philips Oled (Sony-Panasonic,de azoknak szar a lejátszó része) az mellett sok probléma van az eARC támogatással mostanában LG-n hiába támogatja . Philipsnél most kivételesen jó,de itt is voltak és lehetnek problémák. Tehát én küső lejátszót nem hagynám ki semmiképpen, nem kell feltétlenül prémium árazás,de Applet ne vegyél.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
titanium_100
tag
Üdv!
Ha letöltött filmeket szeretnék (.mkv) a házimozimmal (erősítő: Denon x1700 + Jamo 7.1) nézni, akkor melyik formátumot, fajtát ajánljátok, ami hangzásban is házimozis lesz? Az oled tv-n keresztül akarom elindítani a filmeket, nem tervezek külön médialejátszót, ha csak nem mondjátok azt, hogy anélkül esélytelen. Ha mégis, melyik tv gyártó oledjei visznek minden hangkódolást?Ja és gondolom nézni kell a videófájlban, hogy milyen hangsávok vannak....gondolom sima DD 5.1-hez elég a TV, mint médialejátszó. Vagy?!
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Sanci38 #85992 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az ember kétszer egymás után ugyanazon a rendszeren se tudja ugyanazt hallani. Hiteles vakteszt kell, amin ugye minden kábelhívő elbukik. Ezt nem árt megjegyezni, mielőtt szegényt a lehúzós vonat felé irányítanád.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
válasz
bteebi #85984 üzenetére
Ha megteheted: menj a kácsa audio-ba (nem reklám akar lenni!) és letét ellenében elhozhatsz próbára kábeleket, és amik nem felelnek meg visszaviszed, visszaadják az árát.. ami kell/tetszik, megtartod, de ha nem jön ki rendszereden a különbség, legolcsóbb is elég.. ja elég csak a frontokhoz valókat elhozni, ami beválik abból utána be tudsz vásárolni center, surr, atmos... stb.-hoz valókat, akár a letétből is amit visszakapsz.
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210 iá: 20k
-
válasz
I'am Dony #85990 üzenetére
Lehet nem olyan a marketingje mint pl az Inakusticnak, audioquestnek vagy a furutechnek. Természetesen biztosan vannak a nevesebb gyártóknak jobb kábeleik is melyek tényleg jobb átvitelt vagy hallható különbségeket generálnak de pl alsó vagy középkategóriára teljesen jók az oelbachok is.
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210 iá: 20k
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #85987 üzenetére
egy szó nincs az anyagösszetételről és az elektromos tulajdonságokról
Ki nem fogod találni, hogy ezek fontossága mennyi.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Időnként előjön a téma - rá is kerestem, viszont nem találtam egyértelmű megoldást -, de tudnátok ajánlani 2,5 mm2-es, relatíve olcsó (OFC) hangfalkábelt? Sajnos kb. 2×10-11 m kellene (tehát összesen mondjuk 25-30), 8 Ohmos surround hangfalakhoz. Szállítással vidékre.
Hogy kicsit segítsek (?) magamnak: ez pl. jó lehet? Mert ezt spec. meg tudnám venni személyesen is. Mondjuk sajnos csak annyit írnak róla, hogy réz. A gond az, hogy CCA-nak elég drága lenne (és azért azt többnyire szokták említeni, ha alumíniumos), OFC-nek viszont eléggé olcsó. Legalábbis egyértelműen OFC-set legolcsóbban 820 Ft/m-ért láttam (és az sajnos pont nincs raktáron
), márkásabbakat meg 1500-2200/m körül.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
eL Geri
őstag
válasz
lionshamlet #85979 üzenetére
Jaja tudom, de bevallom én csak streaming-et nézek és néha virágboltot, de 99%-ban az is streaming-ről van leszedve.
Még sose hallottam itthon a lakásomban ennél jobb forrást
De érzem ezeknél is, hogy vérszegény, de ez van.
Valamiért az Apple TV+ -on érzem azt, hogy ott elég élvezetes az Atmos-t (mármint maga az egész hangzás, nem feltétlen a fenti hangfalak miatt). De pl. Max-on eléggé semmilyen -
BBéci
legenda
válasz
Nem csak a bitráta miatt vacak a magyar szinkron, ezt már rengetegszer megtárgyaltuk.
Már belépő szintű rendszeren is durván jobb az eredeti hangsáv minősége.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rp526
aktív tag
válasz
Szerintem a lemezes megjelenéseket nemhogy magyar ATMOS hanggal, de bármilyen magyar hangsávval DVD minőség fölött ki lehet lassan zárni örökre. Így sem volt túl sok.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
eL Geri #85970 üzenetére
Az atmos szinkron minőségéhez:
Hungarian DDP 5.1 Atmos 768 KbpsStreames butított atmos.
Ha lesz belőle lemezes változat ~4000Kbps körül, na az észrevehető minőségbeli változás lesz.Énis nézegetem mely atmos hangsávval rendelkező filmek jönnek át a legjobban a rendszeremen.
-
BBéci
legenda
válasz
meg.oldas #85965 üzenetére
"- a házimozinak olyan hangja van, hogy megőrülsz"
Annyira rossz?
Kérlek, ne sértődj meg, 9x15x9 centis, 30 dekás hangdobozokból elvétve jön ki elfogadható házimozi hang. Nem beszélve a 2,7 kilós szubládáról. Egy tisztességes mélyhangszórónak a mágnese nehezebb annál.
Viszont a központi egysége meglehetősen sokat tud, (ARC, DSD, LPCM 7.1, Dolby Digital Plus, SACD stb.) ezért nem dobnám ki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
Megszokja a szem.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
A szem adaptálódik és megszokja a képet, általában mindenki nagyon hideg színvilág mellett nézi évekig a képet, fehéret pl soha nem lát, csak kéket.
Filmmaker képmód meg változó, hogy mennyire helyes. De jó kiindulási alap. Általában gyárilag melegbe húz, vagy zöldesbe, van amikor magentába. LG G4 pl gyárilag parádés színhelyességgel rendelkezik, olyannyira, hogy csak referencia műszerekkel lehet rajta javítáni, mással csak el lesz rontva keményen.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
krx21
nagyúr
válasz
KisZozó #85964 üzenetére
Igaz. De nem baj, ha felismeri az ember, hogy esetleg vannak rossz szokásai és tudatosan megpróbál változtatni. Pl. én lassan szoktam meg a 6500K színhőmérsékletet (ez a referencia), túl melegnek láttam.
Majd valaki tanácsára, megnéztem így 2-3 filmet és lám, már látom, hogy ez a abszolút helyes…Csak el volt kalibrálva a szemem, a sok hidegre állított monitorok miatt..
[ Szerkesztve ]
-
eL Geri
őstag
Eddig az tudtam és mondtam is tovább, hogy nincsenek Atmos szinkronok.
Majd nemrég felvilágosultam itt, hogy mozikban már akadnak ilyenek.
Most pedig jelenteni szeretném, hogy SZÁMOMRA sikerült az első Atmos-nak jelzett szinkronos filmet megnéznem itthon
(Az erősítő is annak jelezte, nem csak az info fájl.)
A Netflix-es Carry-on (Kézipoggyász) volt az, virágboltból beszerezve (demonstrációs célokból
).
Azt nem mondom, hogy minden szempontól szuper minőség, ezt én nem tudom megmondani, de a tény, hogy már kezd csepegni az Atmos szinkron, az ezzel szerint tény[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz
KisZozó #85964 üzenetére
Pedig filmmaker modban altalaban jobban lehet kalibralni, tehat kozelebb lehet vinni a szabvanyoshoz. Meg kozelebb meg Dolby Vision modban lehet altalaban. Amugy az emberi latas adaptalodik, tehat nem gaz mast szeretni, csak nyilvan amikor nem egy ember a celkozonseg, akkor jobb a szabvanyoshoz kozeliteni, mint egy ember preferenciajahoz, illetve egy random beallitasnal lehetnek azert hibak is, pl. ha magasabb jelszintnel clippel a fekete, mint kene, akkor nem latni a reszleteket, ahol amugy vannak.
-
válasz
Szia!
Egy ilyet tudsz venni hozzá. [link]
Ebbe mehet a Firestick, Chromecast, és a Nintendo. még marad egy üres HDMI helyed a TV-n a BDV -nek vagy ahogy akarod a sorrendet.
Az Internet mire kell ahhoz a régi házimozihoz miközben két okosítót is használsz?
Optikai kábellel vidd rá a hangot vagy ARC segítségével a Tvről aztán kész ,mindenre ott a Firestick.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz
Szia! Nekem ezért van fent a padláson egy 2007-es LG házimozi. Mert nem lehetett csatlakozni már és a plusz-plusz ilyen olyan kütyük közbeiktatása és ezekkel telerakott tv állvány nekem nem volt opció. Pedig az is anno' nagyon jó volt!
Zene film DVD író-olvasó(rögzítés bárhonnan kezelte a 2 rétegű, valamint az újraírható DVD-t is!), tv, rádió tuner, 6 csatornás!! erősítő, rengeteg beépített akkori licensz.... Csak az idő halad az eszközök pedig avulnak sajna. Nálad a probléma gondolom az, hogy a TV nem adja tovább a hangot és vagy kevés a bemenet ezt lehet kiegészítővel kompenzálni egy bizonyos mértékben de minden biztosan nem fog működni. Ráadásnak, ha a TV és az erősítő nem tud ARC HDMI kezelést akkor minden eszköznek lesz hangja csak kép nem és vagy fordítva. A hálózati kapcsolódásra pont ugyanez igaz! Az az erősítő olyan szabványt használ amit ~10éve nem nem kezelnek a szerverek kevés kivétellel. Vagyis azok az erősítőben lévő szoftverek amik esetleg egy-egy rádió adást képesek lettek volna megszólaltatni már nem fognak sehova kapcsolódni.... Nyilván ezért módosítják folyamatosan a szabványokat, hogy "dobd ki vegyél újat mert úgysem fogod tudni használni" egy nagyon jó példa a DVBT szabvány és az ahogy ezt itthon kezelik....
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz
KisZozó #85964 üzenetére
Amit leírtál az igaz is minden olyan emberre aki felnőtt és érzékeli a környezetét maga körül. Sajna az emberek többsége nem ilyen. Minden 1bit-es embernek kell az a szamárlétra amin fel tud mászni! Ha felér akkor pedig azt gondolja ő az isten-király mert végig tudott menni egy olyan úton amit mások kitapostak. Ennek csak az a szépséghibája, ha hibás hamis úton indul el akkor is elhiszi azt, hogy az a dolog az igazság mivel az internet is olyan mint a mondásban a "lószar is finom, hiszen több milliárd légy nem tévedhet!"
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
meg.oldas
friss újonc
Sziasztok!
Van egy problémám, amit sehogysem tudok megoldani, ezért gondoltam a fórum tagjaihoz fordulok segítségért.
Dióhéjban: Van egy régi Sony házimozi rendszerem, egy BDV-e190-em és egy Samsung nemokos tévém:LE32D400E1W, egy Google Chromecastem, egy Amazon-Firestickem és egy Nintendo a gyerekeknek.
Az első kérdésem: Össze tudnék rakni egy rendszert úgy, hogy ne kelljen a kábelt ki-be huzogatni?
A második: A házimozit rá akartam kötni a routerre, ami egy ZTE mc888a. A házimozian nincs beépített wifi, szóval vagy kábellel kötöm rá, vagy elől van egy usb port, elvileg egy usb wireless adapternek. Amikor kábeleztem, azt írta, fizikai kapcsolat: oké, internet: nem oké. Utánaolvastam, csak IPv4-es hálózatokat tud kezelni. Átállítottam(*). Így sem ment. Oké: Van egy régi netgear USB adapterem, amit rádugtam, akkor meg azt írta ki, azt nem támogatja... Tanácstalan vagyok.
A harmadik kérdésem: (*) Valaki tudna írni a hálózat átállításáról, mert lehet (bár nem hiszem), hogy ez a baj.Legszívesebben vennék egy teljesen új rendszert, ahol minden modern meg integrálva van, de nem teszem, mert:
- a házimozinak olyan hangja van, hogy megőrülsz
- utálok kidobni még használható dolgokat, meg úgy enbloc a pazarlást
- pont mivel nehéz megoldani (számomra), fúrja iszonyat az oldalamat a kíváncsiságKöszönöm a választ! Nagyon nagy megkönnyebbülés lenne, ha sikerülne, mert már régóta görgetem a dolgot magam előtt.
A Nap süssön rátok!
-
KisZozó
junior tag
válasz
hunspikey #85954 üzenetére
Oledéknél is nagyon nyomatják a "filmmaker" módot.Mert az úgy jó, és különben is a rendező bácsi úgy álmodta meg ...és hasonló badarságok.
Egyszer kíváncsiságból ebben a módban néztem egy filmet,kb 3 percig.Nem az Én (képi)világom.
Persze ettől még lehet,hogy ez a helyes beállítás.Biztosan van akinek.
Épp úgy,mint a rosé kacsamell,Én azt is átsütve fogyasztom.
Nincs itt mit magunk mögött hagyni.Egyszerű a matek.Ne más mondja meg hogyan együk az ételeinket,hogyan igyuk a borainkat és hogyan nézzük a tartalmainkat.Majd eldönti mindenki saját magának."Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #85962 üzenetére
Te a replay gain-ről beszélsz. Az csak a számok közti különbséget normalizálja. Azon felül lejátszóba épített dologgal csak rontani lehet a dinamikát, ez a night mode, javítani nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
Topikgazda
Mivel a keverés nem visszafordítható művelet, triviálisan sehogy. Az expander csak makrodinamikán tud javítani, a klasszikus "a basszus a kő a folyó alján" keverést nem oldja meg. A Cavern XD AI-t használ, hogy a mesterfájl egy részét vissza tudja nyerni.
-
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #85950 üzenetére
szerintem fel lehet tolni a dinamikát. Fogsz egy forrást, ami hangosabb azt felhúzod, ami halkabb, azt meg kicsit le, és tadaam, de akár elég egyik oldalra lehúzni. Mivel a hangerő az embereknek relatív, így elég könnyű csalni. Nem igazán értem, hol van ennek az akadálya.
okoskodom, tehát vagyok
-
válasz
intuicio #85948 üzenetére
Persze,filmekhez egy 2.0 is eleg.Ha működik,van pozitív felhasználói értékelése akkor jó lehet.
30Hz-n atmehet a Dovi is talan a regebbi kabelen,amin van.Savszel függő.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
hunspikey #85956 üzenetére
Q = 0.707, alatta-fölötte nem bántom, csak azon a pici részen, ott is keveset. A klasszikus crossover pont eset, azt hiszi tőle az agyam, hogy jobban elkülöníthetők a mély és magas hangok. Sok zenész ezért tesz hasonló helyre esést mastering közben, de nagyon sok nem.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
hunspikey #85954 üzenetére
Azzal semmi baj nincs, ha valakinek más kell, mint a tökéletes, én is meséltem már itt, hogy az én hülyeségem, hogy 120 Hz-en legyen -3 dB, különben nem tetszik. A baj akkor van, amikor a semmit adják el világmegváltónak.
-
hunspikey
őstag
válasz
VoidXs #85950 üzenetére
Szerintem ez pont olyan mint a TV esetén a kalibrált kép kérdése. Van akinek vihetsz egy nullás deltaE értékeket hozó referencia monitort/TV-t akkor is az eltekergetett színes fényes szar kell neki. Az ultra high-end hangzás lehet a legpuritánabb és a manusnak sokkal jobb egy nagyon színező rendszer hangja.
De mit is várunk amikor a magyar múltja kb leírható az audió eszközökön rendes tökéletes "V" alakba formázott EQ csúszkák képével, mert az úgy volt ugye divatos, illetve az omnián felnőtt kávés múltunk miatt a Hawaii Konát úgy köpik ki mint focista a torokslejmet, vagy említhetném a rosé kacsamell / medium rare steak helyett a szarrá sült hússal táplálkozó kis testünket, vagy a susogó mindenhová is megfelelő öltözetet, de az állami borgazdaság is beültette rendesen az EEPROM-ot a fejekbe... stb stb.
Több száz év kell mire magunk mögött hagyjuk ezeket...A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
lezso6 #85951 üzenetére
Hát nekem is hozzá kellett szokni, amikor az első gyors subom megjött, hogy a zenében vannak olyan részek, amikor az a hangszóró két hang közt teljesen csendben van. Az elején kicsit uncanny valley volt.
Sajnos a mérhetőséget is sokan feszegetik, szerintük a minden technika szerint koppra ugyanúgy mért hang lehet más. Ugye kábellel nem lesz különbség, valamibe bele kell hát magyarázni.
-
válasz
VoidXs #85950 üzenetére
Én úgy látom, hogy nem a mérhetőség a kérdés, hanem az, hogy a melyik mért különbséget hallod. Nem tudok róla, hogy lenne olyan szituáció, ahol nincs mérhető különbség, de az ember mégis érzékeli. Fordítva viszont ugye rengeteg.
Az emberek a dinamika HIÁNYÁT szeretik, csak paradox módon azt nevezik dinamikusnak.
Lásd pl a lassú basszus. De az relatív magas alapzaj szeretete is dinamikahiányra vezethető vissza. Habár itt fontos megjegyezni, hogy az alapzaj annyiból lehet kvázi hasznos, hogy elmaszkolja a problémákat.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #85949 üzenetére
Volt egyébként konkrétan ilyen, amikor megtaláltuk vaktesztek nyomán, hogy a tulajnak a zaj tetszik. Csak nem tudta megfogalmazni előtte.
Dinamikát felnyomni nem lehet, mert veszteséges a kompresszió. Tudtommal a kísérleti és még ki nem adott Cavern XD-n kívül senki nem tud rá érdemi megoldást.
-
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #85947 üzenetére
mondjuk annak van egy diszkrét bája, hogy nem lehet kimérni, de hallja, hogy jobb
Viszont azt el tudom képzelni, hogy vannak high-end cuccok, amik csalnak: pl felnyomják a dinamikát, vagy olyan hiba van a hangszóróban/lejátszóban, ami sok embernek tetszik. Persze ez nem a kábelekre igaz. Pl.: nekem mindig tetszett a bakelit lemezjátszó sercegése.okoskodom, tehát vagyok
-
intuicio
aktív tag
Megcsinálom hétvégén a beállításokat! Isten vagy, köszönöm!
Amúgy képzeld, most néztem, hogy mindent facán összekötöttem, csodaszépen szól a hang+Dolby Vision ... Erre nézem a HDMI kábelt, hogy mivel kötöttem össze (ez volt itthon az előző rendszerben kötve) és ez volt a kábelre írva:
hdmi 1.3c cat.2
Tudooom égőőőMondjuk nem értem, hogy miért írta ki a film elejét a TV, hogy Dolby Vision.. mikor a kábelen át sem megy
Na akkor néznem kell egy normális HDMI 2.1-es kábelt.
Ez ajánlható?
Gembird Cablexpert Ethernet 8K 2.1 HDMI
vagy ez tré? Nem akarok sokezerért venni -
VoidXs
Topikgazda
válasz
lezso6 #85946 üzenetére
Láttuk, hogy az érdemi leírás oda jut, hogy "nem érted, mert hülye mérnök vagy", a mérés meg oda, hogy "biztos szarul csinálod, de én sem tudom kimérni, hoppá, akkor csak simán nem mérhető".
-
VoidXs
Topikgazda
-
a347
aktív tag
válasz
Mauzes #85943 üzenetére
Van benne valami. Bár ma egy beszélgetés során elhangzott a másik fél szájából , hogy ő nem tudja más hogy van vele, de ő hisz ezekben a dolgokban. Szó szerint.
Egy kicsit felvontam a szemöldököm az 1 millió forintos Schnerzinger tápkábele láttán, no de ha hisz benne ki vagyok én hogy megtérítsem. -
Mauzes
addikt
válasz
VoidXs #85939 üzenetére
Amúgy néha elgondolkodok, hogy van-e tényleges probléma vagy nincs. Nyilván gyártói és seller oldalon nem igazán szép dolog kihasználni más embereket és "lenyúlni" a pénzüket az audiofil cuccokkal.
De(!) ha a user meg azt mondja, hogy márpedig tényleg jobb a hang és ő jobban élvezi úgy, akkor nem tök jó? Konkrétan jobban érzi magát a user, ha drága cucca van, win-win. (Kivéve persze ha csak hazudik róla másnak vagy magának a kognitív disszonancia elkerülése érdekében.)
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #85941 üzenetére
Ja, analóg időkben az is valid volt, hogy számít a kompozit kábel (ez igaz is), de az több MHz-es analóg jel volt, ott tényleg vannak SNR problémák. Azóta semmi nagyfrekis analóg jelet nem használ a házimozi.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
VoidXs #85939 üzenetére
Nekem eddig a kedvencem az volt, mikor a tulja, nem mert vissaztekerni a filmben, mert hogy utána szerinte láthatóan romlott a kontraszt és a szín is. De még a hangerőhöz sem mert hozzá nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #85937 üzenetére
Ennél sokkal egyszerűbb, tényleg pszichológiai csak a probléma. Az is létezik, amit te mondasz, de az már nagyon ritka. A klasszikus eset az, amikor délibábot látnak vagy hallanak.
-
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #85932 üzenetére
természetesen nem a CD-re gondoltam
Hanem arra, hogy a pocsék digitális kábel miatt visszaveszik az eszközök a sávszélt, és ezzel a minőséget. kb ugyanaz, mintha ADSL-el szeretnénk YT videót nézni, és csak 360p-ben tudja a gép lejátszani a legmodernebb gép is, hiába tudna többet.
okoskodom, tehát vagyok
-
Q
senior tag
válasz
VoidXs #85928 üzenetére
“Ez a kábel már nem lassít vagy gyorsít a hangon.
A jelet és a hangot kristálytisztán és torzítás mentesen továbbítja.”
Ilyenekre mit lehet mondani? Ma került elém egy xlr kábel hirdetés, ahol milliós árról van szó. De én vagyok a hülye, hogy nem szállok be ebbe a bizniszbe. Mindenem megvan otthon, hogy mutatós kábeleket szereljek össze, csak kellene találnom egy költőt aki szép szavakkal becsomagolja a szrt. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Nheo047 #85933 üzenetére
Használtan tudod csak megoldani, nagy szerencsével 100 körül egy Atmos erősítővel, és megfelelően olcsó hangszórókkal. Nekem ez csak úgy sikerült, hogy PC-n dekódoltam az Atmost, abból is csak a DDP változatot, és régi 7.1 erősítő tolta ki.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #85931 üzenetére
Volt már ilyen teszt, például amikor valamelyik AudioQuest demón CD volt a forrás, és a fancy kábelnél a track 7 szólt, a szarnál a track 1, "hupszi". Sajnos a túlnyomó többség tényleg hallucináció, 4:4:4-et hasonlítanak 4:4:4-hez (mármint dekódolt 4:2:0-ból nyilván, de nincs 3 oda-vissza transzformáció), és csak simán elhiszik, hogy más. Ennek az az oka, hogy ilyen részletes képeket az ember nem jegyez meg pontosan, hangot sem. Próbáld ki, hogy kétszer meghallgatod koppra ugyanazt a zenét. Másra fogsz figyelni, másodikra máshogy fogod hallani.
-
makkmarce
őstag
válasz
hunspikey #85930 üzenetére
elmondom ennek a hátterét, hogy miért lehet VALÓS különbség, természetesen nem varázskábelről szól a dolog.
Szükséges hozzávalók:
- Egy forrás, ami mindent is tud, a HDR 10+-tól a 4k-ig, 12 bites kép, etc.
- Egy vevő (tv), ami ugyanazt tudja, amit a vevő
- Egy vásárló, aki nem ért hozzá.Fogják az olcsó HDMI kábelt, összedugják, és ugye a vevő és a forrás választ magának egy formátumot, ami ritka ócska kábel esetén akár 4:2:0, YCbCr.
Úgy is néz ki, kb 2500 forintért ezt kap a felhasználó.
Aztán rádugják a szűz lányok hajából font ezüstszálakkal szőtt kábelt 50.000 forintért, és történik a csoda: meglesz a full spektrum 4:4:4, 12 bit, 4k, meg amit akarnak.
Azt már a boltos nem árulja el, hogy ezt a 5000 forintos kábel is tudja
Szóval egy átlag vásárlót simán át lehet így verni, és nem hibáztatom, hiába digitális, mégis a kábelben van a "csoda", mert a HDMI info menü létéről se tud szegény vásárló, így rámelegítik a csodakábelt.okoskodom, tehát vagyok
-
hunspikey
őstag
válasz
VoidXs #85928 üzenetére
Engem ezért kibasztak egy hifi shopból - mármint hogy kiröhögtem őket. Én egy 50 éves IT-s vagyok - és nem lehetett velük megértetni, hogy vagy átmegy az a tetves jel vagy nem... "Torrente úr!! Ez digitális!"
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
polcsa
aktív tag
válasz
Zsmester89 #85926 üzenetére
Persze.
Csak nekem nem fér el. -
polcsa
aktív tag
Nekem a MA Bronze 100 nagy lenne hátra, de ha valakinek fekete MA Bronze 50 (6G) pár van hátul és még garanciális és szívesen cserélné 100-ra, én megrendelném a fenti 100-ast és cserélhetnénk egy az egyben. Meredek?
-
polcsa
aktív tag
válasz
brillians #85921 üzenetére
A választásban nem tudok segíteni, de tudsz még venni Monitor Audiót jó áron.
MA Bronze 500 - eMag - 292e
MA Bronze 100 - eMag - 123e
MA Bronze c150 - extremeAudio - 120e
Ha elfér hátra a két 100-as, mert szerintem a szettben csak az 50-es volt.[ Szerkesztve ]
-
válasz
intuicio #85915 üzenetére
Szuper akkor jó hír ,megérte a váltás
Subnál állítsd autora ha gondolod akkor kapcsol csak be, ha az erősítő küld rá hangot.
EQ-t mozira érdemes belőni, phase szerintem nullán de esetleg teszteld le mindkettőn azonos anyaggal.
Volume kb 12 órára vagy kicsit alá fél tizenkettő, ha elég
A subon a crossovert én rászoktam teljes tartományra tenni, úgy is az erősítő vágja.
Az erősítőn belüli beállításoknál a hangszoróknál minden crossovert állíts 80 Hz re kezdetben szerintem a Subnál pedig csak LFE és a vágást 120 Hz ra.
Szerintem így teszteld le, ha minden igaz már így jó lehet,de utána lehet finomhangolni.[ Szerkesztve ]
-
brillians
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja kértem itt a topikban segítséget, végül karácsony előtt beruháztam egy Denon X2800H-ra, de kicsit elúsztam és csak mostanra maradt a hangszórók megvásárlása.
Sajnos a korábban ajánlott jó akcióban lévő Monitor Audio rendszeről másodjára is lecsúsztam, így ez most nem játszik.
Nézegettem még az aprót és az AVX fórumot, de végül új termék vásárlása mellett döntöttem.
Az ExtremeAudio oldalán jelenleg a hasonló árról hasonló árra leárazott, raktáron lévő termékeket nézem (tehát 500-600e Ft között -- az 5.0-ra ettől többet nem szeretnék költeni, sub vásárlása későbbre van tervezve), mert ha jól sejtem talán hasonló minőségekről beszélhetünk.
Klipsch R-800F 5.0
Triangle Borea BR08 5.0Ezek közül melyiket (vagy melyiket inkább) ajánlanátok, ha ajánlanátok? Esetleg másik termék akár máshol, ugyanilyen árkategóriáig ami jobban megérheti?
-
svgyula
addikt
válasz
VoidXs #85914 üzenetére
Nem. Kicsit komplikáltabb volt. Minden anno' tuchel csatlakozós volt. Tehát volt 4db egyforma csatlakozó mindegyik bemeneti szálon 1db dióda azonos irányba és ezekről ment a 4db potméterre(sztereo tehát minden duplán) a jel aminek a közös kimeneti pontjuk össze volt kötve és ez ment erősítőbe. Ha bármelyiket, vagy az összeset feltekertem mind működött. Ez külön erősítés, tápegység nélkül. A gond a megfelelő dióda kiválasztása volt ami alacsony nyitási feszültséggel rendelkezett. De akkor ez volt az éppen elérhető, legegyszerűbb megoldás.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #85917 üzenetére
Ezzel huszonéves informatikusként is így vagyok, WiFi egyedül a VR-szemüvegemet van otthon. Az egerem és a fülesem is vezetékes. Utálom, amikor minden szart töltögetni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Nheo047
csendes újonc
sziasztok!
tudna vki megfizetheto áron ajánlani Atmos hazimozit? ahol kulon megvannak a plafon hangfalak -
intuicio
aktív tag
válasz
VoidXs #85914 üzenetére
Nagyon szépen megköszönöm mindenkinek, aki segített!
Megjött a kis Yamaha RX-V4A + Monitor Audio MASS 5.1 (2G)
és hát mondanom sem kell, ég és föld a régi ONKYO házimozihoz képest.
Még kb. semmit sem állítottam be rajta, minden gyárin van, csak wifin keresztül updateltem a firmware-t. Gyerekek, ez valami ultra brutál, mennyire szépen, és dinamikusan szól. Nem hittem volna, hogy ebből a kis hangszóróból, mennyi erő, dinamika jön ki. A SUB meg beteg állat50%-on van a Volume, de olyan mély jön ki belőle, hogy agyam eldobom. Ráadásul elképesztően szép az erősítő is, és a hangszórók is!
A hátsó hangszóróknál sajnos belefutottam abba, hogy vettem egy ilyen tartót, ami jó meg minden, de mint kiderült ez a MASS satellite hangszórókban nem metrikus menet van, hanem colos, így szereznem kell olyan csavart, hogy fel tudjam fogatni a tartóraNa de viszont, mivel én egy kezdő belépő vagyok a házimozi világban, ezért nekem kínai kb minden beállítás.
pl.: a SUB-om van pár kapcsoló, meg poti.
Mode On/Auto
EQ Impact/Music/Movie
Phase 0°/180°
Volume
Crossover
Ezeket mire is kell állítanom? Mert ugye ezeket az ember beállítja, és onnantól már nem nyúl hozzá. Vagy akkor ha zenét hallgatok, akkor át kell kapcsolnom, ha filmet, akkor meg a Movie-ra?
és ez csak a SUB része
Mit mondjak a többi sok beállításról? Azokat mire érdemes beállítani? Van olyan weboldal, vagy yt video, ahol elmondják, hogy mit mire érdemes beállítani?
Mert igen van magyar Felhasználói kézikönyv, szinte biblia vastagságú, de elkezdtem tanulmányozni, viszont pár oldal után feladtam, mert nekem sok az infó benne, mert ugye nem tudom mi az ami jó a térhatásnak.
Gondolom ezek mind attól is függnek, hogy milyen a forrás anyag.
Én kb 90%-ban angol eredeti nyelven fogyasztok tartalmat, magyar felirattal, ergo nálam alap hogy DV/DTS-HD.MA min: 3000 /kbps.
A zene minősége is brutális. (Progressive House, Trance,Techno stb) zenéket fogyasztok. Most a zenénél is észrevettem, hogy film nézés után a hátsó hangszórókból furán jött ki a hang.. olyasmi volt, mint ha víz hangozna. Ekkor rájöttem, hogy át kell állítani Stereo-ra, és máris jobb lett a kicsikből is a hang. Most ezt mindig így állítgatni kell? Vagy minden beállítást hagyjak a fenébe, és csatlakoztassam a mikrofont, ami majd mindent bekalibrál?
Kicsit elveszettnek érzem még magam, pedig szépen szól meg minden, de tutti hogy vannak olyan beállítások, amiket ha megcsinálnék, akkor a szívem szakadna le
Ebben valaki inasba tudna rakni? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
svgyula #85912 üzenetére
Szóval az egyik előjel clipping pontját bevitted 0-ra?
Végülis megfelelő simítással még mérni is lehet így, csináltam már úgy véletlenül mozit, hogy nem ment az APM-1-em fantomtápja.
Az a durva, hogy a dekonvolúciónál kijön úgy a matek, hogy a relatív különbségeket kiüti, és valid lesz.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz
VoidXs #85909 üzenetére
A hőskorban
csináltam olyan kábel közösítést(házi keverőben) ahol a haladási irányt egy dióda határozta meg így a 2 vagy több eszköz ugyanazon a bemeneten mehetett úgy, hogy nem zavarták egymást mert mindegyikről csak egy irányba ment a jel visszafele a dióda ellenállása csillapította a jelet.
Ez működött is mindaddig amíg össze nem jött a lóvé a gyári keverőre. Ennél a kábelnél biztos beépítették ezt a "funkciót"Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #85908 üzenetére
Igen, optikai kábeleknek nyilván van iránya, mert csak az egyik oldalon van LED, és csak a másikon van fototranzisztor, de most mezei passzív elemekről beszélünk. Elektronok járják be pontosan ugyanazt az utat, csak a másik irányba, nyilván ugyanaz történik velük. Ami ilyenkor szintén nem jut eszébe a kábelhívőknek, hogy az AC úgy működik, hogy az áram oda-vissza megy, és a mozgás átlaga mindig 0. Egyetlen hetedik osztályos fizikavideót kellene hozzá megnézni, de ha idáig nem jutunk el, akkor hogyan tudunk konstruktívan beszélni a valós hatásokról? Megint bejelzett a korrelációdetektor.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Tesomsz minden kábelen analóg áram megy.
Végülis kvantált a töltés (Planck-töltés), de akkor meg minden kábelen digitális áram megy?
Hogy van ez, valaki, aki nagyon érti a fizikát (szóval a legigazabb kábelhívő) elmesélhetné.
[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
válasz
Zsmester89 #85899 üzenetére
Jobb mint egy mikrofon tartó? Nem cseréled le mik tartóra? Mondjuk mindenképp stabilabbnak tűnik mint a papír rakéta!
-
Vhiktor
veterán
válasz
eL Geri #85900 üzenetére
En ezt nem mondtam. Én csak azt mondtam hogy a nyil mit akar rajta jelenteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest