Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Dac házimozi erősítő közt melyik a jobb?
TRS 6,3 jack-rca vagy sima rca-rca összekötő? -
0pityesz0
tag
Zenehallgatás közben nem használok subot, így igazából a zenehallgatás ügyében lennék kíváncsi a helyzetre amit fentebb felvázoltam. Ahol is szinte(kis különbséggel) ugyanazt a hangminőséget tapasztalom abban a bizonyos music módban, mint pure direct-ben (mindkettőt sub nélkül)
Filmnézés közben persze a sub is teszi a dolgát, így arra az esetre nem vonatkozna a meglátásom.
Lehet én nem fogalmaztam jól..
Szóval, zenehallgatás közben, ahol is nem használok subot, illetve a pure direct ki is kapcsolja azt, szinte ugyan azt a hangzást tapasztalom, erre utalt volna a kérdésem, csak nem tudom megfogalmazni érthetően amit szeretnék, hogy segítséget kérjek -
Szabiq
tag
Sziasztok!
Pár hete segítettetek belépő szett kiválasztásában.
Monitor Audio Bronze 100 és c150 lett elől,hátul pedig 50.
Végül Klipsch R-121SW lett a láda.
Denon avr-x1800h az ereje.
2 napja raktam össze. Sikerült úgy érzem hallgathatóra belőni.
Könnyet csal a szemembe. Aztán gondolom fogom finomítgatni.
Jobbat nem is kívánhatnék,remélem hosszú ideig ad remek szórakozást a családnak.
Az elhelyezést így tudtam megoldani. [kép] [kép]
Köszönöm szépen mondenkinek a segítségét! -
Rp526
aktív tag
válasz
0pityesz0 #86388 üzenetére
Én am megfordítanám a dolgot, ha teoretikusan nézzük. Annyira jó a szobaakusztikád, h ugyanúgy szól szobakorrekcióval, mint anélkül. (Kedvezőtlenebb esetben pedig ugyanolyan rosszul).
Hozzáteszem ehhez nagyon nagy szerencse vagy hihetetlen profin beállított/tervezett szoba kell. -
0pityesz0
tag
Bocsánat, lehet én fogalmaztam rosszul a ‘music’ mód kapcsán, biztos tudod mi az, csak én nem írtam le helyesen.
Tehát gondolok itt arra, hogy mikor tudsz választani a ‘movie’ ‘music’ ‘game’ ‘pure direkt’ módok között, akkor a pure direkt módban, szinte ugyan azt a hangzást tapasztalom mint music módban.(na jó, egy hajszálkarcnyit mégis más, de nagyon nagyon hasonló)
Erre gondoltam, hogy ha ugyan az a tapasztalat hangzásban, akkor viszonylag a hangsugárzók elhelyezése ügyében, talán jól járhattam e el.. (esetleg nem függ össze és tévedek..)
Köszönöm előre is a válaszod BBéci! -
0pityesz0
tag
Sziasztok.
kérdésem lenne, mert rég foglalkoztam házimozi és hifi témával, lehet rossz helyre írok, kérlek nézzétek el és ‘rakjatok’ rendbe ha nem ide való..
Szóval AVR-em van, meg frontok, csak 20nm-en, Szeretek zenét hallgatni, mozizni is olykor(kb 40HM, 60zene) Marantz SR6014+Quadral chromium Stlye 8. Zenét mindig is sub nélkül hallgatom, pure direkt-ben, ide jön a kérdésem..
Ha jól sejtem a ‘music’ módban, ha ugyan úgy szólnak a ‘hangfal’ak, mint pure direkt módban, akkor az audessey mikrofon elég jól be tudta mérni a hangzást, ha jól tévedek és megfelelően szólaltatja meg az erősítő, megfelelő hangzással a szobaakusztának megfelelően a hangsugárzókat..?
Elnézést ha hirtelen értelmetlennek tűnik a kérdésem, de már korábban(több éve) volt szó róla(lehet nem ebben a csopiban).. Tehát értem ez alatt a ‘nem színezett’ hangzást, ami egybe vág a pure direkt mód és music mód kapcsán és tudtommal ez jó irány.. -
Q
senior tag
-
Pöttön
őstag
válasz
kenand #86377 üzenetére
Köszi, de nem telefonnal szeretném irányítani.
I'am Dony:
Megnéztem a Logitech Harmony-t, ennyit nem szánok rá.Addig túrtam a netet, hogy rendeltem egy ilyet.
Ez elvileg tud olyat, hogy az eredeti távirányítóval programozod fel.
Így még látok valamennyi esélyt a dac-ra.Hogy kiderítsem milyen remote id kell a dac-nak, leszedtem a telóra az irCode finder nevű alkalmazást, és itt próbáltam Brute force modban a párosítást.
149 kódnak 255 variációját próbálta hozzá az alkalmazás, és 1 se működik vele.. -
kenand
veterán
Vagy ha a telefon nem tud IR-t, Broadlink, vagy Tuya-s IR ami tanítható.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van esetleg itt valakinek univerzális távirányítóval tapasztalata?
Szeretnék venni 1 értelmes távirányítót, amivel tudom kezelni a tv-t (LG), az onkyo hm erősítőm és a dac-om (SMSL)..Tudnátok esetleg valamit ajánlani?
Programozható kellene, mert a dac-ot tuti nem támogatja 1 gyárilag felprogramozott táv se. -
b.
félisten
Milyen Tv? Milyen a hangszorok csatlakozasa,típusa?Ez nem ennyire egyszerű.Az ARC on nem fer at HD hangformatum,csak eARC-on,benne van az osszefoglalóban,erdemes megnezni.
A TV-k kozul nem.mindegyik tamogat minden hangfomatumot,pl DTS hianyzott jo darabig LG nel,Samsungnal most is. -
itroh
tag
-
itroh
tag
Üdv nektek!
Sikerült jó áron beszereznem egy Hkts 30 szettet, elég kicsi a szoba 9m2, oda gondolom elég lesz. Szeretnék hozzá venni egy erősítőt, kérlek tegyetek irányba ( használt piac) -
VoidXs
Topikgazda
válasz
kzsolti83 #86365 üzenetére
Minden, amit rajta szemmel látni, arra itt a magyarázat.
-
kzsolti83
tag
Sziasztok! Van itt olyan kedves fórumozó, akinek ha elküldeném a dirac live mérést, segítene egy kicsit értelmezni, esetleg megmondani, hogy mi az, ami nagyon nem jó a grafikon alapján? előre is köszi
-
Ger_man
senior tag
válasz
eL Geri #86360 üzenetére
Hátul volt egy jó nagy kivágás a kábeleknek az elég volt neki, de a hátsó világítás miatt le kellett zárnom, emiatt került bele be- és kifúvó ventillátor.
Bal oldalt alul van a befelé fúvó, felül jobb oldalt pedig a kifúvó, tök jól átszellőzteti.#86361: igen budapesti, azok is jók lehetnek, főleg a polifoam anyag, puha szivacs nem elég tömör szerintem, hogy jól lezárja a hangokat
-
I'am Dony
őstag
válasz
eL Geri #86361 üzenetére
Nincs jelentősége, hogy mivel vakolod le. Bármilyen szivacs, de akár egy zokni is ugyanazt eléri. Viszont nagyon nem mindegy, hogy a hangsugárzó T/S paraméterei alapján bezárható-e. Erre a gyártó nem ad meg részletes adatokat, így ha gyárilag nem jelzik lezárhatónak, nem jó ötlet megtenni.
-
Ger_man
senior tag
válasz
eL Geri #86353 üzenetére
Én port dugót egy elég kemény csomagoló szivacsos anyagból vágtam ki körfúróval, csak kisérletezés miatt, mert a jobb oldali surroundom a falra van tolva, sajnos máshogy nem tudom megoldani, tesztelve így is úgyis, végül nem használom őket, de elraktam. Egyébként tök jól működött mert dugóval jóval nagyobb frekvenciára vágta le a bemérő mikrofon, de lényegi különbséget nem tapasztaltam, így maradt a 80Hz-es crossover dugó nélkül (dugóval talán 160Hz-nél vágta le). A frontjaim polcsugárzó megfelelőjét használom surroundnak: NS-B750
Mekkora átmérő kellene? Tudok adni szívesen ha gondolod.
[kép] [kép] -
Ger_man
senior tag
válasz
BIGi75 #86354 üzenetére
Köszi szépen! Egyként sötített üvegek a frontok, emiatt át is látszik a kijelzője az AVR-nek, és az IR is átmegy rajta, bár ritkán használom az irányítóját, a tv-vel vezérlem az esetek 99%-ban.
[kép] [kép] [kép]Elég sokat javítottam az alap besta tv szekrényen, a világítás sem belevaló, meg ahogy látszik túlságosan befelé irányul (gardrób szerkénybe való), de lemezberakáshoz és esetleges input állításhoz tökéletes
-
eL Geri
őstag
válasz
Ger_man #86344 üzenetére
Igen, közép idő távon most nekem is egy pont passzoló polcban van a center. Ami elvileg a tilos kategória. De nekem egy gagyi centerem van, aminek eskü így jobb a hangja
Van is egy cikk pont erről a centerről, aki kibelezte, szétmérte, és arra jutott, hogy ha a hátsó port-ot jól bezárja, akkor lesz még a legjobb a sok rossz közül. Na nekem kb. ezt csinálja most (tudom, nem pontosan ezt) a zárt szekrényDe majd ha lesz TV cserém, akkor ott az a cél, hogy felkerül a TV alatti nyílt szekrényre, és akkor betömöm én a hátsó portját.
-
válasz
Mauzes #86348 üzenetére
Mert nem értenek hozzá. Pl van az a tévhit, hogy 3D tér akkor van, ha van a hangfal hely neki.
A stúdiókban a profi hangmérnökök meg nyilván hülyék, hisz jobb helyeken konkrétan a falba építik a hangfalakat. Így egyáltalán nincs hásó visszaverődés.
Ugye minél mélyebb a hang, annál nehezebb kezelni. Ezért érdemes úgy rendezni hangfalakat, hogy a mélytartományban legyen a legkevesebb probléma, a többit könnyű kezelni.
Ehhez általában rá kell tolni a falra. És persze a falat kezelni kell a visszaverődések miatt, de szerencsére csak a közép és magastartományt kell, így egyszerűen megoldható. Ha meg elhúzod a faltól a hangfalat, akkor mélyet kell kezelni mögötte, ami horror. Ha meg benne van a falban, akkor egyátalán nem kell kezelni, hisz nincs hátsó visszaverőfés.
-
BBéci
legenda
válasz
Ger_man #86344 üzenetére
Szép! Nem kicsit, nagyon!
Egy akkora vászonnal, ami pont a két frontsugárzó közé befér, tutira még nagyobb lenne az élmény. Bár akkor a falak sötétítése mndenképpen szükséges lenne, amit nem biztos, hogy szeretnél.#86348Mauzes
Nincs ebben semmi vicces! Amennyiben szükséges, akusztikai elemekkel, panelekkel az említett anomáliák jelentős mértékben, szinte teljesen eltüntethetők. Demószobákban, kiállításokon is mindig falaktól messze helyezik el a hangdobozokat és nem azért, mert direkt vacak hangot akarnak prezentálni a közönségnek. -
Mauzes
addikt
válasz
lezso6 #86345 üzenetére
Ez azért vicces, mert rengeteg esetben, amit online láttam, a "jól kihúzom a faltól, mert úgy profi a hangzás" élharcosok pontosan hogy jellemzően 1-2m közötti mértékben húzzák el a faltól. 2,2 méteren túl már nagyon keveseknek van lehetősége szétcseszni az adott szoba elrendezését, a falra meg nyilván nem tolják rá, így lesz a tipikus a 120-150 cm távolság.
-
válasz
Ger_man #86344 üzenetére
Vagy legyen rátolva a falra (de 1-2 cm maradjon a reflexportnak, különben eltűnik a mély), vagy használj mélyádát. Különben kellemetlen nagy kioltás lehet.
Lásd Genelec ábra, ez jól összefoglalja:
A fal és a hangfal távolságának négyszerese lesz a kioltási frekvencia hullámhossza. Ez ideális esetben kisebb, mint a hangfal által kiadható legmélyebb hang. Tehát a faltávolságokhoz tartozó kioltási frekvencia:
30 Hz: ~2.85 m
40 Hz: ~2.14 m
50 Hz: ~1.71 m
60 Hz: ~1.42 m
70 Hz: ~1.22 m
80 Hz: ~1.07 m
100 Hz: ~0.85 m
125 Hz: ~0.68 m
150 Hz: ~0.57 m
200 Hz: ~0.42 m
300 Hz: ~0.28 m
400 Hz: ~0.21 m
500 Hz: ~0.17 mPersze nem csak a hangfal mögötti fal számít, hanem az összes. Ezért érdemes próbálkozni, valamikor pont attól lesz jobb, ha elhúzod a faltól, bár ez a ritkább eset.
-
Ger_man
senior tag
válasz
eL Geri #86342 üzenetére
Hátsó falról is fognak hanghullámok visszaverődni, ha van hátul port, ha nincs. Ez talán a legegyszerűbb kipróbálni, ha tv szekrény tetején van a centered, mozgasd közel majd kicsit távolabb a faltól, de minél közelebb van a falhoz, annál több sík terület lesz a szekrény tetejével, vagyis onnan is fognak hanghullámok visszaverődni, garantáltan rosszabb lesz a hangzása vagy legalábbis máshogy fognak szólni, aztán eldönti az ember melyik tetszik neki jobban.
Persze ettől még az ember egy rendezett térben akar élni, annak ellenére, hogy tudom nem szabad szekrénybe se rakni a centert, nekem ott van, mert esztétikai jobban tetszik, és a tv-t se szeretném a falra tenni, tetszik h lábbal pihen a szekrényem tetején:
[kép] [kép]
Ha csak egy sima beszélgetős jelenetnél kinyitom a center alatti fiókot, megváltozik a hangkép, szinte vízhangzik.Illetve mivel zongoralakkos a felülete, ha fent lenne a szekrény tetején, a falon pedig a tv, akkor tükröződne rajta a tv képe, amitől tuti falra másznék
Nem állítom hogy nem szólna másképp ebben a felállásban, de igazából a mostani beállítással nekem tökéletes így (centert egyébként a meglévő front height-ok is segítik, amit valaki megint utál vagy szeret, én az utóbbi vagyok
)
-
Ger_man
senior tag
válasz
polcsa #86340 üzenetére
Nem is nagyon ajánlott túl közel a falhoz rakni a hangfalakat, ha az irányultsággal van gond, akkor ilyet lehet alá vásárolni:
S10 Desktop Speaker Stands | Kanto AudioBár elég komoly az ára... két lemezhajtásért
-
Ger_man
senior tag
válasz
Zsmester89 #86338 üzenetére
Egyébként nagyon érdekes design, így nincs semmi csavarfej a front oldalon.
-
Ger_man
senior tag
-
polcsa
aktív tag
A Monitor Audio Bronze C150-hez miért adtak egy imbuszkulcsot?
Van ugyan a hátulján két imbuszos csavar, de kell azokkal valamit állítani?Vagy valami falra akasztási lehetőség?
-
FerNandor
őstag
válasz
VoidXs #86331 üzenetére
Köszi! Baranya megyében van valaki, aki kalibrál, tudod esetleg? A hátsókat tervezem lecserélni polcsugárzókra majd, lehet utána akkor lehetne egyet kalibrálni.
Amúgy az jutott még eszembe, hogy a hangszórókat nem kell ápolni valamivel? Szilikonnal a membránokat vagy valami?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
FerNandor #86329 üzenetére
A pure direct módok a teljes digitális szabályozás kikapcsolásával egy borzasztóan minimális zajszintet tudnak nyerni, ami nyereség eltörpül amellett, ha például tetszik is neked a hang. Szóval semmiképp ne abban a módban menjen, és akár a sima bass állításával vissza tudod húzni. Azonban sokkal többet ér egy teljes kalibráció. Ha jobb az egyensúly, akkor kisebb eséllyel lesznek olyan zenék, amik miatt állítani kell bármit.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Gyors kérdés. Onkyo TX-NR676 Jamo 128 frontokkal. Újból felfedeztem a Cigarettes After Sex együttest és pure audion szoktam zenét hallgatni, de ennek így nagyon sok a mélye. Direct mód van még mélynyomó nélkül, de egyiknél sem tudom lejjebb venni a basst. Esetleg valakinek van ötlete? -
Swenk
aktív tag
válasz
eL Geri #86324 üzenetére
Nálam is így van. Megkérdeztem a Denont, azt mondták, hogy ha a külső boxnak van 2 hdmi kimnete/ V és A/ akkor azt érdemes használni, de egyébként a denon belső továbbküldése biztosan jobb, egy külső eszköz képességénél. Azt mondta, hogy Ő, nem költene rá, pláne, ha ncore forrásokról beszélünk.
-
eL Geri
őstag
A kérdésre nem tudom 100%-ban a választ!
De ha a Denon specifikációja írja azokat a képességeket, amik kellenek, pl. 120Hz, 4-8K, DV, DHR..., akkor NAGYON remélem, hogy nem ront semmit a képminőségen, és tényleg csak átcsatornázva küldi tovább.
Én most mindent az AVR-be dugok és csak egy HDMI megy a TV-be, az AVR-ből. -
Swenk
aktív tag
válasz
intuicio #86321 üzenetére
Köszönöm szépen. Most már csak azt kéne tudni, hogy a denon mennyire tisztán küldi át magán a video jelet, mennyit ront rajta, ha ront, és ez az eszköz hozna-e javulást a kép minőségben, vagyis jobb-e a szétválasztásban, mint a denon. Amúgy éppent ilyet kerestem, amit Te mutattál.
-
intuicio
aktív tag
Szia!
Nekem is ez volt a problémám anno, erre vettem ezt: FeinTech VAX01202
Ha érdekel priviben megegyezhetünk -
MaxxDamage
félisten
-
bteebi
veterán
válasz
MaxxDamage #86310 üzenetére
Van rajta optikai, azzal TV-hez tudod csatlakoztatni - bár ha van egy Sony házimozid (=AVR csak, vagy hangfalak is?), akkor én max. ennek a hangfalait (de leginkább azokat se) kötném rá.
A laptopot viszont a 2×RCA-jack kábellel rá tudod applikálni, ahhoz végül is egész jó is lehet.
#86317: A bluetoothos cucc a te esetedben semmire, mert a hifiden nem lesz BT. Max. még azt tudnád megcsinálni, hogy rákötsz a laptopodra (már ha tud BT-t, de biztos tud) egy FM transzmittert, és annak az adását veszed az FM rádión
, csak annak rém gagyi lenne a minősége.
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok
Tudna valaki tipust ajánlani HDMI video-HDMI audio szétválasztóra, ami beavatkozás nélkül áteresztené a a DUNE PRO VISION 4K-BÓL jövő HDMI-s video jelet a tv felé, és a hangot az AVR felé? Valamiért azt gondolom, hogy így szebb képet kapnék a tv-n, és a hang is változatlan maradna.Az AVR Denon 2800H. Ha valaki használ ilyet, kérem mondja el a tapasztalatait. Köszönöm.
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #86310 üzenetére
Szerintem a tv/laptop füles kimenetéből (ha van) a hifi cucc aux bementére a 2 RCA to 3.5 mm Jack kábellel van esélyed.
Ilyenkor a hifin az aux forrásra kell váltani. -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Van egy régi Sharp CD-DP2500 HiFi rendszerem (CD, 2 kazettás, rádió AM/FM)
Sajna alkatrész nem beszerezheto hozzá és CD, Kazetta része nem jó.Milyen megoldás jöhet szóba TV vagy Laptophoz csatlakozás esetén?
TV és laptop HDMI 2.1 kábellel van össze kötve.
TV egy Sony hazimozival Optikai kábel segítségével.Vettem 2 RCA to 3.5 mm Jack és 2 RCA to USB-C kábeleket, elvileg ezzel megoldható a csatlakoztathatóság.(?)
-
-
kenand
veterán
Arra figyelni kell, hogy általában csak az egyik HDMI bemenet a TVn HDMI-ARC-os
-
Szabiq
tag
Nem érkezett még meg a szett.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a PC t HDMI kábellel csatlakoztatom a Denon 1800 hoz akkor képet fog e továbbítani a tv felé?
Jelenleg PC ről optikai a z906 ba, HDMI A TV re minidisplay monitorra.
Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- Linux kezdőknek
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával