Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz rayoliviero #44097 üzenetére
A frontok large beállításon vannak small helyett.
-
rayoliviero
veterán
Ha zenét hallgatok a mélyláda nem kapcsol be automatikusan, az mitől lehet? Extended stereon sem, pedig rengeteg mély van a számban, amit hallgatok. Az erősítőn kipróbáltam, ha felveszem a subot maxra, akkor sem.
-
törölt tag
válasz Calogero #44093 üzenetére
Ezek a Jamók elég jók ált használatra, nagyobb erősítőt is simán elviselnek (sőt lehet igényelni is fogják, de azt te fogod meglátni használat közben). Én ajánlanám de az S807 konkrétan leordítja majd a fejed. lehet jobban jársz ha ez erősitő mellé csak a 2 kisebb párt és centert viszed el, vagy ha csak egyben eladó (és bekötés után azt mondod: igazam lesz) akkor a két nagyot meghirdeted és el fog hamar kelni reális áron.
-
junior19
senior tag
válasz Calogero #44093 üzenetére
Hali!
Ekkora szobába és ilyen elrendezéssel én biztosan nem raknék álló hangsugárzót előre. Ha ennél a sorozatnál szeretnél maradni, akkor inkább egy polc doboz előre is, ha van akkor nagyobbat, mint amit hátra raknál. A centerből viszont inkább a nagyobb centert raknám, ez a 81-es nagyon karcsú, főleg ha maradsz az álló front vonalon. Ha beleférne a büdzsébe, akkor a C sorozatból választanék két pár polcdobozt, s centert.
codec project
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Még új vagyok ebben a topciban, és teljesen kezdő, ezér tanácsra véleményre van szükségem.
Adott az alábbi 15nm-es szoba ,
A kijelző: LG65E8PLA Oled TV
Amiről nézném a filmeket: Egy épített HTPC (Asrock J5005+8GByte Ram + SSD+HDD+ODD+WIN10 Pro)Erről szetről szeretnék véleményt kérni.
1 pár Jamo S 807 frontsugárzó pár
1 pár Jamo S 801 polcsugárzó
1 db Jamo S 81 CEN centersugárzó
1 pár S 8 ATM atmos sugárzó
1 db S 808 mélysugárzó
1 db Yamaha RX-V585 házimozi erősítő
plusz adnának hozzá 2db ilyen kábelt: [link]Filmnézés: DVD, Blue-Ray
Zenehallgatás:Minden féle de elsősorban Rock + MetálA segítégeket, véleményeket előre is köszönöm.
-
s7evcsenko
addikt
Jó reggelt!
Érdeklődnék, hogy van-e megoldás arra, hogy egy 5.1-es kábeles hangfalszettet kiegészítsek 7.1-re, de a plusz 2 hangfalnak, amit mögém, hátra tennék, vezeték nélkül kellene megszólalnia.
Valami ilyesmi megoldásra gondolok (Klipsch WA-2).
Van erre esély?
(Denon AVR-X2500H az erősítő)[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
BBéci
legenda
válasz calvin20 #44087 üzenetére
A házimozi erősítő kimenő jelszintjének csökkentését javasoltam, nem a szubláda érzékenységét.
Igen, hátrányt jelent, ha van LFE bemenet, akkor azt kell használni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz calvin20 #44088 üzenetére
" Így is kettes állásban van már a potmétere. Lejjebb tekerve már szinte elhalkul. "
Biztos, hogy elhelyezés, illetve akusztikai probléma okozza a jelenséget.
Mindenképp próbáld orovsolni a dolgot, mert brutálisan haza tudja vágni az élményfaktort.
Arról nem beszélve, hogy iszonyat fárasztó/bántó filmet nézni úgy, hogy a mélyből több van mint kellene. -
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Láttam itt korábban, hogy páran már rendeltetek innen:
Mivel én az angolos vonalat erősítem inkább, így kérdezném, hogy továbbra is működik innen a Magyarországra történő rendelés? Esetleg azt tudjátok, hogy mennyi a szállítási díj? Esetleg van valami amit érdemes tudni ebből az üzletből történő rendelésről? EU-ból EU-ba jön, így akkor nincs rá semmi extra költség, ugye?
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz calvin20 #44083 üzenetére
Mindössze 20-30cm áthelyezés, illetve hallgatóipozició váltás, képes jelentős változást okozni a mélytartomány érzékelésében.
Nemrég húztam 20cm-el előrébb a kanapét, illetve toltam hátrább a mélynyomót, makd újramértem 5 pontban.
Remek eredményt kaptam, szóval érdemes kísérletezni ezzel is..
-
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
válasz calvin20 #44083 üzenetére
Ha túl erősnek gondolod a jelszintet, akkor csökkentsd!
Mi a bánatért használsz Y kábelt, amikor a szubládának van LFE bemenete???
A búgó hang oka lehet még a lejátszó és a film minősége, de akár az erősítőé is.Megtisztelhetnéd a topik tagjait azzal, hogy ékezetes betűket írsz! Semmiféle kifogás nem elfogadható!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
calvin20
tag
Sziasztok!
Vasaroltam egy Klipsch r100sw tipusu melynyomot. Egy H/K AVR 132 hajtja.
20nm-es szobaban hasznalom. Kulonos szamomra, hogy tul erosek a melyhangok. A hangero szabalyzojat vissza kellett vennem 2es allasba. Olyan mintha tul nagy jelet kapna. Minden hangot egy bugo utohang koveti. Nincs ratolva a falra. Egy In-akustik premium y kabellel van bekotve az erositobe.
Tudnatok otletet, tippet adni hogyan oldhato meg ez a dolog?
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
A cseh sört veszem (nem 599 kezdetű vonalkóddal). - én meg a belga söröket veszem, 8-10%-osak, azok nagyon finomak, igaz drágábbak is. Nem lehet sokat inni ezekből cserébe jó érzés meginni 1-2 dl.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mpo
veterán
Utólag szerkesztettem az előzőt.
Értettem, de akkor is szubjektív lesz, ha a maximumot kihozod a kávéból, mert többféle íz van a kávéban, egyikünknek tetszik, másiknak nem.
Arra gondoltam, hogy például a mélynyomó alsó tartománya mérhető, a DTS-t tudja-e egy eszköz, ezzel szemben a kávé nem mérhető egzakt módon vagy legalábbis nem szokták otthon mérni. Ízlik vagy nem.A cseh sört veszem (nem 599 kezdetű vonalkóddal).
Tegnapelőtt olvastam (nyilván nem etalon a kávéteszt, ez is szubjektív, az eredménye sem mérvadó).
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
blakey
titán
De igaz, mert igényként merül fel a megfelelő kávé vagy más esetében a telefon, nem kell megmagyaráznod, hogy mitől jobb egy kávé egy 100e-s készülékben ahogy másnak sem, hogy mitől jobb egy 100e-s telefon. Hidd el, ugyanarról van szó. Én is sokmindenen végigmentem, és ennek eredményeként mindenből tartom a középsztintet, nem veszek gagyi lejátszót, telefont, kávéfőzőt, TV-t, autót, stb. Igyekszem mindenből tartani a minimum középkategóriát, mert nekem erre van szükségem, a többi már pénzpazarlás lenne számomra de ettől még van aki a 300e-s telefontól lesz boldog és a 10e Ft-os kávéfőzővel készíti a napi kávéját és van aki a 300e-s kávéfőzővel kézíti a napi kávét de megfelel számára a 10e Ft-os nem okos telefon. Amivel te megmagyarázod a finom kávé titkát ugyanazzal megmagyarázzák számodra a jó telefon mivoltát és amíg te nem kapod meg a jó kávédat egy 40e Ft-os készüléktől úgy másnak nem lesz elég a 40e Ft-os telefon tudása sem, ettől még lehet valaki boldog.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
"A kávé ízlés kérdése, mint a sör, ráadásul sokféle szemes kávéból lehet főzni."
Nem erről volt szó, hanem arról, hogy egy adott kávékeverékből milyen eszközökkel lehet kihozni a maximumot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mpo
veterán
válasz Zolom89 #44072 üzenetére
A kávé ízlés kérdése, mint a sör, ráadásul sokféle szemes kávéból lehet főzni.
(barátom megkért, keressek neki kávéfőzőt, egy Boscht választottam, nála iszom a legjobb kávét).ugyanez a helyzet akár ebbe vagy egy másik készülék topikjába
A médialejátszó topikjában nem tapasztaltam, hogy csak a drága a jó.
[link]Kávéfőzőnél bonyolultabb műszaki cikkeknél az elvárásoknak kell megfelelnie egy készüléknek, ha a nagyon olcsóból hiányzik egy fontos funkció, akkor sajnos a drágábbat kell venni, legyen az tévé, házimozi, router vagy médialejátszó.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
válasz blakey #44071 üzenetére
Azért nem igaz, mert a jó darálótól és géptől finomabb lesz a kávé. Saját tapasztalatom, végigjártam pár lépcsőfokot, mire eljutottam a mostani felállásig. Sőt, még nincs vége a fejlesztéseknek, mert kell PID a gépbe, hogy mindig pontosan az adott keverékhez illő, ideális hőfokon történhessen az eszpresszó készítés.
(#44072) Zolom89
Az internet elérés számomra is fontos, azt tudja a telefonom. Fényképezni 2005 ősze óta tükörreflexessel szoktam.
Akkor lenne elfogadhatatlan a 40000 forintos helyett 100000 forintost ajánlani, ha a plusz pénzért nem kapnék semmi olyan többletet, ami számomra fontos. Vagy akkor, ha kiderülne, hogy az olcsóbbikkal nem tudnék az ország minden lefedett pontján telefonálni, csak a drágábbikkal.
Tehát, amennyiben valós szempontok és érvek hangzanak el a drágább mellett, akkor rendben van. Visszatérve a kávéra, teljesen egyértelmű és megcáfolhatatlan, hogy az olcsó vackokhoz képest a 70000 forintos, vagy drágább darálók használatával az elkészített ital minősége javul.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zolom89
senior tag
válasz #98221312 #44073 üzenetére
"Ellenben amikor valaki arról akar megerősítést magának, hogy a házimozirendszerbe nem kell pl mélynyomó, aztán ha valaki ezt nem helyesli, akkor az már sznob úrihuncut, mert ugye a mélynyomó nem más mint eltúlzott igényszint.. "
Teljesen egyetértek, aki nem ért hozzá is ide jön segítségért fogadja meg vagy ha nem ne okoskodjon bele!
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
törölt tag
válasz Zolom89 #44072 üzenetére
Ezzel nincs is semmi gond..Teljesen egyértelmű, és valós amit írsz.
Ellenben amikor valaki arról akar megerősítést magának, hogy a házimozirendszerbe nem kell pl mélynyomó, aztán ha valaki ezt nem helyesli, akkor az már sznob úrihuncut, mert ugye a mélynyomó nem más mint eltúlzott igényszint..
-
Zolom89
senior tag
Persze hogy sokallom rá, mivel a 40ezres gép is olyat főz amit szívesen megiszok nincs igényem többre. Ellenben a telefonom napi szinten is internet elérés, fényképezés, munkám része is, és erre van igényem..
De pont ez a lényeg, amit írtál.. az hogy Neked elég a 40ezres telefon! És evvel semmi baj nincs, a baj avval van ha be mész egy topikba és tanácsot kérsz, és nem a Te igényednek kapsz, hanem azt mondják hogy hagyd is azt a 40ezrest vegyél inkább egy min. 100ezrest mert az sokkal jobb, remélem érted hogy ugyan ez a helyzet akár ebbe vagy egy másik készülék topikjába
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A telefonom 4 éves, újkorában 40000 forintba került és mindent tud, amire szükségem van. - egy ennyibe kerülő kávégépre vagy egyéb másra is igaz lehet. Nem kell 100e-t kiadni, hogy jó kávét igyál, nem kell 100e-t kiadni,. hogy legyen egy jó telefonod, stb. El kell fogadni, hogy mindenki másképp vélekedik a dolgokról Eszem ágában sem lenne 30-40e Ft-ot kiadni egy 1,5m-es HDMI kábelért, más meg több 100e-t is hajlandó fizetni érte.
-
BBéci
legenda
válasz Zolom89 #44069 üzenetére
Kávégépre sokallod a 100000 forintot, viszont telefonra kiadod a háromszorosát.
Ha nem inged, ne vedd magadra: a kávégépet nem tudja magával hurcolni és mutogatni az ember, mint a telefont.
A telefonom 4 éves, újkorában 40000 forintba került és mindent tud, amire szükségem van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zolom89
senior tag
Ami a kávézós topikba megy az egy vicc.
Van egy két sznob aki az odatévedőket akik érdeklődnének egy 40-50K -s főzőről, egyből leszólja és elhordja hogy az szar gagyi stb stb.. 100k felett kezdődik egy főző amiből már lehet inni, de azt is csak úgy ha 70ezres darálóval nyomod le előtte a babokat... Annyira irritálnak ezek hogy inkább nem olvasom a topikot már, nem akarok személyeskedni, semmire nem vezet. De nyilván ha valaki 40ezeré akar venni egyet nem érdekli a 100+ ezres készülék, mert nem az az igénye, csak érdkeli hogy 40ezeré mi éri meg.
600ezres tv-m van, vagyis volt ennyi mikor megvettem erre volt igényem, pénzem. Ha egy 100ezres hangtechnika bőven elég nekem nem veszek 200-ért mert az jobb mint az olcsóbb, hát nyilván jobb csak nincs rá szükségem Ilyen egyszerű ez, nem kell túlragozni..[ Szerkesztve ]
-
MCs88
aktív tag
Azt tudom, hogy erre figyeltem amikor megvettem a sub-ot nagyjából 1,5 éve és nem volt ilyesmi. Most pár hete meg feltűnt, hogy miért világít zölden a led órákkal azután, hogy kikapcsoltam az AVR-t. Közben tovább próbálkoztam és a Telekomos IPTV box-ot ha lehúzom a TV-ről, akkor megszűnik a probléma (ez direkben a TVre van kötve és nem az AVR-re).
-
hcs57
addikt
válasz Dorian #44065 üzenetére
a kemény mag túlgondolja a kedvenc hobbiját, olyanok ezreivel problémáznak, amik az átlag felhasználó számára lényegtelenek lehetnek. - Pont ez miatt indítottam ezt a felvetést.
A fórum kemény tagja néhány személy, ezért egy "Házimozi belépő szinten" nem erről kellene szólnia, hanem arról amiről a többség (a belépők.. átlag felhasználók) igénye és nekik lényeges témákról.Ha ez itt nem valósítható meg, akkor egy másik fórumot kell nyitni a "pórnépnek". Szerintem.
Amúgy a hangminőség fontos része a hangerő, hiszen nagy részt az határozza meg a dinamikát. - ez igaz, egy bizonyos hangerőig, vagyis addig, amíg teljes részletességgel hallom a leghalkabb részt is, az szerintem elég.
Másnál ez nem elég, ő hangosabban hallgatja. Így ez nem abszolút érték.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Dorian
félisten
A link igazságtartalma valós. Majd minden topikra igaz, hogy a kemény mag túlgondolja a kedvenc hobbiját, olyanok ezreivel problémáznak, amik az átlag felhasználó számára lényegtelenek lehetnek.
De ez minden ilyen klubra, társaságra igaz. Biciklis klubban is biztos alkalmatlannak tartják a kemping biciklit, vidéken mégis tízezrek használják közlekedésre és az ő céljaiknak megfelel.
A szaktopikokban elmondják mi lehet az optimális, a fórumozók pedig felnőtt emberek, akik remélhetőleg képesek az információkat a saját igényszintjüknek megfelelően értelmezni.Amúgy a hangminőség fontos része a hangerő, hiszen nagy részt az határozza meg a dinamikát.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
hcs57
addikt
Azt írod, az utóbbi időben.. akkor ez mindig volt így? Mióta van így? Mi változott, amióta ez így van?
- talán ezek a kérdések segítenek rájönnöd, mi okozza.
A földelés ezen nem segít.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
MCs88
aktív tag
Sziasztok,
Az utóbbi időben azzal kűzdök, hogy a mélynyomó kikapcsolt házimozi erősítővel is világít, hogy kap jelet. Eljutottam addig, hogy ha a TV és az AVR nincs összekötve HDMI kábellel, akkor helyreáll a rend, csak ez nyílván nem játszik. A kérdés, hogy mivel tudnám ezt megoldani. Az összes eszköz 1 eloszóba van bedugva, a TV és az AVR 2-eres, nem földelt tépcsatlakozóval rendelkezik, a mélyomónak földelt a tápkábele. Az AudioQuest-nek vannak olyan sub kábelei amin van földelés csatlakozás, ez segíthet? Mire érdemes kötni egy ilyen kábelnek a földelését?
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz zsoika #44059 üzenetére
Többen írtak nekem privát üzenetet azzal, hogy a fórumban ezt meg sem meri kérdezni. Meg tudtuk beszélni.
Sokkal korrektebb lenne ez a fórumban, hisz ide való, de nem merik. Ők azok, akiknek szerényebb igényük, lehetőségük van, s szívesebben veszik, ha csak annyit segítünk, amennyit kérnek.
Maradhat így is, s csöndben olvasunk.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
zsoika
addikt
"ha valaki ide téved, mert szeretne többet, mint a tv hangszórói" Az választ kap amit v.megfogad, v.nem...
Konkrétan nem tudom melyikre gondolsz, de a legutóbbi ilyen kérdezőnek linkeltem nem 1 lehetőséget.
Szabad neked is válaszolni azokra a kérdésekre (ahogy neked tetszik, ahogy te gondolod stb..) és nem mások válaszait elemezni. -
hcs57
addikt
válasz zsoika #44057 üzenetére
S az eredmény az lett, hogy minden maradt a régiben.. ha valaki ide téved, mert szeretne többet, mint a tv hangszórói, az vagy követi az itteni ökölszabályokat, vagy elsunnyog a gondjaival. Ez így jó? Ezzel azon a problémán segítünk, ami miatt ide fordult? Szerintem nagyon nem. Nem trollkodásnak szánom, inkább a fórum használhatóságának javítása céljából, hogy többen vegyük hasznát.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz arcitec #44055 üzenetére
Kezdjük az összefoglalóval. Több ember munkája van benne, sok információ, ami az elinduláshoz segíthet, de azzal, hogy "ökölszabály", vagy adott nm-hez mi kell, már nem tanácsolnék ennyire sarkosan. Ezek igazak akkor, ha otthon akkora hangnyomással akarok mozizni, mint az ajánlatot írók.
Nincs ezzel semmi gond, de nem vagyunk egyformák. Nekem pl. nem a hangerő a lényeg, hanem a hanginformáció, ami lehet zörej, durranás, zene, vagy párbeszéd.
Nem tudnék így nyilatkozni senki felé, hogy ez ökölszabály, - inkább csak ajánlás, mint az iparban is a szabvány, az is egy ajánlás.Lehetne ezt folytatni, fontos a tapasztalat, de ezeket csak saját magunknak tudjuk 100%-ban etalonnak tekinteni, másnál másak a körülmények, az igények, s az anyagiak.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
arcitec
addikt
Hát ez igazán szak kérdés a részedről. Részben lehet akár igaz is, attól függ milyen szemszögből nézzük.De mint minden fórum nem tudja egy adott ember stílusához igényéhez igazítani magát. Magának a kérdezőnek kell tudnia eldönteni mit vegyen figyelembe és mi mellet haladjon tova. Ez is olyan mint az élet, vagy a demokrácia szabadsága, nem vezetnek kézen fogva.mindenhova, ha már elhagyta valaki az óvodát.A net-en lévő sok sok (hír) anyagból is el kell tudni dönteni , mi az egyén számára hasznos, vagy akár az igaz.Némi analógiával élve a GPS-re sem szabad ész nélkül hagyatkozni.... stb stb ... No és türelem, ismeretek értelmezése,türelem, ismeretek megszerzése stb .. Sok esetben egy rendszerezet akár egyetemi anyag sem mindig feltétlen hibátlan, nem itt a "tapasztalati" vélemények sokaságában-sokféleségében ..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
hcs57
addikt
Az egyik regionális fórumban olvastam ezt: [link]
Szerintetek ez s ilyen lenne?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #44051 üzenetére
Belépőben én sem láttam XLR-t, de a válaszom általánosságban vonatkozik az aktív szubládákra, ahogy a kérdés is.
Nem értem, miért volt fontos ez a megjegyzésed? Majd amikor megvette a mélynyomót, olyan kábelt fog választani hozzá, amilyen szükséges. Nyilván nem XLR-t RCA helyett.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Zolom89 #44048 üzenetére
Házimoziban olyan mélyládákat használunk, amiknek saját, beépített erősítője van, ezek RCA vagy XLR szubkábellel csatlakoznak a házimozi erősítők szubkimenetéhez.
-
Zolom89
senior tag
válasz zsoika #44043 üzenetére
Köszi a távpontokat!
A bajom vele hogy a hangfalakkal együtt már ennyit nem költök rá.. és nem a spórolás miatt, egész egyszerűen többet nem ér nekem a hang.
Viszont az erősítő közül a 50-60ezres (használt) kategória teljesen oké, ha jól értem ha később bővülne az igényem csak veszek egy jobb hangfal szettet és kész?!
Akkor ezt az onkyo-t elengedem és marad a H/K erősítő..“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
zsoika
addikt
válasz Zolom89 #44039 üzenetére
Szia.
Én erre indulnék [link]....bár a második képen az erősítőben tükröződő szoba jellege nem túl biztató.
Hangfalból ha hibátlan (tuskén kívül) egy kis alkuval jó lehet . Sajnos egy mélyláda még kell és így már ki fogsz lógni a keretből, de ez a szett jóval túlmutat az Onkyo HTR -en.
Mélynyomóból legolcsóbban TAGA TSW 120, 200 at mondanám 50eFt körül ....vagy spórolsz és 100eFt körül veszel egy igazán jót. Pl. [link][ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Jeleztem, hogy ha megint vacakolni fog a rendszer cserélek kábelt.
Maradt minden a régiben.
Pontosan mit próbálsz? - 47 perce megy a Robin Hood 7.1 atmos hanggal, felirattal semmiféle akadás nincs.
Köszi még 1x és jó éjt.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #44038 üzenetére
Pontosan mit próbálsz? Most direktben kötötted a lejátszót a tévére? Mert eddig csak dobálózol a válaszokkal rendszertelenül. Hidd el, hogy egy kábel probléma nem úgy jelentkezik hogy ez most sz@r, hanem alattomosan. Néha-néha is bedobhat hibákat, ezt hosszabb távon is érdemes tesztelni. Aliról meg nem veszünk "minőséginek" ható cuccokat.
-
Zolom89
senior tag
Hali egy kis segítség kellene..
A mostani alap Samu soundbaromat akarom lecserélni normálisabb hangzást tudó berendezésre.
Nincsenek hatalmas elvárásaim viszont nem tudom hogy mivé járnék jobban anyagilag, minőségileg. 25nm nappaliba.
Topik olvasgatás után eldöntöttem használtan veszek egy erősítőt és hozzá hangfalat 3.1 vagy 5.1ig.
Olyan 100-120k többet nem költenek rá első körben, filmek jól szóljanak amik Netflixről jönnek vagy a tv saját lejátszóján keresztül. Találtam pár erositot ami árban és ránézésre bejön, szakmai részét tőletek kérnem h mivel járnék jól.
Onkyo HT r395 5.1- ő a legolcsóbb és legegyszerűbb eddig van hozza minden nem kell hangszórókat keresgélni.
Harman Kardon AVR 165/255- mind a kettő erősítő 50ezer környéken van, bár nem tudom mi a lényegi különbség közöttük. Ehhez meg hangfalak is kellene de pontosan milyen? És talán ez a legnehezebb része mert a választék kb végtelen..“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Beni2360
félisten
Ok rendben.
Ez van most tarsolyba amit kb 1 órán át néztem: War.for.the.Planet.of.the.Apes.2017.BD50.2160p. UHD.HDR10.x265.TrueHD.7.1.HUN-HDPhoenix
Meg ez is: Robin.Hood.2018.PROPER.2160p. UHD.BluRay.HDR.REMUX. TrueHD.Atmos.7.1.HEVC
De lehúzom az Aquaman UHD HDR-t[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #44036 üzenetére
A kábel egy passzív eszköz, "őt" nem érdekli hogy az adat HDR vagy akármi más. Szóval engedd le a pajzsot, és próbáld ki amiket írtunk. Szerintem ne szájkaratézzunk.
Mondjuk egy Aquaman UHD HDR + Dolby Atmos már lehet probléma. Addig amíg csak kisebb jeleneteket nézel meg, addig nincs értelme folytatni.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Hát a linkelt kábelekkel megy a 4K HDR-s film és induláskor jelzi a TV az átváltást első alkalommal aztán már csak kiírja a jobb felső sarokban egy kis emblémával, hogy HDR és a lekérdezésnél is írja na meg átvált a színtúnust HDR-re. Vagyis átengedi a HDR-t.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #44033 üzenetére
Azért érdekes, hogy simán kezeli mindkét fajta a HDR-t. - de ezt 2 órán át is kéne Dolby Atmos-al, ezt így kell nézned.
És akkor 2 db-ra lesz szükségem 1 a zidoo-ból +1 a TV fele? - igen, oda kell ahol a 4K-t használod, a projektorhoz jó lesz ami van és a lejátszók a megjelenítőhöz legyenek beállítva.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #44030 üzenetére
Jó köszi a tanácsot. Akkor ha nem boldogulok csere lesz. De mint írtam ahol 10 m hdmi van oda csak fhd anyag megy, oda biztos nem veszek.
És akkor 2 db-ra lesz szükségem 1 a zidoo-ból +1 a TV fele?
Most egy ilyen demó megy ezekkel a kábelekkel
Bit rate : 74.5 Mb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 59.940 (60000/1001) FPS
-------------------
Azért érdekes, hogy simán kezeli mindkét fajta a HDR-t.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz blakey #44030 üzenetére
korlátozod FHD-ra akkor nem lesz semmilyen problémád viszont bukod a HDR-t - természetesen nem a HDR-t bukod, mert az mehet FHD-n is hanem a 4K HDR-t.
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #44029 üzenetére
Látom nem figyelsz, vannak bitráta csúcsok amit a kábeleid nem fognak kezelni és ilyenkor elsötétül a kép, nincs mit tenned, jobb kábelt kell venned. Az, hogy megnézel egy mintát amin megy a 4K 60 fps még nem jelenti azt, hogy a "maximumon pörög". Ugyanazzal az anyagokkal nézd meg amikkel elment a kép. Mindenképp a HDMI körül kell keresni a hibát, ez leginkább kábel hiba, mert a két linkelt kábel nem tudja azt a felbontást azon a hosszon amire szükséged lenne. Ha korlátozod FHD-ra akkor nem lesz semmilyen problémád viszont bukod a HDR-t. A 4K HDR-hez Premium High Speed HDMI Cable vagy Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet kábelre lesz szükséged és ha 10m-esre akkor olyat kell venni ami azon a hosszon is Premium High Speed minősítésű.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Hát letőltöttem 2 db demót 1 sima és 1 hdr 60 fps filmet és gyünyörüen megy at avr-n keresztűl.
Videó információ:Felbontás: 3840 x 2160
Fájl mérete: 449 MB
Időtartam: 00:03:18
Formátum: MP4
Codec: HEVC
keretsebesség: 60 képkocka / másodpercBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #44027 üzenetére
Zidoo-ból egyből menjen a tévébe vagy a projiba, a hangot addig old meg valamivel. Ha hibamentes lesz a filmnézés, akkor az erősítő kever be nem a kábel. Mindenesetre a kábelt ilyen módon letesztelném egy combosabb 4K HDR anyaggal is, feltéve ha a Zidoo tudja.
Aliról én nem vennék HDMI kábelt, sokszor köze nincs a leírásban lévő adatoknak a valósághoz.
Egy normális HDMI kábelt egyszer kell megvenni, onnantól kezdve nincs vele gond. Egyébként most már inkább vennék Club 3D kábelt, na ezzel sokáig nem lenne gond.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A digi boxot már direktre dugtam.
Akkor a zidoo boxnak a hdmi kábeljét húzzom ki az avr-ből és dugom a tv-be attol csak az avr hibát zárom ki de a kábelt nem. Este sorozatozunk majd meglátjuk a 80 perc alatt mi lesz.
Nem tudom, hogy miért mondta blakey hog yez a hdmi kábel gyenge lenne, SAMZHE[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Köszia tanácsokat és mint megvan a Tv konvertál 2160p-re a poroji csak 1080p-s de lehet, hogy mivel az AVR kimenete dualra van állítva valami képen vissza kavarhat hiába kapcsolom ki a TV-t. Este már mérgembe váltottam a 2 kijezzőre (proji) és a maradék 20 percben már nem volt jalszakadás. Mivel csak a hétvégén projizunk a köv alkalommal átállítom egyből a 2. kijelzőre és majd meglátjuk mi lesz.
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #44022 üzenetére
Biztosra nem mondhatom, de nagy valószínűséggel már csak a kábel keverhet be. Minél hosszabb kábelt használsz, annál jobb minőségű kell. HDMI kábelból meg max 10m-t lehet erősítés nélkül használni. Én évekig használtam 2160p@60Hz-re egy noname 10m-es HDMI kábelt egy Sony 4K LCD tévével, aztán a Sony A1-hez már nem volt jó. Néha elment a kép, csak úgy jött vissza ha kihúztam és visszadugtam. Szivatot a szemét. Aztán vettem egy Audioquest Pearl-t és azóta jó. Na nem 10m-t, mert annyi pénzt sajnáltam rá, inkább megoldottam rövidebb hosszal.
-
Vitee
aktív tag
válasz MasterMark #44015 üzenetére
Úgy gondolod ez segíthet?
Nem nagyon értek hozzá sajnos, ezt ajánlották, hogy jó lesz. Működni működik is, csak a 24p-t nem kapom meg.
Sajnos a projektoron nincs optika, pedig azzal szerintem jó lehetne.
Szerinted más megoldás mi lehetne ami működik? Egy HDMI - audio leválasztó? Ilyesmire gondoltam [link]"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #44020 üzenetére
Hiába nézel 1080p-s nyagot ha a lejátszó skálázza 2160p-re - nem akadékosodás végett de a proji csak FHD és a bemenet is 1080p jelez és a box kimenete is 1080p jelez. A TV-nél is a zidoonál 1080p jelez kimenetnek FHD filmnél és a CE is kmenetnek 1080p ír. Nagy valószínü, hogy a TV konvertálja fel a jelet. De akijelzőre nem tudom kitenni a kép felbontását mint a FHD TV-nél vagy nem találom. De megvan 2x klikk a bal felső sarokban és ott kiírja, hogy 2160p tehát a TV konvertál.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #44017 üzenetére
Ahogy Blakey is írja ez bizony kábel problémára utaló problémák. Ezeket a kínai csodakábeleket add el és vegyél normálisakat. Esetleg még megpróbálnám direktbe rákötni a tévére hogy az erősítő ne legyen a láncba. Ki kell zárni az esetleges hibaforrást.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #44019 üzenetére
A 4K-hoz kelleni fog a jobb kábel. Egyszerűbb lesz a két megjelenítőhöz, külön-külön eszközt alkalmazni és annak megfelelően beállítani. Hiába nézel 1080p-s nyagot ha a lejátszó skálázza 2160p-re, mert akkor 4K-nak minősül kábel szempontjából.
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #44018 üzenetére
A kábelek 1-15 m-sek. A 2db 5 m-s ami 1 A-A 1 A-B a toldásnál és oda FHD anyag ment már régen gond nélkül. Az 5 m-s meg A-A vention. a A-B meg ugreen
A kimaradások az esti filmezésnél FHD filmnél volt tehát semmiféle 60 fps anyagom nincs 1-2 teszanyag kivételével.
A szokást csak viccnek szántam.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #44017 üzenetére
Milyen hosszúak a kábelek? A kép kimaradás az bizony kábel hiba vagy az erősítőben nincs beállítva a 4K HDR továbbengedés. Az, hogy most megyt, vagy épp reggel óta semmi gond az még nem jelenti azt, hog minden oké, ezen nincs sokminden amit szokni kéne. Vannak bitráta csúcsok amik simán elérhetik a kábel képességeit és akkor kimarad a jel. Elnézve a kábeleket, egyik sem feltétlenül garantálja legalább a 4K HDR 60 FPS-t. Első linken szereplő az első 5M-en garantál elvileg 4K-t a másik meg annál is gyengébb, legalábbis leírás alapján.
-
Beni2360
félisten
Ijólyen kábelek vannak a rendszebe. Mint írtam a !K-val semmi gond.
VEnTIOn
SAMZHE
Most folyamatossan megy a TV és reggel egy kivétel, ami lehetett adáshiba is, semmi kihagyás.
Este bekapcsoltam egy FHD-s filmet 1 órán keresztűl a TV-n semmi kihagyás nem volt.
Na majd elválik, lehet, hogy szokni kell neki mint egy új csajt.
Ui: 4K Signal format : Enhanced, gondolm nem standard[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy új projektor, amit most cseréltem a régire és egy soundbar. Tegnap meg is néztünk egy filmet és találtam is egy problémát.
A lejátszó egy android box, ehhez vettem egy HDMI splittert, innen az egyik kábel megy a gépbe a másik pedig a hanghoz.
Az istennek se váltott át 24hz-re a film. Ha kiiktattam a splittert akkor működik, ha megint használtam, akkor pedig nem. Kodiban is csak 3 képfrissítést lát, míg simán kábellel sokkal többet.
Létezik, hogy a splitter nem tudja a 24p-t és van valami olyan splitter ami tudja?
Leírásban 4k/30hz 3D, minden van, de részletesen nincs, hogy miket támogat. Alzaba vettem.Előre is köszi!
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #44012 üzenetére
Joshi - CEC sosem volt bekapcsolva.
Természetesen be van állítva engedélyezve mivel 4!K HDR szépen vált.
Most éppen TV nézünk és be sink kapcsolva csak átengedi az adást és elment a kép 1 mp-re.
engedélyezve van-e a kiterjesztett mód - ezt angolul és hol találom?
Esetleg egy gyári visszaállítás és előlről kezdeni a beállításokat?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #44010 üzenetére
Valószínűleg a kábel a gond, emlékeim szerint az erősítőd is alkalmas a 4K HDR továbbítására, esetleg nézd meg, hogy az erősítő esetében engedélyezve van-e a kiterjesztett mód
-
Beni2360
félisten
Sziasztok.
Rég volt nyavajám de most van.
Lecseréltem a LG FHD TV-met egy LG OLED55C8PLA-re és teljesen megbolondúlt az AVR. Random elveszití a jelet van amikor 1-2 mp van amior több és akkor bemenet váltás és vissza kapcsolás és megjön a kép. Ez ugyanúgy jelen van TV-n és projektoron. Most FHD filmet néztünk és vagy 5x csinálta mindkét lejátszóval.
Mi lehet a gond?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz makoss #44008 üzenetére
Ezt olyan erősítőre kötöd amilyenre akarod, a lényeg hogy nem érdemes túl drága erősítőt venni hozzá, habár gondolom nem is akarsz. Én anno a kisebb HKTS 9-et használtam egy Harman 156-os erősítővel, de teljesen jó volt.
Az a lényeg, hogy a hangot az erősítő processzorára bízd, ne pedig a PC hangkártyájára. Ha Serviio-val operálsz, akkor a hangot vissza kell juttatnod a tévéből az erősítőre. Ezt rendszerint optikai hang kimenettel lehet megoldani, esetleg HDMI ARC segítségével. Ilyenkor HD hangok nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz makoss #44006 üzenetére
Egy Harman HKTS 5.1-es szett sokat dobna a hangzáson, persze ehhez kell még egy erősítő is, de azt nézhetsz használtan is vagy akár a hangfal szettet is. Ahhoz hogy elérj egy bizonyos minimum szintet a hangprojektor se lenne megoldás, vagyis léteznek nagyon jó hangprojektorok, de annyi pénzből simán összeraksz egy jó "épített" hangrendszert.
Első körben el kell érned egy belépő szintet mozizáshoz, ahhoz meg azok az eszközök kellenek amiket írtam.Nagyon jó helyen jársz, ez a topik pont erről szól.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz junior19 #44005 üzenetére
Rendszerem egy 55 colos LG tévéből, ami HDMI kábellel van összekötve számítógéppel (adatlapom) ami kb 2 méterre van. A PC-re egy régebbi 5.1-es Genius 5050 hangszóró van, külső Asus xonar U7 Mk2 hangkártyával. Érdekes módon ami volt korábban sima U7 hangkártya, sokkal jobb volt Na ezt a 2 eszközt tudnám passzolni ha lenne valami hangprojektor vagy nem tudom mi, majd aki ért ehhez majd elmondja....
Filmet természetesen mint mindig szinkronosan Serviio-val nézek, mivel szeretném élvezni is a filmet Oké, tudom, hogy feliratosan jobbak az effektek, írták itt már többen is, csak az annak jó, aki tud ugye valamennyire angolul,
Ha lenne valami hangprojektor vagy valami ami segítene a filmnézésben, jó volna!
UPC Direkt műholdas csatornákat is szoktam nézni, de hangrendszert inkább PC-ről Serviioval.
A szoba egy félig tetőteres 4x4 méteres eltolt szintes családi házban, vidéken, szomszédok vannak, de jó távol
Filmeket nCore-ról szoktam szedni.[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
junior19
senior tag
válasz makoss #44004 üzenetére
Sokat segítene, ha leírnád a rendszeredet. Ha csak a tévét használod lejátszóként és a hang megszólaltatására is, akkor sok lehetőséged nincs.
De ha már egy külső lejátszót használsz, azokban is van általában dinamika állítási lehetőség. Ha külön van audió egységed,akkor általában azokban is van, a Denon készülékeknél a night funkció(a Dinamika eq és volume más célt szolgálnak). De az is lehet ilyen esetben, hogy a center hangszintje alacsony, így kevesebb hangnyomást hozz, mint a többi hangszóró. Helyesen belőve lehet megszűnne a problémád.
Nem tudjuk az inger küszöbödet, hogyan szereted hallgatni az anyagokat. Én sem hangosan szoktam mozizni, de meg van a dinamika különbség egy párbeszéd és egy történés között. Ahogy meg is kell lennie. Ha azonos szintre próbálod hozni, akkor pont a lényeget veszted el. Ez történik a hazai tévécsatornáknál is, törvény írja elő. Én pont ezért és a reklámok miatt nem nézek filmet tévécsatornán, mert pont a lényeget veszik el, hogy egy párbeszéd utáni robbanás ugyanakkora hangnyomást produkál.codec project
-
makoss
veterán
-
Quetz
őstag
válasz makoss #44002 üzenetére
A házimozi erősítő nem rendszer, csak egy jelfeldolgozó/erősítő egyben. A mellé még kellenek hangfalak, mélynyomó, média lejátszó...
Zsoika szerintem a dynamic volume-ra gondolt, mert a deq mást csinál. Amire te vágysz, az a "Dolby Dynamic Range compression", azaz amikor a leghalkabb és leghangosabb hangerőszint közti távolság le van csökkentve. Ez hazavágja a hangminőséget, de kevesebb problémád lesz a hangerővel.
-
makoss
veterán
válasz zsoika #44001 üzenetére
És az melyikben van?
Úgy értem milyen rendszerben van az a Denon erősítő?
Mert én konkrétan valamiféle kisebb rendszerre gondoltam ami áll egy centerből, egy front párból és egy erősítőből, de lehet már sokat mondtam.
Kb 1 éve voltam itt, akkor néztem egy Denon házimozit de nem mertem belevágni, no meg a rokonok sem tolerálták volna a nagyobb hangerőt!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042