- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
intuicio
aktív tag
válasz
VoidXs #85914 üzenetére
Nagyon szépen megköszönöm mindenkinek, aki segített!
Megjött a kis Yamaha RX-V4A + Monitor Audio MASS 5.1 (2G)
és hát mondanom sem kell, ég és föld a régi ONKYO házimozihoz képest.
Még kb. semmit sem állítottam be rajta, minden gyárin van, csak wifin keresztül updateltem a firmware-t. Gyerekek, ez valami ultra brutál, mennyire szépen, és dinamikusan szól. Nem hittem volna, hogy ebből a kis hangszóróból, mennyi erő, dinamika jön ki. A SUB meg beteg állat50%-on van a Volume, de olyan mély jön ki belőle, hogy agyam eldobom. Ráadásul elképesztően szép az erősítő is, és a hangszórók is!
A hátsó hangszóróknál sajnos belefutottam abba, hogy vettem egy ilyen tartót, ami jó meg minden, de mint kiderült ez a MASS satellite hangszórókban nem metrikus menet van, hanem colos, így szereznem kell olyan csavart, hogy fel tudjam fogatni a tartóraNa de viszont, mivel én egy kezdő belépő vagyok a házimozi világban, ezért nekem kínai kb minden beállítás.
pl.: a SUB-om van pár kapcsoló, meg poti.
Mode On/Auto
EQ Impact/Music/Movie
Phase 0°/180°
Volume
Crossover
Ezeket mire is kell állítanom? Mert ugye ezeket az ember beállítja, és onnantól már nem nyúl hozzá. Vagy akkor ha zenét hallgatok, akkor át kell kapcsolnom, ha filmet, akkor meg a Movie-ra?
és ez csak a SUB része
Mit mondjak a többi sok beállításról? Azokat mire érdemes beállítani? Van olyan weboldal, vagy yt video, ahol elmondják, hogy mit mire érdemes beállítani?
Mert igen van magyar Felhasználói kézikönyv, szinte biblia vastagságú, de elkezdtem tanulmányozni, viszont pár oldal után feladtam, mert nekem sok az infó benne, mert ugye nem tudom mi az ami jó a térhatásnak.
Gondolom ezek mind attól is függnek, hogy milyen a forrás anyag.
Én kb 90%-ban angol eredeti nyelven fogyasztok tartalmat, magyar felirattal, ergo nálam alap hogy DV/DTS-HD.MA min: 3000 /kbps.
A zene minősége is brutális. (Progressive House, Trance,Techno stb) zenéket fogyasztok. Most a zenénél is észrevettem, hogy film nézés után a hátsó hangszórókból furán jött ki a hang.. olyasmi volt, mint ha víz hangozna. Ekkor rájöttem, hogy át kell állítani Stereo-ra, és máris jobb lett a kicsikből is a hang. Most ezt mindig így állítgatni kell? Vagy minden beállítást hagyjak a fenébe, és csatlakoztassam a mikrofont, ami majd mindent bekalibrál?
Kicsit elveszettnek érzem még magam, pedig szépen szól meg minden, de tutti hogy vannak olyan beállítások, amiket ha megcsinálnék, akkor a szívem szakadna le
Ebben valaki inasba tudna rakni?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest