Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
Formaster #84199 üzenetére
Nem tudom a valaszt, de ilyet talaltam, ha esetleg nem lattad meg:
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/3191-dali-oberon-7
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/3591-dali-oberon-9
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/391-dali-zensor-5Ez alapjan az O7-et kihagynam, az O9 kiraly.
-
Formaster
addikt
Dali Zensorból álló szettem van jelenleg, a frontok 5-ösök, a surroundok Zensor 1-esek. Gondolkodok, hogy a frontot upgradelném, vagy Oberon 7-re, vagy Oberon 9-re. Végfok van hozzá 250W-ig, bár a 9-esre akár 400W is mehetne a leírás szerint.
A kérdés az, hogy mennyire lógna ki az összképből egyrészt a front Oberonra váltása, másrészt, ha 7-esre, vagy 9-esre váltanám?
-
mexel
veterán
Van itt esetleg valakinek még Sony STR-DN860-a? Ha igen akkor tudja hol lehet állítani a sub frekijét? A hangfalaké megvan de a subot nem találom
-
Gino20
őstag
válasz
Mauzes #84193 üzenetére
Ha fekteted, akkor gyakorlatilag "felcseréled" a horizontális és vertikális lefedettségét, vagyis azzal, hogy a magas a mélyközéppel kerül egyvonalba vízszintesen, lesz X Hz-en egy szűk tartományod. Erre jó megoldás a 3 utas center, ahol a középsugárzó felett helyezkedik el a magas, vagy a koaxiális elrendezés, mint pl a KEF center, ahol a magassugárzó bele van integrálva a mélyközép/közép sugárzóba.
Ez pl egy drága JBL center, de láthatod a vízszintes elrendezés milyen pocsék lefedettséget biztosít veszteségmentesen [link] ez meg egy olcsó KEF [link] . -
Mauzes
addikt
Na látom kicsit kinyitottam az ajtót a vászon preferenciák meg nézési távolság irányába
, de az eredeti kérdésre van bárkinek infója/tapasztalata?
"A kérdés: az a jobb megoldás, ha az LCR azonosságra priorizálsz és frontokkal megegyező centert használsz fektetve, vagy pedig fektetve elbaszódnak a polcsugárzó tulajdonságai, és így jobb megoldás a termékcsaládon belüli gyárilag kialakított center."
-
MrZenan
junior tag
válasz
Vhiktor #84175 üzenetére
Nézd, az egység már ott borul, hogy az esetek nagy részében a center kisebb hangszóró készlettel van szerelve mint a frontok.
Ez már önmagában is probléma, de érdemes próbából bekötni a center helyére az egyik surroundot.
Simán jobban fog szólni, csak ugye annak az elhelyezése nem nagyon megoldható.
Nálam most a surroundok eltérőek mert tavaly meg bontottam a rendszert, aztán történt egy költözés, és ismét kiépítettem az 5.1-et.Jóval alacsonyabb osztályú most a két surround mint a front szekció, de nem igazán érzem hátrányát.
Sőt még valahogy kellemesebb is, mert nem annyira tolakodó mint a régiek.
Anno a center volt más, de az nem működött, ténylegesen érezni lehetett hogy nem egységes a hangzás.Szóval válaszolva a kérdésedre: Igen, előny az egység, de fontos, hogy akkor a hangszóró készlet is egyforma nagyságú legyen!
-
Skarpea
tag
Mélynyomó topik nincs? Vagy mélyládás? Aktív.
-
Q
senior tag
válasz
Vhiktor #84177 üzenetére
De ha jól emlékszem, Te extrém közel ülsz a vászonhoz. Úgy biztosan zavaró. Meg az élességből valóban veszítesz. De volt egy nagyon kis pénzből vásárolt Seymour AT vásznam, ami olyan finom szövésű volt, hogy már 1 m-ről sem látszott a textúrája. Én elfogadtam az AT hátrányait, mert az előnyei nekem jobban tetszenek. A 3 teljesen egyforma front nagyon sokat dobott nálam az élményen. A hátsó négy pedig ugyan teljesen más márka az LCR-től, de mindegyik nagy hangszóróval szerelt, magas érzékenységű doboz, a sorround élmény is teljesen más lett. Én csak filmezek, nincs játék. Én azt támogatom, ha van lehetőség hátra is nagy dobozokat tenni, akkor azt kell tenni.
-
Joshi
titán
válasz
Vhiktor #84179 üzenetére
Lehet, de én úgy olvastam, hogy a képmegjelenítésben mindenképpen hátrány a sima vászonhoz képest.
Egyébként a JBL Synthesis-nek (lehet hogy nem pontos a modell link) vannak rejtett dobozai, gondolom ezekhez jobb egy hangáteresztő vászon. Vagyis nem jobb, hanem feltétele.
-
Mauzes
addikt
Ha már feljött az egységes hangszórók kérdése. Van ugyebár egy olyan hüvelykujj ajánlás, hogy a legjobban akkor jársz, ha a 2 front és a center teljesen megegyező, ekkor nem lesz tonalitás különbség és jól integrálódnak. Ennek az elhelyezése akkor a legkönnyebb, ha akusztikailag transzparens vászon mögé teszed a centert - polcsugárzó esetén is, de állót meg még nehezebb bárhogy máshogy.
És akkor itt jön be a tényező, hogy a userek nagy részének tévéje van és nem vászon. Ebben az esetben a frontokkal megegyező centert a nagy többség nem tudja jól elhelyezni a tévé alatt állítva.
A kérdés: az a jobb megoldás, ha az LCR azonosságra priorizálsz és frontokkal megegyező centert használsz fektetve, vagy pedig fektetve elbaszódnak a polcsugárzó tulajdonságai, és így jobb megoldás a termékcsaládon belüli gyárilag kialakított center.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Sanci38 #84169 üzenetére
Szerintem csak a haszon az oka, hogy "olcsóbban"/nagyobb haszonnal el lehessen adni, semmi más.
Mi értelme van gyengébb hangfalat a rendszerbe tenni? Vagy a surroundokbol más hangok szólnak? Nem.
Véleményem szerint az egységesseg nagyon fontos.
Sokan frontnak álló hangfalat vesznek és azért vesznek surroundnak monitor hangfalakat mert olcsóbbak mint az állok vagy esetleg allót nem tudnak elhelyezni. Én abszolút nem látom az előnyét annak, hogy miért jobb ha nem egységes a rendszer.
De meggyőzhető vagyok. -
válasz
Vhiktor #84156 üzenetére
Az csak LCR esetén valósul meg, vagy 5 egyforma polcsugárrzónél pl H/K HKTS... és ha lcr, akkor kellene tenni lehetőleg áteresztő vászon mögé , de ez ne legyen vita tárgya.. Van hangfalcsalád ahol a hátterek pár centivel kissebb membránnal készülnek, alacsonyabb az érzékenységük, stb.. és okkal van ez.
-
Ger_man
senior tag
válasz
makkmarce #84155 üzenetére
Filmeknél abszolút feleslegesnak tartom az álló hangfalakat, játéknál már azért más a helyezet, ott sokkal intenzívebben szólnak a surroundok, ott nagyon zavaró tud lenni ha a surroundok eltérnek a frontoktól.
Nekem yamaha hangfalaim vannak, és egy ideig használtam surroundot más termékcsaládból, nagyon zavaró volt, filmnél nem volt velük különösebb bajom, de játéknál... végül beszereztem az álló frontjaim polc sugárzó verzióját, ami lényegében frontnak van szánva a gyártó szerint, persze nem teljesen ugyanaz a kettő de nem is csak surroundnak szántak. Így már nagyon jó az összkép vagyis összhang.
BBéci: Az Atmos-os leírással ellentétben én 5.1.2(FH) esetén is magasabbra helyeztem a surroundokat, kb +30 cm-rel van feljebb a fülem magasságától, szerintem ilyen felhasználásnál is jobb, mintha fül magasságban lenne.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Ez tuti eredeti kábel?
AudioQuest Forest 48 8K-10K 48Gbps HDMI-kábelként van hírdetve.
Nem zöld-fekete színűnek kellene lennie? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
eL Geri #84158 üzenetére
Nem kell szettet venni.
Az egységes hangzáshoz elengedhetetlen. Legalább a frontok és a surroundok legyenek egyformák és keresni kell egy hozzájuk való centert, lehetőleg családon belül. Simán megoldható.
Nekem pl a frontok és a surroundok klipsch rp600m2, a center meg rp504c2.
Már a "bögre" szetteknél is utáltam ha nem voltak egyformák a hangfalak.
Lehet, hogy atmos sugárzóknak is 600m2-ket teszek fel a mennyezetre.
-
eL Geri
őstag
válasz
Vhiktor #84156 üzenetére
Ez logikusnak hangzik, de kb egy settet se így árulnak / raknak össze. Persze egy család / sorozat, de különböző méretek jellemzik.
Bár felteszem, főleg a hely optimalizálás miatt. Akinek van helye (és pénze), annak nem tudom jobb megoldás-e a teljesen ugyan olyan surround hangfalak.
-
BBéci
legenda
válasz
makkmarce #84155 üzenetére
Háttérsugárzónak totál felesleges állódobozokat alkalmazni, ráadásul nagyon nehezen megoldható, hogy optimális magasságba kerüljenek, ami fülmagasság +60-90 cm. Ez lehet kevesebb, de mindenképpen magasabban legyen, mint fülmagasság, különben soha nem fog a fejed fölött elhúzni a repülőgép. Ezek 5/7.1-re vonatkoznak, Atmosra nem.
#84156Vhiktor
Akkor a centersugárzót a hangáteresztő vászon mögé kell elhelyezni! A házimozisok hány százalékánál van olyan? -
makkmarce
őstag
gondolkodom egy új hangfalszett beszerzésén, és itt jön a kérdés: jelenleg 4 teljesen azonos álló hangfalat használok. Van értelme hátra 2 állót berakni, vagy az a jó megoldás amit a hangfalgyártó csinál, hogy 2 nagy álló front, 2 kicsi surround?
-
válasz
Zsmester89 #84145 üzenetére
Először is azonos hangfalak legyenek, minimum a frontokkal és a surroundokkal,következőképpen hallgasd meg:
Fizikailag: Mindenn hangszóró szól?
Erősitőben a Center Wind alapon legyen, ezt állitasd be, és 80 Hz a keresztvágási frekvencia!!
Ülj be utána a halgatási pontba, onnan:
Tisztaság: Hallhatóak-e a részletek? Jól elkülönülnek-e a hangszerek és a dialógusok?
Mély és magas hangok: Mennyire erősek és tiszták a mélyek és a magasak? Szélesség: A hangzástér milyen széles? Érzed-e, hogy a hangfal szépen kitölti a teret? ! Dinamikai tartomány: Hallgasd meg a halkabb és hangosabb részeket is. Van-e dinamikai különbség? Ha ezek passzolnak és a frontokkal azonos akkor megveheted. -
eL Geri
őstag
válasz
daytonka1 #84140 üzenetére
Fura, ezekre a régi jamo-król mindenhol azt olvasom, hogy tönkrement benne a magas.
Nekem is egy pár Jamo studio 180-am van frontnak. De egyenlőre mázlim van ezek szerint. Már attól is féltem nemrég, hogy lehet már nekem is rosszak, csak észre se vettem. De ránéztem egy sima online hanggenerátorral, és még lejátsza a 10kHz feletti hangomat is, szóval gondolom akkor még mennek benne a magasak.
(Az más kérdés hogy azt is észrevettem így, hogy 12-13-14kHz (már nem emlékszem pontosan) felett én viszont már nem hallok. Próbáltam több (egyszerű) hangfallal és fülessel is tesztelni, tehát a fülem rossz.)
-
Zsmester89
őstag
Használt center vásárlásánál mire figyeljek? Vagy hogy lehet "próbálni"? Csak azt kötöm rá és lejátszok különféle tartalmát más-más hangerőn? Köszönöm
-
svgyula
addikt
válasz
daytonka1 #84140 üzenetére
Háát én azt mondanám lehet jobb lesz csak nem fogod hallani!
Az ilyen magas sugárzóhoz a saját erre az "impedanciára" méretezett hangváltó/tartozék kell. Az valószínűleg egy olyan hangfal tartozéka ahol 2db magas dolgozik párhuzamosan bekötve!
Nálad halk és torz lesz. -
daytonka1
tag
Sziasztok. Van egy jamo hangfalam de nem valami jó a magas. Most lenne Wharfedale ,80W,15 ohm, Új ring magas sugárzó. Szerintetek jobb lesz tőle?
-
BBéci
legenda
válasz
Zsmester89 #84137 üzenetére
Az Omega 380-ról írtam cikket [link].
Annak érdemes azt választnia, akit csak a nagy hangnyomás érdekel, abban remekel. Pontatlan, lötyögős a hangja, sokszor zavarónak éreztem, ezért majdnem teljesen lehalkítottam.
Az FX ízlés dolga, mostanában inkább a direktsugárzókat ajánljuk. -
embe
nagyúr
válasz
Zsmester89 #84137 üzenetére
Kell a 4k120Hz. vagy csak jövő biztos akarsz lenni? Ha nem kell, akkor a 2080 egy qrva jó erősítő.
A DELL-nél sem ment egyszerűen a dolog, ott is voltak problémák az első szériákkal. Ott egy HDMI switch boxot adtak utólag a hibás chippel szerelt erősítők tulajának .. ha megigényelte. -
Zsmester89
őstag
-
renatto
őstag
válasz
Zsmester89 #84133 üzenetére
Nem tudja.
-
I'am Dony
őstag
válasz
clyvejhamma #84132 üzenetére
A Pio auto EQ után már nem érdemes manual belenyúlogatni, mert csak rosszabb lesz. A Dirac viszont mindig az aktuális módosításra csinálja meg a szűrőket, így ott rengeteget el lehet szöszölni majd vele.
-
embe
nagyúr
válasz
Zsmester89 #84133 üzenetére
Talán azért mert nem tudja.... A következő, a jelenleg is futó generáció már tudja. De itt is voltak problémák, nem mind tudta azonnal hibátlanul.
-
Zsmester89
őstag
A Yamaha RX-A2080 leírásában sehol nem találom, hogy 4k 120Hz-t tudja-e. Esetleg valaki?
Köszönöm -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
I'am Dony #84131 üzenetére
Köszi szépen az ajánlásokat, én is az Arcam felé hajlok. A mostani is komoly erősítő valóban, szól is elég nagyot, ezért is a dilemma.
Lehet megpróbálok venni egy umik-ot és elszórakozni a dirac-al. Lehet most tök hülyeséget kérdezek, de egy umik+rew párossal és méregetéssel lehet finomhangolni kézzel a pio EQ-s részét?
-
I'am Dony
őstag
válasz
clyvejhamma #84125 üzenetére
Egyértelműen az Arcam 550 választanám, második lenne az Anthem. Azért a Denonért nem adnék pénzt inkább megtartanám akkor a Piot.
-
Quetz
őstag
válasz
Dirac 2 hetes próbaverziót ad pc-re. Az avr-t átrakod direct módba és pc-ről korrekciózol. Szerintem ezzel választ fogsz kapni a kérdésedre.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Ha tudod hallgasd meg az egyik kiszemeltet, mert ahogy olvasom a mostanid sem volt gyengusz a maga idejében
[link] -
b.
félisten
válasz
Az Arcamot ajánlom. Ha jól sikerül megoldanod a Dirac bemérést akkor fogsz hallani érezhető javulást,de szerintem alapból is bemérés nélkül észre fogod venni a különbséget.
2. helyre tenném az Anthemet a listából.
Denon 3800-at még nem hallottam. -
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
jelenleg egy Pioneer sclx72-t használok Klipsch RP8000 és RC500c +surr szettel + Boston Acoustics subbal. Firestick max játsza le az anyagot NAS-ról. Mkv-s film nézésére és streaminges sorozat+filmezésre használom 90%-ban. Elégedett vagyok a rendszerrel házimozin, viszont sztereóban már kevésbé, időnként sterilnek érzem a hangot.
Nem használom túl sokat zenehallgatásra, szóval nem ez az elsődleges, de ha lehetne némi javulást elérni mindkét területen, akkor elgondolkoznék egy erősítő cserén. Érdekelne a véleményetek, hogy lenne-e értelme valami komolyabb szobbakusztikai korrekciós erősítőre cserélnem a Piót. Most a használtak között kettő is érdekes lehetne, az Anthem mrx 710 és az Arcam 550-es. Esetleg újonnan egy Denon 3800-as, de a két használt mozgatja inkább a fantáziámat. A nappali ahol a mozi van nyilván elbírna egy jobb szobakorrekciós hangot (a pioneernek sosem volt ez az erőssége és nem is mai vas már), a kérdés, hogy szerintetek a fenti lánccal és felhasználással számíthatok-e akkora javulásra, hogy érdemes legyen rá költeni.
-
b.
félisten
ha már rezgés:
-
Rp526
aktív tag
Csak egy érdekesség, hátha vki zenél is és olvassa. Szoktak ilyet alkalmazni monitorozásra is pl dobos széke alá. Így nem csak fülén hallja a lábdobot, hanem érzi is. Érdekes ötlet.
+ ha jól tudom, de ez nem biztos.. akár szimulátor rig-hez is szoktak fogatni, hogy rezgesse a széket így szimulálva az autó rázkódását. -
embe
nagyúr
Ha valaki attól érezné jól magát, ha remeg a kanapé alatta mélyektől.
bass shaker -
Zsmester89
őstag
Monitor audio bronz 6 széria mellé melyik illene lefinkább?
- Sony TA-AN1000
- Denon x2800hLeginkább mozira lenne 7.1 vagy 5.1.2 -ben használva, jelenleg egy X1200 muzsikál hibátlanul, de a 4K 120Hz hiányzik.
-
Quetz
őstag
válasz
Mauzes #84099 üzenetére
Minden végfoknak, beleértve a mélynyomó plate amp-jét is, van egy olyan paramétere, hogy input sensitivity, mértéke V. Ez az a feszültség érték, ami ha megjelenik a végfok bemenetén, akkor a kimenetén a maximális teljesítményt fogja leadni. Elképzelhető scenariók:
- AVR 1.4V-t tud leadni preouton, végfok IS=1.4V, pont csutkára hajtod az eszközt.
- AVR maximum 1V-t tud leadni, végfok IS=1.4V, sosem fogod elérni a maximális hangerőt.
- AVR 4V-t tud leadni, végfok IS=1.4V, túlvezérled a végfokot, torzítani fog veszettül.A legutolsó pont a problémás, két dolog van ami megpróbál megvédeni ettől a helyzettől:
- Az AVR érzékeli, hogy tul magas a hangerő, ezért visszavesz a feszültségből. Ezt látod az adott csatornán mint -5dB jelszint. A probléma az, hogy a legtöbb AVR nem tudja határtalanúl visszafogni magát, pl Denon esetében a -12 ay lehet tényleg -12, vagy akar -25 is kellene oda.
- Potméter a mélynyomón. Ezzel a bemenő jelszintet tudod csillapítani, 0-tól minusz nagyonsokig. Sokszor logaritmus és nem lineáris a szabályozás, ahogy tekered vissza a potit, egyre nagyobb mértékben csillapítasz.A kalibrálás során az a cél, hogy mélynyomó potmétere + az AVR jelszintállitásával érjünk el egz ideális allapotot, amikor a legmagasabb hangerő esetén sem fogjuk túlvezérelni a végfokot. Én a -5 - -8 tartományt szeretem, ilyenkor van tartalék a rendszerben, tudok kakaot adni a mélyekre ha szükséges. 0 fölé viszont sosem viszem a jelszintet.
-
renatto
őstag
válasz
makkmarce #84093 üzenetére
Hang-Kép házimozi stúdió-nál van most rá 12% kedvezmény kuponnal (több SVS termékre is, meg másra is. )
-
makkmarce
őstag
válasz
Mauzes #84102 üzenetére
A személyes tapasztalatom az, hogy inkább az AVR-en állítsd ilyenkor.
Sokszor változott, hogy épp milyen hangerőn volt kedvem filmezni, és ha a ládán tekergettem, akkor mindig baj volt, ha utána a hangerőt változtattam az AVR-en. Valahogy a láda hangerőállítója más hangerőkön nem ugyanannyit vett vissza, tehát más volt a karakterisztikája. -
Boogie33
senior tag
Üdv! Lenne egy (lehet hogy láma) kérdésem, ha egy házimozi erősítőnél használom 5.1-be a frontoknál A+B egyszerre, tehát 4 front, akkor a 2-höz képest hogy alakul a teljesítmény ??
-
Mauzes
addikt
válasz
makkmarce #84100 üzenetére
És hogy ha extra vastag és extra árnyékolt kábelem van, amire utólag gyártott kígyóbőr borítást húzok, mindkét oldalára teszek zajszűrő splittert, és rezgésvédett platina kábel lifter-rel felemelem a földről?
Viccet félretéve, inkább arra az életszerű helyzetre akartam rákérdezni, hogy ha mondjuk 12 órára állított gain-nel megcsinálom a kalibrációt, az avr beállít, amit akar, és ezt követően én ezt kismértékben módostani akarom (mert vagy sok, vagy kevés nekem a mély), akkor van-e bármi különbség aközött, ha tekerem a potmétert vagy a level-t állítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- OpenWRT topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest