Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
-
aldebaran
addikt
Találtam a youtube-on ezt az 5.1 tesztet. Minden hangfalon külön-külön végigmegy 20Hz - 20kHz -ig. Nekem a közepén a jobb és bal első hangfalak berezonálnak, (a két hátsó és a sub nem), amikor a kis jel lelassul. Filmnézés és zenehallgatás közben semmi hasonló sincs.
Ennek a tesztnek van értelme?
Ha van értelme, a rezonálás azt jelenti, hogy a hangfalaimnem a legjobbak?
A hangfalaim Monitor Audio MR4 -
Rp526
aktív tag
válasz
svgyula #86998 üzenetére
Hol is jár a pro gondolkodásban.. Moving Coil vs. Linear Drive Speakers
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #87107 üzenetére
A torzításnak se szenteltek oszlopot, mert arra is alig van adat az interneten. Sokan csak mérnek egy spektrumot és kész.
krx21: Második mondattal együtt olvasd: minden hirdetés fizetett, de ha van mérés, akkor nincs mit csalni, onnantól hiteles. A szubjektív hülyeséget AH-n se olvasom el, csak az ábrákat nézem, ez alapján lett ajánlott a PB-1000 Pro, de ha megnézed, az SB-1000 Pro a THD alapján már nem.
-
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #87106 üzenetére
hát ez eléggé hiányos, ez alapján ember legyen a talpán aki tud választani bármit is, ráadásul a lomhaságot, vagy mit nem is mérték, holott azt mondod az a legfontosabb a hangerővel együtt, de még oszlopot se szenteltek neki.
Nem igazán értem így, hogy itt mit is kellene nézni. A táblázat alapján az SVS az nem rossz, meg is mérték, ott az érték, és nem 50-70db körüliek az értékek. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #87105 üzenetére
Ez a legteljesebb összehasonlítás, de érdemi torzítási/késleltetési/lecsengési/impulzus adatot nagyon nehéz összekukázni innen-onnan. Annyit legalább ki tudsz szűrni a táblázatból, ha egy sub porbafingó (pl. SVS SB-1000), de például az említett Klipsch porthibái csak az ilyen teszteken látszódnak, mutatja is a kriminális torzítást már 40 Hz-en (ami az alsó határfrekije valójában, ezért is indul innen), és csak rosszabb lesz. Az SVS Pro szériájára javították a komoly problémákat (például a bűn lassú driver szériát, ami a régi PB-kbe is került), azok értelmes áron (250k) már ajánlottak, csak nem oda vannak árazva.
-
rAY.BAN
tag
válasz
VoidXs #87103 üzenetére
Vannak esetleg így általánosságban dolgok amikre figyelni kell?
Ki lehet szűrni tisztán specifikációból a rossz Subokat?
Zártat akkor egyáltalán nem szabad?SVS PB-1000 esetleg? (használtan már csak)
Vagy SVS PB-1000 Pro?Van esetleg vmi oldal ahol ezeket normális rangsorolják?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
nemlehet #87102 üzenetére
A fizetett hirdetést ne hívjuk ajánlónak. Ökölszabály, hogy abban az újságban lehet megbízni, aki közöl mérést, azok alapján hasonlít. A már említett JBL és Klipsch jó az árához képest, aztán ott vannak a jobb Klipsch-ek az RP szériából, a KRK S12.4, illetve ahogy nézem, épp van használt XTZ 12.17 Edge is annyiért két apróhirdetésben is, talán az a legjobb vétel.
-
nemlehet
őstag
válasz
VoidXs #87101 üzenetére
Fura, SVS SB-1000-t egy csomó ajánlóban olvastam azért gondoltam hogy jó alternatíva lehet az SPL 120-nak (az utóbbi olcsóbb egyébként szóval nem a spórolás miatt javasoltam volna).
Amúgy milyen ajánlott subok vannak 250-300k között? Az a baj, hogy olvasgattam egy csomót de az ajánlott vételek döntő többsége nem kapható itthon. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
nemlehet #87100 üzenetére
Az SVS SB-1000 még az R-120SW-nél is rosszabb. Se sebessége, se hangereje, a 120-nak legalább hangereje van. Az a probléma ezekkel a darabokkal, hogy csak brummogni tudnak (iszonyat lassú tranziens), ezen felül a 120 még fingorászik is (portzaj). Ha mindenképp le akarod spórolni azt az extra 40000-et, amibe az SPL-120 kerül (miközben összehasonlíthatatlanul jobb), akkor a JBL LSR310S egy jó ajánlat.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest