Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
titanium_100
tag
-
titanium_100
tag
Üdv!
Szeretnék venni egy ilyen TV-t:
LINK
Az lenne a kérdésem, hogy megúszhatom médialejátszó nélkül a házimozizást? Avrből Denon x1700-asom van. De 720 es 1080-as filmeket szoktam lejátszani álltalában. Ráadásul a magyar szinkronost, aminek kicsit gagyi a hangsávja. Néha egy kis netflix megy még.
Új hozzászólás Kedvencekhez adom Emailt kérek Aktív témák -
titanium_100
tag
Üdv!
Ha filmezek, vagy zenét hallgatok az 5.1es rendszeremen ( denon X1700) azt veszem észre, hogy ha a tv hangbeállításánál az adatfolyamot Dolby Digital, vagy Dolby Digital +-ra állítom a mély alig szól, csak tényleg a le-leg-legdurvább akció jeleneteknél. Ha DTS-re állítom, akkor szépen együtt él a zenével, a filmvilággal mindennel, a mélynyomó is (persze nem tulzóan, de lehet érezni pl egy zene közben is, míg a Dolby verziókkal nem. Ennek mi az oka? Egyszerűen ezek ilyenek, vagy valami beállítási probléma lehet? Kicsit többet vártam a Dolby-tól. -
titanium_100
tag
Oksa, megnézem, köszi a segítséget.
-
titanium_100
tag
Hali
Létezik, hogy nincs magyar használati útmutató denon avr-hez? x1700-ast vettem és sem a hozzá adott papírok, -amit meg talán megértek- sem a letölthető pdf-ben sincs magyar nyelv
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Értem.
Amúgy miért van az, hogy ha nézem a netflixet, akkor tök jól jön a DD+, írja is az AVR, de ha nas-ról nézek a tv lejátszóján keresztül egy DD+ (DDplus 7.1 atmos van írva az infó fülre) filmet, akkor csak sima dolby digital-ban tolja és nem plus-ban? -
titanium_100
tag
Oksa, még 2 kérdés:
a tv-n a hangsáv - kép késleltetést mennyire érdemes állítani? nekem alapból 40, de ez nem tudom, hogy 40 ms, vagy 40 szöcskét jelent.
valamint a mélynyomón van a frekvenciaátvitel tekerő, ezt is a fülem alapján állítom be vagy van valami ideális megoldás? (esetleg állítsam nullára a mikrofonos kalibráció során?)
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Hi.
Mélynyomó hátulján ha 1db rca bememet van azt az avr első számú sub kimenetére kell kötni ugye? Mi törtenik ha a 2-esre kötném?
Valamint a mélynomó hátulján van egy 0 - 180 állásba pöccinthető billenőkapcsoló, az merre kell álljon?
-
titanium_100
tag
Üdv!
Letöltött filmnél, amikor ilyet olvasok az info fülön, hogy a magyar hang az AC3 az dolby digital-nak számít?valamint, én mint aki nem vájt fülű, érzem a különbséget ha a magyar 5.1 384 Kbps
amíg az angol, 784 Kbps? Hogy reagál erre az erősítő?Valamint ha nekem atmos rendszer van akkor a +2 hangszóró meg sem fog szólalni?
-
titanium_100
tag
Segítenétek nekem abban, hogy a mélynyomót, hova helyezzem és ott hogyan forgassam? Tudom, mindent ki kell próbálni, tesztelni, de mégis.....tény, hogy jobban mutatna ha a képen látotthoz képest 90 fokkal elforgatnám a ládát, csak az nem nem tudom mennyit ront a hangzáson.
A tv mellé fog menni a két álló front. A képen látható 2.1-et vegyétek úgy hogy nincs ott. Akár bele is lehet szerkeszteni a képbe, és felrakni, hogy egyértelmű legyen. 😀
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Amúgy az lg c1 oled tv setében azt láttam, hogy az alabbi hangokat támogatja:
Ha tudja a dolby atmost, akkor visszafele is kompatibilis pl dolby digital 5.1, dolby plus stb?
Hang szempontjábol egy LG C1 esetében is kell médialejátszó, vagy ez így rendben van, mehet rá közvetlen az avr?
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Én most vettem hangfalkábelt és vannak rajta nyilak. Vélemény? 😀
-
titanium_100
tag
Értem, köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha van egy hangrendszerem, és hozzá egy erősítőm, akkor ha a térhangzásról beszélünk, akkor mindegy, hogy a videó fájlt (.mkv) a tv -n keresztül játszom le, (tv saját lejátszója) és úgy megy be a jel hdmi-n az erősítőbe és ő tudja a dolgát, kiossza a hangfalakra avagy fontos, hogy külön médialjátszón keresztül játszom le, amire rá van írva hogy hű de sok mindenféle hangformátumot lejátszik, s úgy megy be a jel hdmi-n keresztül az erősítőbe?
Szóval ha zavaros akkor mégegyszer: fontos az AVR erősítőnek (ami jelenleg egy denon x1700), hogy egy tv, jelen esetben egy Samsung UE49MU7052 támogassa azt a hang kodeket mielőtt küldi neki a jelet, vagy nem kell támogassa, elég ha elindul maga a film, a hangot majd intézi az erősítő? -
titanium_100
tag
Üdv!
Nemsokára összeállítom a házimozi rendszerem, az lenne a kérdésem, hogy fontos szerintetek, hogy banándugókkal legyen a csatlakozás a hangfalaknál, erősítőnél? -
titanium_100
tag
Hi.
Szemezgetek ezzel a mélynyomóval.
Mivel nem volt még vezeték nélküli mélynyomóm, ezt csak wifis AVR-rel lehet összekötni? Avr megtalálja automatikusan és wifi antennával fog kapcsolódni a mélynyomóhoz? Ti mit ajánlotok, ha a vezetékelés nem probléma, használjam inkább RCA kábellel, vagy nyugodtan mehet a vezetékmentes megoldás? - van hátránya a vezeték nélküli technológiának?
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Elszórakoztam a lehetőséggel, hogy gyorsan lecserélem egy ezüst színű példányra, de már senki nem csinál ebben az árkategóriában ezüstöt, vagy nem lehet kapni...(De ha tudtok szóljatok) . a fekete annyira nem mutat jól a nappaliban, mint hittem....☹ mind1, egyenlőre marad.
A fedél oldalsó, és a fedél mögötti csavarokat vettem csak ki, hogy megtudjam emelni. Nem volt semmi matrica a csavarokon, én is azért mertem kitekerni. Pedig tényleg full új dobozban volt stb....nem kiállítási darab stb.... érdekes.
Az am. normális hogy pl. kikapcsoláskor a kikapcs gomb megnyomásakor azonnal kattan valami, gondolom relé, s utána 3sec. utáb még egy másik, hallkabb is? Két lépcsőben kapcsol ki.
-
titanium_100
tag
Üdv!
Szerintetek a Marantz SR 5015 tényleg annyival jobb (kb. 130.000 Ft) mint a Denon X1700?
Tetszik az ezüst, pezsgő szín de abban a kategóriában már mindenki feketét gyárt......
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Valaki ajánlana nekem mélynyomót Jamo HCS 809 szetthez? Mindenki oltja, hogy a gyári S 810 sub hozzá nem lehet jó, bár ha ezt ajánlja a gyartó hozá szerintem nem lehet az olyan rossz. Sajna meghallgatni nem tudom vásárlás előtt. Ehhez a kis középrendszerhez tényleg nem ajánljátok? Tekintsünk el a kinézetéről, csak a specifikációk alapján akarok dönteni.
Ha ajánlotok valamit plíz olyat, ami elérhető fehér színben is.
-
titanium_100
tag
Hangfalkábelt ha toldani kell, forrasztással megoldható? Nem tudom, hogy egy OFC kábel megforrasztása gondot okozhat-e a hangminőségben. Alsó és közepkategória közötti rendszereknél.
-
titanium_100
tag
Tudja valaki, hogy a Denon miért gyártja az S és az X szériát? Melyikkel mi a célja? Mert az s széria komolyabbacska példányai és az x szeria kisebb példányai 95%ban megegyeznek tudásban, ott a legnagyobb az átfedés.
-
titanium_100
tag
Értem, és a mai aktív mélynyomók maradtak sima rca kabelek? Annál valami extra amire kell figyelni? In, out megnevezések valamint kábel minőség?
-
titanium_100
tag
Amúgy a tv-t és avr-t inkább hdmi-vel kell összekötni mint optikai vagy coax kábellel, mármint ami a hang jelet illeti? X1700-as esetén hanyas verziojú hdmi kábel szükséges? Ezt az avr melyik bemenetére kell kötni? Sima TV?
Nyilván benne lesz majd a leírásban de nem birok addig várni is már agyalok.... eletem első avr-je 🙃[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
válasz Quqesz #69280 üzenetére
Hálás köszönet, hogy mutattad ezt az oldalt. Magamtól nem találtam rá, és semmilyen árukereső oldalon keresztül sem, vagy csak nem voltam elég kitartó. Így viszont egy utolsó darabos X1700-at tudtam venni tölük. Ráadásul szerintem mai viszonylatban nem katasztrófa áron. Mégegyszeszer köszi szépen!
-
titanium_100
tag
S kikapcsolható a kijelző filmnézés közben szerintetek?
-
titanium_100
tag
Üdv!
Mivel Denon X1700-ban gondolkodtam, el kéne vegye a kedvemet az alábbi TESZT?
Van egy olyan sejtésem, hogy nem túl profi, hozzáértő volt a tesztelő....
Igaz én sem annyira profi, és minden tudását kimaxoló user lennék. Lehet a Jamo s809 szetthez elég lenne egy SONY is?Amúgy mindig elfelejtem megkérdezni, de az erősítők kijelzőjükön kikapcsolható a felirat, világítás, hogy ne zavarjon filmnézés közben?
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Ebből az nVIDIA shield-ből nem lesz újabb változat? vagy frissíthető a frimware-je, hogy mindent tudjon amit egy mai egyéb média lejátszó?
Ha szörnyű az atmos akkor lelehet kapcsolni az avr beállításaiban 5.1-re adott filmnél ugye? nem szentírás, hogy erőltesse ha nem akarom, hogy mindent megszólaltasson ami rá van dugva... gondolom. -
titanium_100
tag
válasz BIGi75 #69284 üzenetére
Hát igen, kb. most így eldőlt a kérdés avr ügyben. Köszi a tanácsot. Atmosrol nem vette el a kedvenet, 70 ezret megér neken az a par hangfal + jol is néznek ki, valamit csak fog csinálni 😂 Nyílvan nen ilyannlesz mint egy több millás házimozi. + gondolom 5.1-es hangsávnál ne nagyon számitsak atmos hangsugarzók túlzottan nagy munkájára 🙃
Denonon és média lejátszókon kikapcsolhatóak film közben a display feliratok? Hogy sötét szobában ne zavarjon.....
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
-
titanium_100
tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem, kérlek válaszoljatok rá legjobb tudásotok függvényében
1. Kép és hangminőségben van különbség, ha egy adott tartalmat, legyen az film, a TV-n keresztül nyitok meg és játszok le - ezt összekötve közvetlen az avr-rel, illetve ha beiktatom a kettő közé a médialejátszót? Ha a tv képes lejátszani az adott fájlt, akkor mindegy hogy tv-vel vagy médialejátszó segítségével játszom le a tartalmat?
2. Melyik AVR-t ajánljátok jamo s809 + S810 rendszerhez? ami nem túlságosan extra kiadás de egy erős középkategória ehhez a hangrendszerhez? lehet jobb lenne ha ezüst színben elérhető lenne, valamint azt hallottam, nehezen beszerezhető manapság bármilyen avr. Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo márkákat nézegettem.
3. Van értelme ehhez a rendszerhez az atmos sugárzókat megvenni? Úgy értem érdemben a megfelelő avr-rel tényleg érezhető a különbség, vagy csak akkor lehetne ezt jobban észrevenni ha rendesen a plafonra vagy a falra lenne szerelve az atmos hangsugárzó pár - de ugye a jamo rendszere nem ilyen, hanem az első álló sugárzókra kell illeszteni.
4. Zenét lejátszva egy többcsatornás hangrendszer hátsó hangszórói is megszólalnak , ha a zene olyan, vagy mindenképpen 2.0 avagy 2.1 eszközöket szólaltat majd meg az avr?
A tér ahova kerül ez az egész rendszer a nappali, ami hasznos területben kb 18-20nm de maga az egész nappali szoba 35nm.
Köszi a válaszokat előre is! -
titanium_100
tag
válasz zsoika #32790 üzenetére
A hangfalak + erősítő összesen max 400 ezer ft lenne, és újban gondolkodom.
80% filmezés és 20%-ban zenehallgatásra kellene.vagy még:
esetleg szettben, bár ez lehet kicsit túlárazott, majd ti megmondjátok.
kb ezek a tervek
-
titanium_100
tag
válasz Lacielvtárs #32775 üzenetére
Azt mondod, hogy az Onkyo a hangzatos basszusok miatt jobban ajánlott?
mert én is épp a Denon vagy Onkyo között vacilálok. Milyen 5.0 vagy 5.1-es hangszettet ajánlanál melléjük? -
titanium_100
tag
Skacok,
Érdekelne, hogy ha főleg ilyen 720 vagy 1080-as .mkv-kat játszok le otthon, akkor max. milyen árkategóriájú hangrendszert érdemes venni? Hogy ne legyen fölöslegesen túl drága ha úgysem használnám ki.
Ha jól látom torrent filmeknél az 720-as filmek főleg AC3 kódolásúak. ( Itt nem lesz rendes térhatás? )
annyira nem értek hozzá.
Amíg az 1080-asak főleg DD 5.1 vagy DD 2.0 vagy DTS audio kódolásúak. Ezekkel már tud mit kezdeni egy rendes AV erősítő? Milyenek letöltését kerüljem ha szeretnék viszonylag elfogadható térhatást?[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Van valakinek bármilyen véleménye, tapasztalata az alábbi rendszerről?
Onkyo HT-S9800THX
Elég brutál borsos az ára, filmezésre vajon nagyon ott van a cucc?
Lehet jobb mint egy Denon-Dali Spector párosítás? (ha a filmezés az első) -
titanium_100
tag
válasz zsoika #32509 üzenetére
Köszi a választ, nekem egy logitech Z-2300-asom van pc-re kötve, és imádom a mélyet benne.
Valami hasonlót keresek de nemtudom mi az ami házimozi mélnyomó és ilyen hasonló thx-esAmúgy a Dali spektor-okra van hangszóró takaró? vagy ahogy a képeken is látszik szabadon vannak a membránok és látszanak?
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Szerintetek melyik szett a jobb?
vagy
Azt nem akarom firtatni, hogy az erősítő amit hozzá ajánlanak az jó-e hozzá, gondolom van oka, hogy miért azzal ajánlják, itt elsősorban most a hangszóró rendszerek közti különbségre vagyok kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
-
titanium_100
tag
válasz Nemir Ombe #32016 üzenetére
Értem, köszi!
Amúgy a mélyládákhoz / hangfalakhoz mindig adnak membránvédő ilyen négyzetes izét? Mert a képeken mindig látszik minden membrán.
-
titanium_100
tag
válasz Nemir Ombe #32014 üzenetére
Érdekes kérdés.... legalábbis számomra
THX nem olyan nagy szám azt mondjátok?Nekem csak egy kis 2.1-es logitech-em van ami THX-es de valami nagyon király hangja van filmeknél, ezért gondoltam, hogy jobb lehet filmekre.
Mélynyomót mit tudtok ajánlani? (kb 50-100 között)
-
titanium_100
tag
FIGYELEM! Érdekes kérdés.
Szerintetek melyik jobb szett? Online sok ilyen szett ajánlat van.
1. Denon x1400 + Dali Spektor 6 5.0
https://www.extremeaudio.hu/denon-avr-x1400h-72-hazimozi-erosito-dali-spektor-61vokal-50-as-hangfal-szett
2. Denon AVR-X540BT + Dali Spektor 6 + 1 + Vokal
http://www.netdepo.hu/hazimozi/akcios-hazimozi-csomag/denon-avr-x540bt-+-dali-spektor-6-+-1-+-vokal-hazimozi-rendszer
A Denon erősítő típusa más. Mielőtt mindenki rávágja, hogy a drágább a jobb:
Ha mind a kettő erősítő tudja ugyan azokat a dekódolásokat attól még lehet minőségbeli eltérés egyazon hangfallal?Vagy jobban járok ha ezek helyett egy THX szettet veszek?
https://homemovie.hu/termek/onkyo-ht-s9800thx-7-1-hazimozi-rendszer-2/
Köszi a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Köszi a tippeket.
Szerintetek melyik jobb szett? Online sok ilyen szett ajánlat van.
Denon x1400 + Dali Spektor 6 5.0
Denon AVR-X540BT + Dali Spektor 6 + 1 + Vokal
A Denon erősítő típusa más. A drágább szett jobban megéri, vagy úgyse használja ki egy átlag user amivel többet tud az az erősítő?
-
titanium_100
tag
Tudtok ajánlani olyan házimozi erősítő + hangfal szettet ami nagyon minőség olyan 400e Ft körül?
Pioneer vagy Denon erősítőre gondoltam, csak nemtudom milyen hangfalat válasszak hozzá. Tény, hogy nem nagy szobába lenne az egész kb 15nm2-es szobácska. Vannak ilyen akciós szettek abból kellene válasszak valamit. Köszi a tippeket. Amúgy miért van az hogy csomó szett csak 5.0-ás?* Onkyo is játszik bár nekem ebből csak erősítőt ajánlottak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szólánc.
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.