Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
Mauzes #84297 üzenetére
sb 2000-nél inkább az lehet a gond, hogy a "highend" házimozihoz nem megy elég mélyre, persze mindig a világ összes pénzét rá lehet erre az egészre locsolni. Az első kérdés amúgy is az, hogy neked tetszik ahogy most szól a rendszered? ha igen, kár nézegetni a táblázatokat, hagyd a francba, én ezt tenném. A másik, hogy a beállítás sokkal többet jelent, minthogy 1-2 db-el többet tud e papíron vagy sem. (az AN1000-ret majdnem visszaküldtem, annyira rosszul kalibrálta magát).
Nekem a subom itthon 150 watt körüli, őskövület. Jól szól, de se elég mély , se elég hangos nem tud lenni, szóval ő cserés, de elég nagy itt a felfordulás az én fejemben is, hogy mi lenne a jó. Ez az XTZ megtetszett, vagy ez lesz, vagy a PB1000pro. Sajnos az ajánlott XTZ-hez meg nincs mérés. Biztos, hogy előrelépés lesz a 25 centis 150 wattos sub-hoz képest, bármelyiket is veszem
.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
VoidXs #84296 üzenetére
A subra, lfe csatornán mertem 85 dB-t. A többi hangfalra meg 75-t. Subra 20-200 Hz a.tobbire meg 20-20.000 Hz közötti jellel.
Az avr le volt tekerve -17re. A rew mag talán-22reDe lehet hogy teljesen másról beszélünk ám.
Én arra akartam kilyukadni, hogyha valaki alacsony hangeron nézi a filmeket akkor mennyire relevans, hogy egy sub mondjuk megall 95 db-nel, hiszen soha nem fog erre a szintre felmenni, a letekert hangero miatt.
-
Mauzes
addikt
válasz
Joe123 #84272 üzenetére
Nem tudom, most egy ilyen listát hogyan használsz vételi döntéshez? A hangnyomás adatok megmondják, hogyan szól, mennyire feszes/élvezetes, stb? Ráadásul az adatok alapján sem annyira tűnik elégségesnek ez a lista.
Ez csak egy szemelvény, de ha ez alapján kellene megítélni, akko egy SB-2000 kb hasonlóan teljesít, mint egy 900 ezerbe kerülő REL HT-1510 Predator. A Kef-ek kb. full szarok árukhoz képest (lehet, nem tudom). Az SB-2000 nem marad el érdemben a másfélszer annyiba kerülő SB-3000-től. Stb.Most ez nem az SB-2000-re akarom kihegyezni, hogy milyen jót vásároltam, ez nem érdekel annyira. De továbbra is keresem, hogy ki és mi alapján tudja megállapítani, hogy egy sub ár/érték aránya jó vagy rossz.
-
VoidXs
Topikgazda
Nézz meg egy egyszerű media player kivezérlőt, gyorsan meggyőz.
#84295 Vhiktor: A REW nem maxon mér alapból, -12 dB FS a default érték, de állítható. Ha ott 85 dB-t mértél, akkor 97 dB az LFE effekt maximum, és az én 101-es tippem nagyon közel áll hozzá. Na erre jön még rá a crossover, csak ugye ahhoz az összes csatornát együtt kell mérned. Ilyenkor tudod azt csinálni, hogy minden csatornára kidrótozod a mérést, és szépen lassan tolod fel a hangerőt. Lesz egy pont, ahol a sub nem fog emelkedni, mert limitre fut, és meg fogsz lepődni, hogy milyen alacsonyan van az a pont.
-
Vhiktor
nagyúr
Én arra gondoltam, amikor alacsony hangeron nézed a filmet. Mondjuk rewben visszamerve a sub 85 dB, az összes többi hangfal meg 75 dB maxon szól. Ez nem hangos. Ekkor soha nem fog a sub 115 dB-n szólni, hiszen levetted az avren a hangerot. Az hogy most ez az avren -20 dB beállítás vagy -40 dB az mindegy.
Az érdekes lenne, hogy bármennyire veszem le a hangerot a sub akkor is 115db-n szólna. -
Mauzes
addikt
Erre próbáltam utalni (csak nem jól), hogy az írott specifikációk alapján mondják sokan, hogy a C250 sokkal szarabb, mint a C350, nem hallás alapján. Viszont erről meg olyat olvastam, hogy a Monitor Audio változtatott valamin a freki adat mérése kapcsán 7G vs. 6G, és a valóságban nincs ekkora különbség. Ez lehet bullshit, nem tudom.
Mondjuk az valóban kérdés, hogy ha van sub, akkor önmagában az alsó freki egy kizáró szempont-e.
Egyébként én az alábbiakat csinálnám:
1. Ha most kellene és rendben van az ár (és a szín), akkor a C350 6G-t venném.
2. Ha bőven lenne pénz és nulláról építenék, akkor az Ultra Evolution szériát venném szettben.
3. Ha nem sürgős és a költséghatékonyság egy szempont (és miért ne lenne), akkor várnék egy akcióra és megvenném a C250 7G-t 250k körül és otthon tesztelném, hogy jó-e a rendszerbe. Lehet, hogy nem ideális az üzlet számára, hogy eleve benne van a pakliban a az elállás, de csak így lehet tesztelni. Ha megfelel, királyság; ha nem, mész a következő opcióra. -
VoidXs
Topikgazda
Ne a film, hanem az effektek százalékát nézd. A Ready Player One-ban például folyamatosan megütik a pirosat. Persze, az a legdurvább példa, egy rendkívül dinamikus és jól kevert film, de a nagy átlag is ez. A Cavern Content Grader például nem ad 4-est egyáltalán, ha a vizsgált anyagban nincs ilyen, és a demók általában megütik.
I'am Dony: nem hibás, ha az erősítő 55-öt ír ki, az bizony FS skálán -20. Próbáld ki, állítsd át. Ekkor az LFE maximum 55 + 30 + 10 = 95, ez 6 dB (baráti) curve gain mellett tényleg 101 dB.
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #84279 üzenetére
Itt szerintem elveszett 30 dB és hibás a számítás. Ha a kalibrálási hangerőt (75 dB) veszed ref-nek, ami szerintem alapvetően hibás, akkor az LFE maximuma sem 115 dB itt hanem 85 dB és a végeredmény is ezek alapján módosul. Ha maradunk az LFE 115 dB-nél, akkor a kiinduló 55 dB lesz ref -50.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #84280 üzenetére
Program szintről beszélt, nem maximumról. Egy csutkára tekert kalibrált erősítőt nevezünk 75 dB-nek, hiába fut a filmben ilyenkor a beszédhangerő is 90-en. Onnan ered ez a szám, hogy a kalibrálás hangereje, nagy moziban 85. Maximum = program + 30, kommersz moziban program + 20.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Vhiktor #84276 üzenetére
55 dB az házimoziban referencia - 20. Ilyenkor az LFE maximuma 115 + curve gain (6 dB) - 20 = 101 dB. Erre jön rá a crossover, ami 7 csatornára 20*log10(1+10^(-10/20)*7) = 10 dB. Ezen a minimális hangerőn is tiszta 111 dB-t kell produkálnia a hallgatói pozícióban, távolsággal való csökkenés, a szoba kioltásai, illetve EQ után. Magyarul ott tartunk, hogy a suttogó hangerőhöz van szükséged olyan subra, ami tud majdnem 120 dB-t, már ki is esett kb a teljes házimozis kínálat. Ezért is mondom, hogy nem láttam még olyan házimozit, ahol a sub ne futna limiterre, ne lenne valami miatt kompromisszumos. Ugyanezen okból hall a legtöbb házimozi tulaj egész életében mindössze 4-5 különböző effektet a subjaitól.
És akkor úgy számoltam, hogy az eszköz helyesen, -10 dB-n keveri a crossovert. A valóság általában nem ez, hanem 0.
-
Rp526
aktív tag
-
lenox
veterán
válasz
Mauzes #84271 üzenetére
C350 40 Hz-ig megy le, C250 65 Hz-ig, szerintem ezek kozott nagy kulonbseg van. SVS Prime 48-ig, Ultra Evolution 40-ig, elozo Ultra 45-ig. Bar MA-nal -6 dB van, SVS-nel meg -3 dB, szoval mondjuk hogy C350 is 45-ig, C250 meg 70-ig. Ebbol egyedul a 70 log ki nagyon a sorbol, azt nem mernem kiprobalni, a tobbibol kb. barmelyik jo lenne. Csak aztan nem szeretnek szomorkodni, hogy de kar, hogy nem az Ultrat valasztottam.
-
Joe123
senior tag
válasz
Mauzes #84260 üzenetére
A reviewkból csak azokat kell figyelembe venni, ahol szabvány szerinti mérések vannak. Az "XY youtuber/akárki kapott egy tesztpéldányt és áradozik róla, hogy legközelebb is kapjon" típusú performanszok nem valódi tesztek, hanem kiegészítő marketing tevékenység, tesztnek maszkírozva.
Erre a listára lehet alapozni, itt rendes mérések vannak összeszedve. -
Mauzes
addikt
De ha a 6 inch mély kritérium, akkor a C250 7G szóba sem jön, nem?
Nekem nincs összehasonlítási alapon se C350 6G-vel, se SVS-sel. Az SVS-nek elvileg jó a horizontális szórása, bár én a Prime-ról láttam csak tesztet. Feltételezem az Ultra nem rosszabb. MA-ról nem láttam hasonló tesztet, de a 3 utasság jó alap.
A C350 6G elhiszem, hogy jobb, mint a C250 7G, de utóbbival kapcsolatban lehetnek egyébként egyéb megfontolások is.
- Egyrészt az ára, 240-ért vettem 1 hónapja és szerintem ez a termék lesz még bőven akciós máskor is (akár black friday vagy egyéb).
- Tudsz választani színt, C350-ből csak faszínű van. Ami pl. számomra nagyon nem mindegy, OCD-s lennék egy kilógó színtől (azt nem tudom, fóliázás mennyibe fáj és hogy néz ki, akár működhet az is).
- Azt olvastam, hogy elsősorban a kabinet méret miatt csökkentették a driver méretet a C350-höz képest. A C250 sem kicsi, de a 350 még 3 centivel magasabb és 8-cal hosszabb. Nálam pl. konkrétan el sem férne a jelenlegi helyén. Cserébe viszont a 7G megkapott némi technológát a korábbi Gold szériából, de nem tudom megítélni, mi mennyire számít.
- Valós összehasonlítást nem láttam a C350 6G és C250 7G között. Fórumokon találni pár véleményt, de azok is nagyrészt a specifikációs adatok és nem hallgatás alapján.
- Elvileg nem teljesen mindegy, milyen rendszerbe teszed. Felteszem, hogy a Silver 6G és 7G között nem lenne egetrengető különbség, de mondjuk a 7G-t most tudod úgy kombinálni, ahogy akarod. Az SVS már főleg máshogy szólhat. Szintén lehet OCD, vagy csak a biztosra menés, de én azonos családből szeretnék frontot választani a center mellé. SVS Ultra mintha drágább lenne, mint a Silver, de az Ultra Evolution meg főleg húzósabb. -
Mauzes
addikt
válasz
VoidXs #84261 üzenetére
Ha ez ilyen egyértelmű, akkor vásárlói segítség gyanánt kellene egy lista, hogy 100k-200k-300k-400k-stb 1 millióig összegekért melyik sub a legjobb. És akkor mindenki tudná, hol melyik a legjobb ár/érték arány.
#84262SPEA: nem tudom pontosan, hogy ezt mire válaszoltad. De értem és elhiszem, hogy jó az XTZ. Az a baj, hogy Magyarországon sokkal limitáltabb a márkaszelekció, mint külföldön, viszont garancia szempontjából azért a legtöbb vevő szeretne hazai boltból vásárolni. Rythmik Audio, Arendal, Monolith, XTZ, RSL, ezekről mind lemarad egy átlag magyar vevő.
-
válasz
Mauzes #84260 üzenetére
Elnézést, elmaradt a válasz.
Szóval. A "specifikációkra elég hasonló".. azért van szembetűnő különbség a PB-1000 Pro és az XTZ 12.17 edge között.
SVS 325 W RMS ( 820+ W csúcsteljesítmény ) < XTZ 700 W - 1045 csúcs...
Nem mintha teljes mértékben ki lennének nálam használva a 18nm-en, de szerintem ezt a különbséget éreztem/halottam az SB12-nsd-nél is (ok, az zárt, de 400/800 W). Szép volt, jó volt, tetszett a brutalista fém előlap, egész jó helyet találtam neki a nappaliban, de mindig volt egy kis hiányérzetem. Valahogy nem volt alja az erejéhez képest. Aztán elmentem meghallgatni egy XTZ-t és nem volt visszaút, már akkor tudtam, hogy ebből kettő leszKellett egy kicsit masszírozni, a miniDSP-HD is nagy segítség, no meg a Cavern. Most pont annyira, ott és addig mély ameddig kell és persze bőven van még benne tartalék.
Nekem az vált be, hogy mind a kettőnél a jobb oldali ref.nyílás van bedugózva, EQ Ref, PEQ Off. Denon 4500h, csak 1 sub kimenet van használva, miniDSP-n osztva. REW mérés + EQ, aztán Cavern export a MultEQ programba. -
Mauzes
addikt
válasz
VoidXs #84257 üzenetére
Érdekes, mert tesztek és privát user review-k alapján is viszonylag jónak tartják az SVS sub-okat, a kisebb zártakat is. Mindezt persze ár/érték arányban kell kezelni szerintem. Értem én, hogy a 600 ezres REL vagy KEF jobb, mint az az SB-2000, amit 280-ért vettem 3 hete újonnan 5 év garival. Oké, ez akciós ár volt, de rendszeresen vannak SVS akciók, REL meg nem igazán...
-
martin66
senior tag
Hasznaltan, refurb (1 ev gari) megeri 105kert ez? Sony ht-a3000.
Nem nezek hangosan filmet. Heti 3-4 alkalomra kell. Semmi extra. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #84251 üzenetére
Ne mondd, hogy neked újdonság a tesztelők szakértelmének hiánya vagy gyanús elfogultsága a drágább termékek felé, minden szakmában így néz ki. Veheted példának akár a kritikusokat, akiknek a véleménye csak a legritkább esetekben egyezik a népével. Megannyi példa van, amikor az olcsóbb széria a jelentősen jobb, például Klipsch R vs RP egy darabig.
#84256: A hamis marketing több kiháhásában bűnös az a márka. A sereghajtó frekvenciatartományaikat leszámítva ott van az, hogy mennyire tolják a zártat, természetesen az ugye fel sem merülhet, hogy ha ezt benyeled, akkor többet kell venned, és már nem olyan olcsó... A Pro széria az első tőlük, ami árban hunyorítva kompetens, de amikor az új Klipsch subok ilyen durván felmossák velük a padlót, akkor rögtön nem kiemelkedő.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Formaster #84253 üzenetére
Lejárt a szerk...
A fikázás röviden abból ered, hogy egy 12", 500W, zárt doboz nem tud 20 Hz-et 105 dB-en, ami fizikai képtelenség egyébként és egyik ilyen sem tudja csak az SVS-t imádják fikázni. Tudomásul kell venni, hogy a tucat, consumer szubok ilyenek. Ráír a gyártó 17-18 Hz/-3dB csak attól az nem lesz annyi. Átlag nappaliban majdnem mindegyik normálisabb paraméterű szub megállja a helyét, dedikált szobába meg más szempontok vannak. Szóval az ilyen sz@rozós bullshitek miatt, nem kell lehúznod a listádról az SVS-t. -
I'am Dony
őstag
válasz
Formaster #84253 üzenetére
Ez egy elfogult ökörség. Minden szubot a maga kategóriájában célszerű vizsgálni. Azonos méret, felépítés, teljesítmény. Objektíven nézve a többihez hasonlitva semmivel nem rosszabb, sőt. Az 5 év garancia kiváló, az ár-érték arány egyéni megítélés kérdése. A rengeteg tucat szub közül egyébként megkerülhetetlen választás egyike az SVS. Értelmesebb darabok még az új Klipschek csak elb@szott mérete van a 70 cm mélységével. Nagyon jó szubok a REL 1205 MKI/MKII, ahogy a 1508/1510 is, (ha nem hajszolod a pince-mélyeket a Focal SUB 1000F) és van még az Arendal. Véleményem szerint ezen 4 gyártón kívül, emészthető áron nem igazán van alternatíva. Az 1000 Eur keret a Klipsch irányába terel, ami ha elfér egész jó választás (RP-1000SW - 1200SW).
-
Formaster
addikt
Hamarosan BF és nálam aktuális a subwoofer upgrade. Elhangzott, hogy az SVS subok szarok. Ezt kifejtené valaki bővebben? Ha nem SVS, akkor mi az, ami kb 1000€ környékén übereli? Az még nem dőlt el, hogy nyitott, vagy zárt lesz, de el fogok menni meghallgatni valami bemutató teremben.
-
b.
félisten
A Gold termeszetesen remek cucc,de ennyiért...
A 250 szerintem visszalépés lett a 350 hez képest,bár nem hallottam még csak fórumon olvastam.
Nekem 350 van,szerintem kiegyensúlyozott,remek hangú center,stúdió monitor mellé akár tökéletes is lehet.
Dony is használt silvert, azt tudom.
Esetleg javaslom a fóliázást a színe miatt vagy biztos ír más is véleményt az SVS-ről,mert az is lehet jó cucc,nem ismerem. -
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #84250 üzenetére
az oldalon van pár számomra érthetetlen furcsaság, pl a polk audiónál a belépős xt jobb, mint az ES sorozat. Az összes tesztelő süket akkor? vagy valójában csal az ES sorozat, és bár nem a valóságot adja vissza, de jobban tetszik a fülnek?
p.s.: miért rosszak az SVS sub-ok? A saját ársávjában akkor nem éri meg? (azt tudjuk, hogy mindig van jobb 2x annyiért).
Egyik termékem sincs ezekből, csak ezeket nézegettem, mert tervezek frissítést. ( 4db Polk ES55-t meg egy SVS PB-1000-ret), de ha ezek helyett a saját ársávjukban vannak más/jobb választások, bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
-
VoidXs
Topikgazda
Az SVS mellett ez szól. Nagyon eltalálták a rendes hangszóróikat, csak a subjaik szarok.
-
lenox
veterán
Mondjuk a szine nem jon be, de igen, ertem, ez tenyleg jo a spec szerint, az SVS Ultra Evolution tud meg ilyet, csak az nincs akcios. Emagon van amugy elvileg. Nekem fekete kellene, es 6+ inch melyet szeretnek, hogy egyszeru legyen. Van MA Gold C250 800k-ert fekete
. De nyilvan marhasag, most egy studio monitor van fektetve (8 inch), csak elhittem, hogy az oldalrol rossz (szembol hallgatom), allva meg nem fer el (nehogy 15 cm-rel feljebb kelljen rakni a tv-t
) . Meg amugy is elkapott a gepszij.
-
lenox
veterán
MA C250 7g 300k vs SVS Ultra Center 320k mi szol melyik mellett?
-
mexel
veterán
Sziasztok. Ismét visszatértem a Sony erősítőhöz Yamaha, Onkyo, Denon után. Egy régebbi típus van most itt, illetve 2. STR-DN860 és 1060-as. Igazából megtartanám valamelyiket mert irtőra tetszik a hangjuk, valami más mint a többi.
Amit hiányolok, hogy minden erősítőben olt valami funkció, ami kicsit "kiegyenlítette" a hangot, hogy ne legyenek túl hangos részek, olyankor azt kicsit mintha ljjebb vette volna, és több fokozatban volt állítható. Nem mindig volt jó, de sokat nézek este valamit amikor már halkan kell hallgatni, olyankor nem jó ha a zene dübörög erősen.
Nem tudom mi volt ez, a Sony-ban táltam Dynamic Range Compressor nevű menüpontot, ami nekem enlékezteta többi erősítőben lévőre, de itt nem high, mediom van hanem on és auto, és azt írja a súgó hogy ez csak DolbyDigital ésTrueHD hangkoknáé működik. De olyan mintha mindig működne. Mi az igaz, és lehet hogy ez nem az amitkeresek?
Van egy Advanced Auto Volume menü is de az brutál beleavatkozik a nagba, hirtelen lehalkítja, felhangosítja, az használhatatlan. De nagyon tetszik az erősítő hangja, szeretném megtartani, csak kellene ez a normalizálás bele. -
a347
aktív tag
Tudna nekem valaki linkelni ingyenes hangfal bejáratós hanganyagokat?
Nagyon megköszönném. -
eL Geri
őstag
Még csak most akarnám használatba venni a Heos app-ot iOS-en (Denon 1800-hoz), ismerkedek vele.
A problémám, hogy nem akar sikerülni az app-ban a SoundCloud profilom összekötése. Ezt írja: “Failed to sing in. Please try again.” A felhasználó és jelszó párom jónak látszik
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, ez most lehet, hogy értelmetlen filozofikus kérdés, vagy csak én nem vagyok rendben fejben. De veletek elő szokott fordulni, hogy amikor tartalmat fogyasztotok a hangrendszeren keresztül, legyen az zene vagy videó, akkor nem 100%-osan a tartalomra figyeltek, hanem a rendszerre? Az is lehet, hogy ez csak új eszköz vagy csere esetén tipikus, de akkor mennyi idő alatt múlik el? :-)
Én azt vettem észre magamon, hogy mióta 3-4 hete megvan az új 3.1-es cuccom (életem első multichannel rendszere), azóta nem tudok 100%-ig belemerülni a tartalomba. Nem azt mondom, hogy soha vagy egyáltalán nem, de kisebb-nagyobb mértékben azt is figyelem, hogy mi hogyan szól. Pl. hogy elég természetes-e a centerből a vokál. A basszus nem túl sok vagy túl kevés-e a szobában. Mennyire hallom a center irányát a hangszóróból vs. tévéképernyő. Melyik hangszer vagy tartomány szól jól a frontokból és melyik nem. Összhangban vannak-e a hangsugárzók filmnél. Stb.
És akkor e mellé jön még be pluszban, hogy az AVR-en van százféle beállítási lehetőség. És ezeket is néha próbálgatom, hogy akkor melyik beállítással hogyan szól, melyiket kellene on-ra vagy off-ra állítani, vagy hallok-e egyáltalán különbséget. És ezeknek rengeteg számú beállítási kombinációja van amúgy - na nem mintha tényleg mindet egyesével akarnám próbálni.
Szóval csak kíváncsi lennék, hogy más hogy van ezzel.
-
Joshi
titán
Bemértem újra a rendszert (Marantz 7011). A kérdésem az lenne, hogy bemérés végén megkérdezi, hogy alkalmazza-e az EQ-t. Ezt érdemes okézni? Aztán mérés és korrekció mentése után ugye a hangfalakat Large-ra rakja amit értelem szerűen Small-ra állítunk. Illetve a subot LFE/120Hz-re (ez utóbbi azon is volt, ezt nem bántotta). Viszont a hangfalaknál nem 80Hz-et állít be hanem jóval alacsonyabbat. Pl front + centerhez 40Hz-et surroundhoz meg talán 60Hz-et. Ezt át kell állítani 80Hz-re? Vagy ilyenkor mi a teendő? Az időzítésekhez nem nyúltam ahogy ajánlottad.
-
Victorio
aktív tag
válasz
polcsa #84234 üzenetére
Nálam egy felsőbb kategóriás Onkyo-t váltott ideiglenes szükségmegoldásként egy teljesen belépő szintű Pioneer VSX-323.
Annyival szebb és zeneibb hangja volt az Onkyo után, hogy alig hittem a fülemnek.
A vége az lett a sztorinak, hogy maradt a Pio, azóta is ezt hallgatom.De azt hozzá kell tegyem, nálam nem a filmnézés hanem a 5.1 Hi-Res zenehallgatás és a játék a fő felhasználás. (Egy PC-re van dugva.) Meg kicsi a szoba, nem kell nagy teljesítmény. A 91 dB érzékenységű Triangle Comete hangfalakkal fájdalomküszöbig lehet feltekerni a hangerőt. Viszont olyan szépen szól, amit az Onkyoval sose tapasztaltam.
Amúgy Dolby TrueHD, DTS-HD MA, DVD-Audio, SACD tartalmakat is gond nélkül lejátszik.
Akkor lenne problémás csak ha 4K megjelenítés is kellene, mert azt csak 30 Hz-es frissítéssel tudja.Szóval nem kell megijedni az alsópolcos Pioneeroktól, pláne ha a szép hang fontosabb a nagy teljesítménynél.
-
polcsa
aktív tag
HDMI elvárásom nincs nagyon, egy fhd tv van felette, de ritkán használjuk.
Inkább rádugnék egy mediaplayert, amin menne a tidal.
Persze úgy már lehet, többször lenne bekapcsolva a tv.Sanci38
Az a vsx-329 szimpatikus.
Kb ez az 50e ft lenne a keret.
De még ezt is sokallom, mert nem szintlépésről van szó, csak adatátviteli szabványváltásról.Akkor 50e körül ez jó választás lehet?
-
BBéci
legenda
válasz
Power17 #84226 üzenetére
Ízlés dolga. Nálam szóba sem jöhet olyan, amelyik nem zárt.
A port elhelyezkedése majdnem mindegy, nekem ha már nem zárt, az olyanok tetszenek, amiknek felém néz a membránja és a reflexnyílása is. De igencsak meg voltam elégedve a DALI K-14 F típusával, aminek a padlólemezén van a nyílás. -
Power17
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy házimozinál pl. A subnak van előnye hátránya, vagy hogyan kell megválasztani, hogy elől, hátul vagy alul legyen a port benne. Mikor melyiket érdemes, vagy van hangzásban változás?
Köszi! -
BBéci
legenda
válasz
Szabmester03 #84224 üzenetére
Nincs bennük, lejátszó, csupán átengedik azt a képjelet.
Igen, számít a DTS, az Atmos nem.
-
Szabmester03
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem az erősítőket, de nem értem , soknál látok 8k , dolby vision jelzést. Ezekben van valamiféle lejátszó amin keresztül tudok filmet nézni?Jelenleg van egy Tcl soundbarom ami dolby atmos képes . Azt cserélném le egy erősítőre , 2 álló hangfalra. Ha csak sztereóban hasznalnám , akkor számít a dolby atmos , DTS , stb?
-
€uro
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, segítséget!
-
Quetz
őstag
válasz
Formaster #84204 üzenetére
Ennek több oka van:
1. A szobában jelen levő környezeti zaj elmaszkolja a zene azon részleteit, amik a zajnál halkabbak.
2. A zene/hang testét a basszus adja, illetve a kutatások alapján a hanganyag érzékelt minősébe 30%-ban basszus játszik szerepet. A basszus tartományt viszon sokkal halkabbnak halljuk, amit pink noise-al egyszerűen tesztelhetsz is.Ergo a hangerő növelésével a részletek a zaj szintje fölé kerülnek, illetve a basszusból is többet hallasz/érzékelsz, tehát jobbnak értékeled a produkciót.
-
embe
nagyúr
Mozi beállítva/bemérve a kanapéra.
Ha meg bulizol akkor olyan érdekes a sweet spot?Minden erősítőn van sztereó mód, vagy valami "sok csatornás sztereó" mód amikor minden hangfal szól.
Ha buli van akkor átkapcsolod erre. Vagy sztereó módra. Ez valószínűleg 2.1-es sztereó lesz. De a Denonnál találsz "Direct" vagy "Pure direct" módot, és akkor 2.0 lesz a sztereó. -
polcsa
aktív tag
Sziasztok,
tanácsot kérnék, hálóban(12) cserélném az erősítőm, pio vsx-d511-et valamilyen hdmi-sre.
A jelenlegi hangja nekem rendben, 2.1-ben hallgatom, két régi wharfedale + pio s-w150s.
Fontos lenne, hdmi, sub kimenet,
jó lenne, de nem létszükséglet, bluetooth vagy usb táp hátul bt eszköznek, házimoziság, kis méret.
Másodrendszerről van szó, szűkös a keret (szerk. természetesen használtban gondolkodom).
Elfogultságom miatt pioneer vagy yamaha eszközök előnyben.
Miket ajánlanátok? -
Quetz
őstag
Azért, mert nem érdemes foglalkozni vele. Fizikai okai vannak, hogy a legjobb hangot mindig a fő hallgatói pozícióban kapod: hangfalak lesugárzási karakterisztikája, akusztika, távolságok, a szoba korrekciók az első mérés alapján állítják be az időzítést és a hangerőt...
Egy buli során változó számú ember mozog összevissza a szobában, folyamatosan változtatva annak akusztikáját, illetve nem létezik fő hallgatási pozíció sem.Preseteknek akkor van értelme, ha például külön akarsz kezelni nappali meg éjszakai beállítást, vagy más hangfalakat használsz mozira meg sztereóra.
-
€uro
őstag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Az erősítővel kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés/igény. A készülékhez járt egy mikrofon, amivel a hangszórókat ügyesen beállítottam a szoba és a hallgató pozíciójának megfelelően. Ez tök jó!
De mi van akkor, ha néha alternatív beállításra van szükségem? Gyakorlati opciók:
1.) Mozizok a kanapén.
2.) Buli van a nappaliban, amikor nem is 5.1-es csatornán szól a zene, hanem csak simán stereo-ban. Ilyenkor a "hallgatósági célterület" nem a kanapé, hanem a nappali közepe.
Mi van ilyenkor? Kétszázezres erősítő (tudom, ez még csak belépőszint) és nem tudok két vagy több profilt használni a hangszórók beállítása kapcsán? Szimplán csak szoftveres programozásról lenne szó. Miért nem opció!? -
Formaster
addikt
válasz
Mauzes #84209 üzenetére
Egy Denon X3800 megy processzorként, minden csatorna preamp módban megy egy Lexikon RX-7 végfokra. Ez csatornánként 250W 8 ólmon, valami THD 0.04% torzítással, csúcson hajtva.
Hatalmas ugrás volt az Emotiva BasX7 végfokhoz képest, nyilván minőségben is, meg kakaóban is. Az olyan 100W körül tudott All-Ch 8 ólmon.
Akitől vettem a Lexikont elég nagy Audiofül volt, ő is azt mondta, hogy inkább nagyobb teljesítménnyel érdemes hajtani egy sugárzót, mint kevesebbel, torzítással.
-
€uro
őstag
Ma telepítettem és kezdtem használni a Denon AVC-S670H erősítőt.
Az normális, hogy kicsit amolyan elektromos illatot áraszt magából?
-
Formaster
addikt
Technikailag nem tudok ilyen mélyen állást foglalni, próbálok tapasztalatra és az itt hallottakra támaszkodni. Többször is elhangzott, sokat látott kollégáktól, hogy érdemes nagyjából egységes rendszert kialakítani. Én is hasonlóakat tapasztaltam. Pl, hogy kell egy bizonyos erő, ahol el kezd élni egy hangszóró, hangfal, az alatt még nem mutat meg mindent elég kereken.
Jobban megnézve az egész Zensor és Oberon széria között azért vannak érdemi külömbségek, pl már a dómmal kezdve.I'am Dony köszi a tanácsot, a centert én is hallom, hogy elég problémás. Igazából ez volt nemrég a fejlesztésem egy Jamo 5.1-ről, jó áron. Ami mondjuk érdekes, hogy mióta megkapták a komoly végfokot, teljesen más életre keltek, mint előtte AVR-ről, vagy egy egyszerűbb végfokról hajtva. Elég sok van bennük, de a center ténylegesen zavaró tud lenni. Kalibrálás után azért elviselhető.
-
-
lenox
veterán
válasz
Formaster #84201 üzenetére
Mit jelent az, hogy tulsulyos? A mostani hangfalaidban ugyanolyan driverek vannak, ha jol latom, tehat gondolom eleg egyseges hangja van. Oberonnal mar nincs ilyen, ott a LR-ban lesznek nagyobbak. Mondjuk biztos ezert jo lenne stereora, de nem lesz egyforma hangzasa a centerhez es surroundhoz kepest.
Nekem ez a meghajtas furanak hangzik. Oke, hogy 0.01 wattnal nem jonne ki a karakterisztika, de 1-50 wattnal mar biztos, azt meg a regiek es az uj is tudja. Az O9 specifikacio szerint ugyanolyan hangeronel kicsit tobb, mint fele annyi wattot ker.
Az O7 70-100 Hz kozott 6-7 dB-lel hangosabb, mint 400-nal. Tehat nyomja a melyeket, ha esetleg ez lenne a tulsulyossag, akkor ezzel lenne a legtobb bajod. EQ-zni persze biztos mindet lehet.
-
Formaster
addikt
Jelenleg nagyon jó az összkép. Az 5-ös frontokkal és az 1-es surroundokkal. Félek tőle, hogy ez mozizásnál borulna. Amivel nem vagyok elégedett teljesen, az a zenehallgatás. Az előző szettemnél például a frontok annyira túlsúlyosak voltak, hogy az borította a moziélményt, amit betudnék a gyengébb minőségnek is, de nemrég hallgattam egy ismerősnél egy komoly szettet, ott is a frontot túl nagynak éreztem.
Ekkora dobozokat ha nem hajtasz meg rendesen, akkor nem jön ki a karakterisztikája, ehhez meg nem tud felzárkózni egy jóval kisebb surround, vagy túl kis helységben még hallással sem lehet bírni. Ezért óckodik kissé a 9-es szériától, illetve az a 400W-os étvágy elég durvának tűnik.
Tudom, hogy az a tól-tól-ig plafonja, de tapasztalatom szerint, akkor jön meg igazán egy hangfal tudása, ha megkapja a hozzá illő kakaót.
Ráadásul érdekes, hogy ez csak 4Ohmos, pedig a Dali hangfalak többnyire 6 ólmosak.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest