Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
Sziasztok, 10 év hűséges szolgálat utána a Denon AVR-X4100W erősítőm egy bekapcsolás után egyszer csak kattant/pattant egy finomat, majd nagyon enyhe kis elektromos "büdös" jött belőle és nem hajlandó bekapcsolni mostmár
Tudtok esetleg Denon erősítő javításra ajánlani itt fórumon valakit? Vagy úgy mondjuk Budapest és Pest megye keretein belül? Köszönöm!
-
polcsa
aktív tag
válasz
intuicio #86076 üzenetére
Kikölcsöztem én is azt a filmet végül.
Így jelenik meg az lcd-n:Ha átváltom a hangot a lejátszón dthd atmos 7.1-re, utána el se tudom váltan a fenti feliratról sima Dolby Surroundra, csak a Neo-kra vagy a NeuralX-re
.Az audio infóm pedig ilyen.A Speaker Configuration-ben jól állnak a beállítások?
Most jut eszembe, az atmos Nálad nem fog megjelenni, de a dthd-nek meg kéne
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gino20 #86091 üzenetére
Nem jobb a KRK-nál... A KRK 35 Hz és 110 dB+, ez 40 Hz és alig 105 dB.
-
Gino20
őstag
válasz
Szabiq #86086 üzenetére
A polk 5.0 szett teljesen jó belépő kategória, de sub esetén, ha ugyan annyiért kapsz egy kicsit erősebbet (Wilson), jobbat, akkor miért akartok 50W-os polk subot?
Amúgy ha a keretben tudtok egy kicsit feljebb menni, akkor pl egy ilyen meg határozottan jobb, mint az eddig felsoroltak [link] de van ilyen open boxos is [link] -
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #86084 üzenetére
Szerintem az elitizmusból kellene lejjebb venni, és ha 100-ért kérnek valamit, akkor annyiért ajánlani, max 125-ért. Hidd el, nagyon fogja a tulaj szeretni.
lenox: Azt kérdezed tehát, hogy egy folyamatosan peaken járó eszköz (mert ne hidd azt, hogy átlag nappalit kihajt bármelyik nem Monolith kaliberű sub) vajon peaken mérendő-e. A válasz természetesen igen.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #86082 üzenetére
Alsó freki: a regresszió vonala alá esel 3 dB-vel.
Persze, ujra elo lehet venni, annyi a gond, hogy szerinted ezt csak az adott sub max hangerejen lehet merni, tehat ha pl. sub1 105 dB-t tud, de azt 30 Hz-tol, sub2 meg tud 25 Hz-tol 110 dB-t, de ha jobban kuldod, akkor 40 Hz-tol tud 120-at is, akkor szerinted sub1 egy 30 Hz-es sub, sub2 meg egy 40 Hz-es, ami szamomra nem a valosagot reprezentalja.Igen, vilagbajnok az SVS marketing.
-
bteebi
veterán
válasz
I'am Dony #86085 üzenetére
A keret, a rendelkezésre álló hely, meg a felhasználás helye (pl. társasház) erősen korlátozó tényező tud lenni. És pláne a keret.
Nálam most a nappaliban egyelőre még egy közel 6 éves Wharfedale SW-150 van, ami zárt, 10"-os, 150 W-os, és csak 35 Hz-ig megy le. Nem annyira nehéz zavarba hozni, de ahhoz már nem árt, ha nincs nagyon közel szomszéd. Itthon annak idején 100k körül volt az ára, én Angliában vettem 150 fontért (akkor épp 60k se volt). De van itthon B&W ASW-610, meg két Klipsch R-115SW is; leginkább majd ez a 3 fog (ki)szolgálni, ha végre eljutok odáig, hogy mindegyiket beüzemeljem. Zenéhez még az a viszonylag kicsi, kompakt sub is jobb nagyon sok álló hangfalnál.
Egy viszonylag olcsó, kicsi, de nem gagyi subwoofer is tud relatíve nagy élményt adni, még ha a normál (házi)mozis körülményeket meg se közelíti. A lakásunkban pl. volt egy 8"-os Tannoy (fogalmamsincsmilyen típusú) sub is, amit gyakorlatilag sohasem mertem bekapcsolni, mert az egy dolog, hogy kapásból rezonált tőle a vitrinben minden, de a szomszédok se lelkesedtek (volna) úgy érte, mint én. (Ilyen értelemben persze lakásba minek a subwoofer. Amúgy semminek.)
-
Szabiq
tag
válasz
I'am Dony #86085 üzenetére
Ezek szerint a Polk Audio Monitor XT12 [link] nem ajánlott?
Azért kérem a hozzáértő segítséget ,mert magam nem tudom mennyivel tenne boldogabbá a jelenlegi z906 omtól. Ez 8 és fél éve hibátlanul szolgál és jónak érzem,de váltanék.
Szóval az XT12 ára annyi "akciósan",mint a komplett Logi Z906 rendszer,ami azért16 m2 es szobában igazgatja a berendezést.
Sejtem,hogy a határ a csillagos ég fölött van,láttam ma 600 ezres 2 méteres sub kábelt,siralom azért.
Polk Audio Monitor XT 60 + XT15 + XT30C 5.0 [link] mellé szeretném,vagy valamit kb ilyen áron. Videóban szét szerelte,tesztelte srác és jó véleménnyel volt,kimagaslónak nevezte ár-értékben. pld 101 spl t mért. Nekem kínai[link]
Köszönöm szépen. -
I'am Dony
őstag
Igen, ebben egyetértek. Az 50 W-os és többi papírnehezéktől nyilván jobb és a semmitől is. Csak kezeljük a helyén és
ajánljuk,említsük meg úgy, hogy figyelj van egy ilyen, nem egy nagy szám, de ha ez a keret... stb., ne pedig a 2.5x-es kategórivál emeljük egy szintre a semmi okán, nagyotmondásból. -
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #86080 üzenetére
Pont azért röhej, hogy ajánlod, látván a valós számait. A legtöbb valamire való belépő szintű szub ezt röhögve elfújja. Nyilván nem 100 e.-ért, de nem kell mindenáron ajánlani valamit ennyiért. Szerintem korrektebb válasz a nincs, mint belengetni a vágyakozónak, hogy na ez majd ott lesz mint a: [link] ami egyébként pont a 250 ezres kategóriád, csak pont a közelébe nem fog érni a KRK. És ez egy legalapabb valamire valónak nevezhető szub, de természesen az SVS PB-1000 Pro is agyonveri csupán azért nem hoztam volna fel, mivel közel 4x az ár, ahogy #86081 lenox is írja. Szóval szerintem változhatna ennyiben a fórum ill. az ajánlások, követve az elborult árakat. Nem szitok-szó a nincs.
-
lenox
veterán
válasz
I'am Dony #86079 üzenetére
Nyilvan szerintem se tudja jol VoidXs, hogy hogy erdemes az also frekvenciat meghatarozni, de amugy ez a KRK az 50 w-os felhozatalt ugyanannyi penzert erosen uti.
Egyebkent meg szerintem csak arra gondolt, hogy ugy mennek fel az arak, hogy amire azt gondoltad, hogy a belepo 250k, az ma mar 3-4-500k.
Ha mar SVS, en is batran vennem a KRK S8.4 helyett az SVS PB-1000 Pro-t, mint belepo sub, csak 4-szer annyiba kerul, az meg azert elgondolkoztato. -
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg ilyen sub-om van: JBL200/230.
Lecseréljem Wilson SUB 9-re?, jó ára van most, itt a fórumon láttam.
Az erősítő Denon X2800H, Polk hangfalak Signature Elit ES20, ES35,ES10. Ehhez passzolna?
Köszönöm a véleményeteket. -
hm15
senior tag
Void! - Szerinted a Fosi Audio ZA3 képes kiváltani a jelenlegi Pioneer AX3 erősítőm, ami MC végfokként üzemel? HTPC + Xonar D2X, 5.1, 21 nm nappali, melyből a mozi kb 12 nm sarok.
3 db Fosi hajtaná a hangsugárzókat, a mélyhez nem nyúlok. Ha megfelelő, akkor még a gyári tápja lenne kérdés: 32V/5A vagy 48V/5A?
Kösz!
-
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
válasz
polcsa #86047 üzenetére
A lejátszó egy: nvidia SHIELD 2019 PRO
Ezt írja ki a lejátszó:
Ezt meg a tv: -
intuicio
aktív tag
Skacok? Tegnap futottam bele egy érdekes (számomra nem érthető) jelenségbe.
Este kikölcsönöztem a
The.Killers.Game.2024.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR10+.HEVC.HuN-GOODWILL filmet.
Beállítottam a (Yamaha RX-V4A + Monitor Audio MASS 5.1) az egyik csatornát, ami a :
1. TrueHD.Atmos 7.1 @ 4214 kbps
Megnéztük a filmet, és konstatáltuk, hogy egész jó volt a rendszer hangja, de valamiért kiváncsi voltam, hogy milyen minőségben a másik két csatorna is, ami a
2. DDP.Atmos 5.1 @ 768 kbps
3. DD 5.1 @ 640 kbps
Na most fura, de sokkal erősebb volt a hangja, jobban érzékelhető volt az 5.1 a 2, és a 3. csatornával, mint az 1, ami a TrueHD 7.1.
Persze tudom, hogy a rendszerem nem tudja a 7.1-et, de ezen a legjobb a "kbps"
Azaz akkor most melyik csatornát kell előnyben részesítenem, ha filmet nézünk?
Vagy ez csak rendszer béli beállítást kellene megcsinálni?
Ne haragudjatok, de kezdő vagyok a házimozizásban!
-
Szabiq
tag
-
svgyula
addikt
válasz
Szabiq #86037 üzenetére
Szia! Ha elolvasod ennek a leírását ott kiderül a turpisság! Ez egy kétutas hangfal alapból. Az alsó 2db az csak úgy néz ki mintha aktív hangszóró lenne de csak egy membrán! Azokat "elméletben" a felette lévő 2db mélyközép hangszóró mozgatná DE! Szinte biztos, hogy az a 2db 6,5"-os aktív nem fog plusz energiával 2db 8"-os membránt hallhatóan mozgatni! Ha meg túlhajtod a 6,5"-os aktívakat, hogy kicsiholj a mélyek mozgatásából valami hangot akkor nem gondolnám, hogy alacsony torzítással megúszod! Ez akár jó is lehetne egy háromutas rendszerben ahol mély telítésre lehetne használni 1db 8"-os passzív membránt egy 8"-os aktív hangszóró mellett. Ami azért még érdekes az a doboz mérete. Ugyanis mivel a levegő ugye összenyomható és egy ilyen dobozban úgy működik mint egy lengéscsillapító a passzív membránok viszont egy rögzített pozícióban vannak ezért erő kell a kimozdításukhoz, hacsak nem loptak a JBL rendszertől és azok gumi lapok és a doboz belseje tele van valami szilárd anyaggal így csökkentve a levegő mennyiségét és gyorsítva a passzív membránok mozgását. Most pont ilyen kísérleteim vannak és látom, hallom az eredményeket.......
-
Szabiq
tag
Vagy talán ezt? [link]
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Van valakinek jó ötlete arra, hogy mivel helyettesítsem a megförmedt Denon Avr-x 1200w-met (a center csak 1 másodpercig szól, utána ellhallgat)? Tudom, Denon Avr-x 1700-asal...
A lényeg: multi room rendszerre van szükségem: 5.1 a nappaliban, 2.0 a konyhában. Mindezt minél olcsóbban gondoltam megoldani, akár használt is szóba jöhet. Az Onkyo TX-SR494-et is nézegettem, és ennyi. A Denonon és az Onkyon kívül nincs esetleg más új típus, ami támogatja a multi room-ot? Yamaha, Pioneer, Sony? Esetleg valami más? Vagy ezek már mind 170.000 e Ft felett vannak? Max 170.000 Ft-ot szánnék az ügyre, ha újat vennék. Használtban Denonokat néztem, 110.000 Ft körül vannak az Avr-x1400-ak, de kicsit félek használtat venni....
Köszi: Levi
-
b.
félisten
válasz
Szabiq #86033 üzenetére
Nem ismerem,anno még évekkel ezelött halgattam Taga-t de abszolút passzív dobozhang jött át.
Azóta nem tudom mi változott, lehet sokkal jobb lett,de a Focalt mint márkát és minőséget ismerve és így hogy 100 ezerrel olcsóbb nem venném meg a Taga-t még egy árban sem a Focal-lal, nem hogy így. -
b.
félisten
válasz
titanium_100 #86030 üzenetére
Mindegyik megfelelő hozzá, csak nem használja ki a tudását maximum.
-
b.
félisten
válasz
titanium_100 #86027 üzenetére
Ott nincs értelme, DD+ átmegy ARC-on is.
De igazából úgy nagyon nincs értelme egy jó házimozinak ha a dinamikát és a jó minőséget elveszíted.KB mint ha egy OLED - tv-n 720P DivX filmeket néznél
Én már ha virágbolti verziót nézek akkor True HD és DTS-HD formátumot célzok meg főleg, és inkább nézem magyar felirattal a filmet. -
titanium_100
tag
válasz
titanium_100 #86027 üzenetére
Am ezt neztem ki ha venni kellene valamit.
-
titanium_100
tag
Igazából az érdekel a legjobban, hogy ilyen letöltött filmeknél ( 720p, 1080p .mkv-k ) ha DD, DD+ van csak a magyar szinkronos hangsávban, akkor ilyeneknél van-e értelme a külön médialejátszónak, vagy ilyen videofájloknál ez még felesleges, mert ennyit simán dekódol még a tv egyedül is....
-
b.
félisten
válasz
Szabiq #86020 üzenetére
Szerintem igen,jelentene,de nem vagyok más pénzének a kibice, ilyen cuccom nem volt még,de hasonló kategória mint az MA Mass és a gyártó se gagyi.
Az erősítőt ismerem, modern,HDMI 2.1, támogat minden hang és képformátumot ami ma kellhet.
A kategóriájához képest jó hangzású erősítő,de belépő kategória, menüje kicsit fapados,de a hangja rendben van az árához nézve így meg 189 K ért főleg.
Nem tudom megfelelő e zenehallgatásra, sajnos eltérőek az igények az embereknél meg mint mondtam ezt a típust nem halottam még, de a Focalt ismerem. Nézz meg róla pár tesztet, véleményt.
Nem audiofil szett ( bármit is jelentsen ez a szó). Belépő kategóriás kompakt cucc,a topikba való és jó akcióban van most. ( + új,garanciával.) -
b.
félisten
válasz
Szabiq #86012 üzenetére
Szia ! van esetleg ez most , [link] ehhez kellene egy jó erősítő még, mondjuk ő. [link] Így negyvennel dágábban de hasonlóan jó rendszered lenne ,mint amiről lemaradtál de itt 7 csatornás Atmos képest erősítővel cserébe.
( Bővíthető atmosra amúgy a szett.) ha ehhez hozzáveszed a hírlevél feliratkozásos 5 % kedvezményt akkor még jobb ajánlat. -
b.
félisten
válasz
sinka90 #86013 üzenetére
Én is ebben a Z906 ban gondolkodnék a helyedben, mert nem kell hozá külön erősítő, elég jól szól és kis helyet foglal. játékhoz szerintem tökéletesen jó.
Amúgy kompakt szettben most van Focal SIB evo cucc 250 ért , [link] ez más minőség és kategória, de ehhez kell még egy erősítő is külön. -
sinka90
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni egy speciálisabb dologban:Lassan átépítésre kerül a szimulátorom, kap egy normális kábel managmentet, szövet borírást (sötétítést) és megvilágítást, hogy minél jobban ki tudjam zárni a külvilágot.
Ezzel párhuzamosan szeretnék egy 5.1-es rendszert kiépíteni, ehhez kérnék segítséget.
A képre jelöltem hová gondoltam a hangszorók elhelyezését.
Hajlobogtatós teljesítményre nincs szükségem, inkább kompakt hangszorókra, amikkel minsőégi térhatást tudok elérni windows alatt, előny a saját hangkártyás (USB) rendszer. Másik szempont a kis méret, hogy konzolok segítségével rá lehet csavarozni az aluvázra.
Teljesesen laikus vagyok és nincs whitefülem, de szeretem a minőségi dolgokat.
Neten ezt találtam, de úgy gondolom ez a belépő szint:
Logitech Z906 5.1 (980-000468) Aktív hangfal
Alternativát tudtok ajánlani ársávokban pl. 100-200e, 200-300e között, 300fölött már léléktani határ van, de ránézek ha van ötletetek.
Nagy teret nem kell beszólni a hanszoróknak, ugye fix poziban van végig a fejem, ott egy pontba kell jónak lennie a hangzásnak. Szoftverek úgy tudom tudják az 5.1-es térhatást, szóval mennie kéne.
Előző projektem kis részben forum témába vág, 4 Bass shaker került fel a kagyló ülésre 2db stereo erősítővel, ahol egy szoftver a szimulátoros játék telemetria adataiból olvassa ki az adatokat és ezek alapján vezérli külön a shakereket.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.:
Dani -
bteebi
veterán
válasz
Szabiq #86004 üzenetére
Szia!
Valószínűleg senki se ajánlaná igazán jó szívvel, legalábbis én biztos hogy nem. A semmitől, vagy egy egyszerűbb sztereó rendszertől persze már ez is sokkal jobb lenne. Mennyi pénzt szeretnél rászánni? Használt cucc is játszik? Leginkább abban lenne érdemes gondolkodnod, ha viszonylag szűkös a keret.
-
Quetz
őstag
A Borderlands legalább 5dB-vel hallkabra van keverve mint kéne:
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
spiky03 #86006 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy az eredeti keverés nagyon jó, mert a beszéd behalkul harcjeleneteknél, tehát kompresszió előtt volt benne szufla. Sajnos rengeteg példát láttunk rá, hogy a stream közelében nincs a keverésnek, pl. John Wick 3, ami referencia, de a streaming hang katasztrófa.
-
Szabiq
tag
Üdv!
20 m2 es helyiségbe téve ajánlanátok ezt?
[link]
Milyen erősítővel,ha igen?
Vagy mi lenne jó helyette?
Köszönöm szépen. -
Szabiq
tag
Üdv!
Logi Z906 fali hangszóróit tudnám jobbra cserélni ami kompatibilis vele?
Köszönöm,szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- PS Plus előfizetések
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest