Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
Amúgy meg azt is el tudom hinni, ha valaki azt mondja hogy nem tapasztalt változást. Ennek is biztos meg lehet az oka, de hadd ne nekünk kelljen ezt kitalálnunk, tudományosan megmagyaráznunk, meg bizonyítanunk.
Szóval ha valaki késztetést érez rá, akkor mondjuk vesz egy olyan 30k-s isotek tápkábelt és kipróbálja. Ha nincs semmi hozadéka akkor eladja néhány ezer forint bukóval. Szóval tényleg van benne kockázat, szegényebbé is tehet; de nyerni is lehet vele; mert 30 ezer forinttal a kezében a legtöbbünk azért nem biztos hogy jobb dobozt tudna venni a jelenlegiénél. -
Quetz
őstag
Beszámoltam már, de azt sem hitte el senki
Hardver változtatás nélkül néztem video részleteket, amiben a hangon nem változtattak, viszont cserélték a visual cue-kat. Az eredménye az lett, hogy sikerült klippenként mást és mást hallanom.
Na most ha az emberi hallás ennyire befolyásolható, akkor innentől kezdve fölösleg pénz és idő pazarlás kábeleket csereberélni. Inkább hallgatok zenét vagy nézek filmeket.Sosem zárkóztam el ugyanakkor, hogy elfogadjam a változás tényét, de eddig innen senkinek nem akaródzott egy műszeresen mérhető és főképp megismételhető kísérletet leírnia. ami a változást be tudja mutatni. Helyette kaptunk közhelyeket, meg viccelődést vagy személyeskedést.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
fehér_ember #34096 üzenetére
Nem szentségtörés fülre választani terméket, sőt, úgy kell, az viszont hatalmas hiba, ha nem bizonyosodsz meg róla, hogy tényleg hallod-e azt a csodát. Rengetegszer láttam embereket a semmin ámuldozni (mármint a konkrét semmin, kábelcsere nélkül), ahogy a hatalmas változások felett elsiklani is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #34096 üzenetére
+1
-
fehér_ember
addikt
Nem hiszek én semmiben; tojok a műszerekre. Műszerezzen az aki tervez, hogy legyen valami viszonyítási alapja. Én viszont csak hallgatom, szóval én meg főleg a fülemet használom, még ha ez egyesek szerint szentségtörés is.
Ja, ja; előtte meg pellengérre vitték azt, aki az akkori technikai színvonalt nem hitte mindennek felett állónak.
De mint mondtam, nekem tökmindegy hogy más hogy cselekszik, mit csinál, mit hisz vagy mit nem; az viszont elvárható, hogy ne akarjuk elhallgattatni azt, aki a másikkal nem egyező véleményen van. Másként én se próbáltam volna ki soha egyetlen tápkábelt sem; úgyhogy én örülök ha magam dönthetek arról hogy mit akarok kipróbálni és mit nem, azok közül a lehetőségek közül amik "elérhetőek" számomra.
Az meg a tapasztaltak alapján úgyis kialakul, hogy kinek a szavára fogok inkább adni (pl. BBéci-ére). -
BBéci
legenda
Párszor már javasoltam, hogy idézett és linkelt írások helyett a saját tapasztalataidról kellene beszámolnod.
Milyen tápkábeleket hasonlítottál egymáshoz, milyen készülékekkel és milyen zenével, filmrészlettel?Nem egyszer megesett, hogy valami új és drága készüléktől, eszköztől vártam kiemelkedő produkciót és nem következett be. Ami nem jelenti azt, hogy az a valami rossz, hatástalan.
Sokszor elmeséltem a Qv2 esetét, aminek nálam nem volt füllel érzékelhető hatása, máshol viszont három ember arcára ült ki az ámulat, amikor nekik háttal, hogy ne láthassák mit művelek, bedugtam az elosztóba.
Tehát az nem cáfolat, ha valami, valahol nem hozza az elvárt hatást, csupán egy megállapítás, egy tapasztalat. -
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #34088 üzenetére
Úgy gondolom, minden teszt és bizonyíték eleve kudarcra van ítélve nálad, ami szembe megy a hiteddel.
Amúgy a föld gömbölyű, ezt még a lapos föld hívők is elismerték, amikor elfogadták, hogy a Mars nem lapos
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #34092 üzenetére
Jó hogy mondod, amúgy beepitett atmos hangzasra képes es mint látható, brutál mely hangszóró van benne -
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #34086 üzenetére
"Amúgy fejlesztettem mostanság
"
Csak nem egy aktív doboz? Szép nagy mélysugárzója van. Látom van beépített lejátszója is, mert ott a play-gomb rajta. Én azért lejjebb venném az alsó frekit 39Hz-nél (mehet alacsonyabbra, így külön mélynyomó nélkül) és az aktív hangváltón is állítanék, mert a 40 és a 1600Hz nem épp jó beállítás (mindkettő rendkívül alacsony érték). -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #34086 üzenetére
Nem hagytad magad lebeszélni a szárítóval kombinált mosógépről.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
migabi24 #34087 üzenetére
Én is hallottam, egészen addig, amíg vakteszttel ki nem derült, hogy mégse hallom, hiába mérhető egyébként, hogy tényleg számítanak valamit. Az Opus ide a kedvenc példám, nagyon jó arányú tömörítés, nyilvánvalóan veszteséges, de még sose volt rá példa, hogy bárki, bármilyen rendszeren megkülönböztesse a tömörítetlentől. No meg olyan minőségű tápom van, amit házimozis cuccba szándékosan nem tesznek, hanem külön eladják túlzás nélkül 100x-os áron.
-
migabi24
nagyúr
Amíg nem hallod a saját füleddel nyílván nem hiszed el, én se hittem el eddig sőtt hatalmas baromságnak tartottam, mit érhet az az utolsó méter gondoltam, viszont most, hogy kezd a rendszer rendbe lenni, sajnos el kell ismernem igaza volt a régi motorosoknak, elég szépen lehet egy jó rendszert hangolni a tápkabellel, de nem vitázok erről mert a saját tapasztalatom alapján alkotott véleményem nem tudod ilyen linkelt tesztekkel megváltoztatni😉
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #34081 üzenetére
Hogyne tudnánk, szegény kábelgyártóknak is meg kell élniük valamiből.
Amúgy ennyi hatása van a tápkábel cserének:
Win 8 laptop --> shielded USB --> CM6631A asynchronous USB to SPDIF --> Acoustic Research 6' TosLink --> ASUS Essence One (*connected to wall outlet by test cable*) --> 6' XLR cables --> E-MU 0404USB --> shielded USB --> Win 8 laptop
Analogue Measurements (RightMark Audio Analyzer 6.2.5, 24/96):
Frequency Response:
Noise floor:
Hát úgy kb nagy semmi. A teljes tesz elolvasható itt:
- Part 1
- Part 2 -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #34082 üzenetére
Azzal csak olyan problémák vannak, hogy elfelejted, "úgyse lesz semmi" indokkal úgy hagyod munka előtt, stb. Az sem opció, hogy kihúzod, ha nem használod, mert akkor a lapelemek halnak meg meglehetősen gyorsan.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Gtaati #34075 üzenetére
Az említett Furukawa pl. 9 AWG tehát úgy 6,5mm² és mégsem viszi el mélybe a hangzást, szemben az említett H07RNF-el ami 3x2,5mm²-es volt. Szóval ezek nem így működnek.
(#34078) t.zolka
És szerencsére biztosíték ügyileg sem (tehát nem közömbösíti a tápkábel jótékony hatását), persze azt nem tudom, hogy százalékosan mennyit számíthat.(#34077) Quetz
Végülis igaz ami igaz, amit még nem tudunk/értünk, azt azért egy fokkal tényleg jobb vudu-nak titulálni, mintha azt mondanánk hogy "nemlétezik"(#34080) VoidXs
Használok! Panelben lakom! Amúgy itt van (az épületen belül) a trafó ház is. Itt még soha nem volt semmilyen villámkár. -
migabi24
nagyúr
Persze azt is teheti, de ha ki akarja használni a sok pénzért megvásárolt cuccok tudását akkor érdemes picit még rákölteni, nálam pl a 1.5 millás hifim tudásának töredékét mutatta meg a gyári kábelekkel, 30 ezerből viszont olyat mutatott most a cucc, hogy veszek még 1-et az isotek kábelből, mert csak a média lejátszóba dugtam tegnap, de az erősítőbe is kell 1
-
t.zolka
aktív tag
Tápkábel cserénél biztosítékot is cseréltek, vagy az marad a gyári? Ott nem számít a szűk keresztmetszet?
-
Dorian
félisten
Tápnak vegyetek Belden 83803-t valami normális csatlakozóval.
-
Gtaati
őstag
válasz
migabi24 #34067 üzenetére
Hello!
En is gondolkodtam, hogy venni normalis csatlakozokat es koze tenni normalis kabelt, és sok helyen olvastam, hogy ehhez H07RNF kabelt hasznalnak, mondjum 3x4mm2-t, de ahogy irod-irjatok a Ti tapasztalatom szerint nem igazan jo, igy kerdeznem h kb 3x4mm2 kategoriaban mit ajanlanatok? Googlet hasznalva kb semmilyen normalis harisnyazott vagy gumikopenyes es mondjuk arnyekolt kabelt itthon nem talaltam... Valaki itthoni forrasbol tudna valamit ajanlani?
Koszonom!!
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #34065 üzenetére
Az a H07RNF nálam a gyári madzag szintjét se üti meg, ahogy írtad a mélyet megnyomja és az rá is telepszik a közép és felső tartományra, innakustik reference kábel is hajszálnyival volt jobb mint a gyári kábel pedig majd 60 ezres árcédulája van, viszont a tegnap bekötött isotek bejáratlanul is mosolyt csalt az arcomra a sztereo szinpad javult olyat, hogy leesett az állam, olyan érzésem volt, hogy most került minden a helyére
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #34064 üzenetére
A hangzást alaposan agyonveri egy olyan elosztó.
(#34063) migabi24
A Premier jó választás, van olyanom, be fogok szerezni még kettőt. A LessLoss Signature nyilván jobb, de brutálisan drága. A készülékek árának függvényében érdemes kipróbálni a drágább IsoTek tápkábeleket is. -
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #34063 üzenetére
Nyugodtan linkeld be (legalább nem kell keresni).
Hát én a Furukawát csak a néhányak által dícsért Vandamme H07RNF-hez tudom viszonyítani. De a Vandamme a Furukawa után számomra már eléggé megmosolyogtató mivel szinte csak a mélyeket hozza elő, (de azokat elég rendesen); bár biztos sokaknak ennyi is elég. Persze az is igaz, hogy arra nem aranyozott dugók kerültek, hanem rhódiumosak, mert az volt épp itthon (bár nem gondolnám, hogy csak ennyin múlna) -
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #34061 üzenetére
Én rengeteget kisérleteztem mostanába, sokféle kábelből csináltam tápkábelt, ösvény is van volt pár, de nemrég rászántam magam egy isotek premier kábelre éppen akciós, hát én be is fejeztem a kisérletezést nagyon komolyan rendbe rakta a hangzást, szerintem ár/érték bajnok csak ajánlani tudom
-
Gtaati
őstag
Helló!
Köszönöm a válaszokat! Egy Pioneer Vsx-Lx302 az erősítő és egy Monitor Audio RSW12 aktív ládáról lenne szó!
Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #34056 üzenetére
Csatlakozhat közvetlenül a fali aljzatba is, de mivel abból általában kevesebb van, mint készülékből, elosztókat iktatunk be. Az elosztók is befolyásolják a hangminőséget, de belépő szinten elegendő egy Kontaset, aminek vagy cserélhető a kábele, vagy eleve jobbfajta van beleszerelve.
A minőségi tápkábeleknek valamelyes szűrő hatásuk is van, ezt kihagytad a felsorolásból.
Amelyik készüléknek csak két tüskéje van nem három, azt úgy tervezték, úgy jó, ne foglalkozz vele. -
fehér_ember
addikt
válasz
Gtaati #34056 üzenetére
Én pl. úgy spóroltam hogy közvetlenül a fali csatlakozóba dugtam be és egy elosztóba vittem. Így is simán észre lehetett venni (a bejáratódása után) a hangzásra gyakorolt hatását.
2. Mert kettős szigetelésű.
-
Zsmester89
őstag
Akinek nincs bekapcsolva az automatikus frissítés keresése: a denon x1200 ma feldobta az új frissítést, melyben többek között a dolby vision támogatás is benne van.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy többen itt cseréltétek a gyári hálózati tápkábeleket, jobb minőségűre, illetve komolyabbra. Ennek kapcsán én is elgondolkodtam a cserén az erősítő és az aktív láda esetén, de több kérdés is felmerült ennek kapcsán bennem. Ti a "spéci" kábeleket közvetlen a fali csatlakozóba dugjátok be, vagy elosztó-hosszabbítóba? Mert ugye egy normális tápkábel elméletileg árnyékolt és mondjuk nagyobb átmérőjű nagyobb tisztaságú erek futnak benne. De ugye hiába árnyékolt a tápkábel ha olyan elosztóba, illetve hosszabbítóba dugjuk be ami nem árnyékolt, mert akkor elveszíti az egész az értelmét... Tehát én ezt úgy gondolnom jónak, hogy vagy a spéci tápkábelt közvetlen csatlakoztatom vagy az egész lánc amibe csatlakoztat van az is árnyékolt legyen?! Ezért is kérdezem, hogy Ti ezt hogyan oldjátok meg? Mert az oké hogy a gyári helyett berakott minőségibb kábel erei nagyobbak és nagyobb tisztaságúak, így annyi előnye lehet hogy kisebb az ellenállása és nagyobb teljesítmény esetén könnyedebben veszi fel a készülék az igényelt áramot.
A másik kérdésem az lenne, hogy az aktív láda és az erősítő táp aljzatában is csak két érintkező van, de miért? Mer ugye egy alap kábelben 3 ér van 0 fázis és a védő föld, tehát akkor ezek a készülékek csak a 0-t és a fázist használják, miért nincs bekötve a föld? Szóval lehet hülyeséget kérdeztem akkor azért elnézést kérek előre, de bennem lelkes amatőrként ezek a kérdések merültek fel ennek kapcsán!
Előre is köszönöm a válaszaitokat és segítséget!
-
WeghA
tag
Sziasztok!
Ez a HDMI miért ilyen olcsó? Nem tud valami új szabványt?[link]
3000Ft-ért gyanús nekem. -
Quetz
őstag
válasz
theuprising #34051 üzenetére
A soundbar topikban kellene 5.1-es vezeték nélküli megoldások felől érdeklődnöd. Drága lesz, és szerintem nem fog úgy szólni, mintha klasszikus mozit építenél.
-
theuprising
tag
Sziasztok!
Előre is sorry ha rossz helyre írok, de remélem itt kapok segítséget
Adott egy olyan 20nm-es nappali, amely közel négyzet alakú. Legyen A (fent), B (jobb oldalt), C (alul), és D (bal oldalt) oldala ha felülről megrajzoljuk. A TV az A oldali falnál van, a kanapé vele szemben a C oldalnál, így egymással szembe néznek. Az A oldalon és a B oldalon egyaránt kétszárnyas ajtó van, így tehát a nappali egy "átjáróház".
Kérdésem, hogy létezik olyan 5.1-es házimozi szett, aminek a 2 hátsó hangszórója bluetoothos? (vagy akár az összes). Áramot tudnék nekik adni, de átkábelezni nem tudom, sajnos nincs lehetőség arra, hogy keresztbe/felette/alatta valahogy átkábelezzek nekik.Két megoldást vetettem fel magamnak, az egyik a bluetooth-os hangszórós megoldás, másik pedig a hangprojektor, ha az meg tudja közelíteni az 5.1 élményt.
Szerintetek? Létezik élhető bluetooth-os megoldás? Vagy a hangprojektorok elég jól "beszólják" a teret és teljesen jó alternatívák?
Köszi
-
tomriddle74
tag
Én most Hamburgban vagyok. Jelenleg több időt töltök itt mint otthon. Ez az állapot még kitart pár hónapig. Ezért nem kapkodom. Viszont a hangfalaimat is itt hallottam először. Akkor zúgtam beléjük. Aztán már otthon vettem meg. Most is ez lesz. Neki indulok és elkezdek itt tesztelgetni a lehetőségekhez képest és otthon megvenni és rendszerbe illeszteni a kiválasztotat. Amit most írtál, számomra nagyon informatív volt, ezt külön köszönöm.
-
MasterMark
titán
A hangprojektor nem egyenlő a soundbar-ral.
-
mettek
addikt
Mocskos jol szolt a rendszerem de valóban nem dedikált moziszobában hanem átlag nappaliban. Emiatt sose tudta volna a maximumát nyújtani. Plusz havi,kéthavi 1 értelmes filmért kezdtem feleslegesnek érezni, arra jó egy hangprojektor is és inkább eljárok moziba ami tőlünk 5 perc.
Ár érték arányban sztem bőven jó egy hangprojektor, legalábbis én elégedetten használom és nem áll benne 1 millió forint.
-
-
Quetz
őstag
válasz
tomriddle74 #34043 üzenetére
Mi itt csak annyira tudunk pontos választ adni, amennyire pontos a kérdés. Ha megmondod, hogy milyen ár tartományban szeretnél valamit, akkor arra fogsz ajánlást kapni, vagy esetleg azt a választ, hogy ez nem megoldható.
Én pl. 80/20 szabály alapján szeretek választani, 20% áron 80% minőség (a maradég 20% minőségért 80% árat kellene fizetni). Az ésszerűség pedig azt diktálta, hogy ha már nagyobb összeget tervezek elkölteni, akkor itthon próbálhassam ki amit meg akarok venni. Ezzel elég gyorsan rövidre zártam a lehetőségeket:
- SVS: Drágább, mint az Arendal hasonló kategóriájú modelljei, nincs dual membrános modelljük.
- PSA Audio: Amerikai izom, az SVS egyik alapítójának a cége. Ezt vettem volna, de megszakadt a kapcsolatom az angol importőrrel.
- XTZ: Arendalhoz hasonló árak, rövidebb garancia, nekem kellett volna intézni az esetleges visszaküldést.
Elac: Nekik is van dual membrános modelljük, amikor vásárolni akartam, akkor túlárazott volt az Arendalhoz képest. Nincs otthoni kipróbálási lehetőség.
- Arendal: Ez lett a befutó, 99 eurót kockáztattam, ennyi a visszaküldés maximális díja, amit a gyártó intéz. Van majd 300 oldalnyi angol fórumos topic, ahol nem nagyon hallani csalódott felhasználóról.A magyar valóság pedig az, hogy elmész pár forgalmazóhoz, kapsz lehetőséget 30-90 percig hallgatni valamit, ez alapján kell eldöntened, hogy kiadsz-e 200-500k forintot. Hát, szerintem a fentiekhez képest elég siralmas opció. A nyugati ID cégek ehhez képest mérföldekkel előbbre járnak.
-
tomriddle74
tag
Párom nincs. Szeretőm van. De ez eléggé off. Azt sem mondtam, hogy nincs keret, és maradnék az ésszerűség határain belül, de ha már téma, megengedhetek magamnak egy drágább modelt is, de mint írtam, olyat szeretnék amit szeretni fogok és nem olyat aminek az árcéduláját kitehetem keretbe a falra, hogy mindenki lássa.
-
tomriddle74
tag
-
BBéci
legenda
válasz
mettek #34040 üzenetére
"nyugodtan ugorjon bele egy jobb hangprojektorba, elégedett lesz"
Vagy nem.Volt nálam egy 200000 forintos Samsung soundbar, büntetett a hangja.
Ha Te egy napon tudod említeni a korábbi rendszeredet, benne az egyik legjobb hangú, 1,2 millió forintos erősítővel, és a mostani izét, akkor ott nagy bajok lehettek és lehetnek. -
mettek
addikt
Sziasztok.
Rég jártam itt aminek az oka hogy felszámoltam a hazimozi rendszert. Megosztanám a kis kálváriám. A végső rendszer egy Quadral Ascent front/center, Quadral Phase 16 háttér, Elac sub 2070, Primare spa23 volt.
Sajnos a Yamaha 3050 erősítőmet lecseréltem egy használt primare-ra amin 2 hét után elment qz egyik hdmi kimenet. Ezután olyannyira elkeseredtem hogy átértékeltem az egész mozizást, kihasználtságát, a beleölt pénzt plusz amit buktam rajta főleg a primare miatt. Vegül arra jutottam hogy felszámolom az egészet, csak a projektor maradt meg.
A hangot most egy belepő Samsung 550 hangprojektor szolgáltatja ha filmet nézünk ritkán (mert ugy döntöttem inkább moziba megyünk a jobb filmekért). A hangproji nyilván nem egy minőségi mozi de azt mondom hogy nem sírok a régi cucc után, teljesen elég és kellően hatásvadász a hangja egy egy filmnézéshez.
Szóval aki azt mondja hogy helyhiány vagy amyagiak miatt nem tud mozit építeni az nyugodtan ugorjon bele egy jobb hangprojektorba, elégedett lesz.
-
nubreed
veterán
válasz
MasterMark #34037 üzenetére
Árulok egy régebbi erősítőt és volt egy ilyen kérdés, hogy RCA képes e. Eszembe se jutott az ARC. De most, hogy mondod, lehet, hogy valójában ezt akarták tudni, hogy ARC képes e. Csodálkoztam is az eredeti kérdésen, köszi a tippet
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
MasterMark #34037 üzenetére
Az mondjuk lehet.
Arra viszont rá van írva, ha ARC-képes.
-
nubreed
veterán
Lehet, hogy ehhez a kérdéshez nem ez a jó topic, de milyen az rca képes hdmi kimenet? És honnan lehet tudni, hogy adott erősítőn tud e ilyet a hdmi out?
-
Quetz
őstag
válasz
tomriddle74 #34022 üzenetére
Az mindjárt más, ha nincs keret
Akkor az Arendal Sub 3-t tudnám javasolni. Hajtható zárt és reflexes konfigurációban is. A párodnak pedig elég azt mondani, hogy Drágám, erre aztán rárakhatod a vázát.
-
BBéci
legenda
válasz
motoroskanál #34028 üzenetére
A kérdésed jogos, sajtóhiba esete forog fenn, valójában SB13-Ultra volt nálam.
(#34030) Gtaati
Teljesen normális ha lekapcsol, amikor bizonyos ideig nem kap megszólaltatandó jelet. -
BBéci
legenda
Tehát hallottál egyféle SVS-t, azt sem tudod pontosan, hogy melyiket. Nos, ezek alapján nem biztos, hogy hallgatnék a tanácsodra.
Nálam majdnem mindegyik volt, cső is, csak a 16 colosak nem, mert azokhoz nagyobb szoba kell, mint az enyém.
Ha kevés pénz áll rendelkezésre, akkor inkább PB-1000, mert annak legalább jelentős a hangnyomása, szemben az SB-1000-rel, amit csakis 20 négyzetméternél kisebb szobába ajánlok.(#34022) tomriddle74
Ez nem vita, hanem eszmecsere.
Nem én írtam, hittem, hogy 165000 Ft a keret.
Jó lenne, ha kicsit beleásnád magad a témába, mert az SVS az egyik legnagyobb és legismertebb mélyláda gyártó! Mint a REL, Sunfire, Velodyne és mások. -
Gtaati
őstag
válasz
gboszi #34029 üzenetére
Helló!
Én mostanában pont az ellenkezőjét tapasztalom, hogy nezek filmet es ha kicsit hosszabb ideig csak beszed hang van, es a láda auto állásban, akkor lekapcsol keszenletben, vagy ha nagyon halkan hallgatok zenét, akkor szintén előfordult már. Ha átkapcsolom on-ra akkor megy minden gond nélkül. Kérdeztem már itt fentebb, de még nem kaptam választ. Erősítő oldalról nem találtam beállítást, ami ezt befolyásolhatná....
-
gboszi
senior tag
Üdv. Van egy Wharfedale VR10-es subom, s újabban nem megy rajta az auto kikapcs. Erősítő oldalról is kereshetem a hibát, vagy tuti, hogy a mélynyomo? Tudok tenni valamit, vagy szerviz?
Köszi -
tamasgal
senior tag
Én egy zárt KEF 25cm-es ládát használok lakótelepi panel nagyszobába és el nem tudom képzelni, hogy milyen hangerőn moziztok amihez ilyen SVS ládákat ajánlgatok ekkora helyiségekbe. Amit ez tud itt az már bőven zavaró...
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A Samsung TV-men található optikai, és HDMI arc kimenet. Szeretném rákötni a házimozimat, amely különálló aktív párokból áll. Mindegyiken analóg bemenet található. Addig megvan, hogy veszek egy optikai - analóg átalakítót kínából, de azzal nem tudok hangerőt állítani, maximum a rajta levő potival. Viszont én mindenképp szeretném, ha egy távirányítóval tudnám állítani a hangerőt (A TV-n nem lehet, mert a kimenet ugye digitális). Milyen megodások léteznek? Esetleg léteznek olyan házimozi fejegyégek, amelyekben nincs erősítő?
-
tomriddle74
tag
Nem akartam ekkora vitát gerjeszteni ezzel. Pusztán azért kérdeztem, hogy kitől, mert számomra ismeretlen márka az SVS. Megelégedtem volna egy olyan válasszal is, hogy "forgalmazzák itthon, van márkabolt is" vagy valami ehhez hasonló.
Sehol nem írtam, hogy 160 a keret. Azért hoztam fel példának a Cube10-et, mert arról azt gondoltam, hogy jó lehet. De mint írtam is, nem döntöttem el még. Minden esetre is, meg fogom hallgatni mind a két márkát. Aztán majd lesz valami.
-
szpali
addikt
válasz
Lacielvtárs #33894 üzenetére
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy az aktív mélyládán a Low Pass Filtert In vagy Out állásban kell használni? Az erősítő amiről a jelet kapja egy Pioneer Vsx Lx 302. Az erősítő menüjében erre vonatkozó beállítást nem találtam...
Köszönöm!
-
Quetz
őstag
Szerintem a legoptimálisabb választ adtam, amit ebben a helyzetben adni lehetett. Abból indultam ki, hogy 165k-ért kerestek mélynyomót, és nem biztos, hogy belefér 260-ért az sb2000, de lehet hogy a 190k-s sb1000 sem . Mindenesetre az SVS egyedülálló abban a tekintetben, hogy megveszed a 190-ért az SB1000-t, egy éven belül upgradelhetsz SB2000-re 70k-ért. Nem kell egy összegben kifizetned, van időd gyűjtögetni és közben van mélynyomód is. Hát ezért mondtam sb1000-t
A másik kérdésedre válaszolva sb vagy pb 16 ultrát nyúztunk az importőrnél, sajnos nem emlékszem melyiket a kettő közül.
-
Steady74
addikt
Sehogy, ez a lényeg. Fürdőkádban, barna meggysört iszogattam, és 5 mp alatt megvolt a szükséges oldal, ilyenkor nem értem, mások miért nem tudják használni a google-t? A kettő dolog kapcsolata számomra annyira messze van egymástól, mint a művésznő a subládáktól, innen az ötlet.
-
BBéci
legenda
Úgy gondolom, elhibázott az ötleted.
A nappalim/moziszobám 22 négyzetméteres, igencsak kevésnek tűnt az SB-1000. Volt nálam azon kívül PB-1000, PB-2000, SB-2000, NSD-12, SB-3000 Ultra, SB-4000, van némi összehasonlítási alapom.
Te melyikeket próbáltad, használtad?Abban egyetértünk, hogy inkább SVS szubláda, mint quadral, de én az SB-2000-re szavazok.
(#34013) Steady74
Ez a kettő hogyan jön össze? -
Steady74
addikt
válasz
tomriddle74 #34012 üzenetére
Michelle Wild-tól.
-
Quetz
őstag
válasz
tomriddle74 #34010 üzenetére
Szerintem oda kevés lesz az a Qube. Én inkább az SVS SB1000-t választanám, mert 45 napig hallgathatod és ha nem tetszik, akkor visszakérheted az árát. Lehetőséged van egy éven belül nagyobbra (drágábbra) cserélned ráfizetéssel, és 2 helyett 5 év garanciát kapsz.
-
tomriddle74
tag
válasz
Dorian #34009 üzenetére
Azért nem írtam, mert családi ház és nem panel. Egyszerűen csak hagyományos - ne legyen akkor szabvány - 2.60 belmagas. A panelt csak példának hoztam fel. De visszatérve a mélynyomóra, 71.5 légköbmétert kell ezek szerint megmozgatnia. A szoba egyébként még alakítgatva lesz, polcok kerülnek a falra lemezeknek, falitartón lesz három lemezjátszó, és még pár komód bekerül. Padlószőnyeg lesz a parketta helyett és habtapéta a falakra a festés helyett.
-
Dorian
félisten
válasz
tomriddle74 #34007 üzenetére
Sehol nem írtad, h panelről van szó.
A 260 a még elviselhető minimális belmagasság, de aki teheti nagyobbat épít.Sajnos a négyzet alakú alaprajz ráadásul az oldalhossz felével egyező belmagassággal a lehető legrosszabb akusztika szempontjából.
-
BBéci
legenda
válasz
tomriddle74 #34001 üzenetére
Az optimális hely megtalálásának módszere független a szubláda konstrukciójától.
-
Dorian
félisten
válasz
tomriddle74 #34004 üzenetére
Mégis melyik szabványban szerepel a belmagasság?
-
tomriddle74
tag
válasz
MasterMark #34003 üzenetére
Szabvány a magasság, azért nem írtam. 2.60m
Különálló helység, nincs egybe nyitva semmivel. -
MasterMark
titán
válasz
tomriddle74 #34002 üzenetére
Belmagasság is kellene, mert szubot légköbméterre szokták méretezni. (Tehát ha egyben van a konyhával és nincs fal, akkor az is beleszámít, mivel azt a levegőt is mozgatnia kell a szubnak.)
-
tomriddle74
tag
-
tomriddle74
tag
Én is zártban gondolkodtam először, de jókat olvastam róla. Mindenképp meghallgatom. Az elhelyezése valószínűleg tényleg macera lesz, de ezt a részét talán még élvezném is - amennyiben beruházok egyre - de még nem döntöttem. Nem tudom, reflexes ládánál müködik-e, hogy a hallgatói pozicióba teszem a ládát és elkezdem keresni a helyét.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest