Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86696 üzenetére
A TX-RZ50-nek semmi baja, 97-es SINAD-ot produkált, jobbat, mint a 4800. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel soha nem fogsz semmi zajt vagy torzítást hallani belőle.
A TX-NR nekem is meglepetést okozott, bár eszembe jutottak a 676-os tapasztalatok abból az évjáratból, és hát minden, amit sérelmeznek, igaz arra is. Már megérte az objektív méréseket megnézni, mert kiderült, hogy 4-ből 2-nek van jó hangja.
A link például pusztán csatornaszám alatt döntött a 3800 mellett, úgy tűnik. Az tényleg nagy érték, durván dob alapesetben az árakon.
-
rAY.BAN
tag
Sub-ból lennék csak hajlandó használtat venni, de AVR-t biztos, hogy nem. 400k HUF garancia nélkül? Na az nem én leszek...
Kíváncsiságképp bogarászom most az audiosciencereview-t. A Denon AVR-X3800H-t fikázták de a Onkyo TX-NR7100-t konkrétan a felgyújtani való kategóriába rakták...
A Denon AVR-X4800H tetszett nekik; a Onkyo TX-RZ50-t megintcsak a porig lehúzták.Én eddig ebből [link] próbáltam dolgozni, de ezen az oldalon meg kb. a szöges ellentétét mondják... kezdem elveszteni a fonalat.
-
b.
félisten
válasz
rAY.BAN #86688 üzenetére
A 2800 egy egyszerűen használható és jó belépő AVR ,de az 1800 -hoz képest minimálisan nagyobb teljesíténye van, más előnye nem igazán.
Az Audissey is a gyengébb verzióban dolgozik alatta ugyna az mint az 1800 ban és gyengébb mint a 3800 ban.
Én akkor már nem adnék pénzt a 2800-ra, elég az 1800 is vagy a 3800 a Dirac miatt és a komolyabb teljesítmény és a bb csatornára ha esetleg szükséged lenne. ( De a Dirac-ot még meg kell venned külön a 3800 hoz, nem olcsó ) Ha nincs szükséged Dirac-ra akkor pedig használtan vannak fent azért 6000 szériás Marantz és 4000 szériás Denonok is olcsón.
Persze ha csomagban van ,akkor ok a 2800 is belépő kategóriában jó erősítő.
Denonokat én sajnos nem szeretemNekem MA 500 szettem is van és egy Silver 300 szettem is.
A Denon semelyikből nem tudta kihozni azt ,amit tudnak a dobozo,k de rossz sem volt, az tény, főleg az újabbak, pl a 2800 és 1800.
Pl az Arcam 390-550 vagy a régebbi Yamaha Aventage tökéletes hozzá, teljesen más kategória.Ha újban gondolkodsz az AVR ben kb 6- 700 ezertől kapod meg ,amit pár évesben 300 körül meglenne.( Arcam 390 vagy Pio Lx505)
Helyedben meggondolnám azért ezt, pl most is van fent egy Arcam 390 és 550 is ahhoz van már Dirac is,de persze garancia nincs hozzá és atmosban 2 felsőre alapozhatsz azokkal, ez tény, ez a te döntésed. -
rAY.BAN
tag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86690 üzenetére
Az a referencia hangerő. Ha -10-en hallgatod (szerintem innen sokan vagyunk körülötte), akkor már rögtön 14 watt kell, tehát minden jó. A legegyszerűbb ezt megtudni, hogy elindítasz valamit most a kívánt hangerőn, és a Decibel X appal megméred, milyen hangos is. Ha ez a szám kb 95, akkor az a 14 watt a mérvadó, amit most mondtam. Ha kevesebb, akkor annyi sem kell. Az erősítősdi a hangminőségről szól, és az olcsók sokszor zajosak. Ezért olyan erősen ajánlott a használt, mert nagyon durva kedvezmények vannak. Én például a saját 2 milliós erősítőmért 50000-et fizettem összesen, ennyire megéri.
-
rAY.BAN
tag
válasz
VoidXs #86689 üzenetére
Nem értem... akkor az összes pack amiben Monitor Audio Bronze-ot adnak AVR-el az sz@r?
A kalkulátor azt írja, hogy 143W kéne csatornánként, hogy ezt meghajtsa, de azt még a Denon AVR-X6800H se tudja, ami 1.4m HUF.A következő ami 150W-ot tud az 1.8m HUF... ehhez a "budget" Bookself-hez majdnem 2 milliós AVR kell?!
Jah... a Monitor Audio Silver 300 7G-ra meg 500W-ot írt, van egyáltalán olyan AVR a világon ami azt tudja?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86688 üzenetére
Ezek a gyári adatok nem szokták a valóságot tükrözni, nagyon sok csillag mögött szépítve vannak. Pontos összehasonlítás az AudioScienceReview-n van, de nagyon fontos ismételten kiemelni, ami az összefoglalóban van, hogy a wattok a világon semmi konklúziót nem jelentenek magukban, hangerőben sem, ugyanis a képlet másik felét a hangszóró érzékenysége adja. Itt ki tudod számolni, milyen hangos is lesz a rendszered, valószínűleg meglepően nagy számokat fogsz látni.
ASR szerint a 3800 és 4800 közt 8 dB zajszintbeli különbség van, a 4800-nál a teljesen oké 95-ös értékkel, a 3800-nál a katasztrofális 87-tel. Valószínűleg azt kockáztatod a 2800-zal, hogy közepes hangerőn már érezhetően sistereg. Valamint Dirac csak erre a kettőre van feláron, 2800-ra nincs. A Dirac messze a legjobb pénz, amit a rendszeredre lehet költeni, mert annál nagyobb pozitív változást a hangban nehezen hoz bármi. Ha PC-ről játszol le, természetesen ez ingyen van.
-
rAY.BAN
tag
Jah... ezeket én már végignéztem. Van egy SVS Ultra 5.0 csomag 1m HUF körül, az az egyetlen ami közelí van bármihez amiről szó volt.
Egyébként próbálnám megfejteni, hogy mit is kell nézni az AVR-nál, de nem egyértelmű a dolog.
AVR-X2800H - 260k HUF
Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive) - 95W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive) - 125W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 10% 1ch Drive) - 185WAVR-X4800H - 700k HUF
Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.05% 2ch Drive) - 125W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive) - 165W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 10% 1ch Drive) - 235W
Onkyo TX-NR7100 - 450k HUF
100 W/Ch (8 ohms, 20 Hz–20 kHz, 0.08% THD, 2-ch driven, FTC)
220 W/Ch (6 ohms, 1 kHz, 10% THD, 1-ch driven)
Onkyo TX-RZ50 - 660k HUF
120 W/Ch (8 ohms, 20 Hz–20 kHz, 0.08% THD, 2-ch driven, FTC)
250 W/Ch (6 ohms, 1 kHz, 10% THD, 1-ch driven)A Monitor Audio Bronze 100 6G pl. 100W-os, akkor nem látom, hogy a AVR-X2800H miért nem elég... rosszul nézek valamit?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86683 üzenetére
Sajnos nagyon egyszerű a válasz: azért, mert így is megveszik. Amióta a Klipsch nem árulja az R-115SW-t, lényegében nincs árverseny. Azért használtan fel szoktak ezek 100 alatt is bukkanni. Az anyagköltségük lényegében semmi, bármelyik ládát meg tudod építeni házilag 100k körül. Ha a halk hangerőd tényleg nagyon halk (a csúcsa a beszédhangerő), meg tudod úszni 5.0-ból is a jó mozit.
-
rAY.BAN
tag
TL;DR: Társasház; 25 m2, kinézet, plusz több részlet feljebb.
Az SVS PB-1000 Pro jónak néz ki, de az 400k HUF, + AVR és már ott járunk hogy 850k HUF minimum. Ez így csak és kizárólag a Monitor Audio Bronze 100-as packba férne bele, neccesen.
Miért ilyen drágák ezek?! Nincs használtba vmi ami jobb value?
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86678 üzenetére
Onkyo 7100 a Dirac miatt. Mivel csak egy szubod lesz nézz rá az SVS PB-1000 pro-ra. Méretéhez, árához képest egész jó doboz a céljaidra és ami miatt ajánlom a Klipsch helyett az a saját 3 sávos EQ-ja, ami még Dirac mellett is sokszor nagy segítség. Ez az olcsóbb variáció. A többi drágább és nem igen használnád ki, ha ilyen nyűgös a lakóközösség. Az 1000es SB nem erőltetném.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #86673 üzenetére
Ez nettó hülyeség.
Mire alapozod ilyen magabiztossággal? Mert ugye objektív mérésekre nem tudod, ebben az SVS Prime jelentősen jobb.rAY.BAN: Erősítő következő komment okán az Onkyo, a sub meg attól függ. Vannak olcsóbbak, de a Klipsch a legolcsóbb, ami megéri, az SVS (különösen az SB-k) viszont nem ajánlott. A PB-1000 Pro már valóban vállalható hangú, de nagyon nem annyi pénzért, szóval még egy pont a Klipschre.
-
rAY.BAN
tag
válasz
I'am Dony #86677 üzenetére
Értem; ilyen középútként ezekből valamelyik esetleg? Újat szeretnék venni egyébként és kell a 4K/120Hz tehát a HDMI 2.1
Marantz Cinema 60 - 360k HUF
Onkyo TX-NR7100 - 450k HUF
Denon AVR-X3800H - 470k HUFMi lenne a legalapabb Sub ami még ajánlott? Klipsch RP-1000 / SVS SB-1000 Pro? Egyébként még egyszer ideírnám, hogy társasházba lesz, ahol ha kicsit is dübörög, a rendőrt rád hívják.
Referenciaként, jelenleg ESI aktiv 05-et használok 2.0-ba.
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86675 üzenetére
Ahogy Béci is írta attól, hogy két csatornára kiszenvedtek belőle 95 Wattot, minden csatornát hajtva ez jóval kevesebb. A 2800 H elég gyenge a tápja, másrész gyenge Audyssey EQ van benne, amíg Onkyoban a jobb táp mellett Dirac dolgozik, ami miatt nagyon jelentős különbség a kettő között a végeredményt tekintve.
De ezt kezeld a helyén... ha ez az első rendszered, teljesen elégedett leszel a 2800 H-val is és lehet évekig el leszel vele. Viszont ha anyagilag belefér kihagyhatod ezt a lépcsőt és indulhatsz egy jelentösen jobb hanggal.
-
BBéci
legenda
válasz
rAY.BAN #86675 üzenetére
Nem tud egyszerre az összes csatornán 95 wattot! Mielőtt megrémülnél, nem kell feltétlenül annyit tudnia.
Azt én is megerősítem, hogy kötelező a szubláda, anélkül nincs házimozi hangzás. Akkor sincs, ha a frontsugárzókban 2-2 db 20 centis mélysugárzó van.
Használt alkotóemelmekből válogatva 1 millió alatt maradhatnál, vagy a megadott pénzből még magasabb kategóriába léphetnél. Az utóbbit választanám. -
rAY.BAN
tag
válasz
I'am Dony #86674 üzenetére
De itt mi indokolja ezt? Kevés a csatornánként 95W amit a X2800H tud? A ONKYO TX-RZ50 120W, de háromszor annyiba kerül.
Itt nincs spórolt összeg igazából, minnél kevesebb annál jobb, 1.5m fölött már elég foghúzás kategória.Egyébként pontosításként:
SVS 5.0.2
---------------------------------
SVS Prime Tower 565 000 Ft
SVS Prime Center 215 000 Ft
SVS Prime Elevation 255 000 Ft
SVS Prime Bookshelf 280 000 Ft
Denon AVR-X2800H 260 000 Ft
1 575 000 Ft -
I'am Dony
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86669 üzenetére
Ugyanebben a koncepcióban az SVS Prime szettre szavaznék, de szerintem a sub jelentősen többet dob a mozin, mint egy picivel jobb szett.
Monitor Audio Silver (sajnos csak 100-ról volt, de a 300 is hasonló lesz) vs SVS Prime
I'am Dony: a Prime is 3 utas.
-
rAY.BAN
tag
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86665 üzenetére
Ez már jobban hangzik. Az MA Bronze szett sztem a legjobb pakk amiket néztél ár-érték arámyban. Annyiban gondolnám át a dolgot, hogy biztosított-e a tervezett 4 atmos ajánlás szerinti elhelyezése. A szobaméret alapján ez kérdéses, mert sok tényezőnek kell egyszerre megfelelned. 1. Nézési távolság, 2. ezt figyelembe véve ne ülj 1/3-ad ponton a hatsó faltól, 3. a kinézett hátsó atmosok sugárzási szöge nem lesz megfelelő, ha nem döntöd meg (egyébként az elsőké sem). Olvasd át a Dolby ajánlását és méretezd le a szobádra értelmezve. Máskülönben a fejed felé szerelhetsz 2 db. atmost (top middle) és valamennyit buksz a téren, de a helytelen 4 db. még rosszabb. A megmaradt pénzt elkölteném egy combosabb AVR-re, mert 7 dobozzal ezek az alap vasak nem túl acélosak. Ezen felül a jobb minőségű mélytartományért úgy terveznem most a berendezést, hogy legyen lehetőség egy 2. szub elhelyezésére majd. Ez nem hangerő, hanem a sima átvitel miatt fontos.
A Silver szetten egy percet ne gondolkozz, ha belefér. Nem kapsz jobbat hasonló áron és ég és föld az eddigiekhez képest, valamint a 3 utas center a legjobb amit választhatsz. Szub kelleni fog, mert anélkül nincs mozi, de zenéhez is hatékony és hasznos ha normálisan van beállítva.
-
rAY.BAN
tag
válasz
VoidXs #86668 üzenetére
Az a Monitor Audio Silver 300 ajánlás kicsit elgondolkoztatott.
Mi lenne ha a 2 első Bookself helyett álló lenne és Sub nélkül?Pl:
Klipsch 5.0.2
-------------------------------------
Klipsch RP-6000F II 490 000 Ft
Klipsch RP-500C II 170 000 Ft
Klipsch RP-600M II 200 000 Ft
Klipsch RP-500SA II 260 000 Ft
1 380 000 FtMonitor Audio Silver 300 5.0.2
-------------------------------------
Monitor Audio Silver 300 7G 800 000 Ft
Monitor Audio Silver 50 7G 300 000 Ft
Monitor Audio Silver C250 7G 300 000 Ft
Monitor Audio Silver AMS 7G 350 000 Ft
1 710 000 Ft (csomagba van kedvezmény)Ugyanebben a koncepcióban:
Dali OBERON 5.0.2 - 1 122 000 Ft
SVS 5.0.2 - 1 575 000 Ft
KEF Q Meta 5.0.2 - 1 760 000 Ft -
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86667 üzenetére
Azért eddig ez a majdnem legolcsóbb és majdnem legjobb összeállítás, ennél jobb ár/értékű összeállítás kevés van. Subnál sajnos a méret és a minőség nagyjából egyenes arányosságban van (az igazi felső kategória az 1 méter, 80 kg tartományban mozog), ez a Klipsch egy olcsó kompromisszum. Ebben a kicsi, olcsó, és mégis nagyot ütő kategóriában kb csak a Monolith létezett, amíg ki nem vonultak.
-
rAY.BAN
tag
Az Atmos rész igazából még a legnagyobb kérdés nálam. Mert 5.1.2-nél elég lenne egy Denon AVR-X2800H ami 260 000 Ft, mégse 470k, plusz megspórolnék vele kb 150-200k-t is, hogy 2-vel kevesebb hangfal kell.
Viszont ha később akarnék 5.1.2 -> 5.1.4 menni, akkor AVR csere kell...Nincs esetleg valami kicsi Sub ami olcsó és ajánlott? Társasházba nekem tényleg nem kell hűtő méretű jószág.
Monitor Audio-ból a Bronze 100 fér bele, már a Silver 50-el is 2.4m HUF körül lenne a vége...
Monitor Audio Bronze 100
---------------------------------------------
Monitor Audio Bronze 100 6G x4 - 300 000 Ft
Monitor Audio Bronze C150 6G - 120 000 Ft
Monitor Audio Bronze AMS 6G x4 - 240 000 Ft
Klipsch RP-1000 - 300 000 Ft
Denon AVR-X3800H - 470 000 Ft
Összesen: 1 430 000 Ft -
b.
félisten
válasz
rAY.BAN #86665 üzenetére
Az egy kicsit más akkor vedd tárgytalannak a soundbart.
Oda simán bedobhatod az állót is ha az elhelyezés engedi.
Monitor Audio Silver 300 rendszerben esetleg érdemes gondokodni, nekem az a favoritom, csalódásmentes minden szempontból,de subot ne tőlük vegyél.
Az Atmost szerintem érdemes lenne előszőr csak 2 felső, dolby ajánlásával elhelyezett párral kipróbálnod, többet érne ha azt a pénzt a frontokra és centerre vagy subra költenéd. ha úgy érzed neked sokat ad hozzá, akkor tudod bővíteni késöbb. -
b.
félisten
válasz
rAY.BAN #86661 üzenetére
hát az nagyon kicsi, .oda szerintem felesleges lenne a 4 atmost betenned, inkább vegyél jobb frontokat és az érzékenységüket vagy az alacsony hangerőn való teljesítményükre nézz rá. Pl ebben aklipsch és a Monitor Audio elég jó vagy gondolod át Dony soundbar ajánlását JBL és Samu elég jó valós hátsó hangfalakkal rednelkező szetteket kínál, igaz az atmos az ott olyan amilyen...
Én ilyesmiben gondolkodnék ha valós rendszert akarsz. nézz rá a dolby ajánlására esetleg [link] -
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
egy 5.1.4-es rendszer összerakásban szeretnék tanácsot kérni.
Szerintetek ezek közül melyik a legjobb ár-érték arányban? Illetve kihagytam-e bármit ami jobb ezeknél?AVR: Denon AVR-X3800H vagy Onkyo TX-NR7100
Klipsch |||||||||||||||||||||||||||||||| KEF Q Meta
-----------------------------------------------------------------------
Klipsch RP-600M II x4 - 400 000 Ft | KEF Q3 Meta x4 - 560 000 Ft
Klipsch RP-500C II - 170 000 Ft | KEF Q6 Meta - 300 000 Ft
Klipsch R-101SW - 140 000 Ft | KEF Q8 Meta x4 - 560 000 Ft
Klipsch RP-500SA II x4 - 520 000 Ft | KEF Kube8b - 210 000 Ft
Denon AVR-X3800H - 470 000 Ft | Denon AVR-X3800H - 470 000 Ft
Összesen: 1 700 000 Ft | Összesen: 2 100 000 FtSVS |||||||||||||||||||||||||||||||||| Dali OBERON
-------------------------------------------------------------------------
SVS Prime Bookshelf x4 - 560 000 Ft | Dali OBERON 3 x4 - 416 000 Ft
SVS Prime Center - 215 000 Ft | Dali OBERON VOKAL - 150 000 Ft
SVS Prime Elevation x4 - 510 000 Ft | Dali ALTECO C-1 x4 - 368 000 Ft
SVS SB-1000 Pro* - 300 000 Ft | Dali ZENSOR SUB E-9 F - 260 000 Ft
Összesen: 2 055 000 Ft | Összesen: 1 664 000 FtElac Debut 3.0 ||||||||||||||||||| Wharfedale Diamond 12
--------------------------------------------------------------------------
Elac DB6.3 x4 - 360 000 Ft | Wharfedale Diamond 12.2 x4 - 320 000 Ft
Elac DA4.3 x4 - 410 000 Ft | Wharfedale Diamond 12 3D x4 - 240 000 Ft
Elac DC5.3 - 130 000 Ft | Wharfedale Diamond 12.c - 140 000 Ft
Elac SUB3010 - 262 000 Ft | Wharfedale WH-D8 - 110 000 Ft
Összesen: 1 632 000 Ft | Összesen: 1 280 000 FtAz 5.1.2-ös is néztem egyébként, mert az kb 450k HUF-al lenne olcsóbb... megéri-e ez a +2 extra csatorna?
*Ehelyett lehet néznék vmi olcsóbbat -
-
kacsento1
senior tag
Köszönöm a választ, és neked is VoidXs! Így már érthető ez is. Akkor lényegében minden forrást az erősítőre kell kötni, és az erősítőn kiválasztani mit szeretne nézni, amit a monitor kimeneten az erősítő küld a tv-re. Mármint képet, a hang az meg nyilván így az erősítőn van. Szuper! Nagyon hálás vagyok.
-
svgyula
addikt
válasz
VoidXs #86650 üzenetére
Szia! Tovább kellett volna visszafele olvasni.
Az az erősítő nem tud ARC-t azon csak monitor kimenet van. A TV-ről a hangot visszafele csak optikán tudja. Aban is kételkedem, hogy kikapcsolt állapotban átereszti a képet és a hangot. Azt a tulajnak kell tudni, hogy akarja-e állandóan "berregtetni" az erősítőt vagy nem. Az az erősítő még csak HDMI1.3-al rendelkezik. Mondjuk nem véletlenül szűnt meg ennek a "márkának"
a gyártása. Nem mindig működik a sok pénzért adok egy kevés semmit elv....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
kacsento1 #86648 üzenetére
A sok HDMI közül tudsz válogatni a távirányítójával. Az erősítőket angol nyelvterületen fogadónak (receiver) hívják, pont emiatt, mert ugyanolyan fontos az a feladata, hogy forrást váltson, mint erősíteni. Kösd rá nyugodtan mindened a megfelelő bemenetre, hogy a jó nevű gomb váltson át rá. Leszedi és dekódolja a hangot, nem is kell optikain visszafelé vinni, pláne nem tömörítve, mert veszteségmentes surroundot csak HDMI tud.
-
Joshi
titán
válasz
kacsento1 #86648 üzenetére
Gyakorlatilag az erősítős HDMI bemenetes kérdésedre a válasz amit azután kérdeztél, hogy a sok forrással tulajdonképpen mit lehetne kezdeni, ha a hang is kellene. Na ezért van az erősítőkön olyan sok HDMI bemenet. Gyakorlatilag egy HDMI elosztó funkció amiért az erősítőkön annyi HDMI bemenet van. Ugye itt aztán jön a következő kérdés, hogy mégis melyik HDMI verzió a leginkább megfelelő. Nyilván minél újabb, annál jobb. Igen, itt az számít, hogy milyen ficsörök kellenek.
-
kacsento1
senior tag
Ha már ilyen kedvesek voltatok, és segítettetek megérteni a dolgot, amiért nagyon hálás vagyok, akkor bátorkodom még pár kérdést feltenni. Az első, hogy akkor mire szolgálnak a hdmi csatlakozók az erősítőn? A monitor az oké, az ugye kimenet, és a tv-re küldi az erősítő menüjét, viszont a többi?
A másik és fontosabb kérdés, hogy a tv-n 2 hdmi bemenet van csak, viszont szeretnénk rákötni egy Telekomos boxot, egy blu ray lejátszót és egy laptopot úgy, hogy a tv mindhárom forrásból a hangot kiküldje optikain az erősítőnek. Ezt meg lehet oldani egy hdmi elosztóval, vagy ez esetben ez nem megoldás? Ha nem, akkor hogy tudnánk megoldani? -
eL Geri
őstag
válasz
kacsento1 #86644 üzenetére
Nekem is egy Panasonic Plazma, talán GT-m, van és egy Denon 1800-as erősítőm.
Be lehet állítani, hogy a TV-ből menjen HDMI-n a hang az erősítőbe. Én nem akartam bohóckodni már optikával, ha ott a HDMI.
És igen, ezeket a szavakat kell keresni és beállítani a TV-ben: CEC és ARCAz ARC jelenti a TV-felől érkező hang kiengedését. A CEC pedig az egyéb vezérlések engedélyezését a készülékek közt. Ezek gyakran sajnos kéz a kézben járnak.
Én is vacakoltam vele egy fél napot, mert nem akartam, hogy a TV bekapcsolásánál, automatikusan kapcsoljon az erősítő is. Pedig alapból így sikerült összeállítani.
A megoldás az lett, hogy nem mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsolom le a nap végén az eszközöket. A jó metodika nálam, ha előbb kapcsolom le az erősítőt, majd utána a TV-t. Így a következő TV bekapcsolásnál nem kapcsol be automatikusan az erősítő is.Van olyan TV beállítás, hogy ezt a ki/be-kapcsolgatást ne vezérelje a TV (ez lenne a CEC), de én ha azt kikapcsoltam, akkor nem ment át a hang se
-
kacsento1
senior tag
válasz
I'am Dony #86643 üzenetére
Úgy tudom, hogy a CEC és ARC speciális audio sávot támogat, viszont a HDMI-nek a sima hangsávot támogatnia kellene. Nálam a pc van egy hasonló plazmára kötve hdmi-n, és a hangot is átviszi a tv felé. Igaz mi ebben az esetben a tv-től szeretnénk a hangot eljuttatni az erősítőig.
-
I'am Dony
őstag
válasz
kacsento1 #86642 üzenetére
Az esetetekben semmi hátránya nincs az optikainak, hiszen a régebbi TV nem támogatja az újabb hangformátumokat, az 5.1 pedig átmegy optikán is. Egyebként az ARC és CEC beállításokban kell kutakodnod, de ha helyesen beállítod sem feltétlenül lesz ARC hang, mert készülékpárosítás függő sok esetben.
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e a kérdésemmel, ha nem, kérlek jelezzétek hol tegyem fel.
Egy barátom megkért, hogy segítsek neki összekötni egy erősítőt a tv-vel. Az tv egy Panasonic viera plazma (pontos típusát nem tudom), az erősítő egy Harman Kardon avr255. A problémánk, hogy a telekomos beltéri a tv-vel hdmi kábellel van összekötve, és szeretnénk a tv-t az erősítőre is hdmi kábellel kötni, de nem viszi ki a hangot a tv az erősítőre. Csak akkor van hang, ha külön optikai kábellel kötjük össze a tv-t az erősítővel. Én úgy tudom, hogy a hdmi audio/video jelet is átvisz, mégse tudjuk csak egy kábellel megoldani. Úgy gondolom megoldható a dolog, viszont nem tudom mit kellene beállítani. Abban meg tudtok erősítrni, hogy ennek így mennie kéne, csak valami beállítási probléma van? Tv-n sok mindent nem lehet állítani, viszont az erősítőhöz meg annyira nem értek. Köszönöm! -
moven
tag
Sziasztok!
Némi utmutatást szeretnék kérni.
Tervezek beszerezni egy LG S80TR házimozi rendszert amit pc és oled tv kombinációval szeretnék használni.
Milyen lejátszóval élrdemes tartalmat fogyasztani hogy teljes legyen az élmény, illetve milyen programok kellhetnek még ehhez?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Tuco78
aktív tag
válasz
VoidXs #86631 üzenetére
A kalibráció nem hiszem, hogy megoldaná azt ha valami szarúl szól. Külön-külön már hallottam ezeket a tannoyokat szólni és nagyon jó hangjuk van. Ezekre a belépő kategóriás hazimozi szettekre köröket ver hangminőségben. Csak az a kérdés, hogy együtt, hogy fognak majd szólni.
-
Tuco78
aktív tag
válasz
VoidXs #86628 üzenetére
Onkyo tx sr608 házimozi erősítőm van. Nem tudom milyen kalibráló eszköz van hozzá mert már nagyon régen csináltam a kalibrálást a sonynál de asszem audyssey.
A hangminőségtől nem tartok mert amit eddig hallottam tannoyt azok jól szóltak. Inkább csak az érdekel, hogy mennyire illene össze a frontjaimmal. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Tuco78 #86627 üzenetére
Kérdés, hogy mivel kalibrálod. Ha semmivel, akkor szigorúan csak az RC jó, ha Audyssey kaliberrel, akkor jó a Mercury, ha PC-vel, akkor bármi, akár totál más gyártótól, és akkor vannak sokkal jobb opcióid normális wave patternnel (ha csak kettő mélyközép van egy centeren, közel garantált, hogy "dobozhangja" lesz, és ezen semmi EQ nem javít).
-
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni házimozi hangfalszett összeállításban. A kommersz sony pascal szettemet szeretném lecserélni amit mozira és játékra használtam eddig. A cél a lehető legjobb ár/hangzás arány.
Első körben a subot cseréltem egy REL psw2000-re(40ezer) utána a frontokat egy Tannoy Revolution R2-re(50ezer)
Mindkettővel nagyon elégedett vagyok! Hihetetlen jól szólnak a sonyhoz képest! A kérdésem az lenne, hogy ehhez a szettehez mennyire illene egy Tannoy Mercury mxC-M center.
Milyen ez a center? Mennyire illene a hangképbe? És nem utolsó sorban megér-e 30ezer Ft-ot? Köszönöm a segítséget mindenkinek előre is! -
Khaosz55
addikt
Van egy Audiophinics HPA-Q250NC 4 csatornás erősítőm az atmos sugárzókhoz. Tegnap mozizás közben ami egyáltalán nem volt hangos egyszer csak az erősítő fedele alol egy rövid izzás, villanás, csattanás történt. A biztisíték és FI relé sem ment le. Égett szag sem volt. Egy pillanatra elment a hang és a kép. Utána minden rendben ment tovább. A végfok minden csatornája működik, nincs torz hang vagy más rendellenesség.
Ma levettem a fedlapot és egy helyen kormolódást találtam. Gondolom itt történt az eset. Viszont nem értem hogy minden hiba nélkül hogy működik tovább. Most tanácstalan vagyok. Biztonság kedvéért cseréljem ki a modult ? Vagy jó van az úgy. Esetleg egy műszerészhez vigyem el ? Nem tudom mi célt szolgál az kék alkatrész aminek a bal oldala megkormosodott. 30 volt van ráírva.így néz ki a másik oldal ahol nem volt gond.
-
svgyula
addikt
válasz
VoidXs #86620 üzenetére
De ezzel csak akkor működik ha a forrásnak nem számít a kimeneti eszköz típusa! Jellemzően nálam soha nem lehetett ilyen sz@rt működtetni PC-ről mert nem emgedte az 5,1, 7.1 kimentetet csak a szterót! Ez ugye nem a hangkártya hanem a VGA digitális kimenete mert ebből a "dobozból" kellene tovább menni a TV felé! Viszont amióta a TV tudja ezeket és átereszti a sokcstornás hangokat a VGA kimentetn is elérhető a sokcsatornás kimenet!.Volt/van ilyen dobozom! Soha nem lehetett vele a teszthangokat pozícióhelyesen!! visszahallani! Volt jobb, bal és széles center ami jobb-bal-center, volt jobb sourrund ami a jobb első-jobb hátsó(kicsit halkabb!) meg a másik oldal ui. Nem volt sub külön. Tehát ezekben van egy 6 csatornás DAC? Ezt erősen kétlem! Ezek jobb esetben egy sztereó DAC-al rendelkeznek meg egy 100ft-os "sourrund" chipel ami egy sima ellenállásos osztást csinál a 2->5 csatornára a sub pedig vagy bobb vagy bal szélessávú jel!
Tehát fából vaskarikát!
#86621 Tibdoh
Van a kérdezőnek egy jó rendszere! Csak arra volt kíváncsi, hogy tud-e rendes térhangzást is kapni ha az ideiglenesen használt cucchoz vesz egy ilyen dobozt, mert másképp nem tudja a sztereó jelet kiadó tv-vel összekapcsolni. Tehát szólni fog minden hangszóró de nem lesz térhangzás! Tudom azt is, szegény ember vízzel főz. Az a cucc amit linkelt ugyanilyem. Ott az elején az árulkodó kapcsoló 2.1-5.1 vagyis simán odakapcsolja a többi kimenetre egy-egy elleállattal a sztereó jelet! Tehát nincs 6 csatorna csak 3x2...... A működés az sokszor nem minden is. -
Tibdoh
tag
válasz
svgyula #86617 üzenetére
Miért kellene? Az "erősítője" sem tud mást mint a kibontott (5+1) csatornát erősíti. Ha késleltetéssel is dolgozik, de elfogadható a mi szintünkön.(iszapfülű csórók) Nálam pl furiosa, ölj meg ha tudsz, stb minden a helyén szólt.
7000 hu-sékelért vettem az allegrón, kb ennyit ér.
( AC-3/DTS (LPCM/PCM/RAW) bemeneti jel automatikus dekódolása beállítás nélkül, Kimenet: SW, CEN, SR, SL, FR, FL)
Indításnak megfelelt -nekem-. Azért merészeltem javasolni mert próbáltam, firestickkel jól szólt.
Sziamiaúval nem igazán volt pariban.
Írtam is a kérdezőnek, úgyis vesz majd erősítőt.
Én is vettem itt a ph-n használt low-low-budget erősítőt.
Majd lassan jönnek a hangdobozok is. Azért egy használt autó árát nem kívánom apicsákicsi helyiségbe beönteni, bőven elég ha ijesztgetnek hátul-oldalt-elöl a "hangok". -
VoidXs
Topikgazda
válasz
svgyula #86617 üzenetére
Valódi multichannel, de rendszerint csak PCM-et támogatnak. Amúgy nem kell licenszelni dekódert, az FFmpeg használata (ami Atmoson kívül mindent is ismer) teljesen legális, csak senki nem tökölt még azzal, hogy a HDMI extractorán az fusson. Ha a forrás dekódol, akkor teljesen jó.
-
svgyula
addikt
válasz
Tibdoh #86609 üzenetére
Valóban? Tehát ebben a kütyüben van hivatalosan licenszert dekoder szoftver? Ezt erősen kétlem! Ez egy sima osztást csinál a sztereó jelet szétosztja. Ennyi az egész. Tehát olyan mint a "hőskorban" az áll sztereó egy egyszerű késleltetéssel csináltak 1->2 csatornát vagy 2->4 csatornát qadrofon hangzás. Ennek úgy lenne értelme, hogy ha ebben lenne több licenszelt digitális kodeknek ami felismeri a jelet és az szerint osztja a csatornákra a hangokat! De ez ami nincs vagy "kincs ami nincs"!
Az olyan "dobozok" amik esetleg ezekre képesek itt kezdődnek.
Ott is drágák itthon meg arany árban mérik. -
makkmarce
őstag
válasz
Zsmester89 #86614 üzenetére
a szivacsokat se felejtsd el ellenőrizni
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Zsmester89 #86614 üzenetére
Igen, a többi a bemérő dolga.
-
Zsmester89
őstag
XTZ 12.17 Edge így rendben lehet?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
FerNandor #86612 üzenetére
Csak a crossovert tudod meghatározni PC-ről, ha nem az a lejátszó. Ekkor nagyon jó pl Tamoo útmutatója, de az én kalibrálóm egy kattintásra megmondja neked a számokat (itt olvashatsz róla, hogy pontosan hogyan, ha kézzel csinálnád).
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Visszajött az Onkyo a javításból végre, kalibráltam, de nem emlékszem a beállításokra. Itt a crossovernél mit állítsak?
Onkyo TX-NR676 Jamo 128, sorround Jamo 98 center 200. A sub pedig egy canton 85.2 sc. Köszönöm. -
carr
őstag
mondjukez?
ALI -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Kabum911 #86601 üzenetére
Az mindig megy, mert a subnak két dolga is van: az egyik, amire gondolsz, hogy a mélyeket átvegye a többi hangszórótól, viszont van egy csak neki kevert sáv, ami garantáltan onnan szól (az LFE + main-nel visszakeverhető frontokra). A Large csak előbbit kapcsolja ki, már akinél kikapcsolja, valamelyik gyártónál ugyanúgy bent hagyja a crossovert, csak lassabb az átmenet.
-
Kabum911
csendes tag
Sziasztok!
Ha a beállításba nagyra vannak álitva az első hangfalak akkor filmnézésközbe se megy a mélyláda ?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest