-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
válasz
VoidXs #85799 üzenetére
Azért én kíváncsi lennék
Köszi a számot.
És mit gondoltok arról, hogy egy 100-as skálás 80-85-nél nem lenne fájó torzítás?
Máshogy (is) teszem fel a kérdést:
Jól gondolom, hogy egy halk forrás nagy szívás, mert nem mindegy torzítás szempontjából, hogy 40-esen hallani valamit ugyan olyan erősnek, mint ha 80-ason, csak hát a forrás olyan halk? -
eL Geri
őstag
Egy teljesen amatőr és nem reprezentatív kérdés:
Ki milyen hangerő intervallum között hallgatja a Denon (x1800h) erősítőjét, amikor 0-100 közötti skálázás van beállítva (és nem DB-re)?
Tudom, hogy legalább 100 dologtól függ. De kíváncsi vagyok, köszi!
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Anthem MRX720-as erősítő. Az lenne a kérdésem, hogy bal oldalon hátul folyamatosan villog egy zöld kis jel, kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is ez mit jelez, illetve kikapcsolható-e?
-
Imolnar72
friss újonc
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Harman Kardon 161S házimozi erősítőm, és van egy olyan problémám, hogy az internetes rádió V Tuner, nem tudom elővarázsolni, a képernyőn látom, de állomásokat nem hozza be, üres az állomás lista. Netre csatlakozik, mert a hállozati meghajtót látom és a tartalmát is. hol keressem a hibát?
Köszönöm a segitséget. -
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Ma olvastam, hogy a “Most vagy soha” (a Petőfis) film biza Dolby Atmos hanggal készült.
Ennek kapcsán gondoltam újra felvetem a témát, hogy itt tud már valaki magyar Atmos hangú / szinkronú filmről?
Én nem találtam még mindig ilyet. Le is tettem már évek óta erről a témáról, csak most kicsit megint kiváncsi lettem. -
VoidXs
Topikgazda
Nem kell statikus, a tégla/beton falú szobádon belül leteszel rugókat, és egy fa+gyapot dobozt rájuk. 1 millió forint adventure. Ahhoz képest, hogy milyen mozikhoz kell, ez elenyésző összeg. Amúgy kezeletlen panelban lakom, csak az enyémben jó a nyílászárók szigetelése, ezért nyugodtan mozizhatok, nem zavar senkit. Sosem a beton volt a baj, hanem hogy egyik ajtó alatt kimegy a hang, másik alatt be.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #85751 üzenetére
Jól értem. hogy arra hivatkozol, hogy 30cm betonfalnak jobb a hangszigetelése? Mert akkor megnézném a megrendelő arcát, amikor magyarázni kezded neki, hogy első lépésben statikust kell hívni, mert lehet, hogy a moziszobája átszakad a pincébe.
A tömeg különben is csak egy tényező a hangszigetelésben. Ott vannak a csodálatos panel lakások, ahol agybajt kapsz, amikor három házszámmal arrébb elkezdenek fúrni. Pedig ott aztán van beton bőven. -
BBéci
legenda
-
Én tudom hogy nem egyenlő az atmos kódolás ezekkel.. de az érintetlen atmos hangsávot Dolby True HD vagy DD+ formátum mellé teszik be metaadataként a filmek mellé .Ha tömörített formában, mint pl a Netflixen találkozol vele akkor DD+ formában szolgáltatja a Netflix, ha BluRay filmeken akkor pedig DD+ vagy pedig Dolby True HD...
A Dolby Surround nem egy objektum alapú metaadat, hanem egy felkevert hangkép.a Dolby Prologic utódja úgynevezett mátrixos felkeverés ,amit az erősítő hoz létre...( de akár lekeverés is lehet mert sokszor butítja a csatornákat)
Az erősítőd kiírhatja hogy Dolby atmos a Dolby surround segítségével, akár 7.1.4 re is felkeveri neked az 5 csatornás hangot és szól az összes hangszoród akár 10 is, de az akkor sem az amit hangstúdióban rátettek .
Ajánlom az AVS fórumát ez ügyben,de lehet jó lenne egy összefoglaló is erről... [link] -
-
válasz
Ger_man #85765 üzenetére
az általad linkelt manuálban azt írja:
"Ha nem a [Multi Ch Stereo], [A.F.D.] vagy [Dolby Surround] hangzáskép van kiválasztva, a Dolby Atmos dekódolása Dolby True HD-ként vagy Dolby Digital Plus-ként történik"
Ezek kellenek az érintetlen Atmoshoz, mert így kerül fel a filmek mellé. DTHD vagy DD+. Ami azt jelenti hogy érintetlenül továbbítja a filmen lévő hang anyagot,Direct vagy pedig AFD a több csatornás hangképen belül.A Mozin belüli hangképekben szerintem az összeshez hozzányúl az AVR a Sonynál.
Már nem emlékszem hogy használtam anno ezt az AVR-t,de sok YT vidót néztem hozzá arra emlékszem, mert nagyon nem volt egyértelmű. -
Ger_man
senior tag
Ennél az erősítőnél, ahogy a saját TA-AN1000-nél is, ha Atmos hanganyagot kap, a Dolby Surround hangkép esetén nem aktiválódik a felkeverés, tehát érintetlenül hagyja. Ezt onnan lehet tudni hogy a Dolby Surround ikonja nem aktív az erősítőn. Minden mást még a DTS-t is felkever.
Ez fordítva is igaz a Neural X-re, az a DTS:X-et nem bántja, minden mást igen. -
lionshamlet
senior tag
válasz
Ger_man #85761 üzenetére
Speaker Relocation/Phantom Surround Back
Igen, ez be van kapcsolva - meglepően jó hangképet ad a hátam mögött.Valószínűleg afd/Surround között fogok váltogatni.
Első hallásra sok különbséget nem vélek felfedezni, Valószínűleg csak mérhető, de nem hallható a különbség - ha van a 2 mód között.Ami fura hogy a dts x kotott pályán mozog, mivel megköveteli a front magasságí hangszórókat.
Ha jol emlékszem éppen az volt az egyik reklámszoveg annak idején, hogy barhova rakhatod a hangszorokat. -
válasz
Ger_man #85761 üzenetére
"Ha Atmos hangsávot nézünk, akkor nincs különbség a következők között:
- Multi-channel
- A.F.D
- Dolby Surround"Dolby Surround egy virtuálisan felkevert több csatornás hang amit az erősítő alkot.
Az automatikus audio kódolás érintetlenül juttatja az erősítőn át az input hangot. erre a Direct mód vagy az AFD lehet megfelelő. -
Ger_man
senior tag
Szerintem nem szükséges, főleg akkor ha van mélynyomód is, és használod a Audyssey Room Correctiont. Szerintem sokkal jobb eredményt is elérhetsz így 2.1 esetén is!
Mennyi hangfallal hajtod a vasat? Sztereo zenénél teljesen kizárt nálad a felkeverés? Én néha úgy hallgatom néha pedig 2.1-ben, zenei stílustól függően. -
Ger_man
senior tag
válasz
lionshamlet #85757 üzenetére
49. oldalon szépen le van írva melyik mit csinál a kapott anyaggal:
STR-DN1080Ha Atmos hangsávot nézünk, akkor nincs különbség a következők között:
- Multi-channel
- A.F.D
- Dolby SurroundA.F.D azért is hasznos, mert ha jól emlékszek DD 5.1 esetén automatikusan kapcsolja a Dolby Sorround felkeverést, DTS 5.1 esetén pedig a Neural X-et. Bár mivel neked nem Front Height-od van, ezért lehet érdemes mindig Dolby Suround-on tartanod, atmoshoz nem nyúl, a többit megfelkeveri neked az adott 5.0.2-re.
Amit még ajánlok h kapcsolj be:
Speaker Relocation/Phantom Surround Back
Virtuálisan kever még a két oldalsódból, két hátsó oldalsót, meglepően jól működik! Így 7.0.2-d lesz. Nyugodtan teszteld le 7.1-es teszthang anyaggal, ahol egyenként szólalnak meg hangszóróid, meg fogsz lepődni mikor a Surround Back hangszórókhoz ér. -
hcs57
addikt
Többször találkoztam azzal a véleménnyel, hogy az AVR nem igazán sztereó zenére van kitalálva.
Fontolgatom, hogy veszek egy sztereó rádióerősítőt, pl. egy ilyet: [link]
Van valakinek ilyen tapasztalata? Mennyivel lenne jobb, mint a mostani Denon AVR X1300w? -
válasz
A Dolby Surround egy erősítő által felkevert hangkép a a DTS oldalárol ugyan ez a Neural X is nem natív.
Ha a használt anyag tartalmaz bármilyen eredeti térformátumot és azt szeretnéd hallgatni, legyen az Dolby Atmos vagy 5.1 vagy DTS akkor ahogy írták az AFD-t használd az erősítő akkor az rátolja az eredeti Atmos sávot. -
krx21
nagyúr
válasz
A Neural X ha kapcsolható, akkor aktív lesz, akár sztereó esetén is, dolby digital esetén is…stb.
Denon AVR esetén az Atmos a Dolby Surround-ra téve jelenik meg nativ.
Ilyenkor ATMOS is van kiírva, mint aktív dekodoló. Mivel a dolby család tagja.. -
lionshamlet
senior tag
válasz
Ger_man #85755 üzenetére
És hosszabban, miért az A.F.D?
Haladó topikban a Dolby Surroundot opciot javasolták.Egyébként összehasonlítva a kettőt, nem sok különbséget véltem felfedezni.
A Neural X tulajdonkeppen csak a Dts hangsáv felkverésére van, ha jól tévedek?
A multi channel pedig mit is csinál?Dts : X
Igen, mostmár egyenes.
Korábban próbálgattam az atmos hangszórók elhelyezését minden pozícióban.
Akkor szólt a dts x is - valószínűleg mert a frontok felett voltak elhelyezve.Most a Surroundok felett van.
-
Ger_man
senior tag
válasz
lionshamlet #85754 üzenetére
Szia!
Röviden, az A.F.D-t választ (Auto Format Decoding).
DTS:X esetén csak akkor kapsz magassági szólamot, ha Front Height setupon vannak a magassági hangszórók. Ez inkább DTS:X megkötés mintsem a Sony-é.
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, Atmos témakörben kérnék útbaigazítást.
Rendszer: 5.0.2 (sub: canton 8.2, de most beteg így outsider lett)
Receiver: Sony STR-DN1080
Atmos speakers: Polk monitor xt90
Mediaplayer: Nvidia shield pro 2019 - kodiAz Atmos hangsáv működik, megjelenik a receiveren is hogy éppen az a hangsáv lett kiválasztva.
Ami kérdőjel, az erősítőn melyik módot kellene kiválasztanom a nyers Atmos hangsávhoz.
Hogy ne valami felkevert módosított Hangképet kapjak.
Ugyanis több opcióban is megkapom az atmost, (megjelenik a Receiveren is, de nemtudom melyik az érintetlen változat)Példa: Atmos hangsávon vagyunk.
A receiver távján 2 gombbal tudok változtatni a hangképen.1 Gomb: 2ch/multi:
- Multi stereo - megjelenik a receiveren az atmos
- Direct - Dolby TrueHd 7.1 kapok
- A.F.D - Atmos újra
- 2ch - Dolby HD2 gomb: Movie:
- Dolby Surround - Datmos
- Neural : X - Dolby TrueHd
- Front Surround - Dolby HdEzek közül melyikkel kapom meg a nyers atmos hangképet?
Illetve, a Dts : X hangsáv nem szól a magassági hangszórókon.
Erre valami ötlet? -
VoidXs
Topikgazda
Elolvastam, érdemi tömeg ezekben a falakban sehol nincs. Ennél a mezei beton majdnem három nagyságrenddel jobban szigetel. A legtöbb hasonló installációban egyébként a külső tömeg beton PLUSZ 10 centi gyapot, mert az még egy közeg.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #85742 üzenetére
Attol függ, hány dB-t mondasz jelentősnek. Ez a legjobb, amit mértek:
Ezen kialakítással:
További információk itt: IR 761 report
Rétegrend szempontjából a legjobban használható a 15mm-es tűzálló gipszkarton + 20mm-es OSB lap. Az OSB tömege magasabb mint a gipszkartoné és könnyen lehet bármit a falra csavarozni, nem kellenek speciális dűbelek.
-
I'am Dony
őstag
válasz
varsam #85743 üzenetére
Ezt nyugodtan elengedheted. Soundbartól soha nem fogsz atmost hallani, bármit írnak rá, ezzel csak hülyítik a népet. A kijelzőn kiírhatja persze, csak attól az nem lesz atmos. Az atmos mennyezeti hangsugárzókkal jól müködik, de a hangfalak tetejére rakott, plafonról pattimtós megoldás sem ér egy forintot sem, így gondolhatod mire képes egy hangrúd.
-
varsam
őstag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék.
Egy M3as Macbook Air-ről néznék mkv virágpiacos filmeket, úgy hogy USB-C - HDMI kábellel csatlakozom egy újonnan vett JBL Bar 1000 Soundbarra, ami elvileg tud 7.1.4 Atmost (féláron kaptam, azért vettem végül ezt), majd innen tovább egy régebbi 50-es FullHD TV-re kötve a kép, szintén HDMI-vel. Van kép, hang, minden szuper, viszont sima VLC-vel vagy akár Infuse-zal is csak Multichannel PCM-et ír ki a soundbar, nem Dolby Atmost. Kipróbáltam Apple TV appal, azzal megy a Dolby Atmos, de ha jól tudom az nem veszteségmentes, mivel streamingen jön, én meg akkor már szívesen hallgatnám a TrueHD hangokat is, ha már van ilyen forrás, illetve nem is akarok rá előfizetni, jobb szeretném a saját forrásokat használni.
Két napja túrom a netet, és azt találom, hogy Macről nem fog kimenni veszteségmentes hang, Atmos is csak a beépített appokkal (Apple TV, Music és QuickTime). Kérdésem, hogy milyen eszközzel tudnám a legegyszerűbben, költséghatékonyan okosítani a rendszert, ha egyáltalán kell és nincs rá tényleg megoldás, amit kényelmes használni, és a saját tartalmaimat tudnám a Macbookról mint forrásról elérni?
Vagy ne foglalkozzak az egésszel, mivel mégiscsak egy soundbarról van szó, nem egy épített tényleges atmos rendszerről, nem fogom amúgysem érezni a különbséget? Azért bízom benne, hogy igen, mivel nem egy alsópolcos cuccról van szó.Remélem ez a probléma jó ebben a topikban, ha mégsem, akkor továbbmegyek, csak ezt találtam legáltalánosabbnak.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Vhiktor #85740 üzenetére
Ugye pusztán tömeg esetében az a képlet, hogy c / vastagság / 4 = határfreki. Ez 30 Hz-re azt mondja, hogy 2 méternél is több kellene a cuccból, ami nyilván nem megoldható. Ezért használjuk a gyakorlatban a már nem csak általam említett tömeg - levegő - tömeg (parasztosan szoba a szobában) megoldást, ami a közegváltás miatt a teljes spektrumon, akár 1 Hz-en is jelentősen csökkenti a hangok energiáját. Vannak még wishes irányai a problémának, Helmholtz rezonátor, stb, de azok is erősen limitáltak sok irányban.
-
Vhiktor
nagyúr
Szép lett
Nálam csak a mély hangok szöknek, a többit nem lehet kihallani, de a méylektől még 3 szobával arréb is remeg minden a falon és a szekrényben, közben a moziban én egyáltalán nem hallom hangosnak, főleg nem zavarónak. Bár én is az a fajta vagyok, hogy mély nélkül nincs mozi hang, így halk hangerőn is ütnek a mélyek. Példának okérét audyssey DEQ-ja is csak úgy volt elfogadható számomra, hogy kapott egy jelentős house curveot. -
BBéci
legenda
Akkor nem hangszigetelésre van szükséged!
Az akusztikai kezelés igencsak más tészta. Remélem tudod, hogy valamennyi visszaverődésre szükség van, a süketszoba sem zenehallgatásra, sem házimozizásra nem alkalmas. Ezért kell szakemberrel méretni és azt tenni oda, ahová ő mondja!#85725Vhiktor
Dehogy old meg mindent. Hány milliméteres a szövet? 3-5? Az hang szempontjából halottnak a csók. -
Vhiktor
nagyúr
Bevallom én semmilyen energiát nem fordítottam a hangszigetelésre. Egyik szobát beáldoztam moziszobának. Tégla családi ház, talán 30 cm-es téglákkal, kivúlről hőszigetelés, semmi extra.
Annyi változás van, hogy azóta a falakra és a mennyezetre teljes egészében került fekete szövet, nem tudom mennyit számít ez. De nem nagyon izgat a dolog, a heti 1-2 filmet kibírja mindenkia durva az, hogy pl a felső emeleten a gyerekek simán alszanak melette, de az utca az dübörög, arra szökik a hang
-
BBéci
legenda
válasz
Vhiktor #85716 üzenetére
Nem kell egy méter vastag szigetelés! Szoba a szobában az igazi megoldás!
A Házimozi Stúdióba pont akkor érkezett egy vevő, amikor ott voltam. Akkora hangnyomás volt a vágya, amit a demót lebonyolító tulaj már szenvedve viselt el. Pedig róla az egyik konkurens cég főnöke azt mondta egy házimozisón: "olyan hangosra állítja a rendszert, hogy az embernek letörik tőle a füle". Szóval az illetőnek az volt a kívánsága, hogy a háza alagsorában építsenek egy moziszobát, de olyan hangszigeteléssel, hogy az eggyel fentebbi szinten lévő feleségét ne zavarja az irdatlan hangerő, sőt, semmit ne halljon belőle.
Megvalósult, ott voltam, láttam, hallottam. Igaz, rengeteg pénzbe került.
[link] -
Rp526
aktív tag
válasz
makkmarce #85734 üzenetére
Ez így igaz, csak 100 HZ alatt már nagyon nehéz a dolog, mert olyan mélységű elnyelők kellenének, amik egyszerűen nem férnek bele a szoba méreteibe, mert nem praktikusak. Természetesen vannak trükkök pl. dobogó/pódium a hátsó sor emelésére és ebben járatok kialakítása stb.. Illetve a váltakozó légrések és anyagvariációk.
@Vhiktor
"nalam moderált hangeron is zeng az utca, és 3-4 házzal arrébb is hallják zavaróan a mély hangokat."
Te milyen helyiségben mozizol? Milyen rétegrend? Nálam tetőtéri mozi lesz és én is félek ettől. Ha "könnyűre" építem a szerkezetet nem kell szenvednem a SUB frekikkel annyit, ha bezárom ahogy bírom pedig jahm..
Volt szerencsém hallani egy tetőtéri mozit, ahol a mozi falai és a tető széle közti háromszöget kitömték teljesen gyapottal (nem kis mennyiséggel). Ott az sokat segített a szomszédokon. -
Rp526
aktív tag
válasz
hunspikey #85731 üzenetére
A magasakat megfogja elég egyszerűen bármi.. Általános falszerkezetek is. A mélyekkel van mindig a gond, ahogy már írták. Engedj 100+ db-t 25-40 HZ-en pulzálva és kiderül.
@Joshi
Ahogy Quetz is leírta a két dolog teljesen kontraproduktív. A legjobb mélyhang frekiválaszod egy üres fal nélküli térben van, mert nincs visszaverődés. Cserébe a világ összes energiája kell és semmi hangszigetelésed nem lesz. Egy teljesen hangszigetelt helyiségben a visszaverődések minden ágával küzdeni fogsz.. de a szomszéd semmit nem hall. Ezek nyilván végletek.
A szoba a szobában eddig elég jó megoldásnak tűnik és széles körben alkalmazzák.
Van Szobaakusztika topik is, csak sajnos nem pörög nagyon. -
hunspikey
őstag
válasz
BIGi75 #85720 üzenetére
Én könnyűszerkezetes házat építtettem, mert nem elég, hogy nulla energiaigényűt szerettem volna, hanem egyenesen aktív házat álmodtam meg, ez sikerült is. A falakban 15cm Airrock HD gyapot van, illetve belső oldalon mindenhol 2 x kék karton (ez a hangszigetelős verzió) - és amikor bent bömböl a Gary Moore, sír az a Les Paul, akkor sem hallani belőle konkrétan semmit odakint. Meglepő milyen hangcsillapítása van, amellett hogy 0,08 W/m2K a homlokzati U érték.
-
Quetz
őstag
Összekevered a dolgokat. Egy dedikált szobában kell hangszigetelni és kell akusztikai kezelést is végezni. A hangszigetelés vagy hanggátlás célja, hogy a hang ne menjen ki illetve ne jöjjön be. Ez azt jelenti, hogy visszaverődéseid lesznek. Az akusztikai kezelés lényege pedig az, hogy a visszaverődésekkel kezdj valamit. Én kb egy évig terveztem a dedikált szobámat, hanggátlásal, előtét fallal, akusztikai kezeléssel... Azóta már van pár dolog, amit máshogy csinálnák
A phonestar-t tedd félre, első lépésként ezt érdemes átolvasni: Soundproofing 101
-
-
makkmarce
őstag
ja értem, de azt nem hangszigetelésnek hívták sehol sem, ahol eddig olvastam róla. BBéci biztos tud rá valami jó szakszót.
Azt hittem reklamál a szomszéd, aztán a két 1kw-os sub-ot akarod tompítani
Akkor neked akusztikai fal panel kell meg basstrap a sarkokba, ezt rendesen tervezve, méretezve. -
Joshi
titán
válasz
BIGi75 #85722 üzenetére
Az oldalon ez olvasható.
Nekem elsősorban az a legfontosabb dolog, hogy a falnak ütköző hanghullám ne verődjön vissza. Ennyi. -
Joshi
titán
válasz
BIGi75 #85720 üzenetére
A cég amit én linkeltem egy hasonló lapot ajánl mint egy gipszkarton lap, csak éppen nem gipsz van benne hanem homok. És pont ez a különbség. Persze ez is csak az alap infó, a részlet a technológiában van. Mondják ők, mert ez is marketing. Azért lennék kíváncsi, hogy valaki hallott róluk?
-
BIGi75
senior tag
Sógorom 2 réteg rigips akustik kartont használt előtétfalnak + még sűrű kőzetgyapotot a párnafák között. Mérve nem volt, de nagyon sokat csillapított a kiszűrődő hangokon.
-
makkmarce
őstag
nagyon optimista. ha mély hangokat szeretnél szigetelni, arra a megoldás kb a lebegő szoba, hogy ne legyen szilárd fizikai kapcsolat, ami átviszi a rezgést, ezért szerelnek falpaneleket nagyon kis fizikai kapcsolattal. Az egész szobát mind a 6 irányból szigetelni kellene, ha társasházban vagy, és a szomszédokat nem akarod zaklatni.
A másik megoldás egy fél méter tömör beton/kőfalból a ház. Hozzám még nem jöttek át, de nekem közel 50 centi kőfalam van az egyik irányba és közel 50 centi tömör tégla a másik szomszéd irányába, kipróbáltam, hiába dübörög, kint nem hallani. -
Joshi
titán
válasz
Vhiktor #85716 üzenetére
A linkelt cég részletesen leírja, hogy a hangszigetelés nem arról szól, hogy valamit odateszek a falra oszt jóvan. Szerintem ahol jártál ott is ez lehetett a gond. De nem akarok okoskodni olyan témában amihez nem értek. Az általam linkelt oldalon leírják a miérteket. Tényleg kíváncsi lennék hogy van-e erre példa, mármint hogy valaki telepített ilyen vagy hasonló megoldást.
-
Joshi
titán
Erről mi a vélemény? Ezen az oldalon több magyarázós videó is van. A lényeg, hogy hangszigetelés terén se egyszerű a dolog.
Konkrétan a kérdésem az lenne, hogy kell ez vagy engedjem el? Lehet jó hangzást csinálni enélkül is? Dedikált moziszoba lesz, szóval fontos a hangzás de nagyon.
-
othyem
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Tönkrement a Sony sound barom és helyette keresek házimozi rendszert 300-400e Ft között. Főleg játákhoz (PS5) és filmnézéshez keresek megoldást. A szoba mérete klb 28m2. Köszönöm!
-
válasz
macilacipaci #85707 üzenetére
kitöröltem közben amit linkeltem mert láttam hogy 120 volt nem 121. Nincs gond a Klipsch subokkal, nekem kettő van csak időközben rájöttek hogy jóval feljebb is árazhatják a jó subjaikat, mint amilyen a 112 és 115 volt anno. Most 100 ezer forintért ez fér bele kb duplájára emelkedett a Subok ára. Amúgy ajánlottak itt Wlson subot nemrég a körül azzal itt elégedettek voltak a vevői.
Amit linkeltél, ismerem aki árulja, korrekt amúgy, de ezek nem lefoglalt cuccok, a garancia miatt ez szerintem egy fedő sztori. Jó árban van biztos, jó is csak ne legyen meghibásodás, mert nem lesz kihez fordulnod vele, bár egy használtan sincs garancia.
-
macilacipaci
csendes tag
Ez egy mutatós ipari hulladék Klipsch néven ami már amúgy Harman kardon akit a Samsung felvásárolt!
Ne csodálkozzunk, hogy ilyen a Klipsch.
Hátrányok
A falvastagság alig több mint 1cm!
ha megkopogtatom a kabinetet iszonyat kong ez nagyon gáz. A wharfedale subom egy páncél szekrény volt éhez képest! Na meg az a két kapcsoló gomb a hátulján vicc. Nem lesz már több klipsch-em!
[link] -
válasz
macilacipaci #85705 üzenetére
nem ismerem sajnos.
-
válasz
macilacipaci #85703 üzenetére
Ez szerintem 40-50 ezer forintot ér egy bögreszett mellé,de én nem adnék érte pénzt.
-
macilacipaci
csendes tag
Képzeljétek a Polk Audio PSW-10E sub csak 3 hét múlva érkezne. Gondoltam addig elkezdek használtakban nézelődni és azt szeretném kérdezni, hogy ez a Phonar ASM 100 High - End Német aktív subwoofer Eladó gyűjteményből , helyhiány miatt 100 ezer ft!
Vélemény? Tudom csak 8", de a HZ-ben elvileg lejjebb megy mint a Polk:
[link] -
makkmarce
őstag
válasz
dingo-htc se #85701 üzenetére
teljesen más a PRO, érthetetlen, hogy miért így árulják
-
dingo-htc se
tag
válasz
tylerddd #85700 üzenetére
Szerintem jó választás. Nekem még a kube 2 van, de rengeti a szobát az is. Nagyon szeretem. Pontos, feszes.
Nézz használtan 2 darabot 300k körül lehet találnál Kef Kube 8b-t.
Dali, Polk esetleg Klipsch is jó lehet.
SVS SB-1000 , 560€ Amazonon kb. 230k. Bár nem tudom a pro mennyivel tud többet, de jóval drágább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged