- Házimozi haladó szinten
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Apple MacBook
- Steam Deck
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Igen, így van ahogy írod.
"ami jelentősen nőveli a teljesítményt csak hát micsoda???" - Egyrészt erre azt mondanám, hogy pl 3D cache. Másrészt van AI, vannak mérnökök, sok millió dollár, majd kitalálnak valamit, ami könnyen lehet, hogy utólag pont olyan triviális megoldásnak fog tűnni, mint pl a magszám növelés.
-
KROK640
nagyúr
Na, örömmel látom, hogy akkor nem csak én vagyok ezzel így, hogy már ezt a millió Lake-t régen nem tudom követni. Én már sok-sok éve (kb a 2nd gen óta) csak a gen számokat figyelem, és a szerint különböztetem meg őket.
De sajnos ez sem a legjobb megoldás, mert a gen-ek is sokszor keverednek, van olyan generáció amiben háromféle lake van. -
Robitrix
senior tag
azért ahhoz egy komoly architektúrás változást kéne elérni a CPU magokban, Ez jól sikerült régen amikor újratervezték a CPU-t és váltottak intel core duo CPU-ról Intel core 2 duora. ott sikerült az újra tervezett CPU maggal elérni, hogy pár száz Mhz-el alacsonyabb órajelen kihozzák a korábbi teljesítményt. Az új magok hatékonyabbak lettek. Ma nem igen van olyan ötlet és CPU logikai müködés, amivel hatékonyan lehetne emelni a CPU müködését. Így jó ideje az órajel növeleés, az kisebb gyártási csík széleség és a mag és szál szém nüvelés adja a teljesítmény emelés gerincét. De már ez se sokáig járható út. egy mondjuk 2 nm-en gyártott CPU nem lesz sokkal hatékonyabb, mint a 3 nm-es. az 1 nm-es csökkenés már nem okoz olyan ellenállás csökkenést a CPU-ban, ami érezhetően csökkenti a melegedést ezért jobban emelhető az órajel. Azért mikor 14 nm-rül 7-re álltak át akkor a 7 nam átlagod távolság csökkenés két alakatrész közt érezhetöen csökkentette az ellnálást és a hő termelést a chipben. tehát lassan kifújnak azok az elönyök, amiket a kisebb csíkszéleségen való gyártással el lehet érni. vagyis ismét kéne valami igen csak újszerű CPu felépítés, ami jelentősen nőveli a teljesítményt csak hát micsoda???
-
Robitrix
senior tag
azért tegye fel a kezét, aski képes névszerint követni ez intel CPU-kat. ln mér évekkel ezelött elveszítettem a fonalat a millió féle "lake" (szerintem nem tó, hanem pocsolya) közt.
-
KROK640
nagyúr
Én sem tervezek vízre váltani, már csak azért sem, mert nem akarok súlyos 50-100 ezreket vízhűtésre locsolni, plusz akkor a jelenlegi házamnak is mennie kellene, szóval nem lenne olcsó ...
Ugyanakkor hasonlót már láttunk a P4-es korszak végén, amikor a Pentium 570J már 3800MHZ-es alapórajellel jött ki, és már eléggé látszott, hogy az irány nem lesz tartható. Mi jött utána? Pentium D meg Core 2 Duo. Most is reménykedek valami hasonlóban. Persze lehet, hogy lesz addig az intelnek 2-3-4 nehéz éve, de legfeljebb addig AMD-t veszünk
Én amúgyis mindig azt vettem amelyiket épp jobbnak találtam, nincs bennem márkahűség. Ezen soraimat jelenleg egy Intel 10400F-es konfigról írom, itt van mellettem egy 12400F-s konfig, és a polcon egy I7 6900K, (lent egy Athlon XP és egy C2D), de most AMD-t vennék. Alacsonyabb budgettel 7500F, magasabbal 9800X3D-t.
-
RobbyJr
addikt
Hát, ezek az új Intel procik cinebench alatt autón hagyva 400+ wattot esznek, az minden, csak nem normális. Én vízre tuti nem fogok váltani, így életemben először fogok majd AMD-re váltani, ha a jelenlegi procim nem lesz már elég.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy rossz irány fele haladunk, ahogy fejlődik a technika egyre kevesebbet kellene fogyasztani a prociknak, erre pont az ellenkezőjét látjuk, mert a többlet teljesítményt nem tudja megoldani alacsonyabb fogyasztáson. -
tibaimp
nagyúr
Arra a 12P magos CPU-ra kíváncsi vagyok....
-
Tutti Georg
csendes tag
Aztán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- Autós topik
- Vicces képek
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest