Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laposonly11 #88197 üzenetére
DLSS3-al megmondom oszinten az a bajom, hogy akarhany tesztet nezek, mind ugy teszteli, hogy egy karakter lassan setal egyenesen elore, es meri az fps-t. Netto f@szsag, pont a DLSS gyengesegeire nem valaszol, pont a legfontosabb kerdeseket hagyja nyitva, illetve sokszor olyan konfiguracioban, amikor DLSS nelkul is 60+ fps van. Majd ha vegre latunk olyan tesztet, ami tenyleg lemeri a hasznat ugy, hogy arra hasznaljak, amire elvileg valo (hogy 20-30fps-bol legyen 60+), majd akkor meglatjuk.
De amugy de, szerintem megerheti ez a generacio. Mertugye, fel honapja vettem legion7i-t ujonnan, normalisan boltbol rtx 3080 16gb-al £1450-ert, ami kb pont az az ar, amennyiert a 4060-as uj generacio fog jonni. Erosen meglepne, ha a 4060 elpicsazna a 3080-at valos felhasznalas mellett. £755-ert lehet most manufacturer refurbished Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 7 5800H 8GB 512GB RTX 3060 lapost venni szinten normalis boltbol, garival mindennel. Szerintem egy generacionyi ugras nagyon nem er meg dupla arat.
-
k-adi
nagyúr
[INSANE Overclocked RTX 4090 Laptop w/ Watercooler]
XMG NEO 16, E23
(QHD 350 nit, i9-13900HX, 4090, 32GB ram (4800Mhz, OC 6400Mhz), 1TB SSD = $4100 ~~ 1 519 378 ft + extra)
Oasis 2.0 (szépen fejlődik a külső egység, látszik hogy hallgattak a user feedbackre) -
laposonly11
senior tag
Ha még hozzácsapjuk a DLSS 3.0 át az FG vel, akkor az a 20-30%, máris valami 90-115%, szóval semmiképen sem éri meg ez a generáció, látván a legújabb technológiák előnyeit: [link] A baj az hogy a tesztek egyelőre kizárólag 4K és RTX 4090 vs RTX 3090 ről készültek, majd meglátjuk mit jelentenek ezek a számok pl. 1080p és RTX 3050 vs RTX 4050 esetében. Mondjuk itt a késleltetéssel gondok vannak, szóval pl. multi fps esetében, mondjuk egy COD, vagy Battlefield, esetében lehet hogy nem ér semmit a több fps, ha a késleltetés a duplázott képkockaszám felének felel meg. Látni kéne élőben, vagy rendesen végignézni ahogy tesztelik: [link]
-
válasz
arcsi84 #88191 üzenetére
Hat, az attol fugg... Ha 20-30%-al erosebb vga-t akarsz, es ugy gondolod, hogy ez meger neked 1500 eurot, akkor most is tudsz annyiert annyival erosebb gepet venni.
Ezen felul erdemes elgondolkodni ezen: Steam Hardware & Software Survey: December 2022Eleg jol leirja a pillanatnyi hardware-allapotokat. Es hat az van, hogy a jatekosok bo felenek gyengebb videokartyaja van, mint a mobil 3060. Es a top 25% vga is mobil 3060, vagy annal gyengebb. Ez alapjan az en uveggombom azt mondja, hogy FHD mellett egy 3060 meg minimum 5 evig eleg lesz, ha nem faj az, hogy medium beallitasok korul kell jatszani 60fps korul. Erre a legjobb pelda, hogy a masodik legnepszerubb vga a mai napig a 1060. Ennek megfeleloen nem is nagyon van olyan jatek, ami nemi kompromisszummal ne lenne teljesen jatszhato egy 1060-al. Nem hiszem, hogy ezen segiteni fog, hogy lassan egy kozepkategorias vga annyiba fog kerulni, mint egy hasznalt auto.
Szoval erre neked kell tudni a valaszt. Ha megvan ra a penzed, nem gond a magsabb ar, a legujabb technologiat akarod es hajlando vagy kivarni meg azt a jopar (~4-6) honapot, mire ezek nem csak elerhetoek lesznek, de msrp korul lesznek elerhetoek, akkor varj ra. Amugy meg ne.
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok, szerintetek érdemes most meg bele ugrani egy legion 5-be Rtx 3060-al, vagy inkább érdemes megvárni hogy mit hoz az Rtx 4050 vagy 4060 vonalat? A CES-en bemutatott laptopok olyan 1500 dollártól indulnak, szóval attól felek hogy lehet jobb lesz kicsit a teljesítmény de ha meg lökik a jelenlegi árakat 150-200k-val akkor annak nem örülnék.
mi a véleményetek?
-
RM007
addikt
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
TestamentDNR #88066 üzenetére
erre valakinek ötlete?
Köszi! -
k-adi
nagyúr
na kiderült a turpisság talán?
Elvileg csak az inteles kap miniLED opciót, az AMD-s az nem
A másik érdekesség, hogy az inteles lehet 4070/4080/4090 míg az AMD-s változat csak 4080/4090van tipp arra, hogy mi lehet az oka az AMD-s változat kevesebb konfig opciókra?
ahogy látom mindennap új adatlapot töltenek fel
Legion Pro 7
datasheet [link]
Legion Pro 7i
datasheet [link] -
válasz
FőDudu #88180 üzenetére
Matricat nagyon nem szeretem, plusz ceges laptop, es ugyan 99%, hogy le se szarnak, hogy osszematricazom, akkor se szeretnem. Nem az enyem, nem baszogatom. Akkor se, ha nem lenne belole baj. Hulyen ereznem magam tole.
Amugy igen, en is minden esetben a femre/aluminiumra/akarmire szavazok. Nem kopik, szep, minosegi erzete van, konnyu tisztan tartani, es meg olcsobb is, mint a hulye karbon. Oszinten szolva csak azt nem ertem, hogy ha mar van egy ilyen anyag, ami gyakorlatilag a celra tokeletes, akkor mi a pocsomnek varialnak rosszabb cuccal dragabban...
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #88176 üzenetére
Ahogy mondod, nem a tudásával van gondom. Már annyiféle géppel próbáltam helyettesíteni az AW-t, hogy elegem lett, a következő gépem mindenképp egy AW lesz. Atti már lebeszélt az X15-ről, pedig 3080-nal, 32GB rammal meg 2TB ssd-vel 900ezer körül elég csábító cucc. Most találtam ezt, amit linkeltem, meg aprón van egy 3060-as X17, csak nem tudom, annak az esztétikai hibáit mennyire viselném el hosszabbtávon.
-
FőDudu
veterán
Razer feketere eloxalt? aluminium hazarol legalabb eleg jol le lehet takaritani.
Meg eleg komoly matricazast lehet rajtuk vegezni - dbrand cuccok allitolag jok. -
válasz
FőDudu #88176 üzenetére
Mint aktiv xps15, es ex-xps13 felhasznalo mondom, hogy nem vagyok hajlando egy kanyi centet se kiadni karbon hazas gepert. Akkor mar inkabb a legalja fenyes, kopogos muanyag, meg az is jobb.
Az oka egyszeru, mindenki tudja, aki hasznalt mar ilyet hosszu tavon, de valamiert a tesztelok elfelejtik megemliteni, ami rohadt idegesito: konkretan a karbon beszivja a zsirt. Igen, magaba, az anyagba, abba bele. Az egyetlen modja annak, hogy ket het hasznalat utan kitakaritsd ugy, hogy ne legyen undorito, az ecetes gyalu.
De komolyan, elmondani nem tudom, mennyire undoritoan nez ki. Mint ha egy 200 kilos, igenytelen, soha nem furdo, izzados, csatakos-zsiros haju dagadt moslek ember raaludt volt, ugy nez ki. Takaritas utan. Konkretan faj, ha hozza kell erni, pedig alig hasznalom, raadasul csak en, de gusztustalan, undorito az egesz. A legidegesitobb a dologban, hogy meg draga is. Szepen kiegesziti az egyeb "pozitiv" tulajdonsagait. -
cynric
tag
Sziasztok! BÚÉK! Segítsetek kérlek! Gaming noti vásárlásban vagyok és elég siralmas a HA felhozatal (kivéve EZT, de már elfogyott sajnos) , úgyhogy ezt találtam boltból ár/értékben a legelfogadhatóbbnak: Legion 5 R5600h 3070 512SSD 16RAM FHD165hz300nits 560k HUF. Digiprime okés üzlet? Tudtok esetleg valami hasonlót más forrásból? Mi a mai "okosba" megoldás? Ti mit választanátok? 600k a keret kb. 3070 ~130W, MUX és FHD a feltétel, minden más szinte mindegy. (meg persze garancia legyen) Előre is köszönöm!
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion #88175 üzenetére
Pedig ez mar mindent tud amit most kihoztak.
De megertelek, nekem sem tetszik az Asus gepek kozul egyik sem.
Foleg nem az ilyen karbonnak alcazott akarmi...Technikailag nagyon rendben van. A szepseg meg szubjektiv.
(tuti utalnam megerinteni a fem gep utan a muanyagot) -
RM007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #88173 üzenetére
Be kell szerezni mellé még egy + hátlapot és mehet a móka. A mobilitás meg maradt mert úgy állítod a dolgokat ahogy akarod.
-
RM007
addikt
válasz
laposonly11 #88165 üzenetére
ThunderBolt 3 csatlakozás esetén miért kellene fúrni faragni? Az ki van építve. Más esetleg megköveteli, valahogy oda kell férni az adott helyhez ha belül van. Maga a driver dolgot nem tudom, ha kell adnak hozzá, vagy nem mert a Win berakja ami hozzá szükséges. Nekem nem kellett driver sem, sőt ellenkezőleg tiltani kell + hozzáadás helyett megfelelő támogatás hiányában.(Nem is csodálkozom, mikor készült még nem volt 3000-es széria....üldöztetett szabvány a többivel ellentétben) Ezért kell elolvasni mindent ami oda le van írva, esetleg felkeresni a boltot és rákérdezni mire kell ügyelni használatnál.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #88155 üzenetére
Á, köszi. Akkor így adják, ezt láttam, tavaly októberi első értékesítést írtak. Dell odakint két vagy három év garit ad? Konkrétan ezen akadt meg a szemem.
RM007: különböző emberek, különböző igények. Nekem eszembe nem jutna egy egpu-s rendszert utaztatni. Pláne ilyen nyitott cuccot.
-
válasz
ambushka #88160 üzenetére
Tok mindegy, szabvany van (asszem m.2 2230), szo szerint olyat veszel, amilyet akarsz, amig az nem valami nagyon durvan kiveteles fura cucc. A helyedben nem szaroznek vele, ha talalsz megfizethetot, egy intel wifi 6+bt5.2 kartya tokeletes. Szerintem felesleges a killer kartyara tobbet fizetni, de azt mar csak te tudhatod, hogy mit varsz el a cucctol es erre mennyit vagy hajlando kolteni. Azt meg plane csak te tudhatod, hogy milyen kornyezetben fogod hasznalni, milyen AP, milyen netkapcsolat, stb.
-
RM007
addikt
válasz
ambushka #88160 üzenetére
Mint nem Legion 5 tulaj azt mondanám mindegy csak olyan ami oda illik. A Win ad hozzá drivert. És az alaplapi driverek számítanak nm a proci hogy az milyen. Én kb 1 éve cseréltem a 4.gen MSI laptopomban Wifi kártyát egy ehhez hasonlót. [link]
Wi-fi 6E AX210 160Mhz.....ami nálam az eszközkezelőben van és abból egy mini változat, de van ezekből minden féle. -
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
legion 5 pro, ryzen 6800h procihoz milyen wifi kartyat vegyek a mediatek helyett?
-
válasz
MaxxDamage #88147 üzenetére
Kozben megneztem, rajottem, hogy nagyon nem ugyanarra gondoltunk. Azt hittem (remeltem), hogy letezik olyan, ami a tb-bol csinal x16 PCIe csatit, aztan van neki egy massziv alapja, hogy fel ne boruljon, a vegen egy kiallo lemezzel, amihez oda lehet csavarozni a vga-t, hogy ne csak a slot tartsa egyenesen, esetleg az aljaban par usb port es kesz. Gyakorlatilag egy olan plug&play megoldas, ahol nincs a vga bezarva, hogy jol megfulladjon, illetve nem limitaljuk se a szelesseget se a hosszat.
Tudom, bilibe log a kezem.Szerk: Most lattam a #88151-et. Igen, ilyesmire gondoltam! Igy mar nagyon mas a leanyzo fekvese!
Mr.Csizmás #88154: Koszonom, meglesem! -
FőDudu
veterán
válasz
echterion #88150 üzenetére
Oda szoktak irni mikortol ketyeg a gyari gari.
Ugye nem MSI Katana vagy egyeb MSI szemetben gondolkodsz?
Ez nem tunik rossznak.Learazni ok is tudnak.
-
RM007
addikt
válasz
echterion #88149 üzenetére
És azt a monitort hogyan pakolod be a laptoptáskába ha elutazol pl biciklivel, vonattal, busszal? Egy normális eGPU megoldást simán szétkapsz és mehet a laptop mellé és kipakolod ott ahová mész. Másról sem beszélek itt lassan 1 éve.
Otthon mehet nagy monitorról, kinek hogy tetszik.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #88147 üzenetére
Ha gamer laptophoz megy ide fér mint ahogy minden is ki van beszélve itt időnként a vezetékes internettől kezdve ki milyen autóval jár. Nem olyan bonyolult a dolog hogy hosszan kellene róla beszélni.
-
RM007
addikt
[link] Az Ali tele van velük, de pl ott van az is amit én használok ugyanonnan mint amit most neked linkeltem. Jó minőségi árú mindegyik. Vannak külön tartók amire még ezt a cuccost rá lehet helyezni stb amit csak a fantázia megenged.
Ez meg az én tartóm az előző kártyámmal. (A mostanim a másik gépemen van.)
A tápegység külön van, mehet bárhová. Alig foglal helyet azt is könnyen lehet alakítani.
Aki nem akarja látni az teszi az asztal alá.
Vagy.... [link] nem olcsó TB3. Szerintem a csatlakozás szerint minden lehetséges csak meg kell találni, -
echterion
nagyúr
Hogyne kellene a monitor, hát ki akar asztali 3080-nal a kis laptopkijelzőn bohóckodni? Nekem vagy egy 27-es 2k monitorom, hidd el nekem, totál más volt az M15 R2+AGA kombóval a játék ezen a monitoron, mint a hozzá képest kis hoki kijelzőn. A 4k TV-ről már nem is beszélve. Jól mondja k-adi, ha már vesz az ember egy ilyen cuccot, akkor a teljes élvezethez kell egy faca monitor is.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #88130 üzenetére
Throttlestop, TPL ablakban uncheck MMIO sync, utana LOCK MMIO.
12. gen cpu eseten ezutan lehet szorzot allitani tetszolegesre.Lehet a szorzo allitas eleg az energia takarekossaghoz nalad....
Bar az is lehet, hogy a kijelzo tobbet fogyaszt es az nalad a fo gond.Egy beallitott Throttlestop nem art - foleg ha monitorozod a proci fogyasztasat. Nalam atlag 2-3 wattig lemegy. (nem is nagyon akarodzik a csere - felek az ujabb vasak fogyasztasatol es hangjatol)(CS:GO-ra meg ez a gep is tul eros)
Elkepzelheto, hogy BIOS mokolassal allithatova tudod tenni a proci feszultseget es igy nemi UV szoba johet. Ha jol tudom mar van valami UEFI bootolos megoldas ahol ilyesmit elernek - en meg SOIC csipesszel olvastam ki, modositottam es irtam vissza a nyitott BIOS-t.
-
-
k-adi
nagyúr
válasz
TestamentDNR #88143 üzenetére
Hát hajrá, kívánom hogy teljesüljön a vágyad.. mármint ház nem a beledöglés
(bár ha Mo.n laksz... akkor van egy olyan érzésem, hogy hamarabb lesz laptopom mint házad
)
-
válasz
MaxxDamage #88142 üzenetére
Belső lcd kérdés nem érdekel, ha már úgyis eGPU, akkor úgyis asztal, akkor meg úgyis minimum két asztali monitorról beszélünk.
A külső, zárt ház nélküli eGPU megoldások érdekelnek. Köszi a topikot, meglesem! -
TestamentDNR
aktív tag
válasz
laposonly11 #88140 üzenetére
Ez rohadt pro!
viccen kivul: gondoltam ra, de komolyan ennek sincs hely -
MaxxDamage
félisten
"Belső LCD-t lehet használni egpu rendszer esetén?
- nVidia gyártmányú Optimus kódkészletes VGA kártyák esetén lehet, azonban teljesítmény csökkenés várható a külső monitorral szemben (természetesen a vga kártya kimenetéhez képest)." forrás: eGPU topik Összefoglaló GYIKThunderBolt 3 pl. Itt/így gyengélkedik egy MXM 3 csatihoz képest.
A témába olcsó? Nem igen van!
/meg kinek mi az olcsó?/
-
laposonly11
senior tag
válasz
TestamentDNR #88134 üzenetére
Rakd a falra, vagy ajtóra az asztalit, találtam is ilyen "esztétikusabb", "nagyon profi" példát:
-
RM007
addikt
Nem kell oda külső monitor, miről beszélsz?
Nálam kell mert le van tiltva az igp, de csak a Clevo-nál, az MSI viszi belsőn is. De ezt egy új "laptop kijelzővel" megoldottam. És az egész kócerájt bő 1 perc alatt felállítom bármikor. Sőt nálam még úgymond helyet sem foglal. Van pár eGPU fajta a világban csak szét kell nézni, a legjobb ha nem használunk házat, minden szempontból jobb. -
k-adi
nagyúr
válasz
TestamentDNR #88134 üzenetére
Ha nincs fix helye az megtorpedózza az egészet arról nem is beszélve, hogy eGPU-t rákötni akkor van értelme, ha van hozzá monitorod is, amin tudod élvezni a tartalmat. (szerintem.. ugye ezt mindig hozzá kell tenni fórumon, mintha nem lenne magától értetődő)
Ilyen szempontból a Blade18 jó választás lehet, akár átmeneti megoldásként is. -
echterion
nagyúr
válasz
TestamentDNR #88133 üzenetére
Driverben lehet feszt állítani a pirosaknál, ott érdemes nézelődni.
-
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
KillHates #88102 üzenetére
Ezekkel az eGPU dobozokkal nekem is pont az a bajom mint neked, hogy nem tudom fix helyen tárolni. Kicsi lakásban élünk, ezért van laptopom.
A covid alatt szüleimnél dolgoztam családi házban, és játszottam munkaidő után 1-2 órát (épp ahogy volt időm, lehetőségem... meg persze néha munka alatt is, mikor várni kellett valamire), összeraktam egy brutál asztali gépet. 34" wqhd monitor, 5800X, 6900XT, csiribi-csiribá, imádtam, mindent vitt mint az őrült.
Aztán kijött a rezsigiotin, és édesanyám lelki békéje érdekében úgy döntöttem, hogy a home office munkavégzést a lakásban folytatom.
25nm, 2 kutya, 2 ember, ha ide rakom azt a gépet, asszony helyből levágja az összes testrészemet, a fejemmel együtt... ekkor szedtem darabokra a gépet, és adtam el mindent itt hwapro-n és ástam bele magam a laptopok világába... így lett végül az Advanced Edition. Nem bántam meg, de a nagy monitor az borzalmasan hiányzik. Viszont egy eGPU pakk már megintcsak annyi helyet foglalna, hogy ennyi erővel egy mini-ITX asztalit is összerakhatnék szinte.
Jó az mikor egyben van minden, kiszeded a helyéről, felnyitod, rákötsz egy egeret és kikapcsolódsz... erre való.
De most tényleg elkezdek félrerakni egy 18-as Razerre... rohadt jól néznek ki, és nagy lenne viszonylag a kijelző. -
TestamentDNR
aktív tag
válasz
laposonly11 #88096 üzenetére
én vakon gépelek, de áfát visszaigényelni csak itt lehetett, ezért lett magyar
a kettes gépem német, van hosszú í-nek bill, innentől nem érdekel -
Evil Snowman
őstag
válasz
FőDudu #88122 üzenetére
Szerintem a proci energiaéhsége lesz a ludas. Számomra ez az egyetlen egy csalódás a Blade 15-öm esetén. Azt gondoltam, hogy mezei task-ok esetén a 12800H-ban lévő efficiency magokból használ párat ezért jó lesz az üzemidő, de sajnos nem.
50%-os kijelző fényerő mellett valamint kikapcsolt billentyűzet világítással 4 nagyon max. 5 óra, amit tud.Korábbi Razer Book-om röhögve elment egy töltéssel 10-12 órákat 75%-os fényerőn és 30%-os billentyűzet világítás mellett.
Nyilván 28W - max 2,8 GHz [i7-1165 G7] vs. 45W (115W turbo) - max 4.8 GHz [i7-12800H], valamint a 13,4 coll FHD 60Hz vs. 15,6 coll QHD 240Hz egyértelműsítené alapesetben, hogy miért ez a különbség az akkuidőben; ugyanakkor az sem elhanyagolható tényező, hogy a Book-ban egy 55Wh-ás, míg a Blade-ben egy 80Wh-ás akku van.
Ami szintén nem szerencsés, hogy az XTU-ban már nem lehet UV-zni a 12800H-t.Nyilván nem vártam csodát, mert mégis csak egy jóval komolyabb hardware-el megpakolt gépet vettem, de egy 6-8 órának örültem volna.
A korábbi kommentedben említett Power gomb elhelyezkedése a gyakorlatban egyáltalán nem problémás (ha leszámítjuk, hogy nem dupla méretű a DEL gomb így) tekintve, hogy a véletlen hibernálások/altatások/leállítások elkerülése érdekében a Power gomb alatti switch kicsit nehezebben nyomható, mint a többi keycap alatt lévő; valamint jóval nagyobb button press delay time-ot állítottak be, ugyanúgy ahogy ez a Book esetében is történt.
Idézve a Book sajtó anyagából:
"The anti-ghosting keyboard has been optimized to feel punchier and more responsive
with a 63g click force switch.The power button is located in the top right corner of the keyboard. It has 120g of click force and 300ms delay to prevent accidental keypresses."
Szerintem jobb, hogy oda került, egyrészt letisztultabb és szimmetrikus lett a hangszóró design, másrészt a gomb áthelyezése miatt el tudták engedni ezt a ragasztott hangszóró rács betétet és közvetlen ki tudták marni azt a ház anyagából. -
válasz
Evil Snowman #88108 üzenetére
Tudom, viccből írtam -
FőDudu
veterán
Az most is van. Tok jol hasznalom az asztalok kozotti valtasra.
Egyiken megy edge, benne egyik gmail. Forumokkal. YT.
Masikon Chrome, benne masik gmail. (profilokkal)
Harmadikon Opera, benne a torrentek VPN-en.
Negyediken FF. Mas wrboldalakkal.
Otodiken virtualis gepek. Vmware.
Hatodikon tavoli gepek konzoljai. (Rdp, logmein, anydesk)Van mit soprogetni jobbra/balra.
-
cs.zs.
veterán
Nem kötekedésből kérdeztem, csak olyan mintha tetszenének neked ezek a számok (specs), és ez vajon elég-e egy döntéshez?
Jobb számok mindig lesznek, újra és újra, sosincs vége.
Amúgymeg, fiúk!
Álcázás, megtévesztés.
Van neki otthon legalább 4 db különböző...
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #88108 üzenetére
Cyberport is tele van 2 honapos Vivobook 14x gepekkel.
Vagy nem nyero az Oled, vagy kurva hangosak. 12700h nem a takarekossagarol hires.Maskepp nem lenne vagy 20db hasznalt belole.
-
-
k-adi
nagyúr
válasz
cs.zs. #88115 üzenetére
Aha, a terv nyár, addig még sok teendőm van, így nem lenne időm kihasználni, meg addig alakuljon csak a piac, kell egy félév neki. Akkor már tisztán látni melyik jó, melyik nem, melyik van készleten, melyik nincs, stb.
Jelenlegi CES 2023 infók alapján a Legion 7pro, ROG Scar 16 az esélyes. Blade az kiesik, AW szintén, MSI szóba se kerül, Acer szintén. Szóval legalább a lista alakul
-
k-adi
nagyúr
Amiket felsoroltál az mind mehet majd a 2024-es L7-be (vagy 2025-ös).
Ha lenne L9 is, akkor túl gyorsan kellene hozni az újításokat, így meg el tudják nyújtani... ugyanaz megy mint az okosmobil szegmensben is, pl. apple esetén az iphone-oknál... már évekre előre megvan a feature set, a tavaly+idei konkurencia tapasztalatokból merítve úgy igazgatják a portfóliót meg az elnevezést, hogy "passzoljon" kb. a többiekhez. Nem lehetnek túlságosan elmaradottak se, se túlságosan jók se, mert akkor "nincs hova fejlődni" a köv. szériában.... ki van ez találva hidd el
Remek példa rá a miniLED boom idén. Eddig sehol nem voltak szinte, most meg nem egy hanem jó pár gyártó rögtön hozott miniLED-es változatot is. Asus, Razer, AW, ezek szerint lehet Lenovo is... stb...
Mondjuk a webkamera felbontáson én sem értem mit tökölnek, mikor már egy középkategóriás mobilban is jobb a frontcam, mint egy (gamer)laptopban.... jó tudom, a gamer nem azon fogja magát streamelni de na, a covid-nak hol a hatása itt?
-
k-adi
nagyúr
-
k-adi
nagyúr
válasz
Rexton #88060 üzenetére
hm... meglepő fejlemény lenne ez.
Legion Pro 7i
datasheet [link]Display
16" WQXGA (2560 x 1600) MiniLED; 16:10 (165 Hz / 3 ms Response Time / 100% sRGB / 1100 nits / Up to VESA DisplayHDR™ 1000 Certified / Dolby Vision® Support / NVIDIA® G-SYNC™ Support / TUV Rheinland Certified / X-Rite™ Pantone Certified*)lehet gyorsan odaírták, látva a konkurenciát
-
k-adi
nagyúr
válasz
itt az elvekről (is) van szó
de már kitárgyaltuk párszor
mondjuk azért a speciális karaktereket biztos nehezebb fejből, stb. (leszámítva az alapokat)
-
válasz
echterion #88068 üzenetére
Igen-igen. Csináltam is neki helyet, szépen decens módon minden rá volt kötve.
Aztán; túrom a fórumot, szörnyülködök az Origo-n, nevetek a Facebook-on és amikor úgy érzem, hogy kiolvastam az egyész zinternetet, akkor jönne az, hogy gép kikapcsol, AGA rádug, újraindít, persze várni kell 10-30 másodpercet az AWCC-re... Aztán amikor ezt végiggondolom, úgy döntök, hogy elég lesz a 2070 legfeljebb lejjebb veszem a grafikát
Majd ha már kimúlt teljesen a 2070 akkor veszek (megint) egy AGA-t és majd akkor kényszerítve leszek arra, hogy használjam. Egyébként meg nem; mire a 2070 kifut, addigra lesz már miniLED, meg mechanikus billentyűzet, meg little-big computingos proci, RTX-pro-turbó-ultra fícsörös GPU-s gép és mindenki -többek között én is- arra fog már izgulni... És akkor eladom a lelkem megint az ördögnek és veszek majd egy olyan. Vagy előveszem, az addigra már jócskán iskolaérett Macbook-om és elengedem az egész gamernoti-kérdést és ha érdekel egy játék, akkor megnézem a YT-on a "no commentary walkthrough"-t, ahogy azt tettem már most is a HZD Forbidden West-el is -
FőDudu
veterán
válasz
Pedig az itteni forumtarsak legalabb fele azert nem vasarol kulfoldi gepet, mert nincs rajta magyar billentyuzet. Meg mahyar garancia, mintha az barmit is erne.
Szerintem is marhasag, de nem vagyunk egyformak.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest