- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Ubul86 #56597 üzenetére
Én most úgy tervezem (ahogy nézem H500-hoz hasonlóan 2 db M.2-es és egy db 2.5-ös hely van benne a H700-ban), hogy ismét veszek egy Crucial MX500-asat utóbbiba, előbbi + helyre meg egy Kingston KC2500-at. Jelenlegiből nem akarok kivenni semmit, így ahogy van, megy bro-nak.
HDD-t cseréld le, semmi értelme ma már. Maximum külsőnek.
-
Ubul86
őstag
válasz #45687808 #56587 üzenetére
akkor úgy néz ki ez acer szokás, hogy m.2-esből 2-t is engednek, mert nálam a 7-es nitronál is ez van. Épp gondolkodtam hoyg kéne még bele egy, aztán megláttam, hogy a sima ssd-k olcsóbbak, szóval lehet az 1 terrás hdd-t kéne lecserélni
off: 7-es nitro-k jól eltűntek, ennyire melléfogás lett az Acernek? mindenhol csak az 5-ös megy
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz FőDudu #56594 üzenetére
Én az utóbbi évek kis maszek munkái miatt konzumer HP-t semmiképpen nem vennék.
A régi, 2010 körüli Pavilion vonalról (pedig az se volt egy nagy eresztés, de cserébe jó ronda) sikerült az igazi tejfölösdoboz, nyeklő-nyakló házak irányába menni. A kb egy éve szerelt 255 G7 egy rémálom konstrukció, a laptop merevségét konkrétan a NYÁK adta, a kezemben majdnem eltört a fedlap, mikor a bepattanó kötéseket győzködtem.Ha HP, akkor csak
háziworkstation vonalban bízom, az irodai drága gépeik is felejtősek az alapján amit a munkahelyemen láttam.Nem tudom a többi márka hol tart most, de pl a Lenovo belépő gépei a szokásos hibákon (pl zsanér) kívül elég jó érzésűek, ők még nem spórolnak a műanyaggal.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz #45687808 #56591 üzenetére
Na attol mentsen meg az isten.
Egyik kollegamnak van olyan. Azt a batar dogot. Igaz nem egy mai darab.
Megcsinaltam neki a bios moddolast, mert maskepp nem volt kepes NVME bootra.
Es persze hozta a frissen vasarolt 980 Pro-t.
De a masodik m.2 SSD pont blokkolja a 2.5" SSD hasznalatat - pedig 3 SSD egy gepben nem lenne rossz.Biosmod sikerult. Gyorsan lehuzta a 250 Gigas MW-t, ment rendesen.
Ra par honapra fagyni kezdett.Pandemia kozepen. Mondtam neki, hogy futtasson CPU intenziv taszkokat.
Ment rajta par Prime napokig. Semmi. Amint 3D grafika indul, kikapcsol.
Kipucolta, ujrapasztazta.vWindowst ujrarakta, detto.Valoszinuleg nem artana reballing vagy valami hasonlo baja van.
Akkuja doglott - de azt is valami ultra korulmenyes modon lehetne cserelni.
Budapesten talaltam valami szervizt amelyik mar javitott pont ilyen tipusu alaplapot.Most gepet keres...
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Aljasvip #56573 üzenetére
Akkor jo, hogy nem vettem olyat a gyereknek!
Par honapja ugy dontottunk kap egy uj laptopot - tavoktatas miatt.
Addig egy HP laptopot hasznalt vagy egy idosebb Lenovo-t.
Van neki legujabb iPad es Asus T100 is, szoval nem volt gep nelkul - de ugy dontottunk legyen egy jo gepe.Mivel a pandemia miatt csak hazhoz szallitas mukodik, igy netrol rendeltunk.
Vegul vettem neki egy HP 840G6 laptopot - az kelloen business es mindent tud.
(I7 8565u, 16GB ram (foglalatban), 512GB SSD, 14" FullHD 400 nites kijelzo, 5 ev onsite garancia).FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz gago1975 #56560 üzenetére
Szia!
Ne aggodj, nem bantasz meg!
Tudom, sot tobbszor is leirtam, hogy valami olyat keresek ami talan nem is letezik.Nem fogok alapjaraton hangos gepet venni, mert utalom ha normal netezes vagy YT kozben nem nema. Viszont van igenyem egy jovoallo gepet venni, nem fel evente cserelgetem.
Igy probalok felallitani egy olyan keresesi keretrendszert ami vegul varhatoan ad 1-2 lehetseges celpontot.Eddig mindig minosegi gepeim voltak - IBM/Lenovo/HP (business Class)/Apple.
Eros proci (tok mindegy, hogy Intel vagy AMD), de nem eroltetnem a 45W+ procikat laptopban. Lehetoleg eros VGA - mert ugyan nem jatszom, de legyen meg a lehetoseg.
Lehet egy eGPU lesz a vegso megoldas (ez erosen Intel fele tolja a dolgot, mivel AMD-nel meg csak asztali lapon lattam TB portot).E melle lehetoleg 8-10 ora akkurol - mert ne legyen az, hogy leulok a fotelbe es 2 ora mulva mar majdnem lemerult. Vagy ha azt viszem el munkahelyre a ceges gep helyett, akkor lehetoleg ne kelljen cipelnem a nehez toltojet - innen jon a masik fontos feltetel: USB-C toltes.
Eddig ami ranezesre jonak tunik: MSI Creator verziok. Abban van 99Wh akku, jo proci, jo VGA, jo kijelzo. Fura modon az europai disztributoroknal eddig csak 51Wh-s akkuval talaltam.
Hangossagarol meg nem talaltam rendes infot.Nezek meg jo sok tesztet, nem igazan surgos.
Tegnap ujrapasztaztam a Macbook Pro-t. Sokkal jobbb lett, nincs mar hangoskodas YT kozben. Intel power Gadget szerint 10-15 fok kulonbseg van. Pedig ez csak Cooler Master V1 paszta, nem TGC.
Nos Apple erdekesen kezeli a hutest. Nem tunik tulmeretezettnek...
Beszeljenek a kepek, Intel 5257U 28W CPU.
Azt nem tudom a kisebb magot (GPU?) nem kellene-e huteni.
Lathatoan nem terjd ki ra a hutes. Lehet egy thermal pad nem artana ra - igy nem eri el a hocsovet.A 9750H vs 10750H temakorben pont a napokban futottam ra egy tesztre - azt hiszem Razer Base modelleket teszteltek (vagy dell XPS 15" volt) es ott is lenyomta a 2019-es 9750 a 2020-as 10750 procit szamitasi teljesitmenyben. Szoval meg akar igaz is lehet. Nem tudom hol volt az a review.
Most ezt talaltam a historyban - itt a 9750 vs 10875 van es nem kell szegyenkeznie az oregebbnek
[link]Amit eddig olvastam, az a 10 generacios Intel procikrol az eleg negativ, nagyon futenek, nem igazan lehet oket tuningolni, stb. Persze lehet ez csak Razernel van igy.
FőDudu
-
törölt tag
Sziasztok! Gyors segítség kéne.
A napokban egy régi cimbora felajánlotta a Helios 700-asát (i7-10875 + 2070 Super + 16 GB RAM, 1 TB NVMe SSD) 650k-ért. Még kb. 2 és fél év gari van rajta, ő az első tulaj, nincs újrapasztázva, sosem szedte szét, csak használta, számla egyéb minden megvan hozzá. Így most generáció váltás előtt érdemes elvinni? Én nagyon gondolkodom rajta.
Másik: háttértár szinten ugyanúgy van elrendezve mint a H500 (1 2,5-es slot +2 db M.2-es)?
Köszi a gyors segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Szotyi222 #56585 üzenetére
Hozzájuk már el is ért az Asus "ár emelése" ... biztosan...!
Meg az egyik "legjobb" lapos a piacon pont az amit nem adnak épp olcsón.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Pocok256 #56583 üzenetére
Akkor miért csacsogtál bele? ..."Nálam nincs CPU limit 4/8-nál."..... a cpu terhelés sok mindentől függ.....
Olvass már vissza?
A játék teljesen élhető az enyémmel, törődj bele.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Pocok256
veterán
Nyilván ha mindent maxra raksz egy AAA tieres gameba grafikailag egy med low tier gpu val akkor gpu limitet kapsz dat magic ! na jó hagyjuk igazad van 4 mag bőven jó sőt 3080 mellé is elég lesz a core duo hisz 16k rtx ben ugyis gpu limitet kap a cyberpunk .. na én off xd
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
addikt
válasz Pocok256 #56581 üzenetére
Tessék kapsz egy olyan fotót ahol (és ilyen tényleg nagyon ritkán van) leesett egy pillanatra 30fps alá, mert bizony nálam a vga beállítás maxon van rtx nélkül. Amikor megugrik a cpu igény az a városban lévő furikázás, viszont még nem vészes.
Ráadásul a gpu le van UV-zva egy vonalban, mint régen. Mivel az áramháztartás és a hűtés nem az igazi.
Figyeld a vram igényt.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Pocok256
veterán
De hogy a cpu s állításod is meghazudtoljam tényekkel...
Cinebench és legtöbb teszt szerint a cpu ami gépembe van közel dupla akkora teljesítményű mint a tied multi thread alkalmazásokba. (SOURCE)
VGA amit adatlapodon feltüntetsz az még azzal a szétkókányolt állapotába is minimum 10% al erősebb mitn a gépembe lévő. (SOURCE)Nálam pedig többnyire cpu limites a játék igaz RTX nélkül és full hd ba tolom nyílván ez befolyásolja kinek lesz cpu vagy gpu limites a game. De gépednek megfelelő beállíátok mellett bőven cpu limitbe fogsz botlani ha már csak azt nézzük, hogy az én sokkal erősebb cpu m se elegendő a cyberpunk alá...
De nyugodtan olvasd el ezt a tesztet elég jól körül járja és konklúzió is az főleg full hd és 2k alá durván kell a cpu mert az a szűk keresztmetszet a játékba.
Várom a szakmai ellenvéleményed szokásosan.
Természetesen ha minden felcsűrsz maxra akkor malmozni fog a cpu de nyílván egy low - med pref vga val nem hulta highon jászol legalábbis na normális emebrek nem így cisnálják
Hova tovább még mindig általánosságról volt szó, hogy a 4 mag roahdtul nem elég a mostani világba főleg nem egy 1070 (vagy 3060) alá ha ésszerűen használod ...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Pocok256 #56579 üzenetére
Nyilván mint igazi szagértő tudod hogy a cpu terhelés sokk mindentől függ. Az én felhasználásom nem dolgoztatja meg annyira mint ahogy te használod.
És a mantra kifejezést azért mondtam, mert ezt a témát már régen aszem kitárgyaltuk.
Hazudni meg nem szoktam. Korábban a játékból már tettem be nem is egy képernyő fotó ide.
Még nem vittem végig, kicsit elhúzom......minden rendben vele, szereti a gépem.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Pocok256
veterán
Nyílván mint régen már olyan sokat nem játszok mert nincs olyan sok időm plusz epicen és xbox game passba tolok még sok időt de azért nyugodtan sasold meg a steam profilom csak hogy szokásosan kiderüljön hülyeséget beszélsz
-
addikt
válasz Pocok256 #56577 üzenetére
A hdd-vel semmi gond játék esetén továbbra is, igen. Az említett játékot ssd-ről nyomom.
Szerintem te nem is használsz laptopot, sem játszol csak hajtogatod a régi mantrádat.
-
Pocok256
veterán
-
addikt
válasz Pocok256 #56574 üzenetére
Már megbocsáss itt a topikban ha lehet ne vezess félre senkit a pontatlan állításaiddal.
Cpu limitet eddig a laposom történetében még csak 1 játék esetén láttam időnként. Ha nem így lenne már lenne új gépem asztali vagy új lapos. Azért nem kapkodok procit cserélni nyilván új géppel, mert még mindig hozza az elvártat azzal amivel játszom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Aljasvip #56573 üzenetére
Mondhatod a hülyeséget, monitoroz az ember és látja mikor van limit. A Cyberpunk esetén 80% alatt jóval (átlag 60-70 között) mindig a kihasználtság cpu terén. Az hogy mivel hány + fps egy más dolog. 60Hz mondjuk 40fps max nálam az adott beállításommal még a közelébe sem volt így a cpu limitnek.
Szóval ez van nálam, és csak ennyit akartam mondani.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz KillHates #56561 üzenetére
Sajnos ugyanez a helyzet a konzumer gépeknél is.
Legutóbbi tapasztalatom egy HP 255 G7 2D321EA (Ryzen 3200U) [link]
Direkt Intel-es gépet ajánlottam, mert sejtettem, hogy nem lesz jó vége, de végül ezt választották mert ez volt épp raktáron.
A ventilátor folyamatosan pörgött és üvöltött, pedig a proci kényelmesen 40°C körül tűrte a netezést. 3 napon belül visszavitte az "elégedett" tulaj.RM007 #56572
Neked ilyen különleges géped lehet, hogy nem igazak rá az általános tapasztalatok, vagy pedig csak nem veszed észre.
Saját tapasztalat, hogy a Ryzen 3600 -> 5600X váltásnál +10% FPS-t kaptam WoT és Cyberpunk alatt is. 1080p 144Hz-en játszom, így nem annyira egyértelmű éppen mi a bottleneck az egyes játékokban.
De másik példa a családban, hogy az asztali 3070-et 50%-ra hajtja ki egy i5 7600K (4 mag, 4 szál) a határig húzva - ez itt 4,4GHz.
Lelépte a gépigény a 4/8-at már egy ideje.[ Szerkesztve ]
-
Szotyi222
aktív tag
Kis kikapcsolódás [link]
-
vakablak93
őstag
válasz KillHates #56566 üzenetére
Csak azt nem értem ilyenért mért nem jelenti fel végre ezt a gyártót valaki környezetszennyezésért......simán megérdemelnék....
Illetve a gyátónak ez miért jó egyáltalán , ilyen jó dolog gariban cserélni az alaplapokat vagy ennyire jól ki vannak számolva a gariidő+2 napos élettartamra?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vakablak93 #56563 üzenetére
Csak az a kis sáv van. Ami nem lenne gond, ha a stealt hűtés lenne még ebben a gépben, de azt már régóta nem szerelik az Asus gépekbe...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #56562 üzenetére
Igen. Megsült benne a kis Vega, így most nem ad képet a gép.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #56561 üzenetére
Megfőtt? Elnézve az nem is csoda!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz gago1975 #56560 üzenetére
Ahogy mondani tetszik!
Az AMD-s hűtés megoldásokhoz ennyit fűznék hozzá:Ezt a gépet ma szeretlem; ryzen 5 proci VOLT benne, megfőtt...
A konzekvenciát vonja le mindenki maga... Külön felhívnám a figyelmet az első képen a gép mellé támasztott hátlap "hatalmas" szellőző nyílásaira[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz FőDudu #56558 üzenetére
Szia.
Nem szeretnélek megbántani, és kérlek ne sértődj meg, de kb. olyan vagy mint egy kisgyerek a céllövöldében, aki nem tudja eldönteni mit lőjön, 1-2-4-6 pálcikás plüss macik közül mivel járna jobban.Fontos neked a teljesítmény, fontos a környezeti zajterhelés, fontos a hűtés, de pont olyan gépeket nézel, amelyek mind zajosabbak és a zajátlag minimum 52 dB(A) vagy annál feljebb vannak, a hűtésük nem lehetnek túl acélosak, és emiatt masszívan melegszenek, melegedhetnek is rendesen.
Vannak fizikai törvények, amiket azért nem lehet meghazudtolni, valahol kompromisszumot kell kötnöd.
A melegedés, elégtelen hűtés miatt pedig órajel beesések, teljesítmény csökkenések várhatóak.Totál egyetértek #56552Pocok256 hsz-ával, el kellne felejteni a 4 magos történeteket, mert ugyan igaz, hogy ez az új i7-es 11375H 1 mag 5Ghz, 2 mag 4,8Ghz, 4mag 4,3Ghz órajelen pörögnek, de nem 35W ilyenkor a fogyasztás.
Elég csak megnézni a 10750H-nál, hogy simán 70-80W-ot benyelnek folyamatos terhelés alatt.Ráadásul ezek a vékony gépek ekkora terhelésnél azért be is melegednek, simán lesz a felületi hőfok (billentyűzet) 50-60°C, illetve a venti zaja is bőven 50-55 dB (A) felett lesznek.
Csak ha megnézed a GS65 Stealth 9SG MSI GS65 Stealth 9SG (i7-9750H, RTX 2080 Max-Q) Laptop Review hőfokait illetve a ventik zaját
Noise Level
Idle
30.4 / 30.5 / 30.6 dB(A)
Load
37.6 / 55.1 dB(A)
Akkor azért láthatod, hogy ez mennyire hangos, és mire számíthatsz a gyengébb minőségű, relatíve rosszabb hűtéssel ellátott Stealth 15M-nél.#56553FőDudu Itt azt írod, hogy „Az a 4 magos retek nagyobb teljesítményű, mint a mostani procid.”
Kétlem, mert semmi mérési adat nincs róla, ráadásul az i7-8750H 6mag-nál simán tartja a 3,9Ghz-t, és emiatt nem is melegszik, terhelődik annyira, mint pld egy i7-4magos.Nagyon jó pld a 9300H/HF/10300H 4 magos CPU-k, amiket alig lehet még TGC-vel is hőfokilag kordában tartani, terhelés alatt 90°C körül nem tudod jobban lehűteni őket.
Ha komoly AAA-s játékokhoz, videó vágáshoz, rendereléshez használod majd a gépet, akkor a magok száma elengedhetetlen feltétel.
Azért mert a notebookcheck beállította most valamiért valamilyen rangsor pozícióba, azt azért semmivel nem tudja alátámasztani. Ráadásul ha megnézünk egy összehasonlítást a 9750H valamint a 10750H között, az se valós, hogy az i7-9750H az 58-dik, míg az i7-10750H csak a 73-dik pozíciót foglalja el. Ezt azért te se hiszed el.
Comparison of Mobile Processors (CPU Benchmarks)
A további aggályom a 11370/75H-val kapcsolatban pedig az iGPU.
Azt tudni kell, hogy idáig az összes gép ami forgalomba került, és olyan CPU (i7-4750/60/70HQ, i7-4850/60/70HQ, i7-5750/5850/5950HQ) volt, ami mellé nagyteljesítményű dedikált GPU-t tettek, annál az Intel® Iris® Pro Graphics iGPU-k mind tiltva voltak.
Az Intel® Iris® Pro Graphics iGPU-kat az Apple miatt csinálta az Intel®, egészen a 7th generation CPU-ig alkalmazták, mivel azok lényegesen erősebb iGPU-k, mint a sima Intel® HD Graphics-ok, és az volt a cél velük, hogy lehessen vele normálisan dolgozni, renderelni, videót vágni.
Emiatt véleményem szerint, a mostani Intel® Iris® Xe G7 80/96 Graphics iGPU-kat is tiltani fogják, amennyiben nagyteljesítményű GPU (3060 max-q/ 3060/ 3070 max-q) kerül mellé.Ryzen:
Ha Ryzen-es gépre adod a fejed, akkor a régebbiek közül a Ryzen 5 4600H, 4800U legyen a maximum amit választasz, az újaknál meg várd meg, míg nem csak a fizetett hitvány tesztelőkkel lesz tele a YT.A 4800H / HS / 4900H/HS CPU-s gépeket, mind elcseszték a gyártók, nincs olyan cég, (Asus/HP/Dell/MSI) aki nem egy kiherélt/lefojtott hűtést tett volna hozzá, emiatt a hőfokok az egekbe voltak és emiatt a teljesítményük is visszaestek.
[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
FőDudu
veterán
válasz Pocok256 #56554 üzenetére
Majd a tesztek megmutatjak mire eleg. Lehet egy kalap szar, lehet meglepetes.
En nem akarok 45 wattos CPU-t venni tok feleslegesen.Az ido 99 szazalekaban nekem nem kell egy annyira eros proci - felesleges lenne.
Inkabb veszek egy 15 Wattos 4800u procis gepet, de akkor kussoljon komolyabb terheles nelkul.
Azt a szintet jelenleg az Intel nem tudja.Esetleg 4800HS vagy 4900HS. Azok mar elerhetok.
Az 5800 es hasonlo ujabbak meg nem. De jo lenne, ha jonnenenk.
Kis fogyasztas, nagy teljesitmeny, mindenki erre varInteles gepet csak akkor veszem meg, ha a tesztek arrol szolnak, hogy mekkora kiralysag es milyen csondes. Szoval eleg keves az esely, de meglatjuk.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
frame120
tag
-
nagyúr
válasz tarti19 #56550 üzenetére
Oké. Én feldobtam Neked a labdát, innentől fogva akkor jössz amikor van időd/lehetőséged/kedved De kérlek ne várd meg, hogy a GPU a combodra csöppenjen, mert lehet, hogy nagyon erotikus érzés, de azért nem szerencsés dolog
-
Pocok256
veterán
válasz FőDudu #56553 üzenetére
Bebaszna ha nem lenne jobb így 2 év után De gondold már át akarsz kiadni pénzt egy oylan technikáért ami kb 15% ot fog ráverni egy 2 évvel ezelőtti akkor is már rókabőrnek hívott cpu ra.. Mindezt úgy hogy minden játék lassan 4+ magra lesz optimalizálva... Persze te pénzed én csak segíteni akarok
-
Pocok256
veterán
válasz FőDudu #56544 üzenetére
elkéne felejteni a 4 magos történeteket nekem i7 8750H t is szanaszét hajtja mind a 12 szálat max turbon és olyan cpu limitet kapok cyberpunkba pedig csak 1070 em van mint a huzat... Na most ezt képzeld el i magos retekkel amit abba a gépbe szerelnek és 3060 al ..... 2021 ben maradjunk a min 6 mag nál már 2020 ban is gáz volt a 4 magos történet most meg már végképp....
-
FőDudu
veterán
válasz Gergello #56548 üzenetére
Nem olyan rossz az a Tiger Lake proci.
35W - a masik 45W. Kisebb fogyasztas.
Ha a dedikalt GPU-t ki tudja kapcsolni sima feladatok alatt, akkor meg energia takarekos is lehet.45 helyett 35 wattos CPU miatt tobb hutes jut a GPU-ra. Lehet ugy mar nem keves a vekonysaga miatt a hutese.
Az 52Wh akku nem lesz 6-8 oras, de 1,78 kilotol ne is varjunk mar ilyet...
Bar ha total ki tudja kapcsolni az Nvidiat, akkor akar tobb is lehet (kepfrissitesi frekit visszaveve 60 hertzre az office/web alatt)Thunderbolt4, USB4, ha jol ertem tolt is USB-C portrol (mivel opcionalis USB-C toltot lehet hozza kapni). 64 gigaig bovitheto a memoriaja.
Ha a kijelzojet nem olcsositottak ki, akkor ez egy nagyon jol osszeszedett hardver.
Pont ilyet keresek...
Ultraportable gaming...A Razer advancedre vegul is nem mentem ra, Notebookreview forumon a Bios hackelos topikban felvilagositottak, hogy meg extrem undervolttal sem lehet oket idle-ben nemara kihozni, mert el van baxva az EC venti karakterisztikaja es nem sikerult meg jol meghackelni a Synapse progit ami az OS alol allitgatja a ventit.
FőDudu
-
Gergello
addikt
válasz FőDudu #56544 üzenetére
1800 Eur 4c/8t procival....
Fehérben nekem is tetszik.
Nézd meg ezt esteleg.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Darth_Revan #56546 üzenetére
Ecco La' :
[link]Sajnos nekem a kinezet is szamit!
Piros billentyuzet, piros logo az nekem tul bazariDe valoban van a 2 kozott 600 Euro, amiert nagyon sok Dbrand skin mehet a rondara
FőDudu
-
FőDudu
veterán
MSI Stealth 15M.
[link]
[link]Velemenyek?
Van feherben, feketeben - kicsi az akkuja (bar a Tiger Lake 35 Wattos CPU az kajalhat), a vekonysage lehet a hatranya... A 11375H az mar majdnem 4800U teljesitmenyt tud..
Elsore impresszivnek tunik.
FőDudu
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Milyen notebookot vegyek topikből jöttem, kérem a segítségeteket!
Egy laptopot szeretnék segíteni választani ismerősnek, ami a kikötés hogy 300.000 HUF, vagy még kicsivel több lenne a keret rá (+30-40), ott a Nitro 5 (AN515), és a Legion 5-öt ajánlották ennyi pénzért. Kérdésem a következő:
A Nitro 5 (AN515) és a Lenovo Legion 5 között mekkora minőségi differencia van?i5-10300H vs i7-10750H vs Ryzen 4600H szerelésű gépek közül lehet választani, én a ryzen felé hajlok, gtx 1650 (ti) mellé jó bármelyik, bár már az i7-hez és a ryzen-hez ír 10-11% bottlenecket, gondolom az még belefér.
Lenovo Legion 5 82B500B4HV Notebook 329-ért van, ennnyiért jó, nem?
Nitróba 4600H-s 360-nál kezdődik, az azért már sok a 300-on túl.Köszi előre is a megtisztelő választ!
-
MaxxDamage
félisten
válasz Ubul86 #56538 üzenetére
Én talán még annyiért sem.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
Ujrapasztazashoz milyen cuccot ajalmanatok?
Macbook Pro 13" a celszemely. Elvileg 28W a procija.Thermal Grizzly Kryonaut vag Conductonaut?
Noctua? Egyeb?Coolermaster V1 van itthon egy fecskendovel.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Raymond
félisten
Lehet mar volt rola szo, de ahogy neztem megint sikerult alkotni:
Lehetett volna nem keverni a szart de akkor gondolom tul egyszeru lenne az elet. Elemeletileg arrol szolt az 5000-es nevezes hogy egysegesitsek a desktop/mobile vonal generaciokat es ne legyen a 2000/3000/4000 kavaras. Majdnem sikerult
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Ubul86
őstag
válasz MaxxDamage #56537 üzenetére
Genesisnek jól felvitték az árát...én 6ért vettem tavaly májusban
-
MaxxDamage
félisten
válasz hercii #56533 üzenetére
Szia,
Nem kell oda 10-15k.
Feléből is kijön egy jó fajta.
Nem is olyan régen volt téma itt, talán keress vissza.
Olyat kell venned ami a G5 ventik alatt tolják felfelé a friss levegőt és az jó lehet.
G7 7790 amim volt, de ha jól emlékszem a + hűtő nem sokat ért neki.UI:
Közben vissza kerestem neked: [link][ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz thomasvold #56534 üzenetére
Ingyen jöhet (tegnap este behúztam), a pár órás kampányt végigtolom, aztán annyi pénzt megér, amenyiért most adják, a multi meg nem érdekel.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Star Wars Battlefront II ingyenes az Epic Games-en, Origin fiókba teszi be automatikusan. Ha esetleg valakit érdekel...
-
hercii
csendes tag
Üdv!
Milyen laptop hűtőt ajánlanatok egy dell G5 5587hez? 10k körül max 15,de inkább 10.jelenleg notepal L1 van alatta.nemkell semmi csilli villi dolog, csak jol hűtse a gépet.Sry a kérdésért,a notebook hűtő topik elég kihalt. -
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #56518 üzenetére
Akadnak AMD alapú gépeik is, például a korábbi MSI Alpha 15 és az MSI Alpha 17 és az újabb MSI Bravo 15 és az MSI Bravo 17.
-
Raymond
félisten
válasz KillHates #56527 üzenetére
Ahh, itt csak arrol az egy modellrol van szo amit mindenki lehuzott (joggal) a szerencsetlen hutese miatt. Az lenne most elmeletileg jobb. Akkor ez szar ugy volt mert tavaly AMD-s lapos nemigen volt igy jobban fajt hogy abbol a 2-30bol amit lehetett volna ajanlani egy eleve kiesett. De az iden ugy latszik mindenki mindent gyart AMD-vel hala az Intel toketlenkedesenek es mar a "max 2060" GPU limit sincs igy az hogy jo vagy nem lesz ez a TUF A15 aranylag mindegy.
-
Pocok256
veterán
válasz Mikulásbá #56524 üzenetére
Az a 4 magos cpu felhozatal inteltetől menynire eszméletlen gáz te jó isten ....
Hova tovább van már épkézláb teszt 3070 / 3080 ról mert statok alapján elég hurka gyengének tűnnek főleg az asztali variánshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem ez nem csak intelpartisag fuggvenye. XMG marcius vegetol szallitja csak a Zen 3-as ryzenekre epulo gepeket. Egyszeruen nem elerheto meg a Zen 3-as proci nagy tetelben, mindenki szamara. MSI meg gondolt egyet es gyorsan piacra dobja az uj geforceokat, lehet bejon majd nekik a lepes..
Mar csak az a kerdes, hogy 3070bol melyik fajtat teszik bele: a sima 115Wattosat, a max-qt vagy a 125Wattos Dynamic Boostosat..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Raymond #56509 üzenetére
Bocsánat, de én úgy gondolom, hogy egy modellsorozat hűtésének az újragondolása itt kezdődik:
A51M R1 hűtés:
A51M R2 hűtés:
Végeredményben itt is csak egy hőcső a difi, ha nem vesszük figyelembe, hogy egy hőkamra is becsúszott a proci fölé.
-
Argos
őstag
Sziasztok!
Bedobom ide is, hátha közelebb van a téma.
...elmúlik...
-
Darth_Revan
veterán
Arra viszont figyelni kell hogy sokan hdmi 2.1-et fognak szerelni a laptopra (4k 120 hz) viszont lesz aki csak hdmi 2.0b-t tesz (4k 60hz).
Az új MSI GP76 pl RTX 3070-el csak hdmi 2.0b-t kapott így csak 4k 60hz outputra képes hdmi-n.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Igen, nagyon jó árak ezek, ez jó dolgokat vetít előre. Nem tudom, kint is ilyen árak vannak? Remélem igen vagy kevesebb, mert akkor jó esély fog nyílni egy ampere AW gépre nálam, kb. ugyanakkora beruházással, mintha vennék bele egy 2080-ast.
Gago: köszi a kiigazítást, akkor rosszul emlékeztem.
Tarti19: hát igen, meleg. Nagyon. De ha téged nem zavar, akkor örülök, hogy örülsz a gépednek.
Mellesleg a te példád is jól mutatja, miért mennek a gyártók a vékony gép irányba, mert a többséget nem érdekli a belső hőfok, ha kint nem érzi és nem akadozik a gép, akkor csak használja.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Jól hangzik, köszi!
tarti19:
Azért ez WTF!?!?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tarti19
senior tag
válasz gago1975 #56512 üzenetére
Hoztam még kettő lenyűgoző tesztet. . .
Mondanom sem kell, hogy meleg itt minden, én ezt billentyűzeten tényleg nem érzékelem, ami mondjuk legalább egy nem rossz ómen ilyen hosszú etapokat nézve.
GPU 85 fokig azért felmászik, és komoly telejsítmény csökkenést nem vettem észre, de egyelőre bármivel is játszom nem a drop, vagy micro lag van figyelemmel követve.
OW esetében viszont szinte CPU throttlingba futottam bele néhény alkalommal. Abszolúte nem volt zavaró, mert pillanatokig tartott s maga az fps hosszú órák után is jól tartottam magát.
Igazából nagyon laikus vagyok, de hétvégére más progmokat is beiktatok majd a rendszerbe, aztán pedig megosztom veletek. Annyit azért elmondanék, hogy eddig nem bántam meg eme gép vásárlását. Aztán valahol az intelmeitek beigazolódása esetén, szerencsére érvényes garanciával rendelkezm, így a masina elhalálozása avgy meghibásodásával boldogouljanak majd a szervizben. . .
Borderlands 3
PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
Darth_Revan
veterán
Több boltban is már megjelentek az új MSI gépek, van 3060, 3070 és 3080 is.
900k alatt van 3080-as gép, 3070-es van 600k alatt és 3060-as (ami közel RTX 2070-et hozza, de lehet többet is ) már 430k-ert van.Ez elég jó árak ahhoz képest hogy mennyibe került az rtx 20-as sorozat és most milyen pofátlan árat kérnek az asztali ampere kartyakert, ha lenne Gsync vagy Freesync én már le is csaptam volna egy 17.3-as 3070-esre.
Elég jó árak, remélem ezek maradnak és nem teszik rá a "korona adót".Kar hogy az MSI Intel parti és nem valtottak AMD-re ha Asus és Acer ilyen áron hozza ki a Strix és Helios 300 sorozatot amd cpu-val és Freesync kijelzővel (bízok benne legalábbis hogy nem lesznek olyan pancserek hogy kihagyják), akkor nem is lesz olyan vészes ez a generáció váltás.
[ Szerkesztve ]
-
frame120
tag
válasz gago1975 #56515 üzenetére
Ahogy én ebből kiveszem, nem lesz belőle inteles verzió, ettől függetlenül később még lehet.
-
gago1975
őstag
válasz frame120 #56514 üzenetére
Szia.
Te ezt hol olvastad, hogy kizárólag Ryzen-el fog csak kijönni a Zephyrus duo G550?
Azért mert a ces en az új 5000-es Ryzen-t tették bele, mert az az új "csúcs" Ryzen, és az Intel (szégyen szemre) nem jött ki még az új mobil procikkal, illetve egyenlőre még csak a 4magos i7 11370/75h van terítéken, ergo nincs új csúcs mobil cpu, attól még nem feltétlenűl jelent kizárólagosságot.
Az viszont tény és szégyen az Inteltől, hogy nincs még új csúcs cpu, se új 6magos i7-11750h, se új 8magos11870/75h, se i9-11880h/ 11980hk. Nem tudom mire várnak.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
gago1975
őstag
válasz echterion #56510 üzenetére
Szia Csa.
Nem ennél van/volt a letakarás, hanem a Ryzen-es Zephyrus 14/15-nél. Annak herélték ki a hűtését azzal a lemezzel, amit nem lehetett eltávolítani se.
[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz Raymond #56509 üzenetére
Szia.
Aztan hogy ez emnnyit er az majd kiderul, de azt mondja a Jared a videoban hogy most mar az AMD-s gepeknel is liquid metal lesz paszta helyett.
Elárulom, semmit, ugyanolyan katasztrófa lesz mint volt. Megnövelték a teljesítményt, és próbálkoztak hozzáigazítani a hűtést. Az Asus által használt folyékony fém pedig egy kalap kaki, erről #55334KillHates mester írt már,
A többieknek info: a 712-es eredetileg is folyékony fémmel volt kenve, mégis magasabbak voltak a hőmérsékletek. Csak arra tudok gondolni, hogy az Asus valami rosszabb fajta folyékony fémet használ. Egyébként még arra tippelek, hogy a friss pasztázás ellenére is ennyire magasak a hőfokok (81 fok), hogy az Asus nem direkt réz kontaktot használ a procin, hanem beraktak egy acél IHS-t.#55959KillHates
Képzeld, van ezeken a gyárilag TGC-zett ASUS hűtéseken egy acél interposer. Gondolom azért, hogy nem diffundáljon bele a Gallium a rézbe. Nem tudom mi lehet alatta, de úgy látszik akkor ez zsákutca az Asus-éknak.Ráadásul nem fogok olyan fizetett hitvány tesztelőkkel hinni, mint pld a Jarrod'sTech. Lehet, hogy ért hozzá amit csinál, de kozmetikázik 1000-rel.
Én majd a szimpla yt user-nek hiszek aki hitelesen alá is támasztja azt amit mond.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Raymond
félisten
válasz KillHates #56373 üzenetére
Itt van egy jobb osszehasonlitas a tavalyi es az idei TUF A15-rol [link]
A heatpipe-bol tobb/hosszabb van es valamivel tobb lyuk lett az aljan. Aztan hogy ez emnnyit er az majd kiderul, de azt mondja a Jared a videoban hogy most mar az AMD-s gepeknel is liquid metal lesz paszta helyett.
-
sh4d0w
félisten
echterion, Bedepi: köszönöm a tippet.
https://www.coreinfinity.tech
-
frame120
tag
válasz dro0py #56500 üzenetére
Frissül a G14 az új az 5000-res ryzenekkel és rtx 3060 max-p -vel, ha minden igaz.
-
-
sh4d0w
félisten
válasz FőDudu #56463 üzenetére
Nálam nem volt szempont a hordozhatóság, így tudatosan választottam 17-es méretet, ehhez hozzáadódott, hogy 2 éve még monitornak sem volt helyem, plusz ugyanezen a vonalon maradva bíztam benne, hogy a nagyobb méret jobb hűtést eredményez. Utóbbit kivéve ezek a kívánalmak teljesültek. Valahogy még a 1060-at kéne visszafognom, hogy ne pörögjön annyira, mert a Warships engine nem annyira erőforrás igényes, plusz a default korlát 75 fps, feleslegesen nyomja a GPU magából a 160-at.
https://www.coreinfinity.tech
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Path of Exile 2
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Asszociációs játék. :)
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
- Garanciás Acer Predator I7 - 32GB - RTX 3070 - 15.6" QHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest