Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
gyépés #54709 üzenetére
Szia
Minden tiszteletem a te elfogult Ryzen védelmed iránt, de most nagyon nem értem ezt a hsz-t.
Én 1000+1 dologban bizonyítottam, hogy a Ryzen melegszik. Posztoltam képet, linket mindent már de ez neked nem elég.Te folyamatosan kikéred magadnak, védelmedbe veszed, hogy ne írjak ilyet róla.
Szíved joga, de az a baj, hogy hiába bizonyít be valaki valamit, te valamiért ezt nem tudod elfogadni.Most próbáltam valamennyire kozmetikázni a dolgokat, próbáltam úgy írni, fogalmazni, hogy ne legyen támadható.
Igazad van, lehetne verseny, sőt elméletileg a 7nm-es eljárásnál ilyennek már elő se szabadna fordulnia, hiszen minnél kisebb a "csíkszélesség", annál kevesebb hőt kellene termelnie.
De ugye ezt az AMD valamiért ezt nem tudja megoldani a mobil CPU-nál.
Az is lehetséges (összeesküvés elmélet), hogy van valami megállapodás a laptopgyártók és az Intel között, de ha pld ugyanolyan két Clevo gépet egymásnak eresztenek, ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanazon GPU val, hűtéssel, érdekes módon még mindig az AMD Ryzen melegszik jobban..Téged se azért említettelek meg, mert oda akartam szúrni neked és remélem nem értetted félre.
gyépés emiatt emberi hangnemben rám szokott szolni, hogy "vegyem le a kék szemcsit" mert túl elfogult vagyok az Intel-el kapcsolatban, mert jobb a Ryzen-nek teljesítménye, csak szerintem a hőfok terhelés miatt azért nem mind1 mit mennyi ideig fog tudni használni a user.Jó lenne a verseny helyzet, de jó lenne ha nem lennének kozmetikázott, elhallgatott tények amikről az AMD viszont tehet.
Semmi bántó, semmi degradáló nincs benne, amit írtam de te megint találsz benne olyat, ami sérti a nemtudom midet.Az, hogy olyan gépekbe teszik amiknek nem megfelelő a hűtése arról már kifejtettem többször, hogy valahol nem tehet az AMD, de lehet mégis, mert az xy gyártó cégnek nem ezt ígérte. Nem tudjuk, milyen "marketing" duma állt a háttérben, hogy így a 7nm, meg úgy a 7nm csíkszélesség. Persze ez csak találgatás, de mivan ha mégse???
Szerintem nem demagógia az, hogy igenis melegszenek a Ryzenek, pedig a 7nm-es csíkszélesség miatt pont ez lenne az előnyük, ezt kellett volna megoldaniuk, hogy ez ne fordulhasson elő.
Minnél kisebb nm-es egy proci, annál kevesebb hőt kellene termelnie.
[link] olvasd el ezt a cikket.
minél több az alkatrész, annál bonyolultabb lehet a csip, nagyobb a számítási kapacitás, gyorsabb a processzor;
minél kisebbek az alkatrészek, annál kevésbé melegednek, és annál kevesebbet fogyasztanak.Hiába 1,5x gyorsabb egy Ryzen, mint az Intel, ha a magas hőterhelés miatt és még egyébb #54634KillHates által is leírt anomáliák miatt hamarabb tönkre fognak menni, használhatatlanok lesznek.
Már több Ryzen hibát leírt ide, elmondta a gondokat ezzel kapcsolatban, neked is címzett már tényeket. Te valamiért, mintha ezzel téged bántanának ezt magadra veszed, nem hiszed el.
Hidd el, KillHates nem a levegőbe beszél, nem az Intel embere, sok gép került már ki a kezei közül. Elmagyaráta neked, hogy a fogyasztásuk se annyi amennyi, kimérte, leírta stb... de te még mindig nem hiszed el.Remélem nem veszed kioktatásnak, bántásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Apple Macbook Pro Retina 13" 2020 i5 16GB/512GB SSD,HUN BILL, Üzletből
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest