- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
-
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy Dell G5 notit. Az lenne a problémám, hogy játék alatt 1-2 perc után felmegy a Cpu hőfok 91c-ra és lefagy a játék.
Mit kellene beállítanom, hogy a cpu hőfok 80c körül maradjon? Gondolom túlmelegszik és ezért le is fagy a gép.
Gyári Win10 van rajta ,eddig nem állítottam semmin, minden alapon van.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
matyee
őstag
válasz kdavid23 #31394 üzenetére
Obsidian Fan Controller életmentő kötelező darab, és most 25EUR akcióban. Nagyon jó gép mindkettő, de a 200W sok, a 9-es sorozat meg asztali gépben is meleg... amúgy 8700k és egy curve-vel 160-170W-ra beállított 1080 tökéletes mindenre, teljesítmény szempontból nincs érdemi diffi, csak nem melegszi szét magát. Nekem a 775TM1 nem pörgött fel, igaz gyorsan feltettem fancontrollt Viszont a 751tm1-et ha tehetem lecserélem MSI16L1x-re, kis méretben nekem az jön be legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
kdavid23
aktív tag
válasz matyee #31390 üzenetére
Igen igaz de full hd-n meg vissza sem kell venni belőle úgysem pörög max-on a gtx1080. Én is úgy tudom,hogy 9900k simán megy benne... Nagyon baba az a CLEVO P 775 és 751 tm széria, nekem tetszik. Annyi, hogy én mindkettőre megvettem az obsidian fan controll-t és azóta jó lett a hűtés is meg nem pörög fel ok nélkül a venti...
Dr. Dávid
-
matyee
őstag
válasz Darth_Revan #31392 üzenetére
az lehet, de az nem a bios miatt van sztm... amúgy gyári clevo bios nem fun..,
[ Szerkesztve ]
-
matyee
őstag
válasz Darth_Revan #31389 üzenetére
már új BIOS tujda 9900k-t, azzal nincs gond, viszont nem lehet lehűteni benne, NBR releváns topicjában van teszt.
-
Darth_Revan
veterán
válasz kdavid23 #31388 üzenetére
" viszi simán a gtx1080at"
Nem a P775TM-be nvan szeparált CPU/GPU hűtés és ahol a GTX 1080 képes akár 88C throttling szintig felmelegedni ? Vagy ez csak a gyári pasztával?
Illtve 9900K is BIOS szinten korlátozva van ha jól emlékszem (legalábbis a gyári nem optimalizált Clevo BIOS-ban).
-
Raymond
félisten
válasz echterion #31380 üzenetére
Nem tudom mi lehet, eloszor azt hittem a Northbridge 2.2Ghz lehet a ludas, de nem hiszem. Ott van a #31375 ahol KillHates single-channel 2133-al csinal 16GB/s-t ami annyit jelent dual-channel nala is 30-32GB/s lenne ami egyezik a tobbi 2400-as es 2666-os eredmennyel.
A Flex memory se jatszik elmeletileg mert Mikulas-nal ment ugy is ha nem kavart be az energiagazdalkodas.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
válasz principali #31378 üzenetére
Interposer-el
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
principali
csendes tag
Hogyan tudok egy 40 pines lcd helyére egy 30 pinest lcd-t tenni laptopba?
-
nagyúr
-
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz Muerte #31371 üzenetére
Most megnéztem még egyszer a saját gépemben is, hogy ti ennyire beleástátok magatok. Lehet, nekem is cserélni kell a 4 GB-os modult, mert ugyan CL17-es és 2400-as ez is és dual-channel-ként ismeri a rendszer őket, de ugye az egyik az kisebb, meg más a gyártója is.
-
nagyúr
válasz Muerte #31371 üzenetére
Akkor már csak azt kell kiderítenem, hogy a 17R4 milyen memóriát támogat.
Anno a 15R3-al úgy jártam, hogy beraktam a két Corsair-t és egyszerűen eldobálta a képet pl. a Crome alatt görgetéskor az IntelHD. Ha fixre kapcsoltam az nVidiát akkor nem volt ilyen gond. Itt viszont tanácstalan vagyok, mert van G-Sync, de mégis látszik az eszközkezelőben a IntelHD (sőt, drivert is telepített hozzá a rendszer) viszont, ha a GPU átkapcsolót megnyomom, akkor beint, hogy nincsen optimus - tehát nincsen optimus, de mintha ettől függetlenül kapcsolgatná a GPU-kat, mert néha "pislant egyet" a képernyő mikor üzemmódot vált. Szóval háttal ülök a moziban egyenlőre.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Muerte
Topikgazda
válasz Raymond #31370 üzenetére
Nálam sem a legoptimálisabb a helyzet,mert 4x4GB lett a vége,2x8 helyett,de nem tudtam máshogy megoldani,mert sehol nem lehet már kapni ezt a fajtát amit használok.
A plusz 2x4GB is csak úgy sikerült hogy Pocok és steelsec segített.Egy angol ebay-es embertől lett megvásárolva,de ő csak UK-n belül postázott...
Egyébként igazatok volt,az ACO teljesen kisimult nálam a plusz 8 Gigától,pedig nem láttam csak max olyan 6-7GB kihasználtságot játék közben,mégis voltak mikroakadások.Előző régebbi játékokban még sosem tapasztaltam hogy kevés lenne a 8GB,de most igen. -
Raymond
félisten
válasz Muerte #31331 üzenetére
Aktualis video az Aero 15X RAM upgrade/kompatibilitas problemarol: [link] Eleg szivas, nalam ugyanaz a G.Skill RAM amit a mokus ott pluszba vett volt benne gyarilag (1x) es vettem hozza egy teljesen mas kinezetu de ugyanannak detekalt stick-et es megy. AIDA64-ben a ketto teljesen egyforma, de fizikailag mashogy neznek ki.
Single-Channel vs Dual-Channel gaming eredmenyek pedig 8:32-tol: [link]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #31365 üzenetére
Az oké, de az alaplap akkor hogy fért bele?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
matyee kezdhet gyűjteni:
bár, ötletem sincs, hogy hogyan oldották meg a 2080RTX-ex az MXM-en...
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz wanted5 #31361 üzenetére
Hogy megéri e az adott árat. Lehet hogy a hardverelemekhez viszonyítva jó ára van, de itt a topikban vannak szakértők, akik másra is tudnak reflektálni. Például a hűtésre, anyaghasználatra, tartósságra. Az árazós totyikban ezeket pl nem veszik figyelembe.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
nagyúr
válasz hszilard666 #31360 üzenetére
Az Ünnepekre kitéptem magam. Utána lemosom a sminkem!
-
wanted5
őstag
válasz hszilard666 #31360 üzenetére
Ezt jobban fejtsd ki, mert nem értem. Mi más alapján lehetne árazni, mint hogy mennyiért megy a piacon?
-
hszilard666
veterán
válasz Aljasvip #31357 üzenetére
Nem jók szerintem az árazós topikok. Ott csak aszerint áraznak hogy menniyért megy a piacon. Itt az ár mellé sok esetben felhasználói tapasztalat is társul, ami priceless.
Köszönöm!
(#31359) KillHates:
Micsoda új arckép! gratu!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #31343 üzenetére
azonnaldevalamijófajtamemóriátnekem!
akkor van egy tippem, hogy a 2133as Samsung a bottleneck[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz hszilard666 #31356 üzenetére
Hát, nincs szerencséd, mert szerintem ha 350-et adnak érte, már jól járnál, de amíg MSI Apache Pro GE62VR-ek szaladgálnak egy év garral aprón 290ezerért, addig nehéz lesz ennyit kisajtolni valakiből. Én felraknám 320 körül, hogy hátha valaki megfizetné a minőséget, de azért nem egyszerű most a helyzet ott. Vagy megpróbálod picit alacsonyabb árban eladni, mint a piac többi szereplője.
-
senior tag
válasz hszilard666 #31356 üzenetére
Kedves Fórumtárs!
Nem tudom visszaolvastál-e ebben a topicban, de nem épp ez itt a fő téma. Nem elüldözni szeretnélek.
A notebook árazassal kapcsolatban kérlek kérdezz a megfelelő topicban, vagy nézz körbe aprón hasonló készülékek után.
Ha ez sincs ínyedre, kérlek legalább rakd Off-ba a hozzászólást. -
Medocsabi
addikt
Akkó aggyatok ramokat,hagy' fusson a wacraft 3 ezer+1 efpéessel
Amúgy jelenleg itt tartok:
Ikrem 4kor átjött "csak 1sörre",azóta már a 2. üveg birs fogy😁😁😁😎 -
echterion
nagyúr
válasz hszilard666 #31353 üzenetére
Jó kis gép, de a használt át függ attól is, van-e még rá gari. Sőt, szinte csak attól függ.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Kettő kérdésem lenne!
Az MSI GS63VR az jó gép? 7700HQ+GTX 1060. Ha igen használtan mennyit érhet kb?
Köszi!
-
wanted5
őstag
válasz Ferelson #31351 üzenetére
Nem vettem még ott ilyesmit, valószínű hogy nem is fogok. De megnéztem az oldalt. A termékinfónál oda van írva, hogy kövesd a e-mailben leírtakat. Biztos, hogy nem csak egy link van ott, olvasd el figyelmesen. Vagy nézd meg, hogy nincs-e másik e-mail.
Ha egyikkel sem jutsz előrébb, akkor van nekik is ügyfélszolgálatuk és beszéld meg velük. Ennyit tudok tanácsolni. -
Muerte
Topikgazda
válasz Ferelson #31348 üzenetére
A windows-t akárhonnan letöltheted az ingyenes.Te elvileg pénzt a licenszért adtál,a kulcsért amivel hivatalossá teheted.Nem tudom mennyit fizettél érte,de ebayen win10 pro-t ezeöccázé' annyit vehetsz,amennyit nem szégyellsz [link]
Én ilyenről még nem hallottam,hogy egy bolt ad közvetlen linket a M$ oldalára ahonnan neked már a hitelesített win fog letöltődni,de azért próbáld ki.Letöltöd,rufus,pendrive, aztán telepíts tiszta új rendszert,de előbb inkább kérdezd meg a boltot,hogy hogyan lesz az aktiválás része a dolognak.[ Szerkesztve ]
-
Ferelson
tag
válasz Muerte #31347 üzenetére
De ez az, hogy mikor megvásároltam ezt a letölthető verziót akkor konkrét 25 számjegyű kulcsot nem kaptam az emailben csak egy linket ami a microsoft oldalára vezet ahonnan le lehet tölteni. Máskor is vettem már letölthető dolgot igaz az játék volt, akkor megkaptam a kódot, steam-ről letöltöttem és ennyi. Nem igazán értek ehhez sajnos...
Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
Muerte
Topikgazda
válasz Ferelson #31346 üzenetére
Az a legtisztább ha Rufus-szal csinálsz egy win 10 telepítőt pendrive-ra,innen letöltheted a tetszőleges,illetve a kulcsodhoz való verziót [link] Az 1803-mas build nálam most jó (jelenleg) Telepítéskor beírod a kulcsot,vagy akár később is aktiválhatod,aztán amíg alaplap nem lesz cserélve,többet nem fogja kérni újra az aktiválást.
-
Ferelson
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne: eddig nem jogtiszta windows 10-et használtam (titok-nyílt titok), mint sokan mások, ám nemrég leárazás alkalmával a konzolvilág oldalán letölthető verzióban megvásároltam. Na most azt szeretném kérdezni, hogy már windows 10-et futtató gépre van lehetőség letölteni illetve telepíteni a megvásárolt windows-t? E-mail-ben egy linket kaptam ami a microsoft hivatalos oldalára visz ahonnan le lehet tölteni....Valaki csinált már ilyet? Először vissza kellene tenni a windows 7-et mondjuk?Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
addikt
válasz Muerte #31342 üzenetére
Kiszurnák...... innen még egy bogarat sem lehetne kicsempészni. Sõt azt is elveszik amit elvileg nem kellene.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Muerte
Topikgazda
Az újabb játékokban már van mérhető külömbség FPS-ben,ha mondjuk DDR3 1600MHz CL11-et hasonlítanánk össze 2133MHz CL11-el (persze akkor nem,ha egy core2duo hajtja őket),de ezt most hagyjuk,inkább hozzál nekem egy jó kis kínai csajt,ha már ott vagy Nagy bőröndbe belefér egy simán
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Medocsabi #31336 üzenetére
Szerintem meg neked van igazad. Még mikor meg vettem az 1070-es kártyát szinte semmi különbség nem volt pontszámilag a többiekhez képest a méréseim szerint, pedig én 1600mhz-es modulokat használok. Jelenleg visszahúztam a vga erejét, mert kímélem, magánügy.... nincs az amit az elõttem lévõk állítanak. Muerte-nek van igaza, mit korábban mondott, játéknál nem sokat kavar a ram sebessége. :
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Muerte
Topikgazda
válasz KillHates #31339 üzenetére
A ramkérdés nem sokat ér ám,ha nincs rendes procival megtámasztva
Én nem ruháztam be 1070-re... (még) ,ami jön az sajna nemazenyimélesz
Meg amúgy nagyon jól elvagyok most az 1060-nal,élvezem a csöndet,van hogy napokig be se kapcsolnak a ventik a gépen ,ha meg játszok néha,akkor egy laza 1500-2000-es fordulatra max felkapcsol,olyan 50-55°C szokott lenni a GPU max. terheléskor.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Muerte #31337 üzenetére
"hoz" 20 fps-t, ha dual channel-ben vannak a ramok? meg még 20-at, ha 2133-as helyett 3000-est rakok bele? Még hogy nem "látványos"
Ezek szerint teljesen felesleges volt a 1070-re beruháznod, nekem meg a 1080-raTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
wanted5
őstag
válasz Medocsabi #31336 üzenetére
Én még ezt tenném hozzá. Vannak olyan játékok, amiknél akár 25-30%-os különbség is lehet a 2133-as és a 3200-as RAM között. Persze olyanok is vannak, amiknél semmit nem jelent. De a lényeg, ha ugyan olyan áron, vagy picit drágábban gyorsabbat lehet venni, akkor azt kell venni
-
Balázzs
senior tag
-
-
Raymond
félisten
válasz Muerte #31329 üzenetére
Van 15-17-17-es vagy 16-18-18-as is es az aruk se mas mint a tobbinek, de a kompatibilitas kerdeses ilyenkor mindig. Pl. az Aero 15X nagyon haklis erre, megy is a siras a neten eleg gyakran. A kompatibilitasi listan van talan 3 fajta modul, nemigen van mibol valogatni. Meg van olyan is ami csak XMP profil nelkul megy benne es hasonlo marhasagok.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Muerte #31326 üzenetére
Mindegy hogy 2012-es, nem volt igazan erdemi fejlodes itt, letudtak a gyorsabb RAM-ok tamogatasaval. Es azert nagy kulombseg a CL11@2133 es CL18@2666, az utobbinal nem tudja az orajelnoveles behozni a keseleltetesnel lathato lemaradas, nincs akkor ugras.
-
Ájvé
veterán
válasz Darth_Revan #31312 üzenetére
Általában azonos vagy legalább azonos típusú RAM-okat szoktak beszerelni, nem hiszem hogy 2 új RAM-ot akar venni. Persze lehet nem azonosat is, de elvileg dualba mennének ahhoz azonos kell viszont. Szerintem persze.
-
nagyúr
-
Raymond
félisten
válasz Muerte #31322 üzenetére
Latom, de ahogy irja 16+8 a konfig, ami azt jelenti hogy csak az also 16GB megy dual-channel-ben, a a felso 8GB pedig single-ben. Gondolom a teszt a single reszben futot le mert az eredmenyek pontosan megegyeznek a single 2666Mhz-nak. Ugyanezeket kaptam amikor meg csak 1x16GB RAM volt a gepben.
-
Raymond
félisten
-
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #31314 üzenetére
Én jól értettem
Tudnál nekem mérni 3-mat hogy a mostani DDR4 ramok egy hatmagos proci mellett mennyit mennek AIDA-ban,memória írás/olvasásban?
Illetve a memória késleltetésük mennyi? -
őstag
Boldog Karácsonyt by DELL Packaging professionals
[link]Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #31312 üzenetére
A ram gyorsasága mióta függ a MHz-től?
-
Ájvé
veterán
Általában hátul kell beszerelni, típus függő hogyan lehet, illetve vannak gyártók akik könnyen hozzáférhetővé teszik ezeket az egységeket (támogatják az otthoni beszerelést). Nekem egy csavar kiszedésével és hátlap lepattintásával hozzáférhető a két RAM slot, SSD m.2 és 3,5"-os bővítőhely is.
-
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! Hp omen 2017, rambol csak 2400 MHz jöhet szóba vagy esetleg nagyobb óra jelű is?
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
nagybá
senior tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mi a pontos típusa a predator g5-ben levő 8gb-os ramnak? Úgy néz ki vennem kellene egyet és ehhez kellene tudni.
-
Raymond
félisten
válasz erer1000 #31303 üzenetére
Adsz neki XTU-ban (Intel Extreme Tuning Unitlity) egy kis alulfeszelest (mondjuk -100mV es -150mV kozott) es akkor az orajelek magasabbak lesznek terheles alatt is.
-
erer1000
őstag
Vettem egy HP Pavilion 15 [link] laptopot.
i5 8300H
128GB PCI-e SSD
1TB 7200HDD
8GB DDR4
1050 4GBkicsit aggódtam hogy terhelés alatt akár throttling lesz vagy ilyesmi, de tegnap kipróbáltam és örömmel konstatáltam, hogy AIDA stressz teszt alatt fél óra (GPU és HDD stressz nélkül) 74-76 fok közt beállt a CPU, és nem alap órajelen, hanem 2900-3000MHz turbo-n
amikor az IGP+dGPU stressz is rá lett küldve még a CPU mellé, akkor utána stabil 2,5GHz re állt be, és még fél óra után sem ment lejjebb, azaz szó szerint teljes terhelésen is +200MHz még belefért boostba
ezek így egybevéve jó értékeknek tűnnnek? (első laptop, nem vagyok járatos laptop hűtések hatásfokában)
Kellemes ünnepeket ^^
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
nagyúr
válasz kreten67 #31300 üzenetére
Így igaz
De az már hibrid! Két csatornás muxer van benne; van a belső hagyományos LVDS és mellette az eDP mert van már benne DisplavPort ami ezt a protokollt használja. Ez volt Miki szerencséje is azért tudtam a 1070-et belerakni.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Hisense LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Honor Magic V2 - origami
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest