- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Muerte #30294 üzenetére
Lehet félre érthető voltam egyértelmű hogy nem a 7700k val hasonlítom össze csak belefutottam ilyen tesztbe is keresés közben. Több procival hasonlítottam össze. Látnák amit írok tuti torkom vágnák a procis csoportban.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
x_o_n
veterán
-
Milan86
tag
válasz DamianB #30293 üzenetére
Nekem kb. 1-2 komolyabb játékra lesz Battlefield 5 , Armored Warfare és gyengébbek Dota, WoT.
Max ezekkel lesz játék és általános használat.
Ahogy néztem proci hűvösebb, gpu melegebb.
Szerintem ezek a játékok full hdban, ultra-n sem okoznak gondot majd. Pláne, hogy BFben általánosan jobbat mennek az AMD procik, gpuk. -
addikt
Mikor megkaptam a kártyám és persze most is ha mindent alapra viszek vissza, akkor ez. Pontosítva, nálam ez, és én azt gondoltam hogy mindenkinél, mert akkoriban nézegettem hogy ez jó-e, nem tűnt gyenge eresztésnek. Aztán az is lehet a mostani 1070-es gpu-k már többet tudnak, a gyártók némi többlettel hozzák ki őket a régi 2016-os verziókhoz képest. Az Nvidia megengedi nekik a nagy versenyben.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Muerte
Topikgazda
válasz Pocok256 #30292 üzenetére
Ránéztem most de nem találtam konkrétan olyat hogy játékokban 1700 vs 8750.Ha valamivel elmarad akkor az a -200MHz miatt lehet,egyébként szintetikus tesztben 3d11,firestrike physics-ben meg veri az Intelt érdekes módon,az a két teszt pedig elég jól meg szokta mutatni a játékos teljesítményt.
DamianB: A 7700K az persze hogy elkalapálja [link],de az más téma mivel asztali vs asztali,a 8750h meg mobil proci.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mielőtt Milannak válaszoltam egy gyors keresést csináltam nem találtam össze hasonlító tesztet következtetem. 1700 jó proci de ár érték arányban és nem össz teljesítményben. Én csak játszok engem csak ez a része érdekel.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Pocok256
veterán
válasz Muerte #30291 üzenetére
Majd kutatok neked egyet, de nagyon sokat olvastam anno ennek utána hisz ryzent akartam venni dekstopba én is és ott folyamat az volt, hogy játékokban az intellel szemben lemaradt egy két kivétel volt ami jól volt több szálra is optimalizálva.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
cyberkind
félisten
Ryzen cpu és NV vga-s laptop létezik, vagy kérhető? Komolyan kérdezem.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Milan86 #30287 üzenetére
Átlagban van egy ~10% előnye a Ryzen-nek a 8750H-val szemben,viszont 20W-tal többet is kér,konnektorból meg kb.50W-tal többet.A gyakorlati tesztek mégis azt mutatják hogy jóval hűvösebb az Intelnél,mivel asztali méretű socket,hatalmas kupakkal rajta.Legalább 3-4x akkora a hőleadó felülete mint a 8750h-nak,szóval jelenleg egyáltalán nem rossz választás laptopba a Ryzen.
-
BIOS
tag
Senki nem tud ajánlani? Nem igazán értek hozzá.
-
addikt
válasz Muerte #30282 üzenetére
Amíg futtattam (és még utána egy ideig tartott) addig végig 3.0x16 volt. Nincs valami módszer amivel fixálni tudnám a 3.0 -át, mert ahogy látom bírná a dolgot. Esetleg bios beállítás?
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
echterion
nagyúr
válasz nimmrody #30277 üzenetére
A legújabb gen-es procikhoz nem ajánlott, mert azok kúposak és cipeléskor lefolyik róla. Illetve én nem preferálom, mert elkezdni megenni a hűtő anyagát is idővel, de itt a fórumban sokak gépében van ilyen cucc. Milyen masinához lenne? Biztosan szükség van rá?
-
nimmrody
tag
Thermal Grizzly Conductonaut pasztazasrol van e infotok?
Beszéltem tegnap a laptopszalon szervizevel es ezt ajanlottak.
Sajna cirka 13-14 ezer Ft (ennyit mondtak) de ha kivalo minoseg akkor megeri az arat.
-
addikt
válasz KillHates #30273 üzenetére
Ezt találtam a témához. Jó az úgy is az írás szerint, sőt mivel 3.0 -ás. És így már értem miért van nála magasabb pixel és textura filrate érték.
"A GTX 980-at a PCI-Expres 1.1, 2.0 és 3.0 verzióban használtam x4, x8 és x16-ban. Az eredmények? Ellenőrizze a grafikonokat, de itt következik a következtetés:
A legtöbb játék esetében nincs szignifikáns teljesítménykülönbség az x16 3.0 és x8 3.0 között (és x16 2.0, ami ugyanazt a sávszélességet biztosítja). Az átlagos különbség csak 1%, amit soha nem észlel. Még az olyan szalaghossz-korlátozott forgatókönyv, mint az x16 1.1 vagy x8 2.0, amelyet komolyan régi alaplapok kínáltak, csak kis különbséget látott el, körülbelül 5% -ot. Ugyanez vonatkozik az x4 3.0-ra is, ami az x4 slotok által kínált sávszélesség néhány új alaplapon. Érdemes megemlíteni, hogy nem minden x4 bővítőhely csatlakozik a CPU-hoz. Az olcsóbb alaplapok közül néhány PCIe x16 (elektromos x4) résszel van ellátva a CPU helyett a chipsethez, ami komolyan elzárhatja a chipset buszot (a CPU és a lapkakészlet közötti kapcsolat, amely csak 2 GB / s-ra korlátozódik Intel platform). Lásd a blokkdiagramot az alaplap kézikönyvében.
A valós teljesítmény veszteségei csak az x8 1.1-ben és a x4 2.0-ban nyilvánulnak meg, ahol a teljesítménycsökkenés körülbelül 15% -kal észrevehető. Ismét teszteltük az x4 1.1-et, mégpedig több akadémiai érdeklődést, és a teljesítmény csökkenését akár 25% -kal is csökkentettük, ami azt mutatja, hogy a PCIe sávszélességét nem lehet korlátlan ideig korlátozni anélkül, hogy komoly teljesítményveszteség lenne.
Az intuícióval ellentétben a PCI-Express busz szélessége és sebessége a legtöbb játékhoz a framerátum, nem pedig a felbontás, és a benchmarkok egyértelműen azt mutatják, hogy a PCIe konfigurációk közötti teljesítménykülönbség nagyobb felbontásban csökken.
Volt olyan konkrét forgatókönyv és újabb játék, ahol a teljesítménybeli különbségek nagyobbak voltak. Érdemes olvasni.
Összefoglaló:
1. 3,0 x16 (felül)
2. 3,0 x8, 2,0 x16 (<1% különbség)
3,0 x4, 2,0 x8, 1,1 x16 (<5% különbség)
4. 2,0 x4, 1,1 x8 (<15% különbség)
5. 1.1 x4 (<25% különbség)A lényeg az, hogy akár egy PCI-E 1.1 alaplap is elfogadható egy modern GPU-hez, ha x16 módban fut. Ha SLI-t használsz, legalább 2,0 x8-at akarsz, ha nincs olyan mobo, amely képes valódi dual 1.1 x16 slot-okra (nagyon ritka). A Firefire, ellentétben az SLI-val, egy x4 sloton dolgozik, így a 3,0 x4 párosítás 3,0 x8 / 16-mal is finom."
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nálam elég érdekes, mert jócskán lehúzogattam, aztán a pontszám kb mint régen, kicsit alatta, de úgy rendben.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pocok256 #30265 üzenetére
Én is kíváncsian várom mit hozol ki belőle
-
BIOS
tag
Sziasztok! 400-450 ezer körül ajánlanátok gamer gépet? Természetesen játékra kell meg jó hűtése legyen legalább 1060 VGA. Ja és ha lehet magyarországit és újat. Köszönöm előre is!
-
Pocok256
veterán
válasz Bluesummers #30266 üzenetére
Na igen erre próbálok vigyázni 😂
-
őstag
-
Pocok256
veterán
válasz echterion #30264 üzenetére
Jaja kell a.kihívás. Hát akartam egy vékony könnyű erős gépet.olcsón, ez volt kB csak. Amúgy aw megvan még egyszer.majd rendbetetem valamikor, jó lesz pótgépnek.
Amúgy én nagyon bízok benne hogy majd paszta meg undervolt.után jól fog muzsikálni.
Amúgy igen súlyán méglátszik a váz szilárdága miért lett ilyen élhető kompromisszum.
Raymond
Igen a szerelhetősége elég rossz 😔[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Pocok256 #30261 üzenetére
Ez volt a masodik ami szoba johetett nalam, de foleg ez utotte ki:
Leveszed a hatuljat es nem fersz hozza semmihez. Szet kell robbantani hogy plusz RAM-ot es SSD-t bele lehessen rakni ahhoz meg nincs kedvem. Egyebkent nem ertem miert "kaki", a linkelt tesz es a tobbi szerint se az amit lattam.
(#30262) Pocok256
Na ja, ennel arra mennek hogy vekony es konnyu legyen. Azert latszik a hazanayag vekonysagan az az 1.8-1.9kg.[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Pocok256
veterán
Na vettem egy ilyen gépet. Teszt szerint egy raklap kaki kíváncsi vagyok.undervolt és pasztázás után mit hoz a kezeim között.
-
addikt
Ajjaj, van itt valami összeesküvés a háttérben. Talán a Microsoft van a dolgok mögött, vagy az Nvidia. Itt valami nagyon bűzlik, korábban minden más volt, olyan normális.
(#30258) Gaberiellb: Na ezaz, de ez már a múlté pl nálam, mert akkor már nem stabil a dolog. Korábban húzni is tudtam rendesen a vason, most meg kénytelen vagyok alacsonyabb értékeken működni(pixel és texture filrate csökkenés), viszont MHz az ok is lehet beállítva.
(#30255) DamianB: Nálam a max fordulatszám a 4800rpm.
(#30261) Pocok256:Vettél egy MSI-t? Micsoda megalkuvás. Remélem bejön.
[ Szerkesztve ]
-
Gaberiellb
senior tag
válasz consono #30242 üzenetére
Nem ccsak kicsit jobb, csak MHz különbség van a kettő között, de ha jó hűtés van egy gépben meg egy fasza thermal grizzly conduct plusz mondjuk rá adsz 200 MHz-et akkor pont ott vagy a sima 1060-nál. 196 bites, CUDA magok száma egyezik, a memória is, 1050ti-t veri rendesen
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
őstag
válasz Milan86 #30238 üzenetére
Erre nem értem mért nem írt vissza neked senki de sztem nincs egy szinten egy 8750 el az én 7700k mat se nyomja le ahogy néztem pár játék tesztet.
Baro32 megkéne hallgatnod egyszer az én laptopomon a max fant 4400 rpm .
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Muerte #30248 üzenetére
Itt csak az általános adatokat mutatja szerintem. Vagyis ez a gyári alap értékek. Én a szenzor részen néztem a maximumokat és ott tűnt fel, hogy 1670-et ír. Memória az stimmel egyébként, az tényleg a gyári a maximum. Lehet mással is meg kellene nézni mit ír maximum olvasott órajelre.
(#30249) Raymond :
Akkor ezek szerint addig megy még eléri a maxomumot (hőmérséklet, feszültség). Hát érdekes, én nem bánom azt biztos, lényeg hogy szépen fut. Egyébként csak 70 fokig megy. CPU viszont iszonyatosan tud melegedni, 96 fokot is elért már, ez azért elég sok.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz baro32 #30252 üzenetére
Érdekes a pixel filrate és a texture filrate nálad alapból magasabb mint a gyári érték. Legalábbis én eddig így tudtam. Nálam is nézett ki így korábban a gpu-z, de akkor húzva volt.
-
addikt
És amellett hogy nem indul újra a gép bizonyos extrém helyzetekben(nálam) a magas számok miatt még a hőfokokat is jól be lehet lőni vele. Aztán persze kell egy jó beállítás, nehogy elvesszen a teljesítmény. Fentebb azért kértem egy teszt végeredményt, hogy tudjam kb hányadán állok most a beállításommal.
-
Raymond
félisten
-
Muerte
Topikgazda
Nem nagyon értem én sem ezt boost dolgot Pascal kártyáknál még mindig.
A max-q 1060-nak elvileg 1480-ig kellene,a sima 1060-nak 1671-ig,de nálad is fölémegy 200MHz-el,meg nálam is,meg mindenkinél.
Ha meg lefixálom feszültség állítással,mint ahogyan most nálam bevált 1750MHz-re a max órajelet,akkor a GPUz ezt mutatja :Nem nagyon érdekel,csak furcsa kicsit hogy a gyári adatok mások lennének elvileg.
-
Ájvé
veterán
Nem tudom nekem Dell G5 laptopom van és GPU-z azt írja 1670 Mhz-el is megy a GPU órajele, pedig felismeri mert leírásban 1265-őt mutat. Nem mintha érdekelne, ti itt tuningoltok, meg tesztprogramokat nyomtok, én inkább játszok rajta azért vettem, erre pedig teljesen jó.
-
baro32
aktív tag
Igen csinálok neked képet de csak hétvégén mert akkor van idöm jétszadozni mostanában
A GPU órajele 18xxMHz volt a maximun de idönként lement 17xxMHz-re ahogy láttam.
Az FPS is ultrán 56-58max és hight-on volt 60fps mondjuk játékon belül lockoltam az fps-t 60-ra mert láttam többet nem produkált.
Akkor hétvégén jövök a képpelmondjuk mikor a karaktert kellett kiválasztani löttem egy telefonos képet.
[ Szerkesztve ]
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Darth_Revan
veterán
válasz consono #30242 üzenetére
A laptop varians , főleg az Asus GL-ben lévő varians TDP-je (és ezáltal a mag órajel) jelentősen vissza van véve, a tuningolasi lehetőség pedig vBIOS szinten le van tiltva.
Ezáltal a teljesítmény jelentősen vissza van véve.HP laptop is van ilyen vga-val, ott a mag órajel 100 mhz-el nagyobb mint a gl laptopban levoe.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Darth_Revan #30237 üzenetére
Annál azért csak erősebb, desktopon legalább is jobb... A MaxQ1060 nem csak kicsit jobb a 1050Ti-nál?
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz baro32 #30239 üzenetére
Készítenél nekünk a játékon belüli benchmark teszt végeredmény fotót? Én korábban tettem be csak érdekesség képen nálam hogyan muzsikál. Megnézném mekkora az eltérés. Nálam egyébként graf. minden maxra véve nem viszi a 60fps-t még kicsit sem. 31-re állítva nyomom, úgy tökéletes, és most nincs előttem, de a VRam 4GB alatt van fullHD megjelenítés mentén, aszem olvastam másnak sem ad többet, szóval jó gépet vettél.
A cpu gpu páros 65 fok felé nem szándékszik menni soha. Az is lehet lusta dolgozni, a fene belé mindent átvesz tőlem. Persze fix 31fps-nél nem is kell erőlködnie közel sincs teljes kihasználás.[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
válasz echterion #30218 üzenetére
Megjöttem
tegnap ~3,5órát játszottam az Assassins Creed Odyssey-vel minden oké egy negativum van de ez nagyon bosszantó nagyon zavaróan hangos a hűtése de tényleg! (olyan mint ha egy hajszáritó menne).
A játék autómatikusan very-hight re állitotta magát be 60-61FPS-t tudott igy a 120Hz-kijelzö szép.
A CPU 3,9GHz-en ment a legtöbb esetben mikor csökkent akkor se ment 3,4GHz-alá a höfok na az is kicsit magas volt elég forró fejü ez a i7-8750H 70-90'c közt ingadozott talán idönként fölé is ment egy kicsivel de az csak pillanatokra de trollingot nem tapasztaltam.
A GPU-t meg mintha leszögesztük volna 99-100% mellett 70'c-volt a V-RAM ~5GB felett.
A rendszerram ~9GB<felett a toshiba x5 nve ssd max 46'c-on.Végeredmény: NAGYON HANGOS SÜVÍTÖ HŰTÉS! elég zavaroan de tényleg amúgy hozza a várt teljesítményt.
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
-
Milan86
tag
Asus ROG Strix GL702ZC-GC104T
Ryzen 7 1700, Rx580
SSD, 1TB,
16 GB RAMMegrendeltem egy ilyet, nem mondom meg mennyiért.
Érdekelne, hogy mi az az ár amiért jó vétel, illetve pozitív dolgokat és negatívokat se tartsátok magatokban.
KöszönömÜdvözlettel: Máté Milán
-
őstag
Asus G75vx hez egeret azóta is azt használom imádom Killhates ismeri is 6 éve nyúzom.
Eltűnök pár mobiltopikba haknizni máris csináltok 200 új hozzászólást.
-
vmate6
csendes tag
válasz cyberkind #30226 üzenetére
Sajnos külföldről nem kapom meg a 3 év garit (vagy csak rosszul értelmezem) és nem magyar lenne a billentyűzet.
A használat meg nem lenne extrém, a hobbiprogramozásom úgyse erőforrás-igényes, a leggázabb tevékenység mondjuk egy age of wushu kliens lenne, ahol ne 1 fps-em legyen 48v48 fightban (na jó, néha 0,5 fps az lowon, dell n5110-ról váltanék xD), nonoptimized chinagame ftw.
De igazából a stapabíróság és élettartam a fontos, ez a gép 6 éves és még megy, csak ugye 6 évesen a mai termékeket nem viszi... -
vmate6
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Melyiket ajánlanátok ezen megoldások közül? (Feltételezve, hogy a laptopok többi jellemzője megegyezik/cserélhető; a három év garancia nekem alapkövetelmény, így vagy csak Dell, vagy néhány nem-Lenovo modell jöhet számításba, vannak olyanok, csak sokat kell kutakodni)
1. 7300HQ cpu + GTX 1060 - láttam, nem igazán tetszett az utóbbi időben... (pl Dell 7577)
2. 7700HQ cpu + GTX 1050Ti (elég sok ilyen modell van )
3. 8750H cpu + GTX 1050Ti + Thunderbolt3 és később, ha akad minden, external gpu (van performance loss, tudom, kérdés hogy mekkora, valamint ugye nem mindig lenne elérhető az egpu) (pl Dell G5)Valamint a jó hűtés is fontos lenne...
Esetleg elsiklottam-e valamin, van-e valami nagy hátulütő?
Köszi a válaszokat előre is! -
echterion
nagyúr
Kicsit off, de itt szívesebben kérdezek: ha csinálni szeretnék a rendszerről egy képet, amit később bármikor vissza tudok majd tenni, akkor ahhoz milyen programot kell használni? És később, ha mondjuk kész a cucc, azt hogy tudom felvarázsolni a gépre?
-
echterion
nagyúr
válasz baro32 #30216 üzenetére
Hát, használd te is sokáig a gépet, legyen benne örömöd.
Nem kell a tesztprogiktól félni, a prime+furmark kombót kell csak kerülni, mert annak úgy nem sok értelme van.
Kíváncsi vagyok, mit fog produkálni egy órányi AC után, majd csinálj légyszi pár mérést róla.(#30217) Raymond: mi a túró az a fitgirl-izé?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz baro32 #30216 üzenetére
"FitGirl-telepitö gondolom ismeritek"
Egy 2000EUR-os gepen. Az ilyet soha nem ertettem. Es a soha = amiota penzem van par ezer EUR-os hardverre, en is voltam penztelen vagy kispenzes sok-sok eve amikor meg erre is mashogy nezett az ember foleg KE-ban meg a 90-es evekben.
-
baro32
aktív tag
Szevasztok
Megjött a HP OMEN 17-em (i7-8750H,32GB-RAM 2667MHz-ek,gtx1070,Toshiba m2.nve 512GB-SSD,1TB-HDD).
Még ismerkedünk majd ha érdekel szivesen megosztom veletek tapasztalataimat de egyre felhivom a figyelmet én nem használok ilyen benchmark programokat nem akarom idő előtt kinyirni a gépet .Feltelepitettem az Assassins Creed Odyssey-t a gépre amit nemsoká ki is próbálok de egy kis összehasonlitás az Asus g750jz-vel mert arra is felraktam a játékot.
FitGirl-telepitö gondolom ismeritek
Asus g750jz i7-4700HQ (4x3,2GHz-en) 2óra 40perc alatt végzett a CPU-t 100%-al tekerte (ingadozó 74-89'c) és ~16GB RAM-használattal.
Mig a HP Omen 17 i7-8750H (6x3,4-3,5GHz-en) 56perc! alatt végzett vele a CPU-t itt is 100%-al tekerte és most lehet kapaszkodni mert nem kamuzok a höfokok (66-67'c) ált meg és itt már ~20GB RAM használattal.
Eggyenlöre ennyit majd ha lessz még hasonlo akkor megosztom veletek köszönöm hogy elolvastátok és bocsánat a helyesirási hibákért ha lesznek mivel EU-bill. kiosztású a gép.
-
Raymond
félisten
Ez a sok-sok eves Logitech G9-el vagyok ugy hogy nem tudom mi lesz ha meghal mert annyira megszoktam. Massal nemigen tudok jatszani. Vagyis tudok, de nem az igazi, csak kenyszerbegoldas igy CoD, vagy BF multiplayer kilove. Ketszer takaritottam eddig, azt hiszem ha meghal akkor veszek dragan valami elfekvo raktaron levot. Vagy meg valamikor elotte hogy legyen tartalek itthon
-
őstag
válasz maximilian4 #30199 üzenetére
"Egyikből sem kell négyet venni" - most az van, hogy én egyfajta márkát megszerettem, Neked meg volt SS Rival 100, Kinzu V2, Kinzu V3, az 3db. Nem nagyon találtam jobb egeret ennél.
Nálad akkor most tönkrementek, vagy csak lecserélted őket?
Nekem a balra és jobbra mutató középső gomb nem akart már jól működni. Egyet sem dobtam ki, mert nem ment tönkre. Használja tesóm (neki nem kell a görgőnél levő bal/jobb gomb), meg Mo-n van egy, ha otthon vagyok, nálam itt a 3. A 4.-et meg kb. úgy 2-3 év múlva használom.
Összességében szerintem Te több pénzt adtál ki 3db-ra, mint én 4db-ra.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Medocsabi
addikt
válasz Dhampir #30209 üzenetére
Imádom amúgy a 7559-et Pöpec gép, nagyon egyben van, lassan 2 éves lesz, gyári pasztával, és sohha nem látta még a 80 fokot. (na jó ez nem igaz, nyáron az ágyban fekve azért belenyalt a 82-83ba, de asztalon megemelve soha) Igazából nem megválni akarok tőle, csak kicsit techbuzi vagyok, és mindig vonzanak az újdonságok. De ugyanakkor ott a józanabbik énem, aki próbál racionális maradni, hogy rohadtul semmi szükségem rá (hívhatjuk akár "feleség"-nek is )
-
mijki
csendes tag
Sziasztok
Megjött az Acer A717 72G-m, milyen rendszer monitorozó programokat ajánlanátok?
Főleg hőfok méréshez, ventillátorok nézéséhez, esetleg fordulatszám állításához.
Előre is köszönöm
IL-2 Cliffs of Dover: mijki; World of Tanks: mijki; Origin/BFBC 2/Vietnam-BF3: mijki
-
Dhampir
félisten
-
echterion
nagyúr
válasz Medocsabi #30203 üzenetére
Nekem nem hogy játszani, sokszor fórumot olvasni sincs időm melóban, szóval picit irigyellek titeket.
Az a 14-es egy igen jó kis gép szerintem, egy dolog nem tetszik benne, hogy nincs külső vga csatlakoztatási lehetőség, így szinte elvész annak a bivaly procinak az ereje a semmibe. Meg a fehér bill. világítás az, ami nekem még nem tetszik benne.
-
Dhampir
félisten
válasz echterion #30201 üzenetére
Lényegében Medocsabit érdekelte ez a két gép, de én is megnéztem a beszúrt linkeket. Idehaza majdhogynem annyiért, mint az olcsóbbik gép, legfeljebb Acer Aspire A515-51G kapható, amit főleg ajánlanak az egyik notebookos topikban kispénzűeknek.
Más kérdés, hogy a Clevoban milyen lehet a felhasznált anyagok minősége, ezt csak tapasztalt felhasználók és olyan szakemberek válaszolhatják meg, akiknél már jártak hasonló típusok. Mondjuk a külföldi garanciáztatás miatt nem biztos, hogy mindenkinek megfelelő választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz echterion #30201 üzenetére
Ahogy néztem ezek mind forrasztott gépek, de 250k alatt azért szerintem baromi jó ár! Rágom asszony fülét egy 14" kis szépség miatt, eredetileg egy új Xboxot akartam volna, de inkább megvenném a notit, és utána elpasszolnám a 7559-et (Nem mellesleg miattatok mostanában hétvégi melónál beviszem a laptopot egy kicsit sunyiba játszani, annyit írkáljátok hogy melóban játszani is lehet.... )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iOS alkalmazások
- Autós kamerák
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest