Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
válasz
Pocok256 #23194 üzenetére
Akkor még egyszer!
Túlfeszeled mindegy melyik irányba és attól indul újra a gép, akkor az XTU beállításai nálam visszaállnak alapra. Pont arra reagáltam hogy bios reset miatt ne parázzon, mert volt ott egy mondat amit elolvasott és az összezavarta. Nincs bios reset, csak XTU reset.
-
válasz
Bluesummers #23198 üzenetére
Sajnos nem sikerült valami jól a Touch-os MBP-k billentyűzete, pedig nagyon jó használni őket.
Akinek nem törik el azoknak nyüszögni, meg cuppogni szokott: [link] -
válasz
KillHates #23184 üzenetére
Vigyázzunk a mostani mekbúkokkal. a "butterfly"-os chicletes billentyűzet nem a legjobb, sok panasz érkezik rá.
http://bgr.com/2017/10/19/macbook-pro-2017-keyboard-not-working/ -
NTonee
veterán
válasz
Pocok256 #23194 üzenetére
nálam mindenféle újraindulás -ha szándékos, ha nem, ha szabályos, ha nem- törli az xtu beállítást. Külön powershell szkriptet raktam be automatikus futásba, hogy mindig menjen a -100mV uv.
ezek szerint megint béna vagyokbár külföldi fórumokon is láttam, hogy ezt javasolják, mivel náluk is törlődik.
-
Pocok256
veterán
Attól hogy újraindul a gép nem fog törlődni semmilyen beállítás.
Akkor törlődik ha a windows azt észleli, hogy nem user interakció miatt indult újra a gép avagy nem szabályosan lett kezdeményezve a rendszer leállítása vagy újraindítása. Ebben az esetben automatikusan default értékre áll vissza az XTU.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Muerte #23191 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni. És ha állítottam az XTU-ban, a proginak aztán mindig futnia kell a háttérben?
A beépített stressz tesztet miért ne használjam?
Vagyis ha csak bios reset segít fagyás után, azt csak a hátlap levételével tudom megoldani? Mert az megint csak garivesztés... -
Muerte
Topikgazda
válasz
gyemipapa #23189 üzenetére
Ez kicsit más téma lesz,multiméter ide nem kell
[link]
A gyártók általában "hülyebiztos" alapfeszültséget adnak a procinak,elég sok esetben indokolatlanul magasat,ezért ha pl. az XTU nevű programmal lentebb veszel belőle 100-150mV-tot,akkor lényegesen kevesebb hőt fog termelni.Arra vigyázni kell,hogy ha a feszültség túl alacsony,jön a kékhalál/fagyás terheléskor és akkor lehet csak bios reset-tel tudod "visszahozni" a gépet.
Nincs kijelenthető konkrét adat,melyik proci mennyi UV-tot tud stabilan,apró lépésenként kell kitesztelni hogy az adott példánynál hol a határ.Nyugodtan kezdhetsz -80mV-tal és aztán próbáld ki játékokban,terheld ahogy szoktad,illetve ott van az XTU beépített benchmarkja is erre a célra.(a stressz tesztjét lehetőleg ne használd,azzal a géppel) ha stabilnak látod akkor megint vehetsz még le 10mV-tot és próba megint,aztán ismételd ezeket addig amíg az első fagyást vagy anomáliát nem tapasztalod,ha az is meg volt akkor vissza teszel neki +10-20mV-tot hogy betonstabil legyen és készen vagy.Az kérdéses hogy azon a hurka hűtésen mi fog mutatkozni eredményben,de szerintem 5-10°C benne van mint lehetőség minuszban. -
gyemipapa
senior tag
válasz
Muerte #23187 üzenetére
Köszönöm, sajnos a gép még alig egy hónapos, nem vehetem le a hátlapját, féltem a garit.
(Ráadásul ez esetben egy mikrokapcsoló a RAM fedél alatt leválasztja az akksit, pedig intenzív játéknál azt is használja, 2 óra után kb. 80%-ra esik vissza.)
Ezt az alulfesz dolgot nem értem, van multiműszerem, de mit és hol, hogyan kellene mérnem, és hogy milyen esetben mit kellene mutatnia. -
Muerte
Topikgazda
válasz
gyemipapa #23186 üzenetére
A távolabbi a proci.Annak a hűtésnek max annyit tudsz segíteni hogy leveszed az alsó burkolatot,és egy hűtőpadon használod.Előtte még annyit ki kellene próbálni hogy 100mV alulfesszel mit mutat,ha kifogtál egy jobb példányt és tud stabilan -150mV-tot akkor a -8-12°C garantált.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
kreten67 #23174 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, és elnézést kérek....
Az alaplapra nem gondoltam, csak azt néztem, hogy a proci 100 fokig bírja.
A BGA ilyen hűtéssel mennyit szokott bírni napi 2-3 óra erős terheléssel 90 fokon?
Eső után köpönyeg, de hasonló játékteljesítménnyel és 17-es kijelzővel 300k-ért milyet ajánlottál volna?
A hűtőventihez közelebbi, vagy a távolabbi a proci?
Mert gondolom közvetlenül az alá kellene tenni egy ventit, hátha pár fokot segít.
Vagy ha már így alakult, milyen megoldást javasolsz hűtésileg? -
-
Dhampir
félisten
válasz
TheNewDawn #23173 üzenetére
Ilyen "kecsegtető" ajánlatokat akkor adnak, ha meghirdetsz egy gépet a Hardveraprón. Rögtön jelentkeznek a nagy alkuszok.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
gyemipapa #23168 üzenetére
Mikor szeptemberben vettem az Y520 amat akkor kismilliárd tesztet olvasgattam az elérhető gépekről, Dell 7567 , MSI, Acer 715 VX, Predator, Lenovo Y520 meg 720, különféle Asusok stb
És ott mind problémának jelezték a hűtést ennél a típusnál, ugyanakkor kiemelték, hogy pl egy i5 +1050 essel még talán éppen hogy elbír, és AIDA stresszteszt vagy 1 óra BF ,multi után se ment 80 fok fölé. Linkelni mobilról nem nagyon tudok sajnos. Az 1050+ 7700 szerintem egyébként is talán a legroszabb létező kombó.
Hozzáteszem, kialakitást tekintve az Y520 se valami túl jó, ugyanakkor mégis ezzel az i5+1050 ti vel még hibátlanul elboldogul szerencsére, azaz hozza azt a közepest, amit vártam tőle, nyilván vannak kategórián belül sokkal jobb hűtéssel meg minden mással rendelkezők, csak azokba nem 1050 TI hanem sima 1050 volt, vagy nem 250 alatt volt az áruk, mint ennek.
-
echterion
nagyúr
válasz
gyemipapa #23170 üzenetére
Jesszus...ilyen stílussal nem biztos, hogy fogsz választ kapni.
Amúgy minél hurkább egy vga, annál hurkább hűtést raknak rá, szóval az ilyen szempontból nem releváns, hogy a fenti képeken erősebb vga-k láthatóak-e. Teszteket találsz a neten, de ha nem, az sem véletlen. A "szervizes" véleményét meg olvashattad fentebb.Mod: no, mégiscsak megkaptad a választ.
-
kreten67
senior tag
válasz
gyemipapa #23172 üzenetére
Az alsó képen látható gépben a vga és a cpu is gyengébb.
Azt mi sem bizonyítja jobban,hogy szar a hűtésed ennél: "hanem a proci a gyenge láncszem... 1050TI 80 foknál nem több, a proci (i-7 7700HQ) 95-98 fokig is "
A 80 fokot nem lenne szabad átlépni se a cpu-nak se a gpu-nak ,bár a mai új-generációs gépek az 1070 és 1080 gpu-val ezt csak kevés gyártónak sikerül megoldani.
A 90 fok feletti használat nem magát a cpu vagy gpu chipet teszi majd tönkre (bár ez is megtörténhet) inkább az alaplap és a chip közötti kapcsolatot degradálja (BGA repedést okozhat).Itt feltetted volna a kérdést az acer 717 -ről mi a vélemény ,mielőtt ezt a gépet megvásároltad ?!
Valszeg lebeszéltek volna róla az itt jelenlévő hozzáértő fórumozók ,akárcsak egy Asus GL szériás gépről! -
gyemipapa
senior tag
-
kreten67
senior tag
-
gyemipapa
senior tag
válasz
kreten67 #23169 üzenetére
Köszönöm, tehát akkor ez egy szubjektív vélemény, vizuális alapon történő megállapítás, én meg azt hittem, van konkrét összehasonlító teszt valahol.
Ránézésre megállapítani valamiről, hogy az összes közül valamiben a leggyengébb, merész állítás, függetlenül attól, hogy ténylegesen igaz-e, vagy sem.
A kérdésemre pedig nem kaptam választ, de talán egy szervizes válaszol majd, akinek szakmai tapasztalatai vannak. -
gyemipapa
senior tag
válasz
TheNewDawn #23164 üzenetére
Tudsz erre vonatkozóan valami összehasonlító tesztet? Gondolom megalapozott információk alapján mondod, hogy a leggyengébb a hűtése, amit szomorúan hallok.
Egyébként károsodik a proci 98 fokon? (Tmax=100). Gondolom a belső védelem úgyis visszafogná, vagy lekapcsolná, ha nem így lenne, nem lenne értelme a túlmelegedés védelemnek. -
wanted5
őstag
válasz
TheNewDawn #23162 üzenetére
Király, köszi
Nagy dilemmában vagyok most. Szeretnék egy 15ös használt gépet 200k alatt. És nagyon nehéz döntés, főleg, hogy a választék se túl nagy. -
gyemipapa
senior tag
válasz
TheNewDawn #23162 üzenetére
Nálam melegedés szempontjából (Acer 717-es) nem a vga, hanem a proci a gyenge láncszem... 1050TI 80 foknál nem több, a proci (i-7 7700HQ) 95-98 fokig is felmegy fullos játékkal...
-
wanted5
őstag
Srácok a lenovo y520 a sima 1050-t mennyire bírja hűteni? Szerintem annyara nem lehet veszélyes, főleg egy jobb pasztával, de érdekelne a ti véleményetek is.
-
válasz
KillHates #23135 üzenetére
Jaja én mindig itt leskelődök
. Minden oké eddig ami problémám volt abban kaptam is segítséget meg is köszöntem. Ahogy sikerült le küzdenem proci hőmérsékletet úgy a GPU is stabilabb lett . Ventilátor zaj meg már nem zavar mert a fejhallgató viszonylag ki zárja és a zajszűrésnek köszönhetően discordon se panaszkodnak. Annyi van hogy a hw infó valamiért nem látja a fan rpm et lehet túl sokat turkaltam a biost
-
Dhampir
félisten
válasz
KillHates #23152 üzenetére
Nem rossz a Macbook, csak ne lenne újonnan majdnem egymillió Forint az ára és használtként sem túl olcsó, kivéve esetleg kéz alól. Persze, ha viszonylag hamar visszatermeli az árát, akkor megérheti.
Áprilisban pár napig egy stúdióban voltam és annyira gyönyörű volt egy kis MacBook Pro 13 (nem a touchbar-os) kijelzője, összességében nagyon a kezelője keze alá dolgozott.
A fenti árral összevetve, annál valamivel kevesebbért, 650.000-ért a Lenovo ThinkPad P51 is hamar elfogyott a boltokból.
-
NTonee
veterán
kinéztem az új gépet magamnak...
-
-
garage112
aktív tag
válasz
Dhampir #23143 üzenetére
Na, az szép...ettől féltem egyébként, bár még csak most hallom ezeket először. A billentyűről és kijelzőről tudtam, hogy nem túl szuperek, ezen talán az újakon már változtattak valemennyit.
Dobok egy képet a mostani laposomról, igaz ez nem mondható "minőséginek", de 2013 óta kiszolgált..csak kezdi megadni magát, meg már azért illik 2018-ban váltani. Azt hozzáteszem, hogy csak tavaly kezdett szétjönni, pedig állandóan hurcoltam.
-
I. Mate
csendes tag
Tudtok ajánlani valami programot ami játék közben is kiírná az fps meg a hőfokot és a cpu, ram terhelést.
Win 10 oprendszerhez és lenovo y 720 laptopra kéne.
A válaszokat elöre is köszönöm. -
Dhampir
félisten
válasz
garage112 #23142 üzenetére
A 7577 esetében egy korábbi fórumtársunk kifogott egy ferde fedlappal rendelkezőt, itt olvasható a beszámolója. Neten keringő felvételeken láttam olyan példányt, aminél összecsukott állapotban kicsit elállt a kijelző felső pereme az alsó géptesttől. Ámbátor lehetséges, hogy csak egy-két "megnyunyurgatott" példány volt ilyen.
-
garage112
aktív tag
válasz
PR0JECTNR56 #23139 üzenetére
Vajon az új "G" széria is így lesz összepakolva? Coffee lake miatt lehet, hogy érdemes lenne megvárni azokat?
Nagyon vennék már egy új lapost, de ha kell akkor inkább megvárom azokat..
-
kdavid23
aktív tag
válasz
KillHates #23135 üzenetére
1070-et cseréltem le anno a 751-ben és jól bírta az 1080-at.
775tm-ben a gpu-ról kb. ugyanazt a hőelvezetést tudja, a proci pár fokkal jobb, köszönhetően, hogy nincsen összekötve a két kör. A 751-nél, gondolom, azért hogy egyenletesebb legyen a hőterhelés, kötötték össze heatpipe-val a cpugpu-t, így ott ha a cpu-t terhelted, akkor a vga -ra is átvezette a hőt, így befogva a vga hűtését, az besegített.
775tm1-nél simán van olyan, hogy 40 fokos cpu és 80 fokos vga és fordítva is, úgy emlékszem 751-nél ez kiegyenlítettebb volt...
de hogy nem tudták megcsinálni a venti felpörgési problémát 775tm-nél az állati bosszantó, 751-nél ez szuperül ment... -
garage112
aktív tag
7577-es Dellnek milyen anyagból van a háza? Tudom, én vagyok a hülye, de nem találtam leírást hozzá sehol
-
válasz
Darth_Revan #23125 üzenetére
Ott nem a hítpájppal van a gond, hanem azzal, hogy nem vezették be a bordák közé a csöveket!
-
kdavid23
aktív tag
válasz
nekem clevo p775tm1-em lett 8700k-val és 1080-al és azért nem olyan rossz a helyzet
igaz, át kellett pasztázni
84 fokokat produkál 4k kijelző mellett. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Ennyi jó kis fímet így elpazarolni !!!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
KillHates #23123 üzenetére
Pont ez a hűtés amivel ki lehet törölni, mivel alkalmatlan 2db gtx 1080 lehutesere ... Persze ahol van raktáron ott keszsegesen felajánlják hogy extra 50.000 Ft-ert Vapor Chamber hűtéssel szerelik, ami képes is throttling alatt tartani a kartyakat
P870-hez van amúgy keszuloben új fajta hűtés, ami gyakorlatilag vizhutes lesz beépített keringrto pumpaval, azaz vizhutes az Asus fele tumor nélkül. Azonban nda miatt még hét pecsétes titok a dolog
Clevo P775TM-ben gondolkodók pedig most tegyenek le erről a modellrol! Ez is új fajta hűtést használ és a vga és cpu már nincs összekötve, de 200w-os GTX1080-at 3 hocso nem tud lehuteni, ezért még normális pasztaval is 90C-ig is képes felforrosodni játék alatt a vga!
-
Tidal
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
Esetleg ha hűtőpad mellet döntenék (első körben), melyik lenne az ideális választás?
-
Muerte
Topikgazda
Dell gépnél nem bukod a garit,ha saját magad pasztázod akkor sem,tehát azt a megoldást válaszd ami neked a legkényelmesebb.A mostani hőfokok jók,még ráérsz ezzel a dologgal.Folyékony vas nem kell ahoz a géphez,MX4-et vagy ICD-t használnék a helyedben,a Krynoaut eléggé gyorsan megadja magát,az előbbi 2 paszta ha kapja a 80°C-kot tartósan akkor is kibír 1 évet simán,anélkül hogy romlana a hővezető képessége,1 év után meg illendő az újrapasztázás/nagytakarítás belül.
-
gyemipapa
senior tag
Én se bántanám, pedig nálam felmegy a proci 95-98 fokra is játéknál, és a gépem még javában garis, elvileg fizetnem sem kellene, de nem bonttatnám szét a lapost ezért.
Nyárra kitalálok valamit, külső ventit, venti elé jégakkut, hogy jó hideget fújjon rá, vagy hasonló megoldást.
De gondolom már minden mai prociban van hővédelem, ami vagy a teljesítményt veszi vissza, vagy lekapcsol. -
Tidal
csendes tag
Bocsánat az offért de régebb óta nézegetem a topikot onlyread üzemmódban és itt gondolom ki tud valaki segíteni. Vettem egy Dell 7577-et az egyik kedves fórumtárstól aki mysofttól vásárolta. Az lenne a kérdésem, hogy laptopszalonba beadhatom pasztázni a gépet vagy mysofton keresztül kell ezt intéznem? Illetve Conductonaut "pasztázást" vállalnak e vagy inkább maradjak a sima Kryo-nál? GPU nem szokott felmenni 65-70 fölé viszont CPU 27 fokos szobahőmérskleten már néha ránéz a 80-83 fokra is és tudom hogy ez nyáron rosszabb lesz.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Pocok256 #23114 üzenetére
Persze így érthető, bár nekem a noti billentyűzetével semmi bajom. Egeret persze használok.
A 17 meg azért elég, mert masszázsfotelban hátradőlve, spéci asztallal a notit az arcomba tolva nekem elég, bár ha 18 feletti gamer notit árulnának elfogadható áron, akkor olyat vettem volna. -
Pocok256
veterán
válasz
gyemipapa #23113 üzenetére
Nekem van hozzá külső bill külső egér külső monitor 2 darab is. Laptop mivoltát nem veszti el mert munkahely és otthon között hordozom és még néha szüleimhez is vinnem kell ha meglátogatom őket mert simán beüthet egy gyors munka amit ott helyben kell elvégezni.
Játszani én sem tudnék 13 as notin sőt még 17 es notin sem tudok mert az is kicsi.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Pocok256 #23112 üzenetére
Hát nem vagyunk egyformák, nekem személy szerint játékra a 15-ös is kicsi, nem hogy egy 13-as, ha meg már külön monitort kell rádugdosni, akkor épp a laptop mivoltát veszíti el, bár van, aki még külső billentyűzetet is használ hozzá.
Igaz, nekem asztali gépként funkcionál, tehát a könnyű hordozhatóság indifferens. -
válasz
Pocok256 #23110 üzenetére
Hát akkor az AW kilőve, mert a 15-ös nagyjából akkora tepsi mint a legtöbb gyártó 17-es gépe.
A legjobb vicc az egészben, hogy a 15-ös Vindicator-ba bele sem megy a 15R3(azt mondta a Dell, hogy az az R1-hez és az R2-höz való 15-ös táska
)
Viszont róka fogta csuka-csuka fogta róka, mert ha vékony kell akkor hólapát lesz, ha meg kicsi legyen, akkor vastagnak kell lennie... -
Pocok256
veterán
válasz
KillHates #23106 üzenetére
Hát kiderül még van 2-3 hónap a mostani gépem élettartamából addig ki kell találni mi lesz most úgy vagoyk vele, ha a mostani gépet 250-300 ért valakinek eltudom majd 2-3 hónap múlva passzolni akkor tuti veszek egy ilyesmi szörnyet. Egy a fontos most nekem kicsi vékony legyen és min 6 magos proci vga az 1060 bőven elég.
Amúgy ha elődjére hasonlít annyira nem hosszú az a hőcső legalábbis egy 17 es notihoz képest tuti rövidebb.
-
dugo_
veterán
válasz
I. Mate #23107 üzenetére
Ennyi pénzért már rendes egeret is lehet kapni... De miért nem a topikjában kérdezed?
https://logout.hu/tema/milyen_egeret_valasszak/friss.html -
Pocok256
veterán
Ú gyerekek most nézem ezt, ha a az AW nem hajlandó valami értelmes 6 magos 13 as gépet letenni az asztalra akkor igencsak sanszos ez a gép <3
Tapasztalat esetleg valakinek ?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest